|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Cytat:
też sie nad nim poważnie zastanawiam i waham się, a po nim można normalnie karmić? Cytat:
Cytat:
wyżyję i wyżalę się na forum ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4232 |
|
Rozeznanie
|
_Shiloh_ ja ie do UK przenosze w koniec ierpnia poczatek wrzesnia i na pewno chwilke przed samym lotem pojde na usg
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
#4234 |
|
Raczkowanie
|
limonka 84 Trzymaj się
SunShine Gratuluje, dobra robota! teraz odpoczywaj szczerze mówiąc jak widze studentów to cieszę się, ze mam już ten etap za sobą może dlatego ze nie cieszyłam się studiowaniem bo byłam na zaocznych a cały tydzień siedziałam w pracy więc nie miałam chwili dla siebie. Całe szczęście było mineło ale kto wie moze kiedyś jak będe miała ochotę wydać jeszcze trochę kasy zrobie sobie jakiś fajny kierunek...małgoś_87, ejani, kluska, magnusia, perfuzja tak się składa ze ja jestem z ursusa fakt faktem czuje się w Wawie jak intruz bo generalnie jestem z Mazur. Nie znam kompletnie szpitali ale pomyślałam że chciałabym rodzić w Instytucie Matki i Dziecka suma sumarum to przemawia przezemnie fakt ze to chyba najbliższy szpital zarówno od miejsca zamieszkania jak i pracy (Ochota) byłam tam jak narazie raz i byłam w szoku no ale jak człowiek przywykł najpierw do luxmedu póxniej do Medicoveru to walka o miejsce w kolejce troszeczke zadziwia a później na wizycie u gina okazuje się, ze siedzi tam jego sekretarka (pielęgniarka) która dodatkowo prawi jakieś uwagi... Dramat jakiś no ale postanowiłam że zobacze jak wygląda usg u nich w porównaniu do tego co oferuje medicover.... i USG w instytucie mam 09.07 a w Medicoverze 16.07. Badania i tak będę robiła w medicoverze bo mam w ramach abonamentu więc nie czuje abym mocno naciągała Państwo no i helo ale kurcze tyle co mi odciągają na skłądki zdrowotne co miesiac to mam prawo.... ale się nakręciłam ale to przez to ze lekarz jak zobaczył wyniki krwi z Medicoveru to powiedział że proszę chodzić tam a nie naciągać Państwo swoją dorgą znacie moze jakieś opinie znajmoych o tym szpitalu?Jeśli chodzi o mnie i mojego męża to stwierdzam, że my mamy nieźle nawalone w głowie no ale trafił sój na swego staż mamy 6 letni choć po ślubie dopiero rok ślub oczywiście nic nie zmienił bo i nikt nie chciał aby coś się zmieniło ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- taak i jeszcze jedno też mam wrażenie, ze jakaś skołowana jestem zaczełam robić ortografy a jak czytaj jeszcze raz napisane zdanie to sama sie zastanawiam o co chodzi
|
#4235 |
|
Wtajemniczenie
|
Cicici ja pracuje na basis i na drugie dziecko dostałam to minimum elterngeld na rok.ale z tego,co wiemosoby zarabiajace poniżej 1000,czy 1200€ otrzymują 67-100% pensji.musze się tego dokładnie dowiedzieć.
No i kindergeld (debatuja teraz,czy podnieść).po urodzeniu dziecka idziesz je zameldowaci dostajesz w urzędzie wszystkie potrzebne papiery do właśnie kinder i elterngeldu. Limonka przykro mi bardzo
http://www.suwaczki.com/tickers/gannskjop73k13pj.png http://babystrology.com/tickers/baby...15&babycount=1 Edytowane przez OlusiaS Czas edycji: 2013-06-27 o 09:49 |
|
|
|
#4236 |
|
Zadomowienie
|
Limonka84- bardzo mi przykro
3maj się i nie poddawaj!perfuzja- kciuki za teściową ![]() Ja mam dziś wieczorem wizytę i usg, dodatkowo odbieram wyniki posiewu. Aż mam ręce non stop zimne, tak się stresuje czy wszystko z fasolkiem ok i czy nie mam żadnej infekcji, która by mu zaszkodziła. Miłego dnia! Bezstresowego
|
|
|
|
#4237 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak mi strasznie przykro kochana ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
ale kosmita jakie fajne zdjęcie ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
o dokładnie- moja wiedza na temat wychowania jest taka sama ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- super historia- jak widać życie pisze różne scenariusze ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
ale fajne- też miałam taką kluske na USG. Chciałabym zobaczyć już juniora takiego bardziej wypasionego ale to dopiero 22/07- jeszcze tyle czasu... ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
ojej a co się stało? Jakaś choroba czy tak nagle? Może to przez te skoki pogody ostatnio... Dużo zdrówka dla teściowej
|
|
|
#4238 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś lub jutro będę w Sączu to pewnie nie wytrzymam i zaciągnę męża, szczególnie, że mam kupon na darmowego BicMaca ![]() Mam nadzieję, ze po drodze nie będę wymiotować. Ja powinnam byc chłopakiem według tego kalendarza. Nigdy nie wierzyłam w takie rzeczy. Cytat:
Cytat:
Ja się dzisiaj wreszcie muszę wziąć za robotę w pracy, bo ostatnio sobie za bardzo folgowałam i zaległości narobiłam. Zamówienia z trzech miesięcy do bazy trzeba wprowadzić a ja tak nie cierpię tego robić.
|
|
|
#4239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kompletnie nic nie słyszałam o tym szpitalu i nie znam opinii na jego temat ale już widzę po Twojej wypowiedzi, że nie podoba mi się podejście personelu w nim pracującego
|
|
|
#4240 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja uciekam do łóżka, wstaliśmy przed ósmą, żeby pojechać nad morze i pozwiedzać, wszystko było już przygotowane, torby spakowane, śniadanie zjedzone, a tu d*pa: zaczęło padać. Cały wysiłek wczesnego wstawania poszedł się paść.
|
|
|
|
|
#4241 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Naprawdę się rozmarzyłam po przeczytaniu Waszej historii ![]() Cytat:
![]() A dziś jest 12t 3d - potwierdzone przez drugie usg dokładnie tak jak u Ciebie Idziemy łeb w łeb Termin porodu mi ginka wczoraj poprawiła na 06.01. ale dla mnie ten 1 dzień w tą czy w tą, to już nie gra roli, dzidzia i tak sobie wybierze dzień, który jej się spodoba, a nie mi, czy gince Ja to bym chciała, żeby się 7.01. urodził, bo wtedy miałby urodziny w tym samym dniu, co mój brat ![]() Cytat:
taki duperel, ale tak to odbierałam. I do dziś wolę być Majką, niż Mają, a jestem już starą dupą
|
|
#4242 |
|
Rozeznanie
|
a gdzie dokladnie?ja Walia-Cardiff
![]() Ja mega powera dostalam,sprzatam caly dom.Teraz usiadlam i...mdlosci xxl ehhhh pytalam o ginka co na mdlosci mowi: imbir - woda-spanie
|
|
|
#4243 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w bardzo leniwy dzionek
dzisiaj wolne do 15 się obijam a później idę do gina odebrać wyniki, więc mam nadzieję, że wszystko będzie git co do porodu to ja planuję rodzić w Szwecji Limonka ![]()
|
|
|
|
#4244 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Proszę bardzo
28.02.2011:ksiadz :http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png Edytowane przez nattalli Czas edycji: 2013-06-27 o 10:47 |
|
|
|
|
#4245 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4246 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mmmmmm zapycha tak, że przez pół dnia nie czuję ssania ![]() Ano, tak samo, chociaż wtorek to 1 dzień, czyli 12tc 1dz tak? Gdzieś na usg miałam jakoś dziwnie 9t0d... jeszcze kilka dni i 2 trymestr.... ale idziemy łeb w łeb kurka, to jeśli będzie chłopak, to może uda się już coś dojrzeć.A mój ślad na nodze po ugryzeniu przez nieznane zwierzę (jak mam na skierowaniu) dalej jest :[
|
|
#4248 |
|
Rozeznanie
|
|
#4249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama tam nie mieszkałam nigdy, ale moja przyjaciółka od 6 lat w manchasterze żyje i zdarzyło się, że na cito leciała do polski do ginekologa i to wcale nie z ciążą - miała nawracające zapalenia, tak ostre, że nie mogła funkcjonować. a do ginekologa w uk skierować jej nie chcieli dostawała jakieś globulki na chybił-trafił i po tygodniu problem nawracał. przyleciała do polski, z lotniska do ginekologa. wymaz na cito, dobre leki i spokój na dłuższy czas.pomijając już to, że tam nie doprosisz się badania czy cytologii jeśli nic się nie dzieje, więc te rzeczy robi jak przyjeżdża do Polski. ja osobiście nie czułabym się dobrze bez opieki ginekologicznej. mam problemy - częste nadżerki, jeszcze częstsze infekcje. i nie ma tu znaczenia jaką opiekę mają inni ludzie - to, że inni o siebie nie dbają mam w poważaniu, ale ja nie mam zamiaru zaniedbywać badań.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#4251 |
|
Zakorzenienie
|
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#4252 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Owsianka i tak do mnie nie przemawia, nawet w wersji de lux ![]() Gdyby sugerować się kalendarzem ciąży stą, http://www.mamazone.pl/kalendarz-ciazy.aspx to 2 trymestr rozpoczyna się od 16 tygodnia. Bądź tu mądry i pisz wiersze
|
|
#4253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze mi się wydawało, że drugi trymestr liczy się od 13 tygodnia. ostatnio na innym watku zostałam oświecona, że od 14 tygodnia a teraz to...?to takie gonienie króliczka trochę zależy kto na którą stronę wejdzie poczytać.tu od 12 tygodnia: https://polki.pl/rodzina_ciaza_ciaza...,10001312.html tu od 14go: http://dzieci.civ.pl/tygodnie-miesiace-ciazy
|
|
|
|
#4254 |
|
Rozeznanie
|
tez..przez 2-3mieiace z rodzicami Tz będziemy . A dowiadywała się o benefity? bo ja jeszcze nie ,mam jeszcze 4latka. Chciałabym wrócić po porodzie jak najszybciej do pracy-jestem z natury pracowita strasznie
nattalli ![]() ![]() ahhhh pieknie!!
|
|
|
#4255 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Roane - spoko, rozumiem w takim razie co miałaś na myśli
za ile przeprowadzasz się na South-side? ![]() Natalii - fajna historia, ale ślub bez rodziny to też nie dla mnie, bo według mojego odczucia to taka podróż, którą mogę sobie zorganizować w każdej chwili, (choć nie wątpię, że dla was była to bardzo szczególna chwila i wycieczka)... heheh ale znów, widzę pojawia się opinia, że w PL to trzeba nie wiadomo jaką suknię- nie wcale nie trzeba moja była strasznie prosta ![]() Zdjęcia wyszły wam śliczne, jak masz jeszcze jakieś to chętnie oglądniemy, a zwiedzaliście troszkę wyspę? Nam marzyła się za to wyjątkowa (na którą normalnie szybko byśmy się nie wybrali) podróż poślubna i wszystko poszło tak jak zaplanowaliśmy ![]() Cytat:
Cytat:
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...ity_35778.html Cytat:
i ciekawa jestem czy tż będzie mógł ze mną pójść...jak tam choróbsko - lepiej się czujesz? Cytat:
Cytat:
poza tym dość dziwne, bo koleżanka z Belfastu (tam prowadziła swoją ciążę), miała więcej badań i wizyt i USG - w każdym bądź razie wystarczyło poprosić i nie było z tym problemu |
|||||
|
|
|
#4256 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No my też będziemy u mojej siostry przez 2 miesiące, a później na swoje.Malgos_12 coraz bardziej przekonuję się do zzo, bo u mnie występuje taki dziwny objaw, że tracę przytomność w wyniku ostrego bólu
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-06-27 o 11:42 |
|
|
|
|
#4257 |
|
Zakorzenienie
|
no lepiej, lepiej- gorączki już nie mam ale teraz mnie tak dusi że masakra. Jak mnie kaszel złapie to nie mogę przestać
|
|
#4258 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja już po wizycie. Dziś tylko szybkie USG brzuszne a tam mój mały terminator kochany
Rośnie jak na drożdżach. Miesiac temu był o tydzień za mały w stosunku do OM (mam regularne książkowe cykle) a dzis tak nadgonił że jest pół tygodnia wiekszy 13 lipca mam USG pomiarowe żeby dokładnie sprawdzic dzidziusia i go pomierzyć. to bedzie koniec 12 tyg. Mogę dopłacić i zrobić genetyczne, lekarz też informował o testach z krwi. Ale poprzestaniemy chyba na pomiarowym, może sprawdzimy przezierność, chociaż jeśli mojego ginka nic nie zaniepokoi (ma bardzo dobry sprzęt) to pewnie odpuscimy. Czuje ogromną ulgę i radość że wszystko w porządku. Na następne USG zabiore męża |
|
|
|
#4259 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Mozna normalnie karmic po ZZO. Cytat:
Przed 8 to wczesnie? ![]() Dla mnie luksus jak do 7 pospie ![]() No ale spij poki mozesz. Szkoda,ze wyjazd nie wyszedl... Cytat:
No a w Manchesterze jest polska klinika przeciez,nie potrzebowala do Pl leciec. Ja nie mam jakis zlych doswiadczen ze sluzba zdrowia. Jest po prostu inaczej. Kolezanka miala problemy ginekologiczne i dostala sie bez problemu do gina. Wiec nie wiem,moze zalezy na kogo sie trafi. Do wiekszosci chorob jest inne podejscie. Np bedac w Polsce mielismy wirusa,w aptece zostawione 250 zl (chora ja+ dzieciaki). Dali nam antybiotyk. Ja pytam czy antybiotyk ma pomoc skoro on dziala na bakterie,a nie na wirusy. To uslyszalam,ze to tak na wszelki wypadek. Czyli mamy faszerowac sie czyms co i tak nie pomoze Wiec widzisz do leczenia w Polsce tez mozna sie doczepic. Tak samo jak mnostwo kobiet w ciazy w razie czego bierze leki na podtrzymanie. Tu tego nie ma. A w Anglii poszlismy z wirusem i powiedzieli,ze jak to wirus przyszedl i pojdzie,duzo pic,w razie goraczki paracetamol. Wszystko. No i miala racje.
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2013-06-27 o 11:52 |
|||
|
|
|
#4260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo się cieszę
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.

Na usprawiedliwienie dodam że jest też sałata i pomidor 
szczerze mówiąc jak widze studentów to cieszę się, ze mam już ten etap za sobą może dlatego ze nie cieszyłam się studiowaniem bo byłam na zaocznych a cały tydzień siedziałam w pracy więc nie miałam chwili dla siebie. Całe szczęście było mineło
swoją dorgą znacie moze jakieś opinie znajmoych o tym szpitalu?
3maj się i nie poddawaj!

16.06.2012 

i ... nie weszły mi zupełnie

i to wcale nie z ciążą - miała nawracające zapalenia, tak ostre, że nie mogła funkcjonować. a do ginekologa w uk skierować jej nie chcieli
dostawała jakieś globulki na chybił-trafił i po tygodniu problem nawracał. przyleciała do polski, z lotniska do ginekologa. wymaz na cito, dobre leki i spokój na dłuższy czas.