|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Witam Dziewczyny
![]() Pamiętacie mnie jeszcze ?? Bardzo długo mnie nie było ale się już stęskniłam za Wami.
|
|
#3662 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak tam Kamil i Tobiasz![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Pani A sama widzisz, żeby Michaś się układał ciągle asymetrycznie ![]() Próbuje Cię ciągnąć za włosy A co do rehabilitacji to pewnie szybko zobaczycie poprawę. Najważniejsze to dobry rehabilitant |
|
|
|
|
#3664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Miłego dnia laseczki
|
||
|
|
|
#3665 |
|
Zadomowienie
|
Pani, też trzymałyśmy kciuki! Gratuluję wizyty
a w wolnej chwili pokaż nam Michaśka |
|
|
|
#3666 | |
|
Zakorzenienie
|
hehe ani troszkę
Pisz co u Was Cytat:
nie probuje a ciagnie a chlopu sie 'wrzepia' we wlosy na klacie ![]() nie mamy rehabilitanta. poki co dostalismy instruktaz na wizycie pilotowej. zobaczymy co 12 VII nam powiedza....
|
|
|
#3667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pani, super wieści
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#3668 |
|
Zakorzenienie
|
Pani A Michaś lubi leżenie na brzuszku
Z tego co pamiętam z początku ćwiczeń to terapeuci mówili, żeby pokazywać zabawki w symetrii ciała, stópki, kolanka. |
|
|
|
#3669 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie. Ja mam jakiegoś doła w pracy ciężko. Jestem padnięta. Myślałam, że chociaż jutro będę miła luz i szybko wrócę do domu, niestety okazało się, że doszły mi dodatkowe obowiązki i muszę być już na 7 w pracy i nie wiadomo o której wyjdę
Agatko ja tak mocno trzymam kciuki, aby się udało. Co do mnie ten cykl jest już raczej stracony. Mmedeah88 same dobre wieści, gratulacje dla Tż i dla Ciebie.
|
#3670 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41518590]Hej. U nas ok, ale mało śpię i bardzo sie stresuje szkrabem... Wczoraj plakal, nie wiedziałam, co mu jest
ale ogólnie noc przespal ładnie, na chwile dostał smoka jak byl bardzo nerwowy. Schizuje z karmieniem i temperatura pokoju....[/QUOTE]spokojnie kochana - powoli nauczycie się wszystkiego ![]() super ![]() to nie gadać tylko do dzieła a te testy wychodzą przed owulacją a nie w trakcie ![]() Cytat:
czyli dołączasz do nas - staraczek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3671 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Pani znam to uczucie, przeżywałam to za każdym razem, gdy w szpitalu słyszałam "na razie jest dobrze". Jakby mnie ktoś uderzył w twarz :/ No ale nie pozostaje nam nic innego niż mieć nadzieję, że nie usłyszymy nigdy niczego innego.
Co do zaleceń - za 2 tygodnie USG bioderek, za miesiąc do okulisty i chyba tyle, poza tym standardowe zalecenia. Witaminy D,K, położna, pediatra. Ja chyba przestanę przystawiać do piersi. Po 1 wciąż mnie to boli. Po 2 Młody nie pije za dużo, więcej się naszuka tego kapturka (bo bez nie umie wcale złapać) niż się napije. A ja mam tyle pokarmu, że mogłabym wyżywić pół wioski afrykańskiej, więc i tak muszę ściągać i tak i boli mnie podwójnie. Wczoraj wieczorem ściągałam chyba ze trzeci raz (w ciągu dnia, nie liczę nocy) i ściągnęłam z jednej piersi 100 ml, a byłoby więcej, ale mi się już nie chciało..... Przed chwilą z obu w sumie 110 ml i też nie więcej tylko z lenistwa. Wylewam ten pokarm już, nie wiem, co z nim robić. Można mrozić, tak? Trzeba mieć specjalne pojemniki, czy można do czegoś domowym sposobem? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
ale tu radości...tyle dobrych nowin
Perse- cudnie, że jesteście w domu, nie będę Cię czarować, że za dwa dni będzie łatwiej- dla mnie trzy pierwsze tygodnie to był czeski film, poprawiło się po szóstym tygodniu co do karmienia- byłam zwolennikiem kp póki nie urodziłam dziecka, myśle, że przy kolejnym szybciej podam butlę...( a podałam jak Kasia miała 2,5 miesiąca bo lekarz kazał) dobrze, że masz obok Mamę i jej wsparcie, ja przez miesiąc nikogo do Kasi nie dopuszczałam, nie pozwalałam nikomu wziąść na ręce... w szpitalu już 15 minut po cięciu była przy mnie i tak przez cały pobyt- mimo, że po cc nie mogłam wstawać ani ruszać głową Kasia leżała obok w łóżku, nawet następnego dnia nie chciałam jej włożyć do wózeczka bo się o nią bałam- w efekcie przez pierwsze 3 doby spałam może godzinę.... dlatego korzystaj z pomocy i śpij kiedy tylko możesz, nie popełniaj błędów jak koleżanka zebra ![]() iza- dobrze, że nadrabiałam od końca bo dostałabym zawału chyba- całe szczęście, ze wszystko ok Medi- piękna lista fioluś- super, że Tz-et ma pracę, wybaw sie na weselu pani- tylko takich spokojnych wizyt Ci życzę Bacha- jasne, że pamiętemy i wypatrujemy ![]() u nas w niedzielę impreza na Roczek więc zaczęłam przygotowania potem mam trochę zawodowych spraw do pozamykania ale obiecuję, że od drugiego tygodnie lipca będzie mnie wiecej póki co staram sie w miarę na bieżąco śledzić forum całuski
|
#3673 |
|
Konto usunięte
|
są już mamusie marcowe - nie wiem czemu płakać mi się chce..... chciałabym być już w ciąży, ale się boję i odkładam na grudzień z tego strachu
moja koleżanka z pracy wlaśnie zaciązyła i nie wiem jak dam radę jak jej brzuch zacznie rosnąć.... |
|
|
|
#3674 |
|
Wtajemniczenie
|
ja k jeszcze raz wpadne na pomysl, zeby pojsc na piecote do Wallingford-u i wrocic to mnie kopnijcie w gola
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#3675 |
|
Zakorzenienie
|
udało mi się dzisiaj do fryzjera wybrać
![]() włosy miałam już do ramion- ścięłam na dość krótkiego boba i rozjaśniłam fotki w przyszłym tygodniu
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
jestem....wróciłam....
|
#3677 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Po burzy zawsze wychodzi słońce! ![]() ogromnie się cieszę. ucałuj Michałka. Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41528956] Ja chyba przestanę przystawiać do piersi. Po 1 wciąż mnie to boli. Po 2 Młody nie pije za dużo, więcej się naszuka tego kapturka (bo bez nie umie wcale złapać) niż się napije. A ja mam tyle pokarmu, że mogłabym wyżywić pół wioski afrykańskiej, więc i tak muszę ściągać i tak i boli mnie podwójnie. Wczoraj wieczorem ściągałam chyba ze trzeci raz (w ciągu dnia, nie liczę nocy) i ściągnęłam z jednej piersi 100 ml, a byłoby więcej, ale mi się już nie chciało..... Przed chwilą z obu w sumie 110 ml i też nie więcej tylko z lenistwa. Wylewam ten pokarm już, nie wiem, co z nim robić. Można mrozić, tak? Trzeba mieć specjalne pojemniki, czy można do czegoś domowym sposobem? [/QUOTE] Perse, walcz o karmienie. Arturek się uczy jeść. Odstawiłabym kapturki, nie są dobre. Mogą zahamować laktacje. Co do odciągania pokarmu, odciągaj tyle, by ulżyło i by piersi nie były nabrzmiałe. Im więcej będziesz odciągała tym więcej będziesz wzmagać laktacje. Wszystko się unormuje, wytrwałości i cierpliwości. A mały płacze, jest głodny? skoro nie, to widocznie tyle mleczka mu wystarczy. Moje dzieci karmiłam długo i są to najpiękniejsze chwile w moim życiu, podczas karmienia piersią tworzy się więź między matką a dzieckiem. Mleko możesz mrozić, są specjalne woreczki do mrożenia pokarmu, przydadzą się jak małego zostawisz z mamą lub mężem. Cytat:
jak sprawy remontowe? Cytat:
Chłopcy zasnęli, czekam na truskawki i będę kończyć ciasto. ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- i jak? |
||||
|
|
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
maksi- latem klatka schodowa, jesienią łazienka- przeprowadzka na święta (chyba
)menu w skrócie: 1.obiad kwaśnica swojska + kotlety swojskie udka i roladki wieprzowemizeria, buraczki i sałatka colesław 2.tort i ciasta robię 4 ciasta - m.in Twoje balowe + tort 3.ciepłe danie - roladki drobiowe z fetą i ziołami prowansalskimi zanierowane pieczone na głębokim tłuszczu, frytki i sałatka z mozarellą i suszonymi marynowanymi pomidorami 4.deser- kawy mrożone z lodami 5.na ciepło swojska kaszanka z kapustą postanowiłam nie kupować sklepowej wędliny- tylko trochę kiełbachy, mam już w zamrażalce schab na zimno ze śliwką, roladę serową nadziewaną drobiowym milonym z pieczarkami, swojskie wędzone boczki i szynki, polędwicę/necówkę, będzie też drobiowy pieczony pasztet (Mama zrobi ), do tego pałeczki z kurczaka na zimno i karczek pieczony też na zimno w ramach wędlin do sałatek4 albo 3 sałatki jeszcze się zastanawiam będzie nas 22 osoby - domownicy+ chłopak siostry, Teściowa i rodzeństwo Tz-eta z rodzinami
|
#3679 |
|
Zakorzenienie
|
oczywiście Tż zrobił wojne!! bo jak przyszłam na poczekalnię i zapytałam który nr wszedł (siedziało 2ch facetów) to jeden z nich popatrzył i powiedział że nie wie bo nie idzie po kolei za nr i jest to wymieszane a na to Tż stwierdził że jak ta osoba wyjdzie z gabinetu to on wejdzie i zapyta który nr .... siedziemy i nagle Tż pyta gościa który ma nr a on mówi że 12! na co My w śmiech i mówimy że nie możliwe bo ja mam 12! a on chrzanić zaczął że tak mu żona powiedziała!! przyszedł jakiś starszy Pan i pyta który nr a więc z Tż mówimy że nie wiadomo bo panowie nie wiedzą i jak pani wyjdzie z gabinetu to zapytamy! a za chwilę ten uprzejmy oszustowaty pan pow że w gabinecie jest nr 11!!
Pow. Tż aby szedł do dyżurki i zapytał czy mam ubezpieczenie bo ostatnio były jaja i EWUŚ wyświetlił mnie na czerwono! No i pani z gabinetu wyszła ja wstała a ten facet myk do gabinetu i zamknął drzwi! ja pani pytam który miała nr a ona że 11 no więc weszłam do gabinetu a pani dr mówi że ja mam wejść a facet siedzi ostro i się kłóci! Na co Tż kazał mu wyjść bo ja mam nr 12 i jest kolejka! a on chrzani że on już godzinę czeka na co pow że co mnie to interesuje jak obowiązują nr!! i kazał mi iść i czekać na poczekalni bo on był pierwszy!! Tż go zwyzywał aż facet wyszedł i pani dr powiedziała że tak się nie robi bo skoro sa nr to wchodzi się za kolejnością!! Podniósł Nam tylko ciśnienie!! Wiecie....gdyby to był jakiś starszy dzidziuś itd to i owszem ja moge poczekać i niech wejdzie ale nie facet ok 40 letni i taki cyrk robi!! Pani dr zobaczyła wyniki i powiedziała że mam za gęstą krew! mam brać witaminy typu falvit i ok 17 lipca zrobić jeszcze raz morfologię plus żelazo!
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
maksi- ale Twoi chłopcy wcześnie chodzą spać ...
![]() Kasię kładę o 21 ale a to śpi do 7-8 ![]() agatko- ja bym się z Tobą też kłóciła- dla mnie taki nr to tylko informacja orientacyjna aby mniej więcej wiedzieć na którą przyjść kiedyś siedziałam do lekarza rodzinnego 3 godziny w poczekalni bo mając numer 23 przepuszczałam panie z nr 5, 8 14, 22 - które ciągle dochodziły jak już miałam wejść i upierały się, że mają niższy numer więc ich to nie interesuje, że ja mam nr 23 i miałam na 11.00 a jest już 14.00a ja dalej siedzę i przepuszczam osoby z numerami przede mną
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-06-27 o 19:31 |
|
|
|
#3681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak sie czujesz? jak sobie radzicie? nie lubił. teraz łaskawie toleruje (wyjscia nie ma )[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41528956] Ja chyba przestanę przystawiać do piersi. [/QUOTE] powiem brutalnie, ale to cytat z dzisiaj - pani neurolog powiedziała: "Madra mama karmi"...Zwlaszcza, ze masz duzo pokarmu... mroz nadwyzki. tak jak Maksi pisze - odciagnij by sobie ulzyc i karm ![]() ![]() Walcz! Karmiac butelka dosc szybko przejdziesz na mm... teraz boli, ale to naprawde wazne dla Twojego wczesniaczka... kazde dziecko inne... szkoda robic takie zalozenie...Agatka, nie znosze takich cwaniaczkow ![]()
|
|
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
pani- ja generalnie bardzo źle wspominam kp, jedna z przyczyn mojej poporodowej depresji;(, ale pewnie znając siebie będę się trzymać tego, że kp ważne dla dziecka i karmić
![]() agatko- nie do końca się zgadzam ![]() ja z reguły chowię nr do torebki i pytam głośno KTO Z PAŃSTWA PRZYSZEDŁ OSTATNI, PAN- TO JA WCHODZĘ ZA PANEM jak ktoś pyta mnie o nr odpowiadam NAWET NIE WIEM- JA WCHODZE ZA TYM PANEM A TA PANI JEST OSTATNIA WIĘC PAŃSTWO SĄ ZA NIĄ każdy niech swoje odczeka, sprawiedliwie ![]() zauważyłam, że niektórzy specjalnie się spóźniają a potem wykrzykują, że mają niższy numer więc wchodzą
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-06-27 o 19:43 |
|
|
|
#3684 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jedzonka. sama szykujesz czy ktoś Ci pomaga?Cytat:
starszy nie śpi w dzień, młodszy śpi przed południem. po całym dniu gonitwy i zabaw są padnięci. |
||
|
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
Fiol - poczytałam i musze się nastawić pozytywnie
Dzięki Zna się, któraś na terminach : Jednorazowa zapomoga z tyt. urodzenia dziecka: czytaj Becikowe? Zasiłek rodzinny- słynne 77 zł ![]() Dodatek do zasiłku rodzinnego- tez tysiąc. To jest kwota oprócz becikowego? Człowiek po szkoła a czyta ustawy i nie rozumie.... |
|
|
|
#3686 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
dodatek do zasiłku rodzinnego dostajesz jeśli Wasze mięsięczne dochody nie przekraczają ustalonej kwoty (nie wiem ile teraz jest) i zasiłek rodzinny 77 zł na miesiąc też. edit. jeśli nie przekracza 539 zł ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- kocuurek a Ty albo mąż opłacacie dodatkowe ubezpieczenie. np. w PZU? stamtąd można również otrzymać dodatek z tytułu urodzenia dziecka Edytowane przez maksikola Czas edycji: 2013-06-27 o 19:55 |
||
|
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-06-27 o 20:15 |
|
|
|
#3688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzis bylismy u neuro. czekalismy na te wizyte od marca. mamy byc o 10:25, ale bylam tam przedwczoraj (mam szpital po drugiej stronie ulicy) i pytalam jak sprawa wyglada, bo chlop chcial byc z nami i chcialam wiedziec czy ma wziac urlop czy co ![]() pani powiedziala zebysmy byli o 10:00, bo trzeba zalozyc karte, ale jestesmy pierwszymi zapisanymi pacjentami. przychodzimy dzis a pod gabinetem az czarno. i wszyscy chca byc przyjeci przed nami, bo przyszli o 8ej. a co mnie to obchodzi?! czekam od marca!!! mialam w kwietniu rozbic namiot pod szpitalem???? wszystkie te osoby liczyly, ze mimo braku miejsca/numeru doktorka ich przyjmie. OK, nie moja sprawa - dobra wola lekarza, ale dlaczego przede mna?!
|
|
|
#3689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli dobrze zrozumiałam...Czyli można dostać 2 tyś? Teraz jest jakiś tam limit na becikowe ![]() Dodatkowe ubezpieczenie w jak sensie? Tu nie chodzi o te filary ![]() Bo dodatkowego ubezpieczenia w sensie, ze sami wykupiliśmy to nie mamy |
|
|
|
|
#3690 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Od stycznia 2013 jest ograniczenie dochodu w kwestii becikowego. Miesięczny dochód nie może przekroczyć kwoty 1.922,00 zł. na członka rodziny. tutaj więcej informacji ==> http://dziecko-i-prawo.wieszjak.pl/b...-po-kroku.html A tak poza tym dziewczyny to doszłam już prawie do siebie, czasem tu zapuszczę żurawia, ale nie doszłam na tyle, aby się udzielać. U mnie na smutki najlepsza jest praca, więc wzięłam się z Mężem za malowanie sypialni-małe przemeblowanie też dobrze nam zrobi
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:46.

!
Jak tam Kamil i Tobiasz
a w wolnej chwili pokaż nam Michaśka 

ale ogólnie noc przespal ładnie, na chwile dostał smoka jak byl bardzo nerwowy. Schizuje z karmieniem i temperatura pokoju....[/QUOTE]

ale jedzonka. sama szykujesz czy ktoś Ci pomaga?
Dzięki