Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: To już XI część wątku będzie, a nazwiemy ją:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 3,85%
Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki 7 13,46%
Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo 19 36,54%
Coraz cieplej, słonko świeci, kopią w brzuszki nasze dzieci 8 15,38%
Już kopniaczki nic nowego, zgaga męczy na całego 3 5,77%
Upał mamom sił podbiera masę, mimo to pokazują klasę 3 5,77%
Wariują szyjki i puchną nogi - a mamy schdzą tu z wielkiej trwogi 10 19,23%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-24, 20:25   #3781
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna
Dot.: Odp: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Udalo mi sie dzis nabyc taka sukienke za 35 zl i bardzo sie ciesze
Wzielam rozmiar wieksza niz normalnie, bo mojego nie bylo, ale to jest luzny kroj, wiec nie przeszkadza i po ciazy tez powinna byc w miare ok, a na buniu jeszcze luz. Tylko przy biuscie musze troche wszyc.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Snow bo Ty taki "paker" jesteś Jak dociągniesz w ciąży do 7 kg to będzie sukces
Fajna ta sukienka, ładny krój i wzorek - zapiszę sobie na dysku bo ostatnio szyłam maxi dress i zostało mi trochę materiału, trzeba go jakoś wykorzystać.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 20:26   #3782
Snow_White1
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Udalo mi sie dzis nabyc taka sukienke za 35 zl i bardzo sie ciesze
Wzielam rozmiar wieksza niz normalnie, bo mojego nie bylo, ale to jest luzny kroj, wiec nie przeszkadza i po ciazy tez powinna byc w miare ok, a na buniu jeszcze luz. Tylko przy biuscie musze troche wszyc.

o, drugi raz wrzucilo mi ten sam post
Stary 2013-06-24, 20:28   #3783
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
no 4 lata... moze troche, na szczescie moj TZ nie ma zmarch ,
jeszcze facet to rozumiem, ze leci na mlode ale ze taka dziewczyna na takiego ze zmarchami?
Bywa i tak. Mam koleżankę,która umawiała się z facetami starszymi o średnio 20 lat. Z jednym takim ma teraz nawet dziecko, ale z nim nie jest bo on ma żonę,dzieci itd.

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013

Edytowane przez katarzyna2811
Czas edycji: 2013-06-24 o 20:30
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 20:31   #3784
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Snow bo Ty taki "paker" jesteś Jak dociągniesz w ciąży do 7 kg to będzie sukces
Fajna ta sukienka, ładny krój i wzorek - zapiszę sobie na dysku bo ostatnio szyłam maxi dress i zostało mi trochę materiału, trzeba go jakoś wykorzystać.
Eee juz mam prawie + 7
Spodziewam sie jeszcze co najmniej 2-3 kg, samo dziecko tylko urosnie.

Stary 2013-06-24, 20:33   #3785
dirtymagic85
Zadomowienie

Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
ja nie mam pojemniczka na mocz, mam szklankę po nutelli, którą wyparzyłam
ktoś ci ja-ika gdzies jeszcze przyjmie siuśki w takim pojemniku????? heh
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 20:33   #3786
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

W aldim od 29.06.sa body niemowlece po 6,99. Tylko rozmiary wieksze 74/80-98/104.

Stary 2013-06-24, 20:37   #3787
teacherka
Zakorzenienie

Heeej. Podczytuję Was dzisiaj, ale jestem taka zdechnięta, że na nic nie mam sił...
Boli mnie to spojenie ;/ Nogi nie mogę podnieść prawie, żeby majtki założyć,muszę się podtrzymywać... Boli mniebrzuch przez spanie w legginsach z naciągniętym pasem ciążowym (poobiednia drzemka.... znowu...) Masakra. W pracy już nie mam cierpliwości, ale zostały 3 dni i wakacje.

Trzymajcie się
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 20:38   #3788
Madziuchna27
Zakorzenienie

To już pewne: Julian uwielbia truskawy

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 20:41   #3789
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie jakieś rady na zakwasy? Normalnie tak mi w plecy weszły że ciężko mi wstać z łóżka. Zachciało mi się być kochaną ciocią
Ja słyszałam, że pomaga piwo i rodzynki
Cytat:
no 4 lata... moze troche, na szczescie moj TZ nie ma zmarch ,
jeszcze facet to rozumiem, ze leci na mlode ale ze taka dziewczyna na takiego ze zmarchami?
Wiesz co, mi nawet nie do końca chodzi o różnicę "liczbową", ale to, że w tym konkretnym przypadku między nastolatką a facetem pod trzydziestkę jest gruba dysproporcja mentalna.
Jak teraz widzimy się w towarzystwie z nimi, to aż głupio, bo dziewczynka siedzi jak sierotka. Nie ma kompletnie nic do wniesienia do rozmowy. Mogłoby być tak, że ma tyle lat ile ma i wygląd jak ma, ale posiada swoje zdanie, jest zorientowana w tym co się dzieje na świecie itd. A to wygląda tak, że facet bryluje i co jakiś czas ją szturcha i mówi: "No, powiedz coś".
Ja mam z moim chłopem 5 lat różnicy - raczej też niemało, ale nigdy nie mieliśmy takiej sytuacji żebym przy nim czuła się jak dziecko.

Cytat:
what?! no to już lekka przesada
No. Laska jasno mówiła, że zdaje sobie sprawę, że poszukiwała tatuśka

Cytat:
Bywa i tak. Mam koleżankę,która umawiała się z facetami starszymi o średnio 20 lat. Z jednym takim ma teraz nawet dziecko, ale z nim nie jest bo on ma żonę,dzieci itd.
Słuchaj, dla mnie wiązanie się ze starszymi jest jak najbardziej spoko o ile im to pasuje. Mnie tylko razi kiedy dojrzały facet, który powinien się statkować, szuka na partnerkę dziewczynki z gimnazjum.
A to o czym piszesz to jakieś romanse pozamałżeńskie, już coś zupełnie z innej beczki.

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2013-06-24 o 20:49
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 20:41   #3790
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
A ogólnie z tą szyjką, to ja ani razu nie usłyszałam, że się skraca (ani w szpitalu, ani u gin). Jak patrzę w kartę ciąży, to wciąż mam wpisane 2-0 (pierwszy wpis w 17 tc). Chyba to oznacza 2 cm A to niby mało...może ma znaczenie, że się nie zmniejsza? Hmmm.
ponoc jest tak, tak juz matal pisala 2 cm na zewnatrz i plus minus 2 cm wewnatrz. jak ja mam teraz w karcie wpisane 1,5-0,5-0 tzn ze moja szyjka ma okolo 3,5 cm.

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Matal, a ile lat ma ten znajomy?
My mamy takiego, który ma teraz 32 a 2 lata temu zaczął się spotykać z dziewczynką, która miała 18 czy 19 - w dodatku wyglądała nawet młodziej Ble. To jego bliski kolega mojego teżeta, ten zawsze staje po jego stronie i oczywiście publicznie nie przyzna, że to przegięcie. Ciekawe co by zrobił gdyby dowiedział się tego, co wiem ja - a obiecałam, że nigdy mu nie powiem. Mianowicie że ten dobry kolega 4 lata temu bajerował i całował się z jego najmłodszą siostrą - która wtedy miała 16 lat...

Kurde, dla mnie takie ciągoty są niezdrowe.
hehe przed poznaniem mojego meza przez ponad rok czasu spotykalam sie z facetem 15 lat starszym jak go poznalam mialam 19/20 lat tyle ze w zyciu nie dalabym mu wiecej jak 27 tyle ze on to faktycznie nasrane w glowie pod wzgledem mlodszych panienek, ja to bylam stara heh. a poprzedni przed nim byl starszy o 11 lat. mam zapedy do staruchow ale tz starszy tylko o 7 lat. a i tak nie wyglada na te swoje 32 lata

Cytat:
u mnie w przychodni nie można przyjść ze swoją szczepionka, także radze sie dowiedziec wczesniej
u nas mozna, bo czasem mozna dopasc taniej szczepionke w aptece niz w przychodni. ale nam chodzi o szpital.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 20:42   #3791
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
To ciekawe z tym cukrem, bo ja miałam krzywą jakieś 3 tyg.po rozpoczęciu brania fenka i na czczo miałam 59, a po 2 h - 67

Za jakiś czas przestaniesz odczuwać te negatywne skutki, ja już prawie nic nie czuję, a biorę sporo, bo 4 razy dziennie...no chyba, że jest mega upał.
mam nadzieje... a swoja droga z tym cukrem to smiesznie/ ale moze to tez inna sytaucja jak jest to obciazenie po 2 godzinach, a ja mierze po godzinie...
a moze przede wsyztskim jest taki problem ze ja mam cukrzyce, a jak doszedł do tego ten fenoterol to dobił gwozdz do trumny

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
ja nie mam pojemniczka na mocz, mam szklankę po nutelli, którą wyparzyłam
hihi w sam raz nutella dla cukrzycy hihi

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
ktoś ci ja-ika gdzies jeszcze przyjmie siuśki w takim pojemniku????? heh
ja tutaj w obronie ja iki wystapie

otoz pojemniczek nie sluzy do oddawania moczy do laboratorium, a do mierzenie poziomu acetonu w moczu dla ciezarowek z cukrzyca

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 20:43   #3792
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Bo kopie ?
Ostatnio powiedziałam, że mój chłopiec uwielbia jabłuszko (zawsze się uaktywnia po spożyciu) a babcia się mądrzyła, że według niej właśnie jest nieszczęśliwy, bo jabłko wcale nie jest słodkie, tylko kwaśne - bo ma kwasy owocowe
Stary 2013-06-24, 20:44   #3793
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Heeej. Podczytuję Was dzisiaj, ale jestem taka zdechnięta, że na nic nie mam sił...
Boli mnie to spojenie ;/ Nogi nie mogę podnieść prawie, żeby majtki założyć,muszę się podtrzymywać... Boli mniebrzuch przez spanie w legginsach z naciągniętym pasem ciążowym (poobiednia drzemka.... znowu...) Masakra. W pracy już nie mam cierpliwości, ale zostały 3 dni i wakacje.

Trzymajcie się
Ty również się trzymaj
A jak patrzę jak się cieszysz z końca roku szkolnego, to jakbym widziała swoje dzieci. One również już żyją wakacjami

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
Stary 2013-06-24, 20:47   #3794
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

Matal, Bajka - dzieki za wyjasnienia dot.szyjki. bo jakos sie gin nie spytalam.

Stary 2013-06-24, 20:51   #3795
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Angel mnie też nigdy nie raziła różnica wieku, przed moim mężem też spotykałam się z chłopakiem 8 lat starszym i było spoko. Szkoda mi tylko tej kumpeli bo faceci ewidentnie się nią bawili a jak zaczęła im zawadzać bądź się nią znudziło to zostawała sama z niczym.
Ale faktycznie to już inna beczka.

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013

Edytowane przez katarzyna2811
Czas edycji: 2013-06-24 o 20:53
Stary 2013-06-24, 20:52   #3796
teacherka
Zakorzenienie

Kasia, ojjj uwierz, wszyscy nauczyciele sie cieszą Jeszcze teraz ta głupia koncówka roku - w szkole siedzenie, Tz teraz siedzi i wypisuje świadectwa, jeszcze jakieś imprezy popołudniowe na pożegnanie 3 klas, kolejnego dnia rada pedagogiczna... a potem w koncu oddech i szykowanie sie do kolejnego roku szkolnego
Mnie to się szykuje dłuuuga przerwa więc tym bardziej odliczanie
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 20:52   #3797
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Bo kopie ?
Ostatnio powiedziałam, że mój chłopiec uwielbia jabłuszko (zawsze się uaktywnia po spożyciu) a babcia się mądrzyła, że według niej właśnie jest nieszczęśliwy, bo jabłko wcale nie jest słodkie, tylko kwaśne - bo ma kwasy owocowe
Jak szalony! I to raczej akrobacje niż kopniaki
Tak w ogóle to uwielbiam czuć jak on mi się tak śmiesznie gramoli w brzuchu

Stary 2013-06-24, 20:58   #3798
kaska87
Zakorzenienie

Madziuchna to oznacza, że mój Mikołajek kocha wszystko co mozna zjeść?

na tvp2 legalna blondynka akurat na samotny wieczór

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 21:03   #3799
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Madziuchna to oznacza, że mój Mikołajek kocha wszystko co mozna zjeść?

A nie "Powrót do przyszłości 2"? Ja tak mam w swojej gazecie

Odnośnie jedzenia i upodobań Twego Mikusia, to tylko się cieszyć

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Kaśka, kiedyś Cię pytałam, ale nie odpowiedziałaś... Czym zajmuje się Twój małż? Zdradzisz?

Stary 2013-06-24, 21:06   #3800
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Angel mnie też nigdy nie raziła różnica wieku, przed moim mężem też spotykałam się z chłopakiem 8 lat starszym i było spoko. Szkoda mi tylko tej kumpeli bo faceci ewidentnie się nią bawili a jak zaczęła im zawadzać bądź się nią znudziło to zostawała sama z niczym.
Ale faktycznie to już inna beczka.
Ja oczywiście nie znam sytuacji więc nie za bardzo mogę się wypowiadać, ale wygląda na to, że ci faceci mogli trafiać na "podatny grunt", sama pozwalała żeby się nią bawić. Zajście w ciążę z żonatym, dzieciatym facetem to niezbyt trafiony pomysł.

Cytat:
Jak szalony! I to raczej akrobacje niż kopniaki
Tak w ogóle to uwielbiam czuć jak on mi się tak śmiesznie gramoli w brzuchu
Sportowiec!

Cytat:

O, dzięki za cynk Ja dziś też grzeję kanapę i wyrko sama. Teżet jechał na nocną zmianę zarabiać pieniążki na rodzinę.
Stary 2013-06-24, 21:16   #3801
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
jak mi to nie wyjdzie, to następnym razem zrobię z tego przepisu
Takie puchate wychodzi to ciacho, mniam

Wyszło?

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki ponownie. dzień się kończy dzięki bogu padam na gębę. Widzę, że dzielnie walczycie z postami nie mam siły nadrabiać tego wszystkiego, co się urodziło od rana może jak tż pójdzie spać.

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

jutro glukoza i toxoo, zdecydowałam się jechać sama, później odrazu do pracy.. moze nie padnę
OMG przeczytałam do obozu pracy...

Cytat:
ja jutro też muszę badania zrobić, będę musiała wcześnie wstać buuu
Ja też,siki i krew...Nie wiem jak wstanę taka połamana...

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
jestem uff ale jestem dzis zmeczona i nie do zycia :P po drodze jeszcze zahaczylismy o pare sklepow meblowych i agd

wiec tak na wizycie wszystko super nie mam cukrzycy, szyjka ma uwaga 3,7 cm co oznacza ze sie wydluzyla od wyjscia ze szpitala o 0,7 cm cisnieniem sama siebie zaskoczylam bo mialam 119/86 gdzie zawsze na wizycie mialam ponad norme i nawet z tego powodu lezalam w szpitalu Bartus to zdrowy chlop i wazy juz 1,5 kg tzn ze Bartus przytyl za 3 tyg 800 gram...a ja nie przytylam nic w sumie mam jakies 4 kg na plusie

Matal dopisz mojemu Bartoszowi wage 1500 gram w 29 tc

Ladan wpisz mi proszę następną wizytę na 17 lipca na 10
Masz dziecko giganta

Przesdziłam dzisiaj...wszystko mnie boli

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Kaska i który bierzesz ten pokrowiec?Hevea czy medica?

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Ooo Powrót do przyszłości lecial tydzień temu, to może faktycznie druga część?! Kcę zobaczyć.Buuu jednak Legalna...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 21:18   #3802
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Samba, fajnie, ze projektowanie dobrze idzie. Zawsze możecie dwukolorowe zrobić
Ja mam Fagerland - czytaj "drzwi od stodoły" - ale nam zależało na takim klimacie Chciałam ewentualnie Tidaholm, ale za drogo by wyszło.
Tak z ciekawostek AGD dla Ikei robi Whirlpool
Wyrównałabym przede wszystkim wysokości szafek - lodówki i tej obok - i podziały pionowe góry i dołu - zobaczysz jak będzie Was wkurzało jak będę nierówno się zaczynały. Poza tym przerwa po lewej przy górnych szafkach nie będzie dobrze wyglądała (tam zostanie jakieś 10-15 cm prawda?) Okap musi być dokładnie nad płytą - inaczej będzie źle zbierał Pociągnęłabym tez górne szafki na calą dlugość - albo zrobiła kombinację szafki +półki. Aha, nie zapomniej o blendzie przy zmywarce i lodowce - jeśli lodówka ma się otwierać na ścianę, to będziesz potrzebowała dodatkowego paska drewna od ściany, żeby móc całkowicie otworzyć drzwiczki - one mają jeszcze uchwyt
Co do kolorów oba fajne Ten ciemny ma fakturę drewna, więc zabrudzenia powinny być na nim mniej widoczne, ale rzeczywiście jeśli kuchnia ciemna, to może przytłoczyć Jasne kuchnie kocham miłością wielką - i to jeszcze z drewnianymi blatami Niestety Bartek zawył nad praktycznością bieli w miejscu gdzie się gotuje, a je gotuję "z rozmachem", więc...
Doczytałam o reszcie mieszkania i stole - w takim układzie biała z drewnianym blatem
Gratuluję dostania mieszkania
dziekuje za rady no wlasnie ta biel i czern to kolory przy ktorych nie zbankrutujemy bo podobaja mi sie jeszcze inne ale cena czasem 2 razy taka...doczytalam na stronie ze agd robi dla nich whirlpool i elektrolux ale to agd jest dosyc drogie u nich i jak porownuje to czasem za to cene moge kupic prodkuty o lepszych parametrach...te dwie szafki z prawej strony beda oczywiscie na rownej wysokosci, tak zrobilismy w projekcie bo liczylo nam za duzo listew tych dolnych ale bedzie na tej samej wysokosci...lodowka bedzie na 2 scianie co do szafek na gorze to dalej rozmyslamy jakie wziac i jak rozstawic, a co do okapu i plyty (a takze zlewu bo w projekcie krzywo wyszedl) to jasne ze musza byc idealnie dopasowane, ale to wina programu, albo naszej nieumietnosci ze sie brzydko narysowalo a co to jest blenda przy lodowce i zmywarce bo jestem ciemna masa?

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Właśnie przezywam kryzys, dlatego jeszcze o tym nie napisałam bo doła mam maksymalnego.
bedzie dobrze mnie juz w ciazy niemal wszystkie dolegliwosci spotkaly i sie smieje ze jak urodze pojde na medycyne ale nie mozna sie lamac odpoczywaj wiecej

Rubinka usmialam sie z tej Bawarii

Cytat:
co Ty mówisz, już tyle
chcę już sobotę ciekawe ile Mikosław przypakował- ostatnio miał 950
noooo tez sie zdziwilam i pytam lekarza - ile?

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Jak duży macie ten dom? to gotowy projekt z neta? pokaż? pytam, bo my zaczynamy budowę i chcielibyśmy w podobnej kwocie się zmieścić.
dom ma ok. 100 m2 powierzchni uzytkowej, na dole jest kuchnia, salon, lazienka i pomieszczenie gospodarcze a na gorze 3 pokoje i duza lazienka... wczoraj wklejalam real foto a tu jest link do projektu...

http://www.tooba.pl/projekt-domu-Z1/...,idp,5760.html

Cytat:
wow duzy ten twoj Synuś ciesze sie, że wszystko u Was dobrze, noi tylko 4 kg! super
nio ale i tak mam do zrzucenia z 12 bo z 10 kg przybralam przez tarczyce mam nadzieje ze Bartek wydoi z mlekiem hahahah

Cytat:
Napisane przez Makrela w kapeluszu Pokaż wiadomość
wazy 1299g, a na wykresie jedna oś to Fundal Hight (ale kurcze nie wiem co to jest bo na pewno nie FL- czyli długośc kości udowej (moja ma 55,6cm)) i powinno być między 28 a 30cm , a moja niby ma 26cm... ( a moze to długość siedzeniowo-ciemieniowa?).. eh.. nie wiem....
czyli dobra waga gratuluje

Cytat:
a mnie ostatnio biorą straszne skurcze w łydkach w nocy
a ile magnezu bierzesz? moze wiecej trzeba?

aaa zapomnialam dodac ze synus lezy glowa w dol....moglby juz tak zostac
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 21:19   #3803
matallewar
Zakorzenienie

Heh, właśnie poszli

Dziwnie tak, weszła taka mała dziewczynka, nic się nie odezwała, może dwa zdania powiedziała

Ja nie mówię, że to się nigdy nie może udać, ale ten kolega już 2 lata temu o dzieciach z ówczesną dziewczyną mówił, ślub chciał brać i w ogóle, a tu taka 18-latka

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 21:22   #3804
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Laloca ale mi narobiłaś ochoty na leczo
Sobie też i jutro zrobię hehe a miała być zupa jeszcze teściowa nazbierała trzy małe cukinki z własnej hodowli to dorzucę

Cytat:
Napisane przez Makrela w kapeluszu Pokaż wiadomość
wazy 1299g, a na wykresie jedna oś to Fundal Hight (ale kurcze nie wiem co to jest bo na pewno nie FL- czyli długośc kości udowej (moja ma 55,6cm)) i powinno być między 28 a 30cm , a moja niby ma 26cm... ( a moze to długość siedzeniowo-ciemieniowa?).. eh.. nie wiem...

(10 min poźniej Makrela się zorientowała, ze istnieje google)

już znalazłam. fundal height jest 'miarą wielkości macicy stosowane do oceny wzrostu płodu i rozwój podczas ciąży. Mierzy się ją z góry na macicy matki do góry matki kości łonowej w centymetrach.'- tu w Anglii mierzą taką miarką jak na budowie brzuch i to dal nich wyznacznik rozwoju płodu.... a ja sie wystraszyłam, ze mała jest mała o 2 cm.... sorki, spanikowałam, zamiast dobrze to posprawdzac.
jest na minimum normy wagowej, ale spoko. przy moich problemach jelitowych to raczej było spodziewane, teraz ze mną lepiej, to może mała podrośnie...
Ufff

Cytat:
tak? po ile jest?
8,99 za 1kg czerwonej. Ja wzięłam 3 takie duże i zapłaciłam 5,20zł, więc dobra cena jak na tą porę. W innych sklepach jest średnio po 14zł.

Cytat:
a mnie ostatnio biorą straszne skurcze w łydkach w nocy
Mnie też ciężki widzę masz okres, bo nie dość, że skurcze łydek to jeszcze wymioty, osłabienia, krwawienia z nosa. Biudulka
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 21:22   #3805
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w ciąży mam wyjątkową ochotę na truskawki, w żadnym roku nie jadłam z taką ochotą jak teraz

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 21:23   #3806
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Masz dziecko giganta
no zauwazylam ze chwilowo prowadzi a jeszcze 3 tyg temu sie martwilam ze maly i sporo mniejszy o waszych pociech hahaha ale lekarz powiedzial ze to waga +/-

a w ogole to jutro rano ide do dentysty...do niemca 1 raz :P takze trzymajcie kciuki zebym nie wrocila bez zebow jak spyta "wyrwac?" a ja mu na to "jaaaaa"
Stary 2013-06-24, 21:25   #3807
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
a ile magnezu bierzesz? moze wiecej trzeba?
3 x dziennie Magne B6

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Takie puchate wychodzi to ciacho, mniam

Wyszło?
chyba tak, chociaż w środku jakieś ciemne
może za długo piekłam
podobno dobre ale mi nie smakuje - możliwe, że dlatego, że mi dziś NIC nie smakuje, wcisnęłam w siebie 2 kanapki z pomidorem przez cały dzień a teraz przez kilka min leciała mi krew z nosa :/
Stary 2013-06-24, 21:26   #3808
passion80
Zakorzenienie

spełnienie mojego koszmaru http://demotywatory.pl/4156702/--To-...-jest-smieszne
Stary 2013-06-24, 21:26   #3809
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Ja w ciąży mam wyjątkową ochotę na truskawki, w żadnym roku nie jadłam z taką ochotą jak teraz
ja tysz

Stary 2013-06-24, 21:26   #3810
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Heh, właśnie poszli

Dziwnie tak, weszła taka mała dziewczynka, nic się nie odezwała, może dwa zdania powiedziała

Ja nie mówię, że to się nigdy nie może udać, ale ten kolega już 2 lata temu o dzieciach z ówczesną dziewczyną mówił, ślub chciał brać i w ogóle, a tu taka 18-latka
kolega tz lat 33 przygruchal sobie 20 latke dziecko to jeszcze, ale w sumie juz rok sie spotykaja wiec moze cos z tego bedzie...gorzej jak jej sie odwidzi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości