|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,33% |
| Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo |
|
3 | 6,98% |
| Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci |
|
23 | 53,49% |
| Zaduch, gorąc, ciało z potu - byle tylko do porodu! |
|
5 | 11,63% |
| Dzieci rosną, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy |
|
11 | 25,58% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
ja dzisiaj 25tc ![]() Cytat:
chyba dla królowej![]() Dzień dobry:p byłam zawieść starego do roboty, chyba skocze jeszcze do sklepu po coś dobrego na śniadanie kefir za mną chodzi bo u Bosackiej ostatnio oglądałam:p[/QUOTE]straszne ![]() też oglądałam kefir ostatnio piję codziennieCytat:
|
|||
|
|
|
#632 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
trudny wiekCytat:
|
|
|
#633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dostałam wór ciuszków od szwagierki Na szczęście większość kolorów uniseks,jest tylko różowy kombinezon (ale 74 to nie sądzę,żebym użyła) i sweterek w różowo-czerwono-beżowe paseczki. Dużo skarpetek i czapeczek, a tego zbytnio nie miałam![]() Jest cudna kurteczka-ciemnoniebieska baseballówka z Myszką Mickey! Ale to raczej dla chłopca.No i dużo maluteńkich rzeczy typu rozm. 50 no ale nic dziwnego- Ignaś się urodził miesiąc przed terminem.
|
|
#635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#636 | ||||
|
Zakorzenienie
|
wstyd!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() gimnazjum mnie przeraża ![]() Cytat:
Cytat:
![]() czas leci jak głupi |
||||
|
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
jaka burza ?? Tosz to tornado. Ale spoko byle do ślubu.
Ja i Kornello czujemy się dobrze. Czasem maluch nie kopie cały dzień, a jak słyszy moja mame na skype, to kopie mnie od razu.
|
#638 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Misia tą twoją teściową to ja bym najchętniej przez kolano przełożyła i po tyłku natrzepała. Ona przebija samą siebie.
|
|
|
#639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byle bys kupila siatkowe gacie a nei jakies inne ![]() w ogole mloda byla juz glowa do dolu a wczoraj chyba znowu sie dupa na dol odwrocila bo znowu czuje kopniaki po pipce i pecherzu :/ a glowka raczej tak nie sadzi |
|
|
|
|
#640 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tylko boleje nad tym ze przyjechalam tutaj z dosc dobra znajomoscia angielskiego, a z 0 znajomoscia niemieckiego... a teraz po roku czasu jak mam sie wyslowic po angielsku to jakas masakra jest... wszystko mi sie cisnie na usta po niemiecku, wlacznie z tym ze angielskie zdania buduje z niemiecka gramatyka Cytat:
nie rozumiem wszystkiego ale niektore rzeczy tylko przelecialam bo jest wytlumaczone np co to sa koszty eksploatacyjne i rozprawka na ten temat na 3 strony :P to zakladam ze nie musze tego slowo w slowo rozumiec, ogolnie rozumiem, ale darowalam se szczegoly
|
|||
|
|
|
#641 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Podkładów nigdy za dużo, bo Ty użyjesz, dziecko użyje, Eda ma 2 lata, a my nadal używamy. Podpasek zużyłam co najmniej 4 opakowania tych mega. Sporo ze mnie leciało, a co siku podmywanie i nowa podpaska. Później używałam dłuższy czas "zwykłych" podpasek i na koniec wkładki. Kąpać na początku będziemy codziennie, bo dziecko dzięki temu się uczy, że są rytuały i spanie nocne. Jak zacznie przesypiać noce, to w zależności od pory roku - Edzika teraz w lato kąpiemy codziennie, ale w zimę często co dwa dni. Cytat:
Cytat:
![]() Gratulacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nawet nie chce mi się komentować, ona niby odpokutowała, bo była ileś lat w zakonie I teraz dzieci o Bogu uczy ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Jutro zaczynam III trymestr
|
|
|
#642 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Akt małżeństwa na druku międzynarodowym, meldunek w DE, dowód osobisty albo paszport,zdjęcie paszportowe no i męża ze swoją kartą ubezpieczeniową.Dla córki jeszcze jej akt urodzenia na druku międzynarodowym. |
|
|
|
|
#643 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, ok dużo praktycznych wskazówek, przyda się, dzięki
![]() ![]() Domyślam się, ze wkładek laktacyjnych J&J jest jeden rodzaj i tylko opakowaniem się różnią? bo widzę na allegro 2 rodzaje (opakowań?) i w rossmannie jest jeden z nich.... Samba, myślę, że to rzeczywiście etap przejścowy. Musiałaś się zanurzyć w tym jezyku, tej kulturze to i angielski zszedł na dalszy plan. Powiem Ci tak - miałam na studiach sporo godzin niemieckiego i czasem trzeba było coś pod łąwką przeczytać/napisać na zwykłe zajęcia, tj. po angielsku. I zwykle się poddawałam, bo nie dawałam rady rozdzielić teog co słysze od tego co myśle myślę, że jak ogarniesz niemiecki, to i na przypomnienie sobie angielskiego znajdziesz chwilkę i wróci do głowy jeśli będziesz go trochę używać
|
#644 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#645 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję glukozy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Misi, a mówiłaś coś o hotelu... wiesz co, może warto do tej myśli wrócić, bo ta zołza tylko Tobie i TŻ szkodzi ![]() Cytat:
Bo w sumie na kij mi podkłady porodowe czy ciuszki dziecia na porodówce? A też wolałabym nie przekopywać wielgachnej torby w poszukiwaniu wody ![]() Cytat:
![]() Coś mi się nie pocytowało... a nie pamiętam co miałam komu napisać ![]() To dwa szybkie pytania: - czy widziałyście gdzieś w sieci piżamę do karmienia, ale z szortami? - kocyki... macie bawełniane czy z mikrofibry? Jeśli bawełniane to cienkie czy grube? I gdzie warto bawełniany kupić? |
||||||||
|
|
|
#646 |
|
Wtajemniczenie
|
Diorisha mnie się łezka w oku kręciła dziś jak mój synek dostawał świadectwo ukończenia drugiej klasy. Ze starszym też chciałam iść na zakończenie to mi nie pozwolił bo to przecież " obciach". Ach jak dla mnie to czas zdecydowanie pędzi za szybko
|
|
#647 |
|
BAN stały
|
SAMBAdiJANEIRO czy do ginekologa w DE normalnie idę czy muszę mieć skierowanie od zwykłego lekarza?
|
|
|
|
#648 | ||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() witam się w 24 tc i od razu zapytam, zaczęłam 24 tc czyli skończonych mam 23t1d, kiedy mogę pójść na glukozę? teraz jak rozpoczęłam tydzień 24 czy za tydzień najwcześniej jak go skończę? Wczoraj zasiedziałam się z książką do 2 więc dopiero wstałam ![]() Cytat:
naprawdę "nóż się w kieszeni otwiera" jak czytam o twojej teściowej. Nie dość że stresuje Was przed ślubem, to jeszcze zapomina o tym że jesteś w ciąży!Cytat:
trudny wiek przed nim się szykuje![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dasz radę ![]()
|
|
#649 |
|
BAN stały
|
Z szortami nie widziałam, tylko ze spodniami.A kocyki mam z polaru i z mocrofibry
|
|
|
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
vea już przeboleje, w srode przylatuje moja mama, a ja na ten dzień zaplanowałam parę zabiegów w salonie kosmetycznym.
maharet a to się dostaje normalnie w Polskim urzędzie stanu cywilnego ?
|
#651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz jak tu przyjechalam to wypelnialam ankiety w urzedzie pracy i wszedzie pisalam ze niemiecki podstawowy a angielski zaawansowany tylko ze w obecnej chwili to jakby mnie chcieli egzaminowac z angola to bym sie spalila ze wstydu hahah
|
|
|
|
|
#652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skierowanie dostałam na ostatniej wizycie 19 czerwca. |
|
|
|
|
#653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#654 |
|
Zakorzenienie
|
matko, dzisiaj piątek więc dzisiaj zaczęłam 25
|
|
|
|
#655 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wszystkiego naj naj najjjjjjjjj mam prosbe ... tak tu piszecie o tych rozpoczetych tygodniach ... a ja jakos ostatnio totalnie sie pogubilam - czy ktos mi moze wyliczyc jaki ja mam dzisiaj dzien buuuuuuuuu
|
|
|
|
|
#656 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#657 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z mikrofibry też mam, ale chciałam jakieś niesztuczne mieć - strasznie nasz pediatra ma SR straszył sztucznymi W sumie trochę racji ma, że w domu, jak jest cieppło malucha nie trzeba "pod folią" trzymać, więc chciałam bawełniane dokupić. Z jeden cienki jeszcze na wrzesień, bo może być ciepło i jedne jakiś grubszy. W sumie najchętniej to bym jakiś dwuwarstwowy kupiła - wełna/bawełna czy bawełna/termofrotka... tylko nie wiem, czy takie się produkuje Cytat:
![]() A Twoja mam będzie mieszkała z Wami do ślubu (w sensie u teściów)? Wiem co miałam napisać.... Samba, gratulacje ![]() ![]() klask i:
|
||
|
|
|
#658 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry brzuchatki
witam się w nowym wątku nie ma to jak przyjść w okolicy 20 strony ogarnęłam już kuchnię, a wczoraj też szafę bo musieliśmy ją przestawić trochę inaczej w pokoju (i tym sposobem musiałam z niej wszystko wyjąć i poukładać na nowo ) Wczoraj już nawet do wizażu zasiadłam, ale zdążyłam przeczytać 2 posty i przyjechał szwagier z żoną i z córką (szwagier pomagał szafę przestawić). Mężuś zrobił mi dzisiaj mega przyjemność i kupił chałeczkę na śniadanie :ślina: własnie zjadłam kilka kromek z dżemikiem i kolejne kilka z nutellą ![]() Z tego co na szybko zauważyłam: ja-ika - 100 lat
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
#659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od tygodnia jesteś w III trymestrze
|
|
|
#660 |
|
Zadomowienie
|
Powiem Wam jeszcze, że w poniedziałek moja koleżanka urodziła syneczka poprzez cc
niewiadomo skąd chcieli żeby rodziła naturalnie (były już rozmowy o cesarce - ale to dlatego, że ona chciała) ale jakoś nie bardzo lekarze byli za tym...no to w końcu dostała ciśnienia wysokiego i wzięli ją na cc - dobrze, że w szpitalu była ![]() Teraz biedna ma jakąś depresję - chyba ten cały bejbi blues jest załamana tym, że położne każą jej wstawać (a ja boli ta rana po cc) dodatkowo cisną ją żeby karmiła piersią, a ona jeszcze pokarmu nie ma...(moim zdaniem to sama się dodatkowo blokuje, tym stresem, tak samo było jak mieli ją wypuszczać [wcześniej jak w szpitalu leżała] do domu, to momentalnie dostawała ciśnienia wysokiego - a leżała z powodu zatrucia ciążowego - to wtedy mogła zapomnieć o wypisie). No biedna jest! Jeszcze jak urodziła to zaraz wszyscy się do niej zjechali, kuzynka, chyba ze 2-3 koleżanki, mama....no ogólnie to pierwszego dnia miała za dużo odwiedzin - do tego stopnia, że ją położne zrypały za to! Współczuję jej....dlatego powiedziałam, że ja to pojadę dopiero do nich do domu jak już ich wypuszczą. A wypuszczą ich dopiero koło poniedziałku - bo mama maluszka ma jakąś infekcję (stąd niby ta wysypka).I już mojemu mężowi zaznaczyłam, że do szpitala jak będę rodzić to tylko najbliższa rodzina, a najlepiej ograniczyć te cały wizyty do minimum!
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

chyba dla królowej

co to będzie 
Julek 18.09.2013

pani co sprzedaje wie że jestem z polski bo to sąsiadka, zobaczyła mnie i wola do kasy żeby jej pomóc. .. przyszło dwóch Polaków i chcieli piwo kupić a pani mówi, że dopiero od 8 i muszą czekać jak chcą bo było chya za 15. I oni nie rozumieli i się z nią wykłócali bo myśleli ze nie chce im sprzedać bo są nietrzezwi
:roll eyes:... w sensie oni po polsku a ona po ang. .. ludzie się gapią a tu ciężarna z pijokami debatuje.. mam nadzieję że nikt nie pomyślał że to moi koledzy:p widać że na wczorajszej bani byli i ich suszyło, w klapkach i skarpetkach (a jak), nieogoleni, walący wódką z kilometra. .. ech... tylko reklamówki z biedronki im brakowało
I teraz dzieci o Bogu uczy 

klask i:
)