|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
-wstaję koszmarnie głodna 6-7, jem i nie jestem w stanie zrobić nic, póki nie prześpię trochę...dobrze, że jeszcze wolne, ale trochę przeraża mnie powrót do pracy - ciekawe czy dadzą mi jeszcze trochę zwolnienia
|
|
#4082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po prostu mam wrażenie takiej kulki w żołądku i musze sie mocno zastanowic co zjeśc, bo potem jak zjem coś nieteges, to mdli jeszcze mocniej. Na zapach - mojego tż jak spocony...to mnie mdli ![]() Ostatnio tak wyglądała nasza rozmowa: Ja: Idz pod prysznic Tż: Czemu? Ja: Bo śmierdzisz. Tż: Hahahaha ![]() A tak to sama nie wiem, nie umiem tego do końa sprecyzować. W pierwszej ciąży miałam na wszystko. A zapach lodówki to była MASAKRA!!!! Rzygałam jak chory kot jak otworzył tż lodówke... albo smażył coś na oleju, szczególnie kurczaka Teraz mam luz (odpukac :P) Dziewczyny.... NAGLE TERAZ przyszła mi myśl do głowy, że chce drugiego syna.... O matko chce syna... Boje sie miec córke, nie chce... Chociaż wiadomo, że zdrówko najważniejsze! Ale tak sie boje miec córke
|
|
|
|
|
#4083 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do znieczulenia, to raczej podziękuję (chyba że lekarz powie, że konieczne), ale czytałam, że brak bólu wpływa na gorszą więź z dzieckiem (zaburzony rytuał przejścia), więc myślę że wytzrymam. dookoła mam sporo matek (młodszych i już nie), to one mnie pocieszają, że jak już się dziecko dostanie, to przechodzi inną rzeczą, którą przeczytałam, to że przy niskim ciśnieniu są przeciwwskazania, ale już nie pamiętam czy do operacji (cc) czy właśnie do wkłucia znieczulenia. na pewno wiem, że kto miał, tego męczyły nudności i zawroty głowy a tego mi i teraz nie brakuje. no i niestety zdarzają się "złe" wkłucia i potem jakby mało było połogu to i przez to trudniej się zebrać
|
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie to na przykład wygląda tak, ze łapie mnie nagle - nie mdli ani nic tylko w momencie podchodzi mi coś do gardła i muszę biec do łazienki. Najgorzej jest rano zaraz po wstaniu, przed jedzeniem i na szczęście przed łyknięciem tabletek. A w ciągu dnia to już różnie. Ale przeważnie nie po jedzeniu. Wczoraj tylko jak zjadłam pączka to od razu poleciało. Ale w sumie po to go zjadłam, bo mnie muliło długo wcześniej.
|
|
#4085 |
|
Zadomowienie
|
Roane- super ten twój mąż
Agniesia18- witam ;-) ja mam termin na 11 I 2014 Muminek- moze zaczekaj az kogos zwolnią, zeby wiadomość o twojej ciązy nie była dla nich argumentem do zwolnienia... Mnie tez kusi kupowanie ubranek dzieciecych szczególnie , że pracuje w sklepie z odzieżą dla dzieci...i każda dostawa to pokusa... Lejdi_aga13 - przemywaj oko i bedzie dobrze, do przemywania oczu stosuje czasem -esensje z herbaty, mnie czasem kosmetyk jakis uczula nowy...a zapaleniem spojówek rzeczywiscie mozna się zarazić |
|
|
|
#4086 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4087 |
|
Wtajemniczenie
|
A mnie mdli bardziej,jak robie sie glodna.I strasznie mnie ssie.moge jesc na razie wszystko,tylko nie moge tego powachac
|
|
|
|
#4088 |
|
Zadomowienie
|
Na wstępie witam Nowe Mamusie
Co do mdłości to ja miałam w zeszłym tygodniu spokój- czułam sie cud malina, może jakąś zgaga albo beknięcie, ale generalnie luzik. Od wczoraj trwa mdłościowa masakra- mdli mnie jak leżę, jak stoję, jak zjem i jak jestem głodna, jednym słowem ciągle. Niby nie wymiotuje, ale tak mnie to męczy, że czasem wolałabym puścić sobie bełcika i mieć spokój. Dodatkowo muszę poruszyć z ginem kwestie częstszych niż normalne bóli głowy. Widziałam, że niektóre z Was pisały coś o umawianiu się z położną na opiekę okołoporodową. Wiem, że to jeszcze dużo czasu i wiem też, że wujek google odpowiedział by mi na to pytanie, ale wole je zadać najbardziej zainteresowanym: jak to jest z tymi położnymi, szpitalami itp? Czy muszę w trakcie ciąży wszystko sobie zorganizować i czy nie mogę sobie o tak pojechać jak poczuje, że rodzę (tak upraszczając )
|
|
|
|
#4089 |
|
Rozeznanie
|
Witam ponownie. Wczoraj po południu wyszłam ze szpitala. Biorę duphaston 3 razy dziennie. Na wypisie mam napisane ciąża zagrożona, ale od lekarzy w tym szpitalu niczego nie można było się dowiedzieć. Niestety panuje o tym miejscu bardzo bardzo zła opinia. połowa lekarzu skorumpowana... jak nie więcej. Jak sie nie da kopertki to niczego nie można się dowiedzieć...
nawet na wyjściu nie zrobili mi USG gdzie pacjentka powinna wiedzieć w jakim stanie jest ona i jej dzidzia (szczególnie po lekach, kroplówkach) Powiedziano mi tylko, że mam iść do swojego lekarza na wizytę ( 3 lipca byłam umówiona i nie wiem czy zawalczyć o przyspieszenie) Tutaj wszyscy lekarze się znają... i z tego co zauważyłam jak się trafi na oddział to jest jakaś chora zazdrość... To ogromny minus małych miejscowości. I tak leżakuje sobie i zastanawiam się co dalej... Mdłości przybyły w 5 tc i bardzo się nasilają. Bardzo pilnuje się żeby dużo pić, żeby znów nie doszło do odwodnienia. Mam nadzieje, że nie trafie już na ten wspaniały inaczej oddział... Obecnie jestem w 8 tc, brzuszek zaokrąglony, puchną mi palce strasznie, obrączke jestem w stanie założyć około 11/12 bo z rana to mam paróweczki Witam wszystkie nowe mamusie na wątku |
|
|
|
#4090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak mnie mdliło mdliło i stwierdziłam, że jak zjem coś słodkiego to poleci i będzie spokój. Bo zawsze po zwymiotowaniu lepiej się czuję ![]() Myślałam, że kupuję pączka z marmoladą a tu się okazało z jakims ajerkoniakiem czy czymś takim wstrętnym w środku. Zjadłam pół ale podziałało - od razu wylądowałam w łazience ![]() Ja na początku tak miałam, że ciągle byłam głodna i mogłam jeść wszystko. A teraz jem bo muszę - i to najczęściej kromkę dwie chleba razowego z serkiem topionym ewentualnie masłem i pomidorem. Reszta mi śmierdzi i do buzi wziąć nie mogę. Jeszcze zupy wchodzą mi jako tako. Dzisiaj w pracy otworzyłam szafkę z jedzeniem - i od samego zapachu mnie zemdliło. Jest coraz gorzej, mimo że ciąża coraz starsza. No i dziś znów malutkie plamienie zarejestrowałam. Mam nadzieję, że to tylko chwilowe.
|
|
|
#4091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
możesz jechać "z marszu" do szpitala- przyjmą Cię na blok i do porodu. W takim wypadku masz na dyżurze 2-3 położne (zależy od szpitala) które zajmują się wszystkimi pacjentkami. Podpisując umowę z konkretną położną masz ją "na wyłączność" i nie ważne że nie ma dyżuru- po prostu przyjeżdża- jest do Twojej dyspozycji 24h 7dni. W czasie porodu jest z Tobą cały czas i po porodzie również No ale to kosztuje bo nie jest to "usługa" standardowa. W każdym szpitalu jest inaczej- zazwyczaj na stronie jest wszystko opisane i są podane namiary na położne. Ja z takiej opcji chcę skorzystać bo chcę mieć przy sobie profesjonalistę, który wie co się dzieje i uspokoi mnie że wszystko jest prawidłowo, pomoże mi przez to wszystko przejść a na dodatek jak trzeba ocuci małża
|
|
|
#4092 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trochę się boję, że z bąbla wyrośnie mały terminator, bo udało mu się rozwalić dwie metody antykoncepcji Gumka nam się zsunęła, a po 14 godzinach wzięłam escapelle, które ponoć w pierwszej dobie daje 95% skuteczności :P Jak widać groszek jednak bardzo chce być na świecie ![]() A jeżeli chodzi o Wrocław to jestem ze Starego miasta konkretniej - Szczpin PawMaj13 i Lejdi_aga13 widzę, że też jesteście z Wrocławia Można wiedzieć z jakiej części ? Zostajecie we Wrocławiu przez całą ciążę i po porodzie? ![]() Cytat:
Mam cholernie niski próg bólu. Jak byłam młodsza i musiałam chodzić na szczepienia, to ryczałam już dzień wcześniej ![]() Na 16.30 mam wizytę Booooję się!
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-06-26 o 12:50 |
||
|
|
|
#4093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wystrzelałabym tych konowałów Ja bym poszła do swojego gina aby sprawdził czy wszystko jest OK a tych lekarzy to do sądu podać- co to znaczy,że nie udzielą info bez koperty!!! że tacy ludzie pracują w takich zawodach
|
|
|
#4094 |
|
Zakorzenienie
|
Roane: A może to mały chłopiec dodaje Ci urody
Powiem Ci,że moja siostra miała chłopca i tak ładnie wyglądała w ciąży,że aż napatrzeć się nie mogłam. Może coś w tym jest![]() upadly_aniol00: Mnie jeszcze nie złapała jelitówka,ale zdaję sobie sprawę z tego,że jak już mnie dopadnie,to lekarz nie przepisze mi żadnego leku i będę musiała chyba przeczekać albo leczyć się alternatywnie. Boję się tylko,że rota wirusy mogą być szkodliwe dla malucha ![]() em ma: Mój szwagier z moją siostrą tak mieli dokładnie jak Ty Najpierw super stosunki z teściową a potem siostra okazała się wrogiem,bo jedynego synka zabrała. I on też nie dał powiedzieć źle na mamusię,ale po czasie się opamiętał i przemyślał co jest najważniejsze w życiu. Dobrze,że teraz masz tyle wsparcia od niego Jeśli to jest to już nic więcej nie jest ważne ![]() No jak ja słyszę jak parka mówi do siebie o różnych typu dziubaskach,misiaczkach,p ieskach,prosiaczkach to mam odruch wymiotny. Mystiquee: Haha Ale dialog Ja od kilku dni wręcz domagam się żeby Tż się umył,bo mi nieprzyjemnie jak przyjdzie z pracy i od razu się nie wykąpie. Wczoraj to aż nie chciało mi się do niego przytulić nawet tak zapach papierosów mi zaczął przeszkadzać(A byłam jeszcze miesiąc temu nałogowym palaczem) Teraz zatykam też nos jak otwieram lodówkę ![]() Negrid: U mnie w piątek 8 tc i brzusio się zaokrągla Myślałam,że czeka mnie to dopiero w 4-5 miesiącu
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#4095 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4096 | ||
|
Zadomowienie
|
Wiecie...rzec by można, że ile nas tyle objawów ciążowych
każda z nas jednak przechodzi to trochę inaczejJa niestety mam mdłości od 5 tygodnia i trwają nadal...a to niby zaczął się 2 trymestr... tyle na plus, że już nie wymiotuję.Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja też - oczywiście nic złego w tym, że małżeństwo miło się do siebie zwraca- zdrobnienie imion, jakieś "kochanie" czy "kotek" (np kotuś daj mi to pudełko) no ale bez przesady Poza tym nie rozumiem jak można kogoś nazwać prosiaczkiem??? sorry ale dla mnie to nie ma nic wspólnego z czułością nazywać tak kogoś . Równie dobrze można nazwać: knurkiem, lochą, wieprzykiem itp. Albo pieseczkiem nonie wyobrażam sobie aby mąż do żony powiedział np suczko
|
|
|
#4098 |
|
Zakorzenienie
|
Znam parkę co tak się określa
Dla mnie to nie do pomyślenia. Jakby mój Tż do mnie powiedział pieseczku,to ja w głowie już bym miała inne określenie,właśnie to wyżej wymienione
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#4099 | |||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
[QUOTE=lejdi_aga13;4149866 4] Ja wzięłam sobie dziś na żądanie wolne.Oko mam spuchnięte,ropa mi z niego leci./QUOTE] Zdrowka! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witaj Cytat:
O kurcze. Podziwiam! Te wszystkie specyfiki w dni parzyste i nieparzyste,tak na pamiec,czy masz zapisane kiedy co? Ja to bym szczerze nie chciala zyc bez pizzy,majonezu i slodyczy. Zycie jest takie krotkie,nie chce sobie wszystkiego odmawiac. Ale mysle,ze to sie jakos rownowazy u mnie,bo warzywa,owoce tez jadam itp Soli tez duzo nie uzywam,ale do niektorych potraw jest niezbedna moim zdaniem. Ale wlasciewie dlaczego sie boisz miec corke? Bo tak mysle i mysle i pojac nie moge.
|
|
#4100 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Przez jakiś czas miałam spokój z mdłościami ,ale dzisiaj w nocy wróciły i to ze zdwojoną siłą. Teraz też jeszcze nic nie zjadłam ,bo co podnoszę do ust to odrazu mam odruch wymiotny. A do tego jestem taka słaba , na nic nie mam siły. Najchętniej to bym z łóżka nie wychodziła . Już nie wiem co robić . Może mi coś poradzicie?
|
|
|
|
#4101 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
A rada-leż ile możesz I spróbuj cokolwiek pić żeby się nie odwodnić Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4102 | ||
|
Wtajemniczenie
|
To nie mąż tylko Towarzysz Życia. Ale super jest, bez dwóch zdań. Koleżanka się ze mnie śmieje, że on taki dobry póki ślubu nie mamy, a obrączka wszelki romantyzm z niego wygna
Ale ślubu nie planujemy, więc zaniku romantyzmu również.Cytat:
Cytat:
![]() Nie bój się, jak lekarz zobaczy Dziecia-Terminatora na USG to się nie poważy na żaden brak szacunku wobec terminatorowej matki , wie czym to grozi
|
|
#4103 |
|
Zakorzenienie
|
Roane: Myślałam,że to tylko ja taka,co ślubu nie planuje przez najbliższe kilka lat...
|
|
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
cholera taki mnie dzis kaszel męczy że chyba płuca wypluję
|
|
#4105 |
|
Wtajemniczenie
|
Znalazlam takie porady na mdlosci.Musze kupic swiezy imbir,bo mam tylko w proszku i moze dlatego ta herbatka mi nie pomogla??
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...sci_35646.html |
|
|
|
#4106 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że dziecię terminator też tak podziała na dziadków jak się o nim dowiedzą
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-06-26 o 13:45 |
|
|
|
|
#4107 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja do mojego Męża mówię : "(słowo które sama wymyśliłam, ale nie powiem jakie)" i On również mówi do mnie tak jak sam wymyślił. I w życiu bym się do niego tak nie zwróciła przy ludziach, bo bym się ze wstydu spaliła ![]() W ogóle jak jesteśmy sami to mówimy do siebie innym "naszym" językiem, który mógłby być niezrozumiały dla postronnych Tak już mamy, ale ja nie ukrywam, że jesteśmy walnięci ![]() Niech Wam brzuszki zdrowo rosną
|
|
#4108 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4109 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na mdłości spróbuj pogryzać migdały, często pomaga, albo zalej plasterek świeżego imbiru gorącą wodą, zaparz 10 min i wypij. Możesz znaleźć swój sposób.
Edytowane przez Sheperdess Czas edycji: 2013-06-26 o 13:58 |
||
|
|
|
#4110 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mialam identyczna sytuacje jak Ty z TZ ![]() a ja chce coreczke-2 takich lobuzow bedzie ciezko upilnowac takze chce Julke ![]() ![]() ![]() ja po basenie,sykuje sie na USG...jade z TZ i synkiem ..prosze trzymajcie kciuki bo bardzo sie martwie!!
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:26.

kiwi rozumiem ale kawa? Piję średnio 1, max 2 słabsze dziennie co spotyka sie z dezaprobatą ze strony lubego ;/ no cóż pracuję nad tym ale nakręca mnie to na wyrzuty sumienia ;( 

- kilka dłubanek

nawet na wyjściu nie zrobili mi USG gdzie pacjentka powinna wiedzieć w jakim stanie jest ona i jej dzidzia (szczególnie po lekach, kroplówkach) Powiedziano mi tylko, że mam iść do swojego lekarza na wizytę ( 3 lipca byłam umówiona i nie wiem czy zawalczyć o przyspieszenie)
16.06.2012 
no wystrzelałabym tych konowałów 
Najpierw super stosunki z teściową a potem siostra okazała się wrogiem,bo jedynego synka zabrała. I on też nie dał powiedzieć źle na mamusię,ale po czasie się opamiętał i przemyślał co jest najważniejsze w życiu. Dobrze,że teraz masz tyle wsparcia od niego
Już nie wiem co robić . Może mi coś poradzicie?