Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-28, 07:27   #4081
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Przepraszam,że nie nadrabiam wszytskiego,ale dopiero wróciłam do domu Zdążyłam przeczytać,że Ewusia już urodziła, gratulacje Jeśli chodzi o mnie- spędziłam pół dnia w szpitalu. Najpierw miałam wizytę, a od rana mam pobolewanie brzucha jak przy 1 dniu okresu, do tego w drodze na wizytę ból wszedł też na dole pleców. No i było tego sporo,ale nieregularnie,myślałam że się zaczyna rozkręcać,ale potem przeszło. W każdym razie- naczekałam się 1,5godz w kolejce do lekarza, wchodzę w końcu, on patrzy cukry, wyniki moczu itp, bada mnie-w sensie brzuch i mówi że wypisuje skierowanie do szpitala na patologię ciąży Mówi że cukry mu się bardzo niepodobają, za niskie, pozatym białko w moczu znowu i ketony no i obrzęki stóp, ponadto podczas badania brzucha, brzuch był twardy jak skała, doktor stwierdził że nawet dziś w nocy mogę zacząć rodzić (oby nie ). No więc lekko wystraszona biorę skierowanie i idę na IP. Zrobili mi tam ktg (wsio ok, skurczy brak mimo pobolewania), badanie szyjki (zamknięta, długa), badanie moczu (po 20 min w pęcherzu wyszły tylko ciała ketonowe 40) i kazali wymienić glukometr,bo najpewniej ten zaniża cukry, odesłali mnie do domu. Zdziwiłam się,że tak olali skierowanie od lekarza (prowadzę u niego ciążę w przychodni przyszpitalnej),no ale w sumie to dobrze że nie musiałam zostawać. W poniedziałek mam iść na kolejne ktg i przyjść z wynikami cukrów z innego glukometru. 10.07 mam przyjść się położyć-jeśli do tej pory nic się nie będzie dziać.
wow ale miałaś dzień pełen wrażeń, dobrze że spokojnie możesz być jeszcze w domu

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Kurde powiem wam, ze nie podoba mi sie kp..moze jestem wyrodna matka. .na razie bede jechac na laktatorze, bo Hanka nerwus i nie umie zlapac a teraz co 2, 5h musze jej na opalanko odciagac
Cycki mnie bola jak nie wiem, sa ciezkie i twarde. W ogole jestem jakoś dziwnie skonstruowana i pod pacha zawsze mialam takie zgrubienie, które wygladalo na tluszcz a teraz widze ze to gruczoły, bo tam mega boli i porobily mi sie kulki
nie przejmuj się, nie jesteś wyrodną matką, nowa sytuacja, może się unormuje, może nie.... zobaczysz

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
ja po wizycie i jestem troche rozczarowana...mala ok wszystko z nia wporzadku..szyjka ma 9mm niecale wszystko jest gotowe,szyjka..lozysko... i wogole..mowil ze moge urodzic dzis a moge za tydzien ze teraz to zalezy od malej kiedy bedzie chciala wyjsc...mowil ze mozna oklady z samca robic(ale co mi z okladow jak wlozyl palec a mnie zabolalo dziwne pewnie dlatego ze tak nisko kest...)oczywiscie jest juz prawie mala na wylocie wiec nie mogl jej zwarzyc bo mowil ze na wage sklada sie kosc udowa brUszek i glowka a glowki nie dal rady zmierzyc tzn dwa razy mierzyl mowi ze idealnie sie mala.rozwija i glowke ma idealna ale nie moze jej zwarzyc(oszacowac wagi) i wyszlo ze mala wazy 3300z jakimis groszami wiec wsumie tyle co 2tyg temu ale mowil zeby sie nie sugerowac tym wogole i ze na jego oko mala ma 3600i zeby sie tego trzymac.mowil ze jak skurcze beda co 10 to mam jechac... itp czyli nic nowego...

Jest mi smutno nie nawidze czekac i myslalam ze powie mi cos wiecej chociaz czego moglam sie spodziewac?i ide spac bo juz kompletnie nie mam humoru ..dobranoc.

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
ojejku, wszystko ok u mnie!)

sorry dziewczyny
zaczęłam robić album i się tak wciągnełam, że dopiero teraz skończyłam i zerkam co u Was.
jutro pokaże Wam fotki

a poza tym u mnie spokój, nic ze mnie nie leci, skurczy brak, czuję się ok)
także to nie jest mój moment

Dzień dobry
jak zwykle źle spałam od 2 do 4 spałam w salonie przy otwartych drzwiach balkonowych bo nie dałam rady w sypialni, te swędzenie mnie zabije
myślę jednak, że to nie balsamy bo 3 dni niczym sie nie smarowałam a swędzi dalej

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 07:31   #4082
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
AGRAFKA ze co??? Wyznacznik macierzynstwa kp i sn... To my cc i te ktore nawet sn ale kp nie chca z roznych przyczyn jestesmy wyrzutkami, jestesmy wyrodnymi matkami i z nami sie lepiej nie zadawac... Wkurzylam sie... No! Dobrze ze dobrego humoru nie mialam bo znow w nocy od 2 do 5 nie spalam

Dzien dobry
Zaraz wstaje i jade z rana zalatwic kilka spraw niedaleko na szczescie a potem sie pakuje na wyjazd na wakacje 8 lipca :P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
tak brawoo bron mamuski

i pakuj pakuj walizy:P

---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
wow ale miałaś dzień pełen wrażeń, dobrze że spokojnie możesz być jeszcze w domu

nie przejmuj się, nie jesteś wyrodną matką, nowa sytuacja, może się unormuje, może nie.... zobaczysz

Dzień dobry
jak zwykle źle spałam od 2 do 4 spałam w salonie przy otwartych drzwiach balkonowych bo nie dałam rady w sypialni, te swędzenie mnie zabije
myślę jednak, że to nie balsamy bo 3 dni niczym sie nie smarowałam a swędzi dalej
a to nie komary Cię pogryzły?

żartuje...może coś co miała Oliath Ci się zaczyna, widział to lekarz?

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 07:32   #4083
czarownica1
Zakorzenienie

Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!

CYNAMONKU sciski i zaciski kciukowe nieustajace! CZEKAMY NA INFO CZY WYSZEDL CZY NIE... NA KAZDE INFO

EWUSIA dzis utulisz Tymusia. Mam nadzieje ze lepiej sie juz czujesz i wszystko zmierza ku najlepszemu
Pamietaj my chcemy zdjecia oczywiscie w dogodnym dla Ciebie momencie. Cieszcie sie najpierw soba

czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 07:34   #4084
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

Fiazo ..a można zrobić z tabeli (aktywności na wątku) jakis wykres??
By nam łatwiej było zaakceptować dziewczynki nowe co juz jakis czas ładnie się udzielają i je przyjąć do klubu, ale trzeba zrobić tak by było sprawiedliwie...

28.07.2013r.
Stary 2013-06-28, 07:44   #4085
jakierka
Zadomowienie

Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!

Lachryma, za bezpieczny tydzien. A ta pizza i bilety do kina to dla nas wszystkich, tak?

Czarownica, juz mialam Ci gratulowac wakacji, gdy przypomnialam sobie, ze Ty masz przeciez cc tego dnia Ciekawe czy po porodzie zbudynienie mozgu mija

---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ----------

Agrafka, ciekawe czy ta kolezanka ma juz dzieci? Oczywiscie nie zycze jej problemow z sn i kp, ale nie kazda ma tak latwo i mimo naszych checi zdaza sie, ze jestesmy skazane na cc lub tracimy mleko lub dziecko je nie przyjmuje. Nie wspomne juz o tych matkach, ktore swiadomie sie decyduja na cc czy mm. Nie ma to zadnego zwiazku z wyznacznikiem dobrej matki. Wedlug mnie dobra matka, to szczesliwa matka, ktora nie zapomina tez o potrzebach dziecka.

Stary 2013-06-28, 07:48   #4086
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
no znam, i to fajne jest, ale dzis mi kuzynka powiedziala ze ona od dawna obstawia ze ja czerwcowa bede, Tz jak zawsze taki spokojny "mamy czas kochanie do 15 zdazymy" tak mi wali teksty zebym torbe spakowała bo nigdy nic nie wiadomo i sie dzoiwnie usmiecha... i tak jeszcze kilka osob co powiem Ci mocno mnie irytuje, nagle wszyscy bawią się w proroków... głowna atrakcja...
To przyjmuj zakłady. Chociaż trochę kasy wpadnie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Wklejam obiecany kącik Laurki
Śliczny

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Moja rozmowa z mężem. Wrócił z pracy, zjadł obiad. Zabrałam talerz i mówię:

Ja: Daj. Pozmywam od razu.
Mąż: Dziękuję kochanie i wiesz co?
Ja: Co?
Mąż: Dziś Cię dziabnę!

Mam najbardziej romantycznego i subtelnego męża na świecie
Jakoś to przełknę. Ważne, że zostanę dziabnięta.
I jak, podziabana jesteś?

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Co do odwiedzin to moja teściowa przyszła na porodówkę
Że też położne jej nie wygoniły
A potem jak nas w piątek wypisali to przyjechała o 20 i siedziała do 22
No kobieta z wyobraźnią

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
[COLOR="Red""]Mamy Tymoteuszka! Urodził się o 13.10. Waży 3050 g i ma 52 cm. Ja na razie leżę unieruchomienia i maluszka dostanę dopiero rano.[/COLOR]
dla Ciebie i Tymusia!!!! Teraz czekamy na zdjęcia!!!

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Wcześniej miał obiecane ze na początku lipca dostanie cześć urlopu, ale kolega z pracy jest od dzis na chorobowym przez miesiac i TZ musi przejąć jego obowiązki
Może wybierzecie się gdzieś na weekend? Zawsze to lepsze niż nic

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
No dobra nadrobiłam i teraz relacja z wizyty

Cóż mogę powiedzieć..wszystko ok Mały nadal rośnie średniaczkowo..ciężko było go zmierzyć na monitorku, bo już się brzuszek w kadrze nie mieści Gin powiedział, że Mały waży 2600-2700g..w razie gdyby miało dojść do szybszego rozwiązania na pewno sobie poradzi Aczkolwiek nie wygląda na to by w najbliższym czasie miał opuścić apartamencik. Łożysko nadal II stopnia, szyjka zamknięta, długa.. niewielkie w niej zmiany. (Szczerze powiem, że trochę się zawiodłam, bo myślałam, że jednak coś tam drgnęło i będę miała szansę na szybszy poród ). Serduszko ładnie pyka, moje ciśnienie też ok. 125/75. Opuchniętymi stópkami kazał się nie przejmować, wyniki krwi i moczu mu się podobały, a spadek hemoglobiny tłumaczył tym, że Mały w tym okresie ciąży mógł jeszcze sporo żelaza podbierać. Mam dokończyć opakowanie żelaza i już nie łykać (zostało mi na tydzień).
Pobrał mi wymaz na GBSa- wtorek lub środa powinny być wyniki.
Za 2 tyg. mam przyjść na KTG plus mini wizyta/konsultacja (zapłacę 90zł, a nie 140 jak do tej pory )
Zwolnienie wystawił mi do 30 lipca, gdzie termin mam na 27 lipca..super

Wróciłam do domu, zjadłam, zachciało mi się haftować.. poszłam do kibla i zamiast tego mnie przeczyściło

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

się robi
za wizytę

Cytat:
otworzyli sklep i sprzedali mi kapustę A le mam marzenia w tym macierzyństwie
Możesz też spróbować okłady chłodzące do kupienia w aptece A na już cycki wsadź pod prysznic I masuj

Witam się w 38tc!!!
Lachryma, Teso- odrazu Wam też za tydzień

WOJTUŚ

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2013-06-28 o 07:50
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 07:53   #4087
Agrafka86
Wtajemniczenie

Czarownica tak właśnie mi mówi i najgorsze jest to, że ja nie dam rady sn muszę mieć cc i ona o tym wie. Przykre to jest. Ale dla mnie to nie jest żaden wyznacznik!

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Skylie za tydzień!

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 07:54   #4088
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
a to nie komary Cię pogryzły?
żartuje...może coś co miała Oliath Ci się zaczyna, widział to lekarz?
komary to przynajmniej znaczą skórę
a to czysta skóra i swędzi, coś próbowałam szukać na necie, dziewczyny piszą, że może to być od rozciągania się
przyjemnie nie jest ale jakoś wytrzymuję... do porodu coraz bliżej
jeszcze będę próbować podwójne płukanie ... może proszek

Cytat:
Fiazo ..a można zrobić z tabeli (aktywności na wątku) jakis wykres??
By nam łatwiej było zaakceptować dziewczynki nowe co juz jakis czas ładnie się udzielają i je przyjąć do klubu, ale trzeba zrobić tak by było sprawiedliwie...
już wcześniej na tym myślałam i można by tylko muszę pokombinować

Synek
Stary 2013-06-28, 07:55   #4089
Agrafka86
Wtajemniczenie

Jakierka, ma córę i karmi ją piersią, powiedziała, że nie wyobraża sobie odebrać małej takich wartości jak jej naturalne mleko... I musiałaby byc głupia, żeby karmić Małą chemią.

09.07.2011 Żona

Stary 2013-06-28, 07:56   #4090
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Witam się w 38tc!!!

a ja się witam w 35tc

Synek
Stary 2013-06-28, 07:58   #4091
Agrafka86
Wtajemniczenie

Fiazo to Tobie również za tydzień.

09.07.2011 Żona

Stary 2013-06-28, 08:03   #4092
madi82
Zakorzenienie

Cytat:

już wcześniej na tym myślałam i można by tylko muszę pokombinować
jeśli Ci się chce...to wierzę w Ciebie nasz skubańcu tabelkowo-wątkowy

28.07.2013r.
Stary 2013-06-28, 08:03   #4093
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
a co stoi Wam na drodze?
Brak urlopu TZ-a

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Ide sie kąpac,podszykowac kape w razie czego I musze dzis jeszcze dopakowac wode,biszkopty i fartuch dla Tza bo mu dzis na porodzik sprawiłam za 3,75

Stwierdził ze jeszcze zostanie pomylony z lekarzem i poproszą go o badanie pacjentek ten to ma pomysły
A po co fartuch? U ciebie w szpitalu wymagają?

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość

Szkoda, ze morze odpada Moze macie w poblizu jakies jeziora, rzeczke?? Sprobojcie zrobic jakis dluzszy piknik czy cos w tym stylu, zawsze to jakis odpoczynek od miasta.
Wiesz co wlasnie sie nie da...m.in chce "uciec" przed teściowa, TZ-a praca. Chce być zbyt daleko zeby mogli dzwonić prosić o pomoc przy czymś tam. Teściowa to ma chyba jakiś radar i zawsze robi sie cieżko chora jak mamy dzień wolny
No i TZ...nie wiem jak wasi mężowie, ale moj jak jest np. weekend i odpoczywamy na działce to ciagle cos tam robi, remontuje, chce wracać do domu bo tyyyyle rzeczy mógłby zrobić bo ma wolne. A ja chce zeby sie wyciszyl i nie myślał o tym ze cos jest do zrobienia..

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
ooj, to pewnie kolega sobie nie zaplanował choroby.. może jednak coś się uda, chociaż jakiś weekendzik..
Ja nie mam żalu do jego kolegi, przypadek. Ciagle myśle moze uda sie cos wykombinowac. Wczoraj poplakalam sie TZ, przejął sie i dzis ma gadać jeszcze raz z szefem

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość

tez sie tego obawiam, tż na urlopie a jak Franuś sie zdecyduje to pewnie urlop sie skonczy

doskonale Cie rozumiem, tez bym sie gdzies wyrwala. A na chwile obecna zepsul sie nam samochod jakies pieniadze odlozone mamy, ale na pewno nie stac nas aby kupic teraz samochod...
No to beznadziejny moment sobie auto wybrało, ech. Jak bedziesz wracać ze szpitala? Oby sie wszystko jakoś ułożyło

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Przepraszam,że nie nadrabiam wszytskiego,ale dopiero wróciłam do domu Zdążyłam przeczytać,że Ewusia już urodziła, gratulacje Jeśli chodzi o mnie- spędziłam pół dnia w szpitalu. Najpierw miałam wizytę, a od rana mam pobolewanie brzucha jak przy 1 dniu okresu, do tego w drodze na wizytę ból wszedł też na dole pleców. No i było tego sporo,ale nieregularnie,myślałam że się zaczyna rozkręcać,ale potem przeszło. W każdym razie- naczekałam się 1,5godz w kolejce do lekarza, wchodzę w końcu, on patrzy cukry, wyniki moczu itp, bada mnie-w sensie brzuch i mówi że wypisuje skierowanie do szpitala na patologię ciąży Mówi że cukry mu się bardzo niepodobają, za niskie, pozatym białko w moczu znowu i ketony no i obrzęki stóp, ponadto podczas badania brzucha, brzuch był twardy jak skała, doktor stwierdził że nawet dziś w nocy mogę zacząć rodzić (oby nie ). No więc lekko wystraszona biorę skierowanie i idę na IP. Zrobili mi tam ktg (wsio ok, skurczy brak mimo pobolewania), badanie szyjki (zamknięta, długa), badanie moczu (po 20 min w pęcherzu wyszły tylko ciała ketonowe 40) i kazali wymienić glukometr,bo najpewniej ten zaniża cukry, odesłali mnie do domu. Zdziwiłam się,że tak olali skierowanie od lekarza (prowadzę u niego ciążę w przychodni przyszpitalnej),no ale w sumie to dobrze że nie musiałam zostawać. W poniedziałek mam iść na kolejne ktg i przyjść z wynikami cukrów z innego glukometru. 10.07 mam przyjść się położyć-jeśli do tej pory nic się nie będzie dziać.

pytanko do ciebie,może się orientujesz jak to jest jak przychodzi się w dniu terminu i kładą wtedy z powodu cukrzycy ciążowej? Chodzi mi o to,czy jak już położą to wywołują odrazu poród lub robią cc jak się nie udaje wywołać, czy poprostu kontrolują i czekają ileś aż się samo zacznie rozkręcać?
Ale miałas dzień dziwne z tym skierowaniem....
Jak ci idzie dietka? Juz jest łatwiej?
Co do cukrzycy i porodu, to moj gin kieruje mnie do szpitala 2 tyg przed TP na wywołanie. Wszystko zależne jest od wagi Majeczki, jeśli będzie sporo rosła to cc.

Cytat:
Ewcia GRATULACJE Witamy Tymusia po drugiej stronie brzuszka A Ty Kochana odpoczywaj:ju pi:

A ja marzę już tylko o tym, żeby była 7... otworzyli sklep i sprzedali mi kapustę A le mam marzenia w tym macierzyństwie
Masz nawał mleczka? Oby kapucha pomogła na bolace piersi
Powiedz nie masz problemów z odbijaniem małego po jedzeniu? Nie ulewa?
Cytat:

Dzień dobry
Ale ci współczuje kochana tego swedzenia, skad to paskudztwo
Jak dasz radę to pospij troszkę w dzien

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 08:04   #4094
madi82
Zakorzenienie

Cytat:

I jak, podziabana jesteś?
też będę wścibska....Anulka i co i co...dziabnął?:P :P :P

28.07.2013r.
Stary 2013-06-28, 08:11   #4095
misiaczka555
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Spalo mi sie dość dobrze tylko krótko, bo kumpel TZ siedział u nas do pozna wczoraj.
TZ teraz w pracy, ja skończyłam sniadanie (kanapki z serem, szynka i ogorkiem zielonym), kończę zielona herbatę i bede sie zbierać na ryneczek po truskawki bo juz 3 dni ich nie jadłam
Moze dostanę tez dobre szparagi na lunch...zobaczymy.

brawa za wszystkie nowe tygodnie
za wizyty
I buziaczki dla wszystkich watkowch dzieciaczkow, mam nadzieje ze dały mamusiom pospac

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-06-28, 08:12   #4096
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
En, wczoraj wieczorem mialam to co Ty- mala mi tak gmerala nisko, ze mialam wrazenie, ze moja szyjka zostanie rozerwana na strzepy :/ az w niektorych momentach zginalam sie w pol. mam nadzieje, ze dzis sobie odpusci takie przyjemnosci

poza tym witam sie w 38 tygodniu, czyli ciazy donoszonej, wynoszonej, obnoszonej i zanoszonej
z tej okazji dzis wieczorem pizza na miescie, a potem kino
.
Dwa tygodnie temu zazdrościłam Wam tych wszystkich objawów... A teraz dziękuję Bogu, że mnie ominęły

A z kinem to uważaj... bo na majowych była taka co po kinie na porodówkę pojechała
Cytat:
a co sie dzieje, co bedziesz nia obkładas Margosiu?
Taki mam zamiar...
To w połogu podobno lepsze niż okłady z samca
Cytat:
AGRAFKA ze co??? Wyznacznik macierzynstwa kp i sn... To my cc i te ktore nawet sn ale kp nie chca z roznych przyczyn jestesmy wyrzutkami, jestesmy wyrodnymi matkami i z nami sie lepiej nie zadawac... Wkurzylam sie... No! Dobrze ze dobrego humoru nie mialam bo znow w nocy od 2 do 5 nie spalam

Dzien dobry
Zaraz wstaje i jade z rana zalatwic kilka spraw niedaleko na szczescie a potem sie pakuje na wyjazd na wakacje 8 lipca :P
A co do nocnego snu to może Lokatorek chce Cię już po prostu przyzwyczaić?

A propos wakacji... no to sobie wypoczniesz
Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Czarownica, juz mialam Ci gratulowac wakacji, gdy przypomnialam sobie, ze Ty masz przeciez cc tego dnia Ciekawe czy po porodzie zbudynienie mozgu mija
Moje nie minęło
Poszłam wczoraj z Gluciątkiem na spacer i jak to zwykle ja znów zapomniałam Sierści Dobrze, że chociaż Gluciątko zabrałam
Cytat:
Możesz też spróbować okłady chłodzące do kupienia w aptece A na już cycki wsadź pod prysznic I masuj

Witam się w 38tc!!!
za tydzień
Imię w końcu wymyślone? Zaakceptowane?
A za każda radę dziękuję z osobna
Będę je wcielać w życie Na razie jest lepiej po całonocnej walce Pana Piotra z piersią, ale kapusta już leżakuje w lodówce
Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Czarownica tak właśnie mi mówi i najgorsze jest to, że ja nie dam rady sn muszę mieć cc i ona o tym wie. Przykre to jest. Ale dla mnie to nie jest żaden wyznacznik!
Powiedz jej, że dla Ciebie najważniejsze jest zdrowie Malucha anie jej fanaberie, a od osądzania tego co jest dobre jesteś Ty i Twój lekarz a nie jakaś przypadkowa kobieta
Cytat:
Jakierka, ma córę i karmi ją piersią, powiedziała, że nie wyobraża sobie odebrać małej takich wartości jak jej naturalne mleko... I musiałaby byc głupia, żeby karmić Małą chemią.
Trzeba było pogratulować, że nie miała problemów i życzyć, żeby jej nie dotknęły! Ale nie myślę, żeby się zreflektowała... widocznie Mała zabrała jej w ciąży cały mózg a nie tylko pół

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 08:13   #4097
madi82
Zakorzenienie

Dziewczynki gratulacje za nowe tygodnie!!!!

Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty (w tym moja)

Za przepsane noce
za dobry humor

za porodziki oby dziś coś było....

za dziabnięcia o ile takowe były

za Tymusia i spotkanie z mamusią

Za CYNAMONKÓW ...za wszystko co im trzeba!!!!

i tak wogole...bierzcie jak trzeba

28.07.2013r.
Stary 2013-06-28, 08:14   #4098
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ci współczuje kochana tego swedzenia, skad to paskudztwo
Jak dasz radę to pospij troszkę w dzien
nie wiem, ale w dzień staram się nie spać bo potem nocą może być gorzej, przesypiam ok 7-8h
chyba taka moja natura w dzień jest ok, jak wieczór się zbliża to się zaczyna

Cytat:
jeśli Ci się chce...to wierzę w Ciebie nasz skubańcu tabelkowo-wątkowy
dzięki przyda się wiara we mnie

Synek
Stary 2013-06-28, 08:20   #4099
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
a ja się witam w 35tc

Cytat:
Masz nawał mleczka? Oby kapucha pomogła na bolace piersi
Powiedz nie masz problemów z odbijaniem małego po jedzeniu? Nie ulewa?
Na szczęście tylko w jednym cycku W sumie to jeszcze nie bolało, na razie tylko jeden jest o połowę większy od drugiego i strasznie twardy, ale Pan Piotr jakoś działa więc dajemy radę To jego ulubiony i dużo dłużej z niego ssie i to pewnie stąd?!
Co do odbijania to bardzo rzadko mu się odbija- położna powiedziała, że przy KP jest to normalne, bo mniej powietrza łapie A z ulewaniem na razie też nie mamy problemu chyba tylko dwa razy się zdarzyło i to takie minimalne porcje... Ale nie będę chwalić- bo to się potem źle kończy
Cytat:
I buziaczki dla wszystkich watkowch dzieciaczkow, mam nadzieje ze dały mamusiom pospac
U nas na odwrót- Dziecko śpi a matka z uporem maniaka Go ciągle budzi

Mały
Stary 2013-06-28, 08:27   #4100
skylie
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:

a ja się witam w 35tc

Ciekawe ci tam u Cynamonka

Jestem w 39 tc a nie 38

WOJTUŚ

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2013-06-28 o 08:31
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 08:30   #4101
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:

Na szczęście tylko w jednym cycku W sumie to jeszcze nie bolało, na razie tylko jeden jest o połowę większy od drugiego i strasznie twardy, ale Pan Piotr jakoś działa więc dajemy radę To jego ulubiony i dużo dłużej z niego ssie i to pewnie stąd?!
Co do odbijania to bardzo rzadko mu się odbija- położna powiedziała, że przy KP jest to normalne, bo mniej powietrza łapie A z ulewaniem na razie też nie mamy problemu chyba tylko dwa razy się zdarzyło i to takie minimalne porcje... Ale nie będę chwalić- bo to się potem źle kończy

U nas na odwrót- Dziecko śpi a matka z uporem maniaka Go ciągle budzi
Ale ty masz fajnego tego synka, od początku ciazy nie sprawia ci problemów i teraz tez. Kochany ciekawie musisz wyglądać z jednym cyckiem większym

Zapomniałam wczoraj napisać, ze idę z teściowa i jej koleżanka i koleżanka do teściowej przy mnie o mnie "A. wcale nie jest taka gruba w tej ciazy" yyyyyy to o kobiecie w ciazy mozna mówić ze jest gruba? Przecież jej brzuch to dzidzius w środku a nie tłuszcz

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-06-28, 08:33   #4102
aremalgos
Rozeznanie

Dzień dobry porannie
ja juz po sniadanku, zrobilam sobie owsiankę z bananem, truskawkami i jogurcikiem nat. do tego inka
nadrobiłam Was i myslę co by tu zrobić żeby żeby dzień chociaz trochę produktywnie spedzić. może poprasuje

Ewusi gratuluję Tymusia, i trzymam kciuki za kolejne porodziki
Stary 2013-06-28, 08:33   #4103
Agrafka86
Wtajemniczenie

Gratuluję wszystkim nowych tygodni, bardzo mocno trzymam kciuki za wizyty i czekam na informacje po nich. Ja teraz idę, bo obiecałam mamie wybrać papiery z ZUS-u. No to teraz muszę iść, a deszcz leje u mnie dzisiaj. Do później Brzusie, Mamusie i Dzieciaczki Kochane!

09.07.2011 Żona

Stary 2013-06-28, 08:35   #4104
madi82
Zakorzenienie

zapraszam klubowiczki do okrągłego stołu w klubie!!! debata trwa

28.07.2013r.

Edytowane przez madi82
Czas edycji: 2013-06-28 o 08:55
Stary 2013-06-28, 08:36   #4105
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:

Jestem w 39 tc a nie 38
Ha ha ha
Więc jeszcze większe gratulacje
Cytat:
Ale ty masz fajnego tego synka, od początku ciazy nie sprawia ci problemów i teraz tez. Kochany ciekawie musisz wyglądać z jednym cyckiem większym

Zapomniałam wczoraj napisać, ze idę z teściowa i jej koleżanka i koleżanka do teściowej przy mnie o mnie "A. wcale nie jest taka gruba w tej ciazy" yyyyyy to o kobiecie w ciazy mozna mówić ze jest gruba? Przecież jej brzuch to dzidzius w środku a nie tłuszcz
Przez grzeczność nie zaprzeczę, powiem nawet więcej- sama sobie zazdroszczę

A o reszcie to już chyba nawet szkoda słów

Mały
Stary 2013-06-28, 08:36   #4106
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:

yyyy milusio, zero taktu
ja czasem płaczę moję Tżtowi że jestem gruba i nie mam sie w co ubrać, to zawsze mi mówi, że żadna kobieta w ciąży nie jest gruba !!!

Kupiłam sobie wczoraj w pepco stanik sportowy, spałam dziś w nim - fajny jest, wygodny.
Stary 2013-06-28, 08:36   #4107
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Dzień dobry w ten słoneczny dzień

nadrabiam z herbata z miodem. Ostatnio jakoś sama mi nie smakuje, a pozwalam sobie na luksus jej picia (czarna..taka średnio mocno) tylko rano 1-2 kubki. W porównaniu z tym ile piłam wcześniej i jakie mocne to sama się sobie dziwię, że udało się tak bezboleśnie ją ograniczyć.
Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość

Elaine
ja nie chce być złośliwa, ale Ty tez już bys się mogla wziąć za rodzenie a nie dziewczyny poganiasz
haha.. spoko.. to trzeba rozmawiać z moim dzieckiem. Ono chyba się jednak zdecydowało wychodzić w terminie, nie wcześniej.

Cynamonkowa: dawaj znać ze szpitala, co teraz. Jak sobie poczytałam, to jestem mocno zaskoczona, że tak sobie odpuszczają w szpitalu.. u nas, jak to któraś napisała, nie daliby CI wyjść i na pewno coś by próbowali robić.

Fiazo: jak idzie z frontami?

Surka: jak remont?

stokrotka: czyli jesteś już przygotowana do przyjścia Malucha?

Baloniku: ładne przejścia miałaś, mam nadzieję, że skurcze trochę odpuściły i czujesz się lepiej?

tweed: tysia pięknie skomentowała Twoje zdjęcia oooj dużo w tym prawdy!

Karolajn: mówi się, że nic na siłę.. pamiętaj też, że w szpitalu jest bardziej nerwowo, nie możecie sobie ustalić swojego rytmu, bo sama piszesz, że Hania ciągle na naświetlania jest zabierana. Mogę Ci tylko podpowiedzieć, na przykładzie koleżanki, która pod koniec kwietnia urodziła - mniej więcej po takim porodzie jak Twój - odeszły wody, czekali, po 48 godzinach cc, Mały średnio chciał ssać.. i powiem Ci, że uparła się na kp..na początku po wyjściu karmiła większość butlą, a teraz jak z nią rozmawiam, to większość piersią. Mówi że nawet się przy tym nie natargała.. ale dużo lepiej szło w domu niż w szpitalu i to też nie było jak widać od razu. 3mam kciuki cały czas! z tymi kulkami to zgłoś koniecznie lekarzowi i położnym!

Dotkaa: doskonale rozumiem to rozczarowanie.. wczoraj tak naskoczyłam na mamę jak dzwoniła, że szkoda gadać. Ale normalnie jako jedyna ostatnio chyba nie rozumie, że nie chcę słyszeć pytania (to dzisiaj nie rodzisz? czy jednak coś z tego będzie?). Jak jej tłumaczyłam, że gdybym sama wiedziała, to byłabym szczęśliwa, ale nie wiem. Jak się czegoś dowiem, cos się zacznie dziać, to na pewno dam znać, a póki co nie chcę słyszeć tego pytania bo mnie drażni. A ona na to, że jej się wydaje, że to ona mnie drażni ostatnio... i że w takim razie to nie będziemy rozmawiać. Normalnie foch. Ręce mi opadły. Jak dziecko.. Masakra. Wiem, jak to zabrzmi, ale nawet moja teściowa, która jest kochana, ale czasami coś palnie, nie pyta.

oliath: dla Ciebie też kciuki za kp!

MArgosia: nawał, że kapusta potrzebna? zapomniałaś o Sierści? biedactwo (Sierść oczywiście), jak ona w ogóle przechodzi to wszystko?

lachryma: brawa za tygodnie!

Perse: jak tam w domku z Arturkiem?

Belle: halo halo?

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 08:37   #4108
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:
zapraszamy do okrągłego stołu w klubie dziewczynki!!! debata trwa
ale o co chodzi?
Stary 2013-06-28, 08:37   #4109
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję wszystkim nowych tygodni, bardzo mocno trzymam kciuki za wizyty i czekam na informacje po nich. Ja teraz idę, bo obiecałam mamie wybrać papiery z ZUS-u. No to teraz muszę iść, a deszcz leje u mnie dzisiaj. Do później Brzusie, Mamusie i Dzieciaczki Kochane!
Dzwonie do zus-u od 0,5 godziny i ciągle zajęte ale już tylko 7 połączeń przede mną

Mały
Stary 2013-06-28, 08:41   #4110
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
ale o co chodzi?
jak jest problem,albo któraś chce pomarudzić to debatujemy tam a nie na forum (gdzie więcej obcych/szpiegów itp)

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
Dzwonie do zus-u od 0,5 godziny i ciągle zajęte ale już tylko 7 połączeń przede mną
7 tylko...kobieto, Zusowianki zrobiły kawkę, trzeba obgadać wczorajszy dzień...daj im szanse:P dzwon po 9:P

28.07.2013r.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości