Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1. - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-27, 22:35   #3811
Dragusia88
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
my "czytamy" cały czas te kontrastowe i zwykłe Dla mnie ważne jest, żeby na stronach było coś, o czym mogę opowiadać
A propos - dorzucę fotkę mojego czytelnika Zdjęcie kiepskiej jakości bo z tel, do tego Fi jakiś taki skulkowany w foteliku i z dziwną buziunią...ale czytanie jest!
wow!!!
Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
ja mam vita d i tez jakos ciezko -krece,krece a one sie ciągną i ciągną ....
o dzieki, widze jak wiekszosc
Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
moje dziecko powaliło mnie na łopatki:
włozyłam Oliwie do hustawki i zaczelam cwiczyć z mel B, po jaki 5 minutach zerkam na małą - a ona takie wielkie oczy ze zdziwienia i patrzy co ja wyczyniam miała taką minę że zaczełam się histerycznie smiac i nie byłam w stanie dokończyć - w związku z powyższym kolejna próba wieczorem jak już Olcia uśnie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
ja mam bioaron, chyba są ok, bo tż nie narzeka
dzieki

Cytat:
Napisane przez Lady_Aga Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Mam pytanie do mam karmiących piersią.. czy macie zamiar rozszerzyć dietę Waszych pociech po 4 miesiącu? Czyli np. wprowadzenie kaszek czy też pierwszych warzyw (np. marchewka). Różne rzeczy piszą na ten temat i nie wiadomo do końca co i jak.. Jestem ciekawa co Wy o tym myślicie.
po 5 gluten, po 6 jedzonko
Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
a! zapomniałam ,od 2 dni jestesmy na pampkach 4+ . są tylko odrobinke wieksze od zwykłych 4 .
, a co tym razem od srody?
Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Laseczki pytanie mam o włosy ale nie swoje tym razem Czy wycieranie włosków u dzieci to polega na wypadaniu całych włosów??? bo Miśka się linieni jak kot. Pełno włosów ale całych w wózku, na poduszce. Nie wiem czy to normalne??? kazdy mowi wycierają się no ale jak?
nie wiem to az tyle ich ma?
Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Bioderka ok.

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
no ale pochwalem sie wam - bo nie wszytskie macie fejsa
soba i Emilianem - dzis Ladnie cwiczyl lezenie na brzuszku az sama bylam w szoku bo ost czasu tylko dotknol podlogi i byl RYK

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Aha, i dziś wreszcie zdarzyło się to, co niektórym z Was już - Krzyś uśmiechnął się do mnie pełną gębusią "zza cyca" "D

noi i mi ucielo cytaty

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Wróciliśmy z wizyty. Z bioderkami wszystko ok!

Cytat:
Dziewczyny! W końcu! Mamy wagę! I to piękną - 6,1kg Poza tym zdrowy jak rybka i zaszczepiony...

Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość
Ja mam z IBUVIT - kapsułki dobrze się otwierają.
Za opakowanie (30 kapsułek) dałam 12.90
dzieki

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-27, 23:24   #3812
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
A! Była dziś u mnie przyjaciółka w ciąży, termin ma za 3 tyg. Ale jej zazdroszczę tego brzuszka, tęsknię za moim... ale na poczekalnię dopiero za 4-5 lat.
Też już tęsknię za poczekalnią...
Jeszcze z rok

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Kasia ja właśnie też w podobnym temacie mam pytanie: bo Olcia cały cza strzyma piąstki w buzi , dodatkowo ssie palec albo dwa - w zależności jak se wsadzi i też nie wiem czy wyciągać jej (bo jak wyciagam i daje smoczka to i tak go wypluwa) boje sie ze jej to w nawyk wejdzie i bedzie ssać palca
Dołączam do klubu matek dzieci z fiksacją oralną

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
ufff nadrobiłam...miałyście tyle nie pisac gaduły!!
My po szczeieniu, Kacper wazy 8600g, szczepienie zniosl dzielnie, na moje pyt. co robic z tym wrzaskiem przy karmieniu p. dr stwierdzila, ze syn jest pączkiem i nic...i ze moze jest przejedzony...ale on placze po 2min ssania, czaem niej..najadał by sie w takim sprinterskim tempie?ja mowie, ze wydaje mi sie, ze ma wzdecia,a ona, ze mozliwe, bo jest bardzo ruchliwy i wystarczy ze przy jedzeniu sie powierci i wzecia gotowe...ehh kupilismy zie espumisan-bedzie widac. DObrej nocki!
i

Daj znać, czy Espumisan działa... My mamy, jeszcze nie stosowaliśmy.

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
mojego chrzestnego pediatry dzis nic nie przebije
dzownilam skonsultowac nowy lek jaki zapisano Malej i przy okazji chcialam zapytac bo mnie zaniepokoilo ze w nocy Mala nie chce jesc.
Odpowiedz wujka: Aga no musisz isc do sklepu kupic gromnice wielkosci jak Natalka i pojechac na pielgrzymke do czestochowy i zapalic powinnas sie cieszyc bo masz spokoj i nie bedziesz musiala wstawac w nocy do 5 roku zycia jak co poniektore matki

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Ochrona niewystarczajaca patrzac na ewentualne skutki uboczne poszczepienne.
A jakie te skutki uboczne są? I kiedy się pojawiają?

---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ----------

Skończyłam 124 str i chyba na dziś koniec

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
polecam www.rodzinny.gov.pl mamy 6 tyg na 100000%. Moje kadry nie robia problemów

Nie wchodzi mi ten link :(

No i ma 62,5 cm i 5150 cm więc to taki kurczak mały z niej

dla Kurczaka
Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Łoo mnie to samo, myję lecą, czeszę lecą na łóżku pełno na podłodze to samo aż dziwne że jeszcz nie ołysiałam

A jeszcze co, w ciąży mi włosy na nogach tak szybko nie rosły i miałam spokój a teraz co dwa dni i busz na nogach masakra
W temacie włosowym - mi na nogach prawie nie rosną, chyba jeszcze mniej, niz w ciąży
Ale za to na głowie mi się szybko przetłuszczają - w ciąży spokojnie myłam co tydzień, teraz muszę co 3-4 dni, jak kiedyś...

Cytat:
Pora ściągnąć piżamkę i założyć coś wyjściowego. Za godzinkę jedziemy do lekarza Najpierw Fi, potem ja. A potem odbieram wczorajsze roboty na mieszkaniu - mamy już podłogi wsżędzie prócz salonu Pomalowane wszystko - w tym nasz szalenie zielony salon hihih
za lekarzy i gratulacje za mieszkanie

Cytat:
A tak w ogóle prosze o trzymanie kciuków. Idziemy dziś na wizytę kontrolną z bioderkami, bo Mała była szeroko pieluszkowana. Oby było ok...
choć już po jesteście

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Ja tak na szybko z pytaniem. Filip w nocy paznokciami porobił sobie ranki na głowie mogę to przemyć oktaniseptem? Czy niczym nie ruszać?
Krzyś ciągle się drapie (nie daje sobie obciąć pazurków, to Go budzi i się wyrywa , więc muszę kombinowac ostro, więc często ma jakieś nieprzycięte), niczym nie smaruję, goi się jak na niemowlaku

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Kurde, jak mam krótkie włosy, to zawsze zapuszczam, a jak już mam dłuższe, to mnie wkurzają i chce mieć krótsze. Ech... bycie kobietą jest naprawdę trudne...

z tymi włosami na nogach to chyba tak specjanie , bo wiadomo, jak ciężko ogolić nogi jak się własnych stóp nie widzi

W końcu matka natura też kkobieta, wiedziała, co robi
Podwójne

Dobranoc, dogonię Was (może ) jutro
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-27, 23:27   #3813
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Też już tęsknię za poczekalnią...
Jeszcze z rok

Dołączam do klubu matek dzieci z fiksacją oralną

i

Daj znać, czy Espumisan działa... My mamy, jeszcze nie stosowaliśmy.

---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ----------

Skończyłam 124 str i chyba na dziś koniec

W temacie włosowym - mi na nogach prawie nie rosną, chyba jeszcze mniej, niz w ciąży
Ale za to na głowie mi się szybko przetłuszczają - w ciąży spokojnie myłam co tydzień, teraz muszę co 3-4 dni, jak kiedyś...

za lekarzy i gratulacje za mieszkanie

choć już po jesteście

Krzyś ciągle się drapie (nie daje sobie obciąć pazurków, to Go budzi i się wyrywa , więc muszę kombinowac ostro, więc często ma jakieś nieprzycięte), niczym nie smaruję, goi się jak na niemowlaku

Podwójne

Dobranoc, dogonię Was (może ) jutro
to i tak super, bo ja codziennie musze myć
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-28, 06:35   #3814
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
pytałam osttanio pediatry, w piatym miesiacu nie pozniej niz po 6 pol-do całej lyczeki kaszki i kilkakropel soku z marchwii. na razi tyle.
Mi pediatra też kazał w połowie 5 miesiąca zacząć dawać po 1 łyzeczce kaszki z glutenem. Tylko tak się zastanawiam bo na opakowaniu kaszki manny z Nestle pisze zeby dawać 2-3 łyżeczki. I czy taka kaszka rożni się bardzo od zwykłej manny bo czytałam na innych forach, ze właśnie taką zwykłą podają niemowlakom.

Sorce
co do ilości mleka jaką Fifi potrafi wypić to jestem w szoku Mój to coś czuję, że będzie niejadkiem, wypija 60ml, czasem 90ml. Raz tylko mu się zdażyło 130ml.

Cytat:
Aha, i dziś wreszcie zdarzyło się to, co niektórym z Was już - Krzyś uśmiechnął się do mnie pełną gębusią "zza cyca" "D
Piękny widok

Cytat:

A Maksio powstał 25 lipca a dzień później wyszedł z mama na RYSY czyli dlatego teraz tak macha nóżkami bo pewnie cały czas po górach by chodził hihihi
dlatego na urlopik do Zakopanego jedziemy za tydzień będziemy nasze ukochane góry podziwiać.
Ja się dowiedziałam, końcem lipca a w pierwszy weekend sierpnia byliśmy w Zakopanem
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-28, 07:00   #3815
Luna0
Zakorzenienie

Dzien dobry
Mowilam ze moje dziecko zdziwnialo, marudzil wczoraj caly dzien, zasnal na macie gdzie mu wszystko grzechotalo jak tylko sie poruszyl. Wyszlam wczoraj wieczorem na piwo to po 2minutach zaczal gledzic I tz musial go usypiac, a zawsze na noc spi pieknie a teraz spi w takiej pozycji ze trudno mi opisac ale buzia przy cycu I kleka na mnie

]
Cytat:
Pepti pierwszy raz miałam na recepte ale na 100% , teraz kupuję już bez recepty i płace tyle samo czyli 22,02 za puszkę 450.
Żeby miec refundowane to musiałabym alergologa odwiedzić i zaswiadczenie wziasc i wtedy pediatra wypisałby mi ze zniżką :/

Moja dostawała HA ale dostała plam czerwonych na ciele , popuchly jej rece i nozki i miała opuchniete gardlo i kazano nam dawac jej Bebilon Pepti bo to hydrolizat białka krowiego. Oprócz pepti jeszcze nutramingen jest ale nie wiem jak on cenowo wypada, ale on chyba tylko na recepte jest choc nie jestem pewna.
to bardzo tanio bo wychodzi taniej niz ha.. a wczesniej kosztowalo ogromne sumy dlatego tak ludzie blagali o refundowane
Zastanawiam sie czy jak bede dokarmiac to probowac ha czy odrazu pepti, musze lekarki zapytac

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Maria28, najlepszości!

Mam banana jak stąd do Chin
Pani neurolog bardzo zadowolona z Miśka boshe jaki kamień mi spadł z serca... asymetrię zlekcewazyla (bo jesli rehabilitujemy, to wszystko OK), za to wychwaliła mi syna bardzo. że pogodny (tja...), że nad podziw kontaktowy, że kumaty itp sama radość słuchać
jak usłyszała, że wczoraj karmiłam 16 razy to... się ucieszyła (stwierdzila, ze widocznie tyle potrzebowal, bo kryzysowe sytuacje sie zdarzaja i wtedy tak trzeba) cały wywód o korzyściach z kp wygłosiła... (swoja droga mi w to graj, w kontescie ostatnich gadek tesciowej - bardzo sie ciesze, ze konkubent przy tym byl)
no, ale wiadomo, jak to u neurologa, aktualnie bez zastrzezen.....
superowo

Cytat:
Tak? Czemu? Jak pediatra stwierdził skazę u Kingi to wypisał receptę na mleko i od razu ze znizką, nie pamiętam dokładnie ale około 12 zł płaciłam. I nigdzie nie musiałam iść... Co prawda ja karmię tylko pierią ale w razie czego mam 2 puszki mleka w szafce.

Super!!! Bardzo się cieszę. Wszystkie wizyty powinny być takie

AAA: zapomniałam napisać,że 12 zł to płaciłam za bebilon pepti. Natomisat siostrzeniec pije Nutramigen i na receptę kosztuje około 9.50, tyle siostra płaci. Tez nie byla u alergologa tylko pediatra wypisuje recepty.
Bo gdyby ktos sprawdzil ze dziecko nie ma stwierdzonej skazy prze specjaliste to pediatra placi kare 5 tys, dlatego tak trudno zdobyc bo sie boja

Cytat:
butelkowa...

chyba we wszystkich a już na pewno w starszych też mam x landera i ledwo taszczę nosidło...

juhuuu!!!

Dziewczyny! W końcu! Mamy wagę! I to piękną - 6,1kg Poza tym zdrowy jak rybka i zaszczepiony...
Wspaniale I piekny jest

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-28, 07:46   #3816
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

No brawo!

Cytat:

A tak poza tym:
haha boskie

Cytat:
Zapomnialam Wam powiedzieć, ze macie przyspieszone w rozwoju dzieci ;p;p Osttanio u pediatry na lezance KAcper zaczął się wiercic, odpychac na plecach itp,a p.doktor mówi, że silny jest i trzeba bedzie uważac, bo moze zacząc wczesniej sie przewracać...ugryzłam się w język, bo już chciałam poinformować że jakie wczesniej? jak wizażowych kolezanek dzieci już dwno się przewracaja a nasz ani drgnie;pAh to porównywanie

hehehe

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

biedulka ale już po wszystkim
Karol prawie taki sam 6800 i 64 cm i wcale na chudzinkę nie wygląda a nawet dużo osób mówi, że grubasek
Ja za bardzo Miskę porównuje do dziecka mojej siostry a Mała siostry to od małego była pulpecik więc pewnie dlatego tak mówie też, że Miska jest chudzina a ona po prostu jest normalna hehe

Cytat:
Podziwiam te z Was, które gdzieś chodzą z dziećmi Ja jeszcze się nie odważyłam Wiem, że niedługo i tak będzie mi się zdarzać, z czasem coraz częściej, ale na razie tylko do parku/lekarza.

Ze mną Miska to zaliczyła już chyba wszystkie instytucje była w Urzędzie Skarbowym, Sądzie, Banku...Wszędzie ją biorę bo muszę.

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

nie wiem to az tyle ich ma?
No dużo ma włosów, ale jak tak dalej pójdzie to będzie łysa!
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-28, 07:59   #3817
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
No dużo ma włosów, ale jak tak dalej pójdzie to będzie łysa!
nie będzie

a co tu tak pusto?
wczoraj spaliśmy z Florkiem do 12.30, a dziś już krucho 7.30 pobudka na jedzenie,kupe i już Florkowi się spać odechciało

dziewczyny, może trochę późno się odzywam ale mam 10buteleczek takich:
http://hipp.dodomku.pl/salon_hipp/pr...e._plynne.html

kto by chciał? ważne do 15.07.2013r.

Stary 2013-06-28, 08:00   #3818
maria28
Kniaginia

Witam

Moje dziecko ma z tyłu głowy łysy placek, tak jej wyliniały włosy.

Mnie też się Róża popsuła, bo budzi się ostatnio ok 1-2 w nocy, a potem 4 i 7. A już spała bez tej przerwy o 1-2.

Cytat:

A Maksio powstał 25 lipca a dzień później wyszedł z mama na RYSY czyli dlatego teraz tak macha nóżkami bo pewnie cały czas po górach by chodził hihihi
dlatego na urlopik do Zakopanego jedziemy za tydzień będziemy nasze ukochane góry podziwiać.
Super!!

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Ja się dowiedziałam, końcem lipca a w pierwszy weekend sierpnia byliśmy w Zakopanem
My byliśmy w Bieszczadach, ale to już był trzeci miesiąc i ja nawet na małą górkę nie miałam siły wleźć.

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
teraz spi w takiej pozycji ze trudno mi opisac
Szkoda, że nie masz jak zrobić zdjęcia

Edytowane przez maria28
Czas edycji: 2013-06-28 o 08:03
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-28, 08:01   #3819
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
nie będzie

a co tu tak pusto?
wczoraj spaliśmy z Florkiem do 12.30, a dziś już krucho 7.30 pobudka na jedzenie,kupe i już Florkowi się spać odechciało

Stary 2013-06-28, 08:06   #3820
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
My byliśmy w Bieszczadach, ale to już był trzeci miesiąc i ja nawet na małą górkę nie miałam siły wleźć.
My teraz planujemy z Filipem pojechać w Bieszczady bo w miarę blisko
Stary 2013-06-28, 08:11   #3821
trooskava
Zadomowienie

witam i zmykam na zakupy. Kupic coś komus?
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-28, 08:28   #3822
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
hej!
takie czytanie na telefonie to do d... jest, nigdy nie pamiętam potem co chciałam napisać

miałam jeszcze pozaznaczane cytaty jak czytałam na laptopie:

te zabawki z playgro są trudne do okreslenia jeśli chodzi o gatunek zwierzęcia
my mamy to: http://www.zabawki-dla-dziecka.pl/zawieszka-aktywny-przyjaciel-hipcio-playgro-p-1646.html?manufacturers_i d=33
i cały czas myślałam, że to krowa (i nie tylko ja) a się okazuje że to hipopotam najwazniejsze, że małemu się podoba

biedulka ale już po wszystkim
Karol prawie taki sam 6800 i 64 cm i wcale na chudzinkę nie wygląda a nawet dużo osób mówi, że grubasek

witamy

dziękuję uspokoiłaś mnie, bo już myślałam, że znowu coś przegapiłam

co do butli to ja wyparzam po każdym użyciu

pokazałabym Wam fajny filmik jak tż bawi się z małym ale chyba by mnie udusił jakby się dowiedział, że go wstawiłam dziewczyny, które mają mnie na fb mogą tam obejrzec a jak ktoś jeszcze chce to pisać, będę wysyłać linka na priv

zostało i jeszcze 4 strony do nadrobienia ale padam, idę spać jutro nadrobię papa
ja mam z tiny love wiewiorke ktora wzielam za bobra

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
nie będzie

a co tu tak pusto?

dziewczyny, może trochę późno się odzywam ale mam 10buteleczek takich:
http://hipp.dodomku.pl/salon_hipp/pr...e._plynne.html

kto by chciał? ważne do 15.07.2013r.
za ile bys chciala?
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-28, 08:30   #3823
Malpka
Zakorzenienie

hej
my po szczepieniach. Karol waży 6900 i mierzy 62,5 cm

Ale się wczoraj uśmiałam siedzę wczoraj przy stole trzymam Karola plecami do siebie przodem do stołu i chciałam nabić na widelec kotleta ale nie trafiłam w kotleta tylko w talerz i w tym momencie Karol zaczął się tak głośno śmiać no to ja drugi raz pyk widelcem w talerz a ten znowu w śmiech

Cytat:
Jestem wyrodna matka...tata zadzwonił po tzta zeby mu pomogl jakis daszek na balknie zrobic , to ja spakowalam też Kacpra;p pieluchy, zapasy jedzenia i wysłałąm ich obu;p Mama sie ucieszyła, tz się zdziwił, a ja mam chwile dla siebie od nie pamiętam kiedy Ale proza wzywa-góra prasowania...
a tam wyrodna

Cytat:
Maria28, najlepszości!

Mam banana jak stąd do Chin
Pani neurolog bardzo zadowolona z Miśka boshe jaki kamień mi spadł z serca... asymetrię zlekcewazyla (bo jesli rehabilitujemy, to wszystko OK), za to wychwaliła mi syna bardzo. że pogodny (tja...), że nad podziw kontaktowy, że kumaty itp sama radość słuchać
jak usłyszała, że wczoraj karmiłam 16 razy to... się ucieszyła (stwierdzila, ze widocznie tyle potrzebowal, bo kryzysowe sytuacje sie zdarzaja i wtedy tak trzeba) cały wywód o korzyściach z kp wygłosiła... (swoja droga mi w to graj, w kontescie ostatnich gadek tesciowej - bardzo sie ciesze, ze konkubent przy tym byl)
super

Cytat:
:
dobra była kiedys gadka jakiej firmy witaminy k+d to teraz powiedzcie jakie macie witaminy D?
ja mam Vitbaby ale jakoś ciężko się odrywa łepki w tych kapsułkach
nam lekarka dała omegamed dha+D

Cytat:
Wróciliśmy z wizyty. Z bioderkami wszystko ok!

Cytat:

Cytat:
my "czytamy" cały czas te kontrastowe i zwykłe Dla mnie ważne jest, żeby na stronach było coś, o czym mogę opowiadać
A propos - dorzucę fotkę mojego czytelnika Zdjęcie kiepskiej jakości bo z tel, do tego Fi jakiś taki skulkowany w foteliku i z dziwną buziunią...ale czytanie jest!
ale fajnie czyta

Cytat:
Napisane przez Lady_Aga Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Mam pytanie do mam karmiących piersią.. czy macie zamiar rozszerzyć dietę Waszych pociech po 4 miesiącu? Czyli np. wprowadzenie kaszek czy też pierwszych warzyw (np. marchewka). Różne rzeczy piszą na ten temat i nie wiadomo do końca co i jak.. Jestem ciekawa co Wy o tym myślicie.
ja zamierzam po 5 zacząć rozszerzać
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-28, 08:34   #3824
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
no spokojnie z przerwami na jedzenie przecież, nie ciągiem
Cytat:
mi

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
za ile bys chciala?
za 20zł tak żeby mi się przesyłka zwróciła

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej

Ale się wczoraj uśmiałam siedzę wczoraj przy stole trzymam Karola plecami do siebie przodem do stołu i chciałam nabić na widelec kotleta ale nie trafiłam w kotleta tylko w talerz i w tym momencie Karol zaczął się tak głośno śmiać no to ja drugi raz pyk widelcem w talerz a ten znowu w śmiech
za wage
ale Cię syn wysmiał

Stary 2013-06-28, 08:55   #3825
Leonikowa
Rozeznanie

hej my po zakończonym 3 dniowym maratonie przyszły tydz znów zapowiada się ciekawie pon rehabilitacja, środa pobranie krwi, czwartek usg główki, piątek rehabilitacja....ale najważniejsze, żeby wszystko było ok
byłam załatwiać urlop rodzicielski i do pracy wracam 28.02.2014r.

no nic idę nadrabiać bo leoś akurat ma drzemkę.

aaa jeszcze zapomniałam napisać, że wczoraj byliśmy na wizycie u okulisty i przed zakropieniem okulista najpierw zobaczył oczka małego i stwierdził, że nic złego tutaj nie widać noooo ale jak już przyszliście to go zbadam i faktycznie oczka zdrowe

LEONEK 2.03.13.

Edytowane przez Leonikowa
Czas edycji: 2013-06-28 o 09:01
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-28, 08:58   #3826
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
hej

hehe

Cytat:
no spokojnie z przerwami na jedzenie przecież, nie ciągiem
no ok tak może być

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
hej my po zakończonym 3 dniowym maratonie przyszły tydz znów zapowiada się ciekawie pon rehabilitacja, środa pobranie krwi, czwartek usg główki, piątek rehabilitacja.... najważniejsze, żeby wszystko było ok

No to siły życzę na kolejne zmagania!

Stary 2013-06-28, 09:01   #3827
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

Laseczki pytanie mam o włosy ale nie swoje tym razem Czy wycieranie włosków u dzieci to polega na wypadaniu całych włosów??? bo Miśka się linieni jak kot. Pełno włosów ale całych w wózku, na poduszce. Nie wiem czy to normalne??? kazdy mowi wycierają się no ale jak?
u nas na razie jeszcze nie zauważyłam żeby wypadały

Cytat:

soba i Emilianem - dzis Ladnie cwiczyl lezenie na brzuszku az sama bylam w szoku bo ost czasu tylko dotknol podlogi i byl RYK
ale piekni jesteście

Cytat:
hej my po zakończonym 3 dniowym maratonie przyszły tydz znów zapowiada się ciekawie pon rehabilitacja, środa pobranie krwi, czwartek usg główki, piątek rehabilitacja.... najważniejsze, żeby wszystko było ok

powodzenia

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

a u nas dziś ostatni dzień przedszkola, od poniedziałku będę mieć przedszkole w domu
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-28, 09:03   #3828
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
oj kasy by ci nie starczyla haha

Cytat:
hej

za wage
no i jaki smieszek - tak sie z Mamusi smiac

co do rozszerzania jedzenia - ja mam juz ''sloiczki'' 76szt - po 4 i 5 miesiacu - ale chyba poczekam az poleca do PL ... niehc babcia GOTUJE wnusiowi i jak wroce to je bd uzywala - date maja do wrzesnia 2014 wiec dam rade je zurzyc - lece w polowie sieprnia wiec bd mial 5 miesiecy

ej mowie wam cos nie halo chyba ze mna, nei dosc ze to ramie mnie nadal pobolewa, na szczescie @ juz na samym koncu to nie boli - to wstalam dzis o 3 zrobic mleko mlodemu i jak mnie zakulo pod sercem - i nadal czuje takie jakby wbijanie igiel, i ciezko mi powietrze zlapac - chyba za bardzo sie stresuje

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-28, 09:05   #3829
Leonikowa
Rozeznanie

ale poczytałam mały właśnie się obudził

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-28, 09:15   #3830
Sorceresss
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:
hej

Ale się wczoraj uśmiałam siedzę wczoraj przy stole trzymam Karola plecami do siebie przodem do stołu i chciałam nabić na widelec kotleta ale nie trafiłam w kotleta tylko w talerz i w tym momencie Karol zaczął się tak głośno śmiać no to ja drugi raz pyk widelcem w talerz a ten znowu
Brawo! Moj Filip 1cm krotszy

Ja myślę, że Karol ewidentnie prosił o kotleta!

Ale jestem niewyspana... Filip przypomniał sobie, że lubi wstawać o 3 w nocy - cyc poszedł w ruch. Potem znów pobudka o 5.30 - zjadł i zrobił kupę giganta! Akurat jak miałam go na rękach więc poszło mi na koszulę, a jak położyłam go na przewijak to wypłynęło plecami... Tak więc dzisiaj o 6 rano zaliczyliśmy kąpiel... a teraz taka maruda... ciekawe czy to pogoda, taki dzień czy szczepienia wczorajsze....

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2013-06-28 o 09:18
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-28, 09:39   #3831
BYou
MBZ♥

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

dzieńdobry

Chyba taka pogoda bo ROszpunka też sobie przypomniała o jedzeniu o 1 w nocy, po czym postanowiła jeszcze zrobić kupkę Potem sama się uspała, mrucząc sobie coś podobnego do aaaaa

Leonika za dalsze badania

Malpka
To się Synek z Mamy ponabijał

Kasia wpadaj na bogracza
i bez stresów:/może to jakiś nerwoból?

Zaczęłam nas pakować bo dziś wraca Mąż i jedziemy do siebieo Matko i córko ile tego mamy

BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-28, 09:46   #3832
anika_s
Wtajemniczenie

O ja cie! - jak mnie boli głowa
tabletke połknęłam, ciśnienie zmierzyłam 106/69 , kawe wypiłam ... i nic!
ledwie funkcjonuję oby tylko Oliwia była dziś dla mnie łaskawa
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-28, 09:49   #3833
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
ale poczytałam mały właśnie się obudził
kochana Licza sie Checi

Cytat:
Ale jestem niewyspana... Filip przypomniał sobie, że lubi wstawać o 3 w nocy - cyc poszedł w ruch. Potem znów pobudka o 5.30 - zjadł i zrobił kupę giganta! Akurat jak miałam go na rękach więc poszło mi na koszulę, a jak położyłam go na przewijak to wypłynęło plecami... Tak więc dzisiaj o 6 rano zaliczyliśmy kąpiel... a teraz taka maruda... ciekawe czy to pogoda, taki dzień czy szczepienia wczorajsze....
oooo boshe .... tos miala ''niespodzianke''
ale fajowo czytac ze tez macie ''nie senne'' dzieci

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Kasia wpadaj na bogracza
i bez stresów:/może to jakiś nerwoból?

Zaczęłam nas pakować bo dziś wraca Mąż i jedziemy do siebieo Matko i córko ile tego mamy
to ..... na jedzonko
co do stresu to chyba wiem od czego :/

ja nawet nie chce wiedziec ILE bede musiala spakowac jak bd leciala do PL - na szczescie kupilam sobie ost 4 worki prozniowe na ciuchy wiec moze upchne wszytsko w 1torbie

aaa i pochwalem sie JESTEM bogata
wlasnie odebralam czeka ze zwrotem podatku

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-28, 09:54   #3834
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
to teraz na zakupy
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-28, 09:55   #3835
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
w ciąży zaczynałam od dawki 25 euthyroxu przy wyniku troszkę ponad 2, potem miałam wyższe dawki żeby utrzymywać wynik w pobliżu bo tak się najlepiej czułam po porodzie miałam wrócić do naniższej dawki ciążowej i zrobić badanie po 6 tygodniach. Niestety czułam sę źle i zrobiłam wcesniej i wynik był w pobliżu 11 więc dawka poszybowała w górę. Teraz mam zrobić znów badania za tydzień
ojjj... ja mam badanie dopiero za miesiac... zapomnialam umowic sie wczesniej. Nie wiedzialam, ze tak wysoko moze tsh poszybowac
Cytat:
Skutki uboczne podobne do innych szczepien - goraczka, brak apetytu, drazliwosc, wymioty, bol brzucha. Moze pojawic sie nawet biegunka czy drgawki (poza tym byly tez zgloszenia ciezkiej biegunki, syndromu kawasaki, komplikacje w ukladzie oddechowym), czyli glownie to, przed czym ta szczepionka powinna chronic. Ochrona przez szczepienie jest tez krotkotrwala. Poza tym zanieczyszczenie szczepionki swinskim wirusem.
Stary 2013-06-28, 10:05   #3836
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
tylko podnosić jej nie chce jak na brzuszku leży
Mojemu ta samo. Czasami jak mu się zechce to podniesie, a jak ma "focha" to można cuda na kiju wyprawiać a on i tak swoje
[QUOTE=kasia86bgo;41532999
soba i Emilianem - dzis Ladnie cwiczyl lezenie na brzuszku az sama bylam w szoku bo ost czasu tylko dotknol podlogi i byl RYK [/QUOTE]

Kasia laska jesteś, że ho ho
A co do Emilianka - cudo, cudo, jeszcze raz cudo
w ogóle to wszystkie te nasze dzieciaczki takie cudne
Cytat:

my dalej na 2ale już się zaopatrzyłam w 3
my też jeszcze na 2. Ostatnio jak się skończyły, a tż pojechał do sklepu, założyłam małemu 3 ( mam zapas ), to prawie się w nich utopił - pod cycki mu sięgał pampers
Cytat:
hej

za wagę i zwrost
ha ha, czasami człowiek na głowie staje, żeby rozbawić dziecko, a tu proszę - zwykła rzacz, a jak potrafi rozbawić

Spadam robić obiadek. Łosoś w marynacie ziołowo-maślanej i brokuły

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-28, 10:07   #3837
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
hej my po zakończonym 3 dniowym maratonie przyszły tydz znów zapowiada się ciekawie pon rehabilitacja, środa pobranie krwi, czwartek usg główki, piątek rehabilitacja....ale najważniejsze, żeby wszystko było ok

aaa jeszcze zapomniałam napisać, że wczoraj byliśmy na wizycie u okulisty i przed zakropieniem okulista najpierw zobaczył oczka małego i stwierdził, że nic złego tutaj nie widać noooo ale jak już przyszliście to go zbadam i faktycznie oczka zdrowe

za zalatwiony urlop

Cytat:
ja nawet nie chce wiedziec ILE bede musiala spakowac jak bd leciala do PL - na szczescie kupilam sobie ost 4 worki prozniowe na ciuchy wiec moze upchne wszytsko w 1torbie

już cię widzę jak sie pakujesz hhehe
i za kase

Stary 2013-06-28, 10:12   #3838
bzinka
Zadomowienie

Dzień dobry
U nas leje od rana, spałyśmy z Hanią do 10tej.

Cytat:
Moje dziecko ma z tyłu głowy łysy placek, tak jej wyliniały włosy.

Mnie też się Róża popsuła, bo budzi się ostatnio ok 1-2 w nocy, a potem 4 i 7. A już spała bez tej przerwy o 1-2.

Hania tak samo ma pasek z tylu i tak samo się popsuła, bo spała 19-20 do około 4 tej, a teraz znów się budzi koło 1-2.

Ja po poczęciu Hani wylazłam w nocy na Górę Synaj (2285mnpm ) i nurkowałam głębinowo,a w 3 miesiącu łaziłam po Sudetach, ale już wtedy miałam mało siły niestety.

Dziewczyny, jesli któraś jest zainteresowana, to mam do odstapienia Dopegyt, cale nieotwierane opakowanie, mi zmienili na Metocard, a mialam tamto juz wykupione.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-28, 10:15   #3839
Tasia34
Wtajemniczenie

Cześć!

Cytat:
PAni doktor nazwała go "dorodnym" skojarzyło mi się z jakimś grzybem w lesie;D

Jestem wyrodna matka...tata zadzwonił po tzta zeby mu pomogl jakis daszek na balknie zrobic , to ja spakowalam też Kacpra;p pieluchy, zapasy jedzenia i wysłałąm ich obu;p Mama sie ucieszyła, tz się zdziwił, a ja mam chwile dla siebie od nie pamiętam kiedy Ale proza wzywa-góra prasowania...

Fajne są takie chwile dla siebie A i tak zaraz się tęskni

Cytat:
Ja wyparzam co drugi dzien, a gotujeco 3-4 dni-a wiecie co mi sie przytrafiło? dzis szykuje Kacpra do mamy, wyciagam butle, a tam dziura wytopiona w butelce lovi....Qrde wszedzie pisza na etykietach, ze gotowac 5 minut, ja zawsze gotuje krócej to skąd ta dziura?butla poszłana smieci...
O! Od czego tak Musiało byc więcej, niż 100st...

Cytat:
moja mama opowiadala mi ze jak jechala w poniedzialek do mnie pociagiem to byla tez jakas wycieczka dzieci 4 moze 5 klasa wsiadaja do pociagu i babka sprawdza liste i nagle ale zosiu ciebie nie ma na liscie. a dziewczynka: ale ja zaplacilam prosze pani , a pani: ale ja ciebie nie mam na liście weź walizke i wysiadz z pociagu i biedne dziecko wysiadlo! rozumiecie to ? samo na dworcu zostało no mam tylko nadzieje ze miala dziewczynka komorke i zadzwonila po rodzicow i ze rodzice kumaci zaraz zrobili afere. bo ja bym ją ubiła

no no, nastepny juz zajety hehe
Za pierwsze
Co do zajętego Krzysia - no wiesz, ta Jego laska to taka blondi, aż szkoda nie polecieć

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
No ja też mam kompletny zakaz, na jajka na wszystko. Głównie przez brzuszek ale też wysypkę. I jak lekarka powiedziała żeby dokarmiać to tylko HA a ja czytałam że HA to jak rodzice sa alergikami bo jak dziecku coś dolega to juz trzeba inne i to HA jest tylko zapobiegawczo... jednak mi się nie wydaje bo przeciez ma to zhydrolizowane białko a to napewno dużo daje... Własnie tak myślę jak bede karmić MM czy musze mieć to pepti czy kupować HA, a może wogóle zwykłe..
A jak u Was na początku wyglądała ta wysypka? Bo ja cały czas nie jestem pewna, co uczula Krzysia, czy to nabiał, czy może co innego. Pojawia się i znika i mam problem, z czym to łączyć...

Cytat:

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
ja też...ale takie matoły wszędzie się zdarzają. U nas Oliwii klasa kiedyś poszla z siostrą do kina (do galerii) i siostra wsiadając do autobusu się kapnęła że 4 dzieci zgubila
Matko...
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-28, 10:35   #3840
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
co do rozszerzania jedzenia - ja am juz ''sloiczki'' 76szt - po 4 i 5 miesiacu - ale chyba poczekam az poleca do PL ... niehc babcia GOTUJE wnusiowi i jak wroce to je bd uzywala - date maja do wrzesnia 2014 wiec dam rade je zurzyc - lece w polowie sieprnia wiec bd mial 5 miesiecy
Ile
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości