Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: To już XI część wątku będzie, a nazwiemy ją:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 3,85%
Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki 7 13,46%
Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo 19 36,54%
Coraz cieplej, słonko świeci, kopią w brzuszki nasze dzieci 8 15,38%
Już kopniaczki nic nowego, zgaga męczy na całego 3 5,77%
Upał mamom sił podbiera masę, mimo to pokazują klasę 3 5,77%
Wariują szyjki i puchną nogi - a mamy schdzą tu z wielkiej trwogi 10 19,23%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-26, 10:40   #4561
papalinka83
Zakorzenienie

Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
W dzienniczku który prowadzę mam miejsce na 4 wyniki: cukier na czczo, 1 h po śniadaniu, obiedzie i kolacji. Ale ja prowadzę sobie jeszcze swój zeszyt, gdzie dokładnie zapisuje co i o której jem. A jem średnio co 2,5-3 h licząc od 7.30. Między posiłkami trafia się jakieś warzywko (rzodkiewka, ogórek, sałata). Posiłków mam więcej niż przewiduje dzienniczek, w dodatku jestem na etapie szukania odpowiedniego pieczywa dla siebie, wędlin itp w ramach eksperymentu muszę się częściej kłuć abym wiedziała jak dany nowy produkt na mnie wpływa.
Mam nadzieję, że niedługo dojdziesz metodą prób i błędów do wprawy i już będziesz dokładnie wiedziała, co jeść i o jakich porach. Naprawdę wam współczuję tej cukrzycy

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 10:40   #4562
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
ja co prawda genetyczne robiłam, ale po prostu tam gdzie chodzę do gina jest to w standardzie.
natomiast nie mam robionego usg na każdej wizycie i nie czuję potrzeby, by mieć - młode się rusza, więc jest ok 3d/4d też nie robiłam, bo przecież mało co to wnosi a jak maluch wygląda to sobie zobaczę na żywo

ostatni dzień w pracy zrobiłam ciacho za chwilę jadę na usg i potem wracam i sprzątam biurko
Mój gin co wizytę robi mi szybkie usg aby potwierdzić bicie serduszka i zmierzyć główkę z czymś tam. Nie rozdrabniamy się przy tym. Natomiast usg genetyczne, połówkowe i to w III trymestrze robiłam/będę robić u kogoś innego- osoby która się w tym specjalizuje (diagnosta prenatalny/genetyczny) i ma do tego sporo lepszy sprzęt od mojego gina. Wtedy takie badanie trwa ok 30 minut. Teraz idziemy na to "poważne usg" w III trymestrze, co będą oceniać dokładnie wymiary małej, wody, łożysko itp i przy okazji zrobimy sobie z ciekawości 3d/4d. Mam to w cenie więc czemu nie zrobić. Wcześniej nie kusiliśmy się na to.
Stary 2013-06-26, 10:42   #4563
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Witam.

Jestem sobie po glukozie. Poszło bezboleśnie. Wypiłam, siedziałam z tyłkiem dwie godziny, a teraz jem śniadanko. Po południu wyniki. I mam nadzieję że wszystko ok.
A i u mnie pobierają dwa razy, przed i po dwóch godzinach

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 10:42   #4564
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Normalnie szukam kogoś kogo uduszę!
Poszłam dziś sobie na pobieranie krwi, miałam mieć morfologię i kreatyninę... wszystko super, poszłam do pokoju położnej zapisać się na piątek na wizytę a tu ZONK! Remont pokoju... zeszłam do poradni dziecięcej i pytam się o co chodzi i gdzie jest położna - jak już ją znalazłam dowiedziałam się, że UWAGA lekarz ma urlop i dopiero przyjmuje od 15 lipca Czadowo... a ja nie miałam badania na glukozę robionego, miałam dostać skierowanie :/ Chyba pójdę w piątek tak jak pisałyście bez skierowania i sobie zapłacę za to bo wolę to mieć dla własnego komfortu! Umówię się na wizytę u lekarza w przychodni u męża bo od 13 maja do 15 lipca to 2 miesiące bez kontroli lekarskiej - o nie, nie... "trochę" za długo! Co o tym myślicie?

No ładnie.... Znowu gin sobie nie zaplanował Ja się zapisuję od razu po wizycie, żeby mieć pewność, że co ten miesiac będzie...

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Trzymam mocne kciuki

matall dawaj ogóra
Ja planowałam nastawienie małosolnych w sobotę ale... zapomniałam
Rzucam e-ogórem
Jeszcze wyjeżdżamy w czwartek i ja nie wiem, kto je zje
Ile można trzymać takie ogóry? I w ogóle jak?? I czy jak je dalej przykryje, to zrobią się kwaszone? Bo tż lubi kwaszone, to może wyjmę część dla siebie, a resztę mu zakwaszę?

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
teraz ta córka ma 5 lat:
http://m.onet.pl/wiadomosci,jtr8v
Glupota ludzka nie zna granic
Sorry, ale 10-latka będzie mieć matkę 76, prawie 77 lat Ta matka może nawet nie dożyć do 18-stki dziecka

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 10:43   #4565
kaska87
Zakorzenienie

chcę już wrzesień, chcę mieć Mikusia przy sobie całego i zdrowego

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 10:43   #4566
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

W ogóle zapraszam na ogóry, serio, zrobiłam 2kg, są pyszne, ale sama nie wiem, jak je zjem, a tż nie lubi
hehe ja zrobilam 1.5 kg moj tz tez nie lubi malosolnych, ale zostalo mi jeszcze tylko 5 wiec gitara poradze sobie z nimi

Cytat:
Dziewczyny z cukrzycą.... czy Wam w moczu wyszły ketony? Ja sobie bardzo do serca wzięłam diete i pilnowanie cukrów i tym sposobem cukry na czczo wychodzą mi ok 70-80, po posiłkach max 110. Zeszłam z wagi ok 2 kg. Wszystko pięknie wygląda a diabetolog wczoraj do mnie, że mam ketony w moczu co oznacza, że najprawdopodobniej mam za dużą przerwę jedzeniową między ostatnim posiłkiem - kolacją a śniadaniem dnia następnego. W necie znalazłam nazwę"ketony głodowe". Lekarz zalecił mi przed samym snem zjeść jabłko bądź kanapkę i rano zmierzyć zarówno cukier jak i ketony w moczu. Jak ketony będą się co dnia zmniejszać ale cukry wrastać to wejdzie insulina.
pisalam o tym wczoraj, ja badamketony (popularna nazwa to podobno aceton) od dwoch dni i mam w normie, dietetyczka w poradni zalecila zeby jak sie pojawia na wieczor zjesc bulke i popic szklanka mleka, a jak to nie pomoze to dodac posilek jeszcze jedn i znow wegle plus mleko lub jablko, a jak to nie pomoze to pobudka o 3 w nocy i chociaz herbatniki, a jak to nie pomoze to insulina
mnie cukier poki co wariuje
a co do chleba to widzialam ze niektore piekarnie maja chleb o niskim indeksie glikemicznym

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 10:43   #4567
logoasia
Zakorzenienie

eh.. moje pakowanie dobiega końca. jeszcze naleśniczki dziś przygotować dziecku i pociąg o 16
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 10:45   #4568
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny z cukrzycą.... czy Wam w moczu wyszły ketony? Ja sobie bardzo do serca wzięłam diete i pilnowanie cukrów i tym sposobem cukry na czczo wychodzą mi ok 70-80, po posiłkach max 110. Zeszłam z wagi ok 2 kg. Wszystko pięknie wygląda a diabetolog wczoraj do mnie, że mam ketony w moczu co oznacza, że najprawdopodobniej mam za dużą przerwę jedzeniową między ostatnim posiłkiem - kolacją a śniadaniem dnia następnego. W necie znalazłam nazwę"ketony głodowe". Lekarz zalecił mi przed samym snem zjeść jabłko bądź kanapkę i rano zmierzyć zarówno cukier jak i ketony w moczu. Jak ketony będą się co dnia zmniejszać ale cukry wrastać to wejdzie insulina.
ja raz mialam ketony w moczu, ale to wyszlo przy okazji ogolnego badania moczu, wlasnie dlatego ze ostatni posilek w ramach eksperymentu jadlam o 18-19 zeby cukry z rana mi nie szalaly, ale mialam ich 5 i norma jest do 5. pozniej juz ich nie mialam, a sprawdzam paskami keto diastix. ketony sa nieporzadane bo w nadmiarze doprowadzaja do kwasicy ketonowej a ona jest niebezpieczna. zreszta jak one wystepuja tzn ze dziecko glodzisz w nocy, wiec lekarz dobrze radzi by zjesc cos przed snem, jakas mala kanapeczke.
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2013-06-26 o 10:48
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 10:46   #4569
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dziewczyny idące na zwolnienie w ciąży czy w pracy robiłyście jakieś "ala-pożegnanie"? Piekłyście ciasta czy tylko, cześć-część?Bo z drugiej strony skoro po porodzie wracamy to po grzyba się żegnać tak hucznie? Ja tylko myślałam o mojej kierowniczce aby jej słodkością podziękować za to, że chce ze mną dalej współpracować (będzie wnioskowała o przedłużenie mi umowy, która się kończy podczas trwania macierzyńskiego).
Stary 2013-06-26, 10:47   #4570
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Witam.

Jestem sobie po glukozie. Poszło bezboleśnie. Wypiłam, siedziałam z tyłkiem dwie godziny, a teraz jem śniadanko. Po południu wyniki. I mam nadzieję że wszystko ok.
ja tez miałam wczoraj glukozę, szybko poszło, najpierw pobranie z palca na start a później z żyły po 2h.
Stary 2013-06-26, 10:47   #4571
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
chcę już wrzesień, chcę mieć Mikusia przy sobie całego i zdrowego
Już niedługo
W wtedy będzie Ci brakować brzucha i kopniaków

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
hehe ja zrobilam 1.5 kg moj tz tez nie lubi malosolnych, ale zostalo mi jeszcze tylko 5 wiec gitara poradze sobie z nimi

Zjem sobie na śniadanie kilka,ale czekam aż tż z Edim zbiorą się do KM Bo nie mam bułek do śniadania

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 10:48   #4572
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Załatwiłam dzisiaj meldunek.Co dziwne nie musiała niczego wypełniać, nie był potrzebny nawet podpis właściciela domu.Pani tylko spisała dane z dowodu i zadała parę pytań.
Ale u mnie dzisiaj zimno, mimo słońca jest tylko 8 stopni, aż w kozakach wyszłam.Jeszcze piec coś niedomaga, trzeba będzie chyba wieczorem kominek bioetanolowy zapalić.
Przyłącze gazowe juz mamy, ale firmy chcą 5 tys euro za piec, komin i montaż.Raczej taniej nie będzie...W przyszłym miesiącu planujemy zrobić.W sierpniu kuchnię tzn. kupić zmywarkę i kuchenkę, ale to już nie duże koszty (w porównaniu do CO)
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 10:48   #4573
policzanka
Wtajemniczenie

Czesc !!

Ale pogoda beznadziejna..ciagle pada i pada,az sie z domu nie chce wychodzic.
Dzis mam misje specjalna.Bede czysciła maskotki ktore podostawałam od bratowej.Szkoda ze ich tak po prostu nie mozna wrzucic do pralki..

Susanna-pozwoliłam soebie wejsc na Twojego bloga i powiem Ci ze jestem pod mega wrazeniemNiesamowite rzeczy potrafisz uszycGratuluje talentuA wogole czemu Cie nie ma na liscie?
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 10:50   #4574
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Kurcze, a ja nie mam ogórków, z zeszłego roku jakieś 1,5 słoiczka zostało
Stary 2013-06-26, 10:50   #4575
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny idące na zwolnienie w ciąży czy w pracy robiłyście jakieś "ala-pożegnanie"? Piekłyście ciasta czy tylko, cześć-część?Bo z drugiej strony skoro po porodzie wracamy to po grzyba się żegnać tak hucznie? Ja tylko myślałam o mojej kierowniczce aby jej słodkością podziękować za to, że chce ze mną dalej współpracować (będzie wnioskowała o przedłużenie mi umowy, która się kończy podczas trwania macierzyńskiego).
myślę, że i tobie będzie miło i współpracownikom jak ładnie i słodko się pożegnasz
Stary 2013-06-26, 10:52   #4576
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
hejo. widzę ze nie tylko ja wcześnie na nogach jestemzdążyłam juz zrobić obiad moim głodomorom, niedługo budzę Ankę, będę musiała ją zawieźć do żłobka rowerem bo niestety małż zabrał drugie auto. Później pozostanie mi już tylko czekać na Pana z lawetą. Wczoraj ryczałam małżowi, że zrzucił całą winę na mnie i że zrobił ze mnie zupełną blondi i ze ogólnie chodzi z obsraną miną, non stop pracuje i ze wszystkie obowiązki spadły na mnie.. tragedia, ryczałam jak bóbr. Ale niestety słabo przemówiło mu do rozsądku dziś nawet się ze mną nie pożegnał normalnie czuję ze jestem beznadziejna.. na domiar złego dziś jadę sama pociągiem do pracy, 5h w podróży, małż dojedzie z córką za dwa dni. martwię się, stresuję i nie wiem co jeszcze. mam tyle roboty dzisiaj, że będę musiała zaopatrzyc się w dużą porcję nospy na podróż. Dziś zaczęłam 25 tydzień, w przyszły wtorek mam wizytę u gina, tyle naczytałam się o tych szyjkach, że wymiotować mi sie chce, na samą myśl gdyby miało być coś nie tak
tyle z mojego żalu...
widzę Kasiu, że nie tylko mnie taki dół złapał
nie martw sie i nie przejmuj, mialam znajomego, koremu przydarzylo sie to samo za granica;/ i to kierowca rajdowy;D

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
Na szczęście nic się nie dzieje Nie czytam nigdzie poza forum o jakiś nieprawidłowościach i różnych takich, bo wolę sobie nie dobierać do głowy. Wystarczy, że dzisiaj obejrzałam na TLC ten program, gdzie ratują noworodki. Więcej tego nie obejrzę
Także oprócz tego, że czasami wieczorem mam mini zgagę, która przechodzi po migdałach, to wszystko jest okej. Moja wizyta u gina trwa max.10 min, bo wyniki są okej, ja czuję się dobrze i nie mam o co pytać. Więc, oby tak dalej
mam podobnie, odpukać
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 10:52   #4577
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Czesc !!

Ale pogoda beznadziejna..ciagle pada i pada,az sie z domu nie chce wychodzic.
Wezmę te deszcz za parę stopni więcej
Stary 2013-06-26, 10:52   #4578
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz co to chyba zależy od zwyczajów w danym miejscu pracy, czy obchodzicie jakieś urodzinki i inne okazje, w tym także pożegnania. Zaszkodzić nie zaszkodzi , a może być miło

mariiasia (9:15), niebede - USG połówkowe (11:00), butterfly20 (16:00), LaLoca (17:15)

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013

Edytowane przez katarzyna2811
Czas edycji: 2013-06-26 o 10:56
Stary 2013-06-26, 10:52   #4579
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
hej

w nocy miałam znowu brzuch twardy na razie jest ok ale zobaczymy dalej

poza tym jakiegoś doła załapałam takiego ogólnego, ale z tym sobie poradzę jakoś
Stary 2013-06-26, 10:52   #4580
badzia987
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X

Cześć dziewczyny

Byliśmy wczoraj na lodach i nawet Maleństwu się podobało. Mi się strasznie podoba jak coś zjem albo się napiję ciepłego to Małe się rusza Aaaa...no i wieczorkiem obejrzeliśmy trochę płyty z wesela. Chlip...

Dzisiaj znów w domku sobie działam- dziwnie ale chyba jest efektywniej niż w samej pracy. Troche mnie denerwuje bycie pod telefonem.

niebede- trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę i odliczam do swojej gdzie może i ja się dowiem co noszę pod serduszkiem.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 10:52   #4581
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
już dziś, już dziś, już dziś - USG
Stary 2013-06-26, 10:53   #4582
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja raz mialam ketony w moczu, ale to wyszlo przy okazji ogolnego badania moczu, wlasnie dlatego ze ostatni posilek w ramach eksperymentu jadlam o 18-19 zeby cukry z rana mi nie szalaly, ale mialam ich 5 i norma jest do 5. pozniej juz ich nie mialam, a sprawdzam paskami keto diastix. ketony sa nieporzadane bo w nadmiarze doprowadzaja do kwasicy ketonowej a ona jest niebezpieczna. zreszta jak one wystepuja tzn ze dziecko glodzisz w nocy, wiec lekarz dobrze radzi by zjesc cos przed snem, jakas mala kanapeczke.
Jeśli mi dobrze świta to mam receptę również na te paski keto diastix. Powiedz mi tylko mocz oddajesz do tego specjalnego pojemnika czy że tak powiem np do czystego kubka/szklanki?
Też mnie tym jabłkiem zdezorientował przecież to owoc dozwolony do 18.00.

Spotkałaś się kiedyś z oznaczeniem ketony +++? Bo mi nawet normy no nic nie podali.
Stary 2013-06-26, 10:53   #4583
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli się pojawię w piątek w pracy, to zamierzam upiec jakieś ciasto albo muffinki, bo w końcu pewnie z rok i 4 miesiące mnie nie będzie licząc roczny macierzyński + l4 + zaległy urlop, ale u mnie w pracy jest fajna atmosfera i w ogóle często ktoś przynosi ciasto
Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Załatwiłam dzisiaj meldunek.Co dziwne nie musiała niczego wypełniać, nie był potrzebny nawet podpis właściciela domu.Pani tylko spisała dane z dowodu i zadała parę pytań.
Ale u mnie dzisiaj zimno, mimo słońca jest tylko 8 stopni, aż w kozakach wyszłam.Jeszcze piec coś niedomaga, trzeba będzie chyba wieczorem kominek bioetanolowy zapalić.
Przyłącze gazowe juz mamy, ale firmy chcą 5 tys euro za piec, komin i montaż.Raczej taniej nie będzie...W przyszłym miesiącu planujemy zrobić.W sierpniu kuchnię tzn. kupić zmywarkę i kuchenkę, ale to już nie duże koszty (w porównaniu do CO)
A gdzie ty mieszkasz? W sensie czy wynajmujecie czy macie swoje, bo jakoś nie pamiętam

Pawełek 20.03.2015

Edytowane przez papalinka83
Czas edycji: 2013-06-26 o 10:55
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 10:54   #4584
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Witam.

ja juz tez po
glukoza smierdzi jak plastik, a smakuje jak tani lukier rozpusczony w wodzie;D ale dalam rade jakos, popilam woda, a ja wyniki jutro mam

aha i znajoma ginekolozka mówiła, że niepotrzebnie pobieraja po 1 godz a potem po 2 bo ten wynik po 1 godinie to tylko stresa wywoluje i jest nieodpowiedni i tak nie powinni robic w placówkach
Stary 2013-06-26, 10:55   #4585
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
nie martw sie i nie przejmuj, mialam znajomego, koremu przydarzylo sie to samo za granica;/ i to kierowca rajdowy;D

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

mam podobnie, odpukać
dobrze, że nie jestem osamotniona już mi trochę dołek przeszedł, małż dzwonił, powiedział żebym sie nie martwiła. rano jak czekałam na faceta z lawetą to z nerwów , ale teraz juz jest lepiej. spokojnie kończę się pakować.
Stary 2013-06-26, 10:56   #4586
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:

Mam nadzieję, że się nie rozczarujesz. Kilka moich znajomych zostało zwolnionych po jakimś czasie jak przyszły z macierzyńskiego.

Ja tam zawsze chętna imprezom Ale sama takiej nie będę robić bo u nas skład mały i zawsze można się spotkać po pracy i gdzieś wyjść.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 10:56   #4587
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mysle, ze to mile ale bez przesady, jak ktos odchodzil na zawsze to tak robili
jak masz ochote mozesz cos przygotowac, a ile osob z Toba pracuje? mozna czyms poczestowac 'najblizsze' osoby
Stary 2013-06-26, 10:58   #4588
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość

ja juz tez po
glukoza smierdzi jak plastik, a smakuje jak tani lukier rozpusczony w wodzie;D ale dalam rade jakos, popilam woda, a ja wyniki jutro mam

aha i znajoma ginekolozka mówiła, że niepotrzebnie pobieraja po 1 godz a potem po 2 bo ten wynik po 1 godinie to tylko stresa wywoluje i jest nieodpowiedni i tak nie powinni robic w placówkach
No smak rzeczywiście beee. Ale wszystko da się przeżyć, byle się źle nie nastawiać.
za glukozę

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
Stary 2013-06-26, 10:58   #4589
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
W 31 ale z tego co czytam to niektórzy lekarze w ogóle nie karzą liczyć ruchów albo karzą liczyć jeszcze później. Poza tym mój gin był na 3 tyg urlopie jak ja byłam w 28 tyg

Kurcze fajnie masz z tą ciocią Przydałaby się taka osoba w rodzinie
Też mam jakąś infekcję, powiedziałam lekarzowi ze rano mam dość wodnity śluz to przestraszył się ze coś z wodami płodowymi ale po badaniu na samolocie okazało się ze jest drobne zapalenie.Dostałam maść do smarowania i tyle.

Ostatniego USG prenatalnego też nie robiłam. Gin przeanalizował poprzednie wyniki i stwierdził, ze to nie ma sensu, ze mogę być spokojna o dziecko. Wiadomo różnie może być ale w końcu odpuściłam sobie. A chciałam w tym ostatnim zrobić 3D ale mąż powiedział, że nie będziemy mieć już żadnej niespodzianki jak nawet płeć znamy i jak jeszcze zobaczymy buźkę W sumie na jego wyszło

Wracam do czytania książki, potem ugotuję botwinkę (mniam mniam) i znowu do łóżeczka.
Niby fajnie mam z tą ciocią, tylko mi głupio,że narobiłam niepotrzebnie problemów. Nie jestem histeryczką i wcale tam jechać nie chciałam,ale skoro ciocia zadzwoniła i ich uprzedziła,że ja przyjadę...no mówiła,że to na wszelki wypadek.
W każdym razie o tyle fajnie,że posluchałam sobie serduszka i wiercenia Myszy

Właśnie ja w poniedziałek miałam takie wodniste strasznie, ale wiedziałam,że to się zdarza w ciąży. A wczoraj już były takie mniej ciekawe...
Upały były, często się myłam no i mam...

Dobrze,że nie robiłaś ostatniego USG bez potrzeby. Z ty będziesz rodzić w Żorach? Jest taka stronka gdzie są zdjęcia dzieciaczków urodzonych w różnych szpitalach na Śląsku i ostatnio urodził się w Żorach chłopczyk bodajże 67 cm dlugości!

Cytat:
położyłam się jeszcze, kurcze nie wiem czy to mały wypycha, czy mi sie brzuch spina, ale kurcze tak w jednym miejscu

dobrze, że wszystko ok

super, czekamy na wieści

odpoczywaj i graty

ale miałam debilny sen śniło mi się pewnie przez ten brzuch, że 2 dzidziusie umarły z naszego wątku ale nie będę stresowac i pisać
Beznadziejny sen, lepiej go nawet nie wspominaj!

Cytat:
Witam.

To kciukam za wyniki!

Cytat:
U mnie to wszystko wyszło tak niespodziewanie,że nie miałam możliwości zrobienia pożegnania. Ale to na pewno super pomysł Ja bym po prostu upiekła ciasto, postawiła w kuchni i zaprosiła każdego do częstowania się. Przy czym w banku nie ma możliwości,żeby nagle wszyscy zeszli z sali na zaplecze, dlatego sami by sie częstowali w wolnej chwili

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2013-06-26 o 11:00
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 10:58   #4590
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pewnie przyniosę ciasto, bo pracuję w dużej firmie i szanse że wrócę do tych samych ludzi są 50/50.

Ale jak wiesz, ze wracasz w to samo miejsce, to zrób tak jak planujesz W zasadzie to chyba wiele zależy od tego czy lubisz osoby, z którymi będziesz się żegnać i czy chcesz im to ciasto przynieść czy nie

U nas zawsze coś kupujemy po narodzinach dziecka od kogoś z pracy, więc tym bardziej takie ciasto "pożegnalne" wypada mi przynieść.

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości