|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
ale fajniusio wygląda
![]() podoba mu się chustowanie? bo wygląda na zadowolonego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. dzięki, już myślałam, że coś przeoczyłam.. jeszcze muszę za becikowe się zabrać.. tylko nie wiem jak i od czego zacząć... ![]() czasem chyba dłużej trzymałam... np. dzisiaj odciągnełam po 2 w nocy troszkę (bo już mi cycki pękały...) i ok 11 w dzień spróbowałam, było mydlane więc wylałam |
||
|
|
|
#4712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Ja mam nan awaryjnie i tam jest dla 2 msc dziecka 120ml ![]() Nawet jeśli Ci to zjada i budzi się po 3 h to bankowo nie z głodu, może pić chce albo co innego ale nie powinien jeść. mi w ten dzień jak urodziłam to miałam nie regularne. Raz co 10, 13,7,5,9 min. Na sali jak 2 h chodziłam ze skurczami to miałam raz co 8 min a raz co 3 min. Na koniec zrobiły się co 2 min. Poł godziny potem był mały ![]() Cytat:
Nasz tak czasami ma:-/ Nic mu nie jest:-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4713 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A to białe, to chyba nazywa się mastka. ![]() Cytat:
Suuuuper! ![]() iwona, skurcze zaczynające się od 8-9 min. też się zdarzają. W Wodzisławiu babce zaczęły się od... 3 minut i urodziła pod szpitalem. Denerwuje mnie mój dzieć. Długo się zbiera. Dzisiaj kilka razy bolało mnie podbrzusze jak na zbliżający się okres. Ciężko to nazwać w ogóle bólem. To po prostu było uczucie jak na okres.
|
||||
|
|
|
#4714 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
To js bym wyposrodkowala i robila mu np. 90 i co 2,5 godziny a jak dopajasz herbatka lub woda to dopajaj zawsze okolo godziny po mleku nie pozniej bo Zje mniej i nie wczesniej jo trawi jezzcze mleko i niech wypija okolo 30 ml wtedy powibien wytrzymac 3 godziny inzobaczysz jak 90 bedzie mu malo to nastepne karnienie zwieksz o 10 ml i zobacz czy wypije albo przyjmij ze xo 2,5 godziny karmisz powinien dac rade
|
#4715 |
|
Zakorzenienie
|
ja do Wodzika mam ok 25 km
![]() ale mam nadzieje ze urodze na porodówce hehe mam straszne przepowiadacze właśnie i modle sie o odejscie wód albo przynajmnie porzadnego czopa bo po prostu mnie to boli by to byl 35 t.c to bym pojechala na IP ze strachem ze urodze wczesniej a teraz boje sie ze mnie wysmieja ze po co przyjechalam bylo 8', 9', 25' |
|
|
|
#4716 |
|
Zadomowienie
|
iwona, poczekaj aż skurcze będą regularne przez co najmniej godzinę. Też boję się, że pojadę za wcześnie...
|
|
|
|
#4717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4718 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak miałam, żadnych przepowiadaczy, nic, a później jak mnie wzięło o 1szej w nocy to od razu dość regularnie właśnie odstępy 8-10 min...i próbowałam spać
![]() Cytat:
My właśnie dziś oglądaliśmy w tym temacie filmik.Dziewczyny żadnego trzymania za nogi. Podrzucam filmik i polecam I może warto taki z Iszej pomocy dać na 1szą stronę http://www.youtube.com/watch?v=ga88I5kjwzU
|
|
#4719 |
|
Zakorzenienie
|
boli dalej ale nijak sie to ma do jakies regularnosci
|
|
|
|
#4720 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Nie pozostaje nic innego jak obserwować,w którą stronę to pójdzie.
trzymam kciuki mocne!!!:-*Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4721 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Przyszlam sie wygadac
totalnie beznadziejny dzien... mialam dzis urodziny, i maz oczywiscie zapomnial... tak myslalam i nawet sobie sama w nd kupilam prezent, tuniczke, ale i tak niesamowicie mi bylo zle jak zyczenia byly po jakims czasie i to po przypomnieniu na fb chyba. To jest przykre jak od kilku lat nie dostaje sie nic, z zadnej okazji, tylko na swieta a i to sama sobie musze wybrac... i nie chodzi o materializm bo tu nie chodzi o kupowanie nie wiadomo czego ale sam fakt ze sie pamietalo wczesniej, nawet czekolada dzien wczesniej kupiona by wystarczyla albo sniadanie do lozka.... cokolwiek przez trzy lata slyszalam ze na prezent nie ma pieniedzy, a kilka dni pozniej znajdowalo sie np 400 zl bo okazyjne felgi na allegro.... dzis juz nie wytrzymalam, caly dzien mi lzy lecialy tym sposobem urodziny staja sie dla mnie najgorszym dniem w roku :/ a co maz na to? "Pamietalem ze jakos po zlocie i nawet myslalem ze trzebaby cos kupic ale zapomnialem" ... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4722 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-
Cytat:
Nie smutaj tam kochana. Nie które chłopy już tak mają że z pamięcią o rocznicach itp kiepsko. Ale tego że nie ma kasy na prezent a kilka stówek potem jest na co innego to już nie kumam. Głupi kwiatek za kilka zł plus życzenia i było by ok. Zaraz zrobimy mu zbiorowe pranie mózgu to się nauczy;-) STO LAT,STO LAT. Wszystkiego naj kochana!!!!!!!:-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4723 |
|
Raczkowanie
|
Wszystkiego naj naj najlepszego!!!!!!!
I bardzo mi przykro z powodu twojego męża ![]()
|
#4724 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
udna fotka, oj młody Wam kiedyś powie co o niej mysli ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
chciałam Wam zlozyc wieeeelkie gratulacje za odwage pieluchowania ) i to nie dla mnie. niby spiera się pod woda, ale pranie, gotowanie, prasowanie - to naprawdę nie dla mnie u nas nawet pampersy czasem nie daja rady i ciuszki załatwione. w tetrze to chyba co kupa wszystko do prania?---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- super. jakies dalsze działania Wam zlecili? czy jeśli usg ok to już możecie odpuscic? ![]() ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ---------- Cytat:
my karte odbieraliśmy wczoraj, ale Nelka została z babcia, a my zrbilismy sobie romantyczny spacerek miedzy jedna ulewa a druga ladne te nowe karty ![]() ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Cytat:
jeszcze trochę i brzuch Ci zejdzie, narządy wroca na swoje miejsce. u mnie to nastapilo tak z dnia na dzień teraz jest maly flaczek, ale myslalam, ze będzie gorzej, bo brzuchol w ciąży miałam ogromny. gdyby nie rozstępy i krecha to olalabym nawet ćwiczenia a tak zamiast bikini pianka dla nurkow i mogę się plazowac ![]() ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Cytat:
to dla dziecka nowa pozycja, wiec najpierw będzie bunt, a później zobaczysz jak ladnie sobie radzi ![]() ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ---------- Cytat:
już pisałam kilka razy, ale az tak nie pobudzisz laktacji laktatorem jeśli jest Ci ciężko odciągnij troszkę i sobie przyniesiesz ulge. a mleka naprawdę nie będzie więcej. przy nawale można się tego obawiać, ale 2 miesiące po porodzie to krzywdy sobie nie zrobisz. ja ostatnio praktycznie codziennie laktatorem cyce wysysam do zera, mala ciagnie co 3 godziny i nie mam problemu z nadmiarem mleka.---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4725 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli dziecko wypije więcej niż 30ml to miało za mało. piszesz, ze zjadł 120, a dopchal 40, wiec nie obawiałabym się, ze ma za mało... pytaliśmy czy może być tak, ze mala będzie jadla i jadla bez końca ile jej mleka podamy tyle zje. stwierdził, ze jasne ze tak - sa rozne dzieci, zarloczki również niektóre nie umieja powiedzieć dość i odmowic. może Twój synek tak ma?gdyby był glodny to plakalby non stop. noworodki niby male i niewinne, ale walcza o swoje ---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ---------- Cytat:
synus pojdzie na randke, a matka będzie w domu chodzila po scianach Cytat:
Nela już sporo razy pila odciągane mleko i nie wybrzydza - wypije ile jej babcia da a później spi jak bąk
|
|||
|
|
|
#4726 |
|
Raczkowanie
|
To oby się wyregulowały
![]() U mnie właśnie skończyli kolejne ktg. Młody w porządku, ale skurczy kompletny brak Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4727 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Cytat:
|
|
|
|
|
#4728 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-
Zielona noc! Poki.co nikt nas pasta do.zebow nie wysmarowal
nakarmilam wlasnie Sofie.na.spiocha (na poczatku jedyna.reakcja.na.przykla dana.piers.byl usmiech na spiacych usteczkach, zero.odruchu.ssania.... Dopiero.po.5 min staran zalapala,spioszek jeden ![]() u.mnie zaczely sie co 10min, po ok 1,5h byly juz co 5 min, a kolejna 1h pozniej juz co.3minuty i takie zostaly prawie do konca (czyli kolejne 13h Cytat:
Swoja droga, nic a nic sie nie zdradzilas,ze swietujesz ![]() Kochana, zycze Ci wszystkiego czego pragniesz, samego spelnienia w macierzynstwie, duzo milosci i by.kazde kolejne urodziny byly cudownymi dniami,swietowanymi z hukiem przez Twoich mezczyzn! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4729 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zostaw sobie kiedyś mleko na chwile na sloncu (w jakims pojemniku którego Ci nie będzie szkoda, bo butelke zasmrodzisz :P) i będziesz miała porównanie ja tez tak mam, ale Nela pije kazde i nic jej nie dolega.Co dziwi podczas rozmrażania mleka matki? Na powierzchni mleka po jego rozmrożeniu pojawia się żółta warstwa. Jest to tłuszcz, który oddzielił się w trakcie mrożenia. Warstwa tłuszczu na powierzchni mleka nie szkodzi dziecku. Wręcz przeciwnie – stanowi ważny składnik mleka matki. Mleko po rozmrożeniu może wyglądać jak zważone, mieć nieprzyjemny zapach i zmieniony smak. Jest to efekt działania lipazy – enzymu trawiącego tłuszcze. Takie mleko nie jest szkodliwe dla dziecka, ale może mu nie smakować. ---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ---------- Cytat:
osiem godzin ciągłego snu to chyba za długo jak dla takiego maluszka - trzeba zmienić pieluchę, wybudzić, dac jesc i po 3 godz. znow walczyc. z naszym spiochem mielismy problem, wybudzanie trwalo wieczność nie pomagalo absolutnie nic :P---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ---------- jak już zgłosisz dziecko do ubezpieczenia to w NFZ-cie będzie do odbioru karta chipowa ale to już działa w całej Polsce czy tylko na Slasku?---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ---------- zdolna mamuska! slicznie się oplotlas ja będę leniwcem i kupie sobie mei tai ![]() ---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ---------- Cytat:
jeśli mu się odbilo i zaczal oddychać to jak najbadziej pożądany objaw, a to sztywnienie to pewnie jego reakcja obronna...musial bidulek dojść do siebie. oby nigdy więcej takich przygod. (a to 10-15 sek. to w rzeczywistości pewnie tylko kilka...ale dla Ciebie cala wieczność!) ---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:13 ---------- Poprzedni post napisano o 01:10 ---------- Cytat:
szuuuukaj ![]() Cytat:
mydlany posmak jest ok - sporo mamusiek o tym pisze na roznych forach.---------- Dopisano o 01:16 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ---------- Cytat:
![]() mali chłopcy maja rozna budowę, niektórym trzeba odciagac, innym nie. najlepiej dopytać pediatrę - on udzieli Wam najlepszej wskazówki dot. Waszego dziecka. u nas w rodzinie u każdego małego mężczyzny było inaczej. jednemu tak, drugiemu nie, trzeci tez pewnie będzie miał operacje, ale to nie jest wynik jakiegoś zaniedbania. ---------- Dopisano o 01:19 ---------- Poprzedni post napisano o 01:16 ---------- Cytat:
moze za rok będzie pamietal, skoro teraz dal plame? ehh kiepskie tłumaczenie "po zlocie" tez zrobiłabym wielka scene rozpaczy musisz go wyszkolić w tej kwestii, a jeśli to niereformowalny egzemplarz to sobie Przemcia nauczysz i on tacie co roku przypomni ---------- Dopisano o 01:22 ---------- Poprzedni post napisano o 01:19 ---------- Cytat:
fajnie, ze wreszcie może spokojnie funkcjonować. juuuupi jutro do domu! Cytat:
i w ten dzień spedzic sama ze znajomymi :P slodka zemsta |
||||||||||
|
|
|
#4730 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Jeju sorki za brak odzewu ale jakoś ostatnio mega zmęczona jestem i śpię razem z dziewuchami przy każdej okazji
![]() Xal ja w poniedziałek u ortopedy musialam 2 godziny czekać...jakoś nikomu do głowy nie przyszło żeby przepuścić. Nawet jak się lekarza zapytałam czy z noworodkami to mogę poza kolejnością to się zdziwił i mówi że nie że trzeba czekać :/ Ankaa ja też tak miałam z Ala parę dni temu. Zachlysnela się wodą i cała poczerwieniala i zesztywniala. Ja zresztą też jak to zobaczyłam. Vil o matko. To niech sobie wytatuuje na ręce kiedy masz urodziny jak to tak trudno zapamiętać ;-) Wszystkiego najlepszego Ok. Idę z powrotem spać ![]() Pozdrowienia od dziewczynek ![]() 1372220387066.jpg |
|
|
|
#4731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Cytat:
naleza mu się straszne baciki A tak pozatym to wszystkiego najlepszego!! Niech Ci dziecie rośnie zdrowo i nie przeszkadza w realizowaniu marzeń, żebyście finansowo wyszli na prostą i zeby się Wam dobrze układało
|
||
|
|
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
Aas dziewczyny sa super i podobne na maxa do siebie
Vill mezowi lanie .na goly tylek, albo czyms ciezkim przez glowe co.on nie wie ze dla kobiety pamiec sie liczy ,kwiatka by dal i by bylo dobrze ... Sto lat kochana cmokkk ---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- Aas dziewczyny sa super i podobne na maxa do siebie Vill mezowi lanie .na goly tylek, albo czyms ciezkim przez glowe co.on nie wie ze dla kobiety pamiec sie liczy ,kwiatka by dal i by bylo dobrze ... Sto lat kochana cmokkk
|
#4733 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy kolejną księżniczkę !!!
![]() "Hej ciocie. Wczoraj tj. 25.06.2013 o godz. 23:40 sn na świat przyszła Julia. 4250g i 58 cm" - Antoinettee |
|
|
|
#4734 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mam pojęcia co Ci poradzić oprócz rozmowy z nim, że to dla Ciebie ważne. Porozmawiaj z nim, że było Ci kolejny raz bardzo przykro. ![]() Cytat:
![]() Siema. Od kilku dni budzę się w przedziale 6-7 i pospane. Dzisiaj nie mogło być inaczej, więc idę sobie chociaż zrobić kawę. Jakoś mnie naszła ochota.
|
||
|
|
|
#4735 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Takie dobre wieści z rana! ![]() Dziewczyny, mam pytanie... Pamiętam, że co najmniej dwie z Was miały założony cewnik Foley'a dla rozkrecenia akcji. Mi go właśnie założyli... Ile mniej więcej trwało zanim się u Was coś ruszyło? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4736 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Taaa... nie żebym zazdrościła...
|
|
|
|
|
#4737 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
a Twojemu mężowi należy się porządne lanie! Cytat:
![]() --- Cześć ![]() W. przespał ok 5h Do usłyszenia |
||
|
|
|
#4738 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie techniczne nr 1
Co robimy gdy ten wątek przekroczy 5000 postów, a będą jeszcze nierozpakowane mamy ?? 1) Zakładamy nowy na poczekalni 2) Piszemy w tym dopóki wszystkie mamy nie urodzą (mimo przekroczenia 5000 postów) 3) Zakładamy pierwszy wątek na odchowalni ?? Pytanie techniczne nr 2 Znalazłam 4 propozycje na tytuł wątku na odchowalni. Czy któraś ma jeszcze jakiś pomysł ?? Bo jeśli mamy się przenosić na odchowalnię to za niedługo trzeba założyć sondę ![]() Oto propozycje 1. Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy (Magiusa) 2. Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami (Magiusa) 3. Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha (Anoxee) 4. Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha (Anoxee) |
|
|
|
#4739 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wielkie gratulacje!!! Julcia witamy na swiecie! Joasia, wydaje mi sie,ze dziewczynom na.noc zakladali a rano sprawdzali rozwarcie czyli ladnych pare godzin sie z tym cewnikiem bujaly. Trzymam kciuki by u Ciebie zadzialal.ekspresowo! Cytat:
Gratuluje nocki! To.chyba tylko ja mam paranoje co.do nocnego snu malej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4740 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli o mnie chodzi, to spokojnie można zakładać wątek na odchowalni.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:08.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
pierwszy raz tak się stało że nie było z nim kontaktu

i nie pamiętam

07.07.2012 

zwłaszcza po cc