|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Dzięki za wszystkie życzenia
Niedawno wróciłam do domu Dostałam od Tż Lolitę Lempicką, uwielbiam ten zapach |
|
|
|
#3992 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję!Cytat:
Dzień Dobry Ale naskrobałyście...ale już wszystko nadrobiłam ![]() Wczoraj wieczorem coś się kiepsko czułam, nie dobrze mi było...i o 21 poszłam już spać. Dzis pogoda już lepsza,bardziej słonecznie No i dziś USG ![]() za wszystkie dzisiejsze wizyty!
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-06-27 o 07:46 |
||||
|
|
|
#3993 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z kawusią
![]() Zaraz zmykam siuśki do badania oddać,bo w poniedziałek wizyta ![]() Peggy ja dołączę się do tych,które w lumpkach kupują.Ja mam taką mega wielką hurtownie taniej odzieży,mnóstwo ludzi się do niej z okolic i nie tylko zjeżdża.Można wyhaczyć naprawde niezłe perełki Ja prałąm w Dzidziusiu i Jelpie kilka pierwszych miesięcy.Moje dziecko nie miało żadnych alergii,więc szybko pzreszłam na zwykły proszek. aaby łacze się w bólu.Coraz więcej nas łączy Mnie rwa dokucza tak,ze nie wiem jak do końca ciązy dotrwam![]() Do tego mam dziwne nocne bóle kości,nie mogę przez nie spać.Aż zaczęłam się martwić co to???Musze wspomnieć o tym na poniedziałkowej wizycie.Moja mam choruje na bardzo podstępną chorobę-kolagenozę i w moim wieku jej się ujawniła. Miki przejrzałam na szybko twój blog.W pracy przejrze na spokojnie,bo fajnie się zapowiada.Jak z Ciebie ładna dziewczyna Widzę,że tez masz fajnego lumpka w okolicy Spóźnione życzenia urodzinowe!!!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2013-06-27 o 07:59 |
|
|
|
#3994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wolałabym, żeby łączyły nas milsze rzeczy ![]() A ja melduję się z pierwszymi rozstępami na piersi Wiem, że najważniejsze, by Iskra była zdrowa, ale... ciężko obserwować (i akceptować) nieodwracalne zmiany zachodzące w ciele
|
|
#3995 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzień dobry Ja się właśnie zbieram do pracy, nie wiem jak będę pracować z takim twardym brzuchem Trzymam za dzisiejsze wizyty ![]() i życzę miłego choć zapewne u większości z Was "pochmurnego" dnia
|
||
|
|
|
#3996 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bo mam sutki prawie czarne, brodawki duże i też ciemne Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
wybiera mi to co najlepsze ![]() Cytat:
![]() hej ho! od wczoraj znowu miałam 4 strony do nadrobienia, szalejecie dziewczyny ![]() ale się nażarłam paluszków słonych i dziecię mi szaleje :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||||||
|
|
|
#3997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3998 |
|
Zakorzenienie
|
ehh, ale podobają się dalej TŻ to najważniejsze
muszę zadzwonić do teściowej zapytać ile mój małż ważył jak się urodził, bo tak wczoraj rozmawialiśmy że nasze małe chyba drobne będzie ![]() biorę się za tworzenie listy wyprawkowej :P a w sobotę ściągam ze strychu małe ciuszki
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-06-27 o 08:35 |
|
|
|
#3999 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja ważyłam 3200,a Tż nie wiem ale chyba też nie wiele
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#4000 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam podstawkę pod laptop więc chyba nic się nie stanie A witam w pochmurny dzień, dziś mam wizytę i już panikuję, mam nadzieję że wszystko oki u maluszka, może uda się podpatrzeć co tam za niespodzianka między nóżkami. Trzymajcie kciuki żeby nie było siusiaczka. Musze się pochwalić że nudności i wymioty od ponad tygodnia poszły w zapomnienie a ja czuję już delikatne ruchy zwłaszcza po jedzonku jak cichutko leżę. |
|
|
|
|
#4001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znaczy tyle ważyła 2 tyg temu, za tydzień mam wizytę ale chyba bez USG więc pewnie się nie dowiem ile waży
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
W końcu sie doczekałam mojego czwartku USG a teraz jeszcze cały dzień czekania, dobrze, że idę do pracy to szybciej zleci. Już się nie mogę doczekać aż zobaczę mojego Juniora
|
|
|
|
#4003 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mojemu młodszemu - 4 latka dalej piorę w dzidziusiach bo niestety alergik i płynów do plukania nie mogę używać. Rozleniwiłam się i jego ubranka piorę z naszymi ale wszystko w dzidziusiowym proszku. jak był malutki to nie przesadzałam ze sterylnością ubranka na początku prasowałam później jak nie miałam siły to czasami pajacyk bez prasowania zakładałam, karmiłam go piersią 1,5 roku, bardzo uważałam co je a i tak alergia się nasiliła. starszy synuś nie ma alergii. Mam nadzieję że maluszek będzie zdrowy bo nie widzi mi się od nowa przechodzić duszności i ciągłych wizyt u lekarza. |
|
|
|
|
#4004 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() yyy wgl zapomniałam Wam napisać,że wczoraj miałam pierwszy wyciek siary z prawego cyca... w pierwszej chwili się wystraszyłam,że jakaś ropa mi cieknie ale zaraz skojarzyłam fakty...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#4005 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff...wreszcie was nadrobiłam, nie było mnie kilka dni i to mega wyzwanie ale powiedziałam sobie ze wszystko przeczytam i już
![]() Dzięki za odzew na mój ostatni depresyjny post ciekawe - jak takie jazdy sa teraz to co będzie po porodzie, szykuje mi się depresja czy co ?Poza tym naprawdę mam coś z głową, zapominam podstawowych rzeczy, wczoraj wyszłam na miasto zalatwic trzy rzeczy, i o jednej zapomniałam mimo ze powtarzałam sobie 10 razy, jeszcze do bankomatu wracałam się wypłacić pieniądze, a potem przeszłam obok miejsca gdzie miałam to załatwić No i jeszcze odebrałam paczkę z ciuchami ciążowymi z C&A. Wziełam spodnie jeansowe z pasem, ale są za duże, w sam raz dla kobiety, która właśnie jedzie do porodu, więc zwracam. Wziełam jeszcze dwie spódnice, takie które są po 17 pln, spodziewałam się za taką cenę ścierek do podłogi, a tu miłe zaskoczenie, naprawdę mi się podobają i pewnie posłużą jeszcze po ciąży, bo są na gumce. Wziełam beżową i czarną, żeby sobie wybrać kolor, ale zostawię obie, za taką cenę to chyba u mnie w lumpeksie nie kupię Jeszcze pisałyście o obawach dotyczących zmieniającego się ciała. Ja się stresuję cały czas, nakupiłam wszystkie polecane na wizażu smarowidła na rozstępy i wcieram uparcie , no zobaczymy jak zadziałają Rybka, mam pytanie a na jakich portalach szukacie mieszkania? Które najbardziej polecasz?
|
#4006 | |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie chowam je przed nim, chyba jeszcze do końca ich nie widział
Cytat:
![]() U nas z wagą Małej nie wiadomo... Ja miałam 3560, mąż raptem 3200, ale Mała w 21tc już ma 422g, także się okaże ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Sutki mnie dziś bolą, zwłaszcza lewy
|
|
#4007 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=nemosek;41516808]
Mya Widziałam że sobie trampeczki zamówiłaś /QUOTE] No, ale nie było już w hurtowni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wkurza mnieee jak leci i zimno mi od tego Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4008 |
|
Wtajemniczenie
|
No fakt to nic przyjemnego...a Tobie stale to leci czy od czasu do czasu?
|
|
|
#4009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4010 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja też ![]() Cytat:
jak wróce z miasta czyli za jakies 5 godzin najwcześniej to wrzuce Wam linka Cytat:
Hm... nie polecam ogólnie mieszkania,domu czy czegokolwiek z firmy HOME BROKER. moja siostra jak chciała kupić dom to poszłą tam i mieli taaaaaaaaaaaaaakie ceny że masakra. Obecnie nie mają nic ciekawego w ofercie. Najczęsciej biorę oferty z gratki bo można fajnie posortować i wybrac odpowiednie. Zazwyczaj jest wszystko jasno przedstawione i napisane. Rzadziej biorę z trovit, ale też nie narzekam. Choć zdarzyło mi się zastać ruderę zamiast " do lekkiego odświeżenia' ale to akurat było bez pośrednika wiec nie mogłam narzekać Wm ojej ocenie gratka i trovit to jedne z lepszych Home broker najgorszy a reszta po środku... wiele ofert jest w ogóle do mnie nie dopasowana więc odpada Witam z rańca MIAŁAM TAKIE SKURCZE W NOCY ŻE NIE DAJE RADY :/ dobrze że jutro wizyta... i w nocy pokłóciłam sie z mężem ja pierd.ole co ze mną jest nie tak?????????? :/ Dobra nie bede sie użalać.. jade na to miasto :/ za wizyty
|
|
#4011 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też dzisiaj mam Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Bolą mnie mięśnie w rozkroku
|
|||
|
|
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
Miki, ale Ci zazdraszczam tego lumpka
i wgl taki z Ciebie szczypioruś ![]() A mnie boli brzuch, a raczej skóra na nim, rozciągam się
|
|
|
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4014 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze rok temu nie był tak popularny, a teraz tyle osób tam chodzi. Moje ukochane spodnie za wąskie w pasie http://1.bp.blogspot.com/-uB3RTww-lx...600/3_fhdr.jpg ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4015 | |
|
Zakorzenienie
|
Witamy się w 20 tygodniu
![]() A wczoraj z tej okazji dostałam 2 mocniejsze kopniaczki tak poczułam pierwszy raz jakby się mi brzuch bardziej poruszył. Anoula,Newtrend,Miki,Dzas tin,Kruszynkawszystkie macie dzisiaj USG pięknie ![]() I liczę na fotki,zwłaszcza Dzastin bo Ty masz w 4d ![]() Cytat:
Czasem patrzę też na allegro i na lokalne serwisy. Do popołudnia |
|
|
|
|
#4016 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ZA 20 TYDZIEŃ!
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-06-27 o 11:24 |
|
|
|
|
#4017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja będę musiała znów wyskoczyc po wypłacie na połowy, ale najpierw muszę znaleźć jakieś lumpki ;(
Edytowane przez Mya1989 Czas edycji: 2013-06-27 o 10:17 |
|
|
|
|
#4018 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Zanim jeszcze zacznę czytać zaległości
uroczyście donoszę, że mój maluszek wczoraj skopał mamusię i tatusia!!!!!!!! W poniedziałek wieczorem poczułam takie muśnięcie motyla, nawet nie byłam pewna czy to faktycznie to, a wczoraj późnym wieczorem puściłam brzuszkowi kołysanki i rozszalał się na całego! Cała seria mocnych kopniaczków, wyczuwalnych ręką nawet przez TŻta! Na początku mu nie chciałam uwierzyć, że poczuł to pod ręką, myślałam, że jakiś czas minie zanim on to poczuje a tu taka niespodzianka! Faktycznie TŻ trzymając dłoń na brzuszku reagował dokładnie w tych momentach kiedy ja czułam kopa! I były to wyraźne kopniaczki, pewnie nóżką jeden za drugim Aż się wzruszyłam i łezka mi poleciałą, to coś niewyobrażalnego, takie realne... Co ciekawe nie wiem czy to przypadek, ale jak wyłączyłam muzykę to żadnych ruchów a jak włączyłam to się zaczynało. Ciekawe czy bąbel chciał przez to powiedzieć, że mu się podoba czy raczej go wkurza
|
#4019 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was z nad pudeł- wszak jutro przeprowadzka i trzeba ją w dobę ogarnąć
![]() Trzymam kciuki za wizyty! Co do portali,również polecam gumtree my zaleźliśmy tam nasze cud - mieszkanko ![]() Przeziębiłam się! A tak uważałam na siebie ![]() Nie mogłam spać od 2 do 6 potem zasnęłam i ledwo żywa wstałam o 9... Bejbziol coś od dwóch dni się nie rusza i zaczynam myśleć, ze jest na mnie obrażony ![]() Miłego dnia Dziewoje! |
|
|
|
#4020 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam z rana
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja tak czasami miałam u siebie w pracy, że podczas wyprzedaży np jakiś ciuszek się zawieruszył na magazynie i później nagle cena za sukienkę 16 zł zamiast 109 no i pierwsza wiedziałam o kolejnych obniżkach cen abby, lineczka ja też mam podobne brodawki - ale strasznie ich nie lubię :/ kiedyś może nawet wybiorę się na operację laserową zmniejszenia brodawek. Byliśmy wczoraj u znajomych, którym urodziła się córeczka 6 tygodni temu. Jakie to malutkie ale taka spokojna, większość czasu tylko sobie leżała i się patrzyła.A dzisiaj ja również mam wizytę - ale dopiero po 19, więc cały dzień przede mną. Dobrze, że dzisiaj chociaż pogoda jako taka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.

Dostałam od Tż Lolitę Lempicką, uwielbiam ten zapach 

Gratuluję!
za wszystkie dzisiejsze wizyty!
Mnie rwa dokucza tak,ze nie wiem jak do końca ciązy dotrwam

bo mam sutki prawie czarne, brodawki duże i też ciemne

Mam nadzieję, ze wstanę jak nowa, bo jeszcze takiego bólu pleców to w życiu nie mialam 

ciekawe - jak takie jazdy sa teraz to co będzie po porodzie, szykuje mi się depresja czy co ?