|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Cytat:
za dentystę sadystę ![]() Cytat:
A wcześniej zdarzały wam się podtopienie czy to pierwsza taka sytuacja?
|
||
|
|
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
ide, bo mnie czas goni a ja robię wszystko (nawet zbieram rzeczy do torby) zeby nie szykować pracy do odbioru...
zajrzę niebawem
|
|
|
|
#2763 |
|
Raczkowanie
|
Nie mam czasu Was ostatnio podczytywać i się udzielać
najpierw remont, teraz się uczę- jestem w tym względzie w lesie, muszę jak najwięcej przerobić przed porodem. Jak będę miała chwilkę to zaglądnę.Ghia spóźnione ale serdeczne gratulacje!!! Byłam na wizycie- moja córka wreszcie postanowiła się ujawnić i najważniejsze: przekręciła się główką w dół! Jak to lekarz określił: było minimalne prawdopodobieństwo bo mam mało wód i miejsca ale się jej udało Poza tym ciśnienie mi spada więc super, ale hemoglobina też i muszę wrócić do żelaza En jakbyś mogła to dopisz mi płeć i wagę małej: 2007g w 34 tc.
|
|
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
hejoo
czarownica wlasnie podejrzalam karte ciazy i raz mialam te leukocyty 10-20 i dal mi wtedy monural, wiec pewnie i tym razem to zastosuje. Dzieki za info Znow nie moglam spac w nocy, a teraz ledwo zywa jestem. pogoda kijowa bo pada, ale chyba juz wole to niz upaly. Bynajmniej dopoki nie urodze taka temp mi odpowiada. Patrze dzis w karte ciazy a to juz 37 tydzien - ale ten czas leci, a dopiero byl 4 tydzien i dwie kreski.... Jutro wizyta - juz sie nie moge doczekac i nawet TZ sie na nia zalapie - jak bedzie chcial isc. Raz ze KTG, a dwa dowiem sie jak sie ten moj maly "zbój" ulozyl i co dalej.
|
#2765 | ||
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry... u nas leje cały czas ;(
zaraz zabieram sie do labka i do pracy zawieść zwolnienie.. czy na tvn jest u Was jest ddtvn? bo u mnie nie ma.... Cytat:
Cytat:
Perse - przynajmniej synek ma darmową solarkę Rocky - za tydzień Kejt - trzymam kciuki za dentystę ! iwona - czyżby też u Was do paru razy sztuka... ![]() arrabiata - zalało dom? czy udało się zabezpieczyć? trzymam kciuki!!!! wg prognoz dzisiaj ma już tylko padać niewiele... oby! Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-06-26 o 09:20 |
||
|
|
|
#2766 |
|
Wtajemniczenie
|
Sofina brawo za Niunię i piękną wagę
|
#2767 |
|
Raczkowanie
|
witam sie w 35tygodniu
znowu pogoda byle jaka i chyba cos mnie bierze. gardlo drapie i jakis kaszel mam,rozchorowac sie w tym momencie to masakra.
|
|
|
|
#2768 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Coś fachowiec do łazienki mi się spóźnia
|
||||||
|
|
|
#2769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tydzień temu miałam znieczulenie, bardzo lekkie, ale zadziałało No ale jeszcze ten i jeden malutki, więc mam nadzieję, że do porodu się obrobię Bo jak zacznę karmić, to będzie masakra z zębami :P
|
|
|
|
|
#2770 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!
Nie, nie dziewczyny, Mały nie jest naswietlany i bardzo nie chce, żeby był... Może mu już bilirubina spadła...
A ja już dawno mogę wyjść, mną sie tu już nie interesują, w karcie gorączkowe mam wpisane czeka na dziecko i tyle. Siedzę tu jak w hotelu oby mi tylko z zastoju nie skoczyła temperatura..A tak to trzymam kciuki za kolejne porody ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Witam się z bólem głowy. ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że woda nie wyrządziła wielu szkód. ![]() Iwonko- szkoda, że się te skurcze rozeszły. Miałam nadzieję, na porodzik. |
|
|
|
|
#2772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć babolki!
Ja wczoraj nastawiłam się na oglądanie filmu, podłożyłam dodatkową poduchę pod głowę i... otworzyłam oko, a tu 4:50 i ból karku jak cholera! No nie mogę ostatnio nic oglądać, a taki twardziel byłam w tym zakresie - chyba się organizm przestawia na doładowywanie baterii, kiedy tylko się da ![]() Gratuluję nowych tygodni, kciuki zaciskam za wizyty! śliczne zakupy! to z tych przecen? jak ceny? [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41497612]Mały waży 2010 g jeszcze tylko żółtaczka...[/QUOTE] Artuś dajesz czadu malutki Cytat:
|
|
|
|
|
#2773 |
|
Wtajemniczenie
|
Myszolka
za tydzień. I niech choroba spada od Ciebie !Malaczarna eee to dwa ząbki dasz radę! Perse mam nadzieję, że w końcu będziecie mogli wyjść do domku i cieszyć się swoim szczęściem, tego życzę i trzymam mocno kciuki
|
#2774 |
|
Rozeznanie
|
ale mi się pospało.....dzień dobry....
dopiero kurier z zaległym prześcieradłem z all nas obudził
|
#2775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brązowy pajacyk 35 zł, szary 20 zł, spodnie 25 zł za 2 pary i skarpetki za 3 zł
|
|
|
|
|
#2776 |
|
Wtajemniczenie
|
A jak to jest z cc? Jak ja mam pewne, że sn nie ma szans. To jak oni to ustalają? Będę za tydzień na wizycie to się będę pytać gina, ale może Wy mi wcześniej powiecie
|
#2777 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41494466]10 g i braku żółtaczki i do domu. Ja właśnie odciagnelam 60 ml mleka, dzis już w sumie 120 ml plus ciumkanie co 3 h, produkcja ruszyła pełną para. ale boję sie tego nawalu, bo juz nie wiem, co robić. Mały nie je az tyle, żeby oproznic pierś, a ściągnięcie tego mleka to godzina, serio przestaje spać.. wolałabym, żeby sie to unormowalo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] A co robisz z odciągniętym pokarmem? Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2778 | ||||
|
Zakorzenienie
|
brawo Rockyy za tygodnie!
![]() Cytat:
hihihi, u mne podobnie.. wczoraj sobie pomierzyłam i udko i brzuszek (talię odpuściłam) i bioderka.. Igorek się oczywiście musial ładnie wypiąc przy mierzeniu brzuszka.. ale już nie wracałam potem i zostaje przy tych 112cm.. a w sierpniu miałam 86cm. Wiem, bo ja zamiast z wagą to z centymetrami zbędnymi zawsze walczę z tym kompresorem to będę walczyć dzisiaj - lubię takie rzeczy techniczne, a widzę że nie pada, to potem podjadę i od razu do biedry na zakupy.Cytat:
Jak remont? zakończony? Egzamin koniec września? Cytat:
Cytat:
Magolinka: też łapię od czasu do czasu jakieś schizy.. tym bardziej że Mały ewidentnie mniej się rusza niż 2 tygodnie temu...o ale to taki urok ciąży.. potem znajdą się nowe rzeczy ![]() co mi przypomina że dzisiaj muszę zadzwonić i umówić się na ktg w sobotę.
|
|
#2779 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam wymiary prawie jak modelka
![]() Biust - 94 Biodra - 90 Brzuch - 98 |
|
|
|
#2780 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na siki wstawałam tylko 3 razy ![]() Cytat:
za ujawnionko i tc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dawaj zaraz jakies domowe metody coby Cie nie rozłozylo
|
|
#2781 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie to jest tak, że jeśli są przeciwwskazania do sn, to ustala się konkretną datę cc. "Rezerwuje " datę, salę operacyjną. Jeśli byłoby to wskazanie mojej Pani gin to ona ten termin by mi w szpitalu ustaliła, a jeśli to wskazanie innego lekarza: okulisty, ortopedy itd. to potrzebuję zaświadczenia, z którym muszę zgłosić się do szpitala i również ustalić termin operacji.
|
|
|
|
#2782 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
hmmm musiałabys brzuch zrzucic i bedzie git ![]()
|
|
#2783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2784 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki, trzeba się ogarnąć żeby później tenis pooglądać
![]() wow 4 z przodu, szacun ![]()
|
#2785 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, ale za to w innych kwestiach cię przebijam![]() Biust - 102 Biodra - 97 |
|||
|
|
|
#2786 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z rana
jestem strasznie nie wyspana do 4 nad ranem plotkowałam z przyjaciółką , zasnęłam po 4 i oczywiście od 4 do godz 8 byłam odwiedzić toaletę 5 razy Pogoda paskudna ciągle pada, wczoraj juz u mnie rzeka Bóbr wylała , strasznie zal mi tych ludzi którzy zmagają się ciągle z woda. Gratuluję nowych tygodni
|
|
|
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
Kejt:
)))) hyhyhy piękne wymiary
|
#2788 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny,
ale miałam do d...y noc. Najpierw po 2 obudził mnie alarm jakiegoś pie.rzonego auta..wył i wył..wiązanki melodyjek ciągle od nowa leciały..myślałam, że mnie coś trafi.. po ch.j komuś alarm jak go później nie słyszy godzinę to na pewno trwało nim ucichł.. może ktoś zdążył rozłożyć auto na części w tym czasie..i dobrze by było ![]() A najgorsze, że w tym samym czasie strasznie źle się czułam.. łapały mnie bóle krzyża głównie..coś jak na @ ale bardzo intensywne..nie mogłam się przekręcać na boki, bo dochodziły jakieś kłucia w podbrzuszu.. zresztą żadna pozycja nie przynosiła ulgi.. chodziłam po mieszkaniu, wtedy było mi lepiej.. a jak się kładłam to od nowa.. Usiadłam raz na kibelek myśląc, że może to pęcherz nie opróżniony, to poczułam rwanie w pochwie i ból w krzyżu.. Położyłam się podkładając więcej poduch pod głowę i plecy i już nawet zaczęłam liczyć odstępy choć nie wierzyłam, że to TE bóle..Lol strasznie się wiercił i kręcił.. wypinał się jakoś inaczej niż zwykle.. jakby teraz był po drugiej stronie.. nie mogłam w ogóle leżeć na lewym boku, bo mnie 'uwierał' strasznie Nie wiem kiedy przeszło.. ostatni raz spojrzałam na zegarek przed 4..
|
|
|
|
#2790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w ciązy i tak mi biodra poszły o 3 cm... taka jestem "dupiasta" Nie lubię, bo zawsze mam problem ze spodniami...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.

za dentystę sadystę 
Prąd odcięli bo skrzynki podtopiło. Samochody przestawione kilometr dalej, na ulicy rzeka, woda po pół uda... nie no histerii dostałam. Przyjechał po mnie ojciec w ostatniej chwili bo już ulice zamykali i się ewakuowałam z psami do rodziców.... mąż został w domu i przenosił wszystkie rzeczy na piętro i pilnuje domu
A wcześniej zdarzały wam się podtopienie czy to pierwsza taka sytuacja?

najpierw remont, teraz się uczę- jestem w tym względzie w lesie, muszę jak najwięcej przerobić przed porodem. Jak będę miała chwilkę to zaglądnę.
Poza tym ciśnienie mi spada więc super, ale hemoglobina też i muszę wrócić do żelaza
12.06.2010

ale to ten mały cwaniaczek w tym momencie wypchnął się z jednej strony na maksa 
, ale za to w innych kwestiach cię przebijam
choć nie wierzyłam, że to TE bóle..Lol strasznie się wiercił i kręcił.. wypinał się jakoś inaczej niż zwykle.. jakby teraz był po drugiej stronie.. nie mogłam w ogóle leżeć na lewym boku, bo mnie 'uwierał' strasznie