Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-25, 10:07   #3931
em ma
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Im szybciej napiszesz, tym szybciej bedziesz miała to za sobą Ja na początku lutego dowiedziałam sie, ze muszę sie obronić w połowie marca i dało radę. Przynajmniej szybko było z głowy
zazdroszczę ja tak sobie myślę, że moja motywacja rośnie...da mi wreszcie kopa od środka i chyba wtedy będzie to już mega realne, że nie mam wyjścia
Stary 2013-06-25, 10:12   #3932
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Jak napisałam na szczęście tego nie robi boi się nawet wypowiedzieć słowo "seks" Ogólnie jest 5 lat po ślubie i nawet nie widziałam żeby przy nas się z mężem pocałowała (nie licząc szybkich buziów podczas wesela).
Nas też byś nie zobaczyła. Nigdy ale to nigdy nie całujemy się przy innych ludziach. W ogóle sobie czułości żadnej nie okazujemy. Od tego mamy dom
Stary 2013-06-25, 10:23   #3933
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Nas też byś nie zobaczyła. Nigdy ale to nigdy nie całujemy się przy innych ludziach. W ogóle sobie czułości żadnej nie okazujemy. Od tego mamy dom
Poważnie? My chodzimy za rękę, mąż mnie potrafi przytulić, ja Mu się nie raz wciskam na kolana jak miejsca nie ma, buziaka sobie potrafimy dać i w policzek i w usta (nie mówię tu o jakiś buziakach z języczkiem, czy obmacywaniem się przy innych). Dla mnie to jakieś takie naturalne
Stary 2013-06-25, 10:43   #3934
mezaga
Zakorzenienie

No poważnie
Bardzo rzadko chodzimy za rękę po ulicy a już objęci to w ogóle (strasznie to niewygodne), jak pada deszcz, to każde ma swój parasol. Przy ludziach innych nawet małych buziaczków sobie nie dajemy. Nie czujemy potrzeby okazywania uczuć przy innych. I też średnio nam się podoba jak inni to robią - na przykład na imprezach rodzinnych.
Stary 2013-06-25, 10:49   #3935
selena85
Wtajemniczenie

Znalazłam przydatną stronę.
Składniki kosmetyków szkodliwe w ciąży i w okresie laktacji: http://luskiewnik.strefa.pl/acne/toksyny.htm

Wygląda na to, że wszystkie do tej pory używane balsamy i kremy muszą iść w odstawkę
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 10:57   #3936
em ma
Zadomowienie

Cytat:
No poważnie
Bardzo rzadko chodzimy za rękę po ulicy a już objęci to w ogóle (strasznie to niewygodne), jak pada deszcz, to każde ma swój parasol. Przy ludziach innych nawet małych buziaczków sobie nie dajemy. Nie czujemy potrzeby okazywania uczuć przy innych. I też średnio nam się podoba jak inni to robią - na przykład na imprezach rodzinnych.
To pewnie nie czułabyś się z nami dobrze. Ja mieszczę się mężowi pod pachę, więc nie raz chodzimy sobie objęci Mi przeszkadza jak para jest nachalna wobec siebie, obmacują się (z serii cycki, tyłek), całują tak, że mogli by się połknąć ale do takiego zwykłego okazywania sobie czułości nic nie mam. My sobie nie "misujemy", nie "kotkujemy", nie "dziubkujemy" Jak czasem jestem z taką parą która co chwilę mówi "a mój misiaczek pysiaczek koteczek, dziubasek" to mnie mdli
A co Ci się nie podoba w tym że małżeństwo da sobie buziaka lub się przytuli przy innych? (pytam z ciekawości, bo jak pisałam wyżej dla mnie to naturalne i ciekawi mnie postrzeganie przez innych takich sytuacji). Wynika to z przekonania, ze tak nie wypada, czy chodzi o coś całkiem innego?
Stary 2013-06-25, 10:58   #3937
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Znalazłam przydatną stronę.
Składniki kosmetyków szkodliwe w ciąży i w okresie laktacji: http://luskiewnik.strefa.pl/acne/toksyny.htm

Wygląda na to, że wszystkie do tej pory używane balsamy i kremy muszą iść w odstawkę
Widziałam jakiś czas temu tą stronę całkiem fajna. Już jakiś czas interesuję się kosmetyką naturalną. Większość kosmetyków używam takich, które przeznaczone są dla dzieci. Inne szczegółowo analizuję zanim kupię. Oczywiście nie mam jakiejś paranoi, ale staram się zwracać uwagę czego używam. Wiem, że kosmetyki z Rossmana typu: Isana, Alterra, Babydream itp. są bardzo dobre i mało chemiczne (to nie reklama ), dobre składy kosmetyków mają też polskie firmy, tak niedoceniane przez nas kobiety na rzecz "lepszych, droższych i zagranicznych". Kiedyś sporo zamawiałam ze stron typu Biochemia Urody, mazidla, ZrobSobieKrem, wcale nie są drogie wręcz przeciwnie tańsze niż te drogeryjne.

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-06-25 o 11:00 Powód: dop.
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 11:04   #3938
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

Pochwalilam moja cerę i obudziłam sie dzisiaj z mega pryszczem na twarzy...

.
no to witaj w klubie- ja mam na brodzie wulkan wielkości 20 gr i do tego boli

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:

A mi się robią pryszcze na plecach...w życiu nie miałam

mi się porobiły potówki na całym dekoldzie, plecach i ramionach. Nie znoszę tego cholerstwa a zawsze mi się robiły w lato ale teraz jakieś bardziej upierdliwe są. Do tego przez tą chorobę pocę się jak mysz co za☠☠☠iście wpływa na rozwój nowych krostek.
Będę wyglądać jak kostropaty potwór
Stary 2013-06-25, 11:04   #3939
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Przykro mi mam nadzieję, że niedługo podzielisz się z nami szczęśliwą nowiną.

Trzymaj się

Mam nadzieję, że z bratem będzie wszystko ok

Dziś dostałam od szwagierki wykład na temat tego co jeść powinnam, czego nie, oglądając usg stwierdziła, że jej Michaś był większy w tym okresie, więc pewnie mam coś źle wyliczone i powinnam pójść do jej lekarza bo to najwspanialszy specjalista na świecie dowiedziałam się też że źle wyglądam i że to że jeszcze nie przytyłam oznacza że na pewno coś jest nie tak wpadła na kawę na godzinę i normalnie zmęczyłam się jej wizytą...

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Będę trzymać kciuki
Uwielbiam takie rady Ja na samym początku dostawałam super rady od wszystkich " nie jedz tego , nie siedż tak , nie rób tak " masakra
Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
Bylam zupelnie bez sil, przeszlam z kuchni do pokoju i juz padalam na nos. Przyczynily sie do tego zeszlotygodniowe upaly, wymioty i mdlosci, ktore trwaja u mnie caly dzien.
Oj biedaczko mi upały też dały w kość ale mąz kupił mi wentylator do pokoju i od razu lepiej się poczułam .
Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak beznadziejnie wygladam w tej ciąży że mnie to dobija. 10 tydzień a ja jakaś opuchnięta, włosy to jakaś tragedia, cera beznadziejna... A mówią że kobiety w ciąży kwitną :/ Bardzo mi to psuje nastrój
Może będzie córa Jak to mowią córka zabira urodę chodz w to i tak nie wierzę może nałóż sobie jakiś delikatny make-up i poczujesz się lepiej
Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, trzymajcie sie... bardzo mi przykro, bo nawet nie wyobram sobie co przeszlyscie. Grunt to isc dalej.... jak bylam w szpitalu to tez bardzo pomogly mi rozmowy z dziewczynami ktore czekaly na zabieg, bylo mi wrecz glupio ze u nich zle sie konczylo a u mnie ostatecznie bylo ok. Nauczyly mnie tego ze jak cos ma byc to i tak bedzie i na pewne sprawy niestety nie mamy wplywu. Ale trzeba walczyc i miec nadzieje do konca...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Bardzo mądre słowa
Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Malgos_12: Może faktycznie się podobam,ale sama się dziwię ,jak? Przecież mam oczy podkrążone,blada jestem,wyglądam jakbym nie spała z tydzień i przyjdzie z pracy to siedzimy raptem może 10 minut a ja już zasypiam...
Ale mimo wszystko też dalej patrzy jak kiedyś Tylko ja sama w sobie czuję się nieatrakcyjna,ale takie uroki ciąży
Gorzej,że ja na niego nie patrzę jak dawniej,bo coś mi się w głupiej główce poprzestawiało i bardziej mnie on drażni niż pociąga
Wiadomo że kocha się za to co się ma w środku . Wygląd się zmienia a dusz a zostaję więc za to kochamy . A kobieta w ciąży jest najpiękniejsza bo nosi pod serduszkiem swego maluszka . i chodzby była wielkaaaa jak balon to i tak będzie wyglądać cudownie la swojego mężczyzny

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Pytałam, trzy miesiące. Ja nie chcę Cię do niczego namawiać, bo to bardzo indywidalna sprawa, moja decyzja jest taka, że ignoruje te zalecenie. Mam takie przypadki w bliskim otoczeniu gdzie moja szwagierka zaszła w ciążę po naturalnym poronieniu w 5tc, a dziś dzieli ją tydzień do rozwiązania. Moja koleżanka miała łyżeczkowanie pustego jaja płodowego, a dziś jest w kilkutygodniowej ciąży która rozwija się prawidłowo. Znam tylko takie pozytywne przypadki, choć wiem ,że nie brakuje też tych smutnych.
Też znam takie przypadki . Moja znajoma poroniła i zaraz postarała się o dziecko i teraz moja chrześnica ma już 6 lat i braciszka

witam drogie panie zaglądam do Was często ale tyle produkujecie że nie nadążam nadrabiać . Nie mogę już tyle wysiedzieć przed kompem ale musze częściej pisać

Dziewczyny powiedzcie mi kwas foliowy do którego miesiąca będziecie brać ?
I uzywacie coś do smarowania brzucha żeby się nie pojawiły rostępy ? Ja poszukuję coś dobrego może coś możecie mi polecić ?
Stary 2013-06-25, 11:08   #3940
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Ja już napisałam pracę w środę oddaję promotorowi i 11 lipca obrona

super, trzymam kciuki za obronę
Stary 2013-06-25, 11:11   #3941
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem kiedy ten weekend minął...i znowu zrobił się poniedziałek
Wreszcie wszystko zdałam i oddałam indeks do dziekanatu. Jakoś w ciąży zostanie mi napisanie pracy...mam nadzieję, że się uda, bo później to wątpię żebym miała na to czas
Mnie też to czeka Ale planuję na jesień pisać pracę, tak aby co końca roku, przed maluszkiem skończyć, a obrona za rok

Na drugim kierunku studiów niestety będę musiała wziąć dziekankę, bo w te wakacje mamy praktyki w kopalni, a przed nimi trzeba zrobić badania lekarskie więc odpadam
Ehh przynajmniej nie będę musiała pisać dwóch prac na raz.

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
i tak też zrobiłam.... cześć dziewczyny nie było mnie od piątku. W pt. jak może pamiętacie pisałam, że coś niepokojącego się ze mną dzieje - miałam taki śluz podbarwiony krwią - nie chciałam panikować, ale pod wieczór na papierze toalet.była już sama krew więc pojechałam na IP. Zostawiono mnie w szpitalu z podejrzeniem ciąży pozamacicznej.Ostatecznie w niedzielę stwierdzono że to jednak nie jest pozamaciczna i że ciąża poroniła się sama zupełnie. W piątek byłam załamana, ale leżałam w pokoju z super dziewczyną, która była w podobnej sytuacji, albo nawet i gorszej - jej towarzystwo pomogło mi lepiej niż psycholog i już się z tym pogodziłam. Odczekamy nieco i znów będziemy się starać - może jeszcze będziecie w poczekalni, to napiszę wam (mam nadzieję) dobre wieści. Życzę wam wszystkiego dobrego i szczęśliwego rozwiązania. Pozdrawiam
Strasznie mi przykro Życzę, aby jak najszybciej udało Wam się zafasolkować

Co do okazywania uczuć publicznie to z poprzednim tż miałam tak, że wstydziłam się dać mu buziaka przy ludziach, o żadnym włażeniu na kolana nie było mowy. Nawet z rozmową o uczuciach miałam wielki problem. Z resztą tamten związek to była jedna wielka nie udana (szkoda tylko, że straciłam 7 lat ;/). Natomiast teraz mnie się wszystko poodmieniało Przyjaciółka mi mówi, że 'oddziczałam' przy obecnym tż

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
I uzywacie coś do smarowania brzucha żeby się nie pojawiły rostępy ? Ja poszukuję coś dobrego może coś możecie mi polecić ?
Ja kwas biorę od 5 tygodnia. Ponoć najlepiej zacząć jak najwcześniej
Stary 2013-06-25, 11:13   #3942
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Akkma ja też biorę prawie od początku ale zastanawiam się do kiedy mam brać bo znajoma mówiła że ona do 3 miesiąca tylko brała . Muszę zapytać się na kolejnej wizycie jak to jest z tym kwasem
Stary 2013-06-25, 11:18   #3943
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

ja używam kremu do biustu i kremu przeciw rozstępom Mustela 9 m-cy.
Cycki mi urosły niesamowici- rozstępów brak, skóra jędrna i jest OK, nie mam żyłek ani innych przebarwień (chociaż to może zależy od skóry). To samo na brzuchu, udach i boczkach- na razie nie mam.
Koleżanki, które stosowały podczas ciąży nie miały rozstepów.
Jedyny minus tych kremów to cena- są dość drogie - ok 70-80 zł za tubkę ale są bardzo wydajne, wystarczy bardzo mała ilość (wielkości małego orzecha lskowego) aby sobie wysmarować wszystko

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Na drugim kierunku studiów niestety będę musiała wziąć dziekankę, bo w te wakacje mamy praktyki w kopalni, a przed nimi trzeba zrobić badania lekarskie więc odpadam
Ehh przynajmniej nie będę musiała pisać dwóch prac na raz.

wow!!! a co studiujesz że takie praktyki masz?
Stary 2013-06-25, 11:20   #3944
tajeczka
Zadomowienie

hej można dołączyć?
od jakiegoś czasu już podglądam Wasz wątek
jestem w 9 tyg., mam 25 lat wkrótce 26. Termin na początek lutego.
Ciążowych objawów póki co, nie mam w ogóle i mam nadzieję, że tak zostanie w związku z tym byłam na usg w piątek, bo się bałam, że coś jest nie tak, ale jak na razie wszystko ok Kartę ciąży mam od 6 tyg. Wyniki też w porządku, teraz czekam na wyniki tokso i różyczki i pewnie w poniedziałek pójdę na wizytę. USG 12 lutego.
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 11:21   #3945
magnusia
Zakorzenienie

co do okazywania uczuć- my z małżem chodzimy za rękę, przytulamy się, całujemy (nie tak nachalnie tylko taki buziak), czasem się szypniemy tak dla żartów albo połaskoczemy , pogłaszczemy albo coś w tym stylu.
Zawsze tak było i tak jest do tej pory
Stary 2013-06-25, 11:22   #3946
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez tajeczka Pokaż wiadomość
hej można dołączyć?
Ciążowych objawów póki co, nie mam w ogóle i mam nadzieję, że tak zostanie w związku z tym byłam na usg w piątek, bo się bałam, że coś jest nie tak, ale jak na razie wszystko ok Kartę ciąży mam od 6 tyg. Wyniki też w porządku, teraz czekam na wyniki tokso i różyczki i pewnie w poniedziałek pójdę na wizytę. USG 12 lutego.
Znane twarze zawsze dobrze widzieć
Stary 2013-06-25, 11:22   #3947
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
hej można dołączyć?

witaj ja tez jestem w 9tc- na kiedy masz dokładny termin?
Ja z USG 28/01 a z OM 3/02
Stary 2013-06-25, 11:22   #3948
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
A co Ci się nie podoba w tym że małżeństwo da sobie buziaka lub się przytuli przy innych? (pytam z ciekawości, bo jak pisałam wyżej dla mnie to naturalne i ciekawi mnie postrzeganie przez innych takich sytuacji). Wynika to z przekonania, ze tak nie wypada, czy chodzi o coś całkiem innego?
Dla nas uczucia to rzecz bardzo osobista i w zaciszu domowym jak najbardziej ale przy innych - jakoś nas to drażni. Wiem, że nie każdemu może być przyjemnie oglądając takie obrazki - ja sama czuję się bardzo niezręcznie w takich sytuacjach i pewnie patrzę przez pryzmat moich odczuć. Na studiach nam zawsze znajomi powtarzali, że w towarzystwie to my w ogóle jak para nie wyglądaliśmy Ale tak nam dobrze.

Cytat:

Ja kwas foliowy biorę od 6 lat, będę brała przez całą ciążę i pewnie po niej też, szczególnie jeśli będę brała tabletki antykoncepcyjne.
Stary 2013-06-25, 11:27   #3949
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość

wow!!! a co studiujesz że takie praktyki masz?
Górnictwo i Geologię i osobno jeszcze geologię poszukiwawczą

Cytat:
hej można dołączyć?
Witamy
Zazdroszczę tego braku objawów

Ja mam jutro pierwszą wizytę Nie mogę się doczekać!

Edytowane przez Akkma
Czas edycji: 2013-06-25 o 11:28
Akkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 11:28   #3950
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Magnusia dzięki trochę kosztuję ale może warto w niego zainwestować szukałam czegoś ostatnio w rossmanie ale po zmianie układu towaru w sklepie nic nie znalazłam , w ogóle nie mogę teraz się odnaleźć w rossmanie
Stary 2013-06-25, 11:30   #3951
tajeczka
Zadomowienie

Cytat:
Znane twarze zawsze dobrze widzieć

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
witaj ja tez jestem w 9tc- na kiedy masz dokładny termin?
Ja z USG 28/01 a z OM 3/02
z OM 04/02, z USG będę wiedziała 12
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 11:30   #3952
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Magnusia dzięki trochę kosztuję ale może warto w niego zainwestować szukałam czegoś ostatnio w rossmanie ale po zmianie układu towaru w sklepie nic nie znalazłam , w ogóle nie mogę teraz się odnaleźć w rossmanie

poszukaj na all i w aptekach internetowych- jest taniej
Stary 2013-06-25, 11:32   #3953
OlusiaS
Wtajemniczenie

z tego,co kojarze,to po 3 miesiacu zmniejsza sie dawke kwasu z 800 na 400.

ja uzywalam w pierwszej ciazy kremu vichy na rozstepy i mam pieknego tygrysa na brzuchu .niestety zalezy to od jedrnosci skory.moze kiedys dam sobie to naprawic...ale to takie male marzenie.

zamowilam sobie dzisiaj spodnie i bluzke ciazowa na stronie hm.nie wiem,czy to nie za wczesnie,ale bardzo przecenione byly.
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 11:38   #3954
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Kwas foliowy biorę cały czas, bo na ostatniej wizycie zapomniałam zapytać do kiedy mam brać

Na rozstepy używam oleju migdalowego na zmianę z balsamem Palmersa. Niektórzy mówią, ze śmierdzi, ale mnie bardzo odpowiada ten zapach
Stary 2013-06-25, 11:49   #3955
SunShineDoll
Rozeznanie

Cytat:
Im szybciej napiszesz, tym szybciej bedziesz miała to za sobą Ja na początku lutego dowiedziałam sie, ze muszę sie obronić w połowie marca i dało radę. Przynajmniej szybko było z głowy

Ja jak dowiedziałam się o ciąży a pracę miałam do poprawek w części badań to przez chwilę pomyślałam - wrzesień nie dam rady nie chcę się stresować itp. Ale później pomyślałam, że przecież jestem juz tak daleko i sprężyłam poślady i jutro obrona. Mam stracha bo nie znam pytań - a na innych kierunkach wiedziałam wcześniej jakie dostanę. Ale wychodzę z założenia, że pisalam sama to coś wydukam no i że to tylko formalność. I bardzo się cieszę, że u mnie pada i jutro też będzie bo w takim upale jeszcze mogłabym zemdleć z wrażenia.
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 12:15   #3956
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Ja jak dowiedziałam się o ciąży a pracę miałam do poprawek w części badań to przez chwilę pomyślałam - wrzesień nie dam rady nie chcę się stresować itp. Ale później pomyślałam, że przecież jestem juz tak daleko i sprężyłam poślady i jutro obrona. Mam stracha bo nie znam pytań - a na innych kierunkach wiedziałam wcześniej jakie dostanę. Ale wychodzę z założenia, że pisalam sama to coś wydukam no i że to tylko formalność. I bardzo się cieszę, że u mnie pada i jutro też będzie bo w takim upale jeszcze mogłabym zemdleć z wrażenia.
ja na swojej obronie miałam w komisji takiego profesora, który uczył nas dwóch przedmiotów i to bardzo przekrojowych. Praktycznie mógł zapytać o wszystko o czym mówił przez 4 lata (od głębokości wykopów, poprzez modelowanie nasypów i skład betonu lub masy bitumicznej a skończywszy na obwodach siewek dębu wg polskiej normy ) i jego pytania najbardziej się bałam Poszło gładko choć denerwowałam się strasznie (a to już parę lat temu było). Ogólnie to nie słyszałam nigdy o przypadku aby ktoś się nie obronił- jak już napisał pracę i ją złożył to zawsze się obronił- i ta myśl pozwoliła mi nie zwariować na własnej obronie
Stary 2013-06-25, 12:20   #3957
mezaga
Zakorzenienie

Ja swojej obrony nie wspominam miło. Było nas wszystkich 15 osób - wszyscy siedzieli w pokoju 15 minut - mnie męczyli 45 minut. A to głównie wina mojego promotora, który nie pojawił się na obronie. Wolał jechać na zajęcia do prywatnej uczelni w innym mieście. A najfajniejsze było to, że przyczepiła się do jednej mojej odpowiedzi o podziały babka, która pełniła role sekretarki. I nie potrafiłam jej przekonać, że przepisy prawa mówią jasno co zrobić w danej sytuacji. Ona wiedziała swoje. Dobrze, że wybronił mnie dziekan. To był chyba najgorszy dzień w moim życiu.
Stary 2013-06-25, 12:46   #3958
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
z tego,co kojarze,to po 3 miesiacu zmniejsza sie dawke kwasu z 800 na 400.

ja uzywalam w pierwszej ciazy kremu vichy na rozstepy i mam pieknego tygrysa na brzuchu .niestety zalezy to od jedrnosci skory.moze kiedys dam sobie to naprawic...ale to takie male marzenie.

zamowilam sobie dzisiaj spodnie i bluzke ciazowa na stronie hm.nie wiem,czy to nie za wczesnie,ale bardzo przecenione byly.
Ja używam tego klik i jest super, skład świetny, żadnej chemii same oleje, teraz ma troszkę inne opakowanie. A cena 11 zł w obecnej chwili

Cytat:
hej można dołączyć?
Witaj kolejna mama do plotkowania

Cytat:
Kwas foliowy biorę cały czas, bo na ostatniej wizycie zapomniałam zapytać do kiedy mam brać
Mnie na ostatniej wizycie kazał brać TYLKO kwas foliowy i nic wiecej poza owocami i warzywami. Dziwne nie?

Cytat:
Ja swojej obrony nie wspominam miło. Było nas wszystkich 15 osób - wszyscy siedzieli w pokoju 15 minut - mnie męczyli 45 minut. A to głównie wina mojego promotora, który nie pojawił się na obronie. Wolał jechać na zajęcia do prywatnej uczelni w innym mieście. A najfajniejsze było to, że przyczepiła się do jednej mojej odpowiedzi o podziały babka, która pełniła role sekretarki. I nie potrafiłam jej przekonać, że przepisy prawa mówią jasno co zrobić w danej sytuacji. Ona wiedziała swoje. Dobrze, że wybronił mnie dziekan. To był chyba najgorszy dzień w moim życiu.
Ja tak maturę kiepsko wspominam, oooo matko też się taka mądralina w komisji trafiła i wyżywała na mnie na ustnym
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 12:48   #3959
magnusia
Zakorzenienie

Dziewczyny- właśnie zadzwoniłam do szpitala w którym chciałabym rodzić (wiem, że to jeszcze czas ale coś mnie tknęło) i pytałam o szkołę rodzenia. Rozmawiałam z babeczką, która tą szkołę prowadzi i wiecie że już sę trzeba zapisywać .
Już przyjmuje zapisy bo obłożenie jest takie że to masakra, tym bardziej, że szkoła jest darmowa- płaci za nią miasto.
No i zapisałam się....
nie myślałam że to takie terminy- kurde gorzej niż z wycieczkami zagranicznymi
Stary 2013-06-25, 12:54   #3960
lidkaa82
Zadomowienie

Ja w pierwszej ciąży smarowałam się po kąpieli oliwką (dość często po pilingu Dove) a wieczorami kremem z Ziaji dla kobiet w ciąży. Niedrogo a spełniło swoje funkcje bo mimo że moja mama po ciążach ma milion rozstępów mi sie zrobił jeden na wewnetrznej stronie uda, bo tam faktycznie się nie smarowałam
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości