|
|
#811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
Więc czasem się zastanawiam czy te nauki "samodzielnego spania" sens mają, skoro dziecko prędzej czy później samo przeskakuje na kolejny level.Oby u Was już szlo ku lepszemu |
|
|
|
|
#812 | |||||
|
Zadomowienie
|
Strasznie się cieszę
Cytat:
![]() O ja Cię, Kubuś wymiata Cytat:
![]() Doczytałam już o co chodzi. Chciałaś dobrze, szkoda, że tak wyszło Cytat:
![]() Powodzenia dla Tż u fryzjera ![]() Biedna malutka ![]() Cytat:
za szczepienie i wagę Kciuki za poprawkę z Cytat:
![]() Mała, gratuluje ząbka ![]() Sylwia, u nas też ząbków jeszcze niema Nawijka, brawa dla Kubusia
|
|
#813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a czemu wylac? ja bym wypila zawsze konczyłam bebiko rózowe jak mój brat nie wypijał |
|
|
|
|
#814 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo proszę jaki elegant w bodach pod krawatem ![]() Cytat:
za piękną wagę i za miarę kciuki za poprawkę ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#815 |
|
Zakorzenienie
|
ELLLMI, spcejalnie dla ciebie http://demotywatory.pl/4159574/Jakby-mnie-ktos-szukal
bo zycie z kotem jest pierdyliard razy ciekawsze niż zycie bez kota ![]() dobrej nocki |
|
|
|
#816 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A jaki smak dałaś że tak ładnie wciągnął?[QUOTE=Debrah;41527196 T poszła na spacer z dzieckiem (sama pierwszy raz, już mnie skręca oczywiście, ale muszę oddać raport w sobotę a nie napisany..) w TULI! [/QUOTE]Też by mnie skręcało.... Cytat:
No a może właśnie tak reaguje na przeprowadzkę, nie oarnia biedny tej zmiany otoczenia Cytat:
![]() Ale suuuuper!!!! A bodziaki jakie elegansio ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wagę i wymiary i trzymam kciuki za jutrzejszą poprawkę
|
|
#817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A myslalam, ze zawsze bedzie taki malutki ![]() Wypic mleko? Nieeee, to ja juz wole rabarbar ![]() (ten zapach mnie odpycha; a slodkie to cholerstwo......) |
||
|
|
|
#818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#819 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie mamunie! Na szybko przesyłam pozdrowienia od Oli. Gratuluję Wam pierwszych ząbków i magicznych obrotów z brzusia na plecki o odwrotnie. Ola nauczyła się też przewrotów z plecy na brzunio i robi to bez przerwy. Poza tym u nas ok. Mała waży 5190, strasznie rwie się do siadania. Na spacerze trzeba jej pilnować, żeby z wózka nie wypadła. Nadal praktycznie w dzień nie śpi i wymaga ode mnie ciągłej obecności. Niedługo zmieniam telefon, więc może uda się powrócić na forum, bo na siedzenie w pokoju komputerowym przy mojej Oli to nie ma szans. Cały czas myślami jestem z Wami. Czasami uda mi się coś podczytać, ale na pisanie brak czasu niestety. Ściskam Was mocno i do miłego pisania.
|
#820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wlasnie sprawdzalam w zaleceniach WHO i pisza o tym, zeby zaczac od jednego karmienia dziennie _________________________ dziewczyny, dzisiaj Was nie nadrobie, caly dzien z Boryskiem spedzilam - jak juz chcialam zabrac sie za wizaz - to akurat chcial byc na raczkach ![]() co do brafitingu (black, szaja) - pewnie macie racje, ale na razie nie zaglebiam sie w ten temat - w ciazy mialam chyba najlepszy biust w zyciu przed ciaza byl maly ale bylam zadowolona - teraz go nie ma, wiec nawet te 80 zl na stanik dla mnie to duzo ![]() Borysek - like a boss
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2013-06-27 o 22:11 |
|
|
|
|
#821 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#822 |
|
Zadomowienie
|
Ewik- a to pech z tym glutenem....
Nawijko-Kuba mi wygląda na takiego co w przyszłości niezły biznes rozkręci i będzie miał kupę kasy Serio, będziesz ustawiona Mamuśka I gratuluję samodzielnego zasypiania!Mała No to super! Ząbek z góry, no no kto by pomyślał ![]() Marsi Ale fajnie w tym basenie się kąpiecie. Ja bym się trochę strachała jednak, bo dziecko takie śliskie jest Ale koniecznie chcę nauczyć małą pływać!!Fewciu Super się tulicie, może to będzie dobre rozwiązanie na wasze płaczki? ![]() Lenova-biedna Blaneczka Meneq-Biednaś Ty z tą pracą męża... No ale lekarz to lekarz-bardzo wymagający zawód. Black ale jestem ciekawa nowego fryza TŻta ![]() Szaja To wybierasz się do rehab.? Powiesz mi później co zlecił. Mój klocek też 7,5kg waży. Właśnie, my po szczepieniu. Nie było miło oooj nie było I w ogóle to do
|
|
|
|
#823 |
|
Wtajemniczenie
|
W ogole to jakis czas temu chwalilam sie Wam ze Borys zaczal na wadze przbierac i dupa .. waga znowu sie zatrzymala, dzisiejszy dzien wygladal tak, ze ja z nim ciagle "walczylam" mam wrazenie ze caly dzien tylko podawalam mleko i dorabialam kolejne porcje ajk poprzednie juz odstaly za dlugo a i tak jedno karmienie praktycznie ominal. Znowu straszny z niego niejadek, glowa kreci na wszystkie strony, rzuca mi sie na rekach, wypluwa mleko, wszytsko jest upaprane jak je
dzisiaj to juz rece zalamywalam bo nic tylko go karmilam - usypialam i nosilam
|
#824 |
|
Konto usunięte
|
Nie cytuję, tylko sobie w 2 oknach wizaż otworzyłam i piszę
![]() Rączki, buzię - myję normalnie wacikami jak chcę w dzień przetrzeć, wacikc moczę pod kranem i dawaj. Meneq, czytam teraz książkę Clive Cusslera "Smok", dużo z Japończykami motywów, właściwie główny i ciągle myślę o Tobie ciekawa jestem, jak byś tę książkę odebrała, jak masz ochotę to ebooka dam, bo tak czytam ![]() Treselle, aż poleciałam na all babydream kaszki oglądać, faktycznie są! i fajne! dzięki Białą Masajkę czytałam, tak mnie ta laska wpieniła, że szok. Normalnie krótko: zaswędziało ją między nogami i tyle. Nie ogarniam - pizgnąć w kąt CAŁE życie i lecieć bo mi się Masaj spodobał? no ludzie... i od razu pytanie do dziewczyn o mleko babydream - która je stosuje (bo pamiętam, że Black chyba?) i jak oceniacie? Elllmi, też leczyłam kociakom koci katar, da się spokojnie a krzesło nie dość, że brzydkie, to jeszcze wielkie - widziałam na żywo w sklepie.Skoro tyle "urodzin" to ja dowalę - Dorotka ma 5,5 mca ![]() Mała, ale ubranko super kupiła, portki - rewelacja! sama bym takie chciała dla moich dziewczyn wybrałabym ten zestaw i zęba gratuluję!Pstryniu, co do kaszki manny nie wiem ile na łyżeczkę wchodzi :d ale nie wiem jaką kupiłaś, taką nie do gotowania? manna o tyle fajna, że możesz zagęścić nią i zupkę, i do deserku na przykład podać a jak nie chcesz wyrzucać, to ja bym sama zjadła ugotuj dla siebie i już.Gratuluję pożartego słoiczka ![]() A mleko spokojnie podaj, nic się nie stanie ![]() Lady, Pietraszko pewnie zmianę miejsca odreagowuje... Nawijko, tak, przejdę się po week do rehabilitanta, właśnie po to by pokazał ćwiczenia do rozruszania mojej Klusi to nie zaszkodzi przecież, a i chyba Dorotce się spodoba możliwość ruchu a młoda 7,8kg waży!Co ciekawe - wiecie, że lekarka pytała też o ogólne zachowanie dziecka, czy jest pogodna, wesoła? Silver, zbadaj mocz jeśli niejedzenie nagle się pojawiło, koniecznie. Black, ale mi się miło wasz śuboszał szalony czyta Lenova, bo jagody bardzo zatwardzają. Mleko modyfikowane normalnie przechodzi się z 1 na 2, z 2 na 3, bez mieszania - one zazwyczaj mają po prostu większą ilość witamin i takich tam, ale firma ta sama, smak ten sam. |
|
|
|
#825 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Doczytałam że w dzień spoko Cytat:
Cytat:
![]() Może ktoś zamienił nasze Oliwki bo moja jak zaklęta nawet trzy razy spała w ciągu dnia i prawei sama w łóżeczku zasnęła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do krzesełek, brat mi takie z Anglii przytachał, dzisiaj wyprałam jutro ramę wyszoruję i będzie jak nowe ![]() http://valcoobaby.pl/krzeselko-do-ka...empo,id81.html
|
|
#826 |
|
Zadomowienie
|
no i tak
ksiadz w innej parafii nie zgodzil sie ze bez zaswiadczenia, mowilam, ze to wyjatkowy chloak, dobry, itd itp, a ze zaswiadczenia nie dostanie bo ksiadz do niego cos ma, a ten ksiadz, ze oni sie znaja i nie bedzie kwestionowal jego decyzji, wrocilam z powrotem do swojej parafii i wiecie ten dalej w uparte a nie wyglada jak ksiadz ylko jak jakis lovelas, z Nati bylam a On nic do Niej, ani nie zagadal ani nie zwrocil uwagi, no i dzidzka moja bedzie miala dwie matki chrzestne bo jakby sie na to nie zgodzil to juz zrobilabym nurde niezla, a pytal czy koscielny planujemy to ja mowie ze mial byc w tym roku ale maz zachorowal i wszystkie oszczednosci poszly na lecznie i wiecie co juz po wszystkim ja sie pytam ile sie nalezy za chrzest a on, ze jak bedziemy miec to wtedy damy na ofiarę, chyba mu sie glupio zrobilo a ja na to prosze ksiedza az tak zle to u nas nie jest i polozylam koperte na biiurku i wyszlam mialam dwie w jednej 50 w drugie 100 i chialam wyciagnac to 100 ale nie przypomnialy mi sie moje łzy i przykrosc jaka zrobil Dawidkowi i dalam 50 ale glupio mi troche, ale to w sumie nie specjalna msza tylko normalna podczas, ktorej bedzie chrzest |
|
|
|
#828 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Bidulka mala, ciocia caluje [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41534539]i od razu pytanie do dziewczyn o mleko babydream - która je stosuje (bo pamiętam, że Black chyba?) i jak oceniacie? Nawijko, tak, przejdę się po week do rehabilitanta, właśnie po to by pokazał ćwiczenia do rozruszania mojej Klusi to nie zaszkodzi przecież, a i chyba Dorotce się spodoba możliwość ruchu a młoda 7,8kg waży![/QUOTE] Kubus wypil 1 opakowanie. Akurat zbieglo sie to w czasie z wierceniem sie nad ranem z powodu duzej ilosci bąkow (po Bebiko tego nie mial i nadal nie ma) i przejsciem od kupy w kazdej pieluszce do kupy co 2 dni... Ale nie wiem czy to mleko ma jakis wplyw, chyba nie... Profilaktycznie wrocilismy do Bebiko. Wkurzalo mnie tylko robienie go - Bebiko robie w normalnej, pokojowej temp. A BD trzeba robic w cieplejszej, bo inaczej slabo z rozpuszczaniem. Ale cena to niewatpliwie zaleta... Chcesz przejsc na mm? 7,8kg? Cudowne mleko masz ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Nie powinno byc Ci glupio! |
|
|
|
|
#830 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#831 |
|
Konto usunięte
|
Nawijko, ja muszę na mm zacząć- raz, że we wrześniu praca i nie mam pojęcia w jakich godzinach - może być 8-11 a może być i 7-17, nie wiem jak mi się uda plan ułożyć. W dodatku ja autobusem dojeżdżam i np. kończąc o 12:40 autobus mam o 13:40 lub po 14 nawet, w domu o 15 jestem. Rano to samo, na 8 jadę - a z domu wyjśc muszę o 6:30.
Druga rzecz - Agatka. Dorotka BARDZO często je, ja nawet sama na spacer z Agu nie wychodzę - dzisiaj święto, rano zawiozłam ją autobusem do przedszkola, ona to lubi bardzo, ale muszę w godzinę się zmieścić. Dorotka jadła po 7, wracałam o 8:38 dokładnie! i płacz jak szlag był... A Agatka tęskni. |
|
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
sarah temu księdzu to nawet te 50 zł to się nie należało, głupi buc
a swoją drogą ciekawe co on ma tak naprawdę do tego chłopca
|
|
|
|
#833 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja, my sobie chwalimy, bo - w momencie, gdy zmieniliśmy mleko (przeszłam od razu, jedna butelka NAN, następna już BD) przeszły nam kolki, jak ręką odjął... No i smak, zapach o niebo lepsze, niż NAN. Oliwka ładnie na nim rośnie (7100g 1,5 tygodnia temu), nie ma problemów z brzuszkiem, kupy ma regularne (raz dziennie, rano), także no, dla nas jest okej.
Ale wiadomo, że każde dziecko inne - u nas się sprawdza, a u drugiej osoby może się nie sprawdzić.Sarah, baran z tego księdza, szkoda tych 50zł dla niego... Ehhh. I wiecie, co zrobiłam a propos butów? Kupiłam nowe, inne. Przecież nie mogę iść do ślubu w poplamionych butach, a poza tym te mi lekko odstają na pięcie, nie wygląda to ładnie. Cóż, oddam je mamie, może jej się przydadzą na jakąś imprezę...
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-06-27 o 22:58 |
|
|
|
#834 |
|
Zakorzenienie
|
Kurdę Szajka, ale przykra sytuacja..wiem, że bardzo chciałaś kp Dorotkę bo Wam pięknie szło..ale cóż zrobić jak jest jeszcze drugi, bardzo potrzebujący maluch - no bo trzeba pamiętać, że Agu to wciąż malutka dziewczynka potrzebująca mamy..to, że jest Dorka nie sprawiło, że Agu dorosła.. ja bym się czuła mocno rozdarta i ty pewnie biedna też tak masz... ale ty świetny rodzic i pedagog - dacie radę
*
|
|
|
|
#835 |
|
Konto usunięte
|
Ano rozdarta, ale powtarzam sobie, że mam 2 córki, nie jedną. Żal mi bardzo, bo pomijając oczywistość,że najlepsze kp, to zwyczajnie - wygodne
na razie jeszcze karmię, no bo mi ... żal i tak się jak do jeża zabieram...
|
|
|
|
#836 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
postaram się jak znów wpadnie w trans ![]() no właśnie nie tak dobrze niestety laurka też chyba pytała o małego wcześniej; napiszę w klubieCytat:
![]() Cytat:
jaka drobinka wesolutka Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41534539] Skoro tyle "urodzin" to ja dowalę - Dorotka ma 5,5 mca [/QUOTE]to połówki też sie liczą? ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
poka
|
|
#837 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41535159]Ano rozdarta, ale powtarzam sobie, że mam 2 córki, nie jedną. Żal mi bardzo, bo pomijając oczywistość,że najlepsze kp, to zwyczajnie - wygodne na razie jeszcze karmię, no bo mi ... żal i tak się jak do jeża zabieram...[/QUOTE]wiem jak Ci trudno, |
|
|
|
|
#838 |
|
Zakorzenienie
|
nie nadrobie dziś
![]() ale życzę Wam wsio dobrego ![]() (Mietek mi przyszedł )PS. posmarowałam się serum termoaktywnym z Perfecty. Wiecie jak wygląda pies jeżdżący dupą po dywanie? No właśnie GRZEJE!
|
|
|
|
#839 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za wszystkie gratulacje
![]() Lenova-tak to nasz pierwszy,predzej miał takie białe kropki ale gdzieś zniknęły Na dole już widać dwa białe ślady jak otwiera dziobaka także te też niebawem wylezą (i tych się najpierw spodziewałam). Biedna Twoja niunia Sylwietta- Oskar też już dwa miesiące walczy z uzębieniem. Nie pamiętasz jakie cyrki z nim czasem miałam przez to? A dopiero wczoraj (dzisiaj skojarzyłam) jak smarowałam mu dziąsła czułam szorstkie miejsce i dzisiaj już przebił zębal ![]() Szajka- ubiore to co mateczka kupiła chociażby dla spokoju z resztą dała za to kupę kasy więc nie rzuce tego w kąt bo zwyczajnie zrobiłabym jej przykrość.I to nie jest tak (wiele z was tak to odebrało) że chciała mi się POKAZAĆ że kupi lepsze. I mi zrobić na złość... Nie Cały czas mi powtarzała że my do chrztu każde z osobna mieliśmy nowe ubrania kupione (to nowe ale dostałam) i nie wstydziła się że źle ubrała dziecko. Potem mi tłumaczyła że chrzest jest raz w życiu i Oskar ma wygladac elegancko i tyle (dokładnie z tego powodu że chrzest tylko raz dla mnie trochę bezsensu jest wywalanie tyle kasy skoro ubranko leży w domu). Mamy trochę inne priorytety i dlatego nie mogę się z nią zgodzić. Ona np chce żeby ludzie widzieli że dzieciak nie jest w byle czym ubrany a ja szczerze mówiąc leje na ludzi. Co do mleka BD dla mnie super-podzielam opinię Black Jest bardzo dobre i tanie. Nan się przy nim chowa. Dzisiaj pisałam że mąż w delegacji więc z Oskarem cały dzień sama i powiem wam że jak zawsze mam problem z usypianiem go tak dziś wypił mleko i usnął- przełożyłam tylko do łożeczka. No i usnął o 21 co jest rzadkością u niego bo zwykle zasypia grubo po 21 albo tuż po 22![]() W ogóle dziś był grzeczny,chyba wiedział że sami rządzimy i musi mamie dać odsapnąć ![]() Nawet ogarnęłam to co zaplanowałam-i no właśnie... Zakładałam firane i tak mi coś chrupło w szyi że teraz ledwo ruszam głową bo mnie boli teraz i ta szyja z kręgosłupem Nawijko-Kuba jaka powaga ![]() Fewcia-fajnie że dziś mała nie płacząca-
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41535159]Ano rozdarta, ale powtarzam sobie, że mam 2 córki, nie jedną. Żal mi bardzo, bo pomijając oczywistość,że najlepsze kp, to zwyczajnie - wygodne
na razie jeszcze karmię, no bo mi ... żal i tak się jak do jeża zabieram...[/QUOTE]Szaja,przepraszam,ze się wtrynię,tak przypadkiem tu przylazłam... a jakbyś karmić mieszanie spróbowała?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.

Nie pstryku, nie robie Ci konkurencji
Więc czasem się zastanawiam czy te nauki "samodzielnego spania" sens mają, skoro dziecko prędzej czy później samo przeskakuje na kolejny level.

Mowisz-masz
Do tej pory o tym mysle i ciarki mnie przechodza,jak sobie wyobraze,ze byc moze ona swojego zwisa mu do pyszczka probowala zasadzic

No cóż. 

takze ciasta won, ciasteczka won, tylko bonitki od czasu do czasu, ale te zwyklaki bez czekolady czy cus

22.05.2008
14.08.2011
a swoją drogą ciekawe co on ma tak naprawdę do tego chłopca
Przecież nie mogę iść do ślubu w poplamionych butach, a poza tym te mi lekko odstają na pięcie, nie wygląda to ładnie. Cóż, oddam je mamie, może jej się przydadzą na jakąś imprezę...