|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Kiedyś już kupiłam Lilce taki leżaczek (ten niebieski), ale jednak stwoerdziłam, że nie jest odpowiedni dla mojej księżniczki i dzisija przyszedł mi taki
|
|
|
|
#2012 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Cytat:
![]() Za piękną rocznicę![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tydzień temu o tej porze pchałem się na świat... No i co mi z tego przyszło
|
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
MArgosia ale on szybko rośnie, taki bardziej "kontaktowy" się wydaje
))słodki strasznie. nic tylko tulić |
|
|
|
#2014 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Margosia- ale słodziak z niego
|
|
#2015 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Anulka_p Rozumiem, że dzieci są źle wychowane, ale zachowanie matki Chciałabym dobrze wychować moje dziecko i mam nadzieję, że chociaż w minimalnym stopniu mi się uda ![]() Cytat:
Przesłodki |
||
|
|
|
#2016 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
daj znać co i jak po obchodzie Cytat:
ja przy pierwszym nie byłam taka odważna i pierwszy raz pojechaliśmy nad jeziorko jak mały miał 3 miesiące teraz w sumie to chcąc nie chcąc muszę olać większość własnych ograniczeń bo muszę być bardziej mobilna z maluchem, poza tym chce spędzać czas także ze starszakiem więc nie mam wyjścia wiesz... jest wózek, jak wózek gdzieś nie wjedzie to jest chusta... potem nosidło.. więc żadne miejsce w sumie nie jest przeszkodą [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41478719]Dziewczyny a ją zaraz eksploduje. Nogi mam spuchniete tak, że chyba potroily swój obwód, cycki zaraz pekna, a położne mi dają Małego jak jest nierozbudzony, poza tym karmie go na twardym krześle i tylko sie umecze, chce już do domu z nim... Jest przecudowny, robi sie coraz bardziej taki no może kontaktowy to za duże słowo, ale powoli sie lapiemy, przewijały, przytulamy, on robi takie minki, że Tz wczoraj leciały łzy, jak musiał od niego wyjść. I nie działał mi wczoraj wizaz :/ Czekamy do 2 kg i jeśli nie będzie innych problemów typu żółtaczką czy antybiotyk, to droga wolna... [/QUOTE] Cytat:
Cytat:
oby Lilo nie załapała choróbska ! Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaaaaaa, a że u nas jak w kalejdoskopie, to CHYBA jednak będzie Weronika Weronika Olga R. Ja bym szukała dalej, ale Norbercik tak się napalił i nic tylko Weroniczka i Weroniczka - no i niech będzie
|
|
|
|
|
#2019 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Cytat:
Perse oby laktacja ładnie sie rozbujała i mały dobił szybko do 2kg Madi zaciskaj nóżki Ghia trzymam ![]() /margosia coraz bardziej zazdroszcze - za to ze tak sobie ladnie radziszaaa ... jaki słodki Piotrus Oliath oby z laktacja sie unormowalo - Lilo pij grzecznie mamy mleczko Malinka za opis, jak sobie radzicie?
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-06-25 o 09:50 |
|
|
|
|
#2020 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ciekawa tylko jestem, jakby ta pani zareagowała, gdybyś jednak zwróciła jej uwagę ![]() Cytat:
bardzo ładny i cena atrakcyjna![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2021 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dobra idę prasować zanim Go obudzę
|
|
#2022 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niezly synus, a ja wiem cos od niedawna o budzeniu takiego najedzonego spioszka - godzina jak nic, skromnie liczac ![]() Cytat:
![]() Kurczę, a jeszcze na dodatek sama dzis jestem z dziewczynkami, maz w pracy chyba jedyny maz na forum, ktory w pierwszy dzien po powrocie zony z kruszynka do domu idzie do pracy jak gdyby nigdy nic no nienawidze tej jego firmy wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Mam to gdzies, niech wraca, ja sie nie rozdwoje zeby jednoczesnie karmic Lilo i tulac Lale biedna chorutka - musze je trzymac w dwoch osobnych pokojach i na przejsciu jeszcze rece szorowac za kazdym razem
|
|
#2023 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2024 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Michaś dziś leniwy. Rano, przed śniadaniem poprzekręcał się troszkę, chyba domagając jedzonka
a teraz cisza. Przyzwyczaił mnie do sporej aktywności, a teraz tak mnie stresuje. Muszę wydobyć czekoladowe cukiereczki z szafy, schowane na czarną godzinę.
|
|
|
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
Skylie wlasnie widzialam ten link pozniej doczytam...burza u Ciebie straszna?u mnie tez
))) hahahah ))margos nie drecz mnie ja chce juz mala przy sobie a jak widze glutka to wogole!!!jaka minke zrobil na drugim zdjeciu jest taki slodziak kochabiutki!:-* |
|
|
|
#2026 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2027 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
lezaczek jest śliczny
|
|
|
|
|
#2028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak ubrać Glutka dziś na polko?!
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
szczególnie wzrokowy:P
chodziło mi, że jest taki "większy" no sama nie wiem |
|
|
|
#2031 |
|
Wtajemniczenie
|
Niunia- fajny kącik
Anulka- to nie wina dziewczynek tylko matki. A znając życie jakbyś zwróciła jej uwagę to by focha strzeliła
|
#2032 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
ciekawe też jest to, że mój mąż chce skorzystać z urlopu ojcowskiego po urodzeniu się Leośka, ale wniosek musi złożyć tydzień przed urodzeniem... i co? mamy się bawić we wróżkę??? u nas leje od nocy... i co? i mamy ponownie ogródek zalany a ja się dzisiaj prawie nigdzie nie ruszam... lista spraw do załatwienia ma tylko 4 punkty
|
||
|
|
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
teso ten wniosek na ojcowski trzeba zlozyc na 14 dni przed jego rozpoczeciem
anulka co za sytuacja z wc
|
|
|
|
#2034 |
|
Wtajemniczenie
|
To u nas będzie Ola Pępek (po koleżance z przedszkola)
A jak tłumaczyliśmy Wojtusiowi że my mamy na nazwisko inaczej to powiedział, że wszyscy sobie zmienimy nazwisko na Pępek
|
#2035 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja kupiłam na all, ale to była jednorazowa aukcja. [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41480300] ciekawe też jest to, że mój mąż chce skorzystać z urlopu ojcowskiego po urodzeniu się Leośka, ale wniosek musi złożyć tydzień przed urodzeniem... i co? mamy się bawić we wróżkę??? [/QUOTE] My zrobimy tak, że poprostu tż po urodzeniu małej złoży o podanie o urlop,a kiedy mu udzielą, wtedy będzie z nami
|
||
|
|
|
#2036 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
Wyglada na to,ze powinnam dluzej zazywac Fenoterol,ja bedzie ok to do konca tyg.mam wyjsc...oby bo cholercia l4 mi sie w pt konczy a tez u mojego gina w pt mam wizyte.. Dziekuje za Wasze wsparcie dziewczynki!!!!@ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2038 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!!!
U nas też w nocy okropna ulewa z burzą przeszła i dziś już jest chłodno na dworze. Wcale mi to nie przeszkadza bo ostatnio jest mi cały czas gorąco. Cytat:
![]() Trzymamy kciuki za Was i czekamy na radosne wieści.Cytat:
aby wszystko było dobrze i abyś szybko wróciła do domku bez żadnych bóli i w dobrym samopoczuciu. ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41478719]Dziewczyny a ją zaraz eksploduje. Nogi mam spuchniete tak, że chyba potroily swój obwód, cycki zaraz pekna, a położne mi dają Małego jak jest nierozbudzony, poza tym karmie go na twardym krześle i tylko sie umecze, chce już do domu z nim... Jest przecudowny, robi sie coraz bardziej taki no może kontaktowy to za duże słowo, ale powoli sie lapiemy, przewijały, przytulamy, on robi takie minki, że Tz wczoraj leciały łzy, jak musiał od niego wyjść. I nie działał mi wczoraj wizaz :/ Czekamy do 2 kg i jeśli nie będzie innych problemów typu żółtaczką czy antybiotyk, to droga wolna...[/QUOTE] Współczuję problemów z opuchlizną, mam nadzieję, że szybko przejdzie. Z Arturkiem napewno szybko się zgracie i z dnia na dzień będzie coraz lepiej. Mocno zaciskamy z Tymusiem kciuki za Was i za wagę Arturka abyście mogli szybko wrócić do domku. Miłego dnia dla Was ![]() Cytat:
u mnie drzemka pośniadaniowa i poobiednia to codzienny standard ![]() Cytat:
za Lilo aby szybko nauczyła się porządnie ssać i gratulujemy szacownej wagi Słodziutka kruszynka z Niej Trzymam również kciuki za Lalę i przesyłam dobrą energię, aby szybko doszła do siebie i aby się okazało, że to tylko leciutka infekcja, szybko przeszła i Lala była zdrowa jak rybka Buziaki dla Was Cytat:
Jest też otworzona taka strona internetowa www.rodzicielski.gov.pl i tam są szczegółowe informacje o tych urlopach na nowych zasadach. ![]() dla Was za wspaniałą rocznicę ![]() Cytat:
Mój tż już mnie zmotywował do pakowania tych toreb jakieś 2 tygodnie temu i tak sie zebrałam w końcu za te torby, najpierw włożyłam co miałam pod ręką, a później z dnia na dzień dokładałam co mi się przypomniało, więc teraz mam komfort psychiczny, że torby gotowe i spakowane ![]() Gratulacje ![]() To tyle z mojego nadrabiania, zaraz się wezmę za elaborat z wieściami co u nas
|
|
|
#2039 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII
Cytat:
Trzymam , zeby wszystko się uspokoiło i szybko wróciła do domku w dwupaku
|
|
|
|
|
#2040 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki
![]() Wstałam o 10..nie wiedziałam, że już tak późno Całą noc lało, teraz też, wiatrzysko do tego. Źle spałam, co 1-1,5godz. wstawałam na siku, jakieś bóle mi się włączały i kłucia. Idę robić śniadanko. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:29.

)hihi
Za piękną rocznicę

I powiem Ci, że jak przeczytałam, że z Leosiem w sierpniu jedziesz nad jeziorko to wstąpił we mnie nowy duch, nadzieja, radość... że przecież i nie musimy się ograniczać z wyjazdami i brać już małego w nasze ukochane bliskie miejsca. Mnie totalnie zaćmiło, gadałam, że dopiero w październiku podróż sentymentalna do puszczy w rocznicę zdziełania Lokatorka 
). Plus mam tak wymietoszone sutki, ze pierwsze zassanie to lzy w oczach z bolu.

Myślałam że Wojciecha nie dowiozę do przedszkola. Rzeki powylewały i ludziom powchodziła woda na podwórka może i do domów. Ulice pozamykane. Strażacy umacniają workami z piaskiem brzegi 
Dosłownie mnie zbeształa.