|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
w czwartek dopiero podadzą kroplówkę testową... No masakra... Z jednej strony wolałabym iść do domu i tam leżeć, z drugiej bynajmniej jesteśmy pod opieką...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4622 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-
Ale to skąd taka decyzja, przecież już jesteś długo po terminie :-\ na co oni czekają?
|
|
|
|
#4623 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() Co do pupy to my używamy babydream jak nie ma czerwonej pupy a mi się chce czymś posmarować... albo sudocrem jak jest czerwona albo hippa na odparzenia.. mam też bepanthen bo kupiłam na cyce ale jeszcze na tyłek nie używałam.. w sumie nie ma różnicy czy lepszy hipp czy sudocrem.. może nawet minimalnie hipp.. na pewno jest tanszy ![]() Cytat:
Cytat:
musze isc po wyniki morfologii a tak mi się nie chce tego wózka znowsić:/ |
|||
|
|
|
#4624 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
|
|
|
|
|
#4625 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja się zupełnie na matkę nie nadaje. Jestem absolutnie do kitu. Nie wiem i nie rozumiem o co chodzi mojemu dziecku. Przystawiam do piersi co chwila, ale on i tak pije kilka minut i już nie chce. Nie umiem zrobić nic by mu się odbiło i nieważne, że jest coraz starszy ja dalej nie umiem. Jak go odkładam do łóżeczka płacze, a nie mam siły go cały dzień mieć na rękach, ale z drugiej strony jak mi dziś płakał prawie 10 min to też nie mogę tego słuchać bo nie chce by myślał, że go mama opuściła. Zupełnie sobie nie radze i chyba nie ma gorszej mamy ode mnie.
|
|
#4626 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi odnośnie przechowywania mleka. Rozumiem, że swoje można też podgrzać w podgrzewaczu i nic mu się nie stanie, nie zmieni swoich właściwości?
Cytat:
![]() Ale dzięki spróbuję jeszcze z tą pozycją o jakiej piszesz, choć póki co najlepiej wychodzi nam karmienie spod pachy. Cytat:
Cytat:
![]() za opis porodu, ale faktycznie się nacierpiałaś.Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() U mnie całe szczęście na drugi dzień pobytu w szpitalu zaczęło się już samo bo faktycznie takie leżenie tyle czasu może być dołujące ![]() Trzymaj się tam ![]() Cytat:
![]() Także być może ja jestem tą gorszą mamą od Ciebie
|
||||||||
|
|
|
#4627 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4628 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4629 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4630 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i laski wklejam Wam zdjęcie mojego utalentowanego dziecka Wujek poszalał w PS i wyszło takie cuś, uśmialiśmy się z mężem, jak nam przesłał ![]() Adunia - śliczne imię, cudne po prostu!
Mieszko, Mieszko...nasz koleżko! 15.06.2013 Edytowane przez komiksowa Czas edycji: 2013-06-25 o 14:32 |
|||
|
|
|
#4631 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oczywiście, że są gorsze matki od Ciebie Dzisiaj w Hiszpanii laska spuściła noworodka do ubikacji - taka sama akcja jak w Chinach. Ja dziś młodego karmiłam prawie 3 godziny, a potem spał 4. Teraz znów się obudził na przekąskę i znów śpi. Ale do głowy by mi nie przyszło, że to problem i sobie nie radzę. Cierpliwości!W zeszłym tygodniu znajoma urodziła Zuzię o wadze 4750 - naturalnie! Oczywiście nie życzę Ci, żeby Twój maluszek był taki duży, ale jak widać, jest to możliwe. Ja urodziłam Mieszka przez CC, a ważył 3860, więc chyba bez sensu byłby taki argument, że czekają aż Jasiek przybierze na wadze. Może czekają przez NFZ - tak jak u mnie, zwrot kasy po 3ech dniach od przyjęcia pacjenta. W każdym bądź razie 3maj się tam, to już niedługo!
|
|
#4632 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to masz już w domku niemowlaczka:-D Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4633 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czekamy na opis![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Nunabóle krzyżowe...wiem co czułas..ja od poczatku do konca je miałam...myslałam że nie przeżyje... |
|
|
|
|
#4634 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Cytat:
Ash dzięki za kciuki, odpisałam Ci w związku z apatycznością. USG wyszło super, nawet nie wyszła bardzo zagazowana
|
|
#4635 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka
W takim razie oby samo rozkrecilo się wcześniej, bo takie czekanie w szpitalu musi być dolujace :-( ale nic nie mowie bo u mnie może być tak samo:-\
|
|
|
|
#4636 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Puchatkowa co do nie łapania cyca to moja miała kilka kryzysowych dni, karmienie zawsze w pozycji klasycznej. Po pół godziny przekładałam na pozycję leżącą bo już nie miałam siły, ona się prężyła, ja się z nią szarpałam ... kilka takich akcji i przeszło.
Adunia dotykać dziecko jak jeszcze się nie urodzi, słodkie ![]() Cytat:
![]() Ma malutko na czubku głowy (się śmieję, że po moim dziadku ![]() Cytat:
i zawsze zarobi taki tytuł jak on ma ją na rękach a ona się pręży, kwęka, czyli zamiast leżeć spokojnie i cieszyć się, że tatuś w domu to daje mu w kość
|
|
#4638 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
i oby samo coś się zaczęło dziać ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
![]() Imię poprawione - oba ładne ![]() A córeczka śliczna! ![]()
|
|||||
|
|
|
#4639 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja np. wczoraj ściągałam, już nic nie chciało lecieć a po chwili młodego przystawiłam i leciało mleko Cytat:
Adunia, Puchatkowa śliczne macie córeczki a co do mówienia po imieniu to ja prawie cały czas mówię Bartoszku Hej! Ja już po egzaminie i walczę z Młodym o sen ciężko mu idzie, pośpi 5-10 minut i mamy ryk i tak w kółko a właśnie czekam na babkę od chust, ciekawe co to będzie z tą moją marudą dziś ![]() do tego strasznie chce mi się spać bo Bartuś dał mi popalić w nocy
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-06-25 o 16:55 |
||||
|
|
|
#4640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli mleko stało w lodowce to kapiel wodna i do temp. ludzkiego ciala 37st. ja zawsze probuje i jak jest letnie to mloda zadowolona
|
|
|
|
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę pochwalić dzisiejszych ludzi z kolejki w NFZ. Przyszłam, zapytałam kto ostatni do pokoju nr 2 i stanęłam w kolejce za starszym panem. Byłam z małą w nosidełku do samochodu. Zauwazyła to od razu młoda dziewczyna i powiedziała "niech pani nie pyta kto ostatni tylko wchodzi, pani jest z małym dzieckiem, tutaj duszno, przecież nie będzie pani tyle czekać". Ja oczywiście w szoku, zapytałam czy reszta ludzi nie ma nic przeciwko, podziękowałam i stanęłam pod pokojem. Było kilka starszych pań, takich co pewnie już są babciami, oglądały Paulinkę, skomentowały, że ciepło i dobrze, że kocyk ściągnąłam, jaka ona grzeczna i w ogóle.
Po wyjściu jeszcze raz podziękowałam że mogłam wejść wcześniej. Jak byłam w ciąży to w żadnej kolejce mi się nie przytrafiło, żeby mnie ktoś puścił, więc jestem super zadowolona. Po odbiór karty też pójdę z małą, może się znowu uda bo jakbym czekała w tej kolejce to mogła by nas pora następnego karmienia zastać.
|
#4642 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki.
Melduję się z łóżeczka. Malutka śpi, więc postanowiłam zajrzeć. Mam do was tyle pytań i w ogóle, ale głupio mi, bo wy to miałyście już przerabiane... Więc głupio tak, żebyście tłumaczyłyście po 100 razy.
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
Xal miło z ich strony
ja chyba jutro się wybiorę. A powiedz mi kto u Was ubezpiecza Paulę? Bo u nas mąż i mam zaświadczenie i się zastanawiam czy on jest tam potrzebny
|
|
|
|
#4644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4645 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po bielsku jeździ mnóstwo wozkow tako Captiva slicznie się prezentuje z tym liściem...Cytat:
![]() Cytat:
![]() aaa i dziewczyny ulewaczy - po jedzeniu, odbijaniu polozcie dziecko na chwilke na podwyższeniu (klin, plaska nalesnikowata poduszka, kocyk). u nas problem zwracania naprawdę się zmniejszyl. |
|||
|
|
|
#4646 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka
Moi Meżczyźni śpią
![]() słodki widok )))))Cytat:
oby Wam to szybko przeszło... ![]() a od kiedy (od którego tygodnia) męczycie się z tymi kolkami ? ja się strasznie boję tych kolek czasem mamy brzuszkowe problemy i mało nie osiwieję ze stresu.. więc na samą myśl o kolkach drżę... Cytat:
![]() kurcze.. nasz Wiktorek bardzo mało je (znaczy małe ilości) czasem odciągnę do butli żeby zobaczyć ile zje.. ale on butli nie lubi... woli cycka ![]() Cytat:
i kładę go tak tylko w dzień kiedy leży przy mnie... i z oka nie spuszczam ![]() 2. Najważniejsze to znaleźć dobre rozwiązanie ![]() szczęście mamy i dziecka to podstawa ![]() Cytat:
a od jakiegoś czasu to potrafi najeść się w 5 minut i dziwi mnie to, że tak szybko zaspokaja swój głód... no ale fakt, że mleczko ładnie mi płynie, ostatnio w niecałe 5min odciągnęłam ręcznie 100ml Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4647 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka
Cytat:
za wagę mi chyba stanęła w miejscu.. 3tyg po porodzie a ja dalej ważę 57kg (czyli straciłam jakieś 9-10kg) a do wagi sprzed ciąży zostało 9kg w sumie wagę to mam gdzieś.. ale niech ten brzuch mi w końcu zejdzie też czekam do 6tygodnia i zaczynam ćwiczenia... już mnie korci, ale chyba wcześniej nie można zwłaszcza po cc2. Wiem coś o takich nockach.. spróbuj ucinać sobie drzemki w dzień.. albo odciągnij wieczorem mleczko do butli i niech Tż w nocy wstaje i kami butlą ![]() 3. Mojemu często się odbija (bardzo głośno) ale nie zawsze.. Odbijanie bardzo mu pomaga.. Ulewa mniej, albo wcale jeśli odbije.. Ale czasem nie odbija wcale.. Często jak ssie pierś to się pręży, robi czerwony (piersi nie puszcza i jeszcze bardziej zacięcie ssie) wtedy go odrywam (choć nie jest to łatwe) pionizuję i ładnie odbija a czasem w takim przypadku już nie chce jeść i zasypia ![]() Cytat:
![]() Jak dziecko śpi to rośnie i to znaczy że ma się świetnie więc niech Sofcia śpi i ładnie rośnie, a Ty się nie martw Pewnie regeneruje siły po tej infekcji ![]() co do dopajania, też podchodzę sceptycznie i nie daję się namówić na dopajanie.. choć ostatnio już prawie się złamałam.. a jak to jest z tą nietolerancją laktozy ? bo ja ostatnio nie jem wcale nabiału i mam wrażenie, że Wiktorka mniej męczy brzuszek.. myślałam że to zasługa tych kropelek biogaia ale Teraz dałaś mi do myślenia... Cytat:
![]() Też mogę obalić ten mit- nie miałam ani razu zgagi a Wiktorek ma bujną czuprynkę
|
|||
|
|
|
#4648 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Wasz muzyk uroczy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super, że usg wyszło ok!!! Cytat:
Moja na leżąco to już za Chiny nie zje ![]() Dzięki ![]() Cytat:
Jak nadrabiałam to widziałam, że przewijał się już ten temat także już doszłam co z tym mleczkiem. Teraz to już w ogóle boję się ściągać żeby w cyckach nie zabrakło bo moja jakaś nienażarta ![]() Albo ma okresy, że tylko by spała i cycka nie wepchniesz albo znów ciągle go językiem szuka. |
||||||
|
|
|
#4649 | ||
|
Zakorzenienie
|
właśnie nie wiem, za tydzien ide do gina to moze mi cos zlecic.. nie wiem tylko czy to nie za długo czekać?? ale nigdy nie miałam problemów z anemią...nawet w ciązy a w szpitalu mi chyba nie pobierali?? musze sprawdzić..
Cytat:
![]() Cytat:
załączyłam salse i sobie potanczyliśmy troche![]() A i odebrałam wyniki birubiny.. troszke powiekszona ale nie dużo.. pediatra zbadała.. powiedziała ze piękny maluch bardzo jej się podoba.. skórka śliczna, wszystkie odruchy - moro, zaciskania piąstek, zaciskania nózek, robienia kroczków - zrobił 3, szermierza, podnoszenia główki przy podciągnieciu do siadania.. no super super brzuszek mięciutki, glówka nieodkształcona....Co do żółtaczki to podwyższona ale ona by juz tego nie sprawdzała bo nie lubi jak kłują takie maluszki ale zebym przed szczepieniai przyszła do kogos innego i sie skonsultowała z innym lekarzem i sama zdecydowałą.. no dobra.. no nic ze sie na tym nie znam ![]() A i mam nie kłaśc na brzuszku dopiero od 3 miesiaca.. ja mówie, ze on nie lubie, a ona no właśnie bo teraz to jest niefizjologiczna pozycja![]() położna znowu kazała na brzuszku.. A i przy kąpieli mam obciągać trochę przy siusiaku tą skórkę bo się gromadzi jakaś wydzielina - nie wiem chyba krem się tam napchał.. no i wsio |
||
|
|
|
#4650 | |
|
Zakorzenienie
|
chcemy mieć swój wozek
taki idealny jak nam się podoba :P no i będzie motywacja dla braciszka...a wcześniej dla siostrzyczki, bo ta Zojka mi nadal chodzi po glowie Cytat:
a ona sa urocze hehe)
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:30.

w czwartek dopiero podadzą kroplówkę testową... No masakra... Z jednej strony wolałabym iść do domu i tam leżeć, z drugiej bynajmniej jesteśmy pod opieką...

w sobotę dostałam temperaturę i chyba tracę pokarm max 20ml mogę ściągnąć 

Mężu sobie słodko całą noc śpi a ja licze skurcze. Od jakiejś godziny mam co 5-6 minut, po prysznicu trochę zanikają ale znowu się pojawiają. Wzięłam 2 gorące prysznice, umyłam włosy, wysuszyłam i poczekam może gdzieś do 8.00 i pojadę. Boję się, żeby się nie rozwiało i mnie nie położyli i kazali czekać 
nam polozna kazala odslaniac w domu okna, tak by mala jak najwięcej naswietlac
07.07.2012 

za opis porodu, ale faktycznie się nacierpiałaś.