|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
nie słyszałam o czyms takim, zaraz pogoogluję EDIT: wychodzi, że dziewczynka ale z innego, ze chłopiec- no tak innych możliwości niema
Edytowane przez magnusia Czas edycji: 2013-06-26 o 20:58 |
|
|
|
|
#4172 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
2.No, ale co jeśli w trakcie jeszcze coś wyjdzie, że jakiś nieprawidłowy rozwój czegoś następuje? Wiem, że promieniowanie USG jest nie za zdrowe dla dziecka, ale to przecież kilka minut tylko. Nie wiem, ja jestem panikarą i chciałabym choć raz w miesiącu zobaczyć, czy u dzidzi wszystko gra. ![]() ![]() 3. Hosenka a co to ziemniaki w waflu ?
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-06-26 o 20:59 |
|
|
|
|
#4173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I myśle sobie, że to też zależy od człowieka... Chłopaki to proste stworzenia Mnie bardzo pasuje chłopak.Ale tak mnie dopada czasem myśl, że fajnie byłoby miec córke, bo można potem z nią na zakupy jeżdzic, spedzac super czas tak po "babsku" No ale z synową to pewnie też można, choc to nie to samo...chyba
|
|
|
|
|
#4174 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4175 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
|
|
#4176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o a co to? nie słyszałam o takiej potrawie- oczami wyobraźni ujrzałam lodowy rożek z pure ziemniaczanym
|
|
|
#4177 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast relacje nastoletniego-dorosłego faceta z mama zawsze sa chłodniejsze. A jak nie to jest widziany jako mamisynek. Za to zmieni mi opone i przeniesie meble, jak juz maz bedzie stary i zgrzybialy
|
|
#4180 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, że to minie, bo zdaję sobie sprawę, że to tortury są.![]() Cytat:
![]() teraz odczujesz wolny czas ja pamiętam, że po skończeniu mgr nie mogłam pojąć co ja zrobię z moim wolnym czasem Było tyle alternatyw, tyle pomysłów i tyle wolnych wieczorów i weekendów, że mnie to przerastało
|
|
|
#4181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://lakierowo.blogspot.com/2013/0...emniakami.html
|
|
#4182 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No nie ale jazda, jakie fajne jedzonko
|
|
|
|
|
#4183 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wow w życiu czegos takiego nie widziałam/ nie jadłam. W tym momencie to mnie odrzuciło ale jak wróci mi odczuwanie normalnego człowieka pewnie spróbuję !
|
|
|
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4186 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4189 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślałaś już nad wyborem szpitala na poród? Ja chyba na Kamieńskiego... Kwas foliowy też brałam dopiero od 5 tyg :/ No ale cóż, lekarz mi nawkręcał, że za szybko w ciążę nie zajdę ![]() Cytat:
Cytat:
Poza tym USG genetyczne też wiele zmieniło - też martwiłam się, że za rzadko czuję takie podniecenie z powodu tego, że będę mamą. W dodatku jak ktoś tego nadużywał (moja mama ma skłonności, potrafiła mi kilka razy dziennie przypomnieć, że będę mamą) to zaczynało mnie to irytować. Dziś jak widziałam Misia, który się w brzuszku wiercił, przewracał na boki, odpychał flaki łapkami i machał nóżkami, jakby chciał iść na spacer, a nawet dokładnie pokazywał rączki, chwaląc się, że ma wszystkie 5 paluszków to coś we mnie pękło. Pękło i już teraz wiem, i nie mam złudzeń, że będę mamą i nie zirytuje mnie to na pewno, nawet jak ktoś będzie mi to powtarzał 10 razy dziennie. Przy 11 może zrobię lekki grymas haha ![]() Dodatkowo USG wyleczyło mnie z bólu brzucha, okazało się, że to był ból kiszek. Pierwsze ruchy głowicą - myślałam, że zjadę, tak mnie bolało, ale później głowica tak to wszystko "rozmasowała", wprawdzie dosć brutalnie, ale skutecznie, że po bólu ani śladu. Chodzę tylko po domu i "popierduję" ale przynosi mi to mega ulgę, więc przeprosiłam zbiorczo w sposób zryczałtowany za wszystkie pierdy w dniu dzisiejszym i czekam, aż wszystkie dolegliwości miną całkowicie ![]() Czytałam, że część z nas nie wie jak się zabrać za dziecięce zakupy, czego tak naprawdę potrzeba i od czego zacząć I myślałam o tym tak intensywnie, że znów przyśnił mi się dziki sen: Wchodzę do sklepu dziecięcego, ukrywam brzuch, udaję koleżankę dziewczyny w ciąży i wypytuję ekspedientkę co najlepiej kupić na start dla dzieciaczka na prezent ![]() ![]() Ogólnie, jestem dzisiejszym widokiem synka mocno podjarana, jak patrzę w lustro, to nie widzę już tylko mojego brzucha, ale przed oczami mam wiercącego się 58,2 mm człowieczka, którego kopniaki wkrótce poczuję (giczały to ma dłuuugie) A Tż na badaniu, hmm... wydawał się niewzruszony, zgrywał twardziela. Ale jak ja przestałam być twardzielką i zaczęłam pisać smsy do babć i robiłam zdjęcia zdjęciom, żeby babciom powysyłać na maila, to nawet zaczął razem z tymi fotkami pozować więc na chwilę ztatuśkowiał nie na długo, ale nie od razu Kraków zbudowano
|
|
#4190 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Mój gin jak zapytałam o witaminy też powiedział, że nie trzeba, tylko kwas foliowy brać.
Może niektórzy nie zalecają, bo można mieć większe mdłości po witaminach a tak naprawdę organizm w l trymestrze nie potrzebuje zwiększenia nawet kalorycznosci. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4191 |
|
Zadomowienie
|
jak byś nie wróżyła zawsze jest 50% szans
![]() a ja bym chciała mieć parkę, ale gdyby miały być bliźniaki (ech...) już bym pewnie wiedziała. więc trudno mi zdecydować kogo bym chciała pierwszego. chłopak jest "prostszy" z emocjami itp, ale bardziej podatny na choroby, dziewczynka bardziej skomplikowana, ale za to jakie ładne ciuszki i zabawki... a co do wyprawki to sporo rzeczy już mam obiecanych po wcześniejszych dzieciach- wanienkę, karuzelkę, wózek... tak wyszło, że już mam swoje lata, ale to oznacza że kilka przyjaciółek jest w tej kwestii "przede mną" i mogę wybierać. nie upieram się, że wszystko ma być nowe, bo przecież często to jest tylko na kilka miesięcy no i wiem, że ciuszków w ogóle nie ma co kupować, bo już worki u kogoś czekają
|
#4192 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4194 |
|
Rozeznanie
|
Jejciu dziewczyny tak szybko piszecie ze nie nadazam!!! Co do slubu to ja go nie mam, ale rozwazam.. W sierpniu mam termin w poradnictwie ciazowym (mieszkam w de i to wszystko jest jeszcze bardzo skomplikowane dla mnie) i jezeli powiedza ze lepiej wziac slub to go wezme.. Kochac sie i tak kochamy, nasze rodziny nie naciskaja, wiedza ze zrobimy to co bedzie dla nas lepsze. Ja koncze 13 tydzien teraz, nastepna wizyte u lekarza mam 17 lipca :/ tyle musze czekac zeby dzidziusia podejrzec ;( plci nie chcemy narazie znac, chcemy miec niespodzianke
w 12 tyg mialam usg i moj dzidzius mial 5,4 cm i tez sie bardzo wiercil!!! Niesamowite uczucie zobaczyc bawiace sie w naszym brzuchu malenstwo Jak tam humorki bo ja od ok 2 tyg mam przyplyw uczuc do dzidziusia i do jego tatusia :P
|
|
|
|
#4195 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4196 |
|
Rozeznanie
|
A tak w ogóle, to zahaczyłam dzis o temat rozszczeou kręgosłupa i ginka powiedziała, ze to nie jest dziedziczne, tylko faktycznie wynika z niedoboru kwasu foliowego, albo dzialania silnych fero substancji ( o ile dobrze zapamietalam) czyli wlasnie farb i lakierow, ale glownie grozne to jest w 6 i 7 tc. Pozniej to juz nie ma tak wielkiego znaczenia.
|
#4197 |
|
Rozeznanie
|
Bo ja pracuje obecnie na mini job i dorabiam troche w restauracji, ubezpieczam sie sama, nie wiem co mi sie potem nalezy, czy i jezeli tak to ile i na jak dlugo Elterngeld, no i powiedzieli mi zebym juz poszla dziecko do zlobka zapisac
Co do kwasu foliowego to ja zaczynam sie martwic bo przeczytalam gdzies ze najwazniejsze jest pierwsze 5 tyg a ja dopiero od 6 zaczelam brac ;( wie ktos moze cos na ten temat? |
|
|
|
#4198 |
|
Raczkowanie
|
Metamfetaminax - Ja także nie planuje , moim zdaniem nie ma sensu brać śluby tylko dla trgo , że Co ludzie powiedzą , że pojawiło się dziecko , a tu bez ślubu . Jak już to jak dzieci podrosną , nie marzył mi się ślub z dużym brzuchem
|
|
|
|
#4199 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Tak naprawdę największe zapotrzebowanie na kwas jest od 6 tygodnia bo wtedy sa zaczątki nerwów, mózgu i kośćca. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4200 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze ja to jestem panikara straszna.. Z moim odzywianiem sie bylo nie najgorzej ale super tez nie. Jak tylko dowiedzialam sie o ciazy odstawilam kawe, cole i przede wszystkim papierosy!!! Alkoholu w ogole nie pije.. Zaczelam sie zdrowo odzywiac, owoce i warzywa w duzych ilosciach. Badania krwi i moczu byly spoko, hemoglobina na poczatku 13,5 a w 12 tyg 13,8. To moje pierwsze dziecko i strasznie sie boje, do tego nie mam tu nikogo jestem tu tylko z narzeczonym, zadnych "dzieciatych" kolezanek, a nasze mamy sa w pl :/
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:41.

16.06.2012 

mam nadzieję, że to minie, bo zdaję sobie sprawę, że to tortury są.