|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3932 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
tym bardziej że jest duża różnica pomiędzy dzieciaczkami styczniowymi a grudniowymi.
|
|
|
|
#3933 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
Wiem że kiedyś ludzie robili tak że wysyłali dziecko rok wcześniej do szkoły ale tylko dlatego że np było ze stycznia, a to co teraz wymyślili to głupota niesamowita... Dzieci w wieku 6 lat chcą się jeszcze bawić a nie uczyć |
|
|
|
|
#3935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3936 |
|
Przyczajenie
|
Ale Wy piszecie ! Chwilkę mnie nie było i znowu jestem daleko w tyle.
Czytałam coś o kontrolach z ZUS-u, nie wiedziałam, że w ciąży też mogą być... Często to się zdarza, w okresie wakacyjnym przecież, nie leży się ciągle. Dzisiaj Zofia nie daje mi spokoju, wierzga się. Pierwszy raz w życiu, od samego rana.
|
#3937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Człowiek uczy się całe życie .Wzięłam 2 nospę i jest zdecydowanie lepiej choć jeszcze nie do końca przeszło. Zjadłam nawet jabłko bo z kibelkowymi sprawami dzisiaj jakoś ciężko a jabłko mi zawsze pomagało w takich sytuacjach
|
|
|
|
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak sobie po tym materiale zaczęłam myśleć, że jak nasze dzieci się urodzą (zwłaszcza te grudniowe) to te ze stycznia zaczną już powoli chodzić, a jak nasze zaczną chodzić to tamte będą mówić. Przy tak małych dzieciach różnica roku to przepaść.
|
|
|
|
#3939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie miałam pisać dziewczynom że się coś obijamy bo my dopiero kończymy 3 wątek a mamy wrześniowo październikowe zaczęły już 11 ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
![]() Zauważyłam że strasznie dużo mnie dzisiaj tutaj ale to przez to że ten brzuch mi tak twardniał i byłam zmuszona położyć się i leżeć i z nudów udzielam się tutaj tak często
|
||
|
|
|
#3940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3941 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ona sama o sobie fajnie tak slodko mówi Talcia, albo Talusiaaa czasami jej wyjdzie Natalusia, rozpływam się ale ja jestem matka-wariatka Cytat:
![]() Cytat:
a gatunkowo też są super ![]() Cytat:
Co do prania to wg mnie przesadyzm. Ja wszystko prałam raz w dziecięcym proszku i dzieciecym płynie do płukania, na dziecięcym programie (60 stopni i podwójne płukanie). Bardzo szybko przeszłam na normalny program w pralce na bo ten dziecięcy strasznie dłuuuugi. I szybko zaczęłam potem prac w nomralnym proszku z naszymi rzeczami ![]() Cytat:
![]() ja uważam, że o pójściu do szkoły sześciolatka powinien decydowac nauczyciel w przedszkolu i rodzice. Np nauczycielka daje propozycje ze dziecko da sobie rade i wtedy rodzic decyduje czy tak czy nie. I powinny być klasy tylko z sześciolatkami wtedy. Z mojej grupy trójka idzie do skzoły jako 6 -latki. Jedna dziewczynka się nadaje be zproblemu, jeden chłopczyk tak pół na poł ale da rade, a jeden to masakra, on sobie teraz w pięciolatkach nie radził a co dopiero w szkole, ale matce można gadac ona po swojemu Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3942 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3943 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
tak z obserwacji mi wynika
|
|
#3944 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wątek kończy się, jak jest 5000 postów. Każdy post ma swój numer, po prawej u góry widać ile jest, który jest który itd.
|
|
#3947 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
166/167 stron. Wiem, bo jakiś milion wątków butowych mam za sobą ![]() Dzisiaj kazałam tż kupić mleko i jogurt i owoce, oczywiście nie było owoców (taa, jasne) a on wziąl tylko 10 zł a ja do niego, że jestem głodna i że chcę rogalika, a on że nie mięli pieczywa(taa, jasne). Ale już nie zrobiłam mu sceny tylko powiedziałam, że jak nie wróci z rogalikiem to nie ma po co wracać
|
|||
|
|
|
#3948 | |
|
Wtajemniczenie
|
1000 postów, dużo się wydaje ale za 4 dni trzeba będzie wstawić sondę tytułową i zaraz po tym kolejny wątek, zresztą najwięcej dzieje się chyba wieczorami
![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
masz poprostu zachciankę
|
|
|
|
|
#3949 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba pomyliłam bajki ![]() no baa- cały nasz wątek Cytat:
![]() A TŻ to może do sklepu z gwoździami zaszedł, że tak nic tam nie mieli |
||
|
|
|
#3950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3951 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie siedzę na łóżku z laptopem i w każdej pozycji mi źle i narzekam że chyba mi dziś brzuch urósł bo tak mi niewygodnie i do tego mam zgage, więc byłam w kuchni zażyć tą sodę, zobaczymy czy pomoże, liczę na to
|
|
|
|
#3952 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moi rodzice nie chcieli mnie posłać rok wcześniej do szkoły mimo, iż nauczycielki z przedszkola ich namawiały, a ja po kątach rozwiązywałam zadania z ćw. kuzynki starszej o dwa lata. Do dzisiaj im to wypominam. Nie czarujmy się: są takie dzieci, które nawet w wieku 8lat miałyby problemy w pierwszej klasie, a są takie, które w wieku 6 świetnie się tam odnajdą i czekanie roku "bo rodzic tak uważa" może przynieść większą krzywdę. I jestem BARDZIEJ NIŻ SCEPTYCZNA co do "wysyłania dzieci na testy do psychologa, który ma ocenić"- sorry, ale żaden z moich profesorów od psychologii czy pedagogiki by się pod takim testem nie podpisał- bo w ciągu 30 minutowego "badania" to można co najwyżej stwierdzić, jakie dziecko ma kolory oczu i włosów. Dzieci w tym wieku [5-8] serio potrzebują trochę więcej uwagi, by postawić "diagnozę"
|
|
|
|
|
#3953 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja nie mam nic kompletnie, jedynie bratowa obiecała kołyskę i ubranka bo ma i po chłopcu i po dziewczynce zależy co będzie u mnie. Po moich chłopakach nie mam nic wszystko oddałam, bo myślałam że już dzieci nie będzie nowych. |
|
|
|
|
#3954 |
|
Wtajemniczenie
|
szczwane
z innymi rzeczami- nie wiem: ubraniami i kosmetykami też takie wątki na wizażu są, bo jakoś nigdy nie trafiłam na takieI co u Ciebie jeden pokój w tym nowym mieszkanku to z miejsca na buty przeznaczony?
|
|
|
|
#3955 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale w pierwszej ciąży kupowałam wszystko dopiero pod koniec 8-go miesiąca i na początku 9-go. I wystarczyło ![]() A co do prania to ja wszystkie szmatki prałam 1x w "Dzidziusiu" na 40 stopni, bez płynu do płukania. Potem wszystko wyprasowałam dość dokładnie na najwyższej temperaturze, żeby wybić ewentualnie zarazki. I tyle. Jeszcze odnośnie kombinezonu to ja polecam te śpiworkowe, bardzo łatwo w to dziecko ubrać, po prostu wystarczy położyć, wsadzić rączki i zasunąć. Ja akurat miałam z takiego "kurtkowego" materiału, ale w środku był podszyty polarkiem i ocieplony. Miałam rozmiar 74, moje dziecko chodziło w nim w wieku ok. 6-9 miesięcy. Grubością się nie ma co za bardzo przejmować, bo zawsze w razie czego można dziecko w wózku przykryć dodatkowym kocykiem. I jeszcze jedna ważna rzecz - przy tych śpiworkach zwróćcie uwagę, żeby była dziura na pasy, bo inaczej nie będzie się dało zapiąć w foteliku! Edytowane przez rinco Czas edycji: 2013-06-26 o 21:50 |
|
|
|
|
#3956 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witaj w klubie ja ostatnio uwielbiam połączenie laptopa z łóżkiem. |
|
|
|
|
#3957 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co, od kiedy zaszłam w ciążę borykam się z zajadami.. I kurde bolało, nawet jak łyżką dużą jadłam.. I tak myślałam, że do końca ciąży się będę borykać, a położna mi ostatnio "maścią z witaminą A na noc i zniknie" pomyślałam "taaaa.... zniknie...". A TU PSIKUS: zniknęło
aż muszę do niej zadzwonić i powiedzieć, ze jest moim idolem ![]() Odkryłam, że mam jedną brodawkę ciemniejszą od drugiej - wygląda to jak dwie piersi od dwóch róznych kobiet ![]() TŻ pracuje nad projektem, zabronił mi pakować rzeczy "bo się przemęczę" i tak w sumie nie mam co robić...
|
|
|
|
#3958 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
Ależ miałam dziś ciężki dzień w pracy. Tzn. ogólnie lajt, ale ten mój dysk Nie wiedziałam już, jak siedzieć, tak mnie rwało i bolało ![]() Wieczorem pojechaliśmy dziś do Tesco, bo niby od dziś wyprzedaże. Na dziale dziecięcym była JEDNA rzecz przeceniona o parę zł Wkurzyłam się :wnerw: A że już się na coś nastawiłam, to pojechaliśmy do smyka i kupiliśmy parę rzeczy Musiałam zaspokoić swój zakupowy głód ![]() Kupiliśmy bodziaki z krótkim i długim rękawkiem, dwupak półśpiochów i pajaca Peggy, pytałaś o lumpka... Ja kupiłam sporo rzeczy i planuję jeszcze trochę Któraś z Was pytała o termometr. Ja też słyszałam dobre opinie o termometrach Beurer ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
![]() Ja mam takie, których nikt wyleczyć nie potrafi od jakichś dwóch lat... albo i dalej
|
|
#3959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o kosmetykach chyba nie wiem, ale wiem, że dziewczyny "rozbierają" perfumy - np. jedna kupuje, rozlewa je na małe buteleczki i o. Ale tam się nei zagłębiam już lepiej![]() a butów już mam mało, uspokoiłam się, niestety mam rozmiar 41 i nie wszystkie są mi dobre. Wolę przymierzyć |
|
|
|
|
#3960 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Uff...wreszcie jestem
Fajny dzień dziś u mnie Fryz zrobiony, spodnie przyszły i pasują a do tego mam nowy telefon Cytat:
brawo!!Świetny tytuł, bardzo mi się podoba ![]() Cytat:
fajne propozycje ![]() Pytałaś co z włosami robiłam to odpowiadam - balejaż i podcięcie końcówek Cytat:
a alergii współczuję Cytat:
Brzusio Cytat:
czekamy na fotki tych cudeniek.
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

Filologię studiujesz?
wstyd normalnie.Ale to prawda owłosienie zatrzymuje bakterie
KCIUKI DLA ANI 
. Ja sama bym nie chciała żeby moje dzieci kiedyś w wieku 6 lat już miały iść do szkoły

. Też tak mam dość często że gadam do siebie, ale jednak dzisiaj przechodzę już sama siebie 

pomijając że rachunkowość ni jak ma sie do mojego kierunku