Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-25, 11:32   #2101
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
torba jest, skarpetki, podkłady, majtki poporodowe, żel pod prysznic, klapki i szampon do włosów - są.. ale brak koszul porodowych

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Madi jak nas czytasz to wiedz, że trzymam moooooooocno kciuki żeby wszystko powróciło do normy i żebyś wyszła z Witkiem do domu!
e tam koszula, coś Ci dadzą w szpitalu, a poza tym nawet goła rodząca na porodówce chyba nie robiłaby na nikim wrażenia
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 11:33   #2102
magolina
Wtajemniczenie

Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Dzień dobry witam się w 36 tc czyli w 9 miesiacu

dzwoniłam do ginki z tymi wynikami moczu i kolor zielony i szczawiany są od leków więc wszystko jest dobrze a tz się ze mnie śmiał wczoraj, że pewnie zielony kolor mam bo mnie kosmita zapłodnił i w brzuchu mam aliena
odebrałam wyniki na paciora i nie mam
za 9 m-c, za brak paciora i za dobre wyniki moczu.

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Dziewczyny, powtórzę swoją propozycję,bo wczoraj nie została chyba zauważona:

Co sądzicie o tym, by podać linki do opisów porodów na 1 str jak u mam majowo-czerwcowych? W ten sposób by nie zginęły w nawale postów na forum
Sa już na pierwszej stronie, nie doceniasz En
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 11:34   #2103
iwona335
Zakorzenienie

czarownica1 już jade

od wczoraj trzymam sie terminu lekarza czyli 4.07 czyli Anulka rodzi pierwsza i katarzynka

Edytowane przez iwona335
Czas edycji: 2013-06-25 o 11:35
Stary 2013-06-25, 11:35   #2104
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
e tam koszula, coś Ci dadzą w szpitalu, a poza tym nawet goła rodząca na porodówce chyba nie robiłaby na nikim wrażenia
ale po porodzie na sali myślę, że mogłoby być dziwnie gdybym leżała taka naga niczym Afrodyta
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 11:36   #2105
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Baloniku opisy porodów są już od tygodnia na pierwszej stronie, więc zapraszam

Stokrotko- za 9msc!
Ojej,przepraszam Szukałam ich i nie znalazłam,dopiero teraz jak przeleciałam całą 1 str zobaczyłam,gapa ze mnie
Stary 2013-06-25, 11:37   #2106
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
ale po porodzie na sali myślę, że mogłoby być dziwnie gdybym leżała taka naga niczym Afrodyta
powiesz że jestes wyznawca wietrzenia krocza i piersi
nie no jeszcze niech maluszek posiedzi troszke w brzuchu
Stary 2013-06-25, 11:38   #2107
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Ojej,przepraszam Szukałam ich i nie znalazłam,dopiero teraz jak przeleciałam całą 1 str zobaczyłam,gapa ze mnie
No! nieładnie, że się nie wie co na 1 stronie jest
Cytat:
powiesz że jestes wyznawca wietrzenia krocza i piersi
nie no jeszcze niech maluszek posiedzi troszke w brzuchu
Niech Twoja Zuzia lepiej się zacznie decydować na wylot
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 11:39   #2108
kiss12550
Zadomowienie

hej wszystkim

nareszcie pogoda wymarzona dla mnie , deszcz 15 stopni i to powietrze...
ja taką prosze do sierpnia

Oli - prześliczna córeczka , uszko zabójcze

nadrabiam
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 11:40   #2109
stokrotka24
Zakorzenienie

Margosia Piotruś jest słodki , ale masz fajnie, ze jest już z wami

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 11:43   #2110
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Lachryma: na wyniki z paciora czekałam 3 dni.. Zastrzegli że max 5 dni mogę oczekiwać na wyniki. I polecam jajówę z kurkami.. koniecznie sobie zrób

ita: fajnie że kaskę dostałaś, zawsze to 2,5 tyg gotówki

Envl: bardzo ładne łóżeczko, wczoraj z tel już nie chciałam oglądać, ale dzisiaj sobie zajrzałam

Margoś: jak z chustowaniem idzie? glutek lubi?

Evewee: chętnie bym się wybrała, ale obawiam się, ze za daleko. My podjedziemy do babeczki z SR po porodzie i tak na ważenie mierzenie i sprawdzenie odruchów, więc i od razu chustować mam nadzieję, że się nauczymy

Perse: to niech szybciutko osiąga Arturek 2kg i wychodźcie do domu, bo karmienie na twardym krześle to podobno masakra.. fajnie że sie poznajecie i jest coraz tak bliżej...a z nogami to współczuję. Wiadomo dlaczego nadal puchną?

Samanta: ojej, przytulam, boś się nerwowa faktycznie mocno zrobiła

katarzynka: kciuki za wizytę!

CZarownica: dobrze, że jesteś a ja mam tak że nawet w upały się nie rozpływam byłam okropnym zmarzluchem i wreszcie chyba odczuwam temperaturę jak przeciętny człowiek... ) i nie marznę latem:P i mogę chodzić w topach..

Dotkaa: wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 11:43   #2111
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Też niedawno wstałam dzoan

Teraz wcinam serek, zara ogarnę mieszkanko, bo dzisiaj znowu kolega chce wpaść To już się nie wymigam A muszę się już przygotować na wizytkę, bo o 14.30 mam być na miejscu - trzymajcie kciuki! Chyba w końcu poznam wagę małego

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość

pytałam się wczoraj gina o naturalne przyspieszacze porodu to on stwierdził, że najlepiej działają 2 metody: współżycie i masaż brodawek. w sumie można to podpiąć pod jedną rzecz
także ten... można sobie odpuścić mycie okien
mój mąż nie byłby zachwycony, gdybym mu powiedziała, że jednak tych okien nie myję

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Wczoraj mieliśmy ostatnią wizytę u gina. Tymuś waży ok 2975g, główkę ma niziutko i ogólnie będzie raczej drobnym chłopczykiem. Gin się ucieszył z tych pomiarów i mówi, że nawet uznając błąd pomiaru to przekroczylismy granicę 2,5kg wagi i wtedy maluch jest już bezpieczny.
Ogólnie czytając Wasze posty to większość się martwi, że macie za ciężkie, za duże dzieciaczki, my zaś zupełnie na odwrót bo Tymoteuszek malutki i się martwimy czy wystarczająco rośnie. Przepływy, wody, łożysko ok, więc Tymoteuszek ma podobno doskonałe warunki do funkcjonowania w brzuszku. Z pomiarów wychodzi cały czas o 2 tygodnie za malutki, ale podobno do 2 tygodni jest norma więc jest wszystko ok.

Moja waga 62,6kg, wg pomiarów gina przytyłam tylko 9 kg
Szyjka zamknięta i długa, nic nie zwiastuje porodu, a na dodatek gin powiedział, że dno macicy jest nadal wysoko, więc tylko mi się wydaje że brzuszek się obniżył, wg niego wszystko jest po staremu, tylko Tymuś przyjął niską pozycję w brzuszku i może to sprawiać wrażenie jakby obniżenia brzucha.

W czwartek 27.06 ostatecznie meldujemy się w szpitalu i gin planuje nam cięcie na niedzielę 30.06, choć mówił, że jeszcze jest to uzależnione od badań w szpitalu i że będzie rozmawiał z ordynatorem, czy będzie wolna sala do cięć itp. Tak że ostateczny termin cc to się dopiero okaże jak już będę leżakować na patologii i obym tam nie musiała zbyt dużo czasu spędzić, podobno warunki tam koszmarne np. jedna toaleta na 15 osób

Dostałam również od gina wczoraj rozpiskę co konkretnie spakować do szpitala dla siebie i Tymusia i okazało się że wszystko, a nawet więcej mam już gotowe w torbach

Chwaliłam się przed chwilą, że nie mam żadnych opuchnięć i mam za swoje - spuchły mi dłonie, tak mocno, że mam problem ze ściąganiem obrączki Mam nadzieję, że to tymczasowe, pomoczę w wodzie przy przygotowywaniu obiadu i łudze się nadzieją że przejdzie
za wizytę i w takim razie żeby cesarka odbyła się jeszcze w czerwcu

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Obiecany opisik :

Wszystko zaczęło się jak wiecie dzien po wypisie z patologii – a nic nie zapowiadalo niespodzianki.
Wypisano mnie z 1 cm rozwarcia, a rano 20 czerwca ku mojemu zdziwieniu odszedł mi na dwie raty czop podbarwiony krwia i zaczęło pobolewac dolem brzucha. No ale jako, ze na patologii napatrzylam się na przenoszone dziewczyny, którym mocne skurcze co 5 minut potrafily się rozejść bez sladu – zluzowałam kompletnie i nie zwracalam większej uwagi, szczególnie, ze domek był do odgruzowania po mojej nieobecności.

No wiec wysprzątałam, popralam, powiesilam, wyprasowałam wszystko co było do prasowania i nawet Wam pisalam na forum, ze dzis nie rodze, bo nie mam czasu, bo jest za goraco, bo torba niegotowa i maz złamał klucz w zamku w szafie i nie mam się w co ubrac, a przede wszystkim – o 15.30 mam wystep Lali w przedszkolu
Na wystep poszliśmy z malzonem pieszo. Hormony tak mnie zmiękczyły, ze wylam ze wzruszenia przez bita godzine

A już wtedy skurcze były nieprzyjemnie intensywne rowno co 5 minut…

W domku po powrocie zrobilam obiad rozpływając się z goraca w kuchni z wlaczonym piekarnikiem, spakowalam na powrot torbe szpitalna, umylam podlogi mopem i poprztykalam się ze ślubnym, który jakis taki był drażliwy tego dnia i o byle co się emocjonowal – wtedy to już na serio postanowilam nie rodzic, bo honor nakazywal w razie W malzona olac i takse wzywac do szpitala, a nie taki mialam plan przeciez

O 20.30 nadal unosząc się honorem sama wykapalam Lale, ale ponieważ bolalo coraz mocniej, to już musiałam się na skurczu przytrzymywac umywalki i dyszec dyskretnie, coby malzon nie dosłyszał.
W koncu jednak musiałam poinformowac go obojętnym tonem, ze chyba jednak pojedziemy na IP kiedy Iza wroci, żeby się Lala w tym czasie zajac.
Iza jak na złość wracala tego dnia grubo po 21 a nie chciałam jej planow psuc randkowych

Koniec końców o 22 udalo się nam wyjechac. Maz jakby się przejal skurczami co niecale 3 minuty, ale nadal raczej się nie odzywalismy do siebie wiecej, niż to konieczne. Wlaczylam w samochodzie G’n’R na full i jakos mi się lepiej jechalo przy mocnej muzie, która zagłuszała dyszenie na skurczach
Bolalo tak niemilo, ze pustki na IP powitalam z ulga i rozkosza wrecz. Pani polozna pyta, co się dzieje, na co ja, ze skurcze co 3 minuty regularne i chyba rodze. Który tydzień? Poczatek 37 wg OM, ale mysle, ze raczej 38. Pierwsza ciaza, tak? A nie, bo trzecia. W tym momencie pani rzucila wszystko, co miala w rekach i biegiem do telefonu wzywac lekarza spanikowana. Bach mnie na fotel, a tu 4 cm rozwarcia i szyjka zgladzona. Papierologia w biegu, koszule prawie mi same wciągnęły przez glowe, pytaja czy chce na lozko – nie chciałam, no co, JA nie dojde do windy?...

Na porodowce cisza i pusto przemily personel, prowadza mnie do Sali rodzinnej – no to mowie, ze maz zaraz do dzieci wraca, a poza tym gdzies się zgubil z torba, wiec ja na ogolna łóżeczko wypas, podlaczyli mnie pod KTG, a skurcze wychodza słabiutkie gora 65 . Badanie na skurczu – niespodzianka, mamy już 6 cm !! W miedzyczasie ślubny się odnalazł, już pogodzeni w obliczu sytuacji pożegnaliśmy się czule i obiecalam dzwonic natychmiast , gdy urodze . Po kolejnym kwadransie zabolało mnie jakby mocniej i z parciem na kupke jakby – polozna sprawdza, co i jak i nagle mowi – DZIEWIEC, rodzimy już !!!

Wierzcie albo nie, ale poczulam się OBURZONA. Prawie usiadlam na tym fotelu i zupełnie trzeźwo i kategorycznie powiedziałam, ze NIE. Nie ma mowy. To jest za szybko. Nie rodzimy. Pozniej.

Koniec końców trzeba było jednak urodzic – parte były nieubłagane i pomimo, ze wczesniej w domu przeczyściło mnie klasycznie samoistnie i gora, i dolem – parte powtórzyły akcje. Jak ja się cieszylam, ze bez meza rodze!

A potem polozna przebila pęcherz i zaczela isc glowka – tu było pod gorke, choc glowinka malutka – na każdym partym musiałam przec minimum 3 razy, co mi zaburzalo koncepcje i srednio szlo, plus ochrona krocza, wiec „na komende” musiałam czasem te przemozne parte wstrzymywac ciezka sprawa, darlam się bezkonkurencyjnie wprost w wygwieżdżone niebo na poziomie 6 kondygnacji i ten krzyk to była jedyna ulga do czasu, Az Lilo wyladowala na moim brzuchu, taka cieplutka i sliczna, miauczac jak kociątko, bez wrzaskow i histerii (widocznie moja histeria wystarczyla za dwie )

Okazalo się, ze nie peklam i nie trzeba było niczego nacinac, jedynie łożysko wyszlo takie sobie, wiec mnie od razu łyżeczkowali (auuuuuu) i podali oxy dozylnie na obkurczanie – a Lilo się wtedy wazyla i badala. Dostala 9 punktow, waga 3100, 52 cm „wzrostu” . Neonatolog uprzedzila, ze ma niektóre cechy wczesniaczka – wyjatkowo delikatna i wiotka skorke, niewiele tkanki tluszczowej, etc. Drobiazgi.

Na koniec leżałyśmy sobie i się tuliłyśmy podczas, gdy maz nawracal na parkingu pod domem i gnal z powrotem do nas. Lilo od początku potrafila się ladnie przyssac, a ja bylam normalnie w niebie
W sumie od przyjecia mnie na IP do porodu minela GODZINKA o takim porodzie marzylam i choc nie powiem, żeby ogolnie to bulka z maslem była – nie mogłabym zyczyc sobie lepszego i szczęśliwszego rozwiązania!

A kiedy mi ja zabrali po kangurowaniu i zapowiedzieli, ze oddadza dopiero o swicie gdy dostane laskawe pozwolenstwo na pionizacje, myślałam, ze ich pogryze. Bylam i jestem w takim stanie, ze sama bym ja już wtedy mogla wykapac Kto by w ogole chciał spac w taka noc!!!
Świetny opis.. aż chce się rodzić Dzielna i twarda babeczka z Ciebie..jak zawsze

Cytat:
No i wstawiam Wam kącik Tomaszka, póki co skromnie bo ochraniacz muszę dopiero kupić, no ale lepsze to niż nic, nie?
świetny kącik

Cytat:
Mam info od Roxi (jest poza zasięgiem i nie miała jak sama was poinformować, a każda z nas przecież czeka )

Ghia urodziła Antosia o 8.50 - nasz kolejny mężczyzna mierzy 55cm i waży 3200gZ tego co mówiła Roxi Ghia póki co czuje się dobrze, a maluszek dostał 10pkt
Anotoś jest już z nami Ghia gratulacje ogromne!!! piękna waga, wzrost i punkty

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 11:43   #2112
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Mam info od Roxi (jest poza zasięgiem i nie miała jak sama was poinformować, a każda z nas przecież czeka )

Ghia urodziła Antosia o 8.50 - nasz kolejny mężczyzna mierzy 55cm i waży 3200gZ tego co mówiła Roxi Ghia póki co czuje się dobrze, a maluszek dostał 10pkt

Gratulacje i czekamy na zdjęcia Antonia

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 11:44   #2113
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Obiecany opisik :

Wszystko zaczęło się jak wiecie dzien po wypisie z patologii – a nic nie zapowiadalo niespodzianki.
Wypisano mnie z 1 cm rozwarcia, a rano 20 czerwca ku mojemu zdziwieniu odszedł mi na dwie raty czop podbarwiony krwia i zaczęło pobolewac dolem brzucha. No ale jako, ze na patologii napatrzylam się na przenoszone dziewczyny, którym mocne skurcze co 5 minut potrafily się rozejść bez sladu – zluzowałam kompletnie i nie zwracalam większej uwagi, szczególnie, ze domek był do odgruzowania po mojej nieobecności.

No wiec wysprzątałam, popralam, powiesilam, wyprasowałam wszystko co było do prasowania i nawet Wam pisalam na forum, ze dzis nie rodze, bo nie mam czasu, bo jest za goraco, bo torba niegotowa i maz złamał klucz w zamku w szafie i nie mam się w co ubrac, a przede wszystkim – o 15.30 mam wystep Lali w przedszkolu
Na wystep poszliśmy z malzonem pieszo. Hormony tak mnie zmiękczyły, ze wylam ze wzruszenia przez bita godzine

A już wtedy skurcze były nieprzyjemnie intensywne rowno co 5 minut…

W domku po powrocie zrobilam obiad rozpływając się z goraca w kuchni z wlaczonym piekarnikiem, spakowalam na powrot torbe szpitalna, umylam podlogi mopem i poprztykalam się ze ślubnym, który jakis taki był drażliwy tego dnia i o byle co się emocjonowal – wtedy to już na serio postanowilam nie rodzic, bo honor nakazywal w razie W malzona olac i takse wzywac do szpitala, a nie taki mialam plan przeciez

O 20.30 nadal unosząc się honorem sama wykapalam Lale, ale ponieważ bolalo coraz mocniej, to już musiałam się na skurczu przytrzymywac umywalki i dyszec dyskretnie, coby malzon nie dosłyszał.
W koncu jednak musiałam poinformowac go obojętnym tonem, ze chyba jednak pojedziemy na IP kiedy Iza wroci, żeby się Lala w tym czasie zajac.
Iza jak na złość wracala tego dnia grubo po 21 a nie chciałam jej planow psuc randkowych

Koniec końców o 22 udalo się nam wyjechac. Maz jakby się przejal skurczami co niecale 3 minuty, ale nadal raczej się nie odzywalismy do siebie wiecej, niż to konieczne. Wlaczylam w samochodzie G’n’R na full i jakos mi się lepiej jechalo przy mocnej muzie, która zagłuszała dyszenie na skurczach
Bolalo tak niemilo, ze pustki na IP powitalam z ulga i rozkosza wrecz. Pani polozna pyta, co się dzieje, na co ja, ze skurcze co 3 minuty regularne i chyba rodze. Który tydzień? Poczatek 37 wg OM, ale mysle, ze raczej 38. Pierwsza ciaza, tak? A nie, bo trzecia. W tym momencie pani rzucila wszystko, co miala w rekach i biegiem do telefonu wzywac lekarza spanikowana. Bach mnie na fotel, a tu 4 cm rozwarcia i szyjka zgladzona. Papierologia w biegu, koszule prawie mi same wciągnęły przez glowe, pytaja czy chce na lozko – nie chciałam, no co, JA nie dojde do windy?...

Na porodowce cisza i pusto przemily personel, prowadza mnie do Sali rodzinnej – no to mowie, ze maz zaraz do dzieci wraca, a poza tym gdzies się zgubil z torba, wiec ja na ogolna łóżeczko wypas, podlaczyli mnie pod KTG, a skurcze wychodza słabiutkie gora 65 . Badanie na skurczu – niespodzianka, mamy już 6 cm !! W miedzyczasie ślubny się odnalazł, już pogodzeni w obliczu sytuacji pożegnaliśmy się czule i obiecalam dzwonic natychmiast , gdy urodze . Po kolejnym kwadransie zabolało mnie jakby mocniej i z parciem na kupke jakby – polozna sprawdza, co i jak i nagle mowi – DZIEWIEC, rodzimy już !!!

Wierzcie albo nie, ale poczulam się OBURZONA. Prawie usiadlam na tym fotelu i zupełnie trzeźwo i kategorycznie powiedziałam, ze NIE. Nie ma mowy. To jest za szybko. Nie rodzimy. Pozniej.

Koniec końców trzeba było jednak urodzic – parte były nieubłagane i pomimo, ze wczesniej w domu przeczyściło mnie klasycznie samoistnie i gora, i dolem – parte powtórzyły akcje. Jak ja się cieszylam, ze bez meza rodze!

A potem polozna przebila pęcherz i zaczela isc glowka – tu było pod gorke, choc glowinka malutka – na każdym partym musiałam przec minimum 3 razy, co mi zaburzalo koncepcje i srednio szlo, plus ochrona krocza, wiec „na komende” musiałam czasem te przemozne parte wstrzymywac ciezka sprawa, darlam się bezkonkurencyjnie wprost w wygwieżdżone niebo na poziomie 6 kondygnacji i ten krzyk to była jedyna ulga do czasu, Az Lilo wyladowala na moim brzuchu, taka cieplutka i sliczna, miauczac jak kociątko, bez wrzaskow i histerii (widocznie moja histeria wystarczyla za dwie )

Okazalo się, ze nie peklam i nie trzeba było niczego nacinac, jedynie łożysko wyszlo takie sobie, wiec mnie od razu łyżeczkowali (auuuuuu) i podali oxy dozylnie na obkurczanie – a Lilo się wtedy wazyla i badala. Dostala 9 punktow, waga 3100, 52 cm „wzrostu” . Neonatolog uprzedzila, ze ma niektóre cechy wczesniaczka – wyjatkowo delikatna i wiotka skorke, niewiele tkanki tluszczowej, etc. Drobiazgi.

Na koniec leżałyśmy sobie i się tuliłyśmy podczas, gdy maz nawracal na parkingu pod domem i gnal z powrotem do nas. Lilo od początku potrafila się ladnie przyssac, a ja bylam normalnie w niebie
W sumie od przyjecia mnie na IP do porodu minela GODZINKA o takim porodzie marzylam i choc nie powiem, żeby ogolnie to bulka z maslem była – nie mogłabym zyczyc sobie lepszego i szczęśliwszego rozwiązania!

A kiedy mi ja zabrali po kangurowaniu i zapowiedzieli, ze oddadza dopiero o swicie gdy dostane laskawe pozwolenstwo na pionizacje, myślałam, ze ich pogryze. Bylam i jestem w takim stanie, ze sama bym ja już wtedy mogla wykapac Kto by w ogole chciał spac w taka noc!!!

cudowny opis,

Cytat:

gratuluję
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 11:47   #2114
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

ghia wielkie gratulacje jak ja zazdroszcze wszystkim rozpakowanym mamom
dzis bylaby fajna pogoda na rodzenie, deszcz, temp 15 stopni nic tylko rodzic

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 11:47   #2115
Anulka_p
Zakorzenienie

Jejciu, jaka jestem dzisiaj słaba. Oczy mi się same zamykają. Mam nawet niewielkie zawroty głowy. Pożyczyłam od mamy ciśnieniomierz i z ciśnieniem ok - 115/60. Ta pogoda chyba tak działa na mnie usypiająco.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 11:47   #2116
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry witam się w 36 tc czyli w 9 miesiacu

dzwoniłam do ginki z tymi wynikami moczu i kolor zielony i szczawiany są od leków więc wszystko jest dobrze a tz się ze mnie śmiał wczoraj, że pewnie zielony kolor mam bo mnie kosmita zapłodnił i w brzuchu mam aliena
za 9 miesiąc!

żartowniś

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 11:48   #2117
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Więc postaram się pokrótce Wam napisać co u nas.

Wczoraj mieliśmy ostatnią wizytę u gina. Tymuś waży ok 2975g, główkę ma niziutko i ogólnie będzie raczej drobnym chłopczykiem. Gin się ucieszył z tych pomiarów i mówi, że nawet uznając błąd pomiaru to przekroczylismy granicę 2,5kg wagi i wtedy maluch jest już bezpieczny.
Ogólnie czytając Wasze posty to większość się martwi, że macie za ciężkie, za duże dzieciaczki, my zaś zupełnie na odwrót bo Tymoteuszek malutki i się martwimy czy wystarczająco rośnie. Przepływy, wody, łożysko ok, więc Tymoteuszek ma podobno doskonałe warunki do funkcjonowania w brzuszku. Z pomiarów wychodzi cały czas o 2 tygodnie za malutki, ale podobno do 2 tygodni jest norma więc jest wszystko ok.

Moja waga 62,6kg, wg pomiarów gina przytyłam tylko 9 kg
Szyjka zamknięta i długa, nic nie zwiastuje porodu, a na dodatek gin powiedział, że dno macicy jest nadal wysoko, więc tylko mi się wydaje że brzuszek się obniżył, wg niego wszystko jest po staremu, tylko Tymuś przyjął niską pozycję w brzuszku i może to sprawiać wrażenie jakby obniżenia brzucha.

W czwartek 27.06 ostatecznie meldujemy się w szpitalu i gin planuje nam cięcie na niedzielę 30.06, choć mówił, że jeszcze jest to uzależnione od badań w szpitalu i że będzie rozmawiał z ordynatorem, czy będzie wolna sala do cięć itp. Tak że ostateczny termin cc to się dopiero okaże jak już będę leżakować na patologii i obym tam nie musiała zbyt dużo czasu spędzić, podobno warunki tam koszmarne np. jedna toaleta na 15 osób

Dostałam również od gina wczoraj rozpiskę co konkretnie spakować do szpitala dla siebie i Tymusia i okazało się że wszystko, a nawet więcej mam już gotowe w torbach

Chwaliłam się przed chwilą, że nie mam żadnych opuchnięć i mam za swoje - spuchły mi dłonie, tak mocno, że mam problem ze ściąganiem obrączki Mam nadzieję, że to tymczasowe, pomoczę w wodzie przy przygotowywaniu obiadu i łudze się nadzieją że przejdzie
Tymuś jest w sam raz !! nie wszystkie dzieci to kluchy
ściągaj od razu obrączkę jak tylko zejdzie opuchlizna bo trzeba będzie przecinać ;(

Cytat:
Obiecany opisik :
super poród, super opis
ach chciałabym aby mój był chociaż trochę był zbliżony do Twojego

Cytat:

No i wstawiam Wam kącik Tomaszka, póki co skromnie bo ochraniacz muszę dopiero kupić, no ale lepsze to niż nic, nie?
śliczny kącik

Cytat:

Aaaaaa gratulację Kochana !!! mam nadzieję, że bardzo nie boli i jak najszybciej będziesz miałam Antonia przy sobie
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 11:49   #2118
Niunia20
Rozeznanie

enlevee faktycznie u nas ceny kosmiczne....

kuzynka tż przyjeżdża z uk do nas niedługo ale prosić ją o coś to hmmmm..
wolę polegać na swojej rodzinie

gdyby któraś miała na oku biało błękitną karuzelę to niech da znać... ja idealnej nie znalazłam

wiecie co za mną chodzi od kilku dni??...
zastanawiam się nad rozpoczęciem pisania bloga wraz z narodzinami Mateuszka ale nie wiem czy starczy mi sił chęci i pomysłów... ile z was pisze blogi???
ja czytam namiętnie kilka i sama nabrałam ochoty...taż na pamiątkę dla małego...i dla siebie...
Stary 2013-06-25, 12:05   #2119
ita83
Wtajemniczenie

Cytat:

witam sie i geatuluje kolejnego maluszka ja dzis na chodzie ale nie mam wyboru bo musze zwolnienie zawiezc do socjala dam rade jak Oli dala rade ze wszystkim przed porodem to my tez samy
Stary 2013-06-25, 12:13   #2120
Marionette18
Raczkowanie

Witam dziewczynki!
Taka jestem dzis rozklejona, wszystkich kocham i w ogole. Co sie ze mna dzieje, czyzby hormony?Rano wyprzytulalam Tz (z malym bonusikiem z ktorego byl niemiernie zadowolony) sniadanko uszykowalam jak na skrzydlach, czytam tu Was i sie wzruszam co chwile jak pieknie dziewczyny pisza o swoich malenstwach. Poryczalam sie ze wzruszenia na piosence zakopower... ehhhh

Troszke ponadrabialam, ale z pamieci wiec pewnie nie zwroce sie do wszystkich, do ktorych mialam zamiar

Oli opis porodu super, Ty to dzielna jestes dziewczyna. Zazdroszcze w pozytywnym sensie takiego podejscia do zycia jakie Ty masz Oczywiscie trzymam kciuki za Twoje dziewczynki, te przeziebione i te zdrowiutkie. Oby zarastwo sie nie rozprzestrzenilo! Kruszynke masz taka slodka, zdjecie z cycem mnie rozwalilo Rolls royce juz wyprobowany?

Perse slicznego masz synka Oby szybko przyral do tych 2 kg zebyscie mogli cieszyc sie soba w domu

Margos ale Ci kawaler rosnie przystojny A jakie miny strzela! Oj nie bedzie sie mogl od dziewczyn opedzic

Ewusia ja oczywiscie zawsze trzymam kciuki za Tymka i za szczesliwe rozwiazanie

Niunia sliczny kacik uszykowaliscie dla Mateuszkapomysl z blogiem jest dobry Ja kiedys zaczynalam pisac 2 razy i za kazdym razem przerywalam a teraz juz nawet nie moge sie zalogowac, wiec chyba do pisania bloga sie nie nadaje

En kacik rowniez zapowiada sie ladnie i bardzo przyjemna dla oka karuzelka

Ghia ogromne gratulacje! Mamy tu kolejnego szkraba do podziwiania i wzdychania

Stokrotka za tydzien

Jak robicie stripsy ? Wyciagnelam piersi na obiad a tego czegos jeszcze nigdy nie robilam wiec moze, moze...

A ja wczoraj powiedzialam Tz ze chyba niedlugo urodze na co on, no mam taka nadzieje Ale tak sie nachodzilam wieczorem po CH, ze ledwo zylam, az mi sie plakac chcialo ze zmeczenia i Frania czulam tak bardzo niziutko, ze mialam wrazenie ze mi zaraz wypadnie Ale nie moglam sie oprzec bo u nas teraz super wyprzedaze i naprawde mozna sie niezle oblowic Wszystko -50 i -70 %. Poluje na jakas ekstra skorzana torbe, ale wczoraj nie upolowalam, wiec zastanawiam sie jeszcze na uderzenie na najslynniejszy pasaz handlowy w Kbh. Tam to juz napewno cos wyczaje Moze jakis Louis Vuitton

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 12:13   #2121
magdalennne
Wtajemniczenie

Witajcie dziewczyny
Byłam w labku i ZUSie - od razu przekazuję informacje pewne - Wniosek należy złożyć w ciągu 14 od urodzenia dziecka i pisze się go samemu. Tzn. zwracam się z prośbą o udzielenie mi dodatkowego urlopu macierzyńskiego w wymiarze 6 tygodni oraz urlopu rodzicielskiego w wymiarze 26 tygodni. (Bo 20 przysługuje z automatu). I potem oświadczenie, że ojciec nie będzie z tego korzystał.

W ogóle zaczyna mi siadać na psychice Po północy obudził mnie dość silny skurcz i potem nie spałam do 4 czekając na kolejne, które się nie pojawiły Za to cały dzień jakaś napięta atmosfera między mną i TŻ Nie mogę już, gdzieś mi to wszystko siedzi w podświadomości

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
żeby nie było obiecałam fotki ale ja mam żółwie tempo więc wstawiam dopiero dziś.....
Bardzo ładnie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Eksperyment obnażył fakt, że mamy często, nie zawsze, na szczęście, problem z kulturą. Niestety gorzej jest chyba z młodymi ludźmi pod tym względem.
Co za babka Ludziom naprawdę brakuje kultury...

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Kiedyś już kupiłam Lilce taki leżaczek (ten niebieski), ale jednak stwoerdziłam, że nie jest odpowiedni dla mojej księżniczki i dzisija przyszedł mi taki Nowy powystawowy (bez pałąka z zabawkami) za 50 zł z wysyłką
Super ci się trafiło

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Mój Michaś dziś leniwy. Rano, przed śniadaniem poprzekręcał się troszkę, chyba domagając jedzonka a teraz cisza. Przyzwyczaił mnie do sporej aktywności, a teraz tak mnie stresuje. Muszę wydobyć czekoladowe cukiereczki z szafy, schowane na czarną godzinę.
Jak się nie rozkręci, to jedź na ktg do szpitala

Cytat:
Też niedawno wstałam dzoan

Teraz wcinam serek, zara ogarnę mieszkanko, bo dzisiaj znowu kolega chce wpaść To już się nie wymigam A muszę się już przygotować na wizytkę, bo o 14.30 mam być na miejscu - trzymajcie kciuki! Chyba w końcu poznam wagę małego

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41481010]
Oliath ja też mam wymeczone sutki, a myślałam, że mam takie wrażliwe, jednak jak przykładami Małego, to choćbym miała walić głową o ścianę z bólu, to zaciskam zeby. Smaruje Bepanthenem w przerwach między karmieniami. Też bym chciała karmic dłużej i częściej, bo Mały mi nie wyproznia piersi, a laktator nic nie ciągnie, mam ręczny Avent, chyba strata pieniędzy, ale jeszcze zobaczymy, ale na noworodki mogę chodzić co 3 h :/. Dokarmiamy Małego mleczkiem dla wczesniakow. Jest taki, jak był w brzuszku, spokojny jak nie wiem, bawie sie z nim przed karmieniem
[/QUOTE]

A Arturek stracił dużo ze swojej wagi urodzeniowej? Bo urodził się bliziutko 2kg, więc może szybko uda się osiągnąć i wrócić do domku

Cytat:
Obiecany opisik :
Zazdroszczę Ale wynagrodziło ci to wszystkie dolegliwości z czasu ciąży

Cytat:
Bardzo ładny kącik Ja też nie mam ochraniacza i kupię go dopiero w lipcu. Trudno, najwyżej na początku będzie spał bez

Cytat:

Wielkie gratulacje

Cytat:
Uff
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 12:13   #2122
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
zastanawiam się nad rozpoczęciem pisania bloga wraz z narodzinami Mateuszka ale nie wiem czy starczy mi sił chęci i pomysłów... ile z was pisze blogi???
ja czytam namiętnie kilka i sama nabrałam ochoty...taż na pamiątkę dla małego...i dla siebie...
pisz pisz)
ja lubie czytac i uwazam ze to swietna pamiatka, taki zaklinacz czasu.

ja pisze bloga )

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 12:15   #2123
magdalennne
Wtajemniczenie

Aaaa i przypomniało mi się jeszcze. Byłam w biedrze i u mnie wyciągnęli te koszule do karmienia, które im zostały i są po 19,99, więc En zawsze możesz polecieć zobaczyć czy u ciebie też ich nie ma
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 12:28   #2124
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Swietny pomysl, pisz
Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Oli opis porodu super, Ty to dzielna jestes dziewczyna. Zazdroszcze w pozytywnym sensie takiego podejscia do zycia jakie Ty masz Oczywiscie trzymam kciuki za Twoje dziewczynki, te przeziebione i te zdrowiutkie. Oby zarastwo sie nie rozprzestrzenilo! Kruszynke masz taka slodka, zdjecie z cycem mnie rozwalilo Rolls royce juz wyprobowany?
Nie wyprobowany, u nas zimno i leje, ale z pierwszym sloneczkiem idziemy sie pobujac po dzielni

Nie zacytowalo mi, ktoras z Was dziewczynki pytala, jak moje starszaki zareagowaly na Lilo po raz pierwszy po tej stronie mocy ...
Lala calowala jej stopki, uszka, oczka, glaskala, jest zachwycona i zakochana, o ile za mna nie plakala gdy zostawalam w szpitalu, o tyle rozbeczala sie krokodylimi lzami gdy przyszlo jej na koniec wizyty rozstac sie z Lili i pojsc do domu
Teraz chce we wszystkim mi asystowac, nosic Lilę i karmic, tylko do kupek nie ma wiekszego przekonania
Iza wzruszona i rozwalona tym, jaka Lil jest malenka i bezbronna.
Ogolnie mamy milosci i szczescia az w nadmiarze teraz dokola !
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_4197.jpg (129,9 KB, 71 załadowań)
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 12:30   #2125
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Oliath, zazdroszcze szybkiego porodu, liczę grzechy i złe uczynki i chyba mi tak ekspresowy nie przysługuje
Leć szybko do spowiedzi będziesz mieć konto wyzerowane a my będziemy trzymać kciuki

Cytat:
Baloniku opisy porodów są już od tygodnia na pierwszej stronie, więc zapraszam

Stokrotko- za 9msc!
to się nazywa dobre prowadzenie wątku możesz mi wpisać wizytę na 4 lipca?? I imię Szymon

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
hej wszystkim

nareszcie pogoda wymarzona dla mnie , deszcz 15 stopni i to powietrze...
ja taką prosze do sierpnia

Oli - prześliczna córeczka , uszko zabójcze

nadrabiam
ja też tak mam i się napawam nareszcie się nie topię

Oli mała śliczna , opis porodu szacun

Margosia ten słodziak ma już tydzień??? jeju już to szybko leci

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 12:33   #2126
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Swietny pomysl, pisz

Nie wyprobowany, u nas zimno i leje, ale z pierwszym sloneczkiem idziemy sie pobujac po dzielni

Nie zacytowalo mi, ktoras z Was dziewczynki pytala, jak moje starszaki zareagowaly na Lilo po raz pierwszy po tej stronie mocy ...
Lala calowala jej stopki, uszka, oczka, glaskala, jest zachwycona i zakochana, o ile za mna nie plakala gdy zostawalam w szpitalu, o tyle rozbeczala sie krokodylimi lzami gdy przyszlo jej na koniec wizyty rozstac sie z Lili i pojsc do domu
Teraz chce we wszystkim mi asystowac, nosic Lilę i karmic, tylko do kupek nie ma wiekszego przekonania
śliczne bystre oczka!! śpi dużo? czy raczej mała maruda?
Stary 2013-06-25, 12:36   #2127
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
śliczne bystre oczka!! śpi dużo? czy raczej mała maruda?
Jak sie naje to godzinami spi potrafi i szesc godzin kimac
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 12:37   #2128
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Niunia: bardzo ładnie się łóżeczko z zakupami pościelowymi prezentuje ateż myślałam o pisaniu bloga, ale nie dzieciaczkowego,a takiego o książkach i innych przemyśleniach, bo widzę, że się strasznie uwsteczniam, a kiedyś nawet całkiem niezłe felietony i eseje mi wychodziły... a teraz lipa.. ale jakoś nie mogę sie zabrać.. i nie ukrywam trochę mnie to krępuje..

Anulka: haha.. niezła sytuacja z tą łazienką i dziewczynkami... jeszcze Tobie się oberwało.. ostro!

surka: słodki leżaczek. A na szkolenie nie przysluguje TZ-towi zwolnieniez pracy? udzielone przez pracodawcę, bez uszczerbku na jego urlopie?

MArgoś: Glutek jest rewelacyjny słodziak

Roxi: Weronka fajnie pasuje do Norberta jeśli u nas drugie będzie dziewczynką to będzie Gabrysia lub Dobrusia:P A dla mojego brata też w sumie ja wybierałam imię.. Miał byc Adam Hemen:P bo akurat uwielbiałam tą bajkę. Został Adam Jacek ale swój wkład jako starszej siostry mam

Oliath: dobrze, że w domku już jesteś. Z laktacją i karmieniem trzymam kciuki, aby sie unormowało. Zdrówka dużo dla Lali! dziękujemy za opis porodu.. muszę powiedzieć, że 3 poród podziałal na położną dość zdrowo:PP hhaha.. dzielna jesteś i super że to tak szybko poszło.

Skylie: Wojtuś the best czyli zmieniacie nazwisko?:P

Madi: czyli jednak powrót do f? w szpitalu chyba też mogą CI wystawić l4. 3maj sie cieplutko!

Ewusia: bardzo ładna waga Tymusia. Nasz Igorek tydzień temu miał ok 3100g więc podobnie myślę że mogą ważyć, a jesteśmy w tym samym tygodniu. Będę 3mać kciuki, zebyś długo nie leżała w szpitalu i szybciutko z Małym wyszła.

stokrotka: brawa za tygodnie! dowcipny ten twój TZ dobrze, ze to od leków

magdalenne: a dlaczego należy dodać, że ojciec nie będzie korzystał? jak np mi coś zmieni i będę musiała mu oddać część rodzicielskiego to już nie będę mogła? Pytam, bo dostałam identyczne info od swoich kadr..

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 12:37   #2129
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz masz już kolejną super córę
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 12:37   #2130
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Oliath ale fajnie mieć takie dziewczynki co nie?
miłość do rodzeństwa nieoceniona!

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości