|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
. Teraz jeszcze jak wózek mam w domu u TŻta to mogłabym z takim pustym jeździć po podwórku |
|
|
|
|
#4322 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
|
|
#4323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozważałam szpital w Margate (tam to chyba masz ciut daleko) bo jest szybsza droga i w razie co mniej korków w godzinach ruchu, ale opinie o Ashford zaważyły na wyborze. Co do skurczow, uważaj na siebie i nie lekceważ. To być może są skurcze trenujące macice (skurcze buxtona czy jakoś tak) hej
|
|
#4325 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Nie narzekajcie na mały ruch na wątku, od rana miałam 4 strony nadrabiania
![]() Anoula ładny brzusio a córcia śliczna Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zdasz na pewno z pomocą maluszkaHejka, witaj u nas Cytat:
Cytat:
Gratulacje synusia - śliczne imię wybraliście Cytat:
co za gin |
|||||||
|
|
|
#4326 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Pamiętasz jak ja pisałam o mojej gince? w 17 tygodniu zmieniłam lekarza i jestem z tego powodu bardzo zadowolona Cytat:
![]() Oczywiście cieszę się bardzo,że czuję ruchy,ze jest aktywny ale mógłby w nocy troszkę przystopować ![]() Kasiula, gratuluję pierwszych kopniaczków! spokojnie, Marcelek się jeszcze rozkręci
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|||
|
|
|
#4327 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dziś w tesco i było trochę przecenonych ciuszków dla maluchów, ale większość chłopięcych, albo rozmiary duże
Kupiłam tylko dla małej jedną bluzeczkę/tuniczkę i oliwkę
|
|
|
|
#4328 |
|
Zakorzenienie
|
Co do lekarzy w PL... koszmar. raz ginekolog (totalny cham!) zapytał mi się w trakcie badania czy jestem prostytutką i ile biore za seks. Płacenie na każdym kroku za USG, noż psia mać, w Polsce żyje się aktualnie ciężko i wyłożenie 150 zł za jakieś kompleksowe skany i badania prywatnie to nie mały problem dla wielu młodych ludzi... to powinno być za darmo
a ginekolog o którym mowa, jest skandaliczny. Ryba zmień póki możesz, bo wpisywanie "diagnoz" bez sprawdzenia faktów nie mieści mi się w głowie, a teksty o przejedzonym brzuchu są poniżej krytyki, CHAMSTWO, za takie coś powinien ponieść jakieś konsekwencje... debil! moja śp. mama zmarła w szpitalu po porodzie (zakażenie ogólne organizmu - SEPSA) z powodu zaniedbania i braku higieny, lekarz w trakcie jej porodu był PIJANY. dlatego ja ciesze się że nie rodze w PL, bo to byłoby dla mnie traumatyczne przeżycie i dodatkowy niepotrzebny stres, że ja moge pójść w jej ślady. 11 dni moja mama męczyła się zanim zmarła i k**** nikt nie był w stanie jej uratować dziewczyny, uważajcie na siebie i nie dajcie sobie wmawiać że coś jest OK jak czujecie że NIE jest
|
#4329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż się w pale nie mieści, że tacy "lekarze" są |
|
|
|
|
#4330 |
|
Zakorzenienie
|
a wiecie co jest najgorsze... ze jak rano wstalam bylam sama... potem poszlam do lekarza a tam ta akcja... maz zadzwonil i pytal czy wszystko ok i jak mu powiedzaialm to powiedzial ze przesadzam, wroce do domu i znow bede sama jak palec siedzaial i sie martwila... nawet nie mam z kim pogadac...
|
#4331 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nasi partnerzy widzą Nas codziennie to nie widzą tak tego, a tu tak inaczej ![]() Cytat:
Cytat:
Rybko Twój plan wydaje się być ok. Więc żeby poszło po Twojej myśli Będzie dobrze.
|
|
#4332 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4333 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje że będzie OK ![]() Ja nie mówię że poród w PL to skazanie na rzeźnie, wiele moich koleżanek urodziło dzieci i żadna nie narzekała. 85 rok to też były inne czasy i inne realia. wiadomo że są miejsca owiane nieciekawą opinią, mając wybor nie musimy iść rodzić tam, gdzie zdarzaly się jakieś nieciekawe incydenty z winy lekarzy. ja ze względu na mamę nie chce się zastanawiać, co być może się stanie podczas mojego porodu. To mój wewnętrzny lęk i tyle.
|
|
#4335 |
|
Zakorzenienie
|
Anka- co za lekarz! moja mama tez zarazila sie w szpitalu SEPSA ale wyleczyli ja na szczescie!
Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy.Mamy XI-XII 2013r. cz. IV Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw tutaj mamy.Mamy XI-XII 2013r. cz. IV Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek.Mamy XI-XII 2013r. cz. IV Urwisku malutki rośnij duży i okrąglutki.Mamy XI-XII 2013r. cz. IV Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013r. cz. IV Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013r. cz. IV Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013r. cz. IV JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013r. cz. IV Myślą nasze robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013r. cz. IV czy cos jeszcze pisze tak dzwinie bo mi sie literki poprzestawialy i mam gdzie indyiej niektore literki i polskich nie mam w ogole i nie wiem jak to naprawic wiec wzbacycie!
|
#4336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Porozmawiaj z mężem na spokojnie, przez telefon może źle to odebrał. Przecież tu chodzi o zdrówko Waszego Kacperka i chcesz być pewna , że wszytko z nim ok i prawidłowo sie rozwija, a z takim ginem to tylko nerwy, stresy i zero konkretnych informacji ![]() Ryba Lineczka chyba wrzucała swoją propozycję bardzo fajną coś takiego Mama ciągle lata siku a maluch w brzuchu fiku-miku. Nie wiem czy dokładnie napisałam ale coś w ten deseń
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-06-28 o 19:06 |
|
|
|
|
#4337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mojej nie potrafili zdiagnozować mimo ponad 40 st gorączki :/ czekali i czekali wmawiając że "to normalne po porodzie".
|
|
#4338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo widzę że Ci się przestawiło z-y
|
|
|
|
|
#4339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4340 |
|
Konto usunięte
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek.Mamy XI-XII 2013r. cz. IV
podoba mi się bardzo
|
|
|
|
#4341 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4342 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze było coś że mama chodzi siku, a dzidziuś fiku-miku, trzeba tego poszukać! Przepraszam nie pamiętam kto był autorem.
|
#4343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edit: sprawdziłam nasturcja to wymyśliła ![]() Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Dobrze że napisałaś o tym siku to mi się przypomniało że mnie pęcherz boli z przepełnienia i że miałam już dawno temu iść Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-06-28 o 19:15 |
|
|
|
|
#4344 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gdyby Ci nie zależało to byś się nie martwiła i nie denerwowała że taka byle jaka wizyta i kompletna olewka, nie stresowałabyś się bólami brzucha i innymi dolegliwościami nie miłymi.
|
|
#4345 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie rozumiem go.. jakieś ma dziwne myślenie. Musisz mu jeszcze raz opowiedzieć jak było, jak się poczułaś itd
|
#4346 |
|
Zakorzenienie
|
ooo dzieki juz działa
ale nam sie sytuacja popierdo.liła. Mój ma do poniedziałku akt zgonu przywieźć do pracy a jego mama powiedziała ze mu nie da....... co za żal.. zadzwonił do kadr to mu powiedzieli ze jezeli nieprzywiezie to jako ze pon to nowy miesiac to moze nie przychodzić w ogole.. no co za ... :/
|
#4347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
ok, czy ktoś ma jeszcze jakiś tytuł bo bede wstawiać SONDE :d
|
#4349 |
|
Zakorzenienie
|
Ryba, a nie może Twój luby poprosić w urzędzie o oficjalny akt zgonu?
|
#4350 |
|
Zakorzenienie
|
bo jest dziwna?
opisywałam Wam kiedyś jaka ona jest... i jej dziwne chore akcje :/ ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- ale on był w opolskim, wiec teraz tego nie załatwi.. a wystarczy ta głupia kopia...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.

. Teraz jeszcze jak wózek mam w domu u TŻta to mogłabym z takim pustym jeździć po podwórku 
bo szpital do ktorego aktualnie naleze jak dla mnie jest paskudny
rozważałam szpital w Margate (tam to chyba masz ciut daleko) bo jest szybsza droga i w razie co mniej korków w godzinach ruchu, ale opinie o Ashford zaważyły na wyborze. Co do skurczow, uważaj na siebie i nie lekceważ. To być może są skurcze trenujące macice (skurcze buxtona czy jakoś tak) 

klas ki:

co za gin 
W ogóle głodna jestem, muszę coś wszamać…
Dopiero USG bede miała za 8 tygodni.. :/
I da mamusi pospac w przyszłosci tez czy moze to ja mam takie mocne spanie ze nic nie czuje ;D

dziewczyny, uważajcie na siebie i nie dajcie sobie wmawiać że coś jest OK jak czujecie że NIE jest
aż się w pale nie mieści, że tacy "lekarze" są