Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-26, 20:55   #4171
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Co do płci dziecka, patrzałyście może na chiński kalendarz płci?
Bo mnie z poprzedniej ciaży sie sprawdziło

A jak było u Was? Te dziewczyny które już mają małe bąbelki?

nie słyszałam o czyms takim, zaraz pogoogluję

EDIT: wychodzi, że dziewczynka ale z innego, ze chłopiec- no tak innych możliwości niema

Edytowane przez magnusia
Czas edycji: 2013-06-26 o 20:58
magnusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 20:56   #4172
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Wiem jak sie wychowuje dziewczynki, natomiast nie mam bladego pojęcia o wychowaniu chłopców...

Juz nie mówiąc o tym, ze wydaje mj sie, ze jednak związek matki z córka jest duzo silniejszy niz matki z synem

Ale z drugiej strony, to po co częściej w fizjologicznej ciazy? To sa te dwa momenty, kiedy najwiecej widać, jesli chodzi o plod. Reszta usg to najczęściej tylko dla dobrego samopoczucia matki.
1.Ja w ogóle nie wiem jak się wychowuje dziecko
2.No, ale co jeśli w trakcie jeszcze coś wyjdzie, że jakiś nieprawidłowy rozwój czegoś następuje? Wiem, że promieniowanie USG jest nie za zdrowe dla dziecka, ale to przecież kilka minut tylko. Nie wiem, ja jestem panikarą i chciałabym choć raz w miesiącu zobaczyć, czy u dzidzi wszystko gra.

3. Hosenka a co to ziemniaki w waflu ?

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-06-26 o 20:59
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 20:57   #4173
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Mnie z kolei troche przeraża, ze będę miec chłopca

Wiem jak sie wychowuje dziewczynki, natomiast nie mam bladego pojęcia o wychowaniu chłopców...

Juz nie mówiąc o tym, ze wydaje mj sie, ze jednak związek matki z córka jest duzo silniejszy niz matki z synem
Hmm... może na początku ten związek matki z córką jest silniejszy, ale potem matka to przecież największy wróg
I myśle sobie, że to też zależy od człowieka...
Chłopaki to proste stworzenia Mnie bardzo pasuje chłopak.

Ale tak mnie dopada czasem myśl, że fajnie byłoby miec córke, bo można potem z nią na zakupy jeżdzic, spedzac super czas tak po "babsku" No ale z synową to pewnie też można, choc to nie to samo...chyba
Stary 2013-06-26, 20:58   #4174
SunShineDoll
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

perfuzja jestem przekonana, że będziesz dobrą matką zarówno dla chłopca jak i dla dziewczynki. I nawet jeśli wydaje Ci się, ze na dzień dzisiejszy nie masz pomysłu na wychowanie to zobaczysz, że z czasem samo przyjdzie pewnie naturalnie i instynktownie. Wiesz ja myślę, że to jednak chłopiec jest bardziej przywiązany do matki niż dziewczynka ale to pewnie kwestia zarówno wychowania jak i cech osobowości. Ja to się już boję kompleksu Edypa i innych "faz" którymi karmili mnie na psychologii
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 21:00   #4175
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
1.Ja w ogóle nie wiem jak się wychowuje dziecko
2.No, ale co jeśli w trakcie jeszcze coś wyjdzie, że jakiś nieprawidłowy rozwój czegoś następuje? Wiem, że promieniowanie USG jest nie za zdrowe dla dziecka, ale to przecież kilka minut tylko. Nie wiem, ja jestem panikarą i chciałabym choć raz w miesiącu zobaczyć, czy u dzidzi wszystko gra.
Ale te 2 usg przysługują wlasnie jesli wszystko jest w porzadku, przy ciazy fizjologicznej. Jak cos jest nie tak, to zlecaja wiecej.
Stary 2013-06-26, 21:00   #4176
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
J

Za to wczoraj i dzisiaj zrobił ziemniaki w waflu i zjadlam ze smakiem.

o a co to? nie słyszałam o takiej potrawie- oczami wyobraźni ujrzałam lodowy rożek z pure ziemniaczanym
Stary 2013-06-26, 21:01   #4177
san_g
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Zostałam dziś magistrem nie było strasznie ja bardzo opanowana ale oczywiście gro kobiet siało panikę - tych co najwyższą średnią miały i najbardziej obkute - jak zwykle
Gratuluję

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw43r82yq11y27.png
san_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 21:01   #4178
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Co do płci dziecka, patrzałyście może na chiński kalendarz płci?
Bo mnie z poprzedniej ciaży sie sprawdziło

A jak było u Was? Te dziewczyny które już mają małe bąbelki?
Mi się w poprzedniej sprawdziło, ale i tak to głupota

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 21:02   #4179
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm... może na początku ten związek matki z córką jest silniejszy, ale potem matka to przecież największy wróg
I myśle sobie, że to też zależy od człowieka...
Chłopaki to proste stworzenia Mnie bardzo pasuje chłopak.

Ale tak mnie dopada czasem myśl, że fajnie byłoby miec córke, bo można potem z nią na zakupy jeżdzic, spedzac super czas tak po "babsku" No ale z synową to pewnie też można, choc to nie to samo...chyba
No wlasnie nie wiem. Ja z mama mam super kontakt od zawsze.
Natomiast relacje nastoletniego-dorosłego faceta z mama zawsze sa chłodniejsze. A jak nie to jest widziany jako mamisynek.

Za to zmieni mi opone i przeniesie meble, jak juz maz bedzie stary i zgrzybialy
Stary 2013-06-26, 21:03   #4180
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
U mnie to na przykład wygląda tak, ze łapie mnie nagle - nie mdli ani nic tylko w momencie podchodzi mi coś do gardła i muszę biec do łazienki. Najgorzej jest rano zaraz po wstaniu, przed jedzeniem i na szczęście przed łyknięciem tabletek. A w ciągu dnia to już różnie. Ale przeważnie nie po jedzeniu. Wczoraj tylko jak zjadłam pączka to od razu poleciało. Ale w sumie po to go zjadłam, bo mnie muliło długo wcześniej.
mnie też dopiero teraz złapało. Połowa 9 tc. Co dziwne nie wymiotuje rano, wstaje ok 5:30/ 6:00, tylko przed drugim śniadaniem w pracy ok. godz. 10. Nie mdli mnie przed/w trakcie/po śniadaniu w domu tylko właśnie w pracy. Częściej jak już czuję lekkie ssanie. Spróbuje teraz metody, żeby już nie doprowadzać do sytuacji, że staje się głodna, będę podjadać i zobaczę jaki będzie tego efekt.

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
straciłam zainteresowanie seksem - serio, mógłby nie istnieć co u mnie jest dosyć dziwne tzn jesteśmy razem 7 lat i nigdy przenigdy tak nie miałam. Dla nas norma to było 2-3 razy w tygodniu a teraz...jestem w 8 tygodniu ciąży a w ostatnim miesiącu uprawiałam seks 2 razy bo zlitowałam się nam moim kochaniem ;p już tak się przytulał że postanowiłam się przemóc. powiedziałam mu że podobno w drugim trymestrze ma się większa ochotę wiec wtedy będzie mnie błagał o chwile spokoju a teraz musi się wypościć;p ma któraś tak?
Niestety ja też.. Mąż chodzi, kręci się, zanęca a ja jak taka kłoda. W łóżku się przytula, głaszcze a ja.. zasypiam w ciągu minuty mam nadzieję, że to minie, bo zdaję sobie sprawę, że to tortury są.

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Zostałam dziś magistrem nie było strasznie ja bardzo opanowana ale oczywiście gro kobiet siało panikę - tych co najwyższą średnią miały i najbardziej obkute - jak zwykle
gratuluję mgr
teraz odczujesz wolny czas ja pamiętam, że po skończeniu mgr nie mogłam pojąć co ja zrobię z moim wolnym czasem Było tyle alternatyw, tyle pomysłów i tyle wolnych wieczorów i weekendów, że mnie to przerastało
Stary 2013-06-26, 21:03   #4181
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
o a co to? nie słyszałam o takiej potrawie- oczami wyobraźni ujrzałam lodowy rożek z pure ziemniaczanym
http://lakierowo.blogspot.com/2012/1...flu-czyli.html

http://lakierowo.blogspot.com/2013/0...emniakami.html

Instagram

Stary 2013-06-26, 21:06   #4182
_Shiloh_
Wtajemniczenie

No nie ale jazda, jakie fajne jedzonko
Stary 2013-06-26, 21:11   #4183
SunShineDoll
Rozeznanie

Wow w życiu czegos takiego nie widziałam/ nie jadłam. W tym momencie to mnie odrzuciło ale jak wróci mi odczuwanie normalnego człowieka pewnie spróbuję !
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 21:13   #4184
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Najbardziej lubię z sosem czosnkowym, ale z keczupem też są ok.

Instagram

Stary 2013-06-26, 21:14   #4185
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

i z serem- mniam
Stary 2013-06-26, 21:19   #4186
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Najbardziej lubię z sosem czosnkowym, ale z keczupem też są ok.
Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
i z serem- mniam
Ja to bym z majonezem pochłonęła
Stary 2013-06-26, 21:19   #4187
perfuzja
Zakorzenienie

Wyglada... dziwnie
Stary 2013-06-26, 21:22   #4188
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Wyglada... dziwnie
jedzenie jak jedzenie

Instagram

Stary 2013-06-26, 21:29   #4189
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Moje dziecię jest z wpadki więc niestety z tym kwasem tak wyszło, że zaczęłam go brać dopiero jak się dowiedziałam o ciąży.

PawMaj13 i Lejdi_aga13 widzę, że też jesteście z Wrocławia Można wiedzieć z jakiej części ? Zostajecie we Wrocławiu przez całą ciążę i po porodzie?
Ja zostaję tu, wprawdzie to Psie Pole, ale jednak Wrocław.
Myślałaś już nad wyborem szpitala na poród? Ja chyba na Kamieńskiego...
Kwas foliowy też brałam dopiero od 5 tyg :/ No ale cóż, lekarz mi nawkręcał, że za szybko w ciążę nie zajdę

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Roane: Myślałam,że to tylko ja taka,co ślubu nie planuje przez najbliższe kilka lat...
Ja też nie planujem
Cytat:

Ja na dzisiejszym USG też usłyszałam, że będzie chłopaczydło, na 80%... ale nadal wierzę, że może to jednak dziewczynka z męskim charakterem

Poza tym USG genetyczne też wiele zmieniło - też martwiłam się, że za rzadko czuję takie podniecenie z powodu tego, że będę mamą. W dodatku jak ktoś tego nadużywał (moja mama ma skłonności, potrafiła mi kilka razy dziennie przypomnieć, że będę mamą) to zaczynało mnie to irytować.

Dziś jak widziałam Misia, który się w brzuszku wiercił, przewracał na boki, odpychał flaki łapkami i machał nóżkami, jakby chciał iść na spacer, a nawet dokładnie pokazywał rączki, chwaląc się, że ma wszystkie 5 paluszków to coś we mnie pękło. Pękło i już teraz wiem, i nie mam złudzeń, że będę mamą i nie zirytuje mnie to na pewno, nawet jak ktoś będzie mi to powtarzał 10 razy dziennie. Przy 11 może zrobię lekki grymas haha

Dodatkowo USG wyleczyło mnie z bólu brzucha, okazało się, że to był ból kiszek. Pierwsze ruchy głowicą - myślałam, że zjadę, tak mnie bolało, ale później głowica tak to wszystko "rozmasowała", wprawdzie dosć brutalnie, ale skutecznie, że po bólu ani śladu. Chodzę tylko po domu i "popierduję" ale przynosi mi to mega ulgę, więc przeprosiłam zbiorczo w sposób zryczałtowany za wszystkie pierdy w dniu dzisiejszym i czekam, aż wszystkie dolegliwości miną całkowicie

Czytałam, że część z nas nie wie jak się zabrać za dziecięce zakupy, czego tak naprawdę potrzeba i od czego zacząć I myślałam o tym tak intensywnie, że znów przyśnił mi się dziki sen: Wchodzę do sklepu dziecięcego, ukrywam brzuch, udaję koleżankę dziewczyny w ciąży i wypytuję ekspedientkę co najlepiej kupić na start dla dzieciaczka na prezent cóż za senna konspira

Ogólnie, jestem dzisiejszym widokiem synka mocno podjarana, jak patrzę w lustro, to nie widzę już tylko mojego brzucha, ale przed oczami mam wiercącego się 58,2 mm człowieczka, którego kopniaki wkrótce poczuję (giczały to ma dłuuugie)
A Tż na badaniu, hmm... wydawał się niewzruszony, zgrywał twardziela. Ale jak ja przestałam być twardzielką i zaczęłam pisać smsy do babć i robiłam zdjęcia zdjęciom, żeby babciom powysyłać na maila, to nawet zaczął razem z tymi fotkami pozować więc na chwilę ztatuśkowiał nie na długo, ale nie od razu Kraków zbudowano

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 21:36   #4190
The light
Zadomowienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Mój gin jak zapytałam o witaminy też powiedział, że nie trzeba, tylko kwas foliowy brać.

Może niektórzy nie zalecają, bo można mieć większe mdłości po witaminach a tak naprawdę organizm w l trymestrze nie potrzebuje zwiększenia nawet kalorycznosci.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 21:44   #4191
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Mi się w poprzedniej sprawdziło, ale i tak to głupota
jak byś nie wróżyła zawsze jest 50% szans

a ja bym chciała mieć parkę, ale gdyby miały być bliźniaki (ech...) już bym pewnie wiedziała. więc trudno mi zdecydować kogo bym chciała pierwszego.

chłopak jest "prostszy" z emocjami itp, ale bardziej podatny na choroby, dziewczynka bardziej skomplikowana, ale za to jakie ładne ciuszki i zabawki...

a co do wyprawki to sporo rzeczy już mam obiecanych po wcześniejszych dzieciach- wanienkę, karuzelkę, wózek... tak wyszło, że już mam swoje lata, ale to oznacza że kilka przyjaciółek jest w tej kwestii "przede mną" i mogę wybierać. nie upieram się, że wszystko ma być nowe, bo przecież często to jest tylko na kilka miesięcy

no i wiem, że ciuszków w ogóle nie ma co kupować, bo już worki u kogoś czekają
Stary 2013-06-26, 21:45   #4192
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Ja na dzisiejszym USG też usłyszałam, że będzie chłopaczydło, na 80%...
A do nas powiedział, "płci jeszcze nie określamy" ... może się dowiem na następnej, w końcu to będzie 16 tc już
Stary 2013-06-26, 21:54   #4193
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
jak byś nie wróżyła zawsze jest 50% szans
Dlatego to dla mnie głupota

Instagram

Stary 2013-06-26, 21:54   #4194
Cicici
Rozeznanie

Jejciu dziewczyny tak szybko piszecie ze nie nadazam!!! Co do slubu to ja go nie mam, ale rozwazam.. W sierpniu mam termin w poradnictwie ciazowym (mieszkam w de i to wszystko jest jeszcze bardzo skomplikowane dla mnie) i jezeli powiedza ze lepiej wziac slub to go wezme.. Kochac sie i tak kochamy, nasze rodziny nie naciskaja, wiedza ze zrobimy to co bedzie dla nas lepsze. Ja koncze 13 tydzien teraz, nastepna wizyte u lekarza mam 17 lipca :/ tyle musze czekac zeby dzidziusia podejrzec ;( plci nie chcemy narazie znac, chcemy miec niespodzianke w 12 tyg mialam usg i moj dzidzius mial 5,4 cm i tez sie bardzo wiercil!!! Niesamowite uczucie zobaczyc bawiace sie w naszym brzuchu malenstwo Jak tam humorki bo ja od ok 2 tyg mam przyplyw uczuc do dzidziusia i do jego tatusia :P
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 22:04   #4195
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
Jejciu dziewczyny tak szybko piszecie ze nie nadazam!!! Co do slubu to ja go nie mam, ale rozwazam.. W sierpniu mam termin w poradnictwie ciazowym (mieszkam w de i to wszystko jest jeszcze bardzo skomplikowane dla mnie) i jezeli powiedza ze lepiej wziac slub to go wezme.. Kochac sie i tak kochamy, nasze rodziny nie naciskaja, wiedza ze zrobimy to co bedzie dla nas lepsze. Ja koncze 13 tydzien teraz, nastepna wizyte u lekarza mam 17 lipca :/ tyle musze czekac zeby dzidziusia podejrzec ;( plci nie chcemy narazie znac, chcemy miec niespodzianke w 12 tyg mialam usg i moj dzidzius mial 5,4 cm i tez sie bardzo wiercil!!! Niesamowite uczucie zobaczyc bawiace sie w naszym brzuchu malenstwo Jak tam humorki bo ja od ok 2 tyg mam przyplyw uczuc do dzidziusia i do jego tatusia :P
A co chcesz wiedzieć?
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 22:16   #4196
PawMaj13
Rozeznanie

A tak w ogóle, to zahaczyłam dzis o temat rozszczeou kręgosłupa i ginka powiedziała, ze to nie jest dziedziczne, tylko faktycznie wynika z niedoboru kwasu foliowego, albo dzialania silnych fero substancji ( o ile dobrze zapamietalam) czyli wlasnie farb i lakierow, ale glownie grozne to jest w 6 i 7 tc. Pozniej to juz nie ma tak wielkiego znaczenia.

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 22:20   #4197
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
A co chcesz wiedzieć?
Bo ja pracuje obecnie na mini job i dorabiam troche w restauracji, ubezpieczam sie sama, nie wiem co mi sie potem nalezy, czy i jezeli tak to ile i na jak dlugo Elterngeld, no i powiedzieli mi zebym juz poszla dziecko do zlobka zapisac Dziwnie troche z tym wszystkim.
Co do kwasu foliowego to ja zaczynam sie martwic bo przeczytalam gdzies ze najwazniejsze jest pierwsze 5 tyg a ja dopiero od 6 zaczelam brac ;( wie ktos moze cos na ten temat?
Stary 2013-06-26, 22:28   #4198
Marti944
Raczkowanie

Metamfetaminax - Ja także nie planuje , moim zdaniem nie ma sensu brać śluby tylko dla trgo , że Co ludzie powiedzą , że pojawiło się dziecko , a tu bez ślubu . Jak już to jak dzieci podrosną , nie marzył mi się ślub z dużym brzuchem
Stary 2013-06-26, 22:29   #4199
The light
Zadomowienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
Bo ja pracuje obecnie na mini job i dorabiam troche w restauracji, ubezpieczam sie sama, nie wiem co mi sie potem nalezy, czy i jezeli tak to ile i na jak dlugo Elterngeld, no i powiedzieli mi zebym juz poszla dziecko do zlobka zapisac Dziwnie troche z tym wszystkim.
Co do kwasu foliowego to ja zaczynam sie martwic bo przeczytalam gdzies ze najwazniejsze jest pierwsze 5 tyg a ja dopiero od 6 zaczelam brac ;( wie ktos moze cos na ten temat?
Weź pod uwagę jak się odzywialas w tych tygodniach i przed zajściem. Jeżeli jadlas warzywa to organizm powinien mieć zapasy

Tak naprawdę największe zapotrzebowanie na kwas jest od 6 tygodnia bo wtedy sa zaczątki nerwów, mózgu i kośćca.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 22:37   #4200
Cicici
Rozeznanie

Kurcze ja to jestem panikara straszna.. Z moim odzywianiem sie bylo nie najgorzej ale super tez nie. Jak tylko dowiedzialam sie o ciazy odstawilam kawe, cole i przede wszystkim papierosy!!! Alkoholu w ogole nie pije.. Zaczelam sie zdrowo odzywiac, owoce i warzywa w duzych ilosciach. Badania krwi i moczu byly spoko, hemoglobina na poczatku 13,5 a w 12 tyg 13,8. To moje pierwsze dziecko i strasznie sie boje, do tego nie mam tu nikogo jestem tu tylko z narzeczonym, zadnych "dzieciatych" kolezanek, a nasze mamy sa w pl :/
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości