Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-27, 09:34   #4231
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
No właśnie wydaje się, że nie robią. Ja szukałam prywatnego gina w dużym mieście. Jest polski, który przyjeżdża raz w miesiącu. I znalazłam dwa szpitale z prywatnymi ginekologami, ale w jednym okazało się, że nawet USG nie robią. Kobiety są tu przyzwyczajone do opieki na tutejszy NFZ i raczej nie ma zapotrzebowania na prywatnych ginekologów. Przynajmniej tak to wygląda w Szkocji, więc podejrzewam, że w Anglii jest podobnie.
Co do opieki po 20tc to wtedy położna szaleje z metrem, na każdej wizycie mierzy brzuch i na tej podstawie stwierdza, czy maluch dobrze rośnie. Już mam w swojej książce ciąży przynajmniej dwa wykresy powiększana się brzucha.

Zgadzam się też co do USG, mają na celu wykrycie ewentualnych wad i nie ma sensu ich robić, jeśli wszystko jest w porządku.
Choć rozumiem też, że kobieta chciałaby oglądać swoje dziecko jak najczęściej. Dla mnie to było ogromne przeżycie, a i mąż siedział z zapartym tchem i bał się nawet mrugnąć, żeby czegoś nie przegapić.
Ja po prostu należę do tych przewrażliwionych kobiet niestety. Będę musiała się pogodzić z tym, że po wyprowadzce, zobaczę maleństwo tylko jeszcze raz. A między czasie będę pewnie płakać 1500 razy czy wszystko jest dobrze.

Cytat:
Napisane przez limonka84 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Mam smutne wieści, niestety poroniłam: 8 tydzień ciąży - dziś byłam na badaniu i dowiedziałam się że serduszko mojego maleństwa nie bije. Mam się stawić w szpitalu na zabieg łyżeczkowania.
To już druga ciąża, którą poroniłam (poprzednią na początku tego roku) więc chcę zrobić badania genetyczne.
Tż wspiera mnie bardzo. Na pewno będziemy się starać dalej - może nie od razu, ale ginekolog powiedział, że miesiąc po tym jak dostanę okres możemy próbować.

Powodzenia Kochane! Wierzę, że mi też się w końcu uda zostać szczęśliwą mamą.
Pozdrawiam - zmęczona, zapłakana, ale pełna nadziei, że będzie lepiej.
Wierzę i trzymam kciuki, że będzie wszystko w porządku. Musi być!

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
na chwilę obecną chcę znieczulenie, jak będzie ... zobaczymy
też sie nad nim poważnie zastanawiam i waham się, a po nim można normalnie karmić?

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość

Cała moja wiedza: kochać, karmić, myć, pilnować żeby przeżyło. Się w praktyce naumiemy
Pięknie napisane

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Co kraj to obyczaj,ze tak powiem. Nie ma co sie bulwersowac. Jakas slusznosc pewnie w tym jest. Tutaj wcale nie ma badan ginekologicznych w ciazy,nie ma ingerowania w cialo kobiety. I to chyba tylko w Polsce tyle tych Usg sie robi. Kolezanka w Stanach tez miala tylko dwa,a do tego macierzynski trwa tam 8 tyg i do roboty. Tez nie fajnie,co?
A ja nie jestem w 7 tyg,tylko w 11t3d wedlug om.
Tutaj do ginekologa angielskiego nie idzie sie ot tak,jak do lekarza pierwszego kontaktu. Od wszystkiego jest gp i on kieruje dalej jesli zajdzie taka potrzeba. Do pediatry tez sie nie chodzi,tylko z dzieckiem do gp.
Wszyscy maja tutaj taka opieke,wiec dlaczego mam narzekac,ze mam tak jak wszyscy. Pewnie,ze sie nie moge doczekac tego pierwszego Usg,ale w sumie co by to zmienilo gdybym miala wczesniej. Jesli jest OK,to bedzie OK. Jesli nie jest dobrze,to wczesniejsze usg nic by nie dalo,tyle ze wczesniej bym wiedziala. Ale jako ze nie mam zadnych boli,krwawien to jestem dobrej mysli.

Ja przez to mialam dodatkowe Usg robione,bo wedlug pomiarow wyszlo,ze dziecko za male. Teraz tez juz na wstepie mi powiedziala,ze moze byc taka sama sytuacja,bo jestem szczupla i przez to moge miec male dziecko
Nie mam wyjścia będę musiała przeżyć te lęki wyżyję i wyżalę się na forum

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Nie ma to jak kupic wieloziarnistą bułę żeby było zdrowiej a potem grubo posmarować ją majonezem Na usprawiedliwienie dodam że jest też sałata i pomidor
O 10:15 mam wizyte. Stresuje się tak, ze już trzy razy zaliczyłym kibelek. Jak zobaczę serduszko bijące to odetchne, bo to 11 tydzień. Ale najbardziej mi ulzy za 2 miesiace jak dzidzia zacznie kopać i codzień będzie mi dawała znaki że wszystko ok
Ja przed ostatnimi dwiema wizytami też za każdym razem zaliczałam kibelek haha
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 09:39   #4232
lejdi_aga13
Rozeznanie

_Shiloh_ ja ie do UK przenosze w koniec ierpnia poczatek wrzesnia i na pewno chwilke przed samym lotem pojde na usg
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 09:42   #4233
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
_Shiloh_ ja ie do UK przenosze w koniec ierpnia poczatek wrzesnia i na pewno chwilke przed samym lotem pojde na usg
Ja na początku sierpnia lecę
Stary 2013-06-27, 09:48   #4234
ciamber
Raczkowanie

limonka 84 Trzymaj się

SunShine Gratuluje, dobra robota! teraz odpoczywaj szczerze mówiąc jak widze studentów to cieszę się, ze mam już ten etap za sobą może dlatego ze nie cieszyłam się studiowaniem bo byłam na zaocznych a cały tydzień siedziałam w pracy więc nie miałam chwili dla siebie. Całe szczęście było mineło ale kto wie moze kiedyś jak będe miała ochotę wydać jeszcze trochę kasy zrobie sobie jakiś fajny kierunek...

małgoś_87, ejani, kluska, magnusia, perfuzja tak się składa ze ja jestem z ursusa fakt faktem czuje się w Wawie jak intruz bo generalnie jestem z Mazur. Nie znam kompletnie szpitali ale pomyślałam że chciałabym rodzić w Instytucie Matki i Dziecka suma sumarum to przemawia przezemnie fakt ze to chyba najbliższy szpital zarówno od miejsca zamieszkania jak i pracy (Ochota) byłam tam jak narazie raz i byłam w szoku no ale jak człowiek przywykł najpierw do luxmedu póxniej do Medicoveru to walka o miejsce w kolejce troszeczke zadziwia a później na wizycie u gina okazuje się, ze siedzi tam jego sekretarka (pielęgniarka) która dodatkowo prawi jakieś uwagi... Dramat jakiś no ale postanowiłam że zobacze jak wygląda usg u nich w porównaniu do tego co oferuje medicover.... i USG w instytucie mam 09.07 a w Medicoverze 16.07. Badania i tak będę robiła w medicoverze bo mam w ramach abonamentu więc nie czuje abym mocno naciągała Państwo no i helo ale kurcze tyle co mi odciągają na skłądki zdrowotne co miesiac to mam prawo.... ale się nakręciłam ale to przez to ze lekarz jak zobaczył wyniki krwi z Medicoveru to powiedział że proszę chodzić tam a nie naciągać Państwo przyjełam to na klatę ale niewiele by brakowało żebym mu odpyskowała swoją dorgą znacie moze jakieś opinie znajmoych o tym szpitalu?

Jeśli chodzi o mnie i mojego męża to stwierdzam, że my mamy nieźle nawalone w głowie no ale trafił sój na swego staż mamy 6 letni choć po ślubie dopiero rok ślub oczywiście nic nie zmienił bo i nikt nie chciał aby coś się zmieniło

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

taak i jeszcze jedno też mam wrażenie, ze jakaś skołowana jestem zaczełam robić ortografy a jak czytaj jeszcze raz napisane zdanie to sama sie zastanawiam o co chodzi
Stary 2013-06-27, 09:48   #4235
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cicici ja pracuje na basis i na drugie dziecko dostałam to minimum elterngeld na rok.ale z tego,co wiemosoby zarabiajace poniżej 1000,czy 1200€ otrzymują 67-100% pensji.musze się tego dokładnie dowiedzieć.
No i kindergeld (debatuja teraz,czy podnieść).po urodzeniu dziecka idziesz je zameldowaci dostajesz w urzędzie wszystkie potrzebne papiery do właśnie kinder i elterngeldu.

Limonka przykro mi bardzo

Edytowane przez OlusiaS
Czas edycji: 2013-06-27 o 09:49
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 10:02   #4236
forester
Zadomowienie

Limonka84- bardzo mi przykro 3maj się i nie poddawaj!

perfuzja- kciuki za teściową

Ja mam dziś wieczorem wizytę i usg, dodatkowo odbieram wyniki posiewu. Aż mam ręce non stop zimne, tak się stresuje czy wszystko z fasolkiem ok i czy nie mam żadnej infekcji, która by mu zaszkodziła.

Miłego dnia! Bezstresowego
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 10:20   #4237
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny

Mam smutne wieści, niestety poroniłam: 8 tydzień ciąży - dziś byłam na badaniu i dowiedziałam się że serduszko mojego maleństwa nie bije. Mam się stawić w szpitalu na zabieg łyżeczkowania.
To już druga ciąża, którą poroniłam (poprzednią na początku tego roku) więc chcę zrobić badania genetyczne.
Tż wspiera mnie bardzo. Na pewno będziemy się starać dalej - może nie od razu, ale ginekolog powiedział, że miesiąc po tym jak dostanę okres możemy próbować.

tak mi strasznie przykro kochana trzymam kciuki aby starania przyniosły szybki skutek

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
Ja bym najchetniej codziennie dzidziusia ogladala :P Ostatnia wizyte mialam tydzien temu w poniedzialek a teraz musze do 17 lipca czekac. Ja chodze panstwowo do lekarza w de i jestem bardzo zadowolona. Zapytalam o te badania genetyczne ale powiedzieli mi ze niepotrzebuje ich.. Mam 22 lata i mowia ze wszystko dobrze wyglada..
Zalaczam zdjecie

ale kosmita jakie fajne zdjęcie

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:

Cała moja wiedza: kochać, karmić, myć, pilnować żeby przeżyło. Się w praktyce naumiemy

o dokładnie- moja wiedza na temat wychowania jest taka sama

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
Taka moja historia z bajki

super historia- jak widać życie pisze różne scenariusze

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:

tezbylam na usg i nastepne mam 24 lipcamam karte ciazy,dzidzia ma 6mm 6t4d...z 14.002 na 16.02...dodaje foto

ale fajne- też miałam taką kluske na USG.
Chciałabym zobaczyć już juniora takiego bardziej wypasionego ale to dopiero 22/07- jeszcze tyle czasu...

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość

Moja teściowa wylądowała w szpitalu, ma ostra niewydolność układu krwionosnego. Lezy na sali wzmożonego nadzoru i generalnie nie wyglada to przesadnie dobrze...

ojej a co się stało? Jakaś choroba czy tak nagle? Może to przez te skoki pogody ostatnio... Dużo zdrówka dla teściowej
Stary 2013-06-27, 10:23   #4238
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja miałam przedwczoraj, TŻ kupił kubełek hot wingsów i ... nie weszły mi zupełnie Zjadłam może 5?

Za to wczoraj i dzisiaj zrobił ziemniaki w waflu i zjadlam ze smakiem.
Za mną chodzi od dawna jakiś macsyf. Ale u nas nie ma MaDonalda
Dziś lub jutro będę w Sączu to pewnie nie wytrzymam i zaciągnę męża, szczególnie, że mam kupon na darmowego BicMaca
Mam nadzieję, ze po drodze nie będę wymiotować.

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Mi się w poprzedniej sprawdziło, ale i tak to głupota
Ja powinnam byc chłopakiem według tego kalendarza.
Nigdy nie wierzyłam w takie rzeczy.

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
jak byś nie wróżyła zawsze jest 50% szans

a ja bym chciała mieć parkę, ale gdyby miały być bliźniaki (ech...) już bym pewnie wiedziała. więc trudno mi zdecydować kogo bym chciała pierwszego.

chłopak jest "prostszy" z emocjami itp, ale bardziej podatny na choroby, dziewczynka bardziej skomplikowana, ale za to jakie ładne ciuszki i zabawki...

a co do wyprawki to sporo rzeczy już mam obiecanych po wcześniejszych dzieciach- wanienkę, karuzelkę, wózek... tak wyszło, że już mam swoje lata, ale to oznacza że kilka przyjaciółek jest w tej kwestii "przede mną" i mogę wybierać. nie upieram się, że wszystko ma być nowe, bo przecież często to jest tylko na kilka miesięcy

no i wiem, że ciuszków w ogóle nie ma co kupować, bo już worki u kogoś czekają
Co do dzieci - ja kiedyś chciałam dziewczynkę ale po pewnym czasi mi się odmieniło, bo jakby miała po mnie odziedziczyć moje choróbska to ja dziękuję - wesoło mieć nie będzie. Więc przez długi czas była ochota na chłopca. A teraz to mi wszystko jedno.

Cytat:
Cześć dziewczyny

Limonka bardzo mi przykro.

Ja się dzisiaj wreszcie muszę wziąć za robotę w pracy, bo ostatnio sobie za bardzo folgowałam i zaległości narobiłam. Zamówienia z trzech miesięcy do bazy trzeba wprowadzić a ja tak nie cierpię tego robić.
Stary 2013-06-27, 10:25   #4239
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciamber Pokaż wiadomość

małgoś_87, ejani, kluska, magnusia, perfuzja tak się składa ze ja jestem z ursusa fakt faktem czuje się w Wawie jak intruz bo generalnie jestem z Mazur. Nie znam kompletnie szpitali ale pomyślałam że chciałabym rodzić w Instytucie Matki i Dziecka suma sumarum to przemawia przezemnie fakt ze to chyba najbliższy szpital zarówno od miejsca zamieszkania jak i pracy (Ochota) byłam tam jak narazie raz i byłam w szoku no ale jak człowiek przywykł najpierw do luxmedu póxniej do Medicoveru to walka o miejsce w kolejce troszeczke zadziwia a później na wizycie u gina okazuje się, ze siedzi tam jego sekretarka (pielęgniarka) która dodatkowo prawi jakieś uwagi... Dramat jakiś no ale postanowiłam że zobacze jak wygląda usg u nich w porównaniu do tego co oferuje medicover.... i USG w instytucie mam 09.07 a w Medicoverze 16.07. Badania i tak będę robiła w medicoverze bo mam w ramach abonamentu więc nie czuje abym mocno naciągała Państwo no i helo ale kurcze tyle co mi odciągają na skłądki zdrowotne co miesiac to mam prawo.... ale się nakręciłam ale to przez to ze lekarz jak zobaczył wyniki krwi z Medicoveru to powiedział że proszę chodzić tam a nie naciągać Państwo przyjełam to na klatę ale niewiele by brakowało żebym mu odpyskowała swoją dorgą znacie moze jakieś opinie znajmoych o tym szpitalu?

kompletnie nic nie słyszałam o tym szpitalu i nie znam opinii na jego temat ale już widzę po Twojej wypowiedzi, że nie podoba mi się podejście personelu w nim pracującego Ja bym temu lekarzowi napyskowała na bank bo nie znoszę takich uwag i odzywek
Stary 2013-06-27, 10:33   #4240
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Cześć dziewczyny

Przykro mi, że znowu Cię to spotkało. Badania to świetny pomysł, pewnie się okaże, że przyczyna jest łatwa do "naprawienia" i następnym razem doczekasz się zdrowego bobasa. Trzymaj się i powodzenia.

Ja uciekam do łóżka, wstaliśmy przed ósmą, żeby pojechać nad morze i pozwiedzać, wszystko było już przygotowane, torby spakowane, śniadanie zjedzone, a tu d*pa: zaczęło padać. Cały wysiłek wczesnego wstawania poszedł się paść.
Stary 2013-06-27, 10:38   #4241
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Święte słowa

Cytat:
(...) Taka moja historia z bajki
Naprawdę się rozmarzyłam po przeczytaniu Waszej historii

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Oooo jaaa Cię! który m asz tydzień? ja mam wizytę 2.07 i to już będzie 13 tc, to może może.... ale cały czas mówię ON, DO NIEGO !BORYS!! Alicja też pięknie, ale czuję, że to będzie Borys Oby zdrowy oby zdrowy. Nic dla mnie nie jest tak ważne.

Super, że Teżet dojrzewa, dociera do niego widzisz - nareszcie

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

idę na owsiankę
Owsianka
A dziś jest 12t 3d - potwierdzone przez drugie usg dokładnie tak jak u Ciebie Idziemy łeb w łeb Termin porodu mi ginka wczoraj poprawiła na 06.01. ale dla mnie ten 1 dzień w tą czy w tą, to już nie gra roli, dzidzia i tak sobie wybierze dzień, który jej się spodoba, a nie mi, czy gince Ja to bym chciała, żeby się 7.01. urodził, bo wtedy miałby urodziny w tym samym dniu, co mój brat

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
To mną jeszcze aż tak nie opanowały hormony dzieci mnie nie rozczulają (no może oprócz siostrzeńca), a te co denerwowały dalej denerwują. Nie cierpię mówienia do nich zdrobniale. I nie rozumiem oburzającego spojrzenia matek gdy do dziecka powiem np: "Michał" a nie "Michaś"-jakaś krzywdę mu tym wyrządzam?
Powiem z punktu widzenia mojego, od dziecka nie lubiłam jak ktoś mówił do mnie po imieniu w jego formalnym brzmieniu. Lubiłam być Majką, tak też zawsze się przedstawiałam - dzieciom w szkole, czy w każdej innej sytuacji, kiedy trzeba było się przedstawić. Jak mama powiedziała do mnie Maja, to był foch, bo przez ten brak zdrobnienia czułam się mniej kochana :P Obcym, nieświadomym popełnianego faux pas oczywiście wybaczałam taki duperel, ale tak to odbierałam. I do dziś wolę być Majką, niż Mają, a jestem już starą dupą

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 10:40   #4242
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Ja na początku sierpnia lecę
a gdzie dokladnie?ja Walia-Cardiff

Ja mega powera dostalam,sprzatam caly dom.Teraz usiadlam i...mdlosci xxl ehhhhpytalam o ginka co na mdlosci mowi: imbir - woda-spanie

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
Stary 2013-06-27, 10:43   #4243
tajeczka
Zadomowienie

Witam się w bardzo leniwy dzionek dzisiaj wolne do 15 się obijam a później idę do gina odebrać wyniki, więc mam nadzieję, że wszystko będzie git
co do porodu to ja planuję rodzić w Szwecji
Limonka
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 10:44   #4244
nattalli
Rozeznanie

Cytat:

Piękna historia, aż się chce krzyknąć POKAŻ ZDJĘCIA!!

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

idę na owsiankę

Proszę bardzo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nb_069.jpg (78,4 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nb_098.jpg (51,2 KB, 60 załadowań)

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png

Edytowane przez nattalli
Czas edycji: 2013-06-27 o 10:47
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 10:50   #4245
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę bardzo

super
Stary 2013-06-27, 10:51   #4246
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
a gdzie dokladnie?ja Walia-Cardiff

Ja mega powera dostalam,sprzatam caly dom.Teraz usiadlam i...mdlosci xxl ehhhhpytalam o ginka co na mdlosci mowi: imbir - woda-spanie
Ja 2 h drogi od Londynu stracha mam a Ty?
Stary 2013-06-27, 10:51   #4247
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Święte słowa

Naprawdę się rozmarzyłam po przeczytaniu Waszej historii

Owsianka
A dziś jest 12t 3d - potwierdzone przez drugie usg dokładnie tak jak u Ciebie Idziemy łeb w łeb Termin porodu mi ginka wczoraj poprawiła na 06.01. ale dla mnie ten 1 dzień w tą czy w tą, to już nie gra roli, dzidzia i tak sobie wybierze dzień, który jej się spodoba, a nie mi, czy gince Ja to bym chciała, żeby się 7.01. urodził, bo wtedy miałby urodziny w tym samym dniu, co mój brat

Powiem z punktu widzenia mojego, od dziecka nie lubiłam jak ktoś mówił do mnie po imieniu w jego formalnym brzmieniu. Lubiłam być Majką, tak też zawsze się przedstawiałam - dzieciom w szkole, czy w każdej innej sytuacji, kiedy trzeba było się przedstawić. Jak mama powiedziała do mnie Maja, to był foch, bo przez ten brak zdrobnienia czułam się mniej kochana :P Obcym, nieświadomym popełnianego faux pas oczywiście wybaczałam taki duperel, ale tak to odbierałam. I do dziś wolę być Majką, niż Mają, a jestem już starą dupą
Owsiankę ja jem kochana na wypasie, dziś z jogurtem świeżym ananasem i musli mmmmmm zapycha tak, że przez pół dnia nie czuję ssania

Ano, tak samo, chociaż wtorek to 1 dzień, czyli 12tc 1dz tak? Gdzieś na usg miałam jakoś dziwnie 9t0d... jeszcze kilka dni i 2 trymestr....

ale idziemy łeb w łeb kurka, to jeśli będzie chłopak, to może uda się już coś dojrzeć.

A mój ślad na nodze po ugryzeniu przez nieznane zwierzę (jak mam na skierowaniu) dalej jest :[
Stary 2013-06-27, 10:51   #4248
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
super

fajnie że się podobają bo ja je uwielbiam

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 10:53   #4249
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Tutaj do ginekologa angielskiego nie idzie sie ot tak,jak do lekarza pierwszego kontaktu. Od wszystkiego jest gp i on kieruje dalej jesli zajdzie taka potrzeba. Do pediatry tez sie nie chodzi,tylko z dzieckiem do gp.
Wszyscy maja tutaj taka opieke,wiec dlaczego mam narzekac,ze mam tak jak wszyscy.
szczerze mówiąc dla mnie to jest dziwne bardzo.

sama tam nie mieszkałam nigdy, ale moja przyjaciółka od 6 lat w manchasterze żyje i zdarzyło się, że na cito leciała do polski do ginekologa i to wcale nie z ciążą - miała nawracające zapalenia, tak ostre, że nie mogła funkcjonować. a do ginekologa w uk skierować jej nie chcieli dostawała jakieś globulki na chybił-trafił i po tygodniu problem nawracał. przyleciała do polski, z lotniska do ginekologa. wymaz na cito, dobre leki i spokój na dłuższy czas.

pomijając już to, że tam nie doprosisz się badania czy cytologii jeśli nic się nie dzieje, więc te rzeczy robi jak przyjeżdża do Polski.

ja osobiście nie czułabym się dobrze bez opieki ginekologicznej. mam problemy - częste nadżerki, jeszcze częstsze infekcje. i nie ma tu znaczenia jaką opiekę mają inni ludzie - to, że inni o siebie nie dbają mam w poważaniu, ale ja nie mam zamiaru zaniedbywać badań.

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 10:55   #4250
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę bardzo

Mmmmm klimatycznie super
Stary 2013-06-27, 11:05   #4251
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę bardzo
piękna historia, piękne zdjęcia

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta
Stary 2013-06-27, 11:05   #4252
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Owsiankę ja jem kochana na wypasie, dziś z jogurtem świeżym ananasem i musli mmmmmm zapycha tak, że przez pół dnia nie czuję ssania

Ano, tak samo, chociaż wtorek to 1 dzień, czyli 12tc 1dz tak? Gdzieś na usg miałam jakoś dziwnie 9t0d... jeszcze kilka dni i 2 trymestr....

ale idziemy łeb w łeb kurka, to jeśli będzie chłopak, to może uda się już coś dojrzeć.

A mój ślad na nodze po ugryzeniu przez nieznane zwierzę (jak mam na skierowaniu) dalej jest :[
Wczoraj na USG miałam 12w2d więc na logikę dziś jest 12w3d
Owsianka i tak do mnie nie przemawia, nawet w wersji de lux
Gdyby sugerować się kalendarzem ciąży stą, http://www.mamazone.pl/kalendarz-ciazy.aspx to 2 trymestr rozpoczyna się od 16 tygodnia.
Bądź tu mądry i pisz wiersze

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 11:13   #4253
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Gdyby sugerować się kalendarzem ciąży stą, http://www.mamazone.pl/kalendarz-ciazy.aspx to 2 trymestr rozpoczyna się od 16 tygodnia.
Bądź tu mądry i pisz wiersze
zawsze mi się wydawało, że drugi trymestr liczy się od 13 tygodnia. ostatnio na innym watku zostałam oświecona, że od 14 tygodnia a teraz to...?
to takie gonienie króliczka trochę zależy kto na którą stronę wejdzie poczytać.

tu od 12 tygodnia:
https://polki.pl/rodzina_ciaza_ciaza...,10001312.html
tu od 14go: http://dzieci.civ.pl/tygodnie-miesiace-ciazy

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta
Stary 2013-06-27, 11:15   #4254
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
Ja 2 h drogi od Londynu stracha mam a Ty?
tez..przez 2-3mieiace z rodzicami Tz będziemy . A dowiadywała się o benefity? bo ja jeszcze nie ,mam jeszcze 4latka. Chciałabym wrócić po porodzie jak najszybciej do pracy-jestem z natury pracowita strasznie

nattalliahhhhpieknie!!

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
Stary 2013-06-27, 11:35   #4255
Malgos_12
Zakorzenienie

Roane - spoko, rozumiem w takim razie co miałaś na myśli

za ile przeprowadzasz się na South-side?

Natalii - fajna historia, ale ślub bez rodziny to też nie dla mnie, bo według mojego odczucia to taka podróż, którą mogę sobie zorganizować w każdej chwili, (choć nie wątpię, że dla was była to bardzo szczególna chwila i wycieczka)... heheh ale znów, widzę pojawia się opinia, że w PL to trzeba nie wiadomo jaką suknię- nie wcale nie trzeba moja była strasznie prosta
Zdjęcia wyszły wam śliczne, jak masz jeszcze jakieś to chętnie oglądniemy, a zwiedzaliście troszkę wyspę?
Nam marzyła się za to wyjątkowa (na którą normalnie szybko byśmy się nie wybrali) podróż poślubna i wszystko poszło tak jak zaplanowaliśmy

Cytat:
Napisane przez mini09 Pokaż wiadomość
omg... nie przeczytalam jeszcze wszystkiego, bo od poniedzialku meczyla mnie straszna migrena z mdlosciami itp. masakra

ale juz dzis jest ok

pisalyscie o migrenach, mi lekarka powiedziala, zeby brac paracetomol(bo tylkko to mozna) tutaj zwany Tylenol, ale to to samo i popic czyms z kofeina (cola czy kawa). jedna szklanka nie zaszkodzi, a ponoc na mogreny pomaga. dla mnie juz i tak bylo za pozno, ale moze cos w tym byc bo leki na migrene maja kofeine
a pomaga ci paracetamol na migrenę?? ja wtedy jestem w stanie wypić tylko gorzką herbatę, a i czasem po tym wymiotuję, a jak w trakcie wezmę lek (kiedyś brałam teraz przestałam bo nie działa), to boli mnie żołądek i zwiększa mdłości i wymioty... kiedyś jak czułam że zaczyna mi się ten charakterystyczny ból za okiem to piłam red bulla i czasami pomagało (ale tylko jak ból się zaczynał) i tż też kiedyś czytał artykuł, że kofeina pomaga, z tym, że mnie jak złapie, to nie mogę nawet pomyśleć o wypiciu czy zjedzeniu czegokolwiek. A i jeszcze regularne picie zielonej herbaty pomagało i migreny nie były takie częste i moja mama też tak miała.

Cytat:
Ja po prostu należę do tych przewrażliwionych kobiet niestety. Będę musiała się pogodzić z tym, że po wyprowadzce, zobaczę maleństwo tylko jeszcze raz. A między czasie będę pewnie płakać 1500 razy czy wszystko jest dobrze.

też sie nad nim poważnie zastanawiam i waham się, a po nim można normalnie karmić?
nie słyszałam, żeby nie można było... bo tak to po cesarce też by pewnie nie można było bo kobieta ma znieczulenie... ale sprawdziłam w necie i tutaj kilka info na ten temat:
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...ity_35778.html

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość

Chciałabym zobaczyć już juniora takiego bardziej wypasionego ale to dopiero 22/07- jeszcze tyle czasu...
to ja mam dwa dni po tobie i ciekawa jestem czy tż będzie mógł ze mną pójść...
jak tam choróbsko - lepiej się czujesz?

Cytat:
mi zwykła woda wręcz nasila mdłości...

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość

sama tam nie mieszkałam nigdy, ale moja przyjaciółka od 6 lat w manchasterze żyje i zdarzyło się, że na cito leciała do polski do ginekologa i to wcale nie z ciążą - miała nawracające zapalenia, tak ostre, że nie mogła funkcjonować. a do ginekologa w uk skierować jej nie chcieli dostawała jakieś globulki na chybił-trafił i po tygodniu problem nawracał. przyleciała do polski, z lotniska do ginekologa. wymaz na cito, dobre leki i spokój na dłuższy czas.

pomijając już to, że tam nie doprosisz się badania czy cytologii jeśli nic się nie dzieje, więc te rzeczy robi jak przyjeżdża do Polski.

ja osobiście nie czułabym się dobrze bez opieki ginekologicznej. mam problemy - częste nadżerki, jeszcze częstsze infekcje. i nie ma tu znaczenia jaką opiekę mają inni ludzie - to, że inni o siebie nie dbają mam w poważaniu, ale ja nie mam zamiaru zaniedbywać badań.
nie wiem jak dokładnie jest w UK z opieką lekarską, ale tutaj jeśli są jakieś niepokojące objawy to wysyłają do gin bez problemu. Cytologię robi się za darmo po 25-tym roku życia (co jakiś czas)...
poza tym dość dziwne, bo koleżanka z Belfastu (tam prowadziła swoją ciążę), miała więcej badań i wizyt i USG - w każdym bądź razie wystarczyło poprosić i nie było z tym problemu
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 11:37   #4256
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
tez..przez 2-3mieiace z rodzicami Tz będziemy . A dowiadywała się o benefity? bo ja jeszcze nie ,mam jeszcze 4latka. Chciałabym wrócić po porodzie jak najszybciej do pracy-jestem z natury pracowita strasznie

nattalliahhhhpieknie!!
podpytałam troszkę gosię od nas z wątku o benefity, ale szczegółowo rozmawiałam z moją koleżanką z liceum która tam mieszka już 5 lat i pobiera benefity na synka. Więc mi wyczerpująco udzieliła instrukcji co i jak mamy robić po przylocie, że tak powiem No my też będziemy u mojej siostry przez 2 miesiące, a później na swoje.

Malgos_12 coraz bardziej przekonuję się do zzo, bo u mnie występuje taki dziwny objaw, że tracę przytomność w wyniku ostrego bólu

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-06-27 o 11:42
Stary 2013-06-27, 11:42   #4257
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość

jak tam choróbsko - lepiej się czujesz?
no lepiej, lepiej- gorączki już nie mam ale teraz mnie tak dusi że masakra. Jak mnie kaszel złapie to nie mogę przestać narobiłam syropu z cebuli i piję- trochę pomag
Stary 2013-06-27, 11:46   #4258
lidkaa82
Zadomowienie

Dziewczyny ja już po wizycie. Dziś tylko szybkie USG brzuszne a tam mój mały terminator kochany Rośnie jak na drożdżach. Miesiac temu był o tydzień za mały w stosunku do OM (mam regularne książkowe cykle) a dzis tak nadgonił że jest pół tygodnia wiekszy
13 lipca mam USG pomiarowe żeby dokładnie sprawdzic dzidziusia i go pomierzyć. to bedzie koniec 12 tyg. Mogę dopłacić i zrobić genetyczne, lekarz też informował o testach z krwi. Ale poprzestaniemy chyba na pomiarowym, może sprawdzimy przezierność, chociaż jeśli mojego ginka nic nie zaniepokoi (ma bardzo dobry sprzęt) to pewnie odpuscimy.
Czuje ogromną ulgę i radość że wszystko w porządku. Na następne USG zabiore męża
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 11:49   #4259
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Bedziesz mieszkac niedaleko Londynu,wiec nic nie stoi na przeszkodzie,zebys chodzila do polskiego gina i miala czesciej Usg jesli cie to uspokoi. W Londynie dla Polakow jest wszystko chyba.

Mozna normalnie karmic po ZZO.

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość

Ja uciekam do łóżka, wstaliśmy przed ósmą, żeby pojechać nad morze i pozwiedzać, wszystko było już przygotowane, torby spakowane, śniadanie zjedzone, a tu d*pa: zaczęło padać. Cały wysiłek wczesnego wstawania poszedł się paść.

Przed 8 to wczesnie?
Dla mnie luksus jak do 7 pospie
No ale spij poki mozesz. Szkoda,ze wyjazd nie wyszedl...

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość

No a w Manchesterze jest polska klinika przeciez,nie potrzebowala do Pl leciec. Ja nie mam jakis zlych doswiadczen ze sluzba zdrowia. Jest po prostu inaczej. Kolezanka miala problemy ginekologiczne i dostala sie bez problemu do gina. Wiec nie wiem,moze zalezy na kogo sie trafi.
Do wiekszosci chorob jest inne podejscie. Np bedac w Polsce mielismy wirusa,w aptece zostawione 250 zl (chora ja+ dzieciaki). Dali nam antybiotyk. Ja pytam czy antybiotyk ma pomoc skoro on dziala na bakterie,a nie na wirusy. To uslyszalam,ze to tak na wszelki wypadek. Czyli mamy faszerowac sie czyms co i tak nie pomoze Wiec widzisz do leczenia w Polsce tez mozna sie doczepic. Tak samo jak mnostwo kobiet w ciazy w razie czego bierze leki na podtrzymanie. Tu tego nie ma. A w Anglii poszlismy z wirusem i powiedzieli,ze jak to wirus przyszedl i pojdzie,duzo pic,w razie goraczki paracetamol. Wszystko. No i miala racje.

Edytowane przez gosia261282
Czas edycji: 2013-06-27 o 11:52
gosia261282 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 11:49   #4260
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja już po wizycie. Dziś tylko szybkie USG brzuszne a tam mój mały terminator kochany Rośnie jak na drożdżach. Miesiac temu był o tydzień za mały w stosunku do OM (mam regularne książkowe cykle) a dzis tak nadgonił że jest pół tygodnia wiekszy
13 lipca mam USG pomiarowe żeby dokładnie sprawdzic dzidziusia i go pomierzyć. to bedzie koniec 12 tyg. Mogę dopłacić i zrobić genetyczne, lekarz też informował o testach z krwi. Ale poprzestaniemy chyba na pomiarowym, może sprawdzimy przezierność, chociaż jeśli mojego ginka nic nie zaniepokoi (ma bardzo dobry sprzęt) to pewnie odpuscimy.
Czuje ogromną ulgę i radość że wszystko w porządku. Na następne USG zabiore męża
super, że wszystko OK bardzo się cieszę

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości