|
|
#4951 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.XIII
Cytat:
! Będziecie się rozumieć jeszcze lepiej ![]() Cytat:
Zakładasz tylko na górę, prawda? Bo dół wygląda jak po aparacie |
||
|
|
|
#4952 | |
|
Rozeznanie
|
Aparaty ortodontyczne cz.XIII
Cytat:
Edytowane przez Gonya_waw Czas edycji: 2013-06-26 o 21:17 |
|
|
|
|
#4953 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4954 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe, żebyście się tylko czasem nie zczepili tymi aparatami
Ale śmieję się, bo chyba nie ma takiej możliwości ![]() Gonya masz piękne ząbki i po wyprostowaniu efekt będzie cudowny!
|
|
#4955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też miałam prosty dół, aczkolwiek nie taki idealny jak po aparacie. Jednak musiałam założyć ze względu na zgryz i orto też powiedziała, że góra nie będzie pasowała z dołem, jeśli zajmiemy się tylko górą (trochę też poszerzałam szczękę )Trzymam kciuki żebyś nie musiała zakładać dołu, bo naprawdę piękny jest A zawsze to zaoszczędzone pieniądze ![]() Haha Spokojnie, na pewno dacie radę
|
|
|
|
|
#4956 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4957 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4958 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4959 |
|
Przyczajenie
|
Mam pytanko - ile przerwy powinnam zaplanować pomiędzy usunięciem dolnych ósemek? Jedna prawie całkiem wyszła z dziąsła, a drugą ledwo widać...
Obie górne ósemki wyrwałam od razu, poszło jak po maśle, wszystko trwało 20min, po 2 dniach już prawie zapomniałam, że miałam usuwane, ale z dolnymi podobno ma być trudniej
aparatka od 20.06.2013r. ![]() Hugh Fennyman: 'So what do we do?' Philip Henslowe: 'Nothing. Strangely enough, it all turns out well.' HF: 'How?' PH: 'I don't know. It's a mystery.' ('Shakespeare In Love') |
|
|
|
#4960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorzej jak obie są zatrzymane, a w dodatku np. leżą Najlepiej zadzwoń do gabinetu, w którym usuwałaś poprzednie ósemki i spytaj się jaką powinnaś zrobić przerwę między wyrywaniem obu Albo czy możesz obie na raz. Wszystko jest indywidualną kwestią.
|
|
|
|
|
#4961 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
aparatka od 20.06.2013r. ![]() Hugh Fennyman: 'So what do we do?' Philip Henslowe: 'Nothing. Strangely enough, it all turns out well.' HF: 'How?' PH: 'I don't know. It's a mystery.' ('Shakespeare In Love') |
|
|
|
|
#4962 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4964 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Troszkę zazdroszczę, chociaż nie mam konkretnych zaleceń od orto by usuwać swoje to jednak lewa dolna ósemka nie wyszła cała, lekko zachodzi na nią dziąsło i czasami jedzonko się tam uzbiera i tworzy się stan zapalny. Intensywnie myślę więc nad usunięciem, ale ciągle odkładam na później, ehMam nadzieję, że się zejdą te szpary tak jak ostatnio.
|
|
|
|
|
#4966 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za słowa otuchy
Wdowa, a nie możesz po prostu ściągnąć dziąsła z zęba ? Ja tak miałam z siódemkami, że w połowie były przykryte dziąsłem, ale nie umawiałam się specjalnie na ich odsłanianie, bo przy okazji ósemek doktor mi to zrobił A moja orto już chciała kasę trzepać na tym ![]() Kocurasku, z ciekawości pomacałam policzek po tej stronie, co wyrywałam ósemkę i również wyczuwam gulkę. Więc to chyba jednak normalne
|
|
|
|
#4967 |
|
BAN stały
|
Ja po pół roku nadal nie mam równej jedynki, a zęby miałam bardzo podobne. Ruszyła się minimalnie. Coraz bardziej wkurza mnie moja orto, jaja sobie robi. No, ale jak się chce przetrzymac klienta i jego kasę, to się odwleka w czasie prostowanie zebów;[ WIedźma.
|
|
|
|
#4968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4969 |
|
BAN stały
|
No odrobinę ruszyło, bo nachodziły na siebie dość mocno, a teraz zrobiło się trochę luzu, ale po pół roku nadal nie są te jedynki w łuku. Mam duże szpary między 3,4 i 5 i te zęby były trochę "powykręcane". Teraz już są proste. No, ale po pół roku to i jedynki proste być powinne. Już mnie to denerwuje i nie moge patrzeć w lustro, bo chcę mieć w końcu równe te jedynki i nadal nie są
Jak dla mnie to ta baba po prostu nie chce ich wyprostować, żeby przez pół roku były takie marne efekty?
|
|
|
|
#4970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dentysta do którego chodzę mówił, że jeśli mi nie przeszkadza/nie boli to nie ma wskazań do usuwania (rośnie prosto) ale już nigdy więcej nie wyjdzie i mogą tworzyć się właśnie te stany zapalne. I raz na pół roku je mam niestety.
|
|
|
|
|
#4971 |
|
Rozeznanie
|
Ale jestem ci*a ! Zaspałam na moje zakładanie aparatu
teraz muszę czekać kolejne 3 tyg, a tak na to czekałam i specjalnie wzięłam kilka dni wolnego zeby mieć pewność, że nie zaśpię. nic tylko w łeb sobie strzelić
|
|
|
|
#4972 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
W poniedziałek miałam w końcu zakładany aparat na dolny łuk. Wszystko byłoby dobrze gdyby nie to, że w nocy z wtorku na środę obudził mnie delikatny trzask w buzi. Wiedziałam już co się szykuje jak otworzyłam oczy. Trzask faktycznie pochodził z mojej jamy Chyba, że moja podświadomość tak działa i trzask mi się przyśnił, a faktycznie go nie było Pobiegałam do lusterka w łazience i patrzę, a tam zamek na trójce się rusza Pięknie. Musiałam zęby za mocno zagryźć w nocy. Później faktycznie sprawdziłam, że jak zamykam usta tak, żeby zęby wszystkie się mocno stykały to ten zamek obrywa. Dzwoniłam do orto i mam podejść w poniedziałek, a w nagłych przypadkach dzwonić. Mam nadzieję, że zamek przetrwa ze mną do końca tygodnia i nie spadnie całkiem, albo co gorsza - nie połknę go! Póki co jako tako się trzyma.Poza tym to chciałam Wam napisać co mnie najbardziej uradowało na ostatniej wizycie. W planie leczenia mam napisane 18 miesięcy! Ja ślubuję we wrześniu przyszłego roku więc byłabym weselna aparatka... chciałabym tego uniknąć. Więc podpytałam kiedy ortodonta przewiduje ściągnięcie aparatu, a on do mnie - ściągniemy jeszcze przed wakacjami przyszłego roku! Aż podskoczyłam na fotelu Mam nadzieję, że tak właśnie będzie.. bo póki co nie widzę jakiś mega spektakularnych efektów leczenia po 3 miesiącach. Mam nadzieję, że wie co mówi.
![]() 08.04.2013 góra 24.06.2013 dół aparat samoligaturujący QuicKlear. Ślub 13.09.2014 r. Edytowane przez Miss Rose Lips Czas edycji: 2013-06-27 o 11:36 |
|
|
|
#4973 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
![]() ale trzymam kciuki żeby Twoja ortodontka dotrzymała słowa i żeby ząbki się prawidłowo ustawiły zanim staniesz w białej sukni
|
|
#4974 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4975 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie mniej wspołczuje i trzymam kciuki, żeby następnym razem nie było takiej sytuacji ![]() KinkyGirl nie wiem, może u mnie tak szybko poszło, bo miałam wyrwane 4, szybko mi się szpary zrobiły i ta 1 mogła spokojnie wejść do łuku ale nawet bez wyrywania zębów, to po pół roku powinna być znaczna poprawa. U mnie po prawie 6 miesiącach zęby są nie do poznania, mimo ze nie miałam krzywych zębów mocno. Ja bym z orto pogadała, dlaczego to tak wolno idzie.
|
|
|
|
|
#4976 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najgorsze jest to, że przypadło. A tak to już bym siedziała i pisała do was w aparacie. A na wizytę muszę miesiąc teraz czekać! ;( |
|
|
|
|
#4977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ładnie mocny sen miałaś! ![]()
|
|
|
|
|
#4979 |
|
Rozeznanie
|
A ja już wczoraj miałam przeczucie,że zaśpię ! Poprostu pech.!
|
|
|
|
#4980 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.

w kolejce czekałam ponad godzinę i w dodatku siedziałam obok nieznośnego dzieciaka ale co tam xD w każdym bądź razie doktorek baaardzo sympatyczny
za dzisiejszą i kolejną wizytę nic nie płace a dodam że dziś miałam już robione wyciski. Poszłam ze zrobionymi zdjęciami i powiedział że tych górnych ósemek które jeszcze mi nie wyszły chyba nie będę musiała usuwać bo one nie robią problemów, ale wsyztsko się okaże kiedy i jak zaczną wychodzić
a on się głuip na to godzi.. Mówiłam mu żeby poszedł jeszcze do mojego ortodonty ale on nie chce
chyba nie wie co go czeka 

Na szczęście został mi jeszcze Ketonal... Oczywiście dostałam antybiotyk 
Jak dla mnie to ta baba po prostu nie chce ich wyprostować, żeby przez pół roku były takie marne efekty?

ale nawet bez wyrywania zębów, to po pół roku powinna być znaczna poprawa. U mnie po prawie 6 miesiącach zęby są nie do poznania, mimo ze nie miałam krzywych zębów mocno. Ja bym z orto pogadała, dlaczego to tak wolno idzie.