Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-25, 09:39   #2011
surka
Zakorzenienie

Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

Kiedyś już kupiłam Lilce taki leżaczek (ten niebieski), ale jednak stwoerdziłam, że nie jest odpowiedni dla mojej księżniczki i dzisija przyszedł mi taki Nowy powystawowy (bez pałąka z zabawkami) za 50 zł z wysyłką
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dsc00657px.jpg (218,8 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3343523201.jpg (8,1 KB, 26 załadowań)
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 09:41   #2012
Margosia__
Zakorzenienie

Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Hm..pisalyscie ze to podanie/wniosek o urlop roczny sklada sie do 14dni PO czy PzED urodzeniem dziecka?bo ja juz zwariowalam...?

chwale sie,mamy 5rocznice zwiazku!alez tem czas leci...ale kovham bardzo tego mojego Wariata)hihi
Po

Za piękną rocznicę
Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Margoś to mnie pocieszyłaś... Muszę z Tżtem zamienić się miejscami w łóżku, bo jak chodzę to go budzę i szkoda mi Go, bo rano wstaje do pracy.
Anulka idę włączyć TV, zobaczę jakie niby przywileje mamy
Też się zamieniliśmy
Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
aaaaa i witam się w 35 tyg
już sie nie moge doczekać ....

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Dobra jadę spotkać się z przyjaciółką.
Gratuluję wszystkim tygodni
Trzymam kciuki za wizyty, badania i za to co kto potrzebuje
Nie szalejcie strasznie z pisaniem żebym później nie musiała nadrabiać 20 stron jak wrócę
Miłego spotkania
Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
witajcie

ale miałam ciężką noc od 2 do 7 nie spałam.... czekałam aż oczy mi się zamkną i nic dopiero po 7 udało mi się usnąć ale właśnie się obudziłam cała mokra... musiałam wziąć prysznic i zmienić piżamę...

żeby nie było obiecałam fotki ale ja mam żółwie tempo więc wstawiam dopiero dziś.....

Tydzień temu o tej porze pchałem się na świat... No i co mi z tego przyszło
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_7058.jpg (91,6 KB, 93 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_7063.jpg (85,2 KB, 91 załadowań)

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 09:43   #2013
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

MArgosia ale on szybko rośnie, taki bardziej "kontaktowy" się wydaje))
słodki strasznie. nic tylko tulić

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 09:44   #2014
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
A jaki kontakt z nim łapiesz? Wzrokowy? : cojest:

Margosia- ale słodziak z niego

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 09:45   #2015
surka
Zakorzenienie

Cytat:

żeby nie było obiecałam fotki ale ja mam żółwie tempo więc wstawiam dopiero dziś.....

Anulka_p

Rozumiem, że dzieci są źle wychowane, ale zachowanie matki , aż brak mi słów.

Chciałabym dobrze wychować moje dziecko i mam nadzieję, że chociaż w minimalnym stopniu mi się uda

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

To, że mogę się teraz dowoli wyciągać Przesłodki
Stary 2013-06-25, 09:46   #2016
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Witam się tylko z rańca powiedzieć, ze u nas ok. Noc nie należała do najlepszych ale dało się przeżyć. Jestem już po lewatywie i po miesiącach zaparć to naprawdę nie była zła rzecz
Trzymajcie kciuki i buziaki dla Was Brzuchatki
trzymam wieelkie kciuki za dzisiejszy dzień!!! :

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki...dziekuje za wszystkie kciuki i wsparcie,staram sie Was czytac,ale nie dam rady nadrabiac.
Czekam na wizyte,co powiedza...
W nocy znow mnie straszliwy bol plecow i brzucha zlapal...dostalam paracetamol...bo nospypodobno sama pielegnarka dac nie mogla...ale pomoglo. Dzis juz jestem po ktg,wyszlo ok, tetno takie sobie ...zobaczymy co to za cyrki....
mam nadzieje, że brzuch da sobie jeszcze spokój daj znać co i jak po obchodzie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Dobry

TESO, Leoś też rośnie ładnie co mnie niebywale cieszy I powiem Ci, że jak przeczytałam, że z Leosiem w sierpniu jedziesz nad jeziorko to wstąpił we mnie nowy duch, nadzieja, radość... że przecież i nie musimy się ograniczać z wyjazdami i brać już małego w nasze ukochane bliskie miejsca. Mnie totalnie zaćmiło, gadałam, że dopiero w październiku podróż sentymentalna do puszczy w rocznicę zdziełania Lokatorka A ja już tak marzę o naszych plenerach, tęsknie strasznie i Tż też
cieszę się, że nabrałaś wiary w podróże we trójkę
ja przy pierwszym nie byłam taka odważna i pierwszy raz pojechaliśmy nad jeziorko jak mały miał 3 miesiące teraz w sumie to chcąc nie chcąc muszę olać większość własnych ograniczeń bo muszę być bardziej mobilna z maluchem, poza tym chce spędzać czas także ze starszakiem więc nie mam wyjścia
wiesz... jest wózek, jak wózek gdzieś nie wjedzie to jest chusta... potem nosidło.. więc żadne miejsce w sumie nie jest przeszkodą

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41478719]Dziewczyny a ją zaraz eksploduje. Nogi mam spuchniete tak, że chyba potroily swój obwód, cycki zaraz pekna, a położne mi dają Małego jak jest nierozbudzony, poza tym karmie go na twardym krześle i tylko sie umecze, chce już do domu z nim... Jest przecudowny, robi sie coraz bardziej taki no może kontaktowy to za duże słowo, ale powoli sie lapiemy, przewijały, przytulamy, on robi takie minki, że Tz wczoraj leciały łzy, jak musiał od niego wyjść.
I nie działał mi wczoraj wizaz :/
Czekamy do 2 kg i jeśli nie będzie innych problemów typu żółtaczką czy antybiotyk, to droga wolna...
[/QUOTE]

czekamy na 2 kg !!!

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Jestem dzis zła i zmęczona. Chciała bym juz urodzić. Nie śpię w nocy kablecze sie i sikam po 5 razy jak nie wiecej. Tz mnie wkurza,ale to juz szkoda gadać. Tesciowa mnie tak wpienia, ze makabra. Jak słyszę jaki mam piekny brzuszek to mam ochotę jej walnac. Kur*a nawet jak jadłam to mi zdjęcia robiła jak miałam buzie otwarta "zebym miała pamiątkę jak jem w ciazy" Trzymajcie mnie w pięciu bo rozpier* dziesięciu

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Hej z rana
Poza tym tez mi strasznie produkcja skoczyla - Lilo jest leniuszek slabioszek i nie ma sily wyssac tyle, ile powinna, wiec ja juz mam 3 rozmiary w gore, a ona tracila na wadze. W szpitalu odkad nas nie chcieli wypisac dokarmialam ja po piersi butelka, zeby tylko przybrala, no i fakt - przybrala 40 gramow w ciagu doby, a wciagala maksymalne ilosci i tylko po butelce spi spokojnie przez kilka godzin albo lezy sobie szczesliwa i sie rozglada - a tak to non stop na piersi, no nie wyrabiam (stad tez bede niewiele sie udzielac pewnie ). Plus mam tak wymietoszone sutki, ze pierwsze zassanie to lzy w oczach z bolu.
Chcialam Wam napisac o moim porodzie (BTW Margo, czytalam opis Twojego i jest BOSKI - i Malinki tez super optymistyczny ), ale nie wiem jak czasowo dam rade...
Na dodatek Lala mi sie przeziebila, dzis od rana goraczka, boli glowka i gardlo, taka jestem zla na meza, ze wczoraj nie dosc, ze jej nie ubral odpowiednio, to jeszcze do przedszkola nie zawiozl autem jak zawsze, tylko poslal z Iza pieszo kuzwa jeszcze mi brakuje, zeby Lilo TFU NA PSA UROK cos zalapala, wczoraj cale popoludnie Lala ja koskala i calowala.......
I bardzo dziekuje wszystkim za komplementy dla Lilo, calkowicie sie zgadzam, ze jest piekna jest idealnie proporcjonalna, ma drobniutka buzinke, oczka jak elf kiedy otworzy - teczowki na calosci, wyglada to demonicznie , nosek i usteczka i stopeczki absolutnie perfekcyjne, uwielbiam ją!!!
Aaaa, teraz wazy 2850
ooo fajnie być w domku oby Lilo nie załapała choróbska !

Cytat:
chwale sie,mamy 5rocznice zwiazku!alez tem czas leci...ale kovham bardzo tego mojego Wariata)hihi
za rocznice !!
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 09:46   #2017
Anulka_p
Zakorzenienie

Margosia- cudo, nasze pierwsze.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 09:46   #2018
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Gosia - cudny jest!!! Już się nie mogę doczekać mojej księżniczki

Aaaaaaa, a że u nas jak w kalejdoskopie, to CHYBA jednak będzie Weronika Weronika Olga R. Ja bym szukała dalej, ale Norbercik tak się napalił i nic tylko Weroniczka i Weroniczka - no i niech będzie

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 09:46   #2019
idzia111
Zakorzenienie

Witajcie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
przekazalam wszystkie kciuki Cynamonkom i dostałam odpowiedź:

"Szkoda Waszych kciuków- nie nadwyrężajcie palców bo ten leniuch chce mieć "najbardziej robioną matkę w konia" wątku mamuś lipcowo sierpniowych 2013. Buźka "
ale nie moga jej dac oxytocyny? przeciez to jest juz z deka dziwne, biedna - meczy sie

Perse oby laktacja ładnie sie rozbujała i mały dobił szybko do 2kg

Madi zaciskaj nóżki

Ghia trzymam

/margosia coraz bardziej zazdroszcze - za to ze tak sobie ladnie radzisz
aaa ... jaki słodki Piotrus

Oliath oby z laktacja sie unormowalo - Lilo pij grzecznie mamy mleczko

Malinka za opis, jak sobie radzicie?

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-06-25 o 09:50
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 09:47   #2020
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
Super

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość

U nas w nocy przeszła taka burza Myślałam że Wojciecha nie dowiozę do przedszkola. Rzeki powylewały i ludziom powchodziła woda na podwórka może i do domów. Ulice pozamykane. Strażacy umacniają workami z piaskiem brzegi W ogóle ilu ich tu jest
Przerażające, wiem coś o tym, bo sama niedawno to przeżyłam

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość

Mnie w niedzielę spotkała sytuacja takiego chamskiego zachowania. Już nie chodzi o fakt, że jestem w ciąży, ale w ogóle brak kultury ze strony innych ludzi. Byliśmy z mężem na lodach. Siedzieliśmy w ogródku, na dworze przy restauracji. Zachciało mi się siusiu, więc wchodzę do środka, do restauracji. Kibelek zajęty, więc grzecznie czekam pod drzwiami. Nagle wchodzi mama z dwiema córkami. Jedna miała ok 3 lata druga 5-6 lat. Obie wpadły z krzykiem i piskiem. Goście byli wyraźnie zniesmaczeni, przyglądali się im. Wyraźnie im to przeszkadzało, bo małe były bardzo głośne. Ja tam zawsze usprawiedliwiam wiele zachowań dzieci, więc się tylko uśmiechnęłam. Mama nie zareagowała, nie uspokoiła dziewczynek, tylko stanęła za mną w kolejce. Dziewczynki natomiast napadły na drzwi toalety. Zaczęły krzyczeć jeszcze głośniej i szarpać za klamkę. No, teraz byłam pewna, że mama zareaguje, ale tylko się przyglądała. Dziewczyny waliły pięściami w drzwi, szarpały klamkę, a mama stała i się przyglądała. Byłam w szoku, ale się nie odezwałam. Po pewnym czasie kobieta korzystająca z toalety wyszła i jedna z dziewczynek wskoczyła szybko na jej miejsce. Pomyślałam, że to dziecko. Ja mimo, że w ciąży, pęcherz boli, jest mi gorąco, to jednak jestem dorosłym człowiekiem i wytrzymam, a dziecko niech się nie męczy. Nie zareagowałam, ale miałam jednocześnie nadzieję, że mama przeprosi, wytłumaczy czy coś, ale stała, patrzyła i nie zareagowała. Kiedy dziewczynka wyszła z toalety na jej miejsce wskoczyła druga, młodsza. Nagle zaczęła ze środka krzyczeć, więc mama rzuciła się jej "na pomoc". Pomyślałam, że dziecko potrzebuje pomocy...No jak to dziecko, więc cierpliwie czekałam. Nagle mała wyszła, trzasnęła drzwiami, popiszczała troszkę i poszła sobie, a mamusia została w kabinie. Po jakiś dwóch minutach wyszła opróżniona i szczęśliwa. Zaczęłam zmierzać do drzwi, a ona do mnie- Pani tu czekała przede mną?! Odpowiedziałam, że tak. A ona do mnie z fochem dosłownie- To czemu mnie pani nie zatrzymała?!!!!! Dosłownie mnie zbeształa.
Wyszło na to, że to moja wina, że nastałam się w kolejce, bo to nic, że stałam w niej pierwsza. Nie krzyknęłam na babkę i jej córki, więc sama jestem sobie winna, że one nie mają kultury.
to moj jedyny komentarz.
ciekawa tylko jestem, jakby ta pani zareagowała, gdybyś jednak zwróciła jej uwagę

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Kiedyś już kupiłam Lilce taki leżaczek (ten niebieski), ale jednak stwoerdziłam, że nie jest odpowiedni dla mojej księżniczki i dzisija przyszedł mi taki Nowy powystawowy (bez pałąka z zabawkami) za 50 zł z wysyłką
bardzo ładny i cena atrakcyjna

Cytat:

magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 09:48   #2021
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Eksperyment obnażył fakt, że mamy często, nie zawsze, na szczęście, problem z kulturą. Niestety gorzej jest chyba z młodymi ludźmi pod tym względem.

Mnie w niedzielę spotkała sytuacja takiego chamskiego zachowania. Już nie chodzi o fakt, że jestem w ciąży, ale w ogóle brak kultury ze strony innych ludzi. Byliśmy z mężem na lodach. Siedzieliśmy w ogródku, na dworze przy restauracji. Zachciało mi się siusiu, więc wchodzę do środka, do restauracji. Kibelek zajęty, więc grzecznie czekam pod drzwiami. Nagle wchodzi mama z dwiema córkami. Jedna miała ok 3 lata druga 5-6 lat. Obie wpadły z krzykiem i piskiem. Goście byli wyraźnie zniesmaczeni, przyglądali się im. Wyraźnie im to przeszkadzało, bo małe były bardzo głośne. Ja tam zawsze usprawiedliwiam wiele zachowań dzieci, więc się tylko uśmiechnęłam. Mama nie zareagowała, nie uspokoiła dziewczynek, tylko stanęła za mną w kolejce. Dziewczynki natomiast napadły na drzwi toalety. Zaczęły krzyczeć jeszcze głośniej i szarpać za klamkę. No, teraz byłam pewna, że mama zareaguje, ale tylko się przyglądała. Dziewczyny waliły pięściami w drzwi, szarpały klamkę, a mama stała i się przyglądała. Byłam w szoku, ale się nie odezwałam. Po pewnym czasie kobieta korzystająca z toalety wyszła i jedna z dziewczynek wskoczyła szybko na jej miejsce. Pomyślałam, że to dziecko. Ja mimo, że w ciąży, pęcherz boli, jest mi gorąco, to jednak jestem dorosłym człowiekiem i wytrzymam, a dziecko niech się nie męczy. Nie zareagowałam, ale miałam jednocześnie nadzieję, że mama przeprosi, wytłumaczy czy coś, ale stała, patrzyła i nie zareagowała. Kiedy dziewczynka wyszła z toalety na jej miejsce wskoczyła druga, młodsza. Nagle zaczęła ze środka krzyczeć, więc mama rzuciła się jej "na pomoc". Pomyślałam, że dziecko potrzebuje pomocy...No jak to dziecko, więc cierpliwie czekałam. Nagle mała wyszła, trzasnęła drzwiami, popiszczała troszkę i poszła sobie, a mamusia została w kabinie. Po jakiś dwóch minutach wyszła opróżniona i szczęśliwa. Zaczęłam zmierzać do drzwi, a ona do mnie- Pani tu czekała przede mną?! Odpowiedziałam, że tak. A ona do mnie z fochem dosłownie- To czemu mnie pani nie zatrzymała?!!!!! Dosłownie mnie zbeształa.
Wyszło na to, że to moja wina, że nastałam się w kolejce, bo to nic, że stałam w niej pierwsza. Nie krzyknęłam na babkę i jej córki, więc sama jestem sobie winna, że one nie mają kultury.
Cytat:
Bosz...
Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
Tulimy
Cytat:

Margosia- ale słodziak z niego
Emocjonalny

Dobra idę prasować zanim Go obudzę

Mały
Stary 2013-06-25, 09:50   #2022
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
My idziemy się dzisiaj zważyć, ale też mam obawy przy Jego spaniu, że może być kiepsko z przybieraniem...
Zobaczymy
Daj znac koniecznie, tez ciekawa jestem niezly synus, a ja wiem cos od niedawna o budzeniu takiego najedzonego spioszka - godzina jak nic, skromnie liczac
Cytat:
Slicznie

Kurczę, a jeszcze na dodatek sama dzis jestem z dziewczynkami, maz w pracy chyba jedyny maz na forum, ktory w pierwszy dzien po powrocie zony z kruszynka do domu idzie do pracy jak gdyby nigdy nic no nienawidze tej jego firmy wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Mam to gdzies, niech wraca, ja sie nie rozdwoje zeby jednoczesnie karmic Lilo i tulac Lale biedna chorutka - musze je trzymac w dwoch osobnych pokojach i na przejsciu jeszcze rece szorowac za kazdym razem
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 09:50   #2023
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:
Po

:

jaki on sliczny
Stary 2013-06-25, 09:52   #2024
Anulka_p
Zakorzenienie

Mój Michaś dziś leniwy. Rano, przed śniadaniem poprzekręcał się troszkę, chyba domagając jedzonka a teraz cisza. Przyzwyczaił mnie do sporej aktywności, a teraz tak mnie stresuje. Muszę wydobyć czekoladowe cukiereczki z szafy, schowane na czarną godzinę.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 09:52   #2025
d0tkaaa
Zakorzenienie

Skylie wlasnie widzialam ten link pozniej doczytam...burza u Ciebie straszna?u mnie tez))) hahahah))

margos nie drecz mnie ja chce juz mala przy sobie a jak widze glutka to wogole!!!jaka minke zrobil na drugim zdjeciu jest taki slodziak kochabiutki!:-*

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 09:52   #2026
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Gosia - cudny jest!!! Już się nie mogę doczekać mojej księżniczki

Aaaaaaa, a że u nas jak w kalejdoskopie, to CHYBA jednak będzie Weronika Weronika Olga R. Ja bym szukała dalej, ale Norbercik tak się napalił i nic tylko Weroniczka i Weroniczka - no i niech będzie
Starszemu bratu się nie odmawia
Cytat:
Daj znac koniecznie, tez ciekawa jestem niezly synus, a ja wiem cos od niedawna o budzeniu takiego najedzonego spioszka - godzina jak nic, skromnie liczac

Slicznie

Kurczę, a jeszcze na dodatek sama dzis jestem z dziewczynkami, maz w pracy chyba jedyny maz na forum, ktory w pierwszy dzien po powrocie zony z kruszynka do domu idzie do pracy jak gdyby nigdy nic no nienawidze tej jego firmy wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Mam to gdzies, niech wraca, ja sie nie rozdwoje zeby jednoczesnie karmic Lilo i tulac Lale biedna chorutka - musze je trzymac w dwoch osobnych pokojach i na przejsciu jeszcze rece szorowac za kazdym razem
Ha ha ha... Nie jedyny Tylko, że nam się trafił weekend po wypisie

Mały
Stary 2013-06-25, 09:52   #2027
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:
a gdzie mozna kupić takie powystawowe rzeczy lezaczek jest śliczny
Stary 2013-06-25, 09:53   #2028
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:

Oooooooo jaki pyzus przesliczny Margosia, kawal dobrej roboty
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 09:54   #2029
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Skylie wlasnie widzialam ten link pozniej doczytam...burza u Ciebie straszna?u mnie tez))) hahahah))

margos nie drecz mnie ja chce juz mala przy sobie a jak widze glutka to wogole!!!jaka minke zrobil na drugim zdjeciu jest taki slodziak kochabiutki!:-*
O Dotka Skarbie... potrzebuje porady

Jak ubrać Glutka dziś na polko?!

Mały
Stary 2013-06-25, 09:55   #2030
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
szczególnie wzrokowy:P

chodziło mi, że jest taki "większy" no sama nie wiem

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 09:56   #2031
skylie
Wtajemniczenie

Niunia- fajny kącik

Anulka- to nie wina dziewczynek tylko matki. A znając życie jakbyś zwróciła jej uwagę to by focha strzeliła

WOJTUŚ
Stary 2013-06-25, 09:57   #2032
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Tydzień temu o tej porze pchałem się na świat... No i co mi z tego przyszło[/I]
cudny

Cytat:
nooo pewnie u mnie będzie podobnie... taka praca ;(

ciekawe też jest to, że mój mąż chce skorzystać z urlopu ojcowskiego po urodzeniu się Leośka, ale wniosek musi złożyć tydzień przed urodzeniem...
i co? mamy się bawić we wróżkę???

u nas leje od nocy...
i co? i mamy ponownie ogródek zalany

a ja się dzisiaj prawie nigdzie nie ruszam... lista spraw do załatwienia ma tylko 4 punkty
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 09:59   #2033
idzia111
Zakorzenienie

teso ten wniosek na ojcowski trzeba zlozyc na 14 dni przed jego rozpoczeciem

anulka co za sytuacja z wc
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 09:59   #2034
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Starszemu bratu się nie odmawia
To u nas będzie Ola Pępek (po koleżance z przedszkola)

A jak tłumaczyliśmy Wojtusiowi że my mamy na nazwisko inaczej to powiedział, że wszyscy sobie zmienimy nazwisko na Pępek

WOJTUŚ
Stary 2013-06-25, 10:03   #2035
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Ostatnio tż chrześniak pyta się mnie, jak ona będzie miała na imię, to mówię mu, że Liliana, a on na to, a czemu nie Weronika

Cytat:
D
Obawiam się, że ja też będę sama, bo tż będzie w pracy. Teraz jest na urlopie, ponieważ uczęszcza na szkolenie, we wrześniu też będzie miał szkolenie, więc musi trzymać urlop

Cytat:
a gdzie mozna kupić takie powystawowe rzeczy lezaczek jest śliczny
Ja kupiłam na all, ale to była jednorazowa aukcja.

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41480300]
ciekawe też jest to, że mój mąż chce skorzystać z urlopu ojcowskiego po urodzeniu się Leośka, ale wniosek musi złożyć tydzień przed urodzeniem...
i co? mamy się bawić we wróżkę???
[/QUOTE]

My zrobimy tak, że poprostu tż po urodzeniu małej złoży o podanie o urlop,a kiedy mu udzielą, wtedy będzie z nami
Stary 2013-06-25, 10:04   #2036
madi82
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Hej z rana

MADI, biedaczku, trzymaj sie tam i pisz koniecznie, co Ci powiedza na obchodzie! Gdzie lezysz?

Aaaa, teraz wazy 2850
Minelysmy sie Ola,Ty wyszlas a mnie przyjeli na patologie.

Wyglada na to,ze powinnam dluzej zazywac Fenoterol,ja bedzie ok to do konca tyg.mam wyjsc...oby bo cholercia l4 mi sie w pt konczy a tez u mojego gina w pt mam wizyte..

Dziekuje za Wasze wsparcie dziewczynki!!!!@

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 10:04   #2037
surka
Zakorzenienie

Cytat:
To u nas będzie Ola Pępek (po koleżance z przedszkola)

A jak tłumaczyliśmy Wojtusiowi że my mamy na nazwisko inaczej to powiedział, że wszyscy sobie zmienimy nazwisko na Pępek
Stary 2013-06-25, 10:04   #2038
Ewusia709
Zadomowienie

Dzień dobry!!!

U nas też w nocy okropna ulewa z burzą przeszła i dziś już jest chłodno na dworze. Wcale mi to nie przeszkadza bo ostatnio jest mi cały czas gorąco.

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
Hej,
ja też nie śpię od przeszło godz coraz gorzej się robi...
to może ponadrabiam trochę
Ja już tradycyjnie od kilku dni jak się budzę, a tż jeszcze śpi to sięgam po telefon i czytam sobie wieści aby być na bieżąco

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Witam się tylko z rańca powiedzieć, ze u nas ok. .
Trzymamy kciuki za Was i czekamy na radosne wieści.

Cytat:
Hej dziewczynki...dziekuje za wszystkie kciuki i wsparcie,staram sie Was czytac,ale nie dam rady nadrabiac.
Czekam na wizyte,co powiedza...
W nocy znow mnie straszliwy bol plecow i brzucha zlapal...dostalam paracetamol...bo nospypodobno sama pielegnarka dac nie mogla...ale pomoglo. Dzis juz jestem po ktg,wyszlo ok, tetno takie sobie ...zobaczymy co to za cyrki....ciekawe jak Adas Cynamonki,czy sie zdecydowal wkoncu...
Wszystkiego dobrego kochana, trzymamy kciuki aby wszystko było dobrze i abyś szybko wróciła do domku bez żadnych bóli i w dobrym samopoczuciu.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41478719]Dziewczyny a ją zaraz eksploduje. Nogi mam spuchniete tak, że chyba potroily swój obwód, cycki zaraz pekna, a położne mi dają Małego jak jest nierozbudzony, poza tym karmie go na twardym krześle i tylko sie umecze, chce już do domu z nim... Jest przecudowny, robi sie coraz bardziej taki no może kontaktowy to za duże słowo, ale powoli sie lapiemy, przewijały, przytulamy, on robi takie minki, że Tz wczoraj leciały łzy, jak musiał od niego wyjść.
I nie działał mi wczoraj wizaz :/
Czekamy do 2 kg i jeśli nie będzie innych problemów typu żółtaczką czy antybiotyk, to droga wolna...[/QUOTE]

Współczuję problemów z opuchlizną, mam nadzieję, że szybko przejdzie. Z Arturkiem napewno szybko się zgracie i z dnia na dzień będzie coraz lepiej. Mocno zaciskamy z Tymusiem kciuki za Was i za wagę Arturka abyście mogli szybko wrócić do domku. Miłego dnia dla Was

Cytat:
Chyba będę musiała zaliczyć dziś wyjątkowo popołudniową drzemkę. Póki co idę coś zjeść, bo burczy mi w brzuchu.
u mnie drzemka pośniadaniowa i poobiednia to codzienny standard

Cytat:
Hej z rana
Poza tym tez mi strasznie produkcja skoczyla - Lilo jest leniuszek slabioszek i nie ma sily wyssac tyle, ile powinna, wiec ja juz mam 3 rozmiary w gore, a ona tracila na wadze. W szpitalu odkad nas nie chcieli wypisac dokarmialam ja po piersi butelka, zeby tylko przybrala, no i fakt - przybrala 40 gramow w ciagu doby, a wciagala maksymalne ilosci i tylko po butelce spi spokojnie przez kilka godzin albo lezy sobie szczesliwa i sie rozglada - a tak to non stop na piersi, no nie wyrabiam (stad tez bede niewiele sie udzielac pewnie ). Plus mam tak wymietoszone sutki, ze pierwsze zassanie to lzy w oczach z bolu.

Na dodatek Lala mi sie przeziebila, dzis od rana goraczka, boli glowka i gardlo, taka jestem zla na meza, ze wczoraj nie dosc, ze jej nie ubral odpowiednio, to jeszcze do przedszkola nie zawiozl autem jak zawsze, tylko poslal z Iza pieszo kuzwa jeszcze mi brakuje, zeby Lilo TFU NA PSA UROK cos zalapala, wczoraj cale popoludnie Lala ja koskala i calowala.......

I bardzo dziekuje wszystkim za komplementy dla Lilo, calkowicie sie zgadzam, ze jest piekna jest idealnie proporcjonalna, ma drobniutka buzinke, oczka jak elf kiedy otworzy - teczowki na calosci, wyglada to demonicznie , nosek i usteczka i stopeczki absolutnie perfekcyjne, uwielbiam ją!!!

Aaaa, teraz wazy 2850
Trzymamy kciuki za Lilo aby szybko nauczyła się porządnie ssać i gratulujemy szacownej wagi Słodziutka kruszynka z Niej
Trzymam również kciuki za Lalę i przesyłam dobrą energię, aby szybko doszła do siebie i aby się okazało, że to tylko leciutka infekcja, szybko przeszła i Lala była zdrowa jak rybka
Buziaki dla Was

Cytat:
Hm..pisalyscie ze to podanie/wniosek o urlop roczny sklada sie do 14dni PO czy PzED urodzeniem dziecka?bo ja juz zwariowalam...?

Ja czytałam ostatnio o tych nowych urlopach i doczytałam że 14dni po urodzeniu Jest też otworzona taka strona internetowa www.rodzicielski.gov.pl i tam są szczegółowe informacje o tych urlopach na nowych zasadach.

dla Was za wspaniałą rocznicę Miłego dnia i świętowania

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
fajne oberwanie chmury u mnie przed chwilą było

wogóle to czy Wy też tak macie, że normalnie rozpływacie się nawet w taką deszczową pogodę? Ja wieczny zmarźluch teraz jestem tak gorąca, że marzę o moich lodowatych stopach Generalnie przez to wewnętrzne gorąco to czuję się jakbym cała napuchła...

Dziś Tż kazał mi spakować torbę, bo miałam to w weekend zrobić ale oczywiście ja te czynność odkładam licząc na to, że nie będę musiała rodzić
Mnie też jest ostatnio cały czas okropnie gorąco i pot mi się na czole osadza, a nigdy wcześniej mi się to nie zdarzało. Ogólnie zawsze byłam ciepłolubna, a teraz jak wyjdę na balkon, a tam chłodno to czuję się wyśmienicie, że mnie tak chłodzi. Sama się sobie dziwie, co się ze mną dzieje. Napuchnięta się nie czuję i na szczęście jak do tej pory to nawet stopy mam normalne i nic mi nie puchnie, mieszczę się w wszystkie buty

Mój tż już mnie zmotywował do pakowania tych toreb jakieś 2 tygodnie temu i tak sie zebrałam w końcu za te torby, najpierw włożyłam co miałam pod ręką, a później z dnia na dzień dokładałam co mi się przypomniało, więc teraz mam komfort psychiczny, że torby gotowe i spakowane

Cytat:
Gratulacje

To tyle z mojego nadrabiania, zaraz się wezmę za elaborat z wieściami co u nas

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 10:06   #2039
surka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII

Cytat:
Minelysmy sie Ola,Ty wyszlas a mnie przyjeli na patologie.

Wyglada na to,ze powinnam dluzej zazywac Fenoterol,ja bedzie ok to do konca tyg.mam wyjsc...oby bo cholercia l4 mi sie w pt konczy a tez u mojego gina w pt mam wizyte..

Dziekuje za Wasze wsparcie dziewczynki!!!!@

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
L4 to ty się kobieto nie przejmuj, bo szpital przy wypisie da ci l4 Trzymam , zeby wszystko się uspokoiło i szybko wróciła do domku w dwupaku
Stary 2013-06-25, 10:06   #2040
dzoan
Zakorzenienie

Hej Dziewczynki
Wstałam o 10..nie wiedziałam, że już tak późno Całą noc lało, teraz też, wiatrzysko do tego. Źle spałam, co 1-1,5godz. wstawałam na siku, jakieś bóle mi się włączały i kłucia.
Idę robić śniadanko.

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości