Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-25, 13:34   #2191
misiaczka555
Wtajemniczenie

Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

Tyle nacytowalam i wcieło
Z tego co pamietam:
Oliath fajny porodzik miałas, totalny luuuuuz córeńka urocza, tez bym nie szła spac z takich emocji.
Gia super że synek na świecie. Wracaj szybko do formy
En ślicznie ma Tomaszek karuzelka obledna. Myslalas nad kolorem, wzorem ochraniacza i pościeli. Ja nie mam pomysłu i czekam na inspiracje
Madi obys szybko wróciła zdrowa do domku
Kiss twoja zachcianka powalila mnie na kolana
Margosia przystojniak z twojego małego mężczyzny oby ładnie przybrał na wadze
Surka cudo leżaczek, idealny dla księżniczki malutkiej. I cena wow

Wróciłam z US, zmoklam bo leje od rana. Ledwo doszłam do domu, leże. Brzuch twardy,mdli mnie, mała siedzi mi na pecherzu co sprawia mi ból i latam sikac jak nawiedzona. Do tego musze cos zjeść na obiad bo cukier trzeba zmierzyć a nie moge nic przełknąć

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 13:35   #2192
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

sammi: brawa za wizytę!!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 13:37   #2193
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
tak to prawda, moze spowolnic akcje porodowa i wydluzyc porod bo sie nie czuje.
skurcze czuc ale nie masz kontroli jak bardzo mocno idzie Ci parcie.

ale czasami trzeba wziac epidural i koniec.'kazdy porod inny
pisałaś, ze widac kształt dziecka przez mój brzuch, a ciekawe jak to jest bo np ja mam łożysko na przedniej ściance wiec logicznie biorąc powinno byc dziecko dobrze "schowane"
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 13:37   #2194
arrabbiata
Zadomowienie

tak czytam co piszecie o tym zzo i się zaczynam zastanawiać... zwłaszcza ten cewnik! fuuu!
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 13:37   #2195
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Hejka

Wpadam zameldować się po wizycie, w przychodni byłam o 8.15, do lekarza weszłam o 10.44, siedziałam prawie godzinę, po zaliczeniu apteki i zakupów lodówkowych dotarłam do domu o 12.45

Z wizyty:

- szyjka trzyma, mały jest nisko ale nie porażająco jak to określiła lekarka
- za trzy tygodnie mam KTG,
- dostałam przedostatnie zwolnienie lekarskie,
- co do morfologii - żelazo z tabletek słabo mi się przyswaja więc mam zaleconą dietę wybitnie zielono-buraczaną
- ginka pochwaliła wagę maluszka (wg ostatniego USG w 32 tc 2052 g). Zaczęła coś tam sobie rozpisywać i powiedziała, że szacowana waga do porodu wyjdzie +/- 3500g
- przez trzy tygodnie biorę jeszcze luteinę i koniec, nawet dała mi pół opakowania, żebym nie dokupowała całego,
- spasmolinę (na twardnienie brzucha) mam przyjmować już tylko raz dziennie ale do końca będę zażywać - powiedziała, że nie wstrzymuje samej akcji porodowej, a wytłumi mi kłucia z przepowiadaczy i fałszywych alarmów (hm ),
- zrobiła przegląd bo moich tygodniach i wg OM wychodzi mi ciąża niecałe 2 tyg wyższa (czyli 36), a wg USG mam jednak mniej cały czas (34, a wszystko przez moje długie cykle) i tak oto, z mamy lipcowej stałam się początkowo-sierpniową ostatecznie muszę do En naskrobać o zmianę.

Po badaniu na fotelu strasznie brzuch mi twardniał w drodze powrotnej więc odpoczywam sobie. W między czasie robię zupę buraczkową i będę nadrabiać. Rzuciło mi się w oczy, że Oliath wrzuciła opis porodu więc pęęęędzęęęę czytać
Za wizytę

Idę coś porobić, pogrzebię u teściowej w szafie, moze torbę do wózka znajdę
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 13:39   #2196
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka

Wpadam zameldować się po wizycie, w przychodni byłam o 8.15, do lekarza weszłam o 10.44, siedziałam prawie godzinę, po zaliczeniu apteki i zakupów lodówkowych dotarłam do domu o 12.45

Z wizyty:

- co do morfologii - żelazo z tabletek słabo mi się przyswaja więc mam zaleconą dietę wybitnie zielono-buraczaną
- ginka pochwaliła wagę maluszka (wg ostatniego USG w 32 tc 2052 g). Zaczęła coś tam sobie rozpisywać i powiedziała, że szacowana waga do porodu wyjdzie +/- 3500g
- przez trzy tygodnie biorę jeszcze luteinę i koniec, nawet dała mi pół opakowania, żebym nie dokupowała całego,
- spasmolinę (na twardnienie brzucha) mam przyjmować już tylko raz dziennie ale do końca będę zażywać - powiedziała, że nie wstrzymuje samej akcji porodowej, a wytłumi mi kłucia z przepowiadaczy i fałszywych alarmów (hm ),
- zrobiła przegląd bo moich tygodniach i wg OM wychodzi mi ciąża niecałe 2 tyg wyższa (czyli 36), a wg USG mam jednak mniej cały czas (34, a wszystko przez moje długie cykle) i tak oto, z mamy lipcowej stałam się początkowo-sierpniową ostatecznie muszę do En naskrobać o zmianę.

Po badaniu na fotelu strasznie brzuch mi twardniał w drodze powrotnej więc odpoczywam sobie. W między czasie robię zupę buraczkową i będę nadrabiać. Rzuciło mi się w oczy, że Oliath wrzuciła opis porodu więc pęęęędzęęęę czytać
Super, że takie dobre wieści!!

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Coś często twój lekarz ma urlop czy mi się tylko wydaje

Podkłady idą pod prześcieradło. Ja nałożyłabym jakiś koc czy co stym stylu na materac
Mój lekarz ma pierwszy raz urlop- dwa razy nie byłam w stanie się do niego zapisać w gabinecie prywatnym ze względu na dyżur w szpitalu, ale wtedy jak zadzwoniłam to przyjął mnie w szpitalu, zbadał i to bezpłatnie, więc jak tak ma mnie przyjmować i mam oszczędzać 130 zł na tym to niech sobie raz idzie już na ten urlop, wybaczę mu

Ok, dzięki za wyjaśnienie z tym podkładem
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 13:40   #2197
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
pisałaś, ze widac kształt dziecka przez mój brzuch, a ciekawe jak to jest bo np ja mam łożysko na przedniej ściance wiec logicznie biorąc powinno byc dziecko dobrze "schowane"
ja tez mam lozysko na przedniej scianie a moj brzuch nie jest tak zarysowany jak twoj. u mnie raczej piłka, okrągła.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 13:40   #2198
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
aaaaa i witam się w 35 tyg
już sie nie moge doczekać ....
no prosze juz 35 tydzien
Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość

Eve śnilo mi się dzisiaj że urodziłaś (miałaś cc) i napisałas nam na wątku, że zmieniasz imię synka z Aleks na Jerzy bo bardziej do synka to drugie pasuje
no prosze i ja ci sie snilam ha ha ha a mnie sie snilo ostatnio ze mu tz zmienil imie z Aleks na Marcin ale nie rodze jeszcze, wiec spoko odetchnij

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Eksperyment obnażył fakt, że mamy często, nie zawsze, na szczęście, problem z kulturą. Niestety gorzej jest chyba z młodymi ludźmi pod tym względem.

Mnie w niedzielę spotkała sytuacja takiego chamskiego zachowania. Już nie chodzi o fakt, że jestem w ciąży, ale w ogóle brak kultury ze strony innych ludzi. Byliśmy z mężem na lodach. Siedzieliśmy w ogródku, na dworze przy restauracji. Zachciało mi się siusiu, więc wchodzę do środka, do restauracji. Kibelek zajęty, więc grzecznie czekam pod drzwiami. Nagle wchodzi mama z dwiema córkami. Jedna miała ok 3 lata druga 5-6 lat. Obie wpadły z krzykiem i piskiem. Goście byli wyraźnie zniesmaczeni, przyglądali się im. Wyraźnie im to przeszkadzało, bo małe były bardzo głośne. Ja tam zawsze usprawiedliwiam wiele zachowań dzieci, więc się tylko uśmiechnęłam. Mama nie zareagowała, nie uspokoiła dziewczynek, tylko stanęła za mną w kolejce. Dziewczynki natomiast napadły na drzwi toalety. Zaczęły krzyczeć jeszcze głośniej i szarpać za klamkę. No, teraz byłam pewna, że mama zareaguje, ale tylko się przyglądała. Dziewczyny waliły pięściami w drzwi, szarpały klamkę, a mama stała i się przyglądała. Byłam w szoku, ale się nie odezwałam. Po pewnym czasie kobieta korzystająca z toalety wyszła i jedna z dziewczynek wskoczyła szybko na jej miejsce. Pomyślałam, że to dziecko. Ja mimo, że w ciąży, pęcherz boli, jest mi gorąco, to jednak jestem dorosłym człowiekiem i wytrzymam, a dziecko niech się nie męczy. Nie zareagowałam, ale miałam jednocześnie nadzieję, że mama przeprosi, wytłumaczy czy coś, ale stała, patrzyła i nie zareagowała. Kiedy dziewczynka wyszła z toalety na jej miejsce wskoczyła druga, młodsza. Nagle zaczęła ze środka krzyczeć, więc mama rzuciła się jej "na pomoc". Pomyślałam, że dziecko potrzebuje pomocy...No jak to dziecko, więc cierpliwie czekałam. Nagle mała wyszła, trzasnęła drzwiami, popiszczała troszkę i poszła sobie, a mamusia została w kabinie. Po jakiś dwóch minutach wyszła opróżniona i szczęśliwa. Zaczęłam zmierzać do drzwi, a ona do mnie- Pani tu czekała przede mną?! Odpowiedziałam, że tak. A ona do mnie z fochem dosłownie- To czemu mnie pani nie zatrzymała?!!!!! Dosłownie mnie zbeształa.
Wyszło na to, że to moja wina, że nastałam się w kolejce, bo to nic, że stałam w niej pierwsza. Nie krzyknęłam na babkę i jej córki, więc sama jestem sobie winna, że one nie mają kultury.
no wiesz co - chyba bym jej tak nagadala, ze by jej w piety poszlo. No tak stalas przy kibelku dla frajdy ot tak popatrzec na ludzi, z jaka satysfakacja wychodza z kibla po zalatwieniu sie
Cytat:
Kiedyś już kupiłam Lilce taki leżaczek (ten niebieski), ale jednak stwoerdziłam, że nie jest odpowiedni dla mojej księżniczki i dzisija przyszedł mi taki Nowy powystawowy (bez pałąka z zabawkami) za 50 zł z wysyłką
kochana oba fajne, zostaw sobie.
Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

Tydzień temu o tej porze pchałem się na świat... No i co mi z tego przyszło

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Kurczę, a jeszcze na dodatek sama dzis jestem z dziewczynkami, maz w pracy chyba jedyny maz na forum, ktory w pierwszy dzien po powrocie zony z kruszynka do domu idzie do pracy jak gdyby nigdy nic no nienawidze tej jego firmy wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Mam to gdzies, niech wraca, ja sie nie rozdwoje zeby jednoczesnie karmic Lilo i tulac Lale biedna chorutka - musze je trzymac w dwoch osobnych pokojach i na przejsciu jeszcze rece szorowac za kazdym razem
kochana jak urodzila sie Marysia moj TZ na drugi dzien mojego powrotu do domu, tez musial jehcac w trase - bo nie mial kto, blagali go w pracy, ze tylko ten wyjazd (2 dni) i wraca i moze isc na to L4 na mnie na 2 tyg. Wychodzil z domu to plakal. Jakos dalam rade z pomoca mamy i tesciowej - choc Marysia tylko jadla, spala i walila w pieluche wiec byl lajcik. Dasz rade, masz jeszcze dwie corki w domu, choc ta mlodsza chora. Opis porodu - super tez bym taki chciala.

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Więc postaram się pokrótce Wam napisać co u nas.

Wczoraj mieliśmy ostatnią wizytę u gina. Tymuś waży ok 2975g, główkę ma niziutko i ogólnie będzie raczej drobnym chłopczykiem. Gin się ucieszył z tych pomiarów i mówi, że nawet uznając błąd pomiaru to przekroczylismy granicę 2,5kg wagi i wtedy maluch jest już bezpieczny.
Ogólnie czytając Wasze posty to większość się martwi, że macie za ciężkie, za duże dzieciaczki, my zaś zupełnie na odwrót bo Tymoteuszek malutki i się martwimy czy wystarczająco rośnie. Przepływy, wody, łożysko ok, więc Tymoteuszek ma podobno doskonałe warunki do funkcjonowania w brzuszku. Z pomiarów wychodzi cały czas o 2 tygodnie za malutki, ale podobno do 2 tygodni jest norma więc jest wszystko ok.

Moja waga 62,6kg, wg pomiarów gina przytyłam tylko 9 kg
Szyjka zamknięta i długa, nic nie zwiastuje porodu, a na dodatek gin powiedział, że dno macicy jest nadal wysoko, więc tylko mi się wydaje że brzuszek się obniżył, wg niego wszystko jest po staremu, tylko Tymuś przyjął niską pozycję w brzuszku i może to sprawiać wrażenie jakby obniżenia brzucha.

W czwartek 27.06 ostatecznie meldujemy się w szpitalu i gin planuje nam cięcie na niedzielę 30.06, choć mówił, że jeszcze jest to uzależnione od badań w szpitalu i że będzie rozmawiał z ordynatorem, czy będzie wolna sala do cięć itp. Tak że ostateczny termin cc to się dopiero okaże jak już będę leżakować na patologii i obym tam nie musiała zbyt dużo czasu spędzić, podobno warunki tam koszmarne np. jedna toaleta na 15 osób

Dostałam również od gina wczoraj rozpiskę co konkretnie spakować do szpitala dla siebie i Tymusia i okazało się że wszystko, a nawet więcej mam już gotowe w torbach

Chwaliłam się przed chwilą, że nie mam żadnych opuchnięć i mam za swoje - spuchły mi dłonie, tak mocno, że mam problem ze ściąganiem obrączki Mam nadzieję, że to tymczasowe, pomoczę w wodzie przy przygotowywaniu obiadu i łudze się nadzieją że przejdzie
trzymam kciuki i za ciebie ewusia - bedzie dobrze. Przynajmniej wiesz juz kiedy Tymus bedzie na swiecie. Ponadto ja tez chwalilam sie ze nie mam opuchniec, ale zaczynam juz miec

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Mam info od Roxi (jest poza zasięgiem i nie miała jak sama was poinformować, a każda z nas przecież czeka )

Ghia urodziła Antosia o 8.50 - nasz kolejny mężczyzna mierzy 55cm i waży 3200gZ tego co mówiła Roxi Ghia póki co czuje się dobrze, a maluszek dostał 10pkt
gratulacje dla naszej Ghia czekam teraz na opis porodu (bo jak cos cesarke bede miec w tym samym szpitalu)
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Evewee: chętnie bym się wybrała, ale obawiam się, ze za daleko. My podjedziemy do babeczki z SR po porodzie i tak na ważenie mierzenie i sprawdzenie odruchów, więc i od razu chustować mam nadzieję, że się nauczymy
no ja mam stosunkowo blisko (drugi koniec miasta) ale nie wiem jak to bedzie do 4 lipca, ale jesli dam rade, chcialabym isc, bo chcialabym w miare od poczatku sie chustowac z malym.

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
eveewe - za brak paciora
dziekuje tez sie ciesze

Witam sie po 3,5 h drzemce. Marysia w zlobku, to jak czlowiek zmeczony to mozna polozyc sie spac z czystmy sumieniem. Obiad mam dzis z glowy, bo wczorajsze spagetti jest.

Ponadto juz chyba wiem skad moje wczorajsze skurcze - po seksiuk z TZ zdecydowanie pobudziloby to wczesniejszy porod. Dzis mu powiedzialm, ze mowy nie ma. W czwartek wizyta, dowiem sie co i jak, a nie on zestresowany w trasie czy sie cos nie dzieje, a ja zestresowana w domu, ze Marysie bede musiala zostawic.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 13:41   #2199
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
En ślicznie ma Tomaszek karuzelka obledna. Myslalas nad kolorem, wzorem ochraniacza i pościeli. Ja nie mam pomysłu i czekam na inspiracje

Wróciłam z US, zmoklam bo leje od rana. Ledwo doszłam do domu, leże. Brzuch twardy,mdli mnie, mała siedzi mi na pecherzu co sprawia mi ból i latam sikac jak nawiedzona. Do tego musze cos zjeść na obiad bo cukier trzeba zmierzyć a nie moge nic przełknąć
Misiaczka odpocznij sobie i się nie przemęczaj tak!!!

Dziękuję za miłe słowa odnośnie Twojego pytania- prześcieradełko mam w kolorze takim ecru jasnym jak część łóżeczka, pościeli nie kupuję póki co bo uważam za zbędną przy takim malenstwie i lecie, a ochraniacz kupię też na pewno jakiś jasny, zeby nie przytlumił tego wszystkiego

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-06-25, 13:42   #2200
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
czemu? ja chyba nie jestem w temacie, czemu niektórzy nie chca brac zzo? to jest jakies niebezpieczne dla dziecka? skoro ma nam być lzej to czemu nie.
Uświadomcie mnie proszę
Cytat:
no ale przy zzo można chodzić, tylko się skurczy nie czuje.
Chyba musze o tym poczytać....
Ja miałam znieczulenie przy pierwszym porodzie Rozmawiałam z anastazjologiem i powiedział, że nie ma praktycznie wpływu na dziecko. Ulga po podaniu niesamowita. Po podaniu chodzić normalnie można. Ma się czucie w nogach a nie czuje się tylko skurczy Dawki są tak dobierane, żeby współpracować podczas porodu

Cytat:
Hejka

Z wizyty:

klask i:

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 13:43   #2201
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka

same dobre wiadomosci, piękna waga maluszka, a te terminy to niby ma sie brac z OM lub z ok 12 t.c wtedy są najbardziej bliskie temu odpowiedniemu
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 13:44   #2202
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
tak czytam co piszecie o tym zzo i się zaczynam zastanawiać... zwłaszcza ten cewnik! fuuu!
no własnie

mam znajoma połozną, poprosilam o jakies materiały na temat zzo, jak mi przesle to wrzuce
Stary 2013-06-25, 13:45   #2203
magolina
Wtajemniczenie

Elaine blog ksiązkowy super sprawa, jak byś się zdecydowała to z chęcią bym sobie czytała

Cytat:
Oglądam właśnie tvn24 i to jest jakaś masakra. IDIOCI. Narażać zdrowie tylu ludzi

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

Ogólnie wyniki ok:
-w moczu standardowo nieliczne nabłonki płaskie i pasma śluzu i leukocyty (1-3 czyli w normie),
-a krew poza erytrocytami 3,57 (norma 3,70-5,10), hemoglobiną 11,6 (norma 12-16) i hematokrytem 34,3 (norma 37-47) w porządku.
Ostatnio wyniki były lepsze, bo nawet hemoglobinka skoczyła mi do 12, a teraz najniżej jak do tej pory, no i erytrocyty i hematokryt też chyba najgorszy do tej pory.. No ale nie jest najgorzej Dalej będę żelazo żarła
Za wyniki

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
En za kącik

Bozeee jak ja sie kolejny dzien zle czuje.Mam niskie cisnienie,kawa czasem juz nie pomaga,glowa boli Nie mam ochoty na okłady z samca,spacerowac nie mam siły i jak tu ten porodzik sprowokowac?
Dostałam kolejne esy pt. ,,kiedy rodzimy" ,,jeszcze w dwupaku?" a na FB tez mnie ludziska atakują.Wkurza mnie to,moze by na mnie to nie działało jakbym sie lepiej czuła.W sumie to mamy 8 dni do terminu a czas do 7 lipca...Jak nie ruszy to 8 na oddział.

Poprosze o kciuki.Po 17 wizytuje.Zeby ginek powiedział ze sie cosik zaczyna dziac

Tz ma juz 2 tygodnie urlopu od wczoraj...i fajnie by bylo w tym tyg. urodzic bo jeszcze caly nastepny bylby z nami a pozniej juz musi byc w pracy bo od 2 polowy lipca sie nawał pracy u niego szykuje :/
Współczuje tego złego samopoczucia i trzymam kciuki za wizytę, żeby były już jakieś oznaki zbliżającego sie porodu

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy wy wszystkie będziecie rodzić na żywca, bez żadnego znieczulenia..? Bo jakoś nie przewija się to na wątkach albo ja to przegapiam, a dotychczasowe porody sn u nas też bez znieczulenia....
Ja bez zzo nie dam rady.
A w ogóle wiecie co jest najśmieszniejsze? Nie boję się samego porodu, tylko najbardziej przeraża mnie wizja wbijania we wnie igieł (wenflony itp). Mam straszny uraz z dzieciństwa do tego. (Tak, wiem zzo to też wbijanie igły )
Wolałabym bez znieczulenia, ale nie zapieram się bo wszystko wyjdzie ,,w praniu"

Cytat:
Hejka

Z wizyty:

za wizytę

Oliath Lilo śliczna i te oczkaaaaaaaa
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 13:45   #2204
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
a co ja będę wąchać, to nie mój Materac, Tomuś sobie będzie wąchał hahaha nie no a tak serio to mam przescieradełko z jerseyu, mogę nałożyć je jak coś na ten materac.. no ale nie za wcześnie jeszcze? a te podkłady wodoodporne przeciw zasikaniu to pod przescieradełko tak?
En, prześcieradełko Tomaszkowe założysz po wywietrzeniu materaca, mnie chodziło o to, żeby materac wyjąć z worka, wsadzić do łóżeczka i nakryć waszym dużym prześcieradłem całe łóżeczko, nie sam materacyk, bo to nic nie da, a tak - sierść nie wejdzie, a materacyk będzie miał dopływ powietrza

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 13:47   #2205
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez mam lozysko na przedniej scianie a moj brzuch nie jest tak zarysowany jak twoj. u mnie raczej piłka, okrągła.
ja też mam łożysko na przedniej, a zalezy od dnia w sumie jak ten brzuch wygląda. Zauwazyłam tez, ze jak tak jakby wdycham powietrze to jest bardziej taki zarysowany jak u Iwonki, a jak normalnie oddycham w miare to jest taka piłeczka

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
En, prześcieradełko Tomaszkowe założysz po wywietrzeniu materaca, mnie chodziło o to, żeby materac wyjąć z worka, wsadzić do łóżeczka i nakryć waszym dużym prześcieradłem całe łóżeczko, nie sam materacyk, bo to nic nie da, a tak - sierść nie wejdzie, a materacyk będzie miał dopływ powietrza
no dobra, jakoś się za to zabiorę, ale nie dzisiaj bo weny nie mam, taki ze mnie leń wtorkowy

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-06-25, 13:47   #2206
Marionette18
Raczkowanie

Cytat:
dzoan HB tylko z krwi
nogi nie maja nic do rzeczy
ale norma do 10
ja mam 11,8 i to norma

a jak sa nogi opuchniete i twarz i rece to trzeba patrzec czy nie ma bialka w moczy i wysokiego cisnienia

Mieszkanie wysprzatane, gary pozmywane, mozna teraz troche poodpoczywac na wizazu

Co do zzo, na chwile obecna mysle, ze nie chce Co bedzie w trakcie akcji czas pokaze. Wiem, ze umnie w szpitalu odradzaja jak tylko moga, mimo ze tutaj wszystkie formy znieczulenia sa bezplatne Jak cos to sprobuje gazu, a potem akupunktury. Ja akurat z tych co igiel sie nie boja Mam rowniez zamiar korzystac z wanny, wiec jak bede jechala do szpitala to zamowie sobie ladny pokoik z wanna

Generalnie nie wyobrazam sobie jakos tego momentu i wydaje mi sie, ze porod to BARDZO intymna rzecz i chyba bede skrepowana troche wszystkim. Z reszta jak mnie bol przycisnie to moze juz mi bedzie wszystko jedno co sie ze mna dzieje i kto na to patrzy. Byle Franek wyskoczyl i byle poczuc ulge ulge

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 13:48   #2207
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:
ja też mam łożysko na przedniej, a zalezy od dnia w sumie jak ten brzuch wygląda. Zauwazyłam tez, ze jak tak jakby wdycham powietrze to jest bardziej taki zarysowany jak u Iwonki, a jak normalnie oddycham w miare to jest taka piłeczka
tez tak mam

ide przeprowadzać operacje- depilacja, bo dzis wizyta u gina
Stary 2013-06-25, 13:52   #2208
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
tez tak mam

no to za udaną akcję

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-06-25, 13:52   #2209
Marionette18
Raczkowanie

Co do wagi maluszka to w Polsce gin mi powiedzial, ze Franek jest o 2 tyg za duzy (34tydz-2800) Natomiast polozna tutaj stwierdzila ze jest sredniaczkiem i ze wszystko w normie i w 36 stwierdzila wage 2800 wiec troche z dystansem do tego podchodze

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 13:53   #2210
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Mój lekarz ma pierwszy raz urlop- dwa razy nie byłam w stanie się do niego zapisać w gabinecie prywatnym ze względu na dyżur w szpitalu, ale wtedy jak zadzwoniłam to przyjął mnie w szpitalu, zbadał i to bezpłatnie, więc jak tak ma mnie przyjmować i mam oszczędzać 130 zł na tym to niech sobie raz idzie już na ten urlop, wybaczę mu

Ok, dzięki za wyjaśnienie z tym podkładem
To coś źle zapamiętałam

Cytat:
Powodzenia

Przegrzebałam szafy i torby nie znalazłam.

Idę szykowac obiad
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 13:53   #2211
kiss12550
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Kiss twoja zachcianka powalila mnie na kolana

oj mnie też

ja też ostatniop co chwile witam sie z wc...a moze coś drobnego zjedz jakiegoś banana np. albo jak Cię mdli moze sucharki?

aremalgos- 3mam kciuki za operacje
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 13:54   #2212
arrabbiata
Zadomowienie

http://bezuzyteczna.pl/dzieci-urodzo...ez-matki-46926
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 13:54   #2213
enlevee
Zakorzenienie

a ja jem pyszne wafelki kakaowe

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-06-25, 13:55   #2214
shestiger
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Skylie wlasnie widzialam ten link pozniej doczytam...burza u Ciebie straszna?u mnie tez))) hahahah))

margos nie drecz mnie ja chce juz mala przy sobie a jak widze glutka to wogole!!!jaka minke zrobil na drugim zdjeciu jest taki slodziak kochabiutki!:-*
Dotka a jak po nocy żyjesz??Ja pół nie przespałam tak mi nad głową rąbało nie mówiąc o tej ulewie....

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Obiecany opisik :

Wszystko zaczęło się jak wiecie dzien po wypisie z patologii – a nic nie zapowiadalo niespodzianki.
Wypisano mnie z 1 cm rozwarcia, a rano 20 czerwca ku mojemu zdziwieniu odszedł mi na dwie raty czop podbarwiony krwia i zaczęło pobolewac dolem brzucha. No ale jako, ze na patologii napatrzylam się na przenoszone dziewczyny, którym mocne skurcze co 5 minut potrafily się rozejść bez sladu – zluzowałam kompletnie i nie zwracalam większej uwagi, szczególnie, ze domek był do odgruzowania po mojej nieobecności.
Ja to bym się cieszyła, że wszystko w szpitalu trwało tylko godzinkę :P
I podziwiam Twoją siłę że już byś ją wtedy sama chciała kąpać

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Mam info od Roxi (jest poza zasięgiem i nie miała jak sama was poinformować, a każda z nas przecież czeka )

Ghia urodziła Antosia o 8.50 - nasz kolejny mężczyzna mierzy 55cm i waży 3200gZ tego co mówiła Roxi Ghia póki co czuje się dobrze, a maluszek dostał 10pkt
Gratuluje razem z Igorkiem kl aski:

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Jejciu, jaka jestem dzisiaj słaba. Oczy mi się same zamykają. Mam nawet niewielkie zawroty głowy. Pożyczyłam od mamy ciśnieniomierz i z ciśnieniem ok - 115/60. Ta pogoda chyba tak działa na mnie usypiająco.
To widzę, że nie jestem jedyna..ja tak mam już 2 dzień..ciągle bym leżała albo spała...ziew. Z reguły jestem niskociśnieniowcem może spadło mi jeszcze bardziej?
Ja już na wizyte do mojej ginki się nie wybieram. Zrobię tutaj GBS prywatnie i w 38 śmigam na KTG szpitalne i tam mają mnie zapisać na wizyte do ich gina aby wszystko omówić, więc nie wiem jak tam szyjka ani nic. Jedynie tyle że wczoraj mnie ciągło w dół i mały się też konkretnie rozleniwił..
A co u Cynamonki??
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 13:55   #2215
enlevee
Zakorzenienie

biedne to moje dziecko w takim razie
Ja tam bym nie chciała żyć tak długo chyba no ale będzie mi musiało wybaczyć

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-06-25, 13:57   #2216
kiss12550
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość

Mieszkanie wysprzatane, gary pozmywane, mozna teraz troche poodpoczywac na wizazu

Co do zzo, na chwile obecna mysle, ze nie chce Co bedzie w trakcie akcji czas pokaze. Wiem, ze umnie w szpitalu odradzaja jak tylko moga, mimo ze tutaj wszystkie formy znieczulenia sa bezplatne Jak cos to sprobuje gazu, a potem akupunktury. Ja akurat z tych co igiel sie nie boja Mam rowniez zamiar korzystac z wanny, wiec jak bede jechala do szpitala to zamowie sobie ladny pokoik z wanna

Generalnie nie wyobrazam sobie jakos tego momentu i wydaje mi sie, ze porod to BARDZO intymna rzecz i chyba bede skrepowana troche wszystkim. Z reszta jak mnie bol przycisnie to moze juz mi bedzie wszystko jedno co sie ze mna dzieje i kto na to patrzy. Byle Franek wyskoczyl i byle poczuc ulge ulge
do mnie jeszcze wgl nie dociera że to już za miesiac i troszkę pewnie jak urodzę to wgl bede zdziwiona "Ale to na pewno moje"

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
bo pójde po pumeks
Stary 2013-06-25, 13:57   #2217
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja właśnie zjadłam naleśniki z serem polane sosem truskawkowym, wypiłam do tego kawkę i tak się zasłodziłam że zaraz
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 13:58   #2218
kiss12550
Zadomowienie

Cytat:
Idę szykowac obiad
co dobrego ?
Stary 2013-06-25, 13:58   #2219
fiazo
Zakorzenienie

ale padłam, drzemkę urządziłam sobie
nie dam rady się ruszać, a jeszcze trzeba się przejść dowiedzieć jak wyniki

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 13:59   #2220
kiss12550
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
a ja właśnie zjadłam naleśniki z serem polane sosem truskawkowym, wypiłam do tego kawkę i tak się zasłodziłam że zaraz
miałam wczoraj taki obiad

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
ale padłam, drzemkę urządziłam sobie
nie dam rady się ruszać, a jeszcze trzeba się przejść dowiedzieć jak wyniki
ja zjem obiad i chyba pójde w Twoje ślady
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości