|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3841 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Cytat:
no własnie się zdziwiłam, skoro w sierpniu zaczną , a na początku się nie podaje całego, to nie wiem jak Kasia liczy że zuzyje?
![]() |
![]() |
#3842 | |||||||
Wtajemniczenie
|
WItam!!!!
Kubcio śpi, ja popijam kawkę, później jadę do pracy załatwić roczny macierzyński ![]() Tak w ogole mój Kubuś skończył wczoraj 2 miesiące ![]() ![]() A koleżanka poszła wczoraj wieczorem rodzić córeczkę ![]() Między naszymi dzieciaczkami będzie 2 miesiące (jak wczoraj urodziła) albo 2 miesiące i 1 dzień różnicy (jak po północy urodziła) ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja wypiłam raz karmi, odczekałam trochę (pewnie i tak za długo, bo panikara jestem) i odciągnęłam pokarm - po raz pierwszy udało mi sie odciągnąć 120 ml z jednej piersi. Teraz sobie co jakiś czas po wieczornym karmieniu jak mały idzie spać popijam. Cytat:
![]() Dlatego wieczorami daję mu butlę z mm, trochę cyca żeby sobie przy nim usnął. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My jutro wyjeżdzamy z małym w podróż - do rodziców 350 km. Muszę tyle zapakować rzeczy małego, że szok! Dobrze, że mamy w miare pojemne auto. Już myślałam, żeby wziąść mniej moich rzeczy ale to się nie da, bo ta pogoda niewiadomo jaka będzie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Demeter Czas edycji: 2013-06-28 o 10:57 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3843 |
Przyczajenie
|
Poczekam z tym rozszerzeniem diety po 5 miesiącu. Moja niedługo kończy 4 miesiąc, więc jeszcze troszkę.
Czy Wasze dzieci też co każdy ranek stękają, wiercą się i puszczają mocne bączki? Moja tak ma codziennie od około dwóch miesięcy -dosłownie codziennie, tak stęka, wierci się i prutka do momentu zrobienia kupki. Zastanawiam się czy nie wprowadzić mleka modyfikowanego, mój pediatra wspomniał coś żeby dawać jej na noc mleko Bebilon HA 1 na takie wzdęcia, bądź jakieś inne mleko HA.. Biedna męczy się co każdy ranek. Zastanawia mnie to czemu tak się dzieje i czemu tak długo to trwa, może faktycznie jest na coś uczulona co jest w moim pokarmie.
![]() |
#3844 |
Zakorzenienie
|
hejka
![]() nie wiem kiedy Was nadrobię, ponieważ wyjechałam do moich rodziców tz do mamy a wczoraj wieczorem tato przyjechał i mogę troszkę odpocząć wydawało by się ale tak nie jest bo mała się "popsuła" ze spaniem w nocy wisi non toper na cycu a ja jakoś zasnąć nie mogę i siedzę. Wczoraj poszła spać o 22 a o 1:08 wstała zanim ją przebrałam to było 15 po i prawie do 3 ![]() ![]() ![]() ![]() W środę mamy sesję fotograficzną i powiem że się wkurzyłam bo ja mam jakieś zaćmienie umysłu , nie wiem jak czytam ogłoszenia na stronach gdzie wyraźnie napisane że do noworodków do 14 dnia przyjezdzają i robią sesję w domku a ja jakaś nienormalna i nie widziałam tego chyba po tym porodzie faktycznie na oczy mi padło. Tydzień temu byłyśmy na szczepieniach wzięłam od razu 3 szczepionki ceny powalające ![]() Moderna moja Anielka też tak jakby się cofnęła już ładnie podnosiła główkę i przewracała a teraz od prawie 3 tygodni kładę na brzuszku i nic choć znowu zaczyna powoli ale zaczyna. alliw śliczne zdjęcia Jasio i Mamusia ![]() OC jednak charczenie to był katarek wczoraj dopiero kupiłam fridę bo te elektryczny aspirator to o kant d... i jak zaczęłam ściągać wczoraj to aż szoku dostałam że tyle tam siedziało choć wcale nic jej nie ciekło z noska. I faktycznie już jej nic nie świszczy ani nie charczy. W kwestii picia alkoholu to dziękuję ja nie piję ![]() ![]() idę się przespać póki dziadek na spacerze z małą. Aa co do opieki babci na wnukami o tak uwielbiam to moi rodzice aż się proszą by na ręce ją brać zmieniać pieluchy i wszystko koło małej jakby mogli to by i cycka jej dali tylko że im nic nie leci ![]() Zawsze tak twierdziłam i przekonałam się na własnej skórze i choć każdy mówił że mi się wydaje, że tak nie jest ale tak jest wnuki od córki to zawsze od córki i bliźsze dziadkom aniżeli od synowej. Będąc dzieckiem mieszkając z dziadkami taty byliśmy na drugim planie bo ważniejsze były dzieci od córek dziadków i tak teraz jest z Anielką niby mieszkamy z tż rodzicami mają tylko po schodach wejść a jak ja z nią nie pójdę na dwór albo do nich to oni nie przyjdą nawet na 5 minut przywitać się z nią. A ja naiwna wierzyłam że tak nie będzie. Przykro mi tylko dlatego bo moich rodziców rzadko widujemy a oni ją uwielbiają więc chciałam żeby chociaż z tymi dziadkami z ktorymi mieszkamy była zżyta ale niestety. Najlepsze są teksty "teściowej" to taka córunia mamusi no kurcze jak ma być inaczej jak ona siedzi całymi dniami tylko ze mną to do kogo ma się kleić i u kogo się uspokajać. Widzę że to takie wyjaśnienie teściowej dlaczego nie przychodzi tak często do nas na górę. Rozpaczać nie będę tylko szkoda mi dziecka. Bo mi zawsze było przykro że u dziadków byłam ta druga a przecież mieszkaliśmy z nimi jakiś czas. rozpisałam się a tato mi już małą niesie to się naspałam heh ![]() Miłego dzionka i ładnej pogody w końcu nie pada ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Demeter ja czytałam że szczepionka na rotawirusy działa/chroni tylko do 3 roku życia. Anielka dostała od razu 3 szczepionki i żadnych skutków ubocznych nawet nie była marudna ani nie gorączkowała nic jakby ich nie dostała. Wiadomo każde dziecko inaczej reaguje same kłucia to stres dla dziecka.
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka ![]() Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2013-06-28 o 11:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3845 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli do 3 roku życia to wcale nie tak krótko moim zdaniem... Nie wiem jeszcze nie zaszczepiłam na nic dodatkowo, bo czekam na decyzję w sprawie becikowego (załatwialiśmy w poprzednim tygodniu). Wiec jak sie uda to bedzie 2000 zł, mysle że głównie przeznaczymy na szczepienia bo drogie są. A co do małej kurcze mamy w podobnym wieku maluszki, mój tfu tfu jest naprawdę grzeczny, czasami pomarudzi, ale w nocy ładnie śpi, budzi sie co 2,3h. Teraz zjadł i dalej sobie śpi a ja mam czas na przyjemności, choć zaraz musze pakować naszą trójeczkę na wakacje 2 tygodniowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3846 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3847 |
MBZ♥
|
To szczepienie na rotawirusa jeśli ochroni dziecko nawet 3 lata to sporo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3848 | ||
Zakorzenienie
|
Moje dziecko śmieje się na głos!!
![]() ![]() skakaliśmy przy lustrze i się udało ![]() co do teściowych i mam, to moje nie biorą Kamila na ręcę. Moja mama może go pilnować jak lezy w łóżeczku albo w wózku, teściowej nie ma w PL ale jak przyjeżdża to raz go wzięła. Nie narzekam, bo mama mi pomaga, przypilnuje jak trzeba. Ale że do mojej siostry trzeba było latać bo np. chciała wziąść prysznic itp. w dzień w dzień to moja rodzina już ma dość na całe życie noszenia i bawienia.. cieszą się bardzo z małego ale jakoś się nie garną żeby go ponosić. Szkoda. ![]() tym bardziej że mojej siostry dzieci były dużo bardziej rozpieszczane, tylko że z przymusu. Ja nie zmuszam, chce ktoś to przychodzi, jak potrzebuje gdzieś wyjść to podrzucam go mamie i mimo że to dwa razy wychodzenie na 3 piętro i jestem zmasakrowana to staram się żeby nie odczuła że "musi". Mój brat jak mi schodził po wózek (25lat) to tak się naględził że on prysznic brał, albo zmęczony jest, że powiedziałam nigdy więcej! I targam sama chociaż czasami mi się wydaje że zemdleje po drodze... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mnie zastanawia czy mój maluch nie ma uczulenia na jajka ![]() Oddajcie mi dziecko ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3849 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() próbowałam, mimo że marudził i wiercił się, jak płakał to z nakładką dałam, a najlepiej jak nie jest bardzo głodny to wtedy próbowałam znów i się udało ![]() Cytat:
![]() a z witaminą to fajnie wyszło ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3850 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, pogoda do bani, co chwilę leje...
Zakończenie roku szkolnego obskoczone, więc już z rana pobudka, a zaraz jedziemy do poradni z Oliwką,żeby sprawdzić czy nie ma dysleksji (fajny termin ![]() ![]() ![]() Bierzemy ze sobą chłopa i mała bo może jak to będzie trochę trwało, a choć na chwilę przestanie lać to pospacerujemy ....
![]() |
#3851 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kazdy rodzic musi sam podjac decyzje ![]() Szczepienie chroni przed ciezkimi zachorowaniami spwodowanymi rotawirusami (ale one sa dosc rzadkie). Mozliwe jest tez zachorowanie, tylko bedzie ono lzejsze. Szczepionka chroni tez mniej wiecej do drugiego roku zycia, pozniej jej dzialanie sie zatraca - czyli zachorowanie moze sie po prostu odwlec w czasie. Ja po prostu nie ufam szczepieniom, ktore chronia przez krotki czas (podobnie jak szczepienia przeciwko grypie ![]() Ale moze jak mnie lekarz mocno przekona, to moze zaszczepie - ale na razie jestem mocno na nie. O wirusach swinskich w Rotarixie po niemiecku, ale mozna wrzucic na tlumaczenie (to bylo w 2010 - czy nadal te wirusy mozna znalezc w szczepionkach Rotarix, nie wiem, bo nie zaglebialam sie w temat). http://www.aerzteblatt.de/nachrichte...-Impfstoff.htm http://www.aerzteblatt.de/nachrichten/41171/ i ogolnie o rotawirusach http://www.individuelle-impfentschei...42/4-rotaviren
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-06-28 o 14:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3853 | |
Zadomowienie
|
Witam
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3854 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cale szczescie, ze u nas wszystkie bezpłatne. To moze to normalne ![]() ![]() A w ogole to musze sie poskarzyc, bo to, ze w nocy nie spie to normalne, ale moj maluch to teraz juz nawet nie co 3, ale co 2 godziny w nocy cycka ssa - o polnocy sie przyssal to possal 1 minute i padl ![]() Taka jestem niewyspana dzisiaj, i zla jak osa przez to ![]() no i dodatkowo o 5 rano juz nie chcial spac, i tak padlismy dopiero kolo 8, na "calusienka godzine" .. łaskawca ![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-06-28 o 12:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3855 |
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Hehe no 76szt - obiadku deserki i takie tam, kolezanka autem jechala wiec mi z PL przywiozla - damy rade ew jak bd smaczne to ja dojjem
![]() No i kasa odebrana - czas na zakupy Jade na centrum zajrze do hm albo cubusa mozne bd jakie fajne spodnie ew leginsy to se kupiem Ale pogoda wychodzilam bylo slonko duszno - teraz chmury wiater i chyba bd padac deszcz :-/ a ja w bluzie eh - wazne ze dla Mlodego mam ta folie "przeciwmakalna" haha. Leonikowa ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3856 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3857 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() To i ja się pochwalę. Syn odebrał dzisiaj świadectwo z gimnazjum i poszedł od razu zanieść ksero do szkoły 1-szego wyboru, tzn. technikum. Okazało się, że na 30 miejsc, jest 22 chętnych. Nie musi więc czekać na żadne wyniki, jest przyjęty ![]() ![]() Ach ten niż demograficzny. Od września musi siąść do nauki, będzie technik informatyk.
![]() |
![]() |
#3858 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 i 3-paki też są przecenione już. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3859 |
Zadomowienie
|
wróciłam z zakupów i padam na pysk :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3860 | ||||||
Zadomowienie
|
Oliwka: co do sytuacji z teściami to jakbym czytała o mojej siostrze. Teściowa nic sie nie zajmuje ale do chwalenia sie przy gościach pierwsza...
A co do moich teściów to w ogóle się nie zajmuja i nawet na ręce nie wezmą ale to taki typ. Z tego co się zorientowałam to swoje dzieci też jakoś tak dziwnie wychowywali. Jak to kiedys teść stwierdził jak Tż miał sucho i był nakarmiony to miał leżeć w łóżeczku cicho i tyle, na placz nie reagował. Masakra jak dla mnie jak tego slucham. Przeciez to dzidzi, maly człowiek , potrzebuje relacji z innymi, przytulenia i bliskosci. Oni w ogóle maiją problem z okazywaniem uczuć, choc wiem że tż-ta kochają, taki typ. Tż też ma z tym problem (co sie mu dziwić) ale i tak jest znaczny postęp odkąd się poznaliśmy ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A ja się witam znów niewyspana. Pierwsza pobudka przed północą, kolejna o 1, potem o 3 a potem to znów co godzine prawie, oszaleję kiedyś. Jeśli chodzi o spanie to regres u Kingi jest duży bo po kąpieli potrafila z 5 godz. spać (potem też co godzina dwie ale przynajmniej ten pierwszy sen byl ok)) a teraz ze 3 i basta... Gdyby chciała smoczka to bym jej dała, bo może po prostu chce sobie possać ale ona smoka nie chce ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3861 | |||||||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() To ja nie ćwiczę przy Krzychu, pęknie ze śmiechu ![]() ![]() Cytat:
![]() My po spacerku, dziś tylko 2 godzinki, bo Młodzieniec strasznie marudził; myślałam, że głodny, ale w domu pojadł kilka minut i teraz leży i gada z postaciami na ścianie z Kubusia Puchatka; podejrzewam, że się za nimi stęsknił po prostu ![]() Jeszcze mam kilka stron do nadrobienia ![]()
![]() |
![]() |
#3862 |
Zakorzenienie
|
Moj tak samo, kiedyś po kąpieli spał 4-5 godzin, a teraz 2-3. W dodatku musimy jakoś spróbować, żeby mały spał w swoim łóżeczku, bo drugą noc się budzę, a on leży w poprzek łóżka, a ja z mężę wisimy po bokach. Kręgosłup mi wysiądzie, ale nie umiem go odłożyć do łóżeczka tak aby się nie obudził
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3863 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3864 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
25.02.2010 ![]() 25.04.2010. ![]() 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3865 |
Wtajemniczenie
|
a my zaraz zbieramy się do mamy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a jutro idziemy na wesele - oby pogoda dopisała
15-07-2006 ![]() od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html Edytowane przez anika_s Czas edycji: 2013-06-28 o 14:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3866 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
25.02.2010 ![]() 25.04.2010. ![]() 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3867 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Despa - brawo za średnią! Zdolną masz starsza córę! Bmma, brawo dla syna. A jakie technikum? Malpka - u nas bez gorączki... ale mały ciągnie do tulenia i piersi... więc co godzinę na 5min jest pierś...
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3868 | ||||
Zakorzenienie
|
Anika,
![]() ![]() ![]() Despa, gratuluje!!! ![]() ![]() Cytat:
![]() wierze, ze Ci przykro. u nas jest pierwszym, wyczekanym wnukiem z jednej i drugiej strony... ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() obrazek i napis. Jak widac T. sie slini na widok tej Ksiegi ![]()
![]() ![]() Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-06-28 o 16:25 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3869 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3870 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Podesłać druk do wypełnienia? ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
Moja córcia też cały dzień by wisiała na cycu. Nie chce smoka, więc nawet lubi spać na piersi. Nic się u niej nie zmienia, z wiekiem ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.