|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
anannke mysle, ze kazda z nas ma swoje wlasne zdanie. Gdyby i w Poslce i za granica bylo tak dobrze, to bysmy nie rozmawialy na ten temat. Ja uwazam, ze nie ma w zyciu co koncentrowac sie tylko na problemach i na tym jak jest ciezko... Wszedzie dobrze tam, gdzie nas nie ma.
Cieszmy sie tym, ze za rok wychodzimy za maz, ze mamy fantastycznych partnerow, a zycie jakos sie na ulozy. Sadze, ze mlodzi ludzie maja teraz wyjatkowo pod gorke i czesto bez pomocy rodziny nie sa w stanie wystratowac. Pomoc roznie rozumiana - dla jednych finansowa, dla drugich studia, a jeszcze dla innych gotowosc mamy do zostania z naszym dzieckiem... Ja tylko chcialam przestrzec przed taka iluzja szczesliwego zycia na Zachodzie. Ja nie narzekam na swoja sytuacje, bo zyje mi sie calkiem nie zle. Ale nie super. Tez mam swoje problemy, finansowe takze. Kazda sytuacja ma swoje plusy i minusy. Z pewnych wzgledow nasza przeprowadzka nie jest teraz mozliwa, wiec jakos sobie ukladam zycie tutaj. Bylam ogromna optymistka jak pakowalam walizki, teraz jestem szczesliwa, ale i troche rozczarowana. Takie jest zycie i tyle. di94 ja nie przekreslilam prywatnych szkol. wyrwalas zdanie z kontekstu. sama znam przyklady, ze po nawet nieznanej szkole mozna zrobic kariere. Jednakze, czesciej jest odwrotnie... Dziewczyny konczac temat - bo to jest forum slubne - chce Wam tylko przypomniec, ze czesto nie doceniamy tego co mamy. A mamy naprawde wiele. Nie uzalajmy sie nad soba, nad ciezka sytuacja. Albo starajmy sie cos zmienic, albo cieszmy sie z tego co mamy. Badzmy madre i dobre dla swoich TZ i cieszmy sie zyciem! Oto koniec przeslania
|
|
|
|
#3542 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie mam nic przeciwko rodowitym Europejczykom. My kierujemy się tymi amymi wartościami. Nie podoba mi się to, że mniejszości dyktują warunki, rządzi poprawność polityczna i wszystko podciąga się pod tolerancję(żeby było śmiesznie tylko MY musimy być tolerancyjni). Wykorzystują nasz sytem do wyciągania kasy i ządania praw, a gdy sami zrobią coś wbrew prawu państwa w którym osiedli, to wysuwają argument, że nasze prawo ich nie obowiązuje. Zastanawiałyście się kiedyś co by było gdybyś głośno powiedziała "jestem dumna z tego, że jestem biała"? albo white power? dlaczego black power jest normalnym określeniem, a czarnoskóra osoba mówiąca "jestem dumna z tego, że jestem czarny" jest postrzegana pozytywnie? Cytat:
Cytat:
A co do prywatnych szkół- sama taką właśnie skończyłam i przez 3 lata praktycznie nie włożyłam żadnego wysiłku, a średnią ocen mam bardzo ładną. Świadomie wybrałam prywatną na licencjata - na uniwerku nie poradziłabym sobie z matmą, statystyką i ekonometrią. Całki do szczęścia nie są mi potrzebne. Na mgr pójdę sobie na uniwerek
Edytowane przez 201605100 Czas edycji: 2013-06-25 o 18:56 |
||||
|
|
|
#3543 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3544 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny bardzo proszę jutro o kciuki, mam najtrudniejszy jak dotąd egzamin....
|
#3545 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3546 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to ładnie wybierz się koniecznie !!! nie ma żadnych wymówek ja przy poprzednim odstawieniu miałam podobnie, ale lekarz nic mi nie poradził zmieniłam tabletki z nadzieją, że na inne będę lepiej reagować, ale niestety nie, odstawiam je już kompletnie, czekam na 2 okres po odstawieniu ale już czuję, że będzie jak wtedy, cykle 40-60 dniowe, a to jest koszmarem bo jest 35 dzień dziś a ja od tygodnia czuję się jak słoń say-hello mocno
7.06.2014 ![]() Edytowane przez KasiaK_080290 Czas edycji: 2013-06-25 o 19:02 |
|
|
|
|
#3547 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
say-hello Trzymam kciuki
![]() Mam już dosyć ogarniania dokumentacji praktyk (arkusze obserwacji, 18 konspektów, sprawozdanie) Muszę zrobić małą przerwę.Co do ślubu i przygotowania to jakoś wszystko się wyciszyło. Chyba dopiero w sierpniu wznowię mierzenie sukienek, a do tego czasu cisza i spokój. Teraz do 20 lipca głowę mi zawraca ta podypl. Chcę już to skończyć i mieć za sobą. Te 5 lat studiów nie utruło mnie tak jak ten jeden rok podypl. @ mam raczej jak w zegarku (przesunięcia wystąpiły może z 5 razy ze względu na silny stres - egzaminy), ale tabsów nie biorę i nie brałam Za 12 dni wyprowadzam się i przez całe wakacje w rodzinnym mieście i będziemy się znowu widzieć z TŻ codziennie. Nie wiem tylko jeszcze co od września i gdzie wyląduje ;/ Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-06-25 o 19:16 |
|
|
|
#3549 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
zauważyłam, że te wizażowe kciuki mają jakąś moc sprawczą, wszystkie tu ladnie zdają ![]() Cytat:
tak nie lubię do gina chodzić... cały czas tłumaczyłam sobie, że zawsze miałam nieregularny okres (poza czasem gdy brałam tabletki) i za jakiś czas mi się to unormuje Magdalenka Ty na podyplomówce jesteś? ja myślałam, żeś nauczycielka i miałam pytać z jakim przedziałem wiekowym się męczysz
Edytowane przez 201605100 Czas edycji: 2013-06-25 o 19:16 |
||
|
|
|
#3550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale podyplomówkę robię z przedszkola i 1-3
|
|
|
|
|
#3551 |
|
perfumowe ADHD
|
no właśnie nie
1,6 x 1,0 metra tiulu kosztuje 4.50-7zł a 0.12x9 metrów organzy kosztuje 7.50zł
|
|
#3552 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() i jeszcze jedno: mozna je zrobic z serwetek papierowych, tez fajny i duuuuuzo tanszy efekt. Zaraz Ci wrzuce foto pomponka który zrobiłam
|
||
|
|
|
#3553 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3554 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szkoda, że nas z pracy nie ewakuowali, jak zwykle bomby podkładają nie tam gdzie trzeba ![]() Cytat:
![]() ![]() mi się spóźnia okres już 3 tydzień jak już tu niektóre wiecie, ja walczę ze swoimi problemami hormonalnymi chyba od zawsze (brak miesiaczki i wypadajace wlosy). od 1,5 roku doszłam już do takiego stanu, że dostawałam okres regularnie co miesiąc, bez żadnych "wywoływaczy" ani innych hormonów... a tu znowu lipa muszę iść do gina po luteinę chyba. ale i zrobię sobie też test dla świętego spokoju. generalnie na temat okresu mogłabym pisac i pisac bo kombinowalam wiele
gubię się bo lubię - Loesje Edytowane przez Tycikata Czas edycji: 2013-06-25 o 19:36 |
||
|
|
|
#3555 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Przeleciałam na szybko. I widzę, że znów grubo było. ![]() Cytat:
chcę kawałek! ![]() Cytat:
Jak ktoś w ogóle może wpaść na taki pomysł i spać później spokojnie? Na gęstą dyskusję się spóźniłam, więc nie ma co odgrzewać tematu na nowo, bo jak wiadomo.. ile ludzi tyle opinii. Każdy ma swoją, ja również i pewnie nie jednak osoba się z nią nie zgodzi. Nie mniej jednak: Cytat:
![]() Popieram w całej rozciągłości, a zwłaszcza ostatnie podkreślenie. Cytat:
![]() Pogoda się rypła, więc mamy chwilowy, przymusowy odwyk rowerowy. Trudno, trzeba będzie spalić kalorie inaczej. ![]() Ogólnie nie dociera do mnie, że za chwilę lipiec i urlop, jakoś mi to pół roku tak przeleciało, że nie ogarniam. W kwestiach ślubnych przestój. W przyszłym tygodniu planuję zadzownić do dwóch polecanych salonów i umówić się na przymiarki na czas urlopu. W kwestiach nie ślubnych: wylądowałam dzisiaj na dywaniku u zarządu i... opuściłam ich pokój z rogalem na gębie. Z końcem lipca kończy mi się umowa, więc obstawiałam wtedy rozmowę o mojej przyszłości w firmie. Wyskoczyli dzisiaj, bo zaraz urlopy, a jak to określili 'lepiej się odpoczywa jak się wie na czym się stoi' i będziemy się mijać (prezesowa teraz idzie na urlop, a ja w drugiej połowie lipca), z pytaniem czy chcę dalej pracować i zapewnieniem iż oni oczywiście chcą bym ja chciała. Trochę porozmawialiśmy, pochwalili i zapowiedzieli podwyżkę (mam się zastanowić i porozmawiamy po urlopie o szczegółach) i umowę na czas nieokreślony. ![]() Aż żałuję, że na diecie jestem bo by to uczciła jakąś wielgachną porcją lodów!
|
|
|
#3556 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
oczywiscie z filia w Polsce (ale bank w Polsce nie działa). Jest pod tym wzgledem mega mózgiem. Malo tego: nie ma nawet licenjata ( ukończył póki co 5 semestrów informatyki) i jakos mu nie po drodze te studia ) A ja raczej jestem z tych średniaków pod każdym wzgledem nie mam jakis wygórowanych ambicji, nie oczekuje cudów a Tz szuka za granica takiej pracy za ktora spokojnie obydwoje bysmy sie utrzymali plus odlozyli, a ja jakbym chciala cos zarobic to raczej dla rozrywki i na waciki ![]() Za mniej niz sobie obliczyl na wygodne zycie bysmy nie wyjechali bo tutaj Tz ma dosc dobra prace z perspektywami rozwoju. Jezeli zostaniemy w Polsce to ja w koncu pewnie zrobie jakies kursy, czy jakas dwuletnia szkole, zeby chociaz miec szanse na jakas lepsza prace ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale ja bylam tam pozniej ale serio co za debil/debile robia sbie takie zarty Cytat:
![]() Z tymi remontami, dodatkami, poslaniem dziecka najakis sport/kursy itp wyszlo nam prawie 10 tys ![]() No niestety, ja uważam, ze Polska jest naprawde bardzo droga, porownujac zarobki do cen w sklepach. W Niemczech zarcie kosztuje podobnie (niektore rzeczy sa nawet tansze, choc drozsze pewnie tez sie znajda), a zarabiaja o wiele wiecej niz u nas ![]() Nie mówiac o socjalu w Polsce, bo takie rodzinne np jest żałosne Cytat:
![]() O tym czy sie zakwalifikowala, do drugiego etapu rekrutacji zostane poinformowana do 2 tygodni
|
|||||||
|
|
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
ijaa Gratuluję. Marzę o takiej sytuacji, żeby dostać kiedyś wreszcie umowę na czas nieokreślony i mieć wreszcie komfort psychiczny.
Tak przeglądam sobie te tiulowe pompony i stwierdzam, że nawet mi się spodobały, ale jak zobaczyłam jaki jest koszt gotowego zrobionego to lekko mnie to przeraża. |
|
|
|
#3558 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pompony papierowe jak tutaj: https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater zainteresowanym polecam przejrzec sobie ten profil jest duzo ciekawych pomponiastych fotek
|
|
|
|
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie !
co u Was słychać?
|
|
#3560 | |
|
perfumowe ADHD
|
Cytat:
|
|
|
#3561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak wrzucisz przepis to może się skuszę ![]() Cytat:
![]() Co do dzisiejszego tematu to w skrócie uważam, że studia mocno straciły na wartości. Ale często też ludzie usiądą w jednej firmie i tak trwają, nie szukając czegoś nowego. Dziewczyny, nie bójcie się wysyłać cv, chodzić na rozmowy, szukać ogłoszeń, nawet jeśli pracujecie. Bo zawsze może się trafić coś lepszego czego w ostatnim czasie jestem najlepszym przykładem ![]() Mój brat od jakichś 6 lat mieszka w uk. Pojechał tam żyć,a nie na zarobek. I pomimo tego, że kolorowo nie jest to nie chce wracać. Tam stać go na wynajem domu, na samochód, wycieczki, siłownię, wyjścia itp. Żyje na normalnym poziomie, stać go na normalne rzeczy. A w Polsce przy średnich zarobkach jest to raczej trudne, tym bardziej w pojedynkę (chociażby wynajem-łatwiej z kimś niż samemu). Tęskni, ale nie ma zamiaru wracać, tyle w temacie emigracji. |
||
|
|
|
#3562 | |
|
perfumowe ADHD
|
Cytat:
nie podobają mi się pompony z papieru
|
|
|
#3563 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3564 | |
|
perfumowe ADHD
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- z jakiego to jest materiału?
|
|
|
#3565 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przypuszczam, ze oryginalnie na filmikach brytyjskich jest z pergaminu jakeigos, ale w PL ciezko dostepny i drogi, ja robiłam z serwetek i mnie sie bardzo pdoobały. problem jest w tym, ze są delikatne i rozdzielając warstwy trzeba robic to baaardzo delikatnie, i niestety gną się - wiec najlepiej byłoby je robic na miejscu na sali i od razu wieszać pod sufit.... ale spróbuj, paczka serwetek kolorowych w biedronce kosztuje 3 zł, zobaczysz jak to wygląda. |
|
|
|
|
#3566 |
|
Zadomowienie
|
strasznie bym chciała, żeby te przygotowania ślubne były na wyższym etapie już
|
#3567 |
|
Rozeznanie
|
chwila, o co chodzi z tymi pomponami bo ja sie zagubilam?
Po co one sa ?
|
|
|
|
#3568 | |
|
perfumowe ADHD
|
Cytat:
no właśnie problem z tym gnieceniem się... ja muszę wszystko dzień przed zawieźć razem z koncepcją dekoracji więc odpada robienie na miejscu chyba ...
|
|
|
#3569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz zastój.
|
|
|
|
|
#3570 | |
|
perfumowe ADHD
|
Cytat:
hahhahahaah ![]() do zdobienia sali ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- oj zastój ... takie zaawansowane przygotowania to w przypadku czerwca i późniejszych miesięcy zaczną się tuż po nowym roku zapewne
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.

2 miesiące temu przestałam brać tabletki anty, źle się po nich czułam, przytyłam 4 kg i generalnie mi nie służyły, pierwszy okres po odstawieniu ok, po 29 dniach czyli "książkowo" no ale w tym miesiącu już nie jest tak kolorowo, powinnam dostać okresu tydzień temu a nadal go nie ma... czuję się napompowana i zmęczona już tym czekaniem 

My też mieliśmy zajętą salę (dosłownie w przeciągu kilku dni) ale nie chcieliśmy nikomu mieszać, zastanawialiśmy się czy nie wziąć od tamtej właścicielki numeru i zapytać czy zależy im na dacie, czy np. nie chcą się zamienić terminami czy coś, ale stwierdziliśmy, że nie warto mącić ich spokoju.