|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
A gdzie chodzisz do gina ?Cicici ja też późno zaczęłam brać kwas i jak dzisiaj powiedziałam gince, że dopiero od 5 tyg. brałam to nic nie powiedziała.
|
|
|
#4202 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oczywiście tę widzę i wpiszę.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co do opieki po 20tc to wtedy położna szaleje z metrem, na każdej wizycie mierzy brzuch i na tej podstawie stwierdza, czy maluch dobrze rośnie. Już mam w swojej książce ciąży przynajmniej dwa wykresy powiększana się brzucha. ![]() Cytat:
Zgadzam się też co do USG, mają na celu wykrycie ewentualnych wad i nie ma sensu ich robić, jeśli wszystko jest w porządku. Choć rozumiem też, że kobieta chciałaby oglądać swoje dziecko jak najczęściej. Dla mnie to było ogromne przeżycie, a i mąż siedział z zapartym tchem i bał się nawet mrugnąć, żeby czegoś nie przegapić.
|
|||||
|
|
|
#4203 |
|
limonka84
|
Cześć dziewczyny
Mam smutne wieści, niestety poroniłam: 8 tydzień ciąży - dziś byłam na badaniu i dowiedziałam się że serduszko mojego maleństwa nie bije. Mam się stawić w szpitalu na zabieg łyżeczkowania. To już druga ciąża, którą poroniłam (poprzednią na początku tego roku) więc chcę zrobić badania genetyczne. Tż wspiera mnie bardzo. Na pewno będziemy się starać dalej - może nie od razu, ale ginekolog powiedział, że miesiąc po tym jak dostanę okres możemy próbować. Powodzenia Kochane! Wierzę, że mi też się w końcu uda zostać szczęśliwą mamą. Pozdrawiam - zmęczona, zapłakana, ale pełna nadziei, że będzie lepiej. |
|
|
|
#4204 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
![]() Na pewno Wam się uda, trzymam kciuki wpadaj tu z dobrymi wieściami już niedługo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#4205 |
|
Rozeznanie
|
Ja bym najchetniej codziennie dzidziusia ogladala :P Ostatnia wizyte mialam tydzien temu w poniedzialek a teraz musze do 17 lipca czekac. Ja chodze panstwowo do lekarza w de i jestem bardzo zadowolona. Zapytalam o te badania genetyczne ale powiedzieli mi ze niepotrzebuje ich.. Mam 22 lata i mowia ze wszystko dobrze wyglada..
Zalaczam zdjecie
|
|
|
|
#4206 |
|
Rozeznanie
|
Limonka to naprawde smutne. Sadze ze nawet nie jestem w stanie wyobrazic sobie Twojego bolu. Trzymaj sie bedzie dobrze .
|
|
|
|
#4207 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Trzymaj sie jakos!
|
|
#4208 | |||
|
Raczkowanie
|
hej, wróóciłam
![]() zawsze mam ochotę na kfc ![]() Cytat:
cóż, jeśli 2+3=6 to nie, nie mam ![]() Cytat:
gratulacje!Cytat:
mogę sobie tylko wyobrazić jaki to musi być ból, przykro mi a u nas koniec remontu w salonie i mam z powrotem kable od laptopa więc mogę siedzieć od rana do wieczora za tydzień idę na wizytę, mam nadzieję że będzie okej
|
|||
|
|
|
#4209 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
Jeśli chodzi o to owłosienie wokół pępka to są takie informacje, które pewnie nie mają wiele wspólnego z rzeczywistością, to tylko tak mi się przypomniało ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja znam wiele kobiet rodzących z zoo i żadna z nich nie narzekała na złe samopoczucie po nim. Tutaj jest ono bardzo popularne, wręcz wszystkie które miały namawiają żeby brać i się nie męczyć. Oczywiście na pewno zdarzają się czasami jakieś komplikacje i jestem tego świadoma (choć ja osobiście nie znam takich osób), ale tak samo jak mogą pojawić się komplikacje przy porodzie... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja patrzyłam na to zupełnie inaczej i do tego nie mam żadnego kredytu... Wiem, że czasami jest nagonka na tych co ślubu nie mają, ale działa to również w drugą stronę i właśnie niektórzy "chełpią" (wybacz słowo, ale inne nie przychodzi mi do głowy) się swoją wolnością, brakiem ślubu itd od razu atakując śluby właśnie słowami typu "wielka beza", "wszystko na pokaz" itd. Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#4210 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
Limonka - bardzo mi przykro, trzymaj się!
|
|
|
|
#4212 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie było moim zamiarem żeby Tobie bądź komukolwiek innemu było przykro ani też aby ktokolwiek poczuł się dotknięty, mimo to jednak wszystkie osoby które odebrały moje słowa jako obraźliwe serdecznie przepraszam! ---------- Dopisano o 02:05 ---------- Poprzedni post napisano o 01:54 ---------- limonka84 współczuję, trzymaj się! Cytat:
Przystanek autobusowy, noc, piwo w puszkach, dresiara siedzi na kolanach dresiarza, i on do niej: -Ja pier...e, ale ty k...a piękna jesteś... Cytat:
Ale z drugiej strony, może to jakieś hormony macierzyńskie, świat wydaje się taki słodki i kochany że nic tylko zdrobnieniami walić na prawo i lewo. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi wychodzi dziewczynka, ale głęboko wierzę że będzie chłopak, więc modlę się żeby się nie sprawdziło Jest o tym wątek w poczekalni chyba.Cytat:
Super ![]() Cała moja wiedza: kochać, karmić, myć, pilnować żeby przeżyło. Się w praktyce naumiemy ![]() SunShineDoll gratulacje! Toast Piccolo się należy Cicici piękny Bąbel!
|
|
#4213 |
|
Raczkowanie
|
omg... nie przeczytalam jeszcze wszystkiego, bo od poniedzialku meczyla mnie straszna migrena z mdlosciami itp. masakra
ale juz dzis jest ok no i jestesm po usg genetycznym plus mam wyniki pappa i reszty testow i wszystko w 100%ok. jeszcze dzis pobrali sline i jescze jedno genetyczne badanie krwi, ale doktorka powiedziala, ze raczej powinno wyjsc ok, skoro na razie wszystko ok wyglada! oby tak bylo. pisalyscie o migrenach, mi lekarka powiedziala, zeby brac paracetomol(bo tylkko to mozna) tutaj zwany Tylenol, ale to to samo i popic czyms z kofeina (cola czy kawa). jedna szklanka nie zaszkodzi, a ponoc na mogreny pomaga. dla mnie juz i tak bylo za pozno, ale moze cos w tym byc bo leki na migrene maja kofeine limonka bardzo mi przykro, trzymaj sie |
|
|
|
#4214 |
|
Rozeznanie
|
Nowa dolegliwość ciążowa - okropne bóle głowy - masakra!
Piszecie o ślubach...Powiem Wam tak: ja zawsze chciałam zostać żoną mojego męża i wiedziałam to praktycznie od samego początku albo on albo...nie, tylko ON no ale nasze życie nie było kolorowe, ciągły brak pieniędzy, pracy itd a ja wcale nie czułam potrzeby urządzanie wielkiego wesela z ciotkami które widzę drugi raz w życiu. Żeby zalegalizować związek postanowiliśmy wziąć ślub cywilny (bardzo się z tego faktu cieszyliśmy czego nie mozna powiedzieć o dużej częsci rodziny) usłyszeliśmy tylko "po co" i "dlaczego", ale uparliśmy się i wyszło jak chcieliśmy na cywilnym byliśmy sami ze świadkami bo nasi rodzice stwierdzili że pojawia się na ślubie kościelnym w przyszłości. Mi to pasowało bo ja nie lubię byc w centrum zainteresowania. Poszłam na cywilny w szarej ąłdnej skromnej sukience a po krótkiej uroczystości pojechaliśmy na mini przyjęcie z rodzicami samymi. Nie miałam potrzeby brania ślubu kościelnego nawet myślałam że zrezygnujemy z tej obcji ale stała się rzecz ciekawa. Kiedyś mój mąż przyszedl do domu i mówi mi że ma propozycję ślubu za granicą. Uwaga na Rodos. Jest tak ksiądz który udziela ślubów - nie pobiera opłat itd Strasznie się napalił na ten pomysł, a ja mu mówię że będą problemy z rodziną obrażą się i tak dalej. Ale zgłębiliśmy temat internetowo i zdecydowaliśmy się na taką opcję. Kupiliśmy wycieczkę na Rodod i po wcześniejszym porozumieniu z obecnym tak księdzem wzięliśmy ślub we dwoje, świadków poznaliśmy na miejscu 10minut przed ślubem. Świadkowało nam malżeństwo (rodzina księdza) którzy kiedyś sami wyjechali na Bali i wzięli ślub na plaży w tajemnicy przed rodzicami;p No my oczywiście się przyznaliśmy wcześniej w domu co planujemy bo i tak swoje musieliśmy przejśc z Polskimi księżami bo protokół spisywaliśmy w Polsce itd. Ale uwierzcie nasza ceremonia, bardzo skromna w kościele może 10 osób obcych, piękne kazanie. Czułam że robie dobrą rzecz, którą będę wspominac do końca życia i że jest to bardzo ważna chwila w moim życiu. Uwierzcie mi że mam poczucie że gdybyśmy brali ślub w Polsce przy tłumach ludzi w niewiadomo jakiej sukience to byłabym zestresowana ślubem w kościele czy wszystko wypadnie jak powinno czy gościom się podoba, czy jedzenie dobre i czulabym się obco na własnym przyjęciu. bo tak jak mówiłam nie lubie być w centrum zainteresowania. A tam w tym małym ślicznym kościółku odnalazłam malą dziewczynkę która marzyła o skromnej białej sukience, bez profesjonalnego makijażu bez fryzury od fryzjera (poszłam w rozpuszczonych włosach)ze skromnym bukiecikiem. Czułam się wspaniale, zero stresu. Jedyne co załatwiliśmy zeby upamiętnić ślub to skontaktowaliśmy się z pewną polską firma która akurat była na miejscu w Rodos i zrobili nam przepiękne zdjecia i w kościele i później na sesji plenerowej. Rodzina w końcu pogodziła się z faktem że na ślubie nie byli, a nawet słysze coraz częsciej opinie że dobrze zrobiliśmy, że to był NASZ dzień i był więcej wart od wszystkiego Koszt naszej wyprawy to ok 5tys złotych (tygodniowa wycieczka w tym opłaty za hotel jedzenie, sukienka i garnitur, ksiądz nic nie wziął twierdząc że dla niego to zaszczyt udzielić ślubu młodej parze)Taka moja historia z bajki
|
#4215 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
![]() Limonka, trzymam kciuki za dobre wieści wkrótce...
|
|
#4216 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja slubu nie planuje tez,ale TZ chcialby juz dawno Cytat:
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
||
|
|
|
#4217 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
na pewno po ustaleniu przyczyn poronień kolejna ciąża się uda. Najważniejsze jest pozytywne nastawienie. Posyłam dobre fluidy i oby się szybko wszystko ułożyło po Waszej myśli.Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
Mystiquee: A ja sprawdziłam na tym chińskim kalendarzu płci i wyszła dziewuszka
Ale patrzyłam też na dane mojej mamy,siostry,żeby zobaczyć czy chociaż w jednym się sprawdziło. I sprawdziło się we wszystkim ![]() Może coś w tym jest. Marti944: My z Tż to w ogóle dwa odchyły od normy jesteśmy i oboje nie chcemy Takie życie jak małżeństwo też jest dobre i praktycznie niczym się nie różni![]() Chyba,że na prawdę byłby nam do czegoś ten ślub potrzebny,to wtedy tak. limonka84: Kochana tak mi przykro Nienawidzę czytać takich wiadomości i to z samego rana Ważne,że masz nadzieje i tego się trzymaj! Do 3 razy sztuka,będę za was mocno trzymać kciuki
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#4219 |
|
Rozeznanie
|
limonka84 bardzo mi przykro:C nie wiem co powiedziec czy napisac..wazna jest wiara i walka w lepsze jutro
|
|
|
#4220 | ||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
No i znam jednak troche "porzadnych" dziewczyn. Cytat:
A ja nie jestem w 7 tyg,tylko w 11t3d wedlug om. Tutaj do ginekologa angielskiego nie idzie sie ot tak,jak do lekarza pierwszego kontaktu. Od wszystkiego jest gp i on kieruje dalej jesli zajdzie taka potrzeba. Do pediatry tez sie nie chodzi,tylko z dzieckiem do gp. Wszyscy maja tutaj taka opieke,wiec dlaczego mam narzekac,ze mam tak jak wszyscy. Pewnie,ze sie nie moge doczekac tego pierwszego Usg,ale w sumie co by to zmienilo gdybym miala wczesniej. Jesli jest OK,to bedzie OK. Jesli nie jest dobrze,to wczesniejsze usg nic by nie dalo,tyle ze wczesniej bym wiedziala. Ale jako ze nie mam zadnych boli,krwawien to jestem dobrej mysli. Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo ci wspolczuje Slicznosci
|
|
#4221 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Oby zdrowy oby zdrowy. Nic dla mnie nie jest tak ważne.Super, że Teżet dojrzewa, dociera do niego widzisz - nareszcieCytat:
Będzie lepiej, na pewno. Wierzę w to z całego serca, że w końcu będziecie mieli swojego Aniołka Cytat:
Cytat:
Mam ten sam nowy objaw, a towarzyszą mu znów lekkie mdłości, więc kombinacja, że hej! Piękna historia, aż się chce krzyknąć POKAŻ ZDJĘCIA!! ![]() ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- idę na owsiankę
wymiana Edytowane przez malaMigotkAaa Czas edycji: 2013-06-27 o 08:32 |
|||||
|
|
|
#4222 |
|
Zadomowienie
|
Limonka, trzymaj sie kochana
Nie nadążam za wami hehehe I znów śpię po kawie ;o zresztą nie ma sie co dziwić , TŻ wyciągnął mnie wczoraj do znajomych i tym sposobem byłam w łóżku dopiero po 11 ale usnęłam dopiero po 1 przez ból brzucha i dziwne przemyślenia np. na temat porodu, czy aby napewno nie chciałabym rodzić siłami natury , albo czy chce znać płeć dziecka ;o Idę sobie zrobić drzemkę ( najwyżej z 4 godzinki ;p ) a wam życzę miłego dnia
|
|
|
|
#4223 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dzieci mnie nie rozczulają (no może oprócz siostrzeńca ), a te co denerwowały dalej denerwują. Nie cierpię mówienia do nich zdrobniale. I nie rozumiem oburzającego spojrzenia matek gdy do dziecka powiem np: "Michał" a nie "Michaś"-jakaś krzywdę mu tym wyrządzam?![]() Jedyne co mi przeszkadza to fakt, że na prawdę jestem głupsza i tak się czuję...mąż opowie jakiś dowcip a ja jak jakaś kretynka załapuję o co chodzi po 15 minutach więc myślę, że u mnie właśnie w tej kwestii hormony na mózg siadły![]() Cytat:
![]() Dla mnie jednak rodzina jest bardzo ważna i nie wyobrażam sobie by moich najbliższych nie było na moim ślubie. Chyba wtedy nie umiałabym tak się cieszyć tym dniem
Edytowane przez em ma Czas edycji: 2013-06-27 o 08:42 |
|||
|
|
|
#4224 |
|
Rozeznanie
|
Powiem Wam jedno - ale jesteśmy krejzolki tyle produkujemy
|
|
|
|
#4225 |
|
Zadomowienie
|
Nie ma to jak kupic wieloziarnistą bułę żeby było zdrowiej a potem grubo posmarować ją majonezem
Na usprawiedliwienie dodam że jest też sałata i pomidor ![]() O 10:15 mam wizyte. Stresuje się tak, ze już trzy razy zaliczyłym kibelek. Jak zobaczę serduszko bijące to odetchne, bo to 11 tydzień. Ale najbardziej mi ulzy za 2 miesiace jak dzidzia zacznie kopać i codzień będzie mi dawała znaki że wszystko ok |
|
|
|
#4226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja teściowa wylądowała w szpitalu, ma ostra niewydolność układu krwionosnego. Lezy na sali wzmożonego nadzoru i generalnie nie wyglada to przesadnie dobrze...
Edytowane przez perfuzja Czas edycji: 2013-06-27 o 09:16 |
|
|
|
|
#4227 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie te wszystkie ich statystyki nie uspokajają a raczej stresują
|
|
|
|
|
#4228 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Wspolczuje. I kciuki za tesciowa!
|
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4230 |
|
Rozeznanie
|
ja w 1 ciazy nie mialam USG genetyczne. W tej tez nic moj gin nie mowil.Mialam 20lat.Teraz mam 24 i spytam ginka 24 lipca o to.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.

?

Oczywiście tę widzę i wpiszę.
i w ogóle to jest dla mnie dziwne, że tylko jeszcze w 20 tyg. przysługuje usg. No normalne to nie jest przecież

gratulacje!

Jakaś nowa moda?