Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni 10 23,26%
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 2 4,65%
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. 2 4,65%
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 24 55,81%
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 5 11,63%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-26, 18:08   #4891
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

gosiulka za opis porodu

do macierzyńskiego akt urodzenia i podanie

banka dla maluszka za spanie

diabli ja dostałam wczoraj przelew (drugi). Już za czerwiec mi przelali bo tamto było za maj. Decyzji nie mam a ja powinnam dostać ( ze względu na to postępowanie). Ale tak normalnie to raczej nie wysyłaja

MoTyleKsw ja jak ktoś obcy (nie ja i nie Tz) ma małą na rękach to tęsknie. Nie wiem jak ją zostawię w sobotę na tyle godz
Stary 2013-06-26, 18:10   #4892
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Hej
Wiem, że mnie widzicie na pasku ciągle, więc wypadałoby się chociaż przywitać

Podczytuję Was regularnie od jakiegoś czasu i czerpię od Was wiedzę na temat pierwszych i tych dalszych dni z Maleństem Dzięki Wam zakupiłam muszle laktacyjne, katertery wertyklane i inne polecane "gadżety" Wiem nawet jak zabrać się do załatwiania becikowego krok po kroku

Gratuluję Wam Maluszków
Wszystkie są takie śliczne i cudowne
Mam nadzieję, że się nie gniewacie i mogę podczytywać nadal
W zamian mogę obiecać, że wrzucę zdjęcie swojego synka jak się już urodzi
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 18:11   #4893
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
happy- ja prasuję uwielbiam idealnie wyprasowane ciuszki dzisiaj zajęło mi to 1,5godziny...
o ludzie, musisz mieć strasznie grzeczne dziecko 1.5 h w ciągu dnia wygospodarować wow.. ja nic nie prasuje nawet zbyt idealnie nie układam w szufladach, szkoda by mi było gdyby mi mała ulała na świeżo wyprasowany w pocie czoła ciuszek

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
mam takie pytanko jak odciagnelam w nocy pokarm i wlozylam do lodowki i dzisiaj odciagnelam w dzien kolejna mala dawke to czy moge dolac do tego co mam w lodowce czy w ogole mozna tak dolewac? i czy moge zamrozic mleko w butelce bo nie mam pojemników i ile dni moge odciagac zeby zamrozic taki pokarm bardzo prosze o rady bo zielona jestem w tej kwesti
ja tak robiłam, odciagałam w nocy np 70 ml a w dzień dodałam do tego 50 i do zamrażalki. Mleko w lodówce moze stac do 48 h. Ja zlewek więcej niż 2 nie robiłam i staram się trzymać nie dłużej niż dobę. A mroże w pojemnikach na mocz jałowych, tam się miesci 100-120 ml i to potem będzie idealnie na porcję dla małej. Jak zamrozisz więcej to będziesz miała później problem z odmrożeniem, bo najlepiej żeby dziecko odmrożony pokarm szybko wypiło i żeby nie stał zbyt długo i wiadomo ponownie zamrozić nie wolno.
Stary 2013-06-26, 18:13   #4894
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dodatkowe pyt. Do mam dajacych mm bo kto wie czy nie bede musiala przejsc. Jatak wy to robicie ze macie je szybko gotowe? Bo w instr.napisane ze wode zagotowac a pozniej sclodzic do 40stopni, a przeciez to wszystko trwa i dziecko sie niezle wkurzyc moze. A w nocy to juz w ogole takie wyprawy do kuchni to chyba ciezko. Wiec jak robicie?
Mam 5 butelek. Gotuję wodę w czajniku, wlewam do każdej ile ma być na amciu (u mnie 120 ml), zakręcam i sobie leżą na półce. Mam pojemnik z 4 przegródkami, do każdej odmierzam porcję mleka (u nas 4 miarki). I jak jest pora karmienia biorę sobie buteleczkę i wkładam (bez smoczka) do mikrofali na 15 sek, wsypuje mleko z pojemniczka. I potrząsam idąc do pokoju. Zrobienie mleka zajmuje mi mniej niż minutę Jakbym miała wlewać wodę i odmierzać miarki co każde karmienie to małą chyba by się zadarła
Stary 2013-06-26, 18:19   #4895
becik_4
Zadomowienie

XxXJuSstiii wlasnie tak chcialam odciagac przez dwa trzy dni i zmarozic bo mnie bardzo marnie idzie to odciaganie ok 30 ml za cala noc odciagnelam to przeciez nie bede mrozic po 30 bo to troche malo
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 18:22   #4896
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
XxXJuSstiii wlasnie tak chcialam odciagac przez dwa trzy dni i zmarozic bo mnie bardzo marnie idzie to odciaganie ok 30 ml za cala noc odciagnelam to przeciez nie bede mrozic po 30 bo to troche malo
no ja bym takich porcji nie mieszała mam obawy łączyć mleko z jednego dnia a co dopiero z kilku

a kiedy odciągasz? między karmieniami? na raty, ciągiem?

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 18:24   #4897
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
co do mleka, możesz zrobić z wodą źródlaną albo przegotowaną w temp. pokojowej, nawet lepiej jak przyzwyczaisz młodego do jedzenia w temp. pokojowej nie będziesz się bujać z podgrzewaniem, a dzieciom wszytsko jedno
mm nie rozpuści się dobrze jak woda nie będzie podgrzana i będzie się zatykał smoczek. Przynajmniej w tym mleczku co my mamy tak jest ale ono jest gęste

mała dalej śpi na mnie. Czyli już 2 godz i 20 min kima. wow. Tylko nie wiem co teraz robić bo kąpiemy ją przed jedzeniem ( i tego chce się trzymać). I miałam zamiar kąpać ją o 18 bo jedzonko o 18:30. Tylko że pewnie będzie ryk ale nie chce jej kąpać o 21;/

Neni witaj

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
o ludzie, musisz mieć strasznie grzeczne dziecko 1.5 h w ciągu dnia wygospodarować wow.. ja nic nie prasuje nawet zbyt idealnie nie układam w szufladach, szkoda by mi było gdyby mi mała ulała na świeżo wyprasowany w pocie czoła ciuszek
ja też prasuje ale swoje i TŻta też
Stary 2013-06-26, 18:27   #4898
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.

Spi nadal. Nawet w nocy nie spi tyle godzin wtf!?

DIABLI piatek/poniedzialek wysyla zus $

Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 18:30   #4899
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
nie jesz drugich dan? chyba na samych zupkach ciężko wyzyc z tego co piszesz nie pijesz mleka...mało nabialu. nietolerancja laktozy to chyba najpierw jest widoczna w kupkach. u Was obstawiam gazy.

woda zrodlana, przegotowana - butelka może stać w podgrzewaczu i być ciepla w każdej chwili. w nocy dosypujesz proszek i już

moje pytanko, dlaczego chcesz przechodzić na mm?
No właśnie ja jem naprawdę mało i szczerze mówiąc ograniczam coraz mocniej. A ciekawe, że jadłam sobie biały ser i żółty i Młody nie miał problemów, a teraz jem coraz mniej ( dziś nawet opiekane w piekarniku jabłka odstawiłam, a podobno takie nie powinny szkodzić) a on się naprawdę mocno spina.
I jestem pewna, że to już nie wzdęcia, wzdęcia może miał wcześniej, ale teraz to już kolki.
Dlatego jestem nieco ogłupiała, bo zostałam o wodzie, chlebie, szynce gotowanej i zupach.
A jak jest widoczna nietolerancja laktozy w kupkach?

Odnośnie mm to na razie nie zamierzam przechodzić, ale po prostu się zastanawiam czy jeśli to będzie nietolerancja to czy nie będę musiała.

Na razie mam plan użycia dziś Sab Simplexu i sprawdzenia czy przejdzie ( od przyjaciółki farmaceutki wiem, że efekty czy coś działa czy nie powinno być widać już po 1 dniu bo to nie kumuluje się w organiźmie tylko w nim zostaje zaledwie na kilka h i jest wydalane, więc jeśli po 1 dniu nie ma efektu tzn. że nie działa) jak nie to spróbuję Delicolu własnie na laktoze...a jak i to nie pomoże to już w pon. pogadam z pediatrą.

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny kąpaliśmy Młodą w hippie, ale coś jej skóra się przesuszyła i się łuszczy i położna zaleciła emolient a ja kompletnie nie wiem co wybrać bo nie zakładałam, że takich środków będę musiała używać.
Czy któraś z Was używa jakichś emolientów???
My mamy Oilatum i skarżyć się nie mogę. Generalnie właśnie mu się łuszczyła po porodzie, a teraz już przestała.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 18:35   #4900
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
byłam w biedronie i u mnie niczego przecenionego nie ma
Color na wizazu jest temat o biedronce i tam na pierwszej stronie jest lista biedronek wyprzedazowych i w tych biedronach sa te rzeczy byłam dzisiaj w większej i kupiłam jeszcze 3 paki naklejek dla młodego nie chciałam nic naklejać, ale pokój jakiś taki smutny był, myślicie, że ładnie ? (żabki nad przewijakiem i rządek z żyrafami)
Oprócz tego były 3 paki body po 15 zł, ale same dziewczęce zostały i jakieś stroje na lato spodenki i bluzka za 10 zł i dresy po nie wiem ile bo Kuba się tak darł, że skupiłam się na naklejkach i uciekałam, a naklejki po 6 zł

ide nadrobić bo strasznie dużo napisałyście
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_1082.jpg (45,8 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_1080.jpg (46,0 KB, 54 załadowań)
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-06-26 o 18:37
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 18:39   #4901
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny kąpaliśmy Młodą w hippie, ale coś jej skóra się przesuszyła i się łuszczy i położna zaleciła emolient a ja kompletnie nie wiem co wybrać bo nie zakładałam, że takich środków będę musiała używać.
Czy któraś z Was używa jakichś emolientów???
my kąpiemy w oilatum i niczym nie smarujemy po kąpieli, tak na zaleciła położna, dopiero następnego dnia rano smaruje tam gdzie sucho i się łuszczy skóra mleczkiem hipp i tyle, młody ma super skórę, a my z TŻ dłonie mąż się śmieje, że on by chętnie się sam w tym oilatum wykąpał
Stary 2013-06-26, 18:40   #4902
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
myślałam, że tylko moja ma włosy na uszkach na szczęście blond
Moja na jednym ciemne a na drugim jasne
Cytat:

Wasze pociechy też mają ciągle zimne dłonie?
Tak.
Cytat:
kurdesz, moja mówiła, że to nie znaczy, że całe życie będzie mieć alergię :/
Jak byłam mała to nie mogłam jeść płatków owsianych, pomidorów (ze sklepu, domowe bez nawozów ok) i coś tam jeszcze, a teraz nie mam problemów.
Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
czy ktoś mi powie ile trwa skok rozwojowy? bo ja już nie daje rady. Mała praktycznie nie śpi, a jak uśnie to rzuca się dosłownie po całym łóżeczku i płacze przez sen. 10 min spania i koniec.
Podpinam się pod pytanie, u nas to samo.
Cytat:
piszą, że skok może trwać 2 dni do tygodnia
Mam nadzieję, ze nie dłużej

W ogóle mam szpital w domu
Mąż z gorączką, smarka i kaszle tak, że małą budzi, od dzisiaj na L4.
Młoda coś katarek dostała, lekarz potwierdził, ze lekki ma, dostała witaminę C i zakaz spacerów min 2 dni.
Meżuś dzisiaj idzie spać do innego pokoju, pierwsza noc sam na sam z Paulą, zobaczymy jak to będzie ...
Kąpieli też nie robimy, bo ja jestem zmęczona 2 nockami marudzenia a mąż nie ma siły mi pomóc.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 18:40   #4903
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Color na wizazu jest temat o biedronce i tam na pierwszej stronie jest lista biedronek wyprzedazowych i w tych biedronach sa te rzeczy byłam dzisiaj w większej i kupiłam jeszcze 3 paki naklejek dla młodego nie chciałam nic naklejać, ale pokój jakiś taki smutny był, myślicie, że ładnie ? (żabki nad przewijakiem i rządek z żyrafami)
Oprócz tego były 3 paki body po 15 zł, ale same dziewczęce zostały i jakieś stroje na lato spodenki i bluzka za 10 zł i dresy po nie wiem ile bo Kuba się tak darł, że skupiłam się na naklejkach i uciekałam, a naklejki po 6 zł

pokoik jest cudny

Stary 2013-06-26, 18:43   #4904
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie ja jem naprawdę mało i szczerze mówiąc ograniczam coraz mocniej. A ciekawe, że jadłam sobie biały ser i żółty i Młody nie miał problemów, a teraz jem coraz mniej ( dziś nawet opiekane w piekarniku jabłka odstawiłam, a podobno takie nie powinny szkodzić) a on się naprawdę mocno spina.
I jestem pewna, że to już nie wzdęcia, wzdęcia może miał wcześniej, ale teraz to już kolki.
Dlatego jestem nieco ogłupiała, bo zostałam o wodzie, chlebie, szynce gotowanej i zupach.
A jak jest widoczna nietolerancja laktozy w kupkach?

Odnośnie mm to na razie nie zamierzam przechodzić, ale po prostu się zastanawiam czy jeśli to będzie nietolerancja to czy nie będę musiała.

Na razie mam plan użycia dziś Sab Simplexu i sprawdzenia czy przejdzie ( od przyjaciółki farmaceutki wiem, że efekty czy coś działa czy nie powinno być widać już po 1 dniu bo to nie kumuluje się w organiźmie tylko w nim zostaje zaledwie na kilka h i jest wydalane, więc jeśli po 1 dniu nie ma efektu tzn. że nie działa) jak nie to spróbuję Delicolu własnie na laktoze...a jak i to nie pomoże to już w pon. pogadam z pediatrą.

My mamy Oilatum i skarżyć się nie mogę. Generalnie właśnie mu się łuszczyła po porodzie, a teraz już przestała.
nie wiem czy słusznie się męczysz, tak Ci zalecił pediatra? mi położna mówiła, że jak kolki się pojawią to bez względu na to co jesz, a tylko dziecku mleko zubożeje i że wszelka eliminacja pokarmów powinna być pod nadzorem lekarza
Stary 2013-06-26, 18:43   #4905
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

a jesz jakos sensownie? spróbuj wlozyc swoje mleczko do lodówki i po jakims czasie sprawdz ilość tłuszczu na wierzchu- podobno treściwy pokarm ma niezły kożuszek. lykaj witaminy. sama nie wiem...
Teraz jem w miarę normalnie, bo jestem u rodziców i łykam Pharmaton Matruelle. Jak oglądam swoje mleko to jest rozwarstwione, ale jakoś zbyt wiele tego kozucha nie ma
Stary 2013-06-26, 18:45   #4906
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
wszędzie - na szkole rodzenia, pytając położnych i w książkach słyszałam wersje, że można zbierać mleko 24-48 h tylko mieszać jak oba są schłodzone

ja zbieram do 24h i zamrażam
Stary 2013-06-26, 18:50   #4907
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem czy słusznie się męczysz, tak Ci zalecił pediatra? mi położna mówiła, że jak kolki się pojawią to bez względu na to co jesz, a tylko dziecku mleko zubożeje i że wszelka eliminacja pokarmów powinna być pod nadzorem lekarza
dokładnie

Stary 2013-06-26, 18:56   #4908
ankaaa206
Wtajemniczenie

Atena zapomniałam Ci podziękować za tą rade dotycząca odparzenia, zrobiłam clotrimazolum i nadmanganianem potasu i dupka jak marzenie

i znowu się zadławił, zrobiłam tak jak na tym filmiku i odbeknął i poleciało mu pełno mleka, kurde i tak codziennie przed kąpielą jest

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 19:13   #4909
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Atena zapomniałam Ci podziękować za tą rade dotycząca odparzenia, zrobiłam clotrimazolum i nadmanganianem potasu i dupka jak marzenie

i znowu się zadławił, zrobiłam tak jak na tym filmiku i odbeknął i poleciało mu pełno mleka, kurde i tak codziennie przed kąpielą jest
Moj pieknie beka a i tak ulewa duzo, jak przybiera to sie nie martw, wyrosnie
Stary 2013-06-26, 19:14   #4910
salviae
Zadomowienie

Cytat:

ps. CZY KTORAS JUZ DOSTALA MACIERZYNSKI? i czy po prostu był to przelew na konto czy jakas decyzja wcześniej...
Ja dostałam już nawet dwa tak od razu przelew
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Super!!! Oby było lepiej

Podobno do 3 miesiąca zmieniają się oczy
A u Was już w ogóle nie ma problemów brzuszkowych? Ja dziś się dowiedziałam, że u małej to jednak alergia na mleko krowie, reaguje właśnie stolcami i ulewaniem a nie wysypką...
Kurde mam nadzieje, że później się zmieniają bo miałam nadzieje, że chociaż zielone oczy będą po mnie, bo jak narazie to mały jest klonem męża i właśnie oczy też robią mu sie jasno niebieskie
Jak ja nienawidzę problemów brzuszkowych każda kupa to mega powód do radości bo wiem, że przez jakiś cza będę miała uśmiechnięte i gugajace dziecko

Cytat:
kurdesz, moja mówiła, że to nie znaczy, że całe życie będzie mieć alergię :/
mniam, taki chlebek na zakwasie. chyba też zacznę piec! tylko kiedy hmhmh

dziewczyny, prasujecie ubranka? pamiętam jak będąc w ciąży dyskutowałyśmy to i mówiłam, że sobie nie prasuję i córci też nie będę i co? prasuję
Moja tez mówiła, że po pół roku mam próbować nabiał bo może minęło i że to napewo przejdzie
Ja prasuje jak mam czas, ale czasto ubieram pogniecione
Cytat:
piszą, że skok może trwać 2 dni do tygodnia
Ja u Kuby diagnozuje skok co najmniej raz dziennie od 4 tygodnia ale teraz na serio mysle, ze przechodzi ten drugi caly dzien do teraz nie spał
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 19:18   #4911
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nie wiem, jutro się przekonamy tzn. jak Sab Simplex nie da rady to będzie Delicol i odciąganie pierwszych 20 ml najbardziej bogatego w laktoze.
Mam tylko nadzieję, że to da rade bo na samą myśl na przejscie na mm ryczę.
Ja wiem, że to nic takiego, ale jakoś się nastawiłam na tą pierś.

W każdym razie coraz wyraźniej mi się jawi ta nietolerancja, bo Młody z reguły krótko po jedzeniu ma jazdy i tylko i wyłącznie właśnie z przewodu pokarmowego, nie ma wymiotów ani nic, tylko ból brzucha, prężenie się, nie umiem powiedzieć jaka kupa bo wsiąka w pieluchę, ale np. jak wczoraj zrobił jak go przewijałam to właściwie była taka brązowa woda z grudkami....
Ktoś coś więcej wie o tej nietolerancji?

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-06-26, 19:38   #4912
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.

Brązową? A nie bliżej jej do musztardy? Jak są grudki to ok
Przy nietolerancji laktozy kupa jest kwaśna i obszczypuje tyłek.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 19:48   #4913
Magiusa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Brązową? A nie bliżej jej do musztardy? Jak są grudki to ok
Przy nietolerancji laktozy kupa jest kwaśna i obszczypuje tyłek.

Znaczy zolta. No i np.na pieluszcze sa malenkie grudki.
Nie umiem kurcze powiedziec czy jest kwasna. Tylek jest ok ale tez zmieniamy czesto pieluszki i smarujemy przy kazdej zmianie linomagiem.
Na pewno kupka nie jest bezzapachowa ale to chyba normalne tylko nie wiem czy to.kwasny zapach, moze sa jakies papierki do pomiaru tego.
Modle sie by to byly zwykle kolki.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-06-26, 19:55   #4914
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
halooo
czy ktoś mi powie ile trwa skok rozwojowy? bo ja już nie daje rady. Mała praktycznie nie śpi, a jak uśnie to rzuca się dosłownie po całym łóżeczku i płacze przez sen. 10 min spania i koniec. Jedynie dłużej pośpi na mnie. Nawet w nocy nie chciała spać. Zasnęła po 24 a obudziła się o 4:40 a i tak przez całą noc kiepsko spała, to ją głaskałam to trzymałam smoczka i tak w kółko.
I znów się krztusi jak pije;/ wczoraj jak płakała to aż się powietrza zabrakło dwa razy, to było straszne
siedzę z nią sama w domu, nawet nie ma do kogo gęby otworzyć. TŻ siedzi w pracy od 6:30 do 20, wpada tylko na chwilę żeby zjeść obiad.
Rano nie miałam siły żeby iść na spacer, wpakowałam małą w gondolę i postawiłam na parapecie (duże mamy). Myślałam że się zdrzemnę ale znów co chwilę się budziła i marudziła.
W sumie tylko rano w miarę grzeczna była. Teraz poszłam na sacer ale po pół godz zaczęło padać. Wróciłam do domu. Po pół godz zorientowałam się że już nie pada, ubrałam siebie zabrałam małą (znów śpi na parapecie) zeszłam na dół i zaczęło lać
więc wróciłam, ona chwilowo śpi a ja może TU się trochę zrelaksuję i do kogoś "coś powiem"
No to faktycznie mała daje popalić. Zaglądaj częściej do nas jak masz chwilkę. Tu chętnych do rozmowy nie brakuje:-*

Cytat:
mam takie pytanko jak odciagnelam w nocy pokarm i wlozylam do lodowki i dzisiaj odciagnelam w dzien kolejna mala dawke to czy moge dolac do tego co mam w lodowce czy w ogole mozna tak dolewac? i czy moge zamrozic mleko w butelce bo nie mam pojemników i ile dni moge odciagac zeby zamrozic taki pokarm bardzo prosze o rady bo zielona jestem w tej kwesti

z tego co słyszałam to nie dolewa się.:-*

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Hej
Wiem, że mnie widzicie na pasku ciągle, więc wypadałoby się chociaż przywitać

Podczytuję Was regularnie od jakiegoś czasu i czerpię od Was wiedzę na temat pierwszych i tych dalszych dni z Maleństem Dzięki Wam zakupiłam muszle laktacyjne, katertery wertyklane i inne polecane "gadżety" Wiem nawet jak zabrać się do załatwiania becikowego krok po kroku

Gratuluję Wam Maluszków
Wszystkie są takie śliczne i cudowne
Mam nadzieję, że się nie gniewacie i mogę podczytywać nadal
W zamian mogę obiecać, że wrzucę zdjęcie swojego synka jak się już urodzi
witaj. Cieszę się,że komuś się nasze rady przydają:-*

Cytat:

A byłabyś w stanie zakupić dla mnie tego obala i wysłać jakbym Ci pieniążki wysłała???

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 20:04   #4915
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Hahaha! Ale jestem happy! Zus 28go wyplaci mi macierzynski w taaakiej kwocie ze kuwa nie ogarniam koniec dlugow i problemow! .

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-06-26, 20:17   #4916
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
moja wczorej skończyła miesiać i ma nadal pępowine, bo też gruba była i tez juz mam jej dość
No nasza ma póki co 8 dni ale liczyłam, że jej pępek zaraz odpadnie a chyba tak prędko to nie będzie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
gencjaną
https://www.google.pl/search?q=gencj...w=1366&bih=634

ja nią smarowałam pod pachami młodemu bo miał odparzone bardzo, po 2-3 dniach się wygoiło
Oooo nie wiedziałam, że to można i na takie rzeczy używać

Cytat:

salviae bardzo ładnie wyglądają te naklejki nad przewijakiem
A powiedz wygodnie Ci się przewija Małego tak jak przewijak masz bokiem? Bo nam coś za nisko na obecnym na stole i zastanawiam się czy dać go na wyższą komodę ale byłby na niej właśnie bokiem

Cytat:
Cytat:
my kąpiemy w oilatum i niczym nie smarujemy po kąpieli, tak na zaleciła położna, dopiero następnego dnia rano smaruje tam gdzie sucho i się łuszczy skóra mleczkiem hipp i tyle, młody ma super skórę, a my z TŻ dłonie mąż się śmieje, że on by chętnie się sam w tym oilatum wykąpał
Dzięki za odpowiedzi Czyli chyba jednak i ja zakupię oilatum skoro polecacie
I chyba wezmę do tego emulsję specjalną z emolium

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Hahaha! Ale jestem happy! Zus 28go wyplaci mi macierzynski w taaakiej kwocie ze kuwa nie ogarniam koniec dlugow i problemow! .

No i to są w końcu dobre wieści

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 20:28   #4917
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-

Cytat:

Za☠☠☠iaszczo

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2013-06-26, 20:32   #4918
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

Super, tylko pamiętaj, że to głównie ma być dla Ciebie i małej, a nie dawaj TŻ'towi na jego wymysły.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-06-26, 20:33   #4919
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Nie no jest moc az sie Zunia obudzila.. ciekawe czy zasnie dzis w nocy

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-06-26, 20:38   #4920
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
Super, tylko pamiętaj, że to głównie ma być dla Ciebie i małej, a nie dawaj TŻ'towi na jego wymysły.
Dokładnie:-/

Axelka koniec długów Twoich czy Tż??? Przepraszam że pytam,ale po tym co tu od Ciebie się naczytałam to mam negatywne nastawienie do niego:-/ ja wiem że to Twoja kasa i Twoje życie,ale nie bądź nie mądra i nie spłacaj czasem kredytów tż bo pewnie on teraz mega kochany będzie
To Twoja kasa i Zu:-* jak Ty byłaś w potrzebie to on miał to w nosie.

Nie gniewaj się,musiałam to napisać:-*

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości