|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Podjęłam decyzję, że zaczynamy starać się od razu. Wiem, że zaleca się odczekać minimum trzy miesiące ale internet pełen jest historii dziewczyn które mimo tego zakazu zaszły w ciążę i jest wszystko dobrze. Zawsze jest ryzyko, że coś będzie nie tak, ale ja chcę je podjąć i zobaczyć co wyjdzie.
|
|
|
|
#3902 |
|
Zakorzenienie
|
Roane - nie, nie rodziłam bo to mój pierwszy dzidziuś, ale wiele znajomych rodziło i polecało, poza tym pisałam o mojej znajomej która skończyła położnictwo i ona swoim bardziej fachowym okiem oceniła Rotundę i powiedziała, że mają bardzo dobry sprzęt i opiekę.
O tych badaniach to pół pomyślałam, pół powiedziałam. Normalnie masz co jakiś czas wizyty w szpitalu i u GP (przeważnie na przemian, im bliżej porodu tym częstsze wizyty). Moja znajoma miała nieplanowaną cesarkę, wody jej odeszły, rozwarcia nie było, ale zaczęła jej temperatura iść w górę, więc od razu zdecydowali się na cesarkę. Wszystko było ok, ale małej od czasu do czasu robią badania - czy prawidłowo się rozwija tzn czy już mówi tak jak powinna, czy dobrze słyszy itd, od czasu do czasu przysyłają jej zaproszenie na badania. Jak twój GP wyśle list do szpitala, to gdybyś długo nie dostawała zaproszenia na wizytę, to wtedy możesz do nich przedzwonić, ale ja dostałam w ciągu jakiegoś tygodnia i moja pierwsza wizyta jest między 13/14 tyg, a więc automatycznie pomierzą mi dzieciaczka i chyba dodatkowo nie będę szła, bo akurat w dobrym czasie się to odbędzie. |
|
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Dobrej nocy, ja juz uciekam
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2013-06-24 o 22:15 |
|
|
|
#3904 |
|
Zakorzenienie
|
Malgos_12: Może faktycznie się podobam,ale sama się dziwię ,jak? Przecież mam oczy podkrążone,blada jestem,wyglądam jakbym nie spała z tydzień i przyjdzie z pracy to siedzimy raptem może 10 minut a ja już zasypiam...
Ale mimo wszystko też dalej patrzy jak kiedyś Tylko ja sama w sobie czuję się nieatrakcyjna,ale takie uroki ciąży ![]() Gorzej,że ja na niego nie patrzę jak dawniej,bo coś mi się w głupiej główce poprzestawiało i bardziej mnie on drażni niż pociąga
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#3905 |
|
Rozeznanie
|
Pytałam, trzy miesiące. Ja nie chcę Cię do niczego namawiać, bo to bardzo indywidalna sprawa, moja decyzja jest taka, że ignoruje te zalecenie. Mam takie przypadki w bliskim otoczeniu gdzie moja szwagierka zaszła w ciążę po naturalnym poronieniu w 5tc, a dziś dzieli ją tydzień do rozwiązania. Moja koleżanka miała łyżeczkowanie pustego jaja płodowego, a dziś jest w kilkutygodniowej ciąży która rozwija się prawidłowo. Znam tylko takie pozytywne przypadki, choć wiem ,że nie brakuje też tych smutnych.
|
|
|
|
#3906 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Tez znam takie przypadki. A bliskiej kolezance lekarz powiedzial,ze nie musi odczekiwac po poronieniu,ze jesli tylko tego chce moze zaczac starania od razu. Trzymam kciuki!
|
|
#3907 | ||||||
|
Rozeznanie
|
O dżizas, znów mam zaległości, rozłożę na raty, przynajmniej 2, bo 5 stron zostało mi jeszcze do nadrobienia.
Cytat:
![]() Cytat:
I pomimo, że szkoła płatna, dbała o prestiż i renomę. Za ściąganie - komisja i wydalenie z uczelni. Każdy wykładowca tego pilnował. W efekcie z 72 osób, które ze mną rok zaczęły, skończyło kierunek...11. I Zaj***ście jestem dumna z tego, że wiem, że mój papier to nie papier do tyłka, tylko po studiach jestem w stanie założyć firmę w branży i nie musieć zatrudniać do niej specjalistów, bo sama nim jestem. Cytat:
I do tego mam liche włosy, a ona to miała najładniejsze włosy na swiecie jak była młoda Cytat:
Cytat:
Kupowałam dziś sukienkę na wesele, bo idziemy w weekend i przez brzucho miałam mega problem. Jednak udało się kupić jedną i to nawet taką całkiem sexy Ratuje "falbanka" nie wiem jak to się fachowo nazywa Ja właśnie staram się siebie odzyskać. Przez chwilę byłam ciepłą kluchą, od kilku dni pracuję nad tym, żeby być silną babką. Cytat:
Szczotka z Castodramatu? Wygląda mi znajomo Dobra, czytam Was dalej
|
|
#3908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
M_aria, Carolyna86 to takie smutne, że zawsze z każdego wątku pare dziewczyn opuszcza wątek... jest mi ogromnie przykro..![]() Ale życze szybkiego zafasolkowania i wiem, że na pewno sie uda! Ja czekam na Wasze fasolkowe wieści! Witam sie tak w ogóle. Padnieta jestem dziś strasznie, pogoda, że psa z budy nie wygonisz. Nadrobie Was jak tylko chwile czasu znajde. Buziaki
|
|
|
|
|
#3909 |
|
Rozeznanie
|
Ja właśnie tym się nakręcam, że bywa wszystko dobrze, no i strasznie kusi mnie to, że podobno kiedy organizm kobiet pamięta poprzednią ciążę łatwiej i szybciej zachodzi w kolejną
|
|
|
|
#3911 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A że kocha nie tylko Ciebie ale i fasolkę, to podwójnie miłością Cię zalewa.Mój TŻ też jak na mnie patrzy to ma takie maślane oczy i cielęce spojrzenie <3
|
|
#3912 | |||||
|
Zadomowienie
|
właśnie się zorientowałam, że wizaż na telefonie "gubi" mi część postów
![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
trzymaj się - będę trzymała kciuki---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
skoro byłam na bieżąco wtedy, to troszkę mnie złości jeszcze raz powtarzanie tego samego (hormony?) ![]() nawet się zastanawiam, czy jednak na razie nie zrezygnować z życia towarzyskiego, ale wtedy chyba bym przelegiwała całe dnie...
|
|
#3913 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
|
|
#3914 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3915 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3916 |
|
Raczkowanie
|
Jeeeej....6 stron w ciągu 1 dnia napisałyście? Siadłam na chwilę, żeby poczytać, a tu mi 1,5h zleciało jak z bicza strzelił i paczka miśkow haribo zniknęła
![]() Strasznie mi przykro Aniołkowe Mamusie(Aira, Carolyna, Maria)...Naprawdę byłam pewna, że nasz wątek będzie jakoś cudem ocalony od takich smutnych historii...Trzymam kciuki i wierzę, że wiosną będziecie już czekały na swoje Skarby )))Dużo dziś smutnych wydarzeń, wypadek brata lolity, wciąż martwię się o kefii i jej rodzinę, kurczę, nie lubię tylu złych wydarzeń, mam dość takich w swoim życiu, ale...może jutro będzie lepiej...zawsze jak mam taki dzień do tyłka, to puszczam sobie piosenkę raz dwa trzy "Jutro możemy być szczęśliwi"...spróbujcie; ) W ogóle jestem bardzo związana z muzyką, tzn. nie umiem bez niej żyć...miałam przed laty wybór: albo muzyka albo coś innego...wybrałam coś innego, co skutkuje dobrym, prestiżowym zawodem, dość dobrą sytuacją materialną itd., ale wciąż się czuję, jakbym zdradziła swoją pasję i hobby, pianino, śpiew, dyrygenturę....ech...tak to w życiu bywa...także słucham dużo muzyki, czasem jeżdżę na koncerty, każdy okres mojego życia kojarzy mi się z jakąś piosenką/płytą/wykonawcą...od poezji śpiewanej(kultowa Osiecka, SDM, WGB,E. Adamiak, Turnau.....) aż po jazz i muzykę klasyczną...a obecnie na tapecie stare kawałki Basi Trzetrzelewskiej A teraz sobie chomikuję stare kawałki hey ![]() Co do wagi i wyglądu, to u mnie z tym pierwszym marnie...ważyłam w marcu 58, nawet 60kg(168cm)...gdy mój mąż był w szpitalu w ciągu 2 tyg schudłam do 56kg...a teraz kolejne 3 kg...i się waham...52-53kg...wyciągnęłam stare jeansy z matury(!!!=mam je, bo s mega kultowe,pierwsze levisy..i one są na mnie dobre ![]() I wyglądam jakbym była wzdęta cały czas...a ręce i nogi jak patyki... A ludzie mi móią, że KWITNĘ...ja tego nie rozumiem...zupełnie...moż e dlatego, że ciuchy zakłądam cały czas takie wesołe, nie wiem czemu, kupiłam sobie malinową apaszkę, pomarańczowe sandałki i espadryle, kiedyś tylko w beżach chodziłam... No a czuję się jak brzydal, już dwa razy odmawiałam kosmetyczkę, bo bym się tam zwymiotowała chyba, brwi mam już bardzo blade, jak glista....serio Oboje mamy z mężem ciemną karnację, w ogóle ludzie móią nam, że wyglądamy jak rodzeńswto:P ale brwi to ja muszę mieć henną zrobione, już sie nie patrzę do lustra, może uda mi się w tym tygodniu![]() A dziś na obiad jadłam boczniaki panierowane i fasolkę żółtą polaną zrumienioną na masełku bułką tartą, i zrobiłam malutkie kotleciki mielone, takie na dwa razy do gęby, Tż powiedział, że nigdy w życiu nie jadł takich pysznych kotlecików mielonych, że jego mama robiła takie mdłe i wielkie i twarde...i się popłakałam ze wzruszenia...jakoś tak nie wierzę w swoje umiejętności kulinarne, moja mama nie zdążyła mnie nauczyć jak zrobić słynne pierogi, placki, tak częśto wspominane w rodzinie...ech... Uczę się z książek kucharskich i jakoś sama próbuję, dziś poczułam się jakbym wygrała MasterChefa )))heheheNo, to tyle, dziś miałam niespożyte pokłady energii...wysprzątałam cały dom, pól ogrodu, poprałam, nagotowałam i już czuję, że jutro to odchoruję ))Dobranoc Dziewczynki
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
Roane: Schabowe chętnie,gdyby jeszcze mi się chciało,bo lenia mam niesamowitego
Nie ma nic piękniejszego jak wpatrywanie się w siebie maślanymi oczami przez tyle czasu i ciągle wiedzieć,że to jest to uczucie na które czeka się całe życie em ma: Tak,pewnie by Ci wymyśliła jaki wpływ ma pozycja seksualna na poczęcie dziecka Ot wielka pani wszystkowiedząca Ale niektóre kobiety na stare lata głupieją a już jak urodzą własne dzieci to już całkiem stają się paniami świata. agoola83: Oo widzę ktoś tu też lubi Hey Stare kawałki jednak mają więcej magi w sobie ![]() Samemu jest najłatwiej nauczyć się gotować Mi mama mówiła,że trzeba kilka razy coś zepsuć aby w końcu nauczyć się to robić Moja mama nawet nie umiała pierogów lepić a co dopiero ciasto robić a teraz jak się rozpędzi to machnie ze 100 pierogów i ja sama z tego potrafię zjeść z 10-15 ![]() Zaraź mnie tą energią! Bo ja bym tylko spała,leżała. Nawet brak mi sił na spacery
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#3918 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Pochwalilam moja cerę i obudziłam sie dzisiaj z mega pryszczem na twarzy... I strasznie nie chce mi sie dzisiaj iść do pracy...
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Rajs, najważniejsze, że jest praca - gratuluję :brawo:
z nadgodzinami niestety tak jest i nic nie poradzimy. u nas w firmie zdarza się wyrabiać i 90 godzin tygodniowo a płacą za etatowy czas pracy czyli 40 godzin miłego dnia Dziewczynki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#3920 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie mogłam spać w nocy, budziłam się co chwilę. Jakaś niespokojna byłam. Jeszcze mega burza przeszła u Nas w nocy. Dziś znów cały dzień i noc bez TŻ bo pracuje do wieczora blisko rodzinnego domu i zostaje na noc u rodziców. Już 2 noc sama |
|
|
|
#3921 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczynki
![]() em ma gratuluje wakacji, korzystaj i odpoczywaj. Jakieś plany wakacyjne? carolyna86,M_aria bardzo mi przykro, trzymajcie sie Negrid na pewno będzie wszystko dobrze, jesteś pod dobra opieką.Wiem co czujesz ja tez bardzo długo leżałam na patologii i urodziłam zdrowego dzidziusia. lolita25 jak sie dzisiaj czuje Twój brat? |
|
|
|
#3922 | |||
|
Zadomowienie
|
Jak napisałam na szczęście tego nie robi
boi się nawet wypowiedzieć słowo "seks" Ogólnie jest 5 lat po ślubie i nawet nie widziałam żeby przy nas się z mężem pocałowałaCytat:
na pewno coś jest nie tak! ale wreszcie mąż się wkurzył i powiedział siostrze co o tym myśliCytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
ale kiedy zacznę to nie wiem
|
|
#3923 |
|
Zakorzenienie
|
A nie masz alergii przypadkiem? Ja mam masakryczny katar od samego początku ciazy. A szczęście dostałam leki i moge znowu normalnie funkcjonować.
|
#3924 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3925 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
![]() U mnie od rana pada albo leje, a zaczęło się od burzy po 5... Co do gotowania to najważniejsze są chęci- mam koleżankę (w moim wieku), której największe osiągnięcie to kurczak w panierce (po dyskusjach nt gotowania I pomocy chłopaka) a tak to frytki, jajecznica lub kanapki... Mój mąż na szczęście lubi I umie gotować, ale ja też, więc gotujemy na zmianę, albo komu się mniej nie chce (zgadnijcie, kto teraz częściej )A hey, szczególnie dawny- rządzi
|
|
#3926 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3927 |
|
Przyczajenie
|
Super. Trzymam mocno kciuki za obronę.
|
|
|
|
#3928 |
|
Zadomowienie
|
Ja potrzebuję motywacji...mój promotor mi poszedł na rękę, bo w sumie powinnam oddać już chociaż część teoretyczną
ale przez ten leżący maj i początek czerwca to totalnie nie miałam jak. Mam nadzieję, że jednak zbiorę się w sobie i to napiszę
|
#3929 |
|
Gang Iren
|
Hej
U mnie dzisiaj cos co rzadko sie zdarza czyli slonce Tak,ze zalatwie o mam do zalatwienia,ogarne w domu i ruszamy na fajny,duzy plac zabaw polaczony z ogromnym parkiem. Trzeba wykorzystac pogode i zalapac sie na wit D. Odezwe sie pewnie wieczorem. Milego dnia
|
#3930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na początku lutego dowiedziałam sie, ze muszę sie obronić w połowie marca i dało radę. Przynajmniej szybko było z głowy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:31.

Tylko ja sama w sobie czuję się nieatrakcyjna,ale takie uroki ciąży 

Ale były z zurawina i cukrem i i tak były pyszne 

.prawie miałam monolog z muszla,ale się powstryzmalam
.najlepsze jest to,ze moja praca powiązana jest z gastronomia 

jest mi ogromnie przykro..

??Szukam,ale znalezc nie moge
Ostatecznie w niedzielę stwierdzono że to jednak nie jest pozamaciczna i że ciąża poroniła się sama zupełnie. W piątek byłam załamana, ale leżałam w pokoju z super dziewczyną, która była w podobnej sytuacji, albo nawet i gorszej - jej towarzystwo pomogło mi lepiej niż psycholog i już się z tym pogodziłam. Odczekamy nieco i znów będziemy się starać - może jeszcze będziecie w poczekalni, to napiszę wam (mam nadzieję) dobre wieści. Życzę wam wszystkiego dobrego i szczęśliwego rozwiązania. Pozdrawiam 

16.06.2012r.