|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
za poród---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
może jest głodny jeszcze, mój jak zaraz po karmieniu nie śpi tylko marudzi tzn ze nie dojadł
|
||
|
|
|
#4802 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
podanie dopjero na te dodatkowe 6 tygodni no i ew. Deklaracje do zus jak chcesz u siebie mlodego ubezpieczyc
|
|
|
#4803 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja takie wysyłałam już mi przyznali![]() z tym ze poprosiłam o odesłanie oryginałów jak sobie skserują mogą mi sie przydac jeszcze
Edytowane przez Innocence_89 Czas edycji: 2013-06-26 o 13:18 |
|
|
|
|
#4804 | |
|
Zadomowienie
|
Nie kłamie w sumie bo skurcze są jak się patrz- i bolesne, że ho ho
tyle, że jakoś cała akcja po kilunastu godzinach się rozmywa i tyle z tego mam Cytat:
|
|
|
|
|
#4805 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Sorry, że tak obrazowo. Brzuch dalej pobolewa jak na okres, ale na razie wkładka jeszcze jest czysta. Będę obserwować.
|
|||
|
|
|
#4806 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie dali Ci dziecka na brzuch? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Anoxee trzymam aby coś z tego wyszło i obyło się bez wywoływania ==== moje dziecko spało dziś oszałamiające 2x15minut
|
||||||
|
|
|
#4807 |
|
Wtajemniczenie
|
dali ale tylko na jakieś 5 min a potem ją dostałam dopiero po kilku godzinach
|
|
|
|
#4808 |
|
Zakorzenienie
|
a dlaczego? coś było z nią nie tak czy taka praktyka szpitala?
|
|
|
|
#4809 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no to super
|
||
|
|
|
#4810 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4811 |
|
Wtajemniczenie
|
powiedzieli że mała zdrowa, dostała 10 pkt i ja zabrali. ja w tym czasie czekałam na łożysko potem mnie szyli zeszło ze 30 min a potem sama leżałam jeszcze 2 godz. jak mnie przewieźli na salę to kazali odpoczywać i dopiero kilka godz później dali Małą. Więc chyba taka praktyka szpitalna
|
|
|
|
#4812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby coś ruszyło u Ciebie
|
|
|
|
|
#4814 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Antoinette- gratuluję!!!
Cytat:
na szczęście blond ![]() Cytat:
widziałam zdjęcia Bartoszka w akcji z chustą i jestem ZACHWYCONA a co Bartoszek wyprawiał w nocy? Cytat:
![]() Cytat:
właśnie przed chwilą jej nie podtrzymałam prz podnoszeniu i tak strasznie się odchyliła do tyłu bezwładna.......... Cytat:
Jureczku i VVGH- kciukujemy z Helenką, żeby wszystko było dobrze!!! Cytat:
|
|
#4815 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
pani Lucynka przychodzi czy jakaś inna? brawo za ostatnie nadrabianie zaraz po porodzie i za opis szaleńcze ![]() Cytat:
Cytat:
Ania, u mnie tak się zaczęła akcja, zaraz potem zaczęły lecieć wody
|
|
#4816 |
|
Wtajemniczenie
|
Antoinette gratuluję
duża córa |
|
|
|
#4817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, raz była jak jeszcze w ciąży byłam i ćwiczyliśmy na lalce.. a wczoraj drugi raz bo jakoś nie potrafiłam go dobrze ułożyć mi ta doradczyni powiedziała, że ortopeda, który robił usg bioderek jej dzieciom był zachwycony jak usłyszał, że chustuje a co wyprawiał? budził się często i nie zasypiał od razu po jedzeniu a ja miałam egzamin i musiałam wcześnie wstać... dzisiejsza noc była podobna
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-06-26 o 14:42 |
|
|
|
|
#4818 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale super kolejna bezproblemowy porod super ze nie cierpialas az tak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4819 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
w każdym razie powinna być już, o ile sobie nie zapomniała
|
|
#4820 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny maly zasnal po karmieniu o 12.30 i spi do teraz
|
#4821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4822 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() my mamy chyba kolejny skok rozwojowy za sobą trzy dni były dość ciężkie, choć ważymy tylko 4 kg chichidziś rano tylko był powrót do przeszłości czyli gazów, wiem już jak nierozsądne jest ignorować rady lekarza i drastycznie łamać dietę, nawet nie wiem co zaszkodziło, bo chyba zjadłam wszystko co możliwe- ser żółty, masło, banana, sok porzeczkowy i.....nutellę ![]() dziewczyny (sorki dwupaczki..) moja córcia nie przestaje mnie zachwycać.. im większa tym piękniejsza (nie wiecie kiedy można mieć pewność, że kolor oczu zostanie jaki jest? ), fizycznie i mentalnie, jest taka kochana, wyrozumiała, dobra! dziś mi się zakrztusiła, nie pierwszy raz, ale pierwszy raz po tym jak wróciła wybuchłam płaczem i tuliłam ją jakby ktoś ją chciał mi zabrać! nie mogłam się doczekać świadomych uśmiechów, a jak już zaczęła to nie może przestać Wasze pociechy też mają ciągle zimne dłonie?
|
|
#4823 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
masakra co za doktorek ![]() siostrzyczki sa coraz bardziej do siebie podobne dobrze, ze smoczki inne ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
![]() brawo Antoinettee! witamy kolejna Julcie! ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
kciuki za urzędy - oby gładko poszlo! ps. CZY KTORAS JUZ DOSTALA MACIERZYNSKI? i czy po prostu był to przelew na konto czy jakas decyzja wcześniej... Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-06-26 o 15:53 |
|||
|
|
|
#4824 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Podobno do 3 miesiąca zmieniają się oczy ![]() A u Was już w ogóle nie ma problemów brzuszkowych? Ja dziś się dowiedziałam, że u małej to jednak alergia na mleko krowie, reaguje właśnie stolcami i ulewaniem a nie wysypką... Nasza za często się nie uśmiecha, ale traktujemy ją jak księżniczkę Na każdą nowość co zrobi reaguję płaczem, bo jestem taaaaka dumna ![]() Pewnie każda mama zakochana jest w swoim dziecięciu bez pamięci. Dziś byłam u lekarza 1,5 godziny i non stop uciekałam myślami do mojej stękającej królewny ![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
|
|
#4825 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
albo uciekamy na odchowalnie i motywujemy tym dzidziusie do wyklucia
|
|
|
|
|
#4826 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o kurcze gratulacje!!! jaka duza!!! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Szprotka - wow jak szybko i jak Ty dziewczyno dałaś radę z pępowiną wow... |
||||||
|
|
|
#4827 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
no to imprezowo się wyzylas, Zuzia pokazala tacie, ze opieka nad nia to wcale nie pikus same plusy hehe.Cytat:
---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
ogolnie ten octenisept to fajna sprawa.. psikalam sobie na blizne, nic nie szczypie...mamuska siedmiokrotna ze szpitala bardzo go zachwalala - do teraz psika dzieciakom żeby odkazić rany i nie ma wrzasku ![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
bo my wzielismy miarke i wyszlo nam 50cm ![]() dla duuuzego mężczyzny! pięknie rosnie
|
||||||
|
|
|
#4828 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka
Cytat:
![]() :-* ale naczytałam się o tym na mamach marcowych,wygooglałam i podoba mi się,a ponoć ich dzieci zachwycone. Z moją mamą znowu gorzej:-( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4829 |
|
Zadomowienie
|
Motylku, odkąd byłam na diecie to brzuch baaaaaaaaardzo się uspokoił i Helena zaczęła się uśmiechać. u nas też baaardzo długo nie było wysypki. a skąd masz już pewność?
|
#4830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niezla torpeda jesteś! następnym razem daj organizmowi czas na ogarniecie sytuacji, a nie taka narwana, ze on za Toba nie nadaza maz pewnie się zdziwil, ze go wyrzucilas za drzwi i zmienilas zdanie co do obecności przy porodzie... a później biedak nie miał odwagi przeciąż pępowiny? ![]() zbieraj sily i wracaj do nas - a mezowi zycze dluuugiego urlopu, żeby nadrobil czas z synkiem |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

więc poszłam jeszcze raz do wc a tam nic dalej boli ale to nie to więc wróciłam do łóżka i bolało dalej. Próbowałam zasnąć ale nic z tego bolało dalej, ból zaczął się nasilać i przekształcił się w skurcze które były od razu co 3 min
nie wiedziałm co jest grane czemu od razu takie częste, koło godz 5 obudziłąm męża żeby się powoli zbierał bo jednak chyba dziś pojedziemy do szpitala, ja dopakowałam torbę, umyłam się, ubrałam i poszłam zjeść sniadanie w tym czasie skurcze się tak nasiliły że ciężko było cos zjeść. Wstala mama i mówi mi ze jak mam skurcze co 10-15 min to ze trzeba powoli jechać do szpitala a ja jej mowie ze ja mam co 2-3 min
tak najmniej bolało. po jakimś czasie przyszła położna i mówi żeby poszła pod prysznic to mi ulży więc siedziałam pod prysznicem ale znowu przyszła i mówi zebym przyszla do nich bo chcą mnie zbadać (straciłam poczucie czasu ) . Zbadała mnie i mówi że mamy pełne rozwarcie było jakoś po 10 godz. Śmiała się ze mnie że tak cicho siedze ze urodziłabym tam w łazience a one by nic nie wiedziały. kazala mi robic przysiady na skurczu żeby mala szybciej zeszła na dół. W końcu mówię jej że chce mi się kupę i więcej nie wytrzymam położyli mnie na tym łózku porodowym i kazali przeć, po kilku parciach mnie nacieli, potem jedno parcie i wyskoczyła Malutka. Dali mi ją do pocałowania, pokazli ze dziewczynka
potem zabrali ważyć i mierzyć. przynieśli jeszcze raz ale mi powiedzieli ze zabierają na noworodki. Mi nie chciało odejść łożysko, czekałyśmy na nie chyba z 10 min ale w końcu samo wypłynęło.. Zaczęli mnie szyć i to było najgorsze z całego porodu ale wytrzymałam. Miałam 4 szwy i w środku rozpuszczalne.
za poród
zjadł 90 ml mm.. nie wiem czy on jest takim żarłokiem
nie wygląda na jakiegoś grubaska, jest raczej szczupły

mówię, że dziecko 
Brzuch dalej pobolewa jak na okres, ale na razie wkładka jeszcze jest czysta. Będę obserwować. 

a dla ciebie spóźnione sto lat

). nawet Ignaś dał nam pospać, zresztą śpi dalej
11 tyg temu ta kruszyna miała 51 cm