Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz. XI - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 2,33%
Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo 3 6,98%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci 23 53,49%
Zaduch, gorąc, ciało z potu - byle tylko do porodu! 5 11,63%
Dzieci rosną, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy 11 25,58%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-28, 09:58   #631
passion80
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Chyba się witam w trzecim trymestrze nie jestem pewna od kiedy mi ten termin przesuneli ale przyjmuje że to dziś

Dobranoc

ja dzisiaj 25tc

Cytat:
[/COLOR]Łóżeczko dla księżniczki? http://allegro.pl/stylowe-meble-dzie...342367258.html
chyba dla królowej

Dzień dobry:p byłam zawieść starego do roboty, chyba skocze jeszcze do sklepu po coś dobrego na śniadanie kefir za mną chodzi bo u Bosackiej ostatnio oglądałam:p[/QUOTE]
straszne

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
NEna, ja wczoraj program o kefirach oglądąłam
też oglądałam kefir ostatnio piję codziennie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Jeszcze tydzień tutaj, a mnie szlag już trafia, wczoraj teściowa wyczerpała moje resztki godności, wyszłam i rozpłakałam się na dworze.

idę dzisiaj do fryzjera na 13
Stary 2013-06-28, 09:58   #632
shure
Zadomowienie

Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Mój syn dziś ukończył szkołę podstawową od września gimnazjum co to będzie
o to bedzie ciekawie trudny wiek
Cytat:
Stawiam dziś wszystkim pysznego bezalkoholowego drina z okazji moich 33 urodzin
no to zdrowie wszystkiego najlepszego

[*]
shure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 09:58   #633
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Misia, głupie gadanie. za młoda to jest może 16-latka spodziewająca się dziecka,a nie dorosła kobieta, która ma zawód, męża i stabilną sytuację. A swoją droga ile teściówka miała lat jak rodziła?

Maharet, myslę, że Twoje obawy są naturalne, ja się boję jak ogarnę się przy jednym dzieciątku, a Ty będziesz miała dwójke, jeszcze pewnie nie wszystko się nauczyłaś robić przy córci, a tu drugie maleństwo... Ale na ppewno dasz rade, a dzieciaki będą się dobrze razem rozwijać

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Bajka to jeszcze powedz, że co bym nie kupiła to się nada i będzie dobrze
nie wiem, nawet nie pytam. Powiem tak, nikt nigdy tak mi nie szargał nerwów jak ona.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 10:05   #634
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Najlepszości!!

Cytat:
Ja ika wszystkiego naj naj naj

Czemu żaden sprzedawca na allegro nie ma wszystkiego?! Ja już się gubię:P Każda poleca co innego, co tu robić, co tu robić ;> Mężuś wróci, to będę mu marudzić
Nooo ja kupowałam u dwóch przez All, a do r_p wybieram się w przyszłym tygodniu

Dostałam wór ciuszków od szwagierki Na szczęście większość kolorów uniseks,jest tylko różowy kombinezon (ale 74 to nie sądzę,żebym użyła) i sweterek w różowo-czerwono-beżowe paseczki. Dużo skarpetek i czapeczek, a tego zbytnio nie miałam

Jest cudna kurteczka-ciemnoniebieska baseballówka z Myszką Mickey! Ale to raczej dla chłopca.

No i dużo maluteńkich rzeczy typu rozm. 50 no ale nic dziwnego- Ignaś się urodził miesiąc przed terminem.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 10:05   #635
shure
Zadomowienie

Cytat:
nie wiem, nawet nie pytam. Powiem tak, nikt nigdy tak mi nie szargał nerwów jak ona.
Misia widze ze u ciebie trwa emocjonalna burza

[*]
shure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 10:06   #636
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
nena obrażam się ja wczoraj naginałam z reklamówką z biedry
wstyd!

Cytat:
Zaczęło się od jednego słowa, a skończyło na awanturze, powiedziała TŻtowi, że my jesteśmy problemem, bo zajmujemy duży pokój z najwygodniejszym łóżkiem, gdzie powinna go zająć któraś z sióstr.

I ogólnie, że TŻ zmienił się na gorsze, że nigdy taki nie był, a teraz kłótliwy i nic mu nie pasuje.

Wszystko moja wina. Wiec stwierdziłam, że nawet nie będę jej prosić o zamledowanie, tylko ja z małym będę zameldowana u siebie, a TŻ ze względu na krus u siebie.
brak słów

Cytat:

gimnazjum mnie przeraża

Cytat:
najlepszego!

Cytat:
Aha, chrzciny robimy u mnie, bo TŻ powiedział, że nie bedzie dziecka stresował w grudniu.
dobry pomysł

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
I
Moja mała dziewczynka-dopiero Ją rodziłam

czas leci jak głupi
Stary 2013-06-28, 10:10   #637
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
Misia widze ze u ciebie trwa emocjonalna burza
jaka burza ?? Tosz to tornado. Ale spoko byle do ślubu.

Ja i Kornello czujemy się dobrze. Czasem maluch nie kopie cały dzień, a jak słyszy moja mame na skype, to kopie mnie od razu.

Stary 2013-06-28, 10:11   #638
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Wszystkiego najlepszego

Misia tą twoją teściową to ja bym najchętniej przez kolano przełożyła i po tyłku natrzepała. Ona przebija samą siebie.

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 10:11   #639
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Bajka to jeszcze powedz, że co bym nie kupiła to się nada i będzie dobrze
no pewnie ze tak byle bys kupila siatkowe gacie a nei jakies inne

w ogole mloda byla juz glowa do dolu a wczoraj chyba znowu sie dupa na dol odwrocila bo znowu czuje kopniaki po pipce i pecherzu :/ a glowka raczej tak nie sadzi
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 10:12   #640
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
No proszę cię... ja jak miałam umowę najmu po norwesku zakumać to myślałam że padnę a co dopiero umowę kupna szacun

Zaspokoił mnie ten kefir
Ale siara w sklepie. .. pani co sprzedaje wie że jestem z polski bo to sąsiadka, zobaczyła mnie i wola do kasy żeby jej pomóc. .. przyszło dwóch Polaków i chcieli piwo kupić a pani mówi, że dopiero od 8 i muszą czekać jak chcą bo było chya za 15. I oni nie rozumieli i się z nią wykłócali bo myśleli ze nie chce im sprzedać bo są nietrzezwi:roll eyes:... w sensie oni po polsku a ona po ang. .. ludzie się gapią a tu ciężarna z pijokami debatuje.. mam nadzieję że nikt nie pomyślał że to moi koledzy:p widać że na wczorajszej bani byli i ich suszyło, w klapkach i skarpetkach (a jak), nieogoleni, walący wódką z kilometra. .. ech... tylko reklamówki z biedronki im brakowało
to na szczescie tez umowa najmu

Cytat:
Okkkkk, zanotowwane

Podziwiam! ja nie znoszę niemieckiego, brrrr....

Też chcę do fryzjera... ale nie chcę do teściowej

A ja gdzies czytałam, że właśnie te z TT są do niczego bo nie tną tylko szarpią. ;/ A już nie raz się nacięliśmy kupując nożyczki dla siebie... ;/

Hmmm,a ten Bepanthen to zamiast Sudocremu jest? i na poranione krocze też się nadaje?
Patrz, a tych wkładek to nie dojrzałam
Hehhhhhh, to już nei wiem ile podpach

alee fajowo, tort z truskawkami mniammmmmm. Na pewno się uda imprezki Zuzki
ja tez kiedys nie lubilam, ale teraz podchodze bez emocji... mieszkamy tu to musimy szprechac hahah tylko boleje nad tym ze przyjechalam tutaj z dosc dobra znajomoscia angielskiego, a z 0 znajomoscia niemieckiego... a teraz po roku czasu jak mam sie wyslowic po angielsku to jakas masakra jest... wszystko mi sie cisnie na usta po niemiecku, wlacznie z tym ze angielskie zdania buduje z niemiecka gramatyka mam nadzieje ze to etap przejsciowy...

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Nooo z nożyczkami to jest loteria

U nas na SR babka mówiła o tych zwykłych dla doroslych i koleżanki posiadające już dzieci też mi mówiły,że lepiej te dorosłe kupić. No ale mogę kupić dorosłe i też mogą obcinać beznadziejnie

Samba
to będziesz miała dzisiaj co robić Rozumeisz wszystko czy będziesz się wspomagać słownikiem?

Ok idę robić blok czekoladowy dla małża

nie rozumiem wszystkiego ale niektore rzeczy tylko przelecialam bo jest wytlumaczone np co to sa koszty eksploatacyjne i rozprawka na ten temat na 3 strony :P to zakladam ze nie musze tego slowo w slowo rozumiec, ogolnie rozumiem, ale darowalam se szczegoly
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 10:15   #641
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie nie wiem na jaką firmę podkładów postawić... Czekamy na opinie
My też mamy Seni.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ja mam zamiar w domu kłaść malutką na tetrze na tym przewijaku,ale te podkłady mogą się przydać w miejscu publicznym. No i jak pisałam-używam też do transportera jak jadę z kotem lub królikiem do weta, tak na wszelki wypadek jakby się któraś porobiła Także można znaleźć różne zastosowania

Ja miałam na wyprawce z SR,że niby 10 tych podpach wystarczy,ale wydaje mi się to mało. Kupiłam paczkę 14 szt maxi na początek, oraz 14 szt. mini na potem. Też niewiadomo jak to będzie z tym krwawieniem, w razie czego się dokupi A tyle na początek pewnie wystarczy.

Ja mam napisane,że jałowe.Ale na zajęciach o kąpieli mówiła też,że można kupić takie nieciągnące się kompresy z Hartmanna 10x10 do przemywania ciałka (czyli buzi, oczek, ewentualnie całej reszty w dniu, kiedy się nie kąpie).

A właśnie-macie zamiar kąpać codziennie?Bo nam polecano tak co 2 dni.
Te podkłady są idealne do przewijania na szybko na łóżku/kanapie, na wyjścia itd

Podkładów nigdy za dużo, bo Ty użyjesz, dziecko użyje, Eda ma 2 lata, a my nadal używamy.
Podpasek zużyłam co najmniej 4 opakowania tych mega. Sporo ze mnie leciało, a co siku podmywanie i nowa podpaska. Później używałam dłuższy czas "zwykłych" podpasek i na koniec wkładki.

Kąpać na początku będziemy codziennie, bo dziecko dzięki temu się uczy, że są rytuały i spanie nocne. Jak zacznie przesypiać noce, to w zależności od pory roku - Edzika teraz w lato kąpiemy codziennie, ale w zimę często co dwa dni.

Cytat:
Gorguulek, czyli Bepanthen trochę jakby zamiast tego zielonego Linomagu stosujesz? Czy Linomag to po każdym przewijaniu neizależnie od zawartości pieluszki?;>
Nie ważne, na które się zdecydujesz, stanowczo nie co każdą zmianę pieluchy Skóra się przyzwyczaja i potem raz zapomnisz i masz gotowe odparzenie. Ja zamierzam po kupce i może co 2-3 zmiany pieluszki. Na noc na pewno, w dzień niekoniecznie.

Cytat:

Gratulacje

Cytat:
no własnie chodzi o to, że TŻ pokrzykuje po wszystkich, tylko nie po mnie. I ona uważa, że ja go tak "ustawiłam", że on do mnie ma tylko szacunek, a ja go nastawiam przeciwko nim.

ale sytuacja wczoraj, TZ poszedł kupić jej nowa siekierę do rąbania drewna na rozpałkę, kupił najlżejszą z najdroższej firmy ( 450 zł) za nasze pieniądze. Powiedziałam ok, bo ja mamie tez kupiłam parę rzeczy.
A ona kręci nosem, że nie taka, że co to w ogóle jest. Tż się wkurzył masakrycznie, rzucił siekierę w głąb garażu i powiedział, ze ma w dópie to wszystko.

Najgorsze, że ona go prowokuje.

Aha, chrzciny robimy u mnie, bo TŻ powiedział, że nie bedzie dziecka stresował w grudniu.
Jeszcze troszkę i będziecie z dala od niej

Cytat:
Na tvn24 jakiś palant były min. sprawiedliwości broni tej durnej katechetki co matall wczoraj pisała... bo odsiedziała karę to wyrok się zatarł
Skoro pedofil dostałby zakaz wykonywania zawodu nauczyciela to dzieciobojczyni chyba też powinna no nie mogę...

Dobra idę coś porobić w tym zapuszczonym domu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nawet nie chce mi się komentować, ona niby odpokutowała, bo była ileś lat w zakonie I teraz dzieci o Bogu uczy

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
Dzisiaj na fejsie znajoma dodała post, w który pisała, że po 4 tygodniach po porodzie spadło jej 14 kg, a przytyła w ciąży 25kg.
No ja też 14 kg straciłam w 2 tygodnie jakoś z Edim, ale miałam BARDZO ubogą dietę przez kolki. Także jeszcze nie rozpaczam, ale na razie tyję 1 kg na tydzień i jeśli tak zostanie, to skończę na 27

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Jutro zaczynam III trymestr

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 10:20   #642
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

ja starsza kapalam i kapie codziennie i mlodsza tez mam zamiar, ze wzgledu na to ze dziecko uczy sie rytualow i jakos nie pasi mi taki rozjazd co dwa dni
h:
Ja też codziennie, po prostu uważam, że nawet jak nie brudne to po kąpaniu lepiej śpi, lepiej wypoczywa.

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Wiem, ze w każdym kraju inne przepisy, ale jakie dokumenty musiałas miec ?
w.
Akt małżeństwa na druku międzynarodowym, meldunek w DE, dowód osobisty albo paszport,zdjęcie paszportowe no i męża ze swoją kartą ubezpieczeniową.Dla córki jeszcze jej akt urodzenia na druku międzynarodowym.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 10:22   #643
teacherka
Zakorzenienie

Ok, ok dużo praktycznych wskazówek, przyda się, dzięki

Domyślam się, ze wkładek laktacyjnych J&J jest jeden rodzaj i tylko opakowaniem się różnią? bo widzę na allegro 2 rodzaje (opakowań?) i w rossmannie jest jeden z nich....

Samba, myślę, że to rzeczywiście etap przejścowy. Musiałaś się zanurzyć w tym jezyku, tej kulturze to i angielski zszedł na dalszy plan. Powiem Ci tak - miałam na studiach sporo godzin niemieckiego i czasem trzeba było coś pod łąwką przeczytać/napisać na zwykłe zajęcia, tj. po angielsku. I zwykle się poddawałam, bo nie dawałam rady rozdzielić teog co słysze od tego co myśle myślę, że jak ogarniesz niemiecki, to i na przypomnienie sobie angielskiego znajdziesz chwilkę i wróci do głowy jeśli będziesz go trochę używać
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 10:22   #644
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Witam sie w 30/31 tc
70 dni do planowanego termiinu
Gratuluję tygodni i wow

A tak w ogóle to zauważyłam,że majowo/czerwcowe przeniosły się wczoraj na odchowalnię więc teraz tylko lipiec/sierpień i my
Pierwsze maluszki się u nas pewnie pojawią już za 1,5miesiąca
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 10:22   #645
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Dobry rok? Nie, ja nie mam tv mam telewizor, ale nie jest podłączony do kabla, bo na kablu mam Internet
To teraz ja budyń... pisałaś przecie, że nie masz

Cytat:
Chyba się witam w trzecim trymestrze nie jestem pewna od kiedy mi ten termin przesuneli ale przyjmuje że to dziś

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
ja sie dzisiaj dowiedzialam, ze nasza recenzentka dala mojej kolezance 3,5 za prace i czekam na wyniki bo boje sie ze i mnie tak slabo ocenila, swoja droga dziwne, ze ocenila gorzej o promotorki
i teraz mam nerwa bo promotorka ostra i widac, ze ta recenzetka ostra i boje sie tej obrony eh

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Śpicie już ale pochwale się wynikami glukozy 73 a po 2 godzinach 89
także odetchnęłam
Nie denerwuj się, będzie dobrze
Gratuluję glukozy

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Dzis mialam wizyte. Maly w 3 tygodnie przybral 0.5kg (gdzie ja 1.5 - gdzie reszta? ) i teraz w 28tc wazy 1058g takze prosilabym o dopisanie na I stronie. No i kolejna wizyta 18 lipca godz. 14.00. Ciesze sie jak gwizdek bo ostatnio wazyl ponizej normy

Cytat:
Jeszcze tydzień tutaj, a mnie szlag już trafia, wczoraj teściowa wyczerpała moje resztki godności, wyszłam i rozpłakałam się na dworze.
Cytat:
Zaczęło się od jednego słowa, a skończyło na awanturze, powiedziała TŻtowi, że my jesteśmy problemem, bo zajmujemy duży pokój z najwygodniejszym łóżkiem, gdzie powinna go zająć któraś z sióstr.

I ogólnie, że TŻ zmienił się na gorsze, że nigdy taki nie był, a teraz kłótliwy i nic mu nie pasuje.

Wszystko moja wina. Wiec stwierdziłam, że nawet nie będę jej prosić o zamledowanie, tylko ja z małym będę zameldowana u siebie, a TŻ ze względu na krus u siebie.
Bosz... co za baba
Misi, a mówiłaś coś o hotelu... wiesz co, może warto do tej myśli wrócić, bo ta zołza tylko Tobie i TŻ szkodzi

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja tak mialam ale mi wystarczyly dwie male (takie jak te do wozka) - jedna na moje rzeczy i druga na dzieciowe), wygodniej mi bylo niz gmerac w jednej wielkiej torbie i tachac ja, dzieciowa przywiozl maz na porodowke a ta druga przywiozlam sama (bo sama jechalam)
No coś tak właśnie kombinuję
Bo w sumie na kij mi podkłady porodowe czy ciuszki dziecia na porodówce? A też wolałabym nie przekopywać wielgachnej torby w poszukiwaniu wody

Cytat:
Wszystkiego najlepszego

Coś mi się nie pocytowało... a nie pamiętam co miałam komu napisać

To dwa szybkie pytania:
- czy widziałyście gdzieś w sieci piżamę do karmienia, ale z szortami?
- kocyki... macie bawełniane czy z mikrofibry? Jeśli bawełniane to cienkie czy grube? I gdzie warto bawełniany kupić?

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 10:25   #646
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Diorisha mnie się łezka w oku kręciła dziś jak mój synek dostawał świadectwo ukończenia drugiej klasy. Ze starszym też chciałam iść na zakończenie to mi nie pozwolił bo to przecież " obciach". Ach jak dla mnie to czas zdecydowanie pędzi za szybko

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 10:26   #647
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

SAMBAdiJANEIRO czy do ginekologa w DE normalnie idę czy muszę mieć skierowanie od zwykłego lekarza?
Stary 2013-06-28, 10:28   #648
rusałka_1
Zakorzenienie

cześć

witam się w 24 tc
i od razu zapytam, zaczęłam 24 tc czyli skończonych mam 23t1d, kiedy mogę pójść na glukozę? teraz jak rozpoczęłam tydzień 24 czy za tydzień najwcześniej jak go skończę?

Wczoraj zasiedziałam się z książką do 2 więc dopiero wstałam

Cytat:

idę dzisiaj do fryzjera na 13
oj misiu naprawdę "nóż się w kieszeni otwiera" jak czytam o twojej teściowej. Nie dość że stresuje Was przed ślubem, to jeszcze zapomina o tym że jesteś w ciąży!

Cytat:
trudny wiek przed nim się szykuje

Cytat:
wszystkiego naj naj : roza:

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość

A właściwie to witam w 29 tygodniu.

Czasami mam doła, taj już blisko coraz bliżej.Nie wiem jak ja sobie poradzę z dwojgiem małych dzieci, jak ktoreś zaniedbam?Zazwyczaj matki nie mogą się doczekać jak ich dzidzia będzie na świecie, a ja czym bliżej terminu tym bym trochę go opóźniła.
gratulacje za tygodnie
dasz radę masz już doświadczenie

Cytat:

Witam sie w 30/31 tc

70 dni do planowanego termiinu

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 10:28   #649
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

To dwa szybkie pytania:
- czy widziałyście gdzieś w sieci piżamę do karmienia, ale z szortami?
- kocyki... macie bawełniane czy z mikrofibry? Jeśli bawełniane to cienkie czy grube? I gdzie warto bawełniany kupić?
Z szortami nie widziałam, tylko ze spodniami.A kocyki mam z polaru i z mocrofibry
Stary 2013-06-28, 10:28   #650
misia332
Zakorzenienie

vea już przeboleje, w srode przylatuje moja mama, a ja na ten dzień zaplanowałam parę zabiegów w salonie kosmetycznym.

maharet a to się dostaje normalnie w Polskim urzędzie stanu cywilnego ?

Stary 2013-06-28, 10:29   #651
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Ok, ok dużo praktycznych wskazówek, przyda się, dzięki

Domyślam się, ze wkładek laktacyjnych J&J jest jeden rodzaj i tylko opakowaniem się różnią? bo widzę na allegro 2 rodzaje (opakowań?) i w rossmannie jest jeden z nich....

Samba, myślę, że to rzeczywiście etap przejścowy. Musiałaś się zanurzyć w tym jezyku, tej kulturze to i angielski zszedł na dalszy plan. Powiem Ci tak - miałam na studiach sporo godzin niemieckiego i czasem trzeba było coś pod łąwką przeczytać/napisać na zwykłe zajęcia, tj. po angielsku. I zwykle się poddawałam, bo nie dawałam rady rozdzielić teog co słysze od tego co myśle myślę, że jak ogarniesz niemiecki, to i na przypomnienie sobie angielskiego znajdziesz chwilkę i wróci do głowy jeśli będziesz go trochę używać
Obys miala racje, ja pamietam ze szkoly ze zawsze na niemieckim mi sie angielski cisnal na usta a teraz jak tu przyjechalam to wypelnialam ankiety w urzedzie pracy i wszedzie pisalam ze niemiecki podstawowy a angielski zaawansowany tylko ze w obecnej chwili to jakby mnie chcieli egzaminowac z angola to bym sie spalila ze wstydu hahah
Stary 2013-06-28, 10:33   #652
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość

witam się w 24 tc
i od razu zapytam, zaczęłam 24 tc czyli skończonych mam 23t1d, kiedy mogę pójść na glukozę? teraz jak rozpoczęłam tydzień 24 czy za tydzień najwcześniej jak go skończę?
jutro zaczynam 25tc, a mam zamiar iść w poniedziałek albo wtorek bo w środę wizyta
skierowanie dostałam na ostatniej wizycie 19 czerwca.
Stary 2013-06-28, 10:33   #653
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
SAMBAdiJANEIRO czy do ginekologa w DE normalnie idę czy muszę mieć skierowanie od zwykłego lekarza?
normalnie idziesz kiedys "teoretycznie" bylo potrzebne skierowanie bo sie placilo raz na kwartal oplate 10 euro i wtedy jak mialas zaplacone u ogolnego to moglas wziac sobie skierowanie do innych lekarzy i u tych innych juz nie placilas, jesli nie mialas skierowania to tez cie przyjeli ale wtedy u kazdego placilas te 10 euro... ale od tego roku zniesli ta oplate i nie trzeba skierowania
Stary 2013-06-28, 10:34   #654
passion80
Zakorzenienie

matko, dzisiaj piątek więc dzisiaj zaczęłam 25
Stary 2013-06-28, 10:34   #655
Sylwia cypr
Raczkowanie

Cytat:
wszystkiego naj naj najjjjjjjjj

mam prosbe ... tak tu piszecie o tych rozpoczetych tygodniach ... a ja jakos ostatnio totalnie sie pogubilam - czy ktos mi moze wyliczyc jaki ja mam dzisiaj dzien buuuuuuuuu
Sylwia cypr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 10:35   #656
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:

maharet a to się dostaje normalnie w Polskim urzędzie stanu cywilnego ?
Tak.Ja dostałam od ręki, ale najlepiej wcześniej zadzwonić, bo może być różnie różnych urzędach. 22 zł kosztuje.
Stary 2013-06-28, 10:36   #657
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Z szortami nie widziałam, tylko ze spodniami.A kocyki mam z polaru i z mocrofibry
No właśnie ja też, a spodni nie lubię
Z mikrofibry też mam, ale chciałam jakieś niesztuczne mieć - strasznie nasz pediatra ma SR straszył sztucznymi W sumie trochę racji ma, że w domu, jak jest cieppło malucha nie trzeba "pod folią" trzymać, więc chciałam bawełniane dokupić. Z jeden cienki jeszcze na wrzesień, bo może być ciepło i jedne jakiś grubszy. W sumie najchętniej to bym jakiś dwuwarstwowy kupiła - wełna/bawełna czy bawełna/termofrotka... tylko nie wiem, czy takie się produkuje

Cytat:
vea już przeboleje, w srode przylatuje moja mama, a ja na ten dzień zaplanowałam parę zabiegów w salonie kosmetycznym.
Rozumiem... trzymam więc kciuki, żebyś do przyjazdu mamy bimbała na zołzę
A Twoja mam będzie mieszkała z Wami do ślubu (w sensie u teściów)?

Wiem co miałam napisać.... Samba, gratulacje klask i:

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 10:36   #658
kropla_deszczu
Zadomowienie

Dzień dobry brzuchatki

witam się w nowym wątku nie ma to jak przyjść w okolicy 20 strony

ogarnęłam już kuchnię, a wczoraj też szafę bo musieliśmy ją przestawić trochę inaczej w pokoju (i tym sposobem musiałam z niej wszystko wyjąć i poukładać na nowo )

Wczoraj już nawet do wizażu zasiadłam, ale zdążyłam przeczytać 2 posty i przyjechał szwagier z żoną i z córką (szwagier pomagał szafę przestawić).

Mężuś zrobił mi dzisiaj mega przyjemność i kupił chałeczkę na śniadanie :ślina: własnie zjadłam kilka kromek z dżemikiem i kolejne kilka z nutellą

Z tego co na szybko zauważyłam:
ja-ika - 100 lat
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 10:39   #659
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylwia cypr Pokaż wiadomość
wszystkiego naj naj najjjjjjjjj

mam prosbe ... tak tu piszecie o tych rozpoczetych tygodniach ... a ja jakos ostatnio totalnie sie pogubilam - czy ktos mi moze wyliczyc jaki ja mam dzisiaj dzien buuuuuuuuu
Wg mnie dziś zaczęłaś 29 tc, czyli dziś masz 28t1d
Od tygodnia jesteś w III trymestrze

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 10:39   #660
kropla_deszczu
Zadomowienie

Powiem Wam jeszcze, że w poniedziałek moja koleżanka urodziła syneczka poprzez cc mały waży 4180 g, długość 55 cm w piątek skierowali ją do szpitala bo9 dostała jakiejś wysypki na całym ciele niewiadomo skąd chcieli żeby rodziła naturalnie (były już rozmowy o cesarce - ale to dlatego, że ona chciała) ale jakoś nie bardzo lekarze byli za tym...no to w końcu dostała ciśnienia wysokiego i wzięli ją na cc - dobrze, że w szpitalu była

Teraz biedna ma jakąś depresję - chyba ten cały bejbi blues jest załamana tym, że położne każą jej wstawać (a ja boli ta rana po cc) dodatkowo cisną ją żeby karmiła piersią, a ona jeszcze pokarmu nie ma...(moim zdaniem to sama się dodatkowo blokuje, tym stresem, tak samo było jak mieli ją wypuszczać [wcześniej jak w szpitalu leżała] do domu, to momentalnie dostawała ciśnienia wysokiego - a leżała z powodu zatrucia ciążowego - to wtedy mogła zapomnieć o wypisie). No biedna jest! Jeszcze jak urodziła to zaraz wszyscy się do niej zjechali, kuzynka, chyba ze 2-3 koleżanki, mama....no ogólnie to pierwszego dnia miała za dużo odwiedzin - do tego stopnia, że ją położne zrypały za to! Współczuję jej....dlatego powiedziałam, że ja to pojadę dopiero do nich do domu jak już ich wypuszczą. A wypuszczą ich dopiero koło poniedziałku - bo mama maluszka ma jakąś infekcję (stąd niby ta wysypka).

I już mojemu mężowi zaznaczyłam, że do szpitala jak będę rodzić to tylko najbliższa rodzina, a najlepiej ograniczyć te cały wizyty do minimum!
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości