|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Baloniku- najważniejsze, że okazało się, że nie jest tak źle i jak coś będziesz miała monitoring jeszcze poniedziałkowy na ktg, ściskam!
Dotka- nie stresuj się i nie dołuj, bo naprawdę niedużo czasu zostało i będziesz tulić małą. Jak widzisz wszystko jest już gotowe, ale najwyraźniej Zuzia jeszcze trochę chce posiedzieć w Twoim ciepłym brzuszku. Nie smuć się ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Karo- nie jesteś w żadnym wypadku wyrodną matką i nawet tak nie myśl musicie się z Małą dotrzeć że tak powiem, a jeśli ma to denerwować i Ciebie i Ją to przejdziecie na mm i po sprawie- to ma byc przyjemnosc, a nie zmuszanie się
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#4052 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41528321] Oliath - a Ty w ogóle byłaś w ciąży, czy wynajęłaś surogatkę??? chcesz nasz wkurzyć "bez-brzuchem"? ![]() przy okazji napisz proszę jak wygląda sytuacja na Brochowie, co trzeba ze sobą mieć dla malucha, co dają, jak łazienki, jak sale, położne, lekarze?[/QUOTE] Jutro kochana, obiecuje ![]() Sliczny kacik Cytat:
Cytat:
. Ja stosowalam MEDELA PURELAN po kazdym ssaniu, POLECAM - nic nie peka, nie powstaja ranki, nie trzeba zmywac - czysta lanolina. Dasz rade ![]() Ja z kolei wiele bym oddala zeby karmic znow tylko piersia, ale ciezko jest, Lilo placze z glodu, szlag by trafil ten spadek wagi i konsekwentnie dokarmianie w szpitalu po to tylko, zeby wyjsc Ale bede walczyc, nie poddajemy sie poki co.
|
|
#4053 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poradź coś!
|
|
|
|
|
#4055 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja niedawno skończyłam prasować 1 sort Filipowy, pościele, prześcieradełka i pieluchy tetrowe i flanelki. I Bogu dziękuję za to, że ktos stworzył pampersy! Bo jakbym miała tonąć w tetrówach, to chyba bym się do Wisły rzuciła :P
Idę zjem coś i muszę szykować KAPĘ, bo jutro wizyta i posiewik pobieramy... Już się nie mogę doczekać ![]() A później widzę się z jedną koleżanką, wieczorem wpadają dwie położne na kawkę Także pewnie mało mnie będzie tutaj.---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
![]() Klęknij, oprzyj łokcie o podłogę i dupcia w górę. Możesz przy tym pokręcić biodrami w miarę możliwosci. Może spłynie w górę, albo chociaż jakoś lepiej sie ułoży |
|
|
|
|
#4056 |
|
Zakorzenienie
|
mnie jak maly tak gmeral po szyjce to sie kladlam na plecach poducha pod pupe, czasem i nogi podnosilam
|
|
|
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
Kejt- BOSKA jesteś. Już to zrobiłam i zaraz będę znowu to robić i to mimo tego, że mój pies patrzy się na mnie co najmniej dziwnie jak wypinam przed nim d*psko i do tego kręcę biodrami
|
|
|
|
#4058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby tylko podziałało i niech uśmiech wróci na Twoją buzię, bo jak zaczniesz kląć, to pies będzie jeszcze bardziej zdezorientowany
|
|
|
|
|
#4059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też muszę ten sposób na przyszłość zapamiętaćczekam na męża aż wróci z pracy a oczy mi się kleją normalnie. Ale wytrwałą jestem bo się stęskniłam, chociaż poczekam na buziaka
|
|
#4061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobra, lecę do tej łazienki, bo przecież godzina niewyjęta :P |
|
|
|
|
#4062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4063 |
|
Zakorzenienie
|
ojejku, wszystko ok u mnie!
)sorry dziewczyny ![]() zaczęłam robić album i się tak wciągnełam, że dopiero teraz skończyłam i zerkam co u Was. jutro pokaże Wam fotki ![]() a poza tym u mnie spokój, nic ze mnie nie leci, skurczy brak, czuję się ok )także to nie jest mój moment |
|
|
|
#4064 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale w sumie to wolę poczekać na 10.07, bo boję się że nie zdążę dojechać do szpitala jak się zacznie Gin w sumie wypisał ze względu na cukry za niskie-no ale na IP kazali mi wymienić glukometr i sprawdzić jak na innym,bo ten raczej zaniża wyniki. Trafił mi się widocznie jakiś wadliwy egzemplarz.Cytat:
Cytat:
Jak to nie są skurcze jeszcze, to zaczynam się bać,że będą mega mocne jakieś.A czy jak to nie działa, robią cc,czy czekają jeszcze przy cukrzycy?
|
|
#4065 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale zaskoczenie, Chyba przeoczyłam twój termin cc albo samo zaczelo sie wczesniej. GratulujeCytat:
Cynamonku zmartwiłam się ... czy oni nie moga wywolac Ci porodu? Z tego co piszesz to na prawdę nie jest to dobra sytuacja, nie powinnas przybierac az 3 kg, musisz byc mocno spuchnieta. Moze pójdź gdzies prywatnie do lekarza, do kogos kto móglby ci pomoc juz urodzic? Nie jestem lekarzem, ale wiem ze to co sie dzieje u ciebie normalne nie jest, dzidzia jest juz bezpiewczna i powinny zrobić Ci nawet cc, bo poród to duży wysiłek i cisnienie moze wzrosnąć. Trzymam za Was |
|||
|
|
|
#4066 | |
|
Zakorzenienie
|
opłaca opłaca bo my kilka razy dzienne lukamy tu i ówdzie
![]() Cytat:
usmiałam se z tego tekstu![]() trzymam kciuki za jutro.... Gratulacje za wszystkie dzisiejsze wizyty, a Tobie Baloniku współczuję, ze tak skierowanie olali....chamówa....Dotka a Ty spokojnie...u mojej siostry tez nic nie wskazywało że urodzi ....a tu bach...tak, ze szykuj kape i sie nie dołuj! ![]() En..dobrze, ze wróciłaś a Kejt jest aniołem![]() Ciekawe co u Perse...i jak Idzia sie miewa i jej humor?? Karolajn nie wymiękaj bedzie dobrze! |
|
|
|
|
#4067 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc
|
|
|
|
#4068 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak, jutro będe mieć nowy glukometr i zobaczymy czy będzie różnica
|
|
#4069 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewusia - gratuluje i witam Tymusia na swiecie
teraz zbieraj kochana sily - wyspij sie a od jutra do roboty
|
#4070 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4071 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII
Cytat:
|
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia- gratuluje Tymoteuszka
Urodzil sie w dniu urodzin mojego brata, ktory mial wlasnie 18ste urodziny Pozdrawiam
|
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia GRATULACJE Witamy Tymusia po drugiej stronie brzuszka
A ja marzę już tylko o tym, żeby była 7... otworzyli sklep i sprzedali mi kapustę A le mam marzenia w tym macierzyństwie
|
#4074 |
|
Zadomowienie
|
Ewusia, serdeczne gratulacje!!!
![]() Oliath, jaki brzuch, wow! ![]() i widzę że wątek majowo-czerwcowych jest już na odchowalni, więc nie ma wyjścia, trzeba rodzić
Edytowane przez yevele Czas edycji: 2013-06-28 o 06:46 |
|
|
|
#4075 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry brzuchatki, mamusie i nasze wizazowe dzieciaczki (te urodzone i w brzuszkach)
Ja za chwile lece do pracy. Noc ledwie przespana, bo wstawalam wiele razy do toalety (przestalam nawet liczyc ), do tego meczyla mnie zgaga, plus Edziu wyraznie zrobil sobie z mego pecherza podusie i caly czas nie mogl znalezc wygodnej pozycji ![]() Mam nadzieje, ze bedziecie grzeczne i nie naspamujecie za duzo, aczkolwiek nie wiem czy powinnam w to wierzyc, bo watek prawie na wykonczeniu ![]() Zycze kazdej milego dnia
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!
dzien dobry switem
![]() En, wczoraj wieczorem mialam to co Ty- mala mi tak gmerala nisko, ze mialam wrazenie, ze moja szyjka zostanie rozerwana na strzepy :/ az w niektorych momentach zginalam sie w pol. mam nadzieje, ze dzis sobie odpusci takie przyjemnosci ![]() poza tym witam sie w 38 tygodniu, czyli ciazy donoszonej, wynoszonej, obnoszonej i zanoszonej z tej okazji dzis wieczorem pizza na miescie, a potem kino ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4077 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z Wami Dziewczynki z rana
Dzoan za wizytę i najważniejsze, że wszystko jest dobrze .Cynamonku Karolajn to, że zastanawiasz się nad kp nie znaczy, że jestes wyrodną matką. Ja prawdopodobnie też nie będę karmić przez chorobę i nie czuję się wyrodna. Chociaż moja koleżanka uważa, że poród sn i kp to właśnie wyznacznik macierzyństwa ---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- Lachryma no to gratulacje tygodnia i oczywiście smacznej pizzy na mieście .
|
#4078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- hejoo, a gdzies sie z nia tak obnosiła:P |
|
|
|
|
#4079 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!
AGRAFKA ze co??? Wyznacznik macierzynstwa kp i sn... To my cc i te ktore nawet sn ale kp nie chca z roznych przyczyn jestesmy wyrzutkami, jestesmy wyrodnymi matkami i z nami sie lepiej nie zadawac... Wkurzylam sie... No! Dobrze ze dobrego humoru nie mialam bo znow w nocy od 2 do 5 nie spalam
![]() Dzien dobry Zaraz wstaje i jade z rana zalatwic kilka spraw niedaleko na szczescie a potem sie pakuje na wyjazd na wakacje 8 lipca :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szykuj sie, ze jak wrocisz bedzie inny tytuł
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:43.

musicie się z Małą dotrzeć że tak powiem, a jeśli ma to denerwować i Ciebie i Ją to przejdziecie na mm i po sprawie- to ma byc przyjemnosc, a nie zmuszanie się 

Poradź coś!

też muszę ten sposób na przyszłość zapamiętać

Gin w sumie wypisał ze względu na cukry za niskie-no ale na IP kazali mi wymienić glukometr i sprawdzić jak na innym,bo ten raczej zaniża wyniki. Trafił mi się widocznie jakiś wadliwy egzemplarz.
Będzie dobrze- przynajmniej wiesz kiedy będziesz tulić swojego synka