Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-27, 22:34   #4051
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

Baloniku- najważniejsze, że okazało się, że nie jest tak źle i jak coś będziesz miała monitoring jeszcze poniedziałkowy na ktg, ściskam!

Dotka- nie stresuj się i nie dołuj, bo naprawdę niedużo czasu zostało i będziesz tulić małą. Jak widzisz wszystko jest już gotowe, ale najwyraźniej Zuzia jeszcze trochę chce posiedzieć w Twoim ciepłym brzuszku. Nie smuć się

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Karo- nie jesteś w żadnym wypadku wyrodną matką i nawet tak nie myśl musicie się z Małą dotrzeć że tak powiem, a jeśli ma to denerwować i Ciebie i Ją to przejdziecie na mm i po sprawie- to ma byc przyjemnosc, a nie zmuszanie się
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 22:39   #4052
Oliath
Zakorzenienie

Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość

Ogarnęłam szafę, w międzyczasie przyjechał wózek, więc rzuciłam szafę w cholerę i dopiero teraz skończyłam. Mogę się chwalić
Rewelacja !
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41528321]
Oliath - a Ty w ogóle byłaś w ciąży, czy wynajęłaś surogatkę??? chcesz nasz wkurzyć "bez-brzuchem"?
przy okazji napisz proszę jak wygląda sytuacja na Brochowie, co trzeba ze sobą mieć dla malucha, co dają, jak łazienki, jak sale, położne, lekarze?[/QUOTE]
Jutro kochana, obiecuje
Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Wklejam obiecany kącik Laurki
Sliczny kacik

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
[COLOR="Red""]Mamy Tymoteuszka! Urodził się o 13.10. Waży 3050 g i ma 52 cm. Ja na razie leżę unieruchomienia i maluszka dostanę dopiero rano.[/COLOR]
GRATULACJE, Kochana!!!!!!
Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Kurde powiem wam, ze nie podoba mi sie kp..moze jestem wyrodna matka. .na razie bede jechac na laktatorze, bo Hanka nerwus i nie umie zlapac a teraz co 2, 5h musze jej na opalanko odciagac
Cycki mnie bola jak nie wiem, sa ciezkie i twarde. W ogole jestem jakoś dziwnie skonstruowana i pod pacha zawsze mialam takie zgrubienie, które wygladalo na tluszcz a teraz widze ze to gruczoły, bo tam mega boli i porobily mi sie kulki
Kulki rozmasowuj podczas karmienia/ sciagania. I nie boj zaby, po tygodniu bole i dyskomfort powinny zaczac przechodzic . Ja stosowalam MEDELA PURELAN po kazdym ssaniu, POLECAM - nic nie peka, nie powstaja ranki, nie trzeba zmywac - czysta lanolina. Dasz rade

Ja z kolei wiele bym oddala zeby karmic znow tylko piersia, ale ciezko jest, Lilo placze z glodu, szlag by trafil ten spadek wagi i konsekwentnie dokarmianie w szpitalu po to tylko, zeby wyjsc ...

Ale bede walczyc, nie poddajemy sie poki co.
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 22:47   #4053
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Cynamonku- szkoda, że ci lekarze mają takie, a nie inne podejście, bo to co opisujesz dla mnie przechodzi wszelkie granice.. o takich rzeczach się nieraz czyta, ale człowiekowi aż nie chce się w to wierzyć

Dziewczyny, zaraz umrę po prostu Młody mi daje tak do wiwatu po tej szyjce, że aż się zginałam w pół jak się poszłam położyć i momentalnie chce mi się sikać.. a nogami miażdży mi normalnie żebra, bo inaczej tego nazwać nie można.. niby nie kopie tak żeby były wybrzuszenia, ale tylko słyszę jak mi się kości przestawiają
Kochana, może pozycja kolankowo-łokciowa, żeby zjechał trochę w dół? Ja tak robię, jak mnie Fi naparza...

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość

małaczarnakejt Mam pytanko do ciebie,może się orientujesz jak to jest jak przychodzi się w dniu terminu i kładą wtedy z powodu cukrzycy ciążowej? Chodzi mi o to,czy jak już położą to wywołują odrazu poród lub robią cc jak się nie udaje wywołać, czy poprostu kontrolują i czekają ileś aż się samo zacznie rozkręcać?
Najczęściej podają oxytocynę na wywołanie.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 22:49   #4054
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, może pozycja kolankowo-łokciowa, żeby zjechał trochę w dół? Ja tak robię, jak mnie Fi naparza...

Ale Kejt, ja chcę żeby on poszedł wyżej, bo mam wrażenie, że zaraz wyciągnie łapę i mi pomacha wręcz jest strasznie niziutko i do tego latam co 2 minuty do kibelka na 2 kropelki siku Poradź coś!

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-06-27, 22:51   #4055
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Ja niedawno skończyłam prasować 1 sort Filipowy, pościele, prześcieradełka i pieluchy tetrowe i flanelki. I Bogu dziękuję za to, że ktos stworzył pampersy! Bo jakbym miała tonąć w tetrówach, to chyba bym się do Wisły rzuciła :P
Idę zjem coś i muszę szykować KAPĘ, bo jutro wizyta i posiewik pobieramy... Już się nie mogę doczekać
A później widzę się z jedną koleżanką, wieczorem wpadają dwie położne na kawkę Także pewnie mało mnie będzie tutaj.

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
Ale Kejt, ja chcę żeby on poszedł wyżej, bo mam wrażenie, że zaraz wyciągnie łapę i mi pomacha wręcz jest strasznie niziutko i do tego latam co 2 minuty do kibelka na 2 kropelki siku Poradź coś!
no to kolankowo-łokciowa
Klęknij, oprzyj łokcie o podłogę i dupcia w górę. Możesz przy tym pokręcić biodrami w miarę możliwosci. Może spłynie w górę, albo chociaż jakoś lepiej sie ułoży

Filipiśko

Stary 2013-06-27, 22:53   #4056
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
mnie jak maly tak gmeral po szyjce to sie kladlam na plecach poducha pod pupe, czasem i nogi podnosilam

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 22:54   #4057
enlevee
Zakorzenienie

Kejt- BOSKA jesteś. Już to zrobiłam i zaraz będę znowu to robić i to mimo tego, że mój pies patrzy się na mnie co najmniej dziwnie jak wypinam przed nim d*psko i do tego kręcę biodrami

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-06-27, 22:56   #4058
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Kejt- BOSKA jesteś. Już to zrobiłam i zaraz będę znowu to robić i to mimo tego, że mój pies patrzy się na mnie co najmniej dziwnie jak wypinam przed nim d*psko i do tego kręcę biodrami

Oby tylko podziałało i niech uśmiech wróci na Twoją buzię, bo jak zaczniesz kląć, to pies będzie jeszcze bardziej zdezorientowany

Filipiśko

Stary 2013-06-27, 22:57   #4059
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:

Oby tylko podziałało i niech uśmiech wróci na Twoją buzię, bo jak zaczniesz kląć, to pies będzie jeszcze bardziej zdezorientowany
Podziałało aż mój syn z nerwów na matkę dostał czkawki dzięki wielkie- szyjka ocalona.. przynajmniej dzisiaj

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-06-27, 23:00   #4060
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Podziałało aż mój syn z nerwów na matkę dostał czkawki dzięki wielkie- szyjka ocalona.. przynajmniej dzisiaj
super też muszę ten sposób na przyszłość zapamiętać

czekam na męża aż wróci z pracy a oczy mi się kleją normalnie. Ale wytrwałą jestem bo się stęskniłam, chociaż poczekam na buziaka

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 23:00   #4061
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
czyli mogę spać spokojnie nie mając Twojej szyjki na sumieniu
Dobra, lecę do tej łazienki, bo przecież godzina niewyjęta :P

Filipiśko

Stary 2013-06-27, 23:04   #4062
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze trzeba by te tabele znalezc i moze na 1 strone wkleic?

Cynamonku biedulko Trzymam kciuki cały czas Niech sie juz te Wasze przejscia szczesliwie skonczą
tabela jest na 7 stronie

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 23:08   #4063
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
D O M C I Ą T K O ????????? Wszystko ok?
ojejku, wszystko ok u mnie!)

sorry dziewczyny
zaczęłam robić album i się tak wciągnełam, że dopiero teraz skończyłam i zerkam co u Was.
jutro pokaże Wam fotki

a poza tym u mnie spokój, nic ze mnie nie leci, skurczy brak, czuję się ok)
także to nie jest mój moment

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 23:12   #4064
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
baloniku no rzeczywiście dziwne, że olali skierowanie.. z tego co napisałaś u nich wszystko wyszło bez zastrzeżeń i pewnie uznali, że się gin pospieszył trochę.. Może niedługo samo się u Ciebie rozkręci
Może Ale w sumie to wolę poczekać na 10.07, bo boję się że nie zdążę dojechać do szpitala jak się zacznie Gin w sumie wypisał ze względu na cukry za niskie-no ale na IP kazali mi wymienić glukometr i sprawdzić jak na innym,bo ten raczej zaniża wyniki. Trafił mi się widocznie jakiś wadliwy egzemplarz.

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
dzien pelen wrazen. W sumie dobrze, ze wszystko jednak okazalo sie w porzadku
Oj tak Ty też prowadzisz ciążę u lekarza z Karowej z tego co pamiętam? Będziesz tam rodzić?

Cytat:
Baloniku- najważniejsze, że okazało się, że nie jest tak źle i jak coś będziesz miała monitoring jeszcze poniedziałkowy na ktg, ściskam!
Dziwne,że na ktg nie wychodzą skurcze, a brzuch pobolewa dość mocno jak przy okresie,dziś dość często też Jak to nie są skurcze jeszcze, to zaczynam się bać,że będą mega mocne jakieś.

Cytat:
A czy jak to nie działa, robią cc,czy czekają jeszcze przy cukrzycy?
Stary 2013-06-27, 23:20   #4065
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
hej dziewczyny,
mam pytanko: kupujecie fridę lub katarek? nie mogę się zdecydować. Może zwykła gruszka wystarczy? podpowiedzcie proszę
Mam katarek i gruszke

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
[COLOR="Red""]Mamy Tymoteuszka! Urodził się o 13.10. Waży 3050 g i ma 52 cm. Ja na razie leżę unieruchomienia i maluszka dostanę dopiero rano.[/COLOR]
ale zaskoczenie, Chyba przeoczyłam twój termin cc albo samo zaczelo sie wczesniej. Gratuluje

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

Ewusia- serdeczne gratulacje
Mignęło mi też, że eveewe ma termin cc na 5 lipca- Będzie dobrze- przynajmniej wiesz kiedy będziesz tulić swojego synka

Dzięki madi za przekazanie informacji ode mnie
Już Wam piszę co i jak.

Jak zwykle pojechaliśmy na kontrolę do szpitala. Ktg, mocz, krew, ciśnienie. Przed wyjazdem z domu zadzwoniliśmy żeby zapytać jak duże opóźnienie mają. Powiedzieli, że pół godziny- czekaliśmy dwie w poczekalni więc już ciśnienie zaczęło mi rosnąć (no bo jak w domu mam leżeć a potem nagle mam na ciasnym stołeczku siedzieć przez 2 godziny no to nie dziwne ).
Położyli mnie i zaczęli mierzyć cyklicznie ciśnienie- przez ponad godzinę co 10 minut. Pierwszy pomiar- wyskoczył im błąd. Drugi pomiar 139/109, czyli ups. No ale dobra. Kolejny pomiar i znowu wyskoczył błąd. Okazało się, że ciśnieniomierz mają przedpotopowy i przynieśli drugi. Tam już ciśnienie całkiem, całkiem- 134/ na +/- 90. Czym dłużej leżałam tym spadało, czasem robiło się wyższe ale generalnie jak na mnie bardzo ok.
Pobrali krew, mocz i wysłali do analizy. Podpięli mnie pod ktg- Adaś fikał jak szalony- z małym wszystko ok.
Badania skończone, ja zadowolona, że ciśnienie znośne i nagle przychodzi pani ginekolog i mówi, że jej się to ciśnienie 139/109 nie podoba i chce mnie zostawić na oddziale. No a poza tym przyszły wyniki krwi i też COŚ (nigdy nie mówią co) jest nie tak. Zapytałam ją czy porównała wyniki dzisiejsze z poprzednimi- a ona, że tak i że są wciąż takie same Zapytałam ją w jakim więc celu chce mnie zatrzymać na noc w szpitalu skoro i tak nie będą mnie monitorować- bo w nocy żadnych badań mi nie robią no i ciśnienia też mi nie mierzą Mam się tylko położyć do łóżka i iść spać. Dopiero jutro rano pobrali by mi krew i zmierzyli ciśnienie więc stwierdziłam, że nie ma sensu żebym czekała na przyjęcie na oddział 2-3godziny siedząc na tym zakichanym, ciasnym stołeczku bo po pierwsze- wyjechaliśmy z domu o 13 i już byłam głoda a pierwszym posiłkiem, na który bym się załapała byłoby śniadanie jutro rano, po drugie- i tak bym się nie wyspała bo w szpitalu zwyczajnie nie umiem, a po trzecie byłam już nieźle wkurzona, że za każdym razem po rutynowej kontroli w szpitalu kładą mnie na oddział a następnego dnia jakiś niewyjaśnionym cudem nagle zdrowieję i mogę jechać do domu (bo ja sobie tak poleżę w łóżku i nagle moje ciśnienie spada a wyniki krwi wracają do normy- taaa...)
Dlatego powiedziała, że nie zostanę bo dla mnie to jest bez sensu i wolę wyspać się w domu a w razie gdyby coś zaczęło się dziać to mogę przyjechać do szpitala w każdej chwili. Poza tym mam w domu zapas tych samych leków, które dadzą mi ewentualnie w szpitalu.

Najlepsze jest to, że na te moje kiepskie wyniki krwi, opuchliznę żadnych leków mi nie dadzą bo nie bardzo wiedzą jak się za to zabrać i jednym planem jest monitorowanie mnie. Dlatego podpisałam oświadczenie, że wychodzę ze szpitala na własną odpowiedzialność i wrócę jutro na dalsze monitorowanie mojego stanu i w razie czego zostanę na oddziale już jutro bo dzisiaj zwyczajnie nie mam na to siły.

I teraz będę się żalić- wkurza mnie niesamowicie to, że na każdej kontroli widzi mnie inna położna, inny lekarz, na oddziale podczas obchodu jeszcze inne położne i inni lekarze. Na kontroli w szpitalu panikują, że ze mną jest źle a podczas obchodu wszystko jest nagle ok i wypisują mnie do domu. Więc się pytam o co kurde chodzi? Jedni twierdzą, że zaraz się przekręcę a inni, że wszystko jest w normie.
W ciągu ostatniego tygodnia przybyły mi 3 kg- jestem coraz bardziej spuchnięta z dnia na dzień- niestety ginekolog nie widzi w tym nic złego- no ręcę mi opadają...
Męczy mnie to strasznie- bo nie czuję się dobrze i wiem, że coś nie do końca ze mną jest nie tak ale w szpitalu nie potrafią mnie dokładnie zdiagnozować a dodatkowo takie jeżdżenie co chwila do szpitala jest dla mnie męczące fizycznie (psychicznie w sumie też), nie wspomnę już o kosztach i tym, że mąż zarywa pracę.

Chciałabym żeby Młody już się urodził

Cynamonku zmartwiłam się ... czy oni nie moga wywolac Ci porodu? Z tego co piszesz to na prawdę nie jest to dobra sytuacja, nie powinnas przybierac az 3 kg, musisz byc mocno spuchnieta. Moze pójdź gdzies prywatnie do lekarza, do kogos kto móglby ci pomoc juz urodzic? Nie jestem lekarzem, ale wiem ze to co sie dzieje u ciebie normalne nie jest, dzidzia jest juz bezpiewczna i powinny zrobić Ci nawet cc, bo poród to duży wysiłek i cisnienie moze wzrosnąć. Trzymam za Was
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 23:21   #4066
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
No wiem, ale juz się chyba nie opłaca
opłaca opłaca bo my kilka razy dzienne lukamy tu i ówdzie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
[

P.S. Adaś- weź no dziecko rypnij matkę w szyjkę raz a porządnie a nie tak tylko miziasz i miziasz... W grę wstępną to Ty się z Lilo będziesz za kilkanaście lat bawił a nie ze mną- no!
że tak powiem....tak jak mi dziś jedna laska napisała....AJ LOVJUUU usmiałam se z tego tekstu

trzymam kciuki za jutro....

Gratulacje za wszystkie dzisiejsze wizyty, a Tobie Baloniku współczuję, ze tak skierowanie olali....chamówa....Dotka a Ty spokojnie...u mojej siostry tez nic nie wskazywało że urodzi ....a tu bach...tak, ze szykuj kape i sie nie dołuj!
En..dobrze, ze wróciłaś a Kejt jest aniołem
Ciekawe co u Perse...i jak Idzia sie miewa i jej humor??
Karolajn nie wymiękaj bedzie dobrze!

28.07.2013r.
Stary 2013-06-27, 23:23   #4067
idzia111
Zakorzenienie

dobranoc
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 23:53   #4068
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Gratulacje za wszystkie dzisiejsze wizyty, a Tobie Baloniku współczuję, ze tak skierowanie olali....chamówa...
E tam, nie ma czego współczuć, ja tam się cieszę,bo w sumie jakbym miała 2 tyg leżeć w szpitalu to bym chyba ześwirowała z nudów A tak, jutro będe mieć nowy glukometr i zobaczymy czy będzie różnica
Stary 2013-06-28, 00:06   #4069
ita83
Wtajemniczenie

Ewusia - gratuluje i witam Tymusia na swiecie

teraz zbieraj kochana sily - wyspij sie a od jutra do roboty
Stary 2013-06-28, 00:25   #4070
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Może Ale w sumie to wolę poczekać na 10.07, bo boję się że nie zdążę dojechać do szpitala jak się zacznie Gin w sumie wypisał ze względu na cukry za niskie-no ale na IP kazali mi wymienić glukometr i sprawdzić jak na innym,bo ten raczej zaniża wyniki. Trafił mi się widocznie jakiś wadliwy egzemplarz.

Oj tak Ty też prowadzisz ciążę u lekarza z Karowej z tego co pamiętam? Będziesz tam rodzić?

Dziwne,że na ktg nie wychodzą skurcze, a brzuch pobolewa dość mocno jak przy okresie,dziś dość często też Jak to nie są skurcze jeszcze, to zaczynam się bać,że będą mega mocne jakieś.

A czy jak to nie działa, robią cc,czy czekają jeszcze przy cukrzycy?
Zwykle są 2 podejścia oxy, w terminie porodu kroplowa zadziała na 99%, a jak nie to dopiero cc. Będziesz w dobrych rękach na Karowej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Filipiśko

Stary 2013-06-28, 01:05   #4071
czerwony_balonik
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII

Cytat:
Zwykle są 2 podejścia oxy, w terminie porodu kroplowa zadziała na 99%, a jak nie to dopiero cc. Będziesz w dobrych rękach na Karowej

Dziękuję I przepraszam,że cię tak wypytuję, ale próbuję sobie jakoś wyobrazić co mnie czeka,w jakimś stopniu się przygotować.
Stary 2013-06-28, 03:50   #4072
Samantha7
Zakorzenienie

Ewusia- gratuluje Tymoteuszka Urodzil sie w dniu urodzin mojego brata, ktory mial wlasnie 18ste urodziny
Pozdrawiam

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 04:55   #4073
Margosia__
Zakorzenienie

Ewcia GRATULACJE Witamy Tymusia po drugiej stronie brzuszka A Ty Kochana odpoczywaj:ju pi:

A ja marzę już tylko o tym, żeby była 7... otworzyli sklep i sprzedali mi kapustę A le mam marzenia w tym macierzyństwie

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 06:40   #4074
yevele
Zadomowienie

Ewusia, serdeczne gratulacje!!!

Oliath, jaki brzuch, wow!

i widzę że wątek majowo-czerwcowych jest już na odchowalni, więc nie ma wyjścia, trzeba rodzić

Edytowane przez yevele
Czas edycji: 2013-06-28 o 06:46
yevele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 07:00   #4075
jakierka
Zadomowienie

Dzien dobry brzuchatki, mamusie i nasze wizazowe dzieciaczki (te urodzone i w brzuszkach)

Ja za chwile lece do pracy. Noc ledwie przespana, bo wstawalam wiele razy do toalety (przestalam nawet liczyc ), do tego meczyla mnie zgaga, plus Edziu wyraznie zrobil sobie z mego pecherza podusie i caly czas nie mogl znalezc wygodnej pozycji

Mam nadzieje, ze bedziecie grzeczne i nie naspamujecie za duzo, aczkolwiek nie wiem czy powinnam w to wierzyc, bo watek prawie na wykonczeniu

Zycze kazdej milego dnia
Stary 2013-06-28, 07:10   #4076
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!

dzien dobry switem

En, wczoraj wieczorem mialam to co Ty- mala mi tak gmerala nisko, ze mialam wrazenie, ze moja szyjka zostanie rozerwana na strzepy :/ az w niektorych momentach zginalam sie w pol. mam nadzieje, ze dzis sobie odpusci takie przyjemnosci

poza tym witam sie w 38 tygodniu, czyli ciazy donoszonej, wynoszonej, obnoszonej i zanoszonej
z tej okazji dzis wieczorem pizza na miescie, a potem kino

Stary 2013-06-28, 07:16   #4077
Agrafka86
Wtajemniczenie

Witam się z Wami Dziewczynki z rana.

Dzoan
za wizytę i najważniejsze, że wszystko jest dobrze.

Cynamonku .

Karolajn to, że zastanawiasz się nad kp nie znaczy, że jestes wyrodną matką. Ja prawdopodobnie też nie będę karmić przez chorobę i nie czuję się wyrodna. Chociaż moja koleżanka uważa, że poród sn i kp to właśnie wyznacznik macierzyństwa.

---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Lachryma no to gratulacje tygodnia i oczywiście smacznej pizzy na mieście.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 07:26   #4078
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
[

A ja marzę już tylko o tym, żeby była 7... otworzyli sklep i sprzedali mi kapustę A le mam marzenia w tym macierzyństwie
a co sie dzieje, co bedziesz nia obkładas Margosiu?

---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
dzien dobry switem

poza tym witam sie w 38 tygodniu, czyli ciazy donoszonej, wynoszonej, obnoszonej i zanoszonej
z tej okazji dzis wieczorem pizza na miescie, a potem kino

hejoo, a gdzies sie z nia tak obnosiła:P

28.07.2013r.
Stary 2013-06-28, 07:27   #4079
czarownica1
Zakorzenienie

Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!

AGRAFKA ze co??? Wyznacznik macierzynstwa kp i sn... To my cc i te ktore nawet sn ale kp nie chca z roznych przyczyn jestesmy wyrzutkami, jestesmy wyrodnymi matkami i z nami sie lepiej nie zadawac... Wkurzylam sie... No! Dobrze ze dobrego humoru nie mialam bo znow w nocy od 2 do 5 nie spalam

Dzien dobry
Zaraz wstaje i jade z rana zalatwic kilka spraw niedaleko na szczescie a potem sie pakuje na wyjazd na wakacje 8 lipca :P

czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 07:27   #4080
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Dzien dobry brzuchatki, mamusie i nasze wizazowe dzieciaczki (te urodzone i w brzuszkach)

Ja za chwile lece do pracy. Noc ledwie przespana, bo wstawalam wiele razy do toalety (przestalam nawet liczyc ), do tego meczyla mnie zgaga, plus Edziu wyraznie zrobil sobie z mego pecherza podusie i caly czas nie mogl znalezc wygodnej pozycji

Mam nadzieje, ze bedziecie grzeczne i nie naspamujecie za duzo, aczkolwiek nie wiem czy powinnam w to wierzyc, bo watek prawie na wykonczeniu

Zycze kazdej milego dnia
szykuj sie, ze jak wrocisz bedzie inny tytuł

28.07.2013r.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości