|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
halooo
czy ktoś mi powie ile trwa skok rozwojowy? bo ja już nie daje rady. Mała praktycznie nie śpi, a jak uśnie to rzuca się dosłownie po całym łóżeczku i płacze przez sen. 10 min spania i koniec. Jedynie dłużej pośpi na mnie. Nawet w nocy nie chciała spać. Zasnęła po 24 a obudziła się o 4:40 a i tak przez całą noc kiepsko spała, to ją głaskałam to trzymałam smoczka i tak w kółko. I znów się krztusi jak pije;/ wczoraj jak płakała to aż się powietrza zabrakło dwa razy, to było straszne siedzę z nią sama w domu, nawet nie ma do kogo gęby otworzyć. TŻ siedzi w pracy od 6:30 do 20, wpada tylko na chwilę żeby zjeść obiad. Rano nie miałam siły żeby iść na spacer, wpakowałam małą w gondolę i postawiłam na parapecie (duże mamy). Myślałam że się zdrzemnę ale znów co chwilę się budziła i marudziła. W sumie tylko rano w miarę grzeczna była. Teraz poszłam na sacer ale po pół godz zaczęło padać. Wróciłam do domu. Po pół godz zorientowałam się że już nie pada, ubrałam siebie zabrałam małą (znów śpi na parapecie) zeszłam na dół i zaczęło lać więc wróciłam, ona chwilowo śpi a ja może TU się trochę zrelaksuję i do kogoś "coś powiem" |
|
|
|
#4862 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Magiusa co do wody do mleka mm, mamy mi znane wlewaja przegotowana wode do termosa i tak tam trzymaja, temperature wtedy mozesz dluzej utrzymac taka jaka chcesz podac dziecku, wlewasz-ochladzasz do odpowiedniej temp.- zamykasz i masz na czarną godzine
|
|
|
|
#4863 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
z tego co piszesz nie pijesz mleka...mało nabialu. nietolerancja laktozy to chyba najpierw jest widoczna w kupkach. u Was obstawiam gazy.Cytat:
![]() moje pytanko, dlaczego chcesz przechodzić na mm? |
||
|
|
|
#4864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie prasuję, bo nic jej nie jest po niewyprasowanym, ale TŻ nie może znieść tego, że jego córkę mogą jakies bakterie podgryzać i sam prasuje
|
|
#4865 |
|
Zakorzenienie
|
tez tak mamy
spanie na czuwaniu, a jak smok wypadnie to nerwusek jakich mało!---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- sporo naszych forumowych dzidziusiow miało wcześniej kolki. wlasnie kolo 2 tygodnia. |
|
|
|
#4866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój tak. zimne stopy i dłonie. pytałam o to dziś położną - nie jest to nic niepokojącego, po prostu dziecko ma kiepską termoregulację i to czy jest mu zimno czy ciepło lepiej sprawdzić na karczku i w ogóle nie sugorować się stopami/dłońmi
|
|
#4867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wczoraj jadlam jajko sadzone ziemniaki z koperkiem i maslanke (tu glowni sprawcy to jajo albo maslanka ) ewentualnie murzynek ze smażonymi jablkami |
||
|
|
|
#4868 |
|
Wtajemniczenie
|
od wczoraj aktywność małego spadła do zera, je i śpi i nic więcej, dzisiaj na chama mu cyca wsadzam do buzi bo mu się chyba nawet nie chce ssać
z tej butli w miarę pil bo prawie 130 ml wypił a przy piersi zasypia i nie da rady go obudzić.wysypka cały czas się utrzymuje, całe czoło w krostach policzki i broda, dzwoniłam do położnej i się pytam czy to może byc alergia czy potówki i odpowiedź: pani Aniu niech pani nie panikuje to na pewno potówki, taa ona przez tel widzi i rozróżnia :/ |
|
|
|
#4869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- a jesz jakos sensownie? spróbuj wlozyc swoje mleczko do lodówki i po jakims czasie sprawdz ilość tłuszczu na wierzchu- podobno treściwy pokarm ma niezły kożuszek. lykaj witaminy. sama nie wiem... |
|
|
|
|
#4870 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas też tak czasami jest... na początku też myślałam , ze to skok rozwojowy... jednak ten "skok" trwa od początku 3 tygodnia az do teraz...== happy- ja prasuję dzisiaj zajęło mi to 1,5godziny...banka-ja jak pochwalę Małego, to zazwyczaj za chwilę zaczyna mu się pogarszać
|
|
|
|
|
#4871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba, ze pogniecione sukienki, ale bodziaki domowe mamy równo wysuszone i wygladaja jak ze sklepu
|
|
|
|
|
#4872 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Cytat:
salviae ja też zauważyłam odparzenia na szyi ![]() color śliczny Tymcio ![]() no i po spaniu. Godzi 20 min więc i tak ok |
|
|
|
|
#4873 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka
Cytat:
czyli trzeba szukac dalej...albo to tak szybko nie mija. może jak mina 3 miesiące to się to wszystko unormuje, układ pokarmowy dojrzeje
|
|
|
|
|
#4874 |
|
Zadomowienie
|
mam takie pytanko jak odciagnelam w nocy pokarm i wlozylam do lodowki i dzisiaj odciagnelam w dzien kolejna mala dawke to czy moge dolac do tego co mam w lodowce czy w ogole mozna tak dolewac? i czy moge zamrozic mleko w butelce bo nie mam pojemników i ile dni moge odciagac zeby zamrozic taki pokarm bardzo prosze o rady bo zielona jestem w tej kwesti
|
|
|
|
#4875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
puchatkowa ślicznotka z tej Twojej córci marchewka mi ostatnio często jest słabo. To chyba z przemęczenia Magiusia jak dla mnie pierwszy miesiąc był straszny, nie radziłam sobie. Później jest lepiej. |
|
|
|
|
#4876 |
|
Zadomowienie
|
hej
Moja Natka dziś uśmiechneła sie do mojej mamy (rodzice wracali z wczasów i nas odwiedzili) tak,że aż dołeczki sie pokazały Moja przyjaciółka urodziła dziś córeczke, 2800 waga,54 cm słodka kruszynka, ciesze sie bardzo, bo to jedyna osoba z kótra stały mam kontakt od studiów i na dodatek moja śwaidkowa na slubie, a teraz jeszcze obie mamy córcie w tym samym wieku no iporód trwał 2 h, praktycznie niemaiał bóli i na porodówke do szpitala pojechała rano zrobić sobie ktg bo ja brzuch troszke bolał skurcze miała a tu okazało sie że rozwarcie 7 cm i lekarz do niej ze jakby nieprzyjechałą to by w domu rodziła a 5 dni temu odstawiła fenetrol a brała go od 6 tyg ciaży a urodziła troszke przed terminem ......................... ......................... . Motylek prykro że takie macie problemy brzuszkowe, kupkowe Antoinette gratuluje córeczki twoja mała tak jak moja ponad 4 kg![]() Banka za sen małego, moja potrafi czasem spać w dzień tylko 2-3 h a tak to płacz i marudzenie i nosze ie na rekach, kołysanie, bujanie.....Axela fajnie że sie zabawiłaś ![]() vil to dużego chłopaka już masz (i już 11 tyg a pamietam jak siedzac w kuchni i gotujac rosół czytałam ze urodziłaś- ale ten czas szybko zleciał) moja urodziła sie 58 cm, próbowałam ja zmierzyć ale zawsze mi inny wynik wychodzi wiec już niewiem ile ma ale nadal wiekszość 62 jest zaduże wszczególności dresiki, sukieneczki, bo śpiochy i body sa akurat
Edytowane przez Atena564 Czas edycji: 2013-06-26 o 17:36 |
|
|
|
#4877 |
|
Zakorzenienie
|
boskie
Ashy mam nadzieje że już jesteście w domku anka za pierwszy uśmieszekmaluska ja na początku dawałam jeść kiedy tylko mała chciała i teraz je co 2-3 godz, w nocy zdarza się że dłużej wytrzyma mała zasnęła, oczywiśie na mnie |
|
|
|
#4878 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też wydaje mi sie ze poczatki sa najgorsze bo widze po sobie ze poamłu coraz bardziej radze sobie z ogarnieciem opieki nada mała, domem, gotowaniem czy choćby znalezieniem chwili by wejść na neta czy obejrzeć jakiś film, co przez pierwsze 2 tyg było wrecz nieralne do zrobienia ......................... .. sharp musze ci powiedzieć ze twoja mała jest słodka i te jej sukieneczki sa prześłiczne ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
![]() moja też najchetniej zasypia na mnie lub tż |
||
|
|
|
#4879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może mże..ale boje sie nocki..choc spi juz 17godzine z rzedu to moz i noc przespi
|
|
|
|
|
#4880 |
|
Zakorzenienie
|
ja miałam cały czas co 5 min
maluśka nie patrz na to co piszą w ksiażkach. Każdy dzieciaczek potrzebuje inna ilość jedzenia. vil wszystkiego najlepszego o Tzcie pisać nie będę bo u mniew niedziele pewnie będzie to samo Aaś boskie są te Twoje dziewczyny antoine gratulacje najbardziej podoba mi się tytuł Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha (Anoxee) i pisałabym tutaj mimo przekroczenia 5000 postów, tylko czy tak można? |
|
|
|
#4881 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4882 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
nie liczyłabym na to raczej ![]() ale daj znać jak tak się stanie, to przestanę moją zmuszać do aktywności
|
|
#4883 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4884 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kąpaliśmy Młodą w hippie, ale coś jej skóra się przesuszyła i się łuszczy i położna zaleciła emolient a ja kompletnie nie wiem co wybrać bo nie zakładałam, że takich środków będę musiała używać.
Czy któraś z Was używa jakichś emolientów??? Cytat:
Dzięki Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za Jureczka i tą nerkę.Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4885 |
|
Zadomowienie
|
a moze to tradzik niemowlecy?? moja go ma...krostki wówczas bledna jak jest chłodniej np. w nocy czy na dworze a tak to czerwone wrecz czasem całę plamy , niekótr ropne krosty
|
|
|
|
#4886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czerwonego nie rozumiem w sensie chcesz kilka dni robić zlewki i mrozić? ja jeśli mam zamiar zamrozić to robię to od razu Cytat:
|
||
|
|
|
#4887 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4888 |
|
Zakorzenienie
|
szprotka
za opis poroduJusti zazdroszczę chustowania, mam chustę ale sama sobie nie radzę a nie ma mi kto pomóc
|
|
|
|
#4889 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://www.google.pl/search?q=gencj...w=1366&bih=634 ja nią smarowałam pod pachami młodemu bo miał odparzone bardzo, po 2-3 dniach się wygoiło ![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4890 |
|
Zadomowienie
|
fajnie było poczytać was ...ale sie skończyło.....młoda sie obudziła
![]() papa kciuki za nierozpakowane
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:53.

z tego co piszesz nie pijesz mleka...mało nabialu. nietolerancja laktozy to chyba najpierw jest widoczna w kupkach. u Was obstawiam gazy.

nie da się go uspokoić
u nas też tak czasami jest... na początku też myślałam , ze to skok rozwojowy... jednak ten "skok" trwa od początku 3 tygodnia az do teraz...

czyli trzeba szukac dalej...albo to tak szybko nie mija. może jak mina 3 miesiące to się to wszystko unormuje, układ pokarmowy dojrzeje
słodka kruszynka, ciesze sie bardzo, bo to jedyna osoba z kótra stały mam kontakt od studiów i na dodatek moja śwaidkowa na slubie, a teraz jeszcze obie mamy córcie w tym samym wieku
i lekarz do niej ze jakby nieprzyjechałą to by w domu rodziła 

za Jureczka i tą nerkę.