|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: To już XI część wątku będzie, a nazwiemy ją: | |||
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013
|
|
2 | 3,85% |
| Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki |
|
7 | 13,46% |
| Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo |
|
19 | 36,54% |
| Coraz cieplej, słonko świeci, kopią w brzuszki nasze dzieci |
|
8 | 15,38% |
| Już kopniaczki nic nowego, zgaga męczy na całego |
|
3 | 5,77% |
| Upał mamom sił podbiera masę, mimo to pokazują klasę |
|
3 | 5,77% |
| Wariują szyjki i puchną nogi - a mamy schdzą tu z wielkiej trwogi |
|
10 | 19,23% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013,
Cytat:
Jak dociągniesz w ciąży do 7 kg to będzie sukces ![]() Fajna ta sukienka, ładny krój i wzorek - zapiszę sobie na dysku bo ostatnio szyłam maxi dress i zostało mi trochę materiału, trzeba go jakoś wykorzystać. |
|
|
|
|
#3782 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013,
Cytat:
|
|
#3783 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X
Bywa i tak. Mam koleżankę,która umawiała się z facetami starszymi o średnio 20 lat. Z jednym takim ma teraz nawet dziecko, ale z nim nie jest bo on ma żonę,dzieci itd.
Edytowane przez katarzyna2811 Czas edycji: 2013-06-24 o 20:30 |
|
|
|
#3784 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2
Cytat:
Spodziewam sie jeszcze co najmniej 2-3 kg, samo dziecko tylko urosnie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3785 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X
|
|
|
|
#3786 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X
W aldim od 29.06.sa body niemowlece po 6,99. Tylko rozmiary wieksze 74/80-98/104.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3787 |
|
Zakorzenienie
|
Heeej. Podczytuję Was dzisiaj, ale jestem taka zdechnięta, że na nic nie mam sił...
Boli mnie to spojenie ;/ Nogi nie mogę podnieść prawie, żeby majtki założyć,muszę się podtrzymywać... Boli mniebrzuch przez spanie w legginsach z naciągniętym pasem ciążowym (poobiednia drzemka.... znowu...) Masakra. W pracy już nie mam cierpliwości, ale zostały 3 dni i wakacje. Trzymajcie się
|
#3788 |
|
Zakorzenienie
|
To już pewne: Julian uwielbia truskawy
|
#3789 | |||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak teraz widzimy się w towarzystwie z nimi, to aż głupio, bo dziewczynka siedzi jak sierotka. Nie ma kompletnie nic do wniesienia do rozmowy. Mogłoby być tak, że ma tyle lat ile ma i wygląd jak ma, ale posiada swoje zdanie, jest zorientowana w tym co się dzieje na świecie itd. A to wygląda tak, że facet bryluje i co jakiś czas ją szturcha i mówi: "No, powiedz coś". Ja mam z moim chłopem 5 lat różnicy - raczej też niemało, ale nigdy nie mieliśmy takiej sytuacji żebym przy nim czuła się jak dziecko. No. Laska jasno mówiła, że zdaje sobie sprawę, że poszukiwała tatuśka Cytat:
A to o czym piszesz to jakieś romanse pozamałżeńskie, już coś zupełnie z innej beczki.
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2013-06-24 o 20:49 |
|||
|
|
|
#3790 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 cm na zewnatrz i plus minus 2 cm wewnatrz. jak ja mam teraz w karcie wpisane 1,5-0,5-0 tzn ze moja szyjka ma okolo 3,5 cm.Cytat:
jak go poznalam mialam 19/20 lat tyle ze w zyciu nie dalabym mu wiecej jak 27 tyle ze on to faktycznie nasrane w glowie pod wzgledem mlodszych panienek, ja to bylam stara heh. a poprzedni przed nim byl starszy o 11 lat. mam zapedy do staruchow u nas mozna, bo czasem mozna dopasc taniej szczepionke w aptece niz w przychodni. ale nam chodzi o szpital. |
||
|
|
|
#3791 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moze przede wsyztskim jest taki problem ze ja mam cukrzyce, a jak doszedł do tego ten fenoterol to dobił gwozdz do trumny Cytat:
hihiCytat:
otoz pojemniczek nie sluzy do oddawania moczy do laboratorium, a do mierzenie poziomu acetonu w moczu dla ciezarowek z cukrzyca
|
|
|
#3792 |
|
czyli Endżi
|
Bo kopie
?Ostatnio powiedziałam, że mój chłopiec uwielbia jabłuszko (zawsze się uaktywnia po spożyciu) a babcia się mądrzyła, że według niej właśnie jest nieszczęśliwy, bo jabłko wcale nie jest słodkie, tylko kwaśne - bo ma kwasy owocowe
|
#3793 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak patrzę jak się cieszysz z końca roku szkolnego, to jakbym widziała swoje dzieci. One również już żyją wakacjami
|
|
|
#3794 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X
Matal, Bajka - dzieki za wyjasnienia dot.szyjki. bo jakos sie gin nie spytalam.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3795 |
|
Wtajemniczenie
|
Angel mnie też nigdy nie raziła różnica wieku, przed moim mężem też spotykałam się z chłopakiem 8 lat starszym i było spoko. Szkoda mi tylko tej kumpeli bo faceci ewidentnie się nią bawili a jak zaczęła im zawadzać bądź się nią znudziło to zostawała sama z niczym.
Ale faktycznie to już inna beczka.
Edytowane przez katarzyna2811 Czas edycji: 2013-06-24 o 20:53 |
|
|
|
#3796 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia, ojjj uwierz, wszyscy nauczyciele sie cieszą
Jeszcze teraz ta głupia koncówka roku - w szkole siedzenie, Tz teraz siedzi i wypisuje świadectwa, jeszcze jakieś imprezy popołudniowe na pożegnanie 3 klas, kolejnego dnia rada pedagogiczna... a potem w koncu oddech i szykowanie sie do kolejnego roku szkolnego Mnie to się szykuje dłuuuga przerwa więc tym bardziej odliczanie ![]()
|
#3797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to raczej akrobacje niż kopniaki ![]() Tak w ogóle to uwielbiam czuć jak on mi się tak śmiesznie gramoli w brzuchu
|
|
#3798 |
|
Zakorzenienie
|
Madziuchna to oznacza, że mój Mikołajek kocha wszystko co mozna zjeść?
![]() na tvp2 legalna blondynka akurat na samotny wieczór
|
#3799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odnośnie jedzenia i upodobań Twego Mikusia, to tylko się cieszyć ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Kaśka, kiedyś Cię pytałam, ale nie odpowiedziałaś... Czym zajmuje się Twój małż? Zdradzisz?
|
|
#3800 | ||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Cytat:
![]() O, dzięki za cynk Ja dziś też grzeję kanapę i wyrko sama. Teżet jechał na nocną zmianę zarabiać pieniążki na rodzinę.
|
|
#3801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Takie puchate wychodzi to ciacho, mniam
![]() Wyszło? Cytat:
Ja też,siki i krew...Nie wiem jak wstanę taka połamana... Cytat:
![]() ![]() Przesdziłam dzisiaj...wszystko mnie boli ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Kaska i który bierzesz ten pokrowiec?Hevea czy medica? ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Ooo Powrót do przyszłości lecial tydzień temu, to może faktycznie druga część?! Kcę zobaczyć.Buuu jednak Legalna...
|
|
#3802 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do szafek na gorze to dalej rozmyslamy jakie wziac i jak rozstawic, a co do okapu i plyty (a takze zlewu bo w projekcie krzywo wyszedl) to jasne ze musza byc idealnie dopasowane, ale to wina programu, albo naszej nieumietnosci ze sie brzydko narysowalo a co to jest blenda przy lodowce i zmywarce bo jestem ciemna masa? ![]() Cytat:
mnie juz w ciazy niemal wszystkie dolegliwosci spotkaly i sie smieje ze jak urodze pojde na medycyne ale nie mozna sie lamac odpoczywaj wiecej ![]() Rubinka usmialam sie z tej Bawarii ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a tu jest link do projektu...http://www.tooba.pl/projekt-domu-Z1/...,idp,5760.html Cytat:
bo z 10 kg przybralam przez tarczyce mam nadzieje ze Bartek wydoi z mlekiem hahahahCytat:
gratulujea ile magnezu bierzesz? moze wiecej trzeba? aaa zapomnialam dodac ze synus lezy glowa w dol....moglby juz tak zostac
|
||||||
|
|
|
#3803 |
|
Zakorzenienie
|
Heh, właśnie poszli
Dziwnie tak, weszła taka mała dziewczynka, nic się nie odezwała, może dwa zdania powiedziała Ja nie mówię, że to się nigdy nie może udać, ale ten kolega już 2 lata temu o dzieciach z ówczesną dziewczyną mówił, ślub chciał brać i w ogóle, a tu taka 18-latka
|
|
#3804 | |
|
Zakorzenienie
|
Sobie też i jutro zrobię hehe a miała być zupa
jeszcze teściowa nazbierała trzy małe cukinki z własnej hodowli to dorzucę Cytat:
8,99 za 1kg czerwonej. Ja wzięłam 3 takie duże i zapłaciłam 5,20zł, więc dobra cena jak na tą porę. W innych sklepach jest średnio po 14zł. Mnie też ciężki widzę masz okres, bo nie dość, że skurcze łydek to jeszcze wymioty, osłabienia, krwawienia z nosa. Biudulka
|
|
|
|
|
#3805 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w ciąży mam wyjątkową ochotę na truskawki, w żadnym roku nie jadłam z taką ochotą jak teraz
|
#3806 |
|
Zakorzenienie
|
no zauwazylam ze chwilowo prowadzi
a jeszcze 3 tyg temu sie martwilam ze maly i sporo mniejszy o waszych pociech hahaha ale lekarz powiedzial ze to waga +/- a w ogole to jutro rano ide do dentysty...do niemca 1 raz :P takze trzymajcie kciuki zebym nie wrocila bez zebow jak spyta "wyrwac?" a ja mu na to "jaaaaa"
|
|
|
|
#3807 |
|
Zakorzenienie
|
3 x dziennie Magne B6
chyba tak, chociaż w środku jakieś ciemne ![]() może za długo piekłam ![]() podobno dobre ale mi nie smakuje - możliwe, że dlatego, że mi dziś NIC nie smakuje, wcisnęłam w siebie 2 kanapki z pomidorem przez cały dzień a teraz przez kilka min leciała mi krew z nosa :/
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
spełnienie mojego koszmaru
http://demotywatory.pl/4156702/--To-...-jest-smieszne
|
|
|
|
#3809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziecko to jeszcze, ale w sumie juz rok sie spotykaja wiec moze cos z tego bedzie...gorzej jak jej sie odwidzi
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

Jak dociągniesz w ciąży do 7 kg to będzie sukces 

A to niby mało...może ma znaczenie, że się nie zmniejsza? Hmmm.
Ble. To jego bliski kolega mojego teżeta, ten zawsze staje po jego stronie i oczywiście publicznie nie przyzna, że to przegięcie. Ciekawe co by zrobił gdyby dowiedział się tego, co wiem ja - a obiecałam, że nigdy mu nie powiem. Mianowicie że ten dobry kolega 4 lata temu bajerował i całował się z jego najmłodszą siostrą - która wtedy miała 16 lat... 

[/RIGHT]

padam na gębę. Widzę, że dzielnie walczycie z postami

ciężki widzę masz okres, bo nie dość, że skurcze łydek to jeszcze wymioty, osłabienia, krwawienia z nosa. Biudulka