|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Dziś dzień basenowy, ale tak leje, że mogłabym równie dobrze pływać na ulicy pod blokiem
![]() za niecałe 24h i 50 min USG genetyczne ![]() ![]() Jestem mega ciekawa reakcji i zachowania tż a póki co idę się popluskać i odmóżdżyć z moją cudowną fumfelą, bez której byłoby ze mną ciężko...
|
#3992 |
|
Zadomowienie
|
Witam, mogę się przyłączyć?
W zeszłym piątek test pokazał dwie kreseczki, a cb digital potwierdził około 5 tygodniową ciążę oczywiście cieszymy się z TŻ bardzo ale jednocześnie wiadomo, nerwy czy wszystko bedzie dalej ok, dopiero czekam na pierwszą wizytę u gp i się stresuję więc podczytuję was nieśmiało pozdrawiam wszystkie styczniowo - lutowe mamusie
|
|
|
|
#3993 |
|
Rozeznanie
|
Jeeeej dziewczyny, wiem że nie było mnie od soboty ale wy mkniecie jak burza. Nawet nie powiem ile czasu mi zajęło przeczytanie tego wszystkiego. Dlatego ,jeśli mogę będę skrótowa.
Niestety zauważyłam ,że dużo tu niefajnych informacji, których chciało by się uniknąć Czasem zastanawia się czemu życie jest takie okrutne ![]() U mnie ogólnie nic nowego dużo pracy i stresu chociaż staram się wyluzować. Ogólnie cały czas zastanawiam się czy aby na pewno testy się nie myliły . Wielu z was jest nie dobrze tu boli tam boli tu mdli te zapachy i smaki, a ja kompletnie nic. Brzuch od kilku dni mnie juz też nie boli, nie wiem czy to dobrze czy źle. Jedynie lekko sutki przy dotyku. Nie mam mdłości, nie drażnią mnie zapachy no może oprócz papierosów ale to zawsze ,Dziewczyny czy ze mną oby na pewno wszystko ok ?? W piątek przyjeżdżają moi rodzice z Pl na weekend. O ciąży jeszcze im nie powiemy, chcemy się upewnić czy oby takowa istnieje,a pierwsza wizyta u lekarza dopiero w poniedziałek. Trzymajcie kciuki ![]() Ogólnie zauważyłam ,że dużo było o fasolce, też bym chętnie zjadła ale kurde u mnie nigdzie nie widzę. A na targ nie mam jak iść bo w tych godzinach codziennie z TŻtem pracujemy i dupa blada z mojej fasolki z ziemniaczkami ![]() Perfuzja - przepis na bułeczki będę chciała w najbliższym czasie na pewno wypróbować. Już z samego przepisu wnioskuje ,że na bank będą mega pycha . Mam tez nadzieję ,że z twoim maluszkiem będzie wszystko w porządku. Musi być i ja w to wierze Nie wiem czy coś mnie ominęło czy nie doczytałam ale będziesz mieć synka ? Jak tak to gratulacje .Co do twoich pryszczy dołączam do tego klubu takich wulkanów jak teraz to nie miałam, a to chyba dopiero początek :/limonka84- fajnie ,że wypad w góry i zabawa na weselu udane . Tobie cycki rosną ja bym wolała ,żeby moje już nie rosły 75 J wystarczy mi w zupełności ![]() Metamfetaminax-kochana ciebie wszystko drażni , to tak jak mnie. Mam dość pracy , klientów i koleżanek z którymi pracuje. I na moim TŻ też się to odbija .:/Może jak usłyszysz serduszko to w końcu się przekonasz o ciąży. Ja też się coraz częściej zastanawiam czy serio w niej jestem bo nic kompletnie inaczej się nie czuje. Może moje testy się myliły ?? hmmm Roane- mam nadzieję ,że wszystko ci się uda z przeprowadzką i nowym życiem .Pisałaś o miłosci macierzyńskiej po ujrzeniu 2 kresek .Ja też myślałam ,że będę się bardziej cieszyć na ich widok a to było takie hmmm normalne i jakby oczywiste. Tez mi się wydaję ,że jak bobasy nas pokopiś to sie to w nas odezwie ![]() Cicici- witam nową przyszłą mamusie Ja też z De. W jakim mieście mieszkasz ?Mini09- biedna nic przetrawić nie możesz . a tak w ogóle ja bym nie wytrzymała chyba w takim miejscu jak ty mieszkasz. Lubie słońce ale taki gorąc to dla mnie już przesada OlusiaS- mnie to w sumie śmierdzą bardziej tylko papierosy i TŻ mi wczoraj popcornem pachniał choć w cale go nie jadł, więc może mi się węch popsuł haha Z jakiego miasta w De jesteś kochana ? nattalli- oj kochana rzeczywiście kiepsko u ciebie z samopoczuciem, ale trzymam kciuki ,żeby to minęło jak najszybciej magnusia- jak sie teraz czujesz, choroba minęła ?? _Shiloh_- widzę ,że nie tylko ja czuję się jak nie w ciąży Za granicą będzie ci się mimo wszystko lepiej mieszkało. Wiem po sobie. Bo ja tu w Niemczech rok dopiero ale w życiu dobrowolnie do Pl nie wrócę.Mezaga - wiesz co kochana ja też szczupła nie jesem mam nadwagę mimo młodego wieku i mój TŻ dzisiaj zauważył ,że mnie wydęłło na dole chociaż w sumie nie wiem czy w końcu 6 tygodnia jest już to możliwe . Ja po zobaczeniu pozytywnego testu tez nadal jestem jakaś za normalna. Też myślałam ,że będzie to troszkę inaczej może zmieni sie to po 1wszej wizycie u gina i usg, jak przekonam sie na 100% ,że jednak cos ten mój brzuch zamieszkuje ![]() San_g- wiesz kochana mam tak jak ty. Chciałam bardzo ciąży ale jednak jakby za szybo wszystko. Zastanawiam się jak to będzie i czy podołam. Chociaż jak to mówią sama się w to wpakowałam Ja też mam niewidoczne żyły te w które sie wkuwają . Zawsze jest kilka prób zanim się uda. więc nie jesteś sama .Messuah- do brzuszka mogę cię pocieszyć po mojej siostrze widać było ciąże dopiero na 2 tygodnie przed porodem . Fakt szczuplutka nie była ale mimo wszystko nikt nie wierzył ,że zostanie mama . ajakasia- fajne że widziałaś dzidziusia, na pewno świetne przeżycie . Dobrze ,że krwiak znika a dzidziuś robi się tłuściutki ![]() Marti944- udanych wakacji i dużo odpoczynku przyda się szczególnie ,że później czeka się 2 cudownych bobasów heh _kluska_ - masz już cudowny ciążowy brzuszek ![]() karolinka85 -zdrowiej kochana ![]() forester- kochana jeszcze nie taki kurdupel. Miałam w pracy koleżankę niecałe 150 i muszę stwierdzić ,że fajnie wyglądała z brzuszkiem ![]() Akkma- koniecznie pochwal się reakcją mamy jak jej powiesz. Do mnie rodzice przyjeżdżają z Polski na weekend ,ale powiem im dopiero po 1 wizycie u gina. a ta już 1 lipca Też chciałabym dziewczyne, ale fakt grunt aby zdrowe .M aria i Kefi - trzymajcie się dziewczyny wierzę ,że teraz się uda . Musi. ciamber- też bym z chęcią poszła na takie targi . Zawsze to coś ciekawego . malaMigotkAaa- zeszła ci już ta plama czy uczulenie ? em ma - boże ty już 2gi trymestr ? jak to szybko mija carolyna86- tak mi przykro kochana. Ale grunt to pozytywne myślenie . Trzymam kciuki ![]() lolita25- współczuje wypadku brata. Jak się teraz czuję ? Negrid- wracaj do zdrowia kochana ![]() lidkaa82- mam to samo co ty, niby powinnam być rozkwitająca, a ja tłuste włosy już po kilku godzinach od mycia , cera blada i napryszczona. Jedyny plus to bardzo twarde paznokcie ![]() maruda80- jak z twoim pęcherzem ? lepiej trochę agoola83- powiem Ci ,że ja uczę się tylko z książek i internetu gotować. Przed przyjazdem do De nie umiałam kompletnie nic a teraz ? koledzy TŻ chcą się z nim na ,,kobiety'' zamieniać bo ponoć znakomicie gotuje :d tajeczka i kuapouszka - witamy ![]() PawMaj13- pochwal sie jak było na USG
Edytowane przez Muminek1991 Czas edycji: 2013-06-25 o 17:02 |
|
|
|
#3994 | |
|
Zakorzenienie
|
a dziękuję nadal byle jak choć jest zdecydowanie lepiej Boli mnie gardło i mam zawalone ale piję te syropki, mleko z czosnkiem i miodem no i jakoś się powoli kuruję---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
|
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Magnusia o kurde, dobrze ze mówisz. Ja tez planuje Żelazną i o ile myślałam juz o umawianiu sie z położna, to do głowy mi nie przyszło, zeby zapisywać sie do szkoły rodzenia
Jutro zadzwonie Co do witamin to moja lekarka nie widzi potrzeby. I bardzo dobrze, bo ja tez nie. Warszawianki - z ciekawości - gdzie prowadzicie ciąże?
|
#3996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bardzo bardzo się boję... na razie oxycort i okłady z altacetu
|
|
#3997 |
|
Zakorzenienie
|
ja w LUXMEDZIE ale telefon do gina mam i dzwonię o każdej porze dnia i nocy jak potrzebuję
|
|
#3998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam abonament w luxmedzie, ale moja lekarka odeszła i nikogo sensownego juz nie znalazłam, wiec prowadzę prywatnie na Łuckiej.
|
|
#3999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4000 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurde to rzeczywiście dziadostwo ci się zrobiło, i to jeszcze w takim momencie.Trzymam kciuki ,żeby wszystko było dobrze ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
#4001 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki a tak z ciekawości czy któraś z Was planuje skorzystania z opieki Douli?
Teraz to się nowością zrobiło i coraz więcej ciężarnych korzysta z takich usług. Co o tym sądzicie? Osobiście mam mieszane odczucia w tym temacie....
|
|
#4002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4003 |
|
Zadomowienie
|
Kluska - rzeczywiście całkiem blisko...
nawet przez kilka lat pomieszkiwałam niedawno tamte rejony, ale już wróciłam w rodzinne strony i prawdopodobnie będę rodzić w międzylesiu (gdzie i sama na świat przychodziłam), bo zawsze to co innego 10 minut od domu a pół godziny+korki. zwłaszcza, że może być przecież wszystko zakopane śniegiem, tak długoterminowych prognoz nie widziałam![]() a prowadzenie w medicoverze, ale ciągle się zastanawiam, co dalej (ponoć u nas w ośrodku też jest całkiem nieźle, ale trochę żal rezygnować- nawet dla samej rejestracji). już byłam całkiem zdecydowana na zmianę, ale ten lekarz, o którym myślę nie ma terminów na 3 tygodnie do przodu może jeszcze dam szansę mojej, bo przynajmniej blisko (grochów )co do kosmetyków, to ja wolę dmuchać na zimne- czytałam badania, że efekty czasem nie będą od razu widoczne (a czasem tak - mojej znajomej fryzjerki córce urodziła się córa z rozszczepioną wargą - też jej mówili, że teraz farby są bezpieczne), szczególnie jeśli to chłopak i zbyt duża ilość chemii może wpłynąć na jego płodność (więc argument że z małoletnimi dziećmi jest wszystko w porządku nie jest trafiony). podobno dziewczynkom to nie szkodzi, ale chłopakom może na różne sposoby zaszkodzić przez takie fakty lepiej chyba mieć dziewczynki ![]() u mnie znów burza i chyba mi siadła na składnię, mam nadzieję, że zrozumiecie ![]() i witam też nowe mamusie
|
#4004 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Nie, coś innego. Mąż ma tą kartkę przy sobie, więc Ci nie powiem w tym momencie.
Cytat:
Mój mąż z początku naszej znajomości był taki dość sztywny jeśli chodzi o uczucia, ale jak się potem rozkręciłCytat:
Cytat:
Ja niby nie miałam nigdy problemu z metodologią, ale odkąd jestem w ciąży to się głupsza zrobiłam powaga...jak wcześniej bez problemu kojarzyłam wiele rzeczy, tak teraz mam z tym wielki problem...Cytat:
ja wtulona w męża, siostra we mnie, tylko brat woli rozłożyć się samotnieCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4005 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja już po pracy dziś miałam rozmowę z szefem o ciąży. Planowałam to na przyszły tydzień, ale dowiedziałam się, że dziś miała przyjść koleżanka, która jest obecnie na macierzyńskim, planowała wrócić w sierpniu, tyle że umowa kończyła jej się w lipcu i nie ma z kim zostawić małego. Chciała przyjść porozmawiać i wiedzieć na czym stoi, bo najlepszą sytuacją byłoby dla niej wrócić dopiero w styczniu. W tej sytuacji nie chciałam jej tej rozmowy utrudniać i poleciałam do szefa powiedzieć o ciąży aby wiedział, że w styczniu byłaby wymiana, żeby było pokrycie w pracownikach. Szef bardzo dobrze przyjął wiadomość. Gratulował kilka razy, cieszył się, powiedział, że liczył się z tym, podejrzewał, że to w końcu nastąpi i że taka kolej rzeczy Sam ma rodzinę i nie muszę mu nic tłumaczyć Później przyszła koleżanka, ma umowę przedłużoną i może wracać w styczniu Dzisiejszy dzień zaliczam do udanych
|
|
#4006 |
|
Rozeznanie
|
Ja własnie po wyzycie są 2 ręce, 2 nogi i kręgosłup lekarz odnośnie badań genetycznych powiedział tak: że wg niego nie mam wskazań na nie jego usg to 75%, że zdrowe badania genetycznie to ok 95 czy 99 % - nie pamiętam i koszt 400 zł nie wiem czy robić.
|
|
|
|
#4007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te 400 złotych to prawie na pewno juz z Pappa. To zrobilabym na Twoim miejscu tylko jesli lekarz robiący usg to zaleci.
|
|
#4008 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Hej, witam się tylko i uciekam. Jestem u teściów i ledwo nadrobiłam, a w domu coś mi net się popsuł i czekamy na ratunek
. Niestety, doczytałam się i złych wiadomości - mam nadzieję że wszystko się ułoży i następna ciaza skończy się szczęśliwie ![]() Błagam Was nie piszcie tyle, bo nie daje rady gonić za Wami ![]() Trzymajcie się! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4009 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Pewnie nie jesteś w grupie ryzyka, I z dzieckiem musi być w porządku (w końcu gdyby na "zwykłym" usg coś by było nie tak, sam by Cię skierował). Myślę, że jak masz "luźne" 400 zł to może warto, jak nie... Twój wybór
|
|
#4010 |
|
Raczkowanie
|
Dołączam!
![]() U mnie 5tg , pierwsza dzidzia, planowana |
|
|
|
#4011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
racja- zrobić dla wlasnego spokoju
|
|
|
#4012 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4013 |
|
Raczkowanie
|
M_aria, carolyna86 bardzo mi przykro
, nie poddawajcie się trzymam kciuki![]() tajeczka, kuapouszka, cicici, kosta6 witam nowe mamusie mangusia, Negria trzymajcie się cieplutko i wracajcie szybko do zdrowia malaMigotkAaa ja w poprzedniej ciąży miałam kleszcza ale obyło się bez rumienia, strachu się najadłam dużo ale synuś zdrowy, wierzę że u ciebie też będzie dobrze lidkaa82 u mnie niestety wygląd też nieciekawy kotek_mamrotek gratuluję reakcji szefa SuuShineDoll, Sheperdess miło słyszeć dobre wiadomości z USG ja dopiero 09.07 maruda80 ja też dzisiaj dostałam telefon że mam poważną infekcję i mam się zgłosić po antybiotyk. Dostałam Macrodantin na ulotce napisane że mogą zażywać kobiety w ciąży i niemowlaki aż się zdziwiłam. Stres jednak jest żeby wszystko z dzidzią było dobrze. I chyba to kolejna przyczyna mojego bardzo złego samopoczucia, wszyscy mi mówią że bardzo źle wyglądam. Witajcie dziewczyny. Moje samopoczucie nadal kiepskie więc i niezbyt często się odzywam. Trzymam za was kciuki powodzenia, pozdrawiam. |
|
|
|
#4014 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() witaj ------------------------------- a ja dzisiaj zrobiłam zalewajkę, cały gar będzie chyba na tydzień. Powiedziałam też o ciąży kierowniczce próbowała się cieszyć ale jej chyba nie do końca wyszło:P ale za to ja już mam o jeden problem mniej. Teraz muszą mnie oszczędzać
|
||
|
|
|
#4015 |
|
Wtajemniczenie
|
Muminek ja mieszkam w zachodniej czesci,okolice Düsseldorf.
Nie no,co za smrod,po prostu wszystko juz mi capi!! Mdli mnie cholernie,ten koktajl na mdlosci zbytnio nie pomaga .Czy tez tak caly czas (powiem jezykiem potocznym ) bekacie??Buzia mi sie nie zamyka!! i raz mi zimno,raz goraco.Nie wiem,jak sie ubierac!! Ugotowalam sobie zupe owocowa,mniam .Jestem tak obzarta,ze az mi niedobrze ![]() Ciesze sie,ze wszystko ok na ostatnich wizytacjach u lekarza .Czy mi sie wydaje,czy ktos jeszcze mial miec dzisiaj USG??
|
|
|
|
#4016 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4018 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Rozszczepiona warga jest spowodowana miedzy innymi brakiem kwasu foliowego, albo indywidualnymi skłonnościami. Tak przynajmniej mi sie wydaje Perfuzja, powiedz czy już dostałaś wyniki badań prenatalnych? Jeśli już pisałaś, to prosze napisz mi jeszcze raz, bo myśle cały czas, a nie mam czasu nadrobic
|
||
|
|
|
#4019 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak trzymaj... tak jak piszą dziewczyny - tż kocha cię nie tylko za wygląd... Cytat:
no to rzeczywiście późno zaczęłaś brać... dobrze jest przynajmniej te 3 miesiące wcześniej... ja zaczęłam brać w listopadzie tamtego roku z której części Wrocławia jesteś? Cytat:
zawsze jak przejeżdżamy obok jej pracy to mówi "jakby ktoś pytał to pracuję w największym burdello we Wrocławiu" ma poczucie humoru kobieta ![]() Cytat:
Któraś z was pisała o dawce kwasu foliowego 800mg, który potem zmniejsza się do 400mg, tutaj dawka kwasu to 400mg, a PL macie większą? Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2013-06-25 o 22:22 |
||||
|
|
|
#4020 |
|
Zakorzenienie
|
em ma: To masz mądrego męża
Rzadko można na takiego trafić. Wielu facetów jest takimi dupami wołowymi i nie zwrócą uwagi,bo to przecież rodzina i nie wypada. Ale wiesz,takie osoby jak Twoja pożal się Boże szwagierka,tylko czekają na to,aby Ci dojechać i usłyszeć jak u Ciebie jest źle i mogłaby Ci pokazać,że ona jednak ma za wszelką cenę lepiej ![]() A tak samo jak Ty ja ze swoim lubym chodzę za rękę,czasem się przytuli do mnie w towarzystwie i mówimy do siebie nie zawsze po imieniu przy innych tylko "Kochanie" "Kotek" "Słoneczko" Ale wiadomo w niektórych miejscach i w różnych towarzystwach trzeba znać takt,ale jakiegoś miziania,namiętnego całowania bym nie zniosła przy innych. Na to jest miejsce w domku.![]() san_g: O myślałam,że ja tylko mam problem z porostem włosów. Wyobraź sobie,że na brzuchu koło pępka mi wyszły A nigdy nie miałam. I teraz nogi depiluję co 2 dni,bo normalnie bym wyglądała jak człowiek z lasu.A tż w końcu zrozumiem,ale on też jest mi to winny. Chyba w końcu dzisiaj się dogadaliśmy tyle o ile Ciekawe na jak długo,jeśli chodzi o moje humory ![]() Sheperdess: Gratuluję osiągnięcia 2 trymestru Fajnie,że Twój bobas już taki duży Tak bym chciała już zobaczyć jak mój Ktoś się rusza i macha swoimi kończynami Kuapouszka: na pewno będzie ok! Także wstępne gratulacje Muminek1991: U mnie niestety też na Tż się wszystko odbija. Wczoraj mnie poniosło poszłam do koleżanki na kawę i miałam zostać dłużej a posiedziałam pół godziny,bo coś mnie rozdrażniło i ja nagle nie miałam ochoty u niej siedzieć. I dzień w dzień mam nerwy z byle powodu.I te płacze i wszystkie żale... Też mam myśli,że moje testy się myliły i,że ginekolog przyszedł wczorajszy i się pomylił. A Ty słyszałaś serducho? ![]() W sumie dobrze,że nie mamy uciążliwych objawów,ale bez nich jednak człowiek czuje się niepewnie ![]() Dzisiaj byłam w odwiedzinach u siostry i ona ma jelitówkę. I posiedziałam z nią chwilę i się martwię o jedno. Bo jedni mówią,że jeśli nie dopuści się do odwodnienia,to nie jest groźna,ale inni za to mówią,że w ciąży mogą być różne skutki i może okazać się niebezpieczna. Wiecie coś na ten temat? Mam nadzieję,że mnie to nie chwyci,ale jednak wolę wiedzieć czy nic mi nie będzie i jak o siebie zadbać ewentualnie.
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:26.

pozdrawiam wszystkie styczniowo - lutowe mamusie
Czasem zastanawia się czemu życie jest takie okrutne
Nie wiem czy coś mnie ominęło czy nie doczytałam ale będziesz mieć synka ? Jak tak to gratulacje .Co do twoich pryszczy dołączam do tego klubu takich wulkanów jak teraz to nie miałam, a to chyba dopiero początek :/
16.06.2012
Jutro zadzwonie 

to mnie zniechęca do tego, żeby siąść i napisać.
powaga...jak wcześniej bez problemu kojarzyłam wiele rzeczy, tak teraz mam z tym wielki problem...
, nie poddawajcie się trzymam kciuki
Mdli mnie cholernie,ten koktajl na mdlosci zbytnio nie pomaga
.Jestem tak obzarta,ze az mi niedobrze