Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-27, 13:58   #3661
bacharybnik
Zadomowienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII

Witam Dziewczyny
Pamiętacie mnie jeszcze ??
Bardzo długo mnie nie było ale się już stęskniłam za Wami.

07.11.2010[*] Mój Aniołek
10.02.2011[*] Mój Aniołek
10.10.2016[*] Mój Aniołek
bacharybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 14:01   #3662
iza243
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

Slychac bylo kolo 11:20 wielki łomot??? to kamien spadl mi z serca
jeżżżu, ile milych slow uslyszalam. Michas ma asymetrie (ale nie wielka, do wyrehabilitowania), a poza tym jest git; mamy bardzo kontaktowe, wyjatkowo kumate dziecko !
no i przez kwadrans sluchalismy peanow na temat karmienia piersia jakie to wazne dla maluszka z problemami...

heh... tylko zawsze ten ból stwierdzenia: aktualnie neurologicznie bez zastrzezen.

Dziekujemy wszystkim za kciuki! Skuteczne jestescie wizazowe ciotki
Tak się ciesze

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 14:14   #3663
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bacharybnik Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny
Co u Was Jak tam Kamil i Tobiasz

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Pani A sama widzisz, żeby Michaś się układał ciągle asymetrycznie
Próbuje Cię ciągnąć za włosy
A co do rehabilitacji to pewnie szybko zobaczycie poprawę. Najważniejsze to dobry rehabilitant
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 14:33   #3664
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Napisane przez Mmedeah88 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Izka, uff! Ależ stracha nam napędziłaś... Dobrze, że to był "tylko" fałszywy alarm.

Perse, dobrze, że już jesteście w domu Teraz strach na pewno jest, ale zobaczysz, że się szybko oswoicie z nową sytuacją

Dziewczyny, a u mnie zmiany...
Tyle się pozytywnych rzeczy wydarzyło u mnie ostatnio, że aż mi trudno w nie uwierzyć! Wyjdę może na chwalipiętę, ale skoro dzielę z Wami smutki, to radości też chcę
1. Mężowi przedłużyli umowę na czas nieokreślony i dali podwyżkę
2. Zdałam ten przeklęty egzamin (to już wiecie, ale cały czas się tym napawam)
3. Wczoraj podpisaliśmy umowę z biurem podróży i w sierpniu lecimy do... Japonii!
4. I najważniejsze: W niedzielę zebrałam się, żeby porozmawiać z mężem i... we wrześniu, po powrocie z Japonii zaczynamy staranka!

Aż odżyłam! W końcu COŚ się dzieje! Stagnacja, zniechęcenie i chroniczny smutek muszą sobie w końcu odejść!
Cudnie !!

Cytat:
jeżżżu, ile milych slow uslyszalam. Michas ma asymetrie (ale nie wielka, do wyrehabilitowania), a poza tym jest git; mamy bardzo kontaktowe, wyjatkowo kumate dziecko !
no i przez kwadrans sluchalismy peanow na temat karmienia piersia jakie to wazne dla maluszka z problemami...

heh... tylko zawsze ten ból stwierdzenia: aktualnie neurologicznie bez zastrzezen.

Super wiadomość

Miłego dnia laseczki

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 14:38   #3665
adunia89
Zadomowienie

Pani, też trzymałyśmy kciuki! Gratuluję wizyty a w wolnej chwili pokaż nam Michaśka

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 14:44   #3666
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
hehe ani troszkę
Pisz co u Was

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość

Pani A sama widzisz, żeby Michaś się układał ciągle asymetrycznie
Próbuje Cię ciągnąć za włosy
A co do rehabilitacji to pewnie szybko zobaczycie poprawę. Najważniejsze to dobry rehabilitant
na poczatku widzialam, ze dominujaca jest lewa strona. teraz duzo cwiczymy i nie widze juz tego tak bardzo.
nie probuje a ciagnie a chlopu sie 'wrzepia' we wlosy na klacie

nie mamy rehabilitanta. poki co dostalismy instruktaz na wizycie pilotowej. zobaczymy co 12 VII nam powiedza....

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 15:04   #3667
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:

pani, super wieści
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 17:15   #3668
fiolusiek
Zakorzenienie

Pani A Michaś lubi leżenie na brzuszku
Z tego co pamiętam z początku ćwiczeń to terapeuci mówili, żeby pokazywać zabawki w symetrii ciała, stópki, kolanka.
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 17:28   #3669
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Witajcie. Ja mam jakiegoś doła w pracy ciężko. Jestem padnięta. Myślałam, że chociaż jutro będę miła luz i szybko wrócę do domu, niestety okazało się, że doszły mi dodatkowe obowiązki i muszę być już na 7 w pracy i nie wiadomo o której wyjdę .

Agatko ja tak mocno trzymam kciuki, aby się udało. Co do mnie ten cykl jest już raczej stracony.

Mmedeah88 same dobre wieści, gratulacje dla Tż i dla Ciebie.

Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego....
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 17:53   #3670
rena5
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41518590]Hej. U nas ok, ale mało śpię i bardzo sie stresuje szkrabem... Wczoraj plakal, nie wiedziałam, co mu jest ale ogólnie noc przespal ładnie, na chwile dostał smoka jak byl bardzo nerwowy. Schizuje z karmieniem i temperatura pokoju....[/QUOTE]
spokojnie kochana - powoli nauczycie się wszystkiego

Cytat:
TŻ w końcu znalazł pracę
super

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Dziewczynki zgłupiałam bo u mnie znów test owu pozytywny....
to nie gadać tylko do dzieła a te testy wychodzą przed owulacją a nie w trakcie

Cytat:
Tyle się pozytywnych rzeczy wydarzyło u mnie ostatnio, że aż mi trudno w nie uwierzyć! Wyjdę może na chwalipiętę, ale skoro dzielę z Wami smutki, to radości też chcę
3. Wczoraj podpisaliśmy umowę z biurem podróży i w sierpniu lecimy do... Japonii!
4. I najważniejsze: W niedzielę zebrałam się, żeby porozmawiać z mężem i... we wrześniu, po powrocie z Japonii zaczynamy staranka!

Aż odżyłam! W końcu COŚ się dzieje! Stagnacja, zniechęcenie i chroniczny smutek muszą sobie w końcu odejść!
piękne zmiany czyli dołączasz do nas - staraczek

Cytat:

cudownie, że wszystko jest ok

Cytat:
Witam Dziewczyny
no pewnie - pisz co u Ciebie

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 17:56   #3671
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII

Pani znam to uczucie, przeżywałam to za każdym razem, gdy w szpitalu słyszałam "na razie jest dobrze". Jakby mnie ktoś uderzył w twarz :/ No ale nie pozostaje nam nic innego niż mieć nadzieję, że nie usłyszymy nigdy niczego innego.

Co do zaleceń - za 2 tygodnie USG bioderek, za miesiąc do okulisty i chyba tyle, poza tym standardowe zalecenia. Witaminy D,K, położna, pediatra.

Ja chyba przestanę przystawiać do piersi.
Po 1 wciąż mnie to boli. Po 2 Młody nie pije za dużo, więcej się naszuka tego kapturka (bo bez nie umie wcale złapać) niż się napije. A ja mam tyle pokarmu, że mogłabym wyżywić pół wioski afrykańskiej, więc i tak muszę ściągać i tak i boli mnie podwójnie. Wczoraj wieczorem ściągałam chyba ze trzeci raz (w ciągu dnia, nie liczę nocy) i ściągnęłam z jednej piersi 100 ml, a byłoby więcej, ale mi się już nie chciało..... Przed chwilą z obu w sumie 110 ml i też nie więcej tylko z lenistwa. Wylewam ten pokarm już, nie wiem, co z nim robić. Można mrozić, tak? Trzeba mieć specjalne pojemniki, czy można do czegoś domowym sposobem?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 18:38   #3672
zebrawpaski
Zakorzenienie

ale tu radości...tyle dobrych nowin

Perse- cudnie, że jesteście w domu, nie będę Cię czarować, że za dwa dni będzie łatwiej- dla mnie trzy pierwsze tygodnie to był czeski film, poprawiło się po szóstym tygodniu
co do karmienia- byłam zwolennikiem kp póki nie urodziłam dziecka, myśle, że przy kolejnym szybciej podam butlę...( a podałam jak Kasia miała 2,5 miesiąca bo lekarz kazał)
dobrze, że masz obok Mamę i jej wsparcie, ja przez miesiąc nikogo do Kasi nie dopuszczałam, nie pozwalałam nikomu wziąść na ręce...
w szpitalu już 15 minut po cięciu była przy mnie i tak przez cały pobyt- mimo, że po cc nie mogłam wstawać ani ruszać głową Kasia leżała obok w łóżku, nawet następnego dnia nie chciałam jej włożyć do wózeczka bo się o nią bałam- w efekcie przez pierwsze 3 doby spałam może godzinę....
dlatego korzystaj z pomocy i śpij kiedy tylko możesz, nie popełniaj błędów jak koleżanka zebra
iza- dobrze, że nadrabiałam od końca bo dostałabym zawału chyba- całe szczęście, ze wszystko ok
Medi- piękna lista
fioluś- super, że Tz-et ma pracę, wybaw sie na weselu
pani- tylko takich spokojnych wizyt Ci życzę
Bacha- jasne, że pamiętemy i wypatrujemy

u nas w niedzielę impreza na Roczek więc zaczęłam przygotowania
potem mam trochę zawodowych spraw do pozamykania ale obiecuję, że od drugiego tygodnie lipca będzie mnie wiecej
póki co staram sie w miarę na bieżąco śledzić forum
całuski

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 18:45   #3673
201704210903
Konto usunięte

są już mamusie marcowe - nie wiem czemu płakać mi się chce..... chciałabym być już w ciąży, ale się boję i odkładam na grudzień z tego strachu
moja koleżanka z pracy wlaśnie zaciązyła i nie wiem jak dam radę jak jej brzuch zacznie rosnąć....
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 18:49   #3674
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

ja k jeszcze raz wpadne na pomysl, zeby pojsc na piecote do Wallingford-u i wrocic to mnie kopnijcie w gola . dojsz doszlam (jedyne 4 km), odpoczelam, polazilam po miejscie i ledwo doszlam na przystanek autobusowy. wniesienie Malej na gore z bambetlami bylo porownywalne do wejscia na Kasprowy
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 18:51   #3675
zebrawpaski
Zakorzenienie

udało mi się dzisiaj do fryzjera wybrać
włosy miałam już do ramion- ścięłam na dość krótkiego boba i rozjaśniłam
fotki w przyszłym tygodniu

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2013-06-27, 19:07   #3676
agatkaa1
Zakorzenienie

jestem....wróciłam....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 19:13   #3677
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:

klask i:
Po burzy zawsze wychodzi słońce!
Cytat:
Slychac bylo kolo 11:20 wielki łomot???
ogromnie się cieszę. ucałuj Michałka.
Cytat:
Witam Dziewczyny
. Co słychać?
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41528956]
Po 1 wciąż mnie to boli. Po 2 Młody nie pije za dużo, więcej się naszuka tego kapturka (bo bez nie umie wcale złapać) niż się napije. A ja mam tyle pokarmu, że mogłabym wyżywić pół wioski afrykańskiej, więc i tak muszę ściągać i tak i boli mnie podwójnie. Wczoraj wieczorem ściągałam chyba ze trzeci raz (w ciągu dnia, nie liczę nocy) i ściągnęłam z jednej piersi 100 ml, a byłoby więcej, ale mi się już nie chciało..... Przed chwilą z obu w sumie 110 ml i też nie więcej tylko z lenistwa. Wylewam ten pokarm już, nie wiem, co z nim robić. Można mrozić, tak? Trzeba mieć specjalne pojemniki, czy można do czegoś domowym sposobem?
[/QUOTE]
Perse, walcz o karmienie.
Arturek się uczy jeść. Odstawiłabym kapturki, nie są dobre. Mogą zahamować laktacje.
Co do odciągania pokarmu, odciągaj tyle, by ulżyło i by piersi nie były nabrzmiałe. Im więcej będziesz odciągała tym więcej będziesz wzmagać laktacje. Wszystko się unormuje, wytrwałości i cierpliwości.
A mały płacze, jest głodny? skoro nie, to widocznie tyle mleczka mu wystarczy.
Moje dzieci karmiłam długo i są to najpiękniejsze chwile w moim życiu, podczas karmienia piersią tworzy się więź między matką a dzieckiem.
Mleko możesz mrozić, są specjalne woreczki do mrożenia pokarmu, przydadzą się jak małego zostawisz z mamą lub mężem.

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
u nas w niedzielę impreza na Roczek więc zaczęłam przygotowania
potem mam trochę zawodowych spraw do pozamykania ale obiecuję, że od drugiego tygodnie lipca będzie mnie wiecej
póki co staram sie w miarę na bieżąco śledzić forum
całuski
co szykujesz do jedzonka? na ile osób impreza?
jak sprawy remontowe?
Cytat:
udało mi się dzisiaj do fryzjera wybrać
włosy miałam już do ramion- ścięłam na dość krótkiego boba i rozjaśniłam
fotki w przyszłym tygodniu
ja jutro jadę na fotki czekam.

Chłopcy zasnęli, czekam na truskawki i będę kończyć ciasto.

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:
jestem....wróciłam....
i jak?
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 19:22   #3678
zebrawpaski
Zakorzenienie

maksi- latem klatka schodowa, jesienią łazienka- przeprowadzka na święta (chyba)

menu w skrócie:
1.obiad kwaśnica swojska + kotlety swojskie udka i roladki wieprzowe
mizeria, buraczki i sałatka colesław

2.tort i ciasta robię 4 ciasta - m.in Twoje balowe + tort

3.ciepłe danie - roladki drobiowe z fetą i ziołami prowansalskimi zanierowane pieczone na głębokim tłuszczu, frytki i sałatka z mozarellą i suszonymi marynowanymi pomidorami

4.deser- kawy mrożone z lodami

5.na ciepło swojska kaszanka z kapustą

postanowiłam nie kupować sklepowej wędliny- tylko trochę kiełbachy,
mam już w zamrażalce schab na zimno ze śliwką, roladę serową nadziewaną drobiowym milonym z pieczarkami, swojskie wędzone boczki i szynki, polędwicę/necówkę, będzie też drobiowy pieczony pasztet (Mama zrobi), do tego pałeczki z kurczaka na zimno i karczek pieczony też na zimno w ramach wędlin do sałatek
4 albo 3 sałatki jeszcze się zastanawiam

będzie nas 22 osoby- domownicy+ chłopak siostry, Teściowa i rodzeństwo Tz-eta z rodzinami

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2013-06-27, 19:23   #3679
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
i jak?
oczywiście Tż zrobił wojne!! bo jak przyszłam na poczekalnię i zapytałam który nr wszedł (siedziało 2ch facetów) to jeden z nich popatrzył i powiedział że nie wie bo nie idzie po kolei za nr i jest to wymieszane a na to Tż stwierdził że jak ta osoba wyjdzie z gabinetu to on wejdzie i zapyta który nr .... siedziemy i nagle Tż pyta gościa który ma nr a on mówi że 12! na co My w śmiech i mówimy że nie możliwe bo ja mam 12! a on chrzanić zaczął że tak mu żona powiedziała!! przyszedł jakiś starszy Pan i pyta który nr a więc z Tż mówimy że nie wiadomo bo panowie nie wiedzą i jak pani wyjdzie z gabinetu to zapytamy! a za chwilę ten uprzejmy oszustowaty pan pow że w gabinecie jest nr 11!!

Pow. Tż aby szedł do dyżurki i zapytał czy mam ubezpieczenie bo ostatnio były jaja i EWUŚ wyświetlił mnie na czerwono!
No i pani z gabinetu wyszła ja wstała a ten facet myk do gabinetu i zamknął drzwi! ja pani pytam który miała nr a ona że 11 no więc weszłam do gabinetu a pani dr mówi że ja mam wejść a facet siedzi ostro i się kłóci! Na co Tż kazał mu wyjść bo ja mam nr 12 i jest kolejka! a on chrzani że on już godzinę czeka na co pow że co mnie to interesuje jak obowiązują nr!! i kazał mi iść i czekać na poczekalni bo on był pierwszy!! Tż go zwyzywał aż facet wyszedł i pani dr powiedziała że tak się nie robi bo skoro sa nr to wchodzi się za kolejnością!! Podniósł Nam tylko ciśnienie!!
Wiecie....gdyby to był jakiś starszy dzidziuś itd to i owszem ja moge poczekać i niech wejdzie ale nie facet ok 40 letni i taki cyrk robi!!

Pani dr zobaczyła wyniki i powiedziała że mam za gęstą krew! mam brać witaminy typu falvit i ok 17 lipca zrobić jeszcze raz morfologię plus żelazo!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-06-27, 19:29   #3680
zebrawpaski
Zakorzenienie

maksi- ale Twoi chłopcy wcześnie chodzą spać ...
Kasię kładę o 21 ale a to śpi do 7-8

agatko- ja bym się z Tobą też kłóciła- dla mnie taki nr to tylko informacja orientacyjna aby mniej więcej wiedzieć na którą przyjść
kiedyś siedziałam do lekarza rodzinnego 3 godziny w poczekalni bo mając numer 23 przepuszczałam panie z nr 5, 8 14, 22 - które ciągle dochodziły jak już miałam wejść i upierały się, że mają niższy numer więc ich to nie interesuje, że ja mam nr 23 i miałam na 11.00 a jest już 14.00a ja dalej siedzę i przepuszczam osoby z numerami przede mną

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2013-06-27 o 19:31
Stary 2013-06-27, 19:34   #3681
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
agatko- ja bym się z Tobą też kłóciła- dla mnie taki nr to tylko informacja orientacyjna aby mniej więcej wiedzieć na którą przyjść
kiedyś siedziałam do lekarza rodzinnego 3 godziny w poczekalni bo mając numer 23 przepuszczałam panie z nr 5, 8 14, 22 - które ciągle dochodziły jak już miałam wejść i upierały się, że mają niższy numer więc ich to nie interesuje, że ja mam nr 23 i miałam na 11.00 a jest już 14.00a ja dalej siedzę i przepuszczam osoby z numerami przede mną
tak tylko że ten Pan miał nr 20!!! gdyby miał nr przedemną to OK bym Go wpuściła!! jasne!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-06-27, 19:35   #3682
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Pani, też trzymałyśmy kciuki! Gratuluję wizyty a w wolnej chwili pokaż nam Michaśka
hehe. hadel wymienny - fota za fote

jak sie czujesz?
jak sobie radzicie?

Cytat:
Pani A Michaś lubi leżenie na brzuszku
nie lubił. teraz łaskawie toleruje (wyjscia nie ma )

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41528956]
[/QUOTE] powiem brutalnie, ale to cytat z dzisiaj - pani neurolog powiedziała: "Madra mama karmi"...
Zwlaszcza, ze masz duzo pokarmu... mroz nadwyzki. tak jak Maksi pisze - odciagnij by sobie ulzyc i karm
Walcz! Karmiac butelka dosc szybko przejdziesz na mm... teraz boli, ale to naprawde wazne dla Twojego wczesniaczka...

Cytat:
myśle, że przy kolejnym szybciej podam butlę...
kazde dziecko inne... szkoda robic takie zalozenie...

Agatka, nie znosze takich cwaniaczkow

Stary 2013-06-27, 19:42   #3683
zebrawpaski
Zakorzenienie

pani- ja generalnie bardzo źle wspominam kp, jedna z przyczyn mojej poporodowej depresji;(, ale pewnie znając siebie będę się trzymać tego, że kp ważne dla dziecka i karmić

agatko- nie do końca się zgadzam
ja z reguły chowię nr do torebki i pytam głośno KTO Z PAŃSTWA PRZYSZEDŁ OSTATNI, PAN- TO JA WCHODZĘ ZA PANEM
jak ktoś pyta mnie o nr odpowiadam NAWET NIE WIEM- JA WCHODZE ZA TYM PANEM A TA PANI JEST OSTATNIA WIĘC PAŃSTWO SĄ ZA NIĄ
każdy niech swoje odczeka, sprawiedliwie
zauważyłam, że niektórzy specjalnie się spóźniają a potem wykrzykują, że mają niższy numer więc wchodzą

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2013-06-27 o 19:43
Stary 2013-06-27, 19:44   #3684
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
menu w skrócie:
1.obiad kwaśnica swojska + kotlety swojskie udka i roladki wieprzowe
mizeria, buraczki i sałatka colesław

2.tort i ciasta robię 4 ciasta - m.in Twoje balowe + tort

3.ciepłe danie - roladki drobiowe z fetą i ziołami prowansalskimi zanierowane pieczone na głębokim tłuszczu, frytki i sałatka z mozarellą i suszonymi marynowanymi pomidorami

4.deser- kawy mrożone z lodami

5.na ciepło swojska kaszanka z kapustą

postanowiłam nie kupować sklepowej wędliny- tylko trochę kiełbachy,
mam już w zamrażalce schab na zimno ze śliwką, roladę serową nadziewaną drobiowym milonym z pieczarkami, swojskie wędzone boczki i szynki, polędwicę/necówkę, będzie też drobiowy pieczony pasztet (Mama zrobi), do tego pałeczki z kurczaka na zimno i karczek pieczony też na zimno w ramach wędlin do sałatek
4 albo 3 sałatki jeszcze się zastanawiam
wesele normalnie wesele ale jedzonka. sama szykujesz czy ktoś Ci pomaga?
Cytat:
oczywiście Tż zrobił wojne!! bo jak przyszłam na poczekalnię i zapytałam który nr wszedł (siedziało 2ch facetów) to jeden z nich popatrzył i powiedział że nie wie bo nie idzie po kolei za nr i jest to wymieszane a na to Tż stwierdził że jak ta osoba wyjdzie z gabinetu to on wejdzie i zapyta który nr .... siedziemy i nagle Tż pyta gościa który ma nr a on mówi że 12! na co My w śmiech i mówimy że nie możliwe bo ja mam 12! a on chrzanić zaczął że tak mu żona powiedziała!! przyszedł jakiś starszy Pan i pyta który nr a więc z Tż mówimy że nie wiadomo bo panowie nie wiedzą i jak pani wyjdzie z gabinetu to zapytamy! a za chwilę ten uprzejmy oszustowaty pan pow że w gabinecie jest nr 11!!

Pow. Tż aby szedł do dyżurki i zapytał czy mam ubezpieczenie bo ostatnio były jaja i EWUŚ wyświetlił mnie na czerwono!
No i pani z gabinetu wyszła ja wstała a ten facet myk do gabinetu i zamknął drzwi! ja pani pytam który miała nr a ona że 11 no więc weszłam do gabinetu a pani dr mówi że ja mam wejść a facet siedzi ostro i się kłóci! Na co Tż kazał mu wyjść bo ja mam nr 12 i jest kolejka! a on chrzani że on już godzinę czeka na co pow że co mnie to interesuje jak obowiązują nr!! i kazał mi iść i czekać na poczekalni bo on był pierwszy!! Tż go zwyzywał aż facet wyszedł i pani dr powiedziała że tak się nie robi bo skoro sa nr to wchodzi się za kolejnością!! Podniósł Nam tylko ciśnienie!!
Wiecie....gdyby to był jakiś starszy dzidziuś itd to i owszem ja moge poczekać i niech wejdzie ale nie facet ok 40 letni i taki cyrk robi!!

Pani dr zobaczyła wyniki i powiedziała że mam za gęstą krew! mam brać witaminy typu falvit i ok 17 lipca zrobić jeszcze raz morfologię plus żelazo!
hehe. ale emocje.
Cytat:
maksi- ale Twoi chłopcy wcześnie chodzą spać ...
Kasię kładę o 21 ale a to śpi do 7-8
starszy nie śpi w dzień, młodszy śpi przed południem. po całym dniu gonitwy i zabaw są padnięci.
Stary 2013-06-27, 19:48   #3685
kooocur
Zakorzenienie

Fiol - poczytałam i musze się nastawić pozytywnieDzięki

Zna się, któraś na terminach :

Jednorazowa zapomoga z tyt. urodzenia dziecka: czytaj Becikowe?

Zasiłek rodzinny- słynne 77 zł

Dodatek do zasiłku rodzinnego- tez tysiąc. To jest kwota oprócz becikowego?

Człowiek po szkoła a czyta ustawy i nie rozumie....

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 19:59   #3686
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
agatko- nie do końca się zgadzam
ja z reguły chowię nr do torebki i pytam głośno KTO Z PAŃSTWA PRZYSZEDŁ OSTATNI, PAN- TO JA WCHODZĘ ZA PANEM
jak ktoś pyta mnie o nr odpowiadam NAWET NIE WIEM- JA WCHODZE ZA TYM PANEM A TA PANI JEST OSTATNIA WIĘC PAŃSTWO SĄ ZA NIĄ
zauważyłam, że niektórzy specjalnie się spóźniają a potem wykrzykują, że mają niższy numer więc wchodzą
mój Tż tak robi jak piszesz. rejestruję się np na 10.00 i jedzie na 10.30 bo opóźnienia są, wchodzi już bez kolejki.

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Jednorazowa zapomoga z tyt. urodzenia dziecka: czytaj Becikowe?

Zasiłek rodzinny- słynne 77 zł

Dodatek do zasiłku rodzinnego- tez tysiąc. To jest kwota oprócz becikowego?
becikowe dostajesz bez względu na Wasze dochody,
dodatek do zasiłku rodzinnego dostajesz jeśli Wasze mięsięczne dochody nie przekraczają ustalonej kwoty (nie wiem ile teraz jest) i zasiłek rodzinny 77 zł na miesiąc też.
edit. jeśli nie przekracza 539 zł

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

kocuurek a Ty albo mąż opłacacie dodatkowe ubezpieczenie. np. w PZU? stamtąd można również otrzymać dodatek z tytułu urodzenia dziecka

Edytowane przez maksikola
Czas edycji: 2013-06-27 o 19:55
Stary 2013-06-27, 20:01   #3687
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Becikowe przysługuje przy zarobkach do 1922 zł na osobe, dodatkowo kobieta musi być pod opieką od co najmniej 10 tyg i w każdym trymestrze musi mieć zrobione co najmniej 1 usg lub badania (krew, mocz).

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2013-06-27 o 20:15
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 20:01   #3688
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
pani- ja generalnie bardzo źle wspominam kp, jedna z przyczyn mojej poporodowej depresji;(
heh. dla mnie kp jest w glowie. wiele zalezy od nastawienia. kazdy robi jak uwaza.

Cytat:
dzis bylismy u neuro. czekalismy na te wizyte od marca. mamy byc o 10:25, ale bylam tam przedwczoraj (mam szpital po drugiej stronie ulicy) i pytalam jak sprawa wyglada, bo chlop chcial byc z nami i chcialam wiedziec czy ma wziac urlop czy co
pani powiedziala zebysmy byli o 10:00, bo trzeba zalozyc karte, ale jestesmy pierwszymi zapisanymi pacjentami. przychodzimy dzis a pod gabinetem az czarno. i wszyscy chca byc przyjeci przed nami, bo przyszli o 8ej. a co mnie to obchodzi?! czekam od marca!!! mialam w kwietniu rozbic namiot pod szpitalem???? wszystkie te osoby liczyly, ze mimo braku miejsca/numeru doktorka ich przyjmie. OK, nie moja sprawa - dobra wola lekarza, ale dlaczego przede mna?!

Stary 2013-06-27, 20:01   #3689
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:

dodatek do zasiłku rodzinnego dostajesz jeśli Wasze mięsięczne dochody nie przekraczają ustalonej kwoty (nie wiem ile teraz jest) i zasiłek rodzinny 77 zł na miesiąc też.
edit. jeśli nie przekracza 539 zł

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

kocuurek a Ty albo mąż opłacacie dodatkowe ubezpieczenie. np. w PZU? stamtąd można również otrzymać dodatek z tytułu urodzenia dziecka

Czyli dobrze zrozumiałam...Czyli można dostać 2 tyś?
Teraz jest jakiś tam limit na becikowe

Dodatkowe ubezpieczenie w jak sensie? Tu nie chodzi o te filary

Bo dodatkowego ubezpieczenia w sensie, ze sami wykupiliśmy to nie mamy

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 20:09   #3690
aira
Raczkowanie

GG do aira

Cytat:
edit. jeśli nie przekracza 539 zł[COLOR="Silver"]

Od stycznia 2013 jest ograniczenie dochodu w kwestii becikowego.
Miesięczny dochód nie może przekroczyć kwoty 1.922,00 zł. na członka rodziny.

tutaj więcej informacji ==> http://dziecko-i-prawo.wieszjak.pl/b...-po-kroku.html

A tak poza tym dziewczyny to doszłam już prawie do siebie, czasem tu zapuszczę żurawia, ale nie doszłam na tyle, aby się udzielać. U mnie na smutki najlepsza jest praca, więc wzięłam się z Mężem za malowanie sypialni-małe przemeblowanie też dobrze nam zrobi

11.06.2013[*]
aira jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości