|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez mam zaufanie, ale w 99,9%. Właśnie na wypadek tego 0,01 % narazie do wszystkiego upowazniam moja mame. Nie wynika to z tego, że nie kocham Tżta czy mu nie ufam, ale z ostrożności. Pewnie jeszcze 5lat temu jak bylam w zwiazku ze swoim eks zrobiłabym tak jak Ty, zaufanie w 100%, jednak życie mnie zbyt boleśnie doświadczyło ![]() Dlatego miedzy innymi nie chce zyc na kocią łapę, bo dla mnie to jest brak poczucia bezpieczeństwa, takiego pełnego ![]() Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2013-06-28 o 11:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4203 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4204 |
Zakorzenienie
|
ja też uważam, że bycie narzeczoną to zaufanie w 100 %. Nie miałabym chwili zawahania czy upaważnic do konta TŻ. i bede robić to w najbliższym czasie.
Jego ubezpieczenie z pracy też jest na mnie, gdyby coś sie stało to ja dostane pieniązki, nie jego mama czy ktoś tam. pfu pfu wypluć te słowa ale tak jest |
![]() ![]() |
![]() |
#4205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale rozumiem Wasze podejsce, tez kiedys tak miałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4206 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie narzeczeństwo nie jest symboliczne, skoro się zgadzam, to znaczy że chcę być jego żoną, dzielić z nim życie, jestem na to gotowa. Pysia uwierz mi że ja też nie łatwo miałam w życiu i to od samego zarodka. nie chcę i podejrzewam że nigdy tu o tym nie napiszę, mimo że to nie moja wina, wstydzę się tego, a tż jest dla mnie nadzieją na lepsze jutro i w chwili obecnej nie wyobrażam sobie życia bez niego i nie jest to epitet
|
![]() ![]() |
![]() |
#4207 | ||||
Blond forever!
|
Cytat:
Byłam też na weselach z podawaniem porcji na talerzu - dla mnie było za dużo, a TŻ musiał czymś z zimnej płyty zagryźć, co by się poczuł najedzony ![]() Cytat:
![]() Ja w swoim życiu obskoczyłam kilka wesel, ale takich smaczków nie widziałam/nie słyszałam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4208 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4210 |
Zakorzenienie
|
My w tym momencie każde sobie, ja nie mam upoważnienia do TŻ konta, on nie ma do mojego, ja nie mam też żadnych upoważnień do jego pieniędzy z ubezpieczenia czy coś. Nie wiem nawet czy TŻ by się na coś takiego zgodził?
Ale mam upoważnienia do kont, lokat i inwestycji rodziców - własnie z tego powodu że wyjeżdżają razem na różne wyjazdy czy wakacje i jeśli im by się coś stało to mógłby być problem z odzyskaniem części pieniędzy. Ale generalnie nie korzystam z tych upoważnień.
![]() |
#4211 |
Blond forever!
|
A jeszcze chciałam się odnieść do tego kompletowania hmm wyprawki?
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4212 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale mieszkasz w jego mieszkaniu, z tego co pisałaś to on zarabia więcej więc korzystasz z jego pieniędzy, żyjesz na wyższym poziomie niż gdybyś nadal mieszkała z mamą. Więc w tym momencie to jest trochę na zasadzie: "co twoje to i moje, a co moje to spier..."
![]() |
#4213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, zarabiam mniej, ale zarabiam... Nie wydaje całej kasy na waciki. Z mojej kasy idzie na jedzenie i tego typu rzeczy, On płaci rachunki- myśle, ze to uczciwy podział. Ale mamy osobne konta, nie pytam go czy moge sobie kupic perfum, a On nie pyta mnie czy moze kupic nowy telefon ![]() A co do mieszkania, dlatego miedzy innymi narazie go nieremontujemy (oprocz balkonu, ale wiadomo to był maly koszt), ja nie wyobrażam sobie włożyć pieniedzy w mieszkanie, ktore nie jest moje. Jak sie nic nie zmieni to kiedyś to bedzie nasze wspolne gniazdko i wtedy bedziemy wspolnie go remontowac, kupowac meble itp narazie ono nalezy do rodzicow TZta i do niego, wiec chca cos kupowac to prosze bardzo, ja sie nie wtracam ![]() ![]() Aha, Tż zna moje podejście. I rozumie. Bo wie przez co przeszłam i jakie rzeczy w zyciu widziałam :/ Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2013-06-28 o 12:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4215 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo idąc Twoim tokiem myślenia, nie możesz wymagać od rodziców TŻ aby zapisali na Was oboje bo w razie rozwodu dostałabyś połowę mieszkania a niby z jakiej racji...
Edytowane przez justynkie Czas edycji: 2013-06-28 o 12:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4216 | |
Wtajemniczenie
|
Witam się
![]() Dzięki dziewczyny za odpowiedzi ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak dla mnie to fajna sprawa gdy mama kompletuje wyprawkę... wiadomo dobre garnki to koszt tysiąc złoty i wiecej... Więc po slubie dodatkowo obciązenie finansowe mniej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez KaEs Czas edycji: 2013-06-28 o 12:09 Powód: dopisanie informacji |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4217 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() pogrubione mamy ![]() moja mama nam dała w prezencie garniki za kilka tysięcy, z gwarancją na UWAGA 30 lat ![]() i walizkę ze sztućcami które będziemy używac okazjonalnie na 12 osób |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4219 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4220 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4221 |
Wtajemniczenie
|
My nie mamy jeszcze nic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4222 | |
Blond forever!
|
Cytat:
Dziwi mnie taka postawa rodziców, którzy świadomie blokują współwłasność mieszkania/domu współmałżonkowi dziecka - się teraz paranoja rozwodów zrobiła i trzęsą chyba przesadnie portkami... Jak mnie rodzice poinformowali, że chcą kupić mieszkanie to nie mi, ale nam. Cieszę się, że nie stawiali mnie w jakiejś niezręcznej sytuacji.
![]() ![]() |
![]() |
#4223 |
Zadomowienie
|
Odp: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
My od kiedy razem mieszkamy wszystkie wydatki mamy wspólne czy to rachunki, jedzenie, studia TŻta, czy moje prawko. Ja przynosze do domu gotówkę wiec z tego żyjemy, a z TŻta wypłaty są opłaty i oszczędności w banku. Kasę mieliśmy na moim koncie ale ponieważ nie mogłam go upowaznic wiec zlikwidowalam je, teraz kasa jest u TŻta musimy dorobić druga kartę dla mnie, teraz korzystam z jego karty jeśli potrzebuje. U poważnie w jego pracy jest na mnie jakby się coś stało to ja, a nie rodzice jestem os. Kontaktowa. Ja poza tztem nie mam kogo upoważnic. Ufam mu, prowadzimy juz trzy lata wspólny dom i nie widzę powodu dla którego miałabym się z nim rozliczać co do złotówki.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4224 |
Zakorzenienie
|
my sobie sami kupujemy wyprawkę. Mamy deske do prasowania, szklanki, kieliszki roznego typu, kubki, kołdre, poduszki, jakies duperele w stylu sztuccy do salatek, drewanianych lyzek itp. garnki mamy ale zwykle okolo 400 zł za nie dalismy, 2-3 patelnie, woka, koperte z kasa na łóżko ;P , hmm nie wiem co tam jeszcze, ręczniki, ścierki, miski, pojemniki.
wyprawka całkiem całkiem tylko mieszkania brak. |
![]() ![]() |
![]() |
#4225 | |
Blond forever!
|
Cytat:
![]() Pomału będziemy kompletować - ja bym chciała kupić rzeczy naprawdę wysokiej jakości na lata, a na razie mnie na to nie stać ![]() Do pustego też nie pójdziemy, bo ja od 5 lat nie mieszkam z rodzicami, więc np talerze, kubki, garnki, patelnię, żelazko, suszarkę, duże lustro (dostałam od TŻ na urodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aaaa i TŻ ostatnio powiedział, że ma dla mnie prezent... lodówkę ![]() Nie wiem skąd, ale na dobry początek może styknie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4226 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4227 |
Blond forever!
|
No, inna jest sytuacja kiedy mieszka się razem. To już jest idywidualna kwestia jak się para dogada.
![]() |
#4228 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teściowie mojej siostry też kupili im mieszkanie, jest zapisane na moją siostrzenicę, jak skończy 18 lat to będzie jej. Nikt nie mógł od nich wymagać aby zapisali na siostrę i męża. To były oszczędności ich życia, w razie rozwodu straciliby połowę. Moich rodziców nie stać żeby spłacili połowę mieszkania. Same piszecie że nie do końca ufacie TŻ-om, więc co w tym dziwnego? Dla nich to jednak obca dziewczyna była...
![]() |
#4229 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moim zdaniem nigdy nie można komuś ufać w 100 %. Rozumiem ,że jesteście zakochane. Ja też biorę ślub w przyszłym roku i kocham swojego TŻ ale nie mam klapek na oczach. Podobne jak Pysia po kilku związkach nauczyłam się myśleć racjonalnie. Ile par było idelnych kochających się. Jedno za drugie by ogień wskoczyło a później okazywało się ,że ta ma kogoś , czy ten. Oczywiście życzę wam najlepiej, sama też wierzę ,że będę z moim żyła do końca naszych chwil jednak życie weryfikuję wszystko. Zresztą kiedy pojawi się dziecko to ono będzie dla was najważniejsze!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4230 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
Cytat:
ja też jestem za tym żeby dania podawane były indywidualnie i u nas tak będzie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:07.