|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Cytat:
|
|
|
|
|
#2102 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Cytat:
za 9 m-c, za brak paciora i za dobre wyniki moczu. Cytat:
|
||
|
|
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
czarownica1 już jade
![]() od wczoraj trzymam sie terminu lekarza czyli 4.07 czyli Anulka rodzi pierwsza i katarzynka
Edytowane przez iwona335 Czas edycji: 2013-06-25 o 11:35 |
|
|
|
#2104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
|
#2105 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szukałam ich i nie znalazłam,dopiero teraz jak przeleciałam całą 1 str zobaczyłam,gapa ze mnie
|
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no jeszcze niech maluszek posiedzi troszke w brzuchu |
|
|
|
|
#2107 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||
|
|
|
#2108 |
|
Zadomowienie
|
hej wszystkim
nareszcie pogoda wymarzona dla mnie , deszcz 15 stopni i to powietrze... ja taką prosze do sierpnia ![]() Oli - prześliczna córeczka , uszko zabójcze ![]() nadrabiam
|
|
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
Margosia Piotruś jest słodki
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
Lachryma: na wyniki z paciora czekałam 3 dni.. Zastrzegli że max 5 dni mogę oczekiwać na wyniki. I polecam jajówę z kurkami.. koniecznie sobie zrób
![]() ita: fajnie że kaskę dostałaś, zawsze to 2,5 tyg gotówki ![]() Envl: bardzo ładne łóżeczko, wczoraj z tel już nie chciałam oglądać, ale dzisiaj sobie zajrzałam ![]() Margoś: jak z chustowaniem idzie? glutek lubi? Evewee: chętnie bym się wybrała, ale obawiam się, ze za daleko. My podjedziemy do babeczki z SR po porodzie i tak na ważenie mierzenie i sprawdzenie odruchów, więc i od razu chustować mam nadzieję, że się nauczymy Perse: to niech szybciutko osiąga Arturek 2kg i wychodźcie do domu, bo karmienie na twardym krześle to podobno masakra.. fajnie że sie poznajecie i jest coraz tak bliżej...a z nogami to współczuję. Wiadomo dlaczego nadal puchną? Samanta: ojej, przytulam, boś się nerwowa faktycznie mocno zrobiła katarzynka: kciuki za wizytę! CZarownica: dobrze, że jesteś a ja mam tak że nawet w upały się nie rozpływam byłam okropnym zmarzluchem i wreszcie chyba odczuwam temperaturę jak przeciętny człowiek... ) i nie marznę latem:P i mogę chodzić w topach..![]() Dotkaa: wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy!
|
#2111 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za wizytę i w takim razie żeby cesarka odbyła się jeszcze w czerwcu ![]() Cytat:
Dzielna i twarda babeczka z Ciebie..jak zawsze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje i czekamy na zdjęcia Antonia
|
|
#2113 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cudowny opis, ![]() Cytat:
gratuluję |
||
|
|
|
#2114 |
|
Wtajemniczenie
|
ghia wielkie gratulacje
jak ja zazdroszcze wszystkim rozpakowanym mamom ![]() dzis bylaby fajna pogoda na rodzenie, deszcz, temp 15 stopni nic tylko rodzic
|
|
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
Jejciu, jaka jestem dzisiaj słaba. Oczy mi się same zamykają. Mam nawet niewielkie zawroty głowy. Pożyczyłam od mamy ciśnieniomierz i z ciśnieniem ok - 115/60. Ta pogoda chyba tak działa na mnie usypiająco.
|
|
|
|
#2116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 9 miesiąc! ![]() |
|
|
|
|
#2117 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie wszystkie dzieci to kluchy ściągaj od razu obrączkę jak tylko zejdzie opuchlizna bo trzeba będzie przecinać ;( super poród, super opis ach chciałabym aby mój był chociaż trochę był zbliżony do Twojego Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2118 |
|
Rozeznanie
|
enlevee faktycznie u nas ceny kosmiczne....
kuzynka tż przyjeżdża z uk do nas niedługo ale prosić ją o coś to hmmmm.. wolę polegać na swojej rodzinie gdyby któraś miała na oku biało błękitną karuzelę to niech da znać... ja idealnej nie znalazłam![]() wiecie co za mną chodzi od kilku dni??... zastanawiam się nad rozpoczęciem pisania bloga wraz z narodzinami Mateuszka ale nie wiem czy starczy mi sił chęci i pomysłów... ile z was pisze blogi??? ja czytam namiętnie kilka i sama nabrałam ochoty...taż na pamiątkę dla małego...i dla siebie...
|
#2119 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2120 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki!
Taka jestem dzis rozklejona, wszystkich kocham i w ogole. Co sie ze mna dzieje, czyzby hormony? Rano wyprzytulalam Tz (z malym bonusikiem z ktorego byl niemiernie zadowolony ) sniadanko uszykowalam jak na skrzydlach, czytam tu Was i sie wzruszam co chwile jak pieknie dziewczyny pisza o swoich malenstwach. Poryczalam sie ze wzruszenia na piosence zakopower... ehhhh![]() Troszke ponadrabialam, ale z pamieci wiec pewnie nie zwroce sie do wszystkich, do ktorych mialam zamiar Oli opis porodu super, Ty to dzielna jestes dziewczyna. Zazdroszcze w pozytywnym sensie takiego podejscia do zycia jakie Ty masz Kruszynke masz taka slodka, zdjecie z cycem mnie rozwalilo![]() Perse slicznego masz synka Oby szybko przyral do tych 2 kg zebyscie mogli cieszyc sie soba w domuMargos ale Ci kawaler rosnie przystojny Ewusia ja oczywiscie zawsze trzymam kciuki za Tymka i za szczesliwe rozwiazanie ![]() Niunia sliczny kacik uszykowaliscie dla Mateuszka pomysl z blogiem jest dobry![]() En kacik rowniez zapowiada sie ladnie i bardzo przyjemna dla oka karuzelka ![]() Ghia ogromne gratulacje! Stokrotka za tydzienJak robicie stripsy ? Wyciagnelam piersi na obiad a tego czegos jeszcze nigdy nie robilam wiec moze, moze...![]() A ja wczoraj powiedzialam Tz ze chyba niedlugo urodze na co on, no mam taka nadzieje Ale tak sie nachodzilam wieczorem po CH, ze ledwo zylam, az mi sie plakac chcialo ze zmeczenia i Frania czulam tak bardzo niziutko, ze mialam wrazenie ze mi zaraz wypadnie Moze jakis Louis Vuitton
|
#2121 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewczyny
Byłam w labku i ZUSie - od razu przekazuję informacje pewne - Wniosek należy złożyć w ciągu 14 od urodzenia dziecka i pisze się go samemu. Tzn. zwracam się z prośbą o udzielenie mi dodatkowego urlopu macierzyńskiego w wymiarze 6 tygodni oraz urlopu rodzicielskiego w wymiarze 26 tygodni. (Bo 20 przysługuje z automatu). I potem oświadczenie, że ojciec nie będzie z tego korzystał. W ogóle zaczyna mi siadać na psychice Po północy obudził mnie dość silny skurcz i potem nie spałam do 4 czekając na kolejne, które się nie pojawiły Za to cały dzień jakaś napięta atmosfera między mną i TŻ Nie mogę już, gdzieś mi to wszystko siedzi w podświadomości![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41481010] Oliath ja też mam wymeczone sutki, a myślałam, że mam takie wrażliwe, jednak jak przykładami Małego, to choćbym miała walić głową o ścianę z bólu, to zaciskam zeby. Smaruje Bepanthenem w przerwach między karmieniami. Też bym chciała karmic dłużej i częściej, bo Mały mi nie wyproznia piersi, a laktator nic nie ciągnie, mam ręczny Avent, chyba strata pieniędzy, ale jeszcze zobaczymy, ale na noworodki mogę chodzić co 3 h :/. Dokarmiamy Małego mleczkiem dla wczesniakow. Jest taki, jak był w brzuszku, spokojny jak nie wiem, bawie sie z nim przed karmieniem [/QUOTE] A Arturek stracił dużo ze swojej wagi urodzeniowej? Bo urodził się bliziutko 2kg, więc może szybko uda się osiągnąć i wrócić do domku ![]() Zazdroszczę ![]() Cytat:
Ja też nie mam ochraniacza i kupię go dopiero w lipcu. Trudno, najwyżej na początku będzie spał bez![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)ja lubie czytac i uwazam ze to swietna pamiatka, taki zaklinacz czasu. ja pisze bloga )
|
|
|
|
|
#2123 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaaa i przypomniało mi się jeszcze. Byłam w biedrze i u mnie wyciągnęli te koszule do karmienia, które im zostały i są po 19,99, więc En zawsze możesz polecieć zobaczyć czy u ciebie też ich nie ma
|
#2124 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie zacytowalo mi, ktoras z Was dziewczynki pytala, jak moje starszaki zareagowaly na Lilo po raz pierwszy po tej stronie mocy ... Lala calowala jej stopki, uszka, oczka, glaskala, jest zachwycona i zakochana, o ile za mna nie plakala gdy zostawalam w szpitalu, o tyle rozbeczala sie krokodylimi lzami gdy przyszlo jej na koniec wizyty rozstac sie z Lili i pojsc do domu Teraz chce we wszystkim mi asystowac, nosic Lilę i karmic, tylko do kupek nie ma wiekszego przekonania Iza wzruszona i rozwalona tym, jaka Lil jest malenka i bezbronna. Ogolnie mamy milosci i szczescia az w nadmiarze teraz dokola
|
|
#2125 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to się nazywa dobre prowadzenie wątku możesz mi wpisać wizytę na 4 lipca?? I imię Szymon ![]() Cytat:
nareszcie się nie topię ![]() Oli mała śliczna ![]() Margosia ten słodziak ma już tydzień??? jeju już to szybko leci
|
|
#2126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
Jak sie naje to godzinami spi
potrafi i szesc godzin kimac
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
Niunia: bardzo ładnie się łóżeczko z zakupami pościelowymi prezentuje
ateż myślałam o pisaniu bloga, ale nie dzieciaczkowego,a takiego o książkach i innych przemyśleniach, bo widzę, że się strasznie uwsteczniam, a kiedyś nawet całkiem niezłe felietony i eseje mi wychodziły... a teraz lipa.. ale jakoś nie mogę sie zabrać.. i nie ukrywam trochę mnie to krępuje..Anulka: haha.. niezła sytuacja z tą łazienką i dziewczynkami... jeszcze Tobie się oberwało.. ostro! surka: słodki leżaczek. A na szkolenie nie przysluguje TZ-towi zwolnieniez pracy? udzielone przez pracodawcę, bez uszczerbku na jego urlopie? MArgoś: Glutek jest rewelacyjny słodziak ![]() Roxi: Weronka fajnie pasuje do Norberta jeśli u nas drugie będzie dziewczynką to będzie Gabrysia lub Dobrusia:P A dla mojego brata też w sumie ja wybierałam imię.. Miał byc Adam Hemen:P bo akurat uwielbiałam tą bajkę. Został Adam Jacek ale swój wkład jako starszej siostry mam Oliath: dobrze, że w domku już jesteś. Z laktacją i karmieniem trzymam kciuki, aby sie unormowało. Zdrówka dużo dla Lali! dziękujemy za opis porodu.. muszę powiedzieć, że 3 poród podziałal na położną dość zdrowo:PP hhaha.. dzielna jesteś i super że to tak szybko poszło. Skylie: Wojtuś the best czyli zmieniacie nazwisko?:PMadi: czyli jednak powrót do f? w szpitalu chyba też mogą CI wystawić l4. 3maj sie cieplutko! Ewusia: bardzo ładna waga Tymusia. Nasz Igorek tydzień temu miał ok 3100g więc podobnie myślę że mogą ważyć, a jesteśmy w tym samym tygodniu. Będę 3mać kciuki, zebyś długo nie leżała w szpitalu i szybciutko z Małym wyszła. stokrotka: brawa za tygodnie! dowcipny ten twój TZ dobrze, ze to od lekówmagdalenne: a dlaczego należy dodać, że ojciec nie będzie korzystał? jak np mi coś zmieni i będę musiała mu oddać część rodzicielskiego to już nie będę mogła? Pytam, bo dostałam identyczne info od swoich kadr..
|
#2129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath ale fajnie mieć takie dziewczynki co nie?
miłość do rodzeństwa nieoceniona! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

za 9 m-c, za brak paciora i za dobre wyniki moczu. 

Szukałam ich i nie znalazłam,dopiero teraz jak przeleciałam całą 1 str zobaczyłam,gapa ze mnie

To już się nie wymigam A muszę się już przygotować na wizytkę, bo o 14.30 mam być na miejscu - trzymajcie kciuki! Chyba w końcu poznam wagę małego
. Badanie na skurczu – niespodzianka, mamy już 6 cm
!! W miedzyczasie ślubny się odnalazł, już pogodzeni w obliczu sytuacji pożegnaliśmy się czule i obiecalam dzwonic natychmiast , gdy urodze
gora 65 
Po północy obudził mnie dość silny skurcz i potem nie spałam do 4 czekając na kolejne, które się nie pojawiły![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)