Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV 6 9,68%
Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV 2 3,23%
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV 21 33,87%
Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV 1 1,61%
Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 7 11,29%
Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 6 9,68%
Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV 17 27,42%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV 2 3,23%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-27, 01:23   #3991
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Dzięki za wszystkie życzenia

Niedawno wróciłam do domu Dostałam od Tż Lolitę Lempicką, uwielbiam ten zapach

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 07:45   #3992
Dzastin08
Wtajemniczenie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki z deszczowego Poznania

Ja mam dziś troche pracy i do tego mialam dzis kontrole z Zusu;/

Milego dnia
Ulala, i jak wyszło? wszystko ok? Ich trzeba wpuścić do domu czy jak?

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Załącznik 5303429
to mój brzuszek w piątek zaczynam 17 tydz wyglądam jak słonica
Jaka tam słonica?! bardzo ładne mieszkanko ma Twoja dzidzia

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
To ten stres tak twórczo podziałał a egzamin jeden z gorszych, bo najpierw część pisemna, potem ustna... Stresu tyle, że hej!
Gratuluję!

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Cześć

Ja też z beznadziejnym humorem, a powinnam się cieszyć, bo urodziny dzisiaj jakoś zawsze mnie na myślenie wtedy bierze

Głowa mnie ciśnie przez tą pogodę, chyba kawy się napiję.

21 tydzień
Spóźnione życzonka urodzionowe! Wszystkiego Naaaajlepszego!

Dzień Dobry

Ale naskrobałyście...ale już wszystko nadrobiłam
Wczoraj wieczorem coś się kiepsko czułam, nie dobrze mi było...i o 21 poszłam już spać.
Dzis pogoda już lepsza,bardziej słonecznie
No i dziś USG ,ciekawe czy Nasz 80 procentowy (%) synek jest nadal synkiem

za wszystkie dzisiejsze wizyty!

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-06-27 o 07:46
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 07:54   #3993
coralady
Wtajemniczenie

Witam z kawusią

Zaraz zmykam siuśki do badania oddać,bo w poniedziałek wizyta

Peggy ja dołączę się do tych,które w lumpkach kupują.Ja mam taką mega wielką hurtownie taniej odzieży,mnóstwo ludzi się do niej z okolic i nie tylko zjeżdża.Można wyhaczyć naprawde niezłe perełki Ja mam dla córy najfajniejsze ubranka z lumpka.I dla siebie często coś oryginalnego znajdę.

Ja prałąm w Dzidziusiu i Jelpie kilka pierwszych miesięcy.Moje dziecko nie miało żadnych alergii,więc szybko pzreszłam na zwykły proszek.

aaby łacze się w bólu.Coraz więcej nas łączyMnie rwa dokucza tak,ze nie wiem jak do końca ciązy dotrwam
Do tego mam dziwne nocne bóle kości,nie mogę przez nie spać.Aż zaczęłam się martwić co to???Musze wspomnieć o tym na poniedziałkowej wizycie.Moja mam choruje na bardzo podstępną chorobę-kolagenozę i w moim wieku jej się ujawniła.

Miki przejrzałam na szybko twój blog.W pracy przejrze na spokojnie,bo fajnie się zapowiada.Jak z Ciebie ładna dziewczyna i jaka chudzinkaWidzę,że tez masz fajnego lumpka w okolicySpóźnione życzenia urodzinowe!!!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2013-06-27 o 07:59
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 08:16   #3994
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
aaby łacze się w bólu.Coraz więcej nas łączyMnie rwa dokucza tak,ze nie wiem jak do końca ciązy dotrwam
Do tego mam dziwne nocne bóle kości,nie mogę przez nie spać.Aż zaczęłam się martwić co to???Musze wspomnieć o tym na poniedziałkowej wizycie.Moja mam choruje na bardzo podstępną chorobę-kolagenozę i w moim wieku jej się ujawniła.

Wolałabym, żeby łączyły nas milsze rzeczy

A ja melduję się z pierwszymi rozstępami na piersi
Wiem, że najważniejsze, by Iskra była zdrowa, ale... ciężko obserwować (i akceptować) nieodwracalne zmiany zachodzące w ciele

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 08:25   #3995
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Tak to ja.
Jest lepiej,ale mega słaby.Dzisiaj miał gorszy dzień,brak uśmiechu i dołek,a do tego jeszcze ciągłe bóle.
Dopiero zaczął powolutku jeść przecierane zupki i pić małe ilości (po 5 dniach).
Na szczęście tomograf nie wykazał martwicy trzustki więc wielka ulga.I jeszcze nie wiadomo jaka przyczyna,nic tak po prostu wzięło się z nikąd.
Ta sytuacja mnie zdołowała też.Siedzi mi w głowie cały czas.Ale jest nadzieja.
Dziękuję że pytasz

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

No tam miałam iść spać :/
Dobrej nockimamusie i dzieciaczki

Napewno wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
I co przeszlo? Mnie to tez zdziwilo bo czesto mialam problemy z jelitami I bolalo pod brzuchem. Teraz macica urosla wiec wszystko sie po przestawialo I jelita co na okolo macicy . Tak? Pogoncie mnie jak glupoty pisze. Mnie wlasnie one pobolewaja tak jakbym miala kolke ..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nie przeszło do dziś... Wyszło na to że mnie po prostu "przyblokowało" brzuch mnie boli, na kibelek latam co chwile, próbuje i nic

Dzień dobry
Ja się właśnie zbieram do pracy, nie wiem jak będę pracować z takim twardym brzuchem mam nadzieję że szybko mnie to puści bo zwariuje...
Trzymam za dzisiejsze wizyty
i życzę miłego choć zapewne u większości z Was "pochmurnego" dnia
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 08:25   #3996
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lynette_yang Pokaż wiadomość
Czytałam coś o kontrolach z ZUS-u, nie wiedziałam, że w ciąży też mogą być... Często to się zdarza, w okresie wakacyjnym przecież, nie leży się ciągle.
no tak, ale jeżeli zwolnienie nie jest leżące to kontrola jest bez sensu, bo możesz sobie wyjść z domu czy nawet wyjechać za granicę z tego co wiem

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Odkryłam, że mam jedną brodawkę ciemniejszą od drugiej - wygląda to jak dwie piersi od dwóch róznych kobiet
mi TŻ mówi że mam cycki jak murzynka bo mam sutki prawie czarne, brodawki duże i też ciemne
Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Beatka

wiecie, że laptopy mają na dole wentulację i nie można tego stawiać na niczym miękkim? Ja nie wiedziałam tak mi było dobrze z lapkiem na łóżeczku, że chwila moment i musieliśmy zapitalać po nowego, bo na starym wszystkie programy księgowe, kupa dokumentów, a już ledwo zipał, zagrzałam go
żeby nie było dalej leżę z laptopem w łóżku, tylko już teraz z podstawką
najlepiej korzytsać z podkładki chłodzącej wiem, bo mój TŻ mnie gania bo jest informatykiem, więc jest przewrażliwiony na tym punkcie, ale i tak już zdążyłam go przegrzać, bo mi karta grficzna szwankuje, ale czekam aż się zepsuje i kupie sobie normalnej wielkości laptopa bo mam netbooka
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy wy też macie często wrażenie ulatniania się powietrza z pochwy? Ja co chwilę i wkurza mnie to, bo ciągle przypomina mi krwotok i biegam, sprawdzam...
nie mam tak

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
nie wiem moze sie mylę ale dziecko musi mieć kontakt z "brudem bakteriami" bo potem tylko alergie uczulenia itp gdzieś czytałam kurcze nie wiem czy nie na wątku mojego synka to właśnie dziecko jakiegoś uczulenia dostało bo chodziło chyba o smoczek, ze wyparzany 15 razy dziennie po każdym upadku przelany wrzątkiem po wyparzeniu sterylnie zapakowany itp ale juz dokładnie nie pamietam o co to chodziło.....
nie mylisz się tez nie będzie strasznie sterylnie u mnie w domu przy Neli, czy nawet jak piachu z owocem się naje to trudno przezywać nie będę :P z resztą w domu będzie sterylnie a pójdziemy gdzieś z nią i od razu jakaś alergia, bo będą bakterie

Cytat:
Ja mysle ze juz wydalam tyle , choc tak naprawde wòzek kosztował prawie połowe I to nie kompletny reszte od poczatku kupuje na promocjach I dzieki temu naprawde duzo zaoszczedzilam .. Troszke mi jeszcze brakuje , nie mam nic dla siebie .. Co do ciuszkow mam oczywiscie tez nowe rzeczy ale duzo kupilam w lumpeksie I nie zaluje bo wiekszosc z nich jest nowiusienka , wiec po co placic podwojnie ?
ja mam bratową w ciuchlandzie, więc ciuszki mam nowe, jeszcze zapakowane i sporo zabawek mam też ciuchlandowych wybiera mi to co najlepsze
Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Wiem, że najważniejsze, by Iskra była zdrowa, ale... ciężko obserwować (i akceptować) nieodwracalne zmiany zachodzące w ciele
mam to samo

hej ho! od wczoraj znowu miałam 4 strony do nadrobienia, szalejecie dziewczyny

ale się nażarłam paluszków słonych i dziecię mi szaleje :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 08:26   #3997
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
mi TŻ mówi że mam cycki jak murzynka bo mam sutki prawie czarne, brodawki duże i też ciemne
Też mam takie

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-06-27, 08:34   #3998
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Też mam takie
ehh, ale podobają się dalej TŻ to najważniejsze

muszę zadzwonić do teściowej zapytać ile mój małż ważył jak się urodził, bo tak wczoraj rozmawialiśmy że nasze małe chyba drobne będzie

biorę się za tworzenie listy wyprawkowej :P a w sobotę ściągam ze strychu małe ciuszki
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-06-27 o 08:35
Stary 2013-06-27, 08:41   #3999
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:

muszę zadzwonić do teściowej zapytać ile mój małż ważył jak się urodził, bo tak wczoraj rozmawialiśmy że nasze małe chyba drobne będzie

biorę się za tworzenie listy wyprawkowej :P a w sobotę ściągam ze strychu małe ciuszki
ja też mam przeczucie,że Nasze dziecię będzie drobne...
Ja ważyłam 3200,a Tż nie wiem ale chyba też nie wiele

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-06-27, 08:44   #4000
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Beatka

wiecie, że laptopy mają na dole wentulację i nie można tego stawiać na niczym miękkim? Ja nie wiedziałam tak mi było dobrze z lapkiem na łóżeczku, że chwila moment i musieliśmy zapitalać po nowego, bo na starym wszystkie programy księgowe, kupa dokumentów, a już ledwo zipał, zagrzałam go
żeby nie było dalej leżę z laptopem w łóżku, tylko już teraz z podstawką

Ja dziś 5 min mam zgłowy przy każdej zmianie pozycji Mam nadzieję, ze wstanę jak nowa, bo jeszcze takiego bólu pleców to w życiu nie mialam

mam podstawkę pod laptop więc chyba nic się nie stanie

A witam w pochmurny dzień, dziś mam wizytę i już panikuję, mam nadzieję że wszystko oki u maluszka, może uda się podpatrzeć co tam za niespodzianka między nóżkami. Trzymajcie kciuki żeby nie było siusiaczka.
Musze się pochwalić że nudności i wymioty od ponad tygodnia poszły w zapomnienie a ja czuję już delikatne ruchy zwłaszcza po jedzonku jak cichutko leżę.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 08:45   #4001
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
ja też mam przeczucie,że Nasze dziecię będzie drobne...
Ja ważyłam 3200,a Tż nie wiem ale chyba też nie wiele
ja coś ok 4 kg ważylam, ale moja mała w 5 miesiącu waży 266g znaczy tyle ważyła 2 tyg temu, za tydzień mam wizytę ale chyba bez USG więc pewnie się nie dowiem ile waży

Nela 5/11/13
Stary 2013-06-27, 08:47   #4002
Anoula
Zakorzenienie

Dzień dobry!

W końcu sie doczekałam mojego czwartku USG a teraz jeszcze cały dzień czekania, dobrze, że idę do pracy to szybciej zleci. Już się nie mogę doczekać aż zobaczę mojego Juniora
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 08:51   #4003
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
ja mam synka z połowy listopada ur. 56 cm i mam taki kombinezon 0-3 miesiące to pewnie na polskie to 62 jest i na długo nam starczył....

bierzcie pod uwagę przy zakupie kombinezonów, że dziecko bedzie też jeździło w foteliku a tam musi mieć szparke między nogami żeby zapiąc pasy........to z foto fajne jest do wózka....

ja w pierwszej ciąży kupowałam dużo rzeczy używanych dla dziecka bo czasami naprawde super są jak nowe.....prałam normalnie w 60 stopniach raz potem wszystko prasowałam i gotowe. Moim zdaniem też niema co szaleć ze sterylnością. Ja synkowi jak miał 6 miesięcy to prałam już w normanym proszku (wczesniej w dzidziusiu) tylko sensitiv a jak miał 9 chyba to juz z naszymi ubraniami juz normanie prałam i nic mu nie było.

Ja mojemu młodszemu - 4 latka dalej piorę w dzidziusiach bo niestety alergik i płynów do plukania nie mogę używać. Rozleniwiłam się i jego ubranka piorę z naszymi ale wszystko w dzidziusiowym proszku.

jak był malutki to nie przesadzałam ze sterylnością ubranka na początku prasowałam później jak nie miałam siły to czasami pajacyk bez prasowania zakładałam, karmiłam go piersią 1,5 roku, bardzo uważałam co je a i tak alergia się nasiliła.
starszy synuś nie ma alergii. Mam nadzieję że maluszek będzie zdrowy bo nie widzi mi się od nowa przechodzić duszności i ciągłych wizyt u lekarza.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 08:56   #4004
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
ja coś ok 4 kg ważylam, ale moja mała w 5 miesiącu waży 266g znaczy tyle ważyła 2 tyg temu, za tydzień mam wizytę ale chyba bez USG więc pewnie się nie dowiem ile waży
Ciekawe ile mój teraz przybrał na wadzę, dziś się dowiem

yyy wgl zapomniałam Wam napisać,że wczoraj miałam pierwszy wyciek siary z prawego cyca... w pierwszej chwili się wystraszyłam,że jakaś ropa mi cieknieale zaraz skojarzyłam fakty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-06-27, 08:59   #4005
Taszanta
Zakorzenienie

Ufff...wreszcie was nadrobiłam, nie było mnie kilka dni i to mega wyzwanie ale powiedziałam sobie ze wszystko przeczytam i już

Dzięki za odzew na mój ostatni depresyjny post nie ma to jak się wygadać, od razu się robi człowiekowi lepiej, a zauważyłam że o ile całkiem dobrze się czuję fizycznie ostatnio, to miewam straszne wahania nastroju, tak zupełnie bez powodu wpadam w otchłań rozpaczy a za chwilę znowu jest ok ciekawe - jak takie jazdy sa teraz to co będzie po porodzie, szykuje mi się depresja czy co ?

Poza tym naprawdę mam coś z głową, zapominam podstawowych rzeczy, wczoraj wyszłam na miasto zalatwic trzy rzeczy, i o jednej zapomniałam mimo ze powtarzałam sobie 10 razy, jeszcze do bankomatu wracałam się wypłacić pieniądze, a potem przeszłam obok miejsca gdzie miałam to załatwić a po zakup proszku do pieczenia w sklepie robie dziś trzecie podejście

No i jeszcze odebrałam paczkę z ciuchami ciążowymi z C&A. Wziełam spodnie jeansowe z pasem, ale są za duże, w sam raz dla kobiety, która właśnie jedzie do porodu, więc zwracam. Wziełam jeszcze dwie spódnice, takie które są po 17 pln, spodziewałam się za taką cenę ścierek do podłogi, a tu miłe zaskoczenie, naprawdę mi się podobają i pewnie posłużą jeszcze po ciąży, bo są na gumce. Wziełam beżową i czarną, żeby sobie wybrać kolor, ale zostawię obie, za taką cenę to chyba u mnie w lumpeksie nie kupię

Jeszcze pisałyście o obawach dotyczących zmieniającego się ciała. Ja się stresuję cały czas, nakupiłam wszystkie polecane na wizażu smarowidła na rozstępy i wcieram uparcie , no zobaczymy jak zadziałają

Rybka, mam pytanie a na jakich portalach szukacie mieszkania? Które najbardziej polecasz?

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 09:09   #4006
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie chowam je przed nim, chyba jeszcze do końca ich nie widział

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
No i jeszcze odebrałam paczkę z ciuchami ciążowymi z C&A. Wziełam spodnie jeansowe z pasem, ale są za duże, w sam raz dla kobiety, która właśnie jedzie do porodu, więc zwracam. Wziełam jeszcze dwie spódnice, takie które są po 17 pln, spodziewałam się za taką cenę ścierek do podłogi, a tu miłe zaskoczenie, naprawdę mi się podobają i pewnie posłużą jeszcze po ciąży, bo są na gumce. Wziełam beżową i czarną, żeby sobie wybrać kolor, ale zostawię obie, za taką cenę to chyba u mnie w lumpeksie nie kupię
Kochana, a te spodnie to kupiłaś może te malinowe? Jaki rozmiar?

U nas z wagą Małej nie wiadomo... Ja miałam 3560, mąż raptem 3200, ale Mała w 21tc już ma 422g, także się okaże

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Sutki mnie dziś bolą, zwłaszcza lewy Ale jak!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-06-27, 09:11   #4007
Mya1989
Zakorzenienie

[QUOTE=nemosek;41516808]

Mya Widziałam że sobie trampeczki zamówiłaś

/QUOTE]
No, ale nie było już w hurtowni a takie fajniusie
Cytat:
Ty juz idz na to USG bo ja Twojego lokatora powoli jestem ciekawa prawie jak swojego

Dopiero 5 mam, no i nie wiem, czy pokaże mamusi co tam ma
Cytat:

Wolałabym, żeby łączyły nas milsze rzeczy

Ja na początku nie widziałam, bo takie żyły mam nieibeskie, ale teraz jak się przyjrzę to są.

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

W końcu sie doczekałam mojego czwartku USG a teraz jeszcze cały dzień czekania, dobrze, że idę do pracy to szybciej zleci. Już się nie mogę doczekać aż zobaczę mojego Juniora
Trzymam kciukasyyy
Cytat:
Ciekawe ile mój teraz przybrał na wadzę, dziś się dowiem

yyy wgl zapomniałam Wam napisać,że wczoraj miałam pierwszy wyciek siary z prawego cyca... w pierwszej chwili się wystraszyłam,że jakaś ropa mi cieknieale zaraz skojarzyłam fakty...
Witam w klubie wkurza mnieee jak leci i zimno mi od tego
Cytat:
Ufff...wreszcie was nadrobiłam, nie było mnie kilka dni i to mega wyzwanie ale powiedziałam sobie ze wszystko przeczytam i już

Dzięki za odzew na mój ostatni depresyjny post nie ma to jak się wygadać, od razu się robi człowiekowi lepiej, a zauważyłam że o ile całkiem dobrze się czuję fizycznie ostatnio, to miewam straszne wahania nastroju, tak zupełnie bez powodu wpadam w otchłań rozpaczy a za chwilę znowu jest ok ciekawe - jak takie jazdy sa teraz to co będzie po porodzie, szykuje mi się depresja czy co ?

Poza tym naprawdę mam coś z głową, zapominam podstawowych rzeczy, wczoraj wyszłam na miasto zalatwic trzy rzeczy, i o jednej zapomniałam mimo ze powtarzałam sobie 10 razy, jeszcze do bankomatu wracałam się wypłacić pieniądze, a potem przeszłam obok miejsca gdzie miałam to załatwić a po zakup proszku do pieczenia w sklepie robie dziś trzecie podejście

Jeszcze pisałyście o obawach dotyczących zmieniającego się ciała. Ja się stresuję cały czas, nakupiłam wszystkie polecane na wizażu smarowidła na rozstępy i wcieram uparcie , no zobaczymy jak zadziałają

Rybka, mam pytanie a na jakich portalach szukacie mieszkania? Które najbardziej polecasz?
a ciuchy wysyłają do domu ?

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 09:21   #4008
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
]Witam w klubie wkurza mnieee jak leci i zimno mi od tego
No fakt to nic przyjemnego...a Tobie stale to leci czy od czasu do czasu?

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-06-27, 09:25   #4009
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
No fakt to nic przyjemnego...a Tobie stale to leci czy od czasu do czasu?
od czasu do czasu na szczescie. glownie jak naciskam ją np opierajac sie o cos

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-06-27, 09:25   #4010
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
zależy jaki; mój ma wentylację po bokach i z tyłu na panelu . na podstawie ni ma

Dziewczyny, czy wy też macie często wrażenie ulatniania się powietrza z pochwy? Ja co chwilę i wkurza mnie to, bo ciągle przypomina mi krwotok i biegam, sprawdzam...
ooo miałam cos takiego,ae tylko raz czy dwa...
Cytat:
Moja mama na początek poleca płatki mydlane.
moja też
Cytat:
Ja nie spie. Zaraz sie dopiero poloze .. Wiec do zasniecia dlugo droga .. Tymbardziej ze czekam az sie mloda odezwie bo dzis ma dzien ciszy .. A ja sie nie moge nadal do tego przyzwyczaic . Wogole to kiedy dziecko obraca sie do wyjscia ? To sie da wyczuc?

wIII trymestrze jak wróce z miasta czyli za jakies 5 godzin najwcześniej to wrzuce Wam linka
Cytat:

też się zastanawiałam, bo mam to samo. Teoretycznie izycznie jest ok, ale psychicznie to odpadam w przedbiegach .:/

Hm... nie polecam ogólnie mieszkania,domu czy czegokolwiek z firmy HOME BROKER. moja siostra jak chciała kupić dom to poszłą tam i mieli taaaaaaaaaaaaaakie ceny że masakra. Obecnie nie mają nic ciekawego w ofercie. Najczęsciej biorę oferty z gratki bo można fajnie posortować i wybrac odpowiednie. Zazwyczaj jest wszystko jasno przedstawione i napisane. Rzadziej biorę z trovit, ale też nie narzekam. Choć zdarzyło mi się zastać ruderę zamiast " do lekkiego odświeżenia' ale to akurat było bez pośrednika wiec nie mogłam narzekać Wm ojej ocenie gratka i trovit to jedne z lepszych Home broker najgorszy a reszta po środku... wiele ofert jest w ogóle do mnie nie dopasowana więc odpada

Witam z rańca MIAŁAM TAKIE SKURCZE W NOCY ŻE NIE DAJE RADY :/ dobrze że jutro wizyta... i w nocy pokłóciłam sie z mężem ja pierd.ole co ze mną jest nie tak?????????? :/
Dobra nie bede sie użalać.. jade na to miasto :/

za wizyty
Stary 2013-06-27, 09:28   #4011
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:

Spóźnione życzonka urodzionowe! Wszystkiego Naaaajlepszego!

No i dziś USG ,ciekawe czy Nasz 80 procentowy (%) synek jest nadal synkiem

Też dzisiaj mam Może uda się w końcu poznać płeć

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość

Miki przejrzałam na szybko twój blog.W pracy przejrze na spokojnie,bo fajnie się zapowiada.Jak z Ciebie ładna dziewczyna i jaka chudzinkaWidzę,że tez masz fajnego lumpka w okolicySpóźnione życzenia urodzinowe!!!
Lumpek bardzo fajny, ponad rok już do niego chodzę, kiedyś regularnie co tydzień

Cytat:
Dzień dobry!

Sporo z nas ma dzisiaj wizyty i USG

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Bolą mnie mięśnie w rozkroku

Stary 2013-06-27, 09:40   #4012
Mya1989
Zakorzenienie

Miki, ale Ci zazdraszczam tego lumpka
i wgl taki z Ciebie szczypioruś

A mnie boli brzuch, a raczej skóra na nim, rozciągam się

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-06-27, 09:49   #4013
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:

Sporo z nas ma dzisiaj wizyty i USG
Dokładnie, ciekawe czy Maluszki będą się chciały ładnie pokazywać

Ja lecę do pracy :x troche mi się nie chcę bo coś mnie gardło boli, ale jak trzeba to trzeba.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 10:04   #4014
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Miki, ale Ci zazdraszczam tego lumpka
i wgl taki z Ciebie szczypioruś

A mnie boli brzuch, a raczej skóra na nim, rozciągam się
Na ogół w mniejszych miejscowościach są lepsze lumpki. Ten odkryłam zupełnie przypadkowo. Weszłam na tygodniu i przepadłam. Lumpek jest dość mały ale ciuchów jest tak nawalone Jeszcze rok temu nie był tak popularny, a teraz tyle osób tam chodzi.

Moje ukochane spodnie za wąskie w pasie http://1.bp.blogspot.com/-uB3RTww-lx...600/3_fhdr.jpg Wczoraj zmierzyłam i niestety ledwo co się dopinam. Mam nadzieję, że dojdę do poprzednich wymiarów po ciąży

Cytat:
Dokładnie, ciekawe czy Maluszki będą się chciały ładnie pokazywać

Ja lecę do pracy :x troche mi się nie chcę bo coś mnie gardło boli, ale jak trzeba to trzeba.
Oby oby, bo już strasznie chcę wiedzieć

Stary 2013-06-27, 10:07   #4015
nemosek
Zakorzenienie

Witamy się w 20 tygodniu Połówka za nami.

A wczoraj z tej okazji dostałam 2 mocniejsze kopniaczki tak poczułam pierwszy raz jakby się mi brzuch bardziej poruszył.

Anoula,Newtrend,Miki,Dzas tin,Kruszynka
wszystkie macie dzisiaj USG pięknie
I liczę na fotki,zwłaszcza Dzastin bo Ty masz w 4dale na inne też czekam

Cytat:

Tak się wtrącę dorzuciłabym jeszcze gumtree ,właśnie tam wczoraj znalazłam interesująca ofertę, której nie ma nigdzie.
Czasem patrzę też na allegro i na lokalne serwisy.

Do popołudnia

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 10:13   #4016
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Witamy się w 20 tygodniu Połówka za nami.

A wczoraj z tej okazji dostałam 2 mocniejsze kopniaczki tak poczułam pierwszy raz jakby się mi brzuch bardziej poruszył.

Anoula,Newtrend,Miki,Dzas tin,Kruszynka
wszystkie macie dzisiaj USG pięknie
I liczę na fotki,zwłaszcza Dzastin bo Ty masz w 4dale na inne też czekam

Tak się wtrącę dorzuciłabym jeszcze gumtree ,właśnie tam wczoraj znalazłam interesująca ofertę, której nie ma nigdzie.
Czasem patrzę też na allegro i na lokalne serwisy.

Do popołudnia
Oczywiście,że pochwalę się foto
ZA 20 TYDZIEŃ!

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-06-27 o 11:24
Stary 2013-06-27, 10:13   #4017
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Na ogół w mniejszych miejscowościach są lepsze lumpki. Ten odkryłam zupełnie przypadkowo. Weszłam na tygodniu i przepadłam. Lumpek jest dość mały ale ciuchów jest tak nawalone Jeszcze rok temu nie był tak popularny, a teraz tyle osób tam chodzi.

Moje ukochane spodnie za wąskie w pasie http://1.bp.blogspot.com/-uB3RTww-lx...600/3_fhdr.jpg Wczoraj zmierzyłam i niestety ledwo co się dopinam. Mam nadzieję, że dojdę do poprzednich wymiarów po ciąży

Oby oby, bo już strasznie chcę wiedzieć
domyśliłam się, że to Twoje ulubione Ja będę musiała znów wyskoczyc po wypłacie na połowy, ale najpierw muszę znaleźć jakieś lumpki ;(

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g

Edytowane przez Mya1989
Czas edycji: 2013-06-27 o 10:17
Stary 2013-06-27, 10:15   #4018
ktosiula
Wtajemniczenie

Dzień dobry!

Zanim jeszcze zacznę czytać zaległości
uroczyście donoszę, że mój maluszek wczoraj skopał mamusię i tatusia!!!!!!!!

W poniedziałek wieczorem poczułam takie muśnięcie motyla, nawet nie byłam pewna czy to faktycznie to, a wczoraj późnym wieczorem puściłam brzuszkowi kołysanki i rozszalał się na całego! Cała seria mocnych kopniaczków, wyczuwalnych ręką nawet przez TŻta! Na początku mu nie chciałam uwierzyć, że poczuł to pod ręką, myślałam, że jakiś czas minie zanim on to poczuje a tu taka niespodzianka! Faktycznie TŻ trzymając dłoń na brzuszku reagował dokładnie w tych momentach kiedy ja czułam kopa! I były to wyraźne kopniaczki, pewnie nóżką jeden za drugim
Aż się wzruszyłam i łezka mi poleciałą, to coś niewyobrażalnego, takie realne... Co ciekawe nie wiem czy to przypadek, ale jak wyłączyłam muzykę to żadnych ruchów a jak włączyłam to się zaczynało. Ciekawe czy bąbel chciał przez to powiedzieć, że mu się podoba czy raczej go wkurza

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 10:20   #4019
nasturcja7667
Zadomowienie

Witam Was z nad pudeł- wszak jutro przeprowadzka i trzeba ją w dobę ogarnąć

Trzymam kciuki za wizyty!
Co do portali,również polecam gumtree my zaleźliśmy tam nasze cud - mieszkanko

Przeziębiłam się! A tak uważałam na siebie
Nie mogłam spać od 2 do 6 potem zasnęłam i ledwo żywa wstałam o 9... Bejbziol coś od dwóch dni się nie rusza i zaczynam myśleć, ze jest na mnie obrażony

Miłego dnia Dziewoje!
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 10:32   #4020
Kociak85
Zadomowienie

Witam z rana
Cytat:
Dziewczyny, bo ja to z przełomu listopada i grudnia będę mieć dziecia to już jakiś kombinezon by się przydał, kupię w 68cm, ale pytanie - jakiego typu ten kombinezon: taki jak mają starsze maluchy z takiego śliskiego materiału, czy może być z tzw"misia"? na all wszedzie prawie "miś" jest
Ja chyba będę kupowała taki śliski. Jakoś mi się wydaje, że te misie nie są takie ciepłe.

Cytat:
Napisane przez _Peggy Pokaż wiadomość
A w ogóle... jest Tu jakaś Mamuska która jeszcze nic nie ma dla dziecka? Bo ja poza jedną sztuką pampersa (grati do gazety) nie mam nic. Ba, nie planuje zakupów przed końcem sierpnia (nie jestem przesądna, zwyczajnie ni czuje że już na to czas, a po za tym myslimy o zmianie mieszkania albo remoncie).
Ja mam jedna parę skarpetek

Cytat:
ja mam bratową w ciuchlandzie, więc ciuszki mam nowe, jeszcze zapakowane i sporo zabawek mam też ciuchlandowych wybiera mi to co najlepsze
Zazdroszczę ja tak czasami miałam u siebie w pracy, że podczas wyprzedaży np jakiś ciuszek się zawieruszył na magazynie i później nagle cena za sukienkę 16 zł zamiast 109 no i pierwsza wiedziałam o kolejnych obniżkach cen

abby, lineczka ja też mam podobne brodawki - ale strasznie ich nie lubię :/ kiedyś może nawet wybiorę się na operację laserową zmniejszenia brodawek.

Byliśmy wczoraj u znajomych, którym urodziła się córeczka 6 tygodni temu. Jakie to malutkie ale taka spokojna, większość czasu tylko sobie leżała i się patrzyła.
A dzisiaj ja również mam wizytę - ale dopiero po 19, więc cały dzień przede mną. Dobrze, że dzisiaj chociaż pogoda jako taka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości