Aparaty ortodontyczne cz.XIII - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-26, 21:12   #4951
Vinnga
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.XIII

Cytat:
Napisane przez angell93 Pokaż wiadomość
no i jestem po wizycie w kolejce czekałam ponad godzinę i w dodatku siedziałam obok nieznośnego dzieciaka ale co tam xD w każdym bądź razie doktorek baaardzo sympatyczny za dzisiejszą i kolejną wizytę nic nie płace a dodam że dziś miałam już robione wyciski. Poszłam ze zrobionymi zdjęciami i powiedział że tych górnych ósemek które jeszcze mi nie wyszły chyba nie będę musiała usuwać bo one nie robią problemów, ale wsyztsko się okaże kiedy i jak zaczną wychodzić potwierdził mój tyłozgryz i mówi że da się go wyleczyć wyciągami, a jak wspomniałam o Herbscie to zrobił krzywą minę i powiedział że on na takim czymś nie pracuję, więc byłam już wniebowzięta że nie będę musiała nosić tego badziewia :P kolejna wizyta to już tylko omówienie kosztów, czasu i metod leczenia w sierpniu prawdopodobnie zostanę posiadaczką złomka a i wizyty 80zł za górny i dolny aparacik i w to jest już wliczone wymienianie drutu

Dodam że mój chłopak też dziś był u ortodontki i okazało się że on również ma tyłozgryz xD babeczka chce go zadrutować Herbstem na 9 miesięcy a on się głuip na to godzi.. Mówiłam mu żeby poszedł jeszcze do mojego ortodonty ale on nie chce chyba nie wie co go czeka
Ale fajnie, że oboje będziecie zadrutowani ! Będziecie się rozumieć jeszcze lepiej
Cytat:
Napisane przez Gonya_waw Pokaż wiadomość
Więc nadeszła dla mnie ta wielka niedoczekana chwila! Jutro o 10 zakładam aparat Na pamiątkę raz jeszcze wstawię zdjęcie moich stłoczonych ząbków tylko w innej pozycji
Śliczne masz zęby !
Zakładasz tylko na górę, prawda? Bo dół wygląda jak po aparacie
Vinnga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 21:16   #4952
Gonya_waw
Rozeznanie

Aparaty ortodontyczne cz.XIII

Cytat:
Napisane przez Vinnga Pokaż wiadomość
Ale fajnie, że oboje będziecie zadrutowani ! Będziecie się rozumieć jeszcze lepiej

Śliczne masz zęby !
Zakładasz tylko na górę, prawda? Bo dół wygląda jak po aparacie
Haha! Tak, narazie tylko na górę. Po 2 miesiącach może okazać się, że góra nie pasuje do dołu więc będę musiała założyć jeśli będzie taka konieczność. Ale to prawda dół jest prawie prosty, orto mówiła ,że tylko pół milimetra trzebaby przesunąć, więc mam nadzieje, że obejdzie się bez tej potrzeby, skoro praktycznie jest prosty. A za komplement dziękuje! Na pocieszenie powiem ci, że podobno mam większa szczękę niż 90% ludzi hihi

Edytowane przez Gonya_waw
Czas edycji: 2013-06-26 o 21:17
Gonya_waw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 21:17   #4953
angell93
Raczkowanie

Cytat:
jak my sie bedziemy całować

Aparatka
Góra: 09.08.2013r.
angell93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 21:22   #4954
L I L Y
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe, żebyście się tylko czasem nie zczepili tymi aparatami Ale śmieję się, bo chyba nie ma takiej możliwości

Gonya masz piękne ząbki i po wyprostowaniu efekt będzie cudowny!

* Ćwiczę!
* Zapuszczam włosy!
* Aparatka (góra + dół) 22.03.2013r. - 21.05.2014r.

L I L Y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 21:23   #4955
Vinnga
Zakorzenienie

Cytat:
Haha! Tak, narazie tylko na górę. Po 2 miesiącach może okazać się, że góra nie pasuje do dołu więc będę musiała założyć jeśli będzie taka konieczność. Ale to prawda dół jest prawie prosty, orto mówiła ,że tylko pół milimetra trzebaby przesunąć, więc mam nadzieje, że obejdzie się bez tej potrzeby, skoro praktycznie jest prosty. A za komplement dziękuje! Na pocieszenie powiem ci, że podobno mam większa szczękę niż 90% ludzi hihi
Rozumiem
Ja też miałam prosty dół, aczkolwiek nie taki idealny jak po aparacie. Jednak musiałam założyć ze względu na zgryz i orto też powiedziała, że góra nie będzie pasowała z dołem, jeśli zajmiemy się tylko górą (trochę też poszerzałam szczękę )
Trzymam kciuki żebyś nie musiała zakładać dołu, bo naprawdę piękny jest A zawsze to zaoszczędzone pieniądze
Cytat:
Haha Spokojnie, na pewno dacie radę
Stary 2013-06-26, 21:25   #4956
angell93
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez L I L Y Pokaż wiadomość
Hehe, żebyście się tylko czasem nie zczepili tymi aparatami Ale śmieję się, bo chyba nie ma takiej możliwości
proszę Cię..nie strasz mnie jak my bedziemy wygladac razem..xD dwa zadrutowane ciołki

Aparatka
Stary 2013-06-26, 21:31   #4957
Vinnga
Zakorzenienie

Cytat:
proszę Cię..nie strasz mnie jak my bedziemy wygladac razem..xD dwa zadrutowane ciołki
Będziecie wyglądać uroczo
W aparatkowym FAQ jest napisane, że dwójka zadrutowanych osób bez większych problemów może się ze sobą całować, tak że nie martw się na zapas
Stary 2013-06-26, 21:33   #4958
Gonya_waw
Rozeznanie

Cytat:
Rozumiem
Ja też miałam prosty dół, aczkolwiek nie taki idealny jak po aparacie. Jednak musiałam założyć ze względu na zgryz i orto też powiedziała, że góra nie będzie pasowała z dołem, jeśli zajmiemy się tylko górą (trochę też poszerzałam szczękę )
Trzymam kciuki żebyś nie musiała zakładać dołu, bo naprawdę piękny jest A zawsze to zaoszczędzone pieniądze

Haha Spokojnie, na pewno dacie radę
Dokładnie, nie chcę wywalać pieniędzy poniekąd "w błoto" . Poza tym jeśli zdecyduję się na dół to wszystkie ósemki do wyrwania, a tego bardzo bym nie chciała !!!!

Stary 2013-06-26, 21:35   #4959
kromka90
Przyczajenie

Mam pytanko - ile przerwy powinnam zaplanować pomiędzy usunięciem dolnych ósemek? Jedna prawie całkiem wyszła z dziąsła, a drugą ledwo widać...
Obie górne ósemki wyrwałam od razu, poszło jak po maśle, wszystko trwało 20min, po 2 dniach już prawie zapomniałam, że miałam usuwane, ale z dolnymi podobno ma być trudniej

Hugh Fennyman: 'So what do we do?'
Philip Henslowe: 'Nothing. Strangely enough, it all turns out well.'
HF: 'How?'
PH: 'I don't know. It's a mystery.'
('Shakespeare In Love')
kromka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 21:45   #4960
Vinnga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kromka90 Pokaż wiadomość
Mam pytanko - ile przerwy powinnam zaplanować pomiędzy usunięciem dolnych ósemek? Jedna prawie całkiem wyszła z dziąsła, a drugą ledwo widać...
Obie górne ósemki wyrwałam od razu, poszło jak po maśle, wszystko trwało 20min, po 2 dniach już prawie zapomniałam, że miałam usuwane, ale z dolnymi podobno ma być trudniej
Jak już jedna prawie cała wyszła, a druga też się przebija, to nie powinno być z nimi większych problemów Najgorzej jak obie są zatrzymane, a w dodatku np. leżą Najlepiej zadzwoń do gabinetu, w którym usuwałaś poprzednie ósemki i spytaj się jaką powinnaś zrobić przerwę między wyrywaniem obu Albo czy możesz obie na raz. Wszystko jest indywidualną kwestią.
Stary 2013-06-26, 21:48   #4961
kromka90
Przyczajenie

Cytat:
Jak już jedna prawie cała wyszła, a druga też się przebija, to nie powinno być z nimi większych problemów Najgorzej jak obie są zatrzymane, a w dodatku np. leżą Najlepiej zadzwoń do gabinetu, w którym usuwałaś poprzednie ósemki i spytaj się jaką powinnaś zrobić przerwę między wyrywaniem obu Albo czy możesz obie na raz. Wszystko jest indywidualną kwestią.
Na szczęście obie rosną prościutko, ale jest bardzo ciasno i zaczynają krzywić dół, a orto powiedziała, że jak usunę to prawie na pewno uda się uniknąć dolnego łuku... W takim razie będę dzwonić i pytać

Hugh Fennyman: 'So what do we do?'
Philip Henslowe: 'Nothing. Strangely enough, it all turns out well.'
HF: 'How?'
PH: 'I don't know. It's a mystery.'
('Shakespeare In Love')
kromka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 21:49   #4962
Vinnga
Zakorzenienie

Cytat:
Na szczęście obie rosną prościutko, ale jest bardzo ciasno i zaczynają krzywić dół, a orto powiedziała, że jak usunę to prawie na pewno uda się uniknąć dolnego łuku... W takim razie będę dzwonić i pytać
No to nie masz się czym stresować Daj znać co Ci powiedzą
Stary 2013-06-26, 21:56   #4963
Kocurasek
Zakorzenienie

Cytat:

Dzisiaj miałam usuwaną dolną ósemkę. Poszło dwa razy szybciej niż z poprzednią, bo siedziałam w gabinecie tylko 60 minut ! Doktor jak zwykle sympatyczny, wesoły i uśmiechnięty, wszystko tłumaczył i odpowiadał na mnóstwo moich pytań Asystentka też super, również aparatka
Niestety ledwo otwieram buzię chociażby do łyżeczki z jogurtem, a znieczulenie puszcza i zaczynają się bóle Na szczęście został mi jeszcze Ketonal... Oczywiście dostałam antybiotyk Mam nadzieję, że skoro zabieg poszedł gładko, to nie będę aż tak bardzo spuchnięta jak ostatnio i że szybciej dojdę do siebie...

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Super, nie będzie szpar
Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok i żebyś nie przechodziła tego tak jak ja

25.08.2012

Aparatka
08.04.2013 Damon Clear (góra)
18.11.2013 aparat metalowy mini (dół)

Kocurasek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 22:01   #4964
misz_masz
Raczkowanie

Cytat:
U mnie chirurg chciał już umawiać na tydzień po usunięciu pierwszej 8, a miałam je całkowicie zatrzymane, więc wydaje mi się, ze w Twoim przypadku nie powinno być większych odległości, ale to tez w sumie zależy tez od chirurga, jak on to będzie widział
misz_masz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 22:21   #4965
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:

Dzisiaj miałam usuwaną dolną ósemkę. Poszło dwa razy szybciej niż z poprzednią, bo siedziałam w gabinecie tylko 60 minut ! Doktor jak zwykle sympatyczny, wesoły i uśmiechnięty, wszystko tłumaczył i odpowiadał na mnóstwo moich pytań Asystentka też super, również aparatka
Niestety ledwo otwieram buzię chociażby do łyżeczki z jogurtem, a znieczulenie puszcza i zaczynają się bóle Na szczęście został mi jeszcze Ketonal... Oczywiście dostałam antybiotyk Mam nadzieję, że skoro zabieg poszedł gładko, to nie będę aż tak bardzo spuchnięta jak ostatnio i że szybciej dojdę do siebie...

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Super, nie będzie szpar
Fajnie, że poszło szybko i bezproblemowo Troszkę zazdroszczę, chociaż nie mam konkretnych zaleceń od orto by usuwać swoje to jednak lewa dolna ósemka nie wyszła cała, lekko zachodzi na nią dziąsło i czasami jedzonko się tam uzbiera i tworzy się stan zapalny. Intensywnie myślę więc nad usunięciem, ale ciągle odkładam na później, eh

Mam nadzieję, że się zejdą te szpary tak jak ostatnio.

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 23:15   #4966
Vinnga
Zakorzenienie

Dzięki za słowa otuchy

Wdowa, a nie możesz po prostu ściągnąć dziąsła z zęba ? Ja tak miałam z siódemkami, że w połowie były przykryte dziąsłem, ale nie umawiałam się specjalnie na ich odsłanianie, bo przy okazji ósemek doktor mi to zrobił A moja orto już chciała kasę trzepać na tym

Kocurasku, z ciekawości pomacałam policzek po tej stronie, co wyrywałam ósemkę i również wyczuwam gulkę. Więc to chyba jednak normalne
Stary 2013-06-26, 23:52   #4967
KinkyGirl
BAN stały

Cytat:
Napisane przez misz_masz Pokaż wiadomość
Miałam identycznie ustawioną jedynkę (nawet po tej samej stronie ) i szybko mi weszła do łuku, po 1,5 m-ca miałam już równiutką górę (oprócz 7, ale to też już niedlugo ). Zostało tylko zamykanie szpar po 4
Ja po pół roku nadal nie mam równej jedynki, a zęby miałam bardzo podobne. Ruszyła się minimalnie. Coraz bardziej wkurza mnie moja orto, jaja sobie robi. No, ale jak się chce przetrzymac klienta i jego kasę, to się odwleka w czasie prostowanie zebów;[ WIedźma.
KinkyGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 00:22   #4968
Vinnga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KinkyGirl Pokaż wiadomość
Ja po pół roku nadal nie mam równej jedynki, a zęby miałam bardzo podobne. Ruszyła się minimalnie. Coraz bardziej wkurza mnie moja orto, jaja sobie robi. No, ale jak się chce przetrzymac klienta i jego kasę, to się odwleka w czasie prostowanie zebów;[ WIedźma.
Dalej nic nie ruszyła ?
Stary 2013-06-27, 09:56   #4969
KinkyGirl
BAN stały

Cytat:
Dalej nic nie ruszyła ?
No odrobinę ruszyło, bo nachodziły na siebie dość mocno, a teraz zrobiło się trochę luzu, ale po pół roku nadal nie są te jedynki w łuku. Mam duże szpary między 3,4 i 5 i te zęby były trochę "powykręcane". Teraz już są proste. No, ale po pół roku to i jedynki proste być powinne. Już mnie to denerwuje i nie moge patrzeć w lustro, bo chcę mieć w końcu równe te jedynki i nadal nie są Jak dla mnie to ta baba po prostu nie chce ich wyprostować, żeby przez pół roku były takie marne efekty?
Stary 2013-06-27, 09:58   #4970
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za słowa otuchy

Wdowa, a nie możesz po prostu ściągnąć dziąsła z zęba ? Ja tak miałam z siódemkami, że w połowie były przykryte dziąsłem, ale nie umawiałam się specjalnie na ich odsłanianie, bo przy okazji ósemek doktor mi to zrobił A moja orto już chciała kasę trzepać na tym

Kocurasku, z ciekawości pomacałam policzek po tej stronie, co wyrywałam ósemkę i również wyczuwam gulkę. Więc to chyba jednak normalne
Kiedyś mi dentysta coś tam ściągnął i było już lepiej, ale powstała taka jakby hmm kieszonka - zamieszczam zdjęcie (rozjaśniłam na tyle na ile mogę) - i nie wiem właściwie czy da się coś z nią zrobić? Dentysta do którego chodzę mówił, że jeśli mi nie przeszkadza/nie boli to nie ma wskazań do usuwania (rośnie prosto) ale już nigdy więcej nie wyjdzie i mogą tworzyć się właśnie te stany zapalne. I raz na pół roku je mam niestety.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg osemka.jpg (22,7 KB, 44 załadowań)

Stary 2013-06-27, 11:14   #4971
Gonya_waw
Rozeznanie

Ale jestem ci*a ! Zaspałam na moje zakładanie aparatu teraz muszę czekać kolejne 3 tyg, a tak na to czekałam i specjalnie wzięłam kilka dni wolnego zeby mieć pewność, że nie zaśpię. nic tylko w łeb sobie strzelić

Stary 2013-06-27, 11:35   #4972
Miss Rose Lips
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!
W poniedziałek miałam w końcu zakładany aparat na dolny łuk. Wszystko byłoby dobrze gdyby nie to, że w nocy z wtorku na środę obudził mnie delikatny trzask w buzi. Wiedziałam już co się szykuje jak otworzyłam oczy. Trzask faktycznie pochodził z mojej jamy Chyba, że moja podświadomość tak działa i trzask mi się przyśnił, a faktycznie go nie było Pobiegałam do lusterka w łazience i patrzę, a tam zamek na trójce się rusza Pięknie. Musiałam zęby za mocno zagryźć w nocy. Później faktycznie sprawdziłam, że jak zamykam usta tak, żeby zęby wszystkie się mocno stykały to ten zamek obrywa. Dzwoniłam do orto i mam podejść w poniedziałek, a w nagłych przypadkach dzwonić. Mam nadzieję, że zamek przetrwa ze mną do końca tygodnia i nie spadnie całkiem, albo co gorsza - nie połknę go! Póki co jako tako się trzyma.
Poza tym to chciałam Wam napisać co mnie najbardziej uradowało na ostatniej wizycie. W planie leczenia mam napisane 18 miesięcy! Ja ślubuję we wrześniu przyszłego roku więc byłabym weselna aparatka... chciałabym tego uniknąć. Więc podpytałam kiedy ortodonta przewiduje ściągnięcie aparatu, a on do mnie - ściągniemy jeszcze przed wakacjami przyszłego roku! Aż podskoczyłam na fotelu Mam nadzieję, że tak właśnie będzie.. bo póki co nie widzę jakiś mega spektakularnych efektów leczenia po 3 miesiącach. Mam nadzieję, że wie co mówi.
aparat samoligaturujący QuicKlear.

Ślub 13.09.2014 r.

Edytowane przez Miss Rose Lips
Czas edycji: 2013-06-27 o 11:36
Miss Rose Lips jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 11:54   #4973
angell93
Raczkowanie

Cytat:
Ale jestem ci*a ! Zaspałam na moje zakładanie aparatu teraz muszę czekać kolejne 3 tyg, a tak na to czekałam i specjalnie wzięłam kilka dni wolnego zeby mieć pewność, że nie zaśpię. nic tylko w łeb sobie strzelić
to na którą godzinę się umówiłaś że jeszcze spałaś? xD

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Miss Rose Lips Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
W poniedziałek miałam w końcu zakładany aparat na dolny łuk. Wszystko byłoby dobrze gdyby nie to, że w nocy z wtorku na środę obudził mnie delikatny trzask w buzi. Wiedziałam już co się szykuje jak otworzyłam oczy. Trzask faktycznie pochodził z mojej jamy Chyba, że moja podświadomość tak działa i trzask mi się przyśnił, a faktycznie go nie było Pobiegałam do lusterka w łazience i patrzę, a tam zamek na trójce się rusza Pięknie. Musiałam zęby za mocno zagryźć w nocy. Później faktycznie sprawdziłam, że jak zamykam usta tak, żeby zęby wszystkie się mocno stykały to ten zamek obrywa. Dzwoniłam do orto i mam podejść w poniedziałek, a w nagłych przypadkach dzwonić. Mam nadzieję, że zamek przetrwa ze mną do końca tygodnia i nie spadnie całkiem, albo co gorsza - nie połknę go! Póki co jako tako się trzyma.
Poza tym to chciałam Wam napisać co mnie najbardziej uradowało na ostatniej wizycie. W planie leczenia mam napisane 18 miesięcy! Ja ślubuję we wrześniu przyszłego roku więc byłabym weselna aparatka... chciałabym tego uniknąć. Więc podpytałam kiedy ortodonta przewiduje ściągnięcie aparatu, a on do mnie - ściągniemy jeszcze przed wakacjami przyszłego roku! Aż podskoczyłam na fotelu Mam nadzieję, że tak właśnie będzie.. bo póki co nie widzę jakiś mega spektakularnych efektów leczenia po 3 miesiącach. Mam nadzieję, że wie co mówi.
eh..ja z moim chłopakiem tez planowaliśmy ślub tak za dwa lata..ale chyba ten plan nam nie wypali bo pewnie oboje ponad dwa lata będziemy nosić aparaty
ale trzymam kciuki żeby Twoja ortodontka dotrzymała słowa i żeby ząbki się prawidłowo ustawiły zanim staniesz w białej sukni

Aparatka
Stary 2013-06-27, 11:59   #4974
Gonya_waw
Rozeznanie

Cytat:
to na którą godzinę się umówiłaś że jeszcze spałaś? xD

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

eh..ja z moim chłopakiem tez planowaliśmy ślub tak za dwa lata..ale chyba ten plan nam nie wypali bo pewnie oboje ponad dwa lata będziemy nosić aparaty
ale trzymam kciuki żeby Twoja ortodontka dotrzymała słowa i żeby ząbki się prawidłowo ustawiły zanim staniesz w białej sukni
Umówiłam się na 10. A obudzilam się o 10:16. Masakra! Ale tak to przeżywałam, że nie mogłam zasnąć gdzieś do 5 rano. No i padłam i nawet nie słyszałam budzika. A obudził mnie telefon z recepcji pod tytułem dlaczego się spóźniam! No masakra. Jestem wściekła.

Stary 2013-06-27, 11:59   #4975
misz_masz
Raczkowanie

Cytat:
Ja w dniu zakładania obudzilam się po 5 i nie miałam szans zasnąć , takie emocje
Nie mniej wspołczuje i trzymam kciuki, żeby następnym razem nie było takiej sytuacji

KinkyGirl nie wiem, może u mnie tak szybko poszło, bo miałam wyrwane 4, szybko mi się szpary zrobiły i ta 1 mogła spokojnie wejść do łuku ale nawet bez wyrywania zębów, to po pół roku powinna być znaczna poprawa. U mnie po prawie 6 miesiącach zęby są nie do poznania, mimo ze nie miałam krzywych zębów mocno. Ja bym z orto pogadała, dlaczego to tak wolno idzie.
misz_masz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 12:04   #4976
Gonya_waw
Rozeznanie

Cytat:
Ja w dniu zakładania obudzilam się po 5 i nie miałam szans zasnąć , takie emocje
Nie mniej wspołczuje i trzymam kciuki, żeby następnym razem nie było takiej sytuacji

KinkyGirl nie wiem, może u mnie tak szybko poszło, bo miałam wyrwane 4, szybko mi się szpary zrobiły i ta 1 mogła spokojnie wejść do łuku ale nawet bez wyrywania zębów, to po pół roku powinna być znaczna poprawa. U mnie po prawie 6 miesiącach zęby są nie do poznania, mimo ze nie miałam krzywych zębów mocno. Ja bym z orto pogadała, dlaczego to tak wolno idzie.
Widzisz, ja odwrotnie. Nie mogłam spać!
Najgorsze jest to, że przypadło. A tak to już bym siedziała i pisała do was w aparacie. A na wizytę muszę miesiąc teraz czekać! ;(

Stary 2013-06-27, 12:46   #4977
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
ojejjjj, biedna szkoda, że teraz tyle znowu musisz czekać ;/

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 12:59   #4978
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
wow! z zaspaniem na zakładanie jeszcze się nie spotkałam to ładnie mocny sen miałaś!

Stary 2013-06-27, 13:00   #4979
Gonya_waw
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie Pokaż wiadomość
wow! z zaspaniem na zakładanie jeszcze się nie spotkałam to ładnie mocny sen miałaś!
A ja już wczoraj miałam przeczucie,że zaśpię ! Poprostu pech.!

Stary 2013-06-27, 13:18   #4980
KinkyGirl
BAN stały

Cytat:
Umówiłam się na 10. A obudzilam się o 10:16. Masakra! Ale tak to przeżywałam, że nie mogłam zasnąć gdzieś do 5 rano. No i padłam i nawet nie słyszałam budzika. A obudził mnie telefon z recepcji pod tytułem dlaczego się spóźniam! No masakra. Jestem wściekła.
O rety, współczuję. Ze wściekłości bym chyba się popłakała

Cytat:

Ja 4 wyrywanych nie miałam, sama już nie wiem co robić. Może pół roku to jeszcze za wcześnie żeby wjeżdzać na orto? Wiecie, nie chce jej urazić. To babka z dużym doświadczeniem, podobno zna się na rzeczy (uważana za jedną z najlepszych w mieście), nie chce żeby wzięła mnie za jakąś panienke co nie zna się na rzeczy, a się pruje i podważa jej kompetencje. Stwierdziła, że czas leczenia to 2 lata może troszkę dłużej. Także czasowo to tak tradycyjnie z aparatem będe chodzić. Mam nadzieję, że już niebawem te zęby wejdą na swoje miejsce...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości