Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz. XI - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 2,33%
Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo 3 6,98%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci 23 53,49%
Zaduch, gorąc, ciało z potu - byle tylko do porodu! 5 11,63%
Dzieci rosną, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy 11 25,58%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-28, 11:30   #691
angelikada
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Gratuluję tygodni i wyników moczu

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Serdeczne gratki i super,że maleńka zdrowa

Dziękuje
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 11:31   #692
teacherka
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

Angelika, gratulacje!!!!! W koncu się ujawniła Lenka

A ja wreszcie kiwnęłam palcem i wstawiłam pranie oraz przygotowałam zimne kakao z lodami czekoladowymi Mniam mniam mniam
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 11:31   #693
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

W sumie to mi się przypomniało, że mam taką koszulkę na ramiączkach z niby stanikiem to będzie dobra do karmienia

A te koszulki nie reklamuje nasza miss?? Jakaś twarz znajoma.

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Powiem Wam jeszcze, że w poniedziałek moja koleżanka urodziła syneczka poprzez cc mały waży 4180 g, długość 55 cm w piątek skierowali ją do szpitala bo9 dostała jakiejś wysypki na całym ciele niewiadomo skąd chcieli żeby rodziła naturalnie (były już rozmowy o cesarce - ale to dlatego, że ona chciała) ale jakoś nie bardzo lekarze byli za tym...no to w końcu dostała ciśnienia wysokiego i wzięli ją na cc - dobrze, że w szpitalu była

Teraz biedna ma jakąś depresję - chyba ten cały bejbi blues jest załamana tym, że położne każą jej wstawać (a ja boli ta rana po cc) dodatkowo cisną ją żeby karmiła piersią, a ona jeszcze pokarmu nie ma...(moim zdaniem to sama się dodatkowo blokuje, tym stresem, tak samo było jak mieli ją wypuszczać [wcześniej jak w szpitalu leżała] do domu, to momentalnie dostawała ciśnienia wysokiego - a leżała z powodu zatrucia ciążowego - to wtedy mogła zapomnieć o wypisie). No biedna jest! Jeszcze jak urodziła to zaraz wszyscy się do niej zjechali, kuzynka, chyba ze 2-3 koleżanki, mama....no ogólnie to pierwszego dnia miała za dużo odwiedzin - do tego stopnia, że ją położne zrypały za to! Współczuję jej....dlatego powiedziałam, że ja to pojadę dopiero do nich do domu jak już ich wypuszczą. A wypuszczą ich dopiero koło poniedziałku - bo mama maluszka ma jakąś infekcję (stąd niby ta wysypka).

I już mojemu mężowi zaznaczyłam, że do szpitala jak będę rodzić to tylko najbliższa rodzina, a najlepiej ograniczyć te cały wizyty do minimum!
Nie znam dziewczyny, która by nie przechodziła lekkiej depresji poporodowej. Właśnie przez to karmienie piersią - chcą karmić a nie mają pokarmu albo po prostu jeszcze nie potrafią a lekarka mówki "Jakby pani zależało to by pani umiała karmić"
Zero wyrozumiałości i empatii. A wstawanie z łóżka po cesarce czy porodzie naturalnym to niestety konieczność mimo, że boli ;/

ja-ika najlepszości dla Ciebie Piękna dwucyfrowa liczba

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 11:33   #694
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ale do koleżanki z pokoju przyszła CAŁA rodzina, łącznie z dziećmi, dziadkami, wujkami STANOWCZO PRZEGIĘCIE, mogli poczekać aż wyjdzie ze szpitala Mało komfortowo się czułam, a lekarze krzyczeli, że mam wietrzyć ranę
To już przegięcie Do nas przychodził tylko mąż i uważam,że tak jest optymalnie. Pamiętam jaki to był okropny dyskomfort gdy do dziewczyny z mojej sali przychodziło dzień w dzień po 6-7 osób. Masa ludzi Ci się kręci a Ty z bolącym kroczem z podpaską między nogami(bez majt bo nie wolno) wyciągaj cyc i karm
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 11:38   #695
Asiek84
Wtajemniczenie

cześć

zaglądam malutko, gdyż nam sie transfer miesięczny na neta kończy, podczytuję na komórce...

wczoraj namachałam się jak wół, tż-ta nie było a zadzwoniła moja kuzynka że przyjedzie na wesele prosić a w domu bajzer... więc ogarnęłam i byłam mega zła, bo ta pipka była pierwszy raz i przez telefon mi trajkotała ze zobaczy w końcu jak mieszkamy... ale złożyło się tak że nawet nigdzie nie zajrzała, a ja urobiłam się po łokcie i po łyknięciu nospy zasnęłam po 20 jak dziecko...

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
To już przegięcie Do nas przychodził tylko mąż i uważam,że tak jest optymalnie. Pamiętam jaki to był okropny dyskomfort gdy do dziewczyny z mojej sali przychodziło dzień w dzień po 6-7 osób. Masa ludzi Ci się kręci a Ty z bolącym kroczem z podpaską między nogami(bez majt bo nie wolno) wyciągaj cyc i karm
jak moja sis urodziła, to ja poszłam do niej na godzinkę, a tak tylko moja mama zaglądała do niej z obiadem no i szwagier więcej z nią siedział... u niektórych to jest naprawdę dziki tłum ludzi...
ja muszę teraz sowją teściową uświadomić ze ma mi się w szpitalu nie zjawiać, bo jak urodziłam Jakuba (cc) i leżałam jeszcze na mniejszej sali tez z dziewczynami po cc to ta przyjechała i była wielce na mnie później obrażona że ich położna wyprosiła, bo wstęp to tylko mieli tak meżowie no i moja mama przychodziła...
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 11:38   #696
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
ja za kilka dni też znikam, na tydzień, jadę na wakacje do rodziców, Mamcia ma wakacje całe wolne więc bedziemy razem leniuchować
przed wyjazdem dam znać

mmm zazdroszczę sama z chęcią bym gdzieś wyjechała
Stary 2013-06-28, 11:39   #697
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Laski, ale mam mdłości, normalnie szok. Jakbym w 2 ciąży byłą
W drugiej na raz?
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 11:41   #698
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Angelika, gratulacje!!!!! W koncu się ujawniła Lenka

A ja wreszcie kiwnęłam palcem i wstawiłam pranie oraz przygotowałam zimne kakao z lodami czekoladowymi Mniam mniam mniam

Dziękuje
Stary 2013-06-28, 11:41   #699
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Ale mnie nogi bolą, jakoś tak dziwnie od środka.Nie mogę chwili postać, przejdę kawałek i już
Stary 2013-06-28, 11:44   #700
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Stawiam dziś wszystkim pysznego bezalkoholowego drina z okazji moich 33 urodzin
stoooooooo laaaaaaaaaaaaaat

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
no własnie chodzi o to, że TŻ pokrzykuje po wszystkich, tylko nie po mnie. I ona uważa, że ja go tak "ustawiłam", że on do mnie ma tylko szacunek, a ja go nastawiam przeciwko nim.

ale sytuacja wczoraj, TZ poszedł kupić jej nowa siekierę do rąbania drewna na rozpałkę, kupił najlżejszą z najdroższej firmy ( 450 zł) za nasze pieniądze. Powiedziałam ok, bo ja mamie tez kupiłam parę rzeczy.
A ona kręci nosem, że nie taka, że co to w ogóle jest. Tż się wkurzył masakrycznie, rzucił siekierę w głąb garażu i powiedział, ze ma w dópie to wszystko.

Najgorsze, że ona go prowokuje.

Aha, chrzciny robimy u mnie, bo TŻ powiedział, że nie bedzie dziecka stresował w grudniu.

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

\
no to dobrze, że TZ jest za Wami i ważne że wy sie dogadujecie, wrocicie do siebie to bedzie dobrze,
a tesciowa.... i tacy ludzie musza istniec, niestety

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Na tvn24 jakiś palant były min. sprawiedliwości broni tej durnej katechetki co matall wczoraj pisała... bo odsiedziała karę to wyrok się zatarł
Skoro pedofil dostałby zakaz wykonywania zawodu nauczyciela to dzieciobojczyni chyba też powinna no nie mogę...

Dobra idę coś porobić w tym zapuszczonym domu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
paranoja, tlyko u nas może tak byc

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

Witam sie w 30/31 tc

70 dni do planowanego termiinu
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 11:44   #701
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
Jak widzisz we wcześniejszym moim poście udało się i będzie Córeczka LENKA imiona mielismy już dawnoooo wybrane dla dziewczynki Lenka a dla chłopca Mikołaj lub Kacper ale raczej byłby Mikołaj [COLOR="Silver"]
Gratuluję córci
Stary 2013-06-28, 11:44   #702
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, ze w każdym kraju inne przepisy, ale jakie dokumenty musiałas miec ?

zdecydowanie za młoda, 8 lat !!, fakt, że między teściową a tatą TZ było 9 lat i mają piątkę dzieciaków.
pss miedzy mna i TZ tez 8 i mam w dupce co o tym wszyscy sadza;p
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 11:44   #703
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
cześć
jak moja sis urodziła, to ja poszłam do niej na godzinkę, a tak tylko moja mama zaglądała do niej z obiadem no i szwagier więcej z nią siedział... u niektórych to jest naprawdę dziki tłum ludzi...
ja muszę teraz sowją teściową uświadomić ze ma mi się w szpitalu nie zjawiać, bo jak urodziłam Jakuba (cc) i leżałam jeszcze na mniejszej sali tez z dziewczynami po cc to ta przyjechała i była wielce na mnie później obrażona że ich położna wyprosiła, bo wstęp to tylko mieli tak meżowie no i moja mama przychodziła...

Jako,że najbliższa nasza rodzina mieszka 180km od naszego K. to mam ułatwione zadanie Co prawda teściowie wykoncypowali sobie,że przyjadą przed terminem porodu i pobędą u nas kilka tygodni ale wyperswadowałam Im ten zaprawdę genialny wg.Nich plan
Stary 2013-06-28, 11:45   #704
Fikusek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Powiem Wam jeszcze, że w poniedziałek moja koleżanka urodziła syneczka poprzez cc mały waży 4180 g, długość 55 cm w piątek skierowali ją do szpitala bo9 dostała jakiejś wysypki na całym ciele niewiadomo skąd chcieli żeby rodziła naturalnie (były już rozmowy o cesarce - ale to dlatego, że ona chciała) ale jakoś nie bardzo lekarze byli za tym...no to w końcu dostała ciśnienia wysokiego i wzięli ją na cc - dobrze, że w szpitalu była

Teraz biedna ma jakąś depresję - chyba ten cały bejbi blues jest załamana tym, że położne każą jej wstawać (a ja boli ta rana po cc) dodatkowo cisną ją żeby karmiła piersią, a ona jeszcze pokarmu nie ma...(moim zdaniem to sama się dodatkowo blokuje, tym stresem, tak samo było jak mieli ją wypuszczać [wcześniej jak w szpitalu leżała] do domu, to momentalnie dostawała ciśnienia wysokiego - a leżała z powodu zatrucia ciążowego - to wtedy mogła zapomnieć o wypisie). No biedna jest! Jeszcze jak urodziła to zaraz wszyscy się do niej zjechali, kuzynka, chyba ze 2-3 koleżanki, mama....no ogólnie to pierwszego dnia miała za dużo odwiedzin - do tego stopnia, że ją położne zrypały za to! Współczuję jej....dlatego powiedziałam, że ja to pojadę dopiero do nich do domu jak już ich wypuszczą. A wypuszczą ich dopiero koło poniedziałku - bo mama maluszka ma jakąś infekcję (stąd niby ta wysypka).

I już mojemu mężowi zaznaczyłam, że do szpitala jak będę rodzić to tylko najbliższa rodzina, a najlepiej ograniczyć te cały wizyty do minimum!
Oj biedna.

Ja się ciesze że rodzina daleko i w szpitalu będzie tylko tż i ewentualnie jego siostra przyjedzie bo ona też tu mieszka a reszta będzie się musiała zdjęciem zadowolić. Tak więc będę miała czas na odpoczynek a nie pobyt na wariackich papierach bo jakaś ciotka kuzynki mojej mamy którą na oczy widziałam dwa razy nagle sobie zechce na mnie i na dziecko popatrzeć. Żałuję tylko że mamy nie będzie żeby mogła mnie odwiedzić za to bardzo jestem zadowolona że teściowej nie będzie też

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Fikusek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 11:46   #705
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Hej wam!!

wczoraj już nie miałam kiedy napisać co i jak było na wizycie, ale już piszę Wam że....

na 90 % będziemy mieć DZIEWCZYNKĘ LENKĘ : jupi:

Biorę jeszcze rezerwę 10% na chłopczyka bo to różnie bywa:P choć Pan doktor nie mówił procentowo tylko był pewny że będzie dziewczynka :P doktor wszystko wymierzył córeczka rozwija się prawidłowo, właśnie weszliśmy w 23 tydzień i nasze maleństwo waży dokładnie 565 g szyjka jest długa zamknięta i nie ma rozwarcia nie uwierzycie jacy jesteśmy szczęśliwi chociaż tak po cichaczu wierzyliśmy że będzie synek bo tak chcieliśmy mieć najpierw synka ale z córeczki jak najbardziej się cieszymy ))

Ladan bardzo ładnie proszę o wpisanie mi kolejnej wizyty na 12 lipca na godzinę 16:50

GRATULACJE

ladan Ci nie wpisze, bo jej nie było przy zakładaniu wątku, ale ja z chęcią Wagę też wpisuję Imię dopisane.

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Nie znam dziewczyny, która by nie przechodziła lekkiej depresji poporodowej. Właśnie przez to karmienie piersią - chcą karmić a nie mają pokarmu albo po prostu jeszcze nie potrafią a lekarka mówki "Jakby pani zależało to by pani umiała karmić"
Zero wyrozumiałości i empatii. A wstawanie z łóżka po cesarce czy porodzie naturalnym to niestety konieczność mimo, że boli ;/

Ja nie przechodziłam
Z karmieniem nie miałam problemu, mimo położnej, która mi powiedziała, że ja to piersią karmić nie będę

Mi depresja przyszła po 8 miesiącach siedzenia w domu, ale jak po 10 wróciłam do pracy, to po prostu mega odżyłam

Cytat:
No masakra była
Mam nadzieję, ze teraz tak nie trafię... Przecież to 2-3 dni zazwyczaj, da się poczekać i odwiedzić w domu.

A ja nawet w domu takich tłumów nie chcę! Pierwsze 2 tygodnie są DLA NAS. Może mama, tata, siostra, teściowie tak, ale znajomi i pociotki muszą poczekać

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 11:47   #706
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Zauważyłam, że mamy już tylko trzy mamy co nie znają płci.No i wyjątkowo przewaga dziewczynek, bo w innych wątkach chłopaków więcej
Stary 2013-06-28, 11:49   #707
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
W drugiej na raz?
Widocznie nasza papalinka uprawiała seks w ciąży bez zabezpieczenia i nie wiedziała, że takie plemniki to są szczwane i teraz ma

Cytat:
Jako,że najbliższa nasza rodzina mieszka 180km od naszego K. to mam ułatwione zadanie Co prawda teściowie wykoncypowali sobie,że przyjadą przed terminem porodu i pobędą u nas kilka tygodni ale wyperswadowałam Im ten zaprawdę genialny wg.Nich plan
No i dobrze, zwłaszcza po ich ostatnim zachowaniu

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 11:49   #708
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Zauważyłam, że mamy już tylko trzy mamy co nie znają płci.No i wyjątkowo przewaga dziewczynek, bo w innych wątkach chłopaków więcej
15 lipca mam nadzieję że się moja dzidzia ujawni...
Stary 2013-06-28, 11:50   #709
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Hej wam!!

wczoraj już nie miałam kiedy napisać co i jak było na wizycie, ale już piszę Wam że....

Biorę jeszcze rezerwę 10% na chłopczyka bo to różnie bywa:P choć Pan doktor nie mówił procentowo tylko był pewny że będzie dziewczynka :P doktor wszystko wymierzył córeczka rozwija się prawidłowo, właśnie weszliśmy w 23 tydzień i nasze maleństwo waży dokładnie 565 g szyjka jest długa zamknięta i nie ma rozwarcia nie uwierzycie jacy jesteśmy szczęśliwi chociaż tak po cichaczu wierzyliśmy że będzie synek bo tak chcieliśmy mieć najpierw synka ale z córeczki jak najbardziej się cieszymy ))
gratulacje

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 11:50   #710
Sylwia cypr
Raczkowanie

a zatem ... Witam sie w 29 tc

Cytat:
Wg mnie dziś zaczęłaś 29 tc, czyli dziś masz 28t1d
Od tygodnia jesteś w III trymestrze
no tak mi jakos wychodzilo ze przegapilam poczatek III trymestru i jak sie zaczelam wglebiac to sie totalnie pogubilam
Dzieki Wielkie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
mi ten suwaczek pięknie liczy
tak jak każdy lekarz, położna z którym się spotkałam więc tego się trzymam
http://www.suwaczki.com/krokpierwszy/pregnancy.html
zaraz sobie sprawdze o co to chodzi z tymi suwaczkami, bo normalnie wstyd - Dzieki

Cytat:
Mamie zamówiłam hotel. Z piątku na sobotę śpię z nią.
no i super rozwiazanie .... a swoja droga to ja nijak nie moge tego tesciowego babsztyla zakumac - ze tez matka ziemia takich ludzi nosi

Cytat:

No bez jaj ja osobiście jak bym była wyczerpana po porodzie itd. to bym poszła do położnej i niech zabiera tych wszystkich gości w ☠☠☠☠u ja wszystko rozumiem, sama pewnie pozwolę na wizytę mamy i teściowej ewentualnie. No i TŻ to zrozumiałe - codziennie ma być choćby z obiadem własnie a jak do kogoś pielgrzymki będą przychodzić to wyproszę na korytarz a co! ja to wredna jestem
hehe ja tez wredna i zrobilabym tak samo, a ze ja na obczyznie bede rodzic to raczej nie bede miala pielgrzymek - jest szansa ze siostra przyjedzie akurat w okolicy terminu wiec ona i maz mnie beda odwiedzac ... a inna inszosc ze MM cos przebakuje ze mi "jedynke" zalatwi zebym sie za bardzo nie stresowala cypryjskimi tlumami

Cytat:
Się zdaje zatem,że ja z tym swoim 31maja jestem najstarsza na wątku
hmmm jestes pewna???? bo najstarsza to chyba jednak ja

Cytat:
gratki
Sylwia cypr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 11:51   #711
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
Hej wam!!

Ladan bardzo ładnie proszę o wpisanie mi kolejnej wizyty na 12 lipca na godzinę 16:50
gratulacje

Cytat:
ja to wiem, ale nie wiem jak ta moja kumpela do tego się nastawiła z tego co widzę, to nie była przygotowana na to, że zaraz jej będą kazali wstawać....jej pierwsza ciąża - ja osobiście uważam, że ona nie jest jeszcze gotowa na bycie matką - chociaż na karku już 30 lat ale to moje zdanie współczuję jej i mam nadzieję, że jak wyjdzie ze szpitala to już będzie w miarę ok
Cytat:
Cytat:

dlatego jak już napisałam wcześniej ja to się nie będę z nikim na pewno obchodzić jak z jajkiem, tylko zawołam położną i niech wyprasza tych gości jak będą wycieczki a jak nie to sama ich wygonię
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 11:51   #712
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Zaczęło się od jednego słowa, a skończyło na awanturze, powiedziała TŻtowi, że my jesteśmy problemem, bo zajmujemy duży pokój z najwygodniejszym łóżkiem, gdzie powinna go zająć któraś z sióstr.

I ogólnie, że TŻ zmienił się na gorsze, że nigdy taki nie był, a teraz kłótliwy i nic mu nie pasuje.

Wszystko moja wina. Wiec stwierdziłam, że nawet nie będę jej prosić o zamledowanie, tylko ja z małym będę zameldowana u siebie, a TŻ ze względu na krus u siebie.
wiedźma... tylko miotłę między nogi fruuuu
Stary 2013-06-28, 11:53   #713
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje
Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

Wszystkiego najlepszego
Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
wszystkiego naj naj : roza:
Cytat:
Napisane przez Sylwia cypr Pokaż wiadomość
wszystkiego naj naj najjjjjjjjj
Cytat:
ja-ika - 100 lat
Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Sto lat!

Cytat:
Napisane przez inezka92 Pokaż wiadomość
ja-ika : wszystkiego najlepszego, duzo zdrowka dla ciebie i dla dzidzi
Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!
Ja 33 latka kończę w poniedziałek
Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
stoooooooo laaaaaaaaaaaaaat
Cytat:
Dziękuję Wam wszystkim kochane
Stary 2013-06-28, 11:53   #714
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:

Ja nie przechodziłam
Z karmieniem nie miałam problemu, mimo położnej, która mi powiedziała, że ja to piersią karmić nie będę

Mi depresja przyszła po 8 miesiącach siedzenia w domu, ale jak po 10 wróciłam do pracy, to po prostu mega odżyłam
Matallewar można powiedzieć, ze Ciebie nie znam chodziło mi o moje koleżanki
Ja tam depresji od siedzenia w domu się nie boję - chcę rozkręcić sklepik i więcej szyć i sprzedawać
Natomiast przedmiotowego traktowania w szpitalu boję się bardzo :/

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 11:54   #715
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Stawiam dziś wszystkim pysznego bezalkoholowego drina z okazji moich 33 urodzin
Wszystkiego najlepszego .
Stary 2013-06-28, 11:55   #716
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Widocznie nasza papalinka uprawiała seks w ciąży bez zabezpieczenia i nie wiedziała, że takie plemniki to są szczwane i teraz ma
l:
Na to wygląda.

Teściowa mnie czymś takim straszy, ale na szczeście mdłości nie mam

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2013-06-28 o 11:57
Stary 2013-06-28, 11:55   #717
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ostatnio wlasnie taka kupilam, bardzo fajna

moi jutro leca do francji i tez juz przezywam

ja u mlodej uzywalam octaniseptu i nic sie nie babralo, kikut odpadl chyba po tygodniu. tyle ze w szpitalu juz jej uchlastali tak ze kikucik mial chyba z centumetr ledwo, zadnych klamerek, zabaw w zawijanie w gaziki ani nic.

ja kocykow tez mam cala mase, nie dosc ze po Blance, to teraz kupilam chyba ze 4 czy 5 wiec mam ponad dyszke

slaby dzien dzisiaj mam. poszlam z rodzicami do sklepu jakies zakupy zrobic, bo auto u mechanika, a stwierdzilam ze sie przejde bo siedze w domu od niedzieli no wiec cala rodzinka sie wybrala, jak rumuny heh. no ale wychodzimy ze sklepu, a tu karetka, straz pozarna, policja ... okazalo sie ze jak tylko weszlismy do sano to byl wypadek koles wyjezdzajac z podporzadkowanej wymusil pierwszenstwo na jadacym na drodze z pierwszenstwem, piznal w niego i ten wylecial na pobocze wbijajac 14 latka w skrzynke telekomunikacyjna, chlopak zginal na miejscu to jakas masakra, tym bardziej jak sobie pomysle ze 5 min przed wypadkiem szlam tym chodnikiem z rodzicami i mloda w wozku...

Stary 2013-06-28, 11:56   #718
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
wiedźma... tylko miotłę między nogi fruuuu
Nie no miotłą między nogami to jeszcze sobie dobre zrobi
Stary 2013-06-28, 11:56   #719
Fikusek82
Wtajemniczenie

Angelikada gratuluje dziewczynki.

Z tym spirytusem na pępuszek to ja pierwsze słysze szczerze mówiąc, mi połozna środowiskowa która przycvhodziła do Nadii do domu niczym nie kazała smarować ani przecierać i wszystko odpadło po ponad tygodniu.

Ja tak was dziewczyny czytam te które już rodziły wcześniej o waszych doświadczeniach i mam czasami oczy większe, dziwi mnie to że majtek wam nie wolno było mieć na oddziale, bo ja nawet spodnie mogłam mieć jakbym chciała ale jakoś mi nie przyszło do głowy, po za tym większość dziewczyn które musiały leżeć dłużej niż dzień to normalnie w dresach latały, mało która miała piżamki na sobie. Co do tych odwiedzin to jedna osoba mogła wejść tylko oprócz ojca i obcych dzieci nie wpuszczali w ogóle, tylko rodzeństwo noworodka. No i pomiędzy łóżkami były zasłony więc jak ktoś przyszedł do sąsiadki obok to zasłoniłam się kotara i tyle mnie widzieli.

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Fikusek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 11:57   #720
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
No i dobrze, zwłaszcza po ich ostatnim zachowaniu
To fakt
Generalnie tak jak u Was my też już zapowiedzieliśmy,że pierwsze 2 tygodnie są tylko dla naszej czwórki. To są chwile bardzo intymne i wzruszające i pozostaną w pamięci na całe życie

Cytat:
a zatem ... Witam sie w 29 tc
Gratki
Ja się pochwalę 29tc pojutrze

Cytat:
hmmm jestes pewna???? bo najstarsza to chyba jednak ja
Jesteśmy dojrzałe i piękne I proszę nie chować mi tam głowy w torbę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości