|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
gosiulka
za opis porodudo macierzyńskiego akt urodzenia i podanie banka dla maluszka za spaniediabli ja dostałam wczoraj przelew (drugi). Już za czerwiec mi przelali bo tamto było za maj. Decyzji nie mam a ja powinnam dostać ( ze względu na to postępowanie). Ale tak normalnie to raczej nie wysyłaja MoTyleKsw ja jak ktoś obcy (nie ja i nie Tz) ma małą na rękach to tęsknie. Nie wiem jak ją zostawię w sobotę na tyle godz
|
|
|
|
#4892 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Hej
Wiem, że mnie widzicie na pasku ciągle, więc wypadałoby się chociaż przywitać Podczytuję Was regularnie od jakiegoś czasu i czerpię od Was wiedzę na temat pierwszych i tych dalszych dni z Maleństem Wiem nawet jak zabrać się do załatwiania becikowego krok po kroku ![]() Gratuluję Wam Maluszków Wszystkie są takie śliczne i cudowne Mam nadzieję, że się nie gniewacie i mogę podczytywać nadal ![]() W zamian mogę obiecać, że wrzucę zdjęcie swojego synka jak się już urodzi
|
|
|
|
#4893 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
1.5 h w ciągu dnia wygospodarować wow.. ja nic nie prasuje nawet zbyt idealnie nie układam w szufladach, szkoda by mi było gdyby mi mała ulała na świeżo wyprasowany w pocie czoła ciuszek ![]() Cytat:
|
|
|
#4894 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Jakbym miała wlewać wodę i odmierzać miarki co każde karmienie to małą chyba by się zadarła
|
|
|
|
|
#4895 |
|
Zadomowienie
|
XxXJuSstiii wlasnie tak chcialam odciagac przez dwa trzy dni i zmarozic bo mnie bardzo marnie idzie to odciaganie ok 30 ml za cala noc odciagnelam to przeciez nie bede mrozic po 30 bo to troche malo
|
|
|
|
#4896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a kiedy odciągasz? między karmieniami? na raty, ciągiem? |
|
|
|
|
#4897 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mała dalej śpi na mnie. Czyli już 2 godz i 20 min kima. wow. Tylko nie wiem co teraz robić bo kąpiemy ją przed jedzeniem ( i tego chce się trzymać). I miałam zamiar kąpać ją o 18 bo jedzonko o 18:30. Tylko że pewnie będzie ryk ale nie chce jej kąpać o 21;/Neni witaj ![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
ale swoje i TŻta też
|
||
|
|
|
#4898 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Spi nadal. Nawet w nocy nie spi tyle godzin wtf!?
DIABLI piatek/poniedzialek wysyla zus $ Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jestem pewna, że to już nie wzdęcia, wzdęcia może miał wcześniej, ale teraz to już kolki. Dlatego jestem nieco ogłupiała, bo zostałam o wodzie, chlebie, szynce gotowanej i zupach. A jak jest widoczna nietolerancja laktozy w kupkach? Odnośnie mm to na razie nie zamierzam przechodzić, ale po prostu się zastanawiam czy jeśli to będzie nietolerancja to czy nie będę musiała. Na razie mam plan użycia dziś Sab Simplexu i sprawdzenia czy przejdzie ( od przyjaciółki farmaceutki wiem, że efekty czy coś działa czy nie powinno być widać już po 1 dniu bo to nie kumuluje się w organiźmie tylko w nim zostaje zaledwie na kilka h i jest wydalane, więc jeśli po 1 dniu nie ma efektu tzn. że nie działa) jak nie to spróbuję Delicolu własnie na laktoze...a jak i to nie pomoże to już w pon. pogadam z pediatrą. My mamy Oilatum i skarżyć się nie mogę. Generalnie właśnie mu się łuszczyła po porodzie, a teraz już przestała.
|
|
#4900 |
|
Zadomowienie
|
Color na wizazu jest temat o biedronce i tam na pierwszej stronie jest lista biedronek wyprzedazowych i w tych biedronach sa te rzeczy
Oprócz tego były 3 paki body po 15 zł, ale same dziewczęce zostały i jakieś stroje na lato spodenki i bluzka za 10 zł i dresy po nie wiem ile bo Kuba się tak darł, że skupiłam się na naklejkach i uciekałam, a naklejki po 6 zł ide nadrobić bo strasznie dużo napisałyście
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-06-26 o 18:37 |
|
|
|
#4901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mąż się śmieje, że on by chętnie się sam w tym oilatum wykąpał
|
|
|
#4902 | ||
|
Zakorzenienie
|
Moja na jednym ciemne a na drugim jasne
![]() Tak. Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, ze nie dłużej ![]() W ogóle mam szpital w domu Mąż z gorączką, smarka i kaszle tak, że małą budzi, od dzisiaj na L4. Młoda coś katarek dostała, lekarz potwierdził, ze lekki ma, dostała witaminę C i zakaz spacerów min 2 dni. Meżuś dzisiaj idzie spać do innego pokoju, pierwsza noc sam na sam z Paulą, zobaczymy jak to będzie ... Kąpieli też nie robimy, bo ja jestem zmęczona 2 nockami marudzenia a mąż nie ma siły mi pomóc.
|
|
#4903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokoik jest cudny |
|
|
|
|
#4904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4905 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
i łykam Pharmaton Matruelle. Jak oglądam swoje mleko to jest rozwarstwione, ale jakoś zbyt wiele tego kozucha nie ma
|
|
#4906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zbieram do 24h i zamrażam
|
|
|
#4907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4908 |
|
Wtajemniczenie
|
Atena zapomniałam Ci podziękować za tą rade dotycząca odparzenia, zrobiłam clotrimazolum i nadmanganianem potasu i dupka jak marzenie
![]() i znowu się zadławił, zrobiłam tak jak na tym filmiku i odbeknął i poleciało mu pełno mleka, kurde i tak codziennie przed kąpielą jest
|
|
|
|
#4909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4910 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak od razu przelewCytat:
![]() Jak ja nienawidzę problemów brzuszkowych Cytat:
![]() Ja prasuje jak mam czas, ale czasto ubieram pogniecione Ja u Kuby diagnozuje skok co najmniej raz dziennie od 4 tygodnia
|
|
|
#4911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam tylko nadzieję, że to da rade bo na samą myśl na przejscie na mm ryczę. Ja wiem, że to nic takiego, ale jakoś się nastawiłam na tą pierś. W każdym razie coraz wyraźniej mi się jawi ta nietolerancja, bo Młody z reguły krótko po jedzeniu ma jazdy i tylko i wyłącznie właśnie z przewodu pokarmowego, nie ma wymiotów ani nic, tylko ból brzucha, prężenie się, nie umiem powiedzieć jaka kupa bo wsiąka w pieluchę, ale np. jak wczoraj zrobił jak go przewijałam to właściwie była taka brązowa woda z grudkami.... Ktoś coś więcej wie o tej nietolerancji?
|
|
#4912 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Brązową? A nie bliżej jej do musztardy? Jak są grudki to ok
Przy nietolerancji laktozy kupa jest kwaśna i obszczypuje tyłek. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4913 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-
Cytat:
Nie umiem kurcze powiedziec czy jest kwasna. Tylek jest ok ale tez zmieniamy czesto pieluszki i smarujemy przy kazdej zmianie linomagiem. Na pewno kupka nie jest bezzapachowa ale to chyba normalne tylko nie wiem czy to.kwasny zapach, moze sa jakies papierki do pomiaru tego. Modle sie by to byly zwykle kolki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4914 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Cytat:
z tego co słyszałam to nie dolewa się.:-* Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4915 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha! Ale jestem happy! Zus 28go wyplaci mi macierzynski w taaakiej kwocie ze kuwa nie ogarniam
koniec dlugow i problemow! .![]() Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4916 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A powiedz wygodnie Ci się przewija Małego tak jak przewijak masz bokiem? Bo nam coś za nisko na obecnym na stole i zastanawiam się czy dać go na wyższą komodę ale byłby na niej właśnie bokiem ![]() Cytat:
Cytat:
Czyli chyba jednak i ja zakupię oilatum skoro polecacie I chyba wezmę do tego emulsję specjalną z emolium ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4917 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4918 |
|
Zakorzenienie
|
Super, tylko pamiętaj, że to głównie ma być dla Ciebie i małej, a nie dawaj TŻ'towi na jego wymysły.
|
#4919 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no jest moc
az sie Zunia obudzila.. ciekawe czy zasnie dzis w nocy Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4920 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Axelka koniec długów Twoich czy Tż??? Przepraszam że pytam,ale po tym co tu od Ciebie się naczytałam to mam negatywne nastawienie do niego:-/ ja wiem że to Twoja kasa i Twoje życie,ale nie bądź nie mądra i nie spłacaj czasem kredytów tż bo pewnie on teraz mega kochany będzie ![]() To Twoja kasa i Zu:-* jak Ty byłaś w potrzebie to on miał to w nosie. Nie gniewaj się,musiałam to napisać:-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.

za opis porodu

dzisiaj zajęło mi to 1,5godziny...
1.5 h w ciągu dnia wygospodarować wow.. ja nic nie prasuje
nawet zbyt idealnie nie układam w szufladach, szkoda by mi było gdyby mi mała ulała na świeżo wyprasowany w pocie czoła ciuszek 

07.07.2012