Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV 6 9,68%
Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV 2 3,23%
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV 21 33,87%
Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV 1 1,61%
Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 7 11,29%
Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 6 9,68%
Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV 17 27,42%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV 2 3,23%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-28, 18:05   #4321
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Kurczę powiem Wam że układam te ciuszki teraz wg wielkości i chociaż wiem że po praniu i prasowaniu będę musiała zrobić to samo to nie mogę się oprzeć żeby nie poskładać sobie i pooglądać po raz enty tych słodkich malutkich ubranek. Jak ja bym chciała je już prać, prasować i układać
Też mogłabym ciągle układać, składać, oglądać . Teraz jeszcze jak wózek mam w domu u TŻta to mogłabym z takim pustym jeździć po podwórku
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 18:06   #4322
maomami
Wtajemniczenie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
już wiem czemu ten gość pytał ile zarabiam!!! bo z tego co czytam o nim na necie to ma same pozytywne opinie?? ale on pzyjmuje prywatnie i tylko 2 godziny w tygodniu przyjmuje na NFZ .. wiec pewnie chciał zebym do niego prywatnie chodziła..

opinia od pacjentki z NFZ:
Jako lekarz przyjmujący z NFZ jest bardzo nieprzyjemny. Po wizycie u niego wyszłam z gabinetu z płaczem. Nie dość, że mnie ponaglał i nie wysłuchał do końca co mam mu do powiedzenia, to jeszcze jak zadawałam mu pytania, patrzył w kartki na biurku i udawał, że coś sprawdza ignorując mnie. Studiuję psychologię, gdzie uczę się jak powinna wyglądać relacja lekarz-pacjent, a ta w niczym jej nie przypominała. Wiadomo, że wizyta u ginekologa jest nieco bardziej krępująca niż u innych specjalistów, a ten pan w niczym jej nie ułatwiał. Wymądrza się i nie słucha co się do neigo mówi. Na dodatek miał do mnie pretensje, że przyszłam do jego gabinetu na Koperniku, skoro jestem z Rokitnicy- a to nie mój przydział. Brdzo, bardzo nieprzyjemny lekarz i radzę każdemu dobrze się zastanowić zanim się do niego wybierze."

"Być może jak jest się pacjentem prywatnym to Pan Doktor się zapyta o cokolwiek... w przeciwnym razie nie raczy nawet spojrzeć na wyniki badań
No i chyba wszystko jasne, to jest burak a nie lekarz.

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 18:07   #4323
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
już wiem czemu ten gość pytał ile zarabiam!!! bo z tego co czytam o nim na necie to ma same pozytywne opinie?? ale on pzyjmuje prywatnie i tylko 2 godziny w tygodniu przyjmuje na NFZ .. wiec pewnie chciał zebym do niego prywatnie chodziła..

opinia od pacjentki z NFZ:
Jako lekarz przyjmujący z NFZ jest bardzo nieprzyjemny. Po wizycie u niego wyszłam z gabinetu z płaczem. Nie dość, że mnie ponaglał i nie wysłuchał do końca co mam mu do powiedzenia, to jeszcze jak zadawałam mu pytania, patrzył w kartki na biurku i udawał, że coś sprawdza ignorując mnie. Studiuję psychologię, gdzie uczę się jak powinna wyglądać relacja lekarz-pacjent, a ta w niczym jej nie przypominała. Wiadomo, że wizyta u ginekologa jest nieco bardziej krępująca niż u innych specjalistów, a ten pan w niczym jej nie ułatwiał. Wymądrza się i nie słucha co się do neigo mówi. Na dodatek miał do mnie pretensje, że przyszłam do jego gabinetu na Koperniku, skoro jestem z Rokitnicy- a to nie mój przydział. Brdzo, bardzo nieprzyjemny lekarz i radzę każdemu dobrze się zastanowić zanim się do niego wybierze."

"Być może jak jest się pacjentem prywatnym to Pan Doktor się zapyta o cokolwiek... w przeciwnym razie nie raczy nawet spojrzeć na wyniki badań
Rybko szybko zmień lekarza, bo przy tym spokoju nie zaznasz
Stary 2013-06-28, 18:31   #4324
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Tez caly czas biore opcje rodzenia w Ashford bo szpital do ktorego aktualnie naleze jak dla mnie jest paskudny

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Nawet mnie nie strasz narazie bez powtorek , caly weekend przeleze plackiem

Słyszalam wiele bardzo dobrych opinii o szpitalu w Ashford od wielu ludzi. Moja przesympatyczna pani psycholog tam rodziła swoje pierwsze bobo i powiedziała że była przerażona wizją porodu ale tak pozytywnie ją zaskoczyli + znieczulenie, kochana pocieszyła mnie mocno rozważałam szpital w Margate (tam to chyba masz ciut daleko) bo jest szybsza droga i w razie co mniej korków w godzinach ruchu, ale opinie o Ashford zaważyły na wyborze. Co do skurczow, uważaj na siebie i nie lekceważ. To być może są skurcze trenujące macice (skurcze buxtona czy jakoś tak)

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

anka hejnowa mamciaSuper że się udało po takich perypetiach
hej dzięki za miłe przyjęcie Dziewczyny

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 18:31   #4325
paulinaizabela
Zakorzenienie

Nie narzekajcie na mały ruch na wątku, od rana miałam 4 strony nadrabiania

Anoula ładny brzusio a córcia śliczna

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Wrzucam obiecane
mały słodziak

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
I powiem wam że nię będę inna i informuję że prawdopodobnie będzie córeczkaaaaaaa.
Poprosiłam o USG, zrobił bez problemu, nie trwało to nawet minutę jak powiedział że będzie dziewczynka
Gratulacje !!

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
witam właśnie dziś zaczełam 17 tydz, i gratuluje dziewuszekklas ki: ja też marzę o dziewczynce dzwoniłam wczoraj do klinki zapytać o wyniki, ale mi powiedziano że jeszcze ich nie ma ale na pocieszenie powiedzano mi, że gdyby było źle to by było już w chodowli wiadomo, także dała mi do zrozumienia,że czekam na wynik prawidłowy
Super to czekamy na dobry wynik

Cytat:
A tak dzień doberek w deszczowy dzionek
Ale dzisiaj zaświeciło dla mnie piękne,niespodziewane słoneczko
Ale niespodzianka Skakałabym z radości

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki ostatni egzamin w tej sesji no ale to rachunkowość różnie może być, najwyżej wrześniowy termin
zdasz na pewno z pomocą maluszka

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! można dołączyć?
Hejka, witaj u nas

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Teraz czytam książkę pt. Stateczna i postrzelona - Moniki Szwaji. Polecam jest napisana z świetnym poczuciem humoru, co chwilę grzeję sama do siebie
Bardzo lubię książki Szwai, świetnie się czyta

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Mam jakiś szczęśliwy tydzień, będziemy mieli SYNUSIA!!!!Małego rozrabiakę Mikołaja! Nawet się wzruszyłam Przed USG oglądałam ciuszki i mi wpadł oko piękny bodziak z dodatkiem różowego to sobie pomyślałam, że jak się dowiem to wróce po niego a tu niespodzianka i chłopczyk! Od razu poleciałam do PEPCO i kupiłam 5 bodziaków i skarpetunie Będzie synek )) Tż jeszcze nie wie. Napisałam mu SMS, ze wiem, a on mi że pewnie chłopak, ale mu nie potwierdziłam. Jak wróci do domku to się dowie.
Gratulacje synusia - śliczne imię wybraliście

Cytat:
Witam
nie chciałam pisać, bo wszyscy twierdzą że przesadzam... ale jednak ja tak nie uważam! Przestawię Wam moja wizyte u tego nowego gina,
co za gin na bank byym go zmieniła, szkoda nerwów na takiego patafiana!!!
Stary 2013-06-28, 18:36   #4326
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Najpierw podziękuję Budowniczce za cynk o tym USG w Chorzowie

Mam jakiś szczęśliwy tydzień, będziemy mieli SYNUSIA!!!!Małego rozrabiakę Mikołaja! Nawet się wzruszyłam Przed USG oglądałam ciuszki i mi wpadł oko piękny bodziak z dodatkiem różowego to sobie pomyślałam, że jak się dowiem to wróce po niego a tu niespodzianka i chłopczyk! Od razu poleciałam do PEPCO i kupiłam 5 bodziaków i skarpetunie Będzie synek )) Tż jeszcze nie wie. Napisałam mu SMS, ze wiem, a on mi że pewnie chłopak, ale mu nie potwierdziłam. Jak wróci do domku to się dowie.

Rybko wpisz mi proszę Mikołaja na pierwszą stronę

Byłam na miejscu o 10.30 i byłam 9 w kolejce, zaczynali zapisywać i badać o 12 i przed 14 weszłam ja. Później było tyle dziewczyn jeszcze, że się nie załapały a z tego co się zorientowałam to część chyba zapisali na jutro. Ale to też tak nie fer bo jak ktoś jutro przyjedzie 2 godziny wcześniej to się okaże, że nie jest na początku kolejki ale na końcu a może i wcale się nie załapie…

Ja byłam w 19 tyg i nic nie mówili, że to za mało. Ale miałam chyba jeden z najmniejszych brzuszków w kolejce o ile nie najmniejszy Były też dziewczyny w 34 – 36 tygodniu.

Na USG 3D kiepsko było widać, bąbel jeszcze mały i zasłaniał się ciągle rączką. Ale i tak jestem przeszczęśliwa bo chciałam się przecież dowiedzieć jaka będzie płeć! A pani doktor jak przyłożyła głowicę to pierwsze co to mówi, że płeć widać i czy chcę wiedzieć, spojrzałam na ekran i już widziałam ptaszka Wrzucam fotkę, widzicie peniska?

Wrzucam też zdobycze z Pepco i wczorajsze z lumpka

Aha no i ja ciągle wcinam słodkie, ptyś za ptysiem i jest synek. Na nic kwaśnego nie mam ochoty i nie miałam. Na początku miałam bardzo dużo pryszczy i brzydko wyglądałam, ale teraz się poprawiło i mówią, że ładnie wyglądam. W ogóle nie wymiotowałam i nie miałam mdłości no i nic nie przytyłam, no może 0,5 kg.

Śliczny ufoludek, u mnie nawet tej jakości zdjęć na 3D nie było a jestem później od Ciebie chyba o 3 tyg. Ale to nie wina sprzętu bo widziałam, że dziewczyny miały bardzo ładne zdjęcia i wyraźne. I brzusio też ładny.

Prześliczny! Jakie wyraźne zdjęcie, widać rysy i w ogóle Gratki!

Gratuluję gorąco! Będziesz mogła stroić małą do woli

Bankowo będą wyniki piękne, nic się nie martw. To już całkiem niedługo i kamień spadnie Ci z serca! Też podczytywałam Twojego bloga i zdjęcie z rączką jest extra!

Ale kochany! Takie niespodzianki są cudowne J To się będzie dzisiaj działoooo seeseses…

Nie wiem czy to normalne… ja bym może skonsultowała to z lekarzem albo położną.
Oby wszystko było ok i się sytuacja nie powtórzyła.

A jakie to są kotlety z jajek? Daj przepis W ogóle głodna jestem, muszę coś wszamać…
Gratuluję syneczka!

Cytat:
Witam
nie chciałam pisać, bo wszyscy twierdzą że przesadzam... ale jednak ja tak nie uważam! Przestawię Wam moja wizyte u tego nowego gina,

Ja- Dzień dobry
Gin- dzień dobry
( ja usiadłam, dałam karte ciąży, wyniki badań dopplerowskich,morf,toxo, mocz itd.)
G- co Pani chciała?
J- jestem w ciaży, wcześniej miałam dr. D.. ,zostałam przepisana do Pana, przychodze na wizyte po 5 tygodniach (prawie 6 ale ch., z tym) z wynikami badań.
G- aaha,
wpisuje w kartoteke te badania
g- bierze Pani żelazo?
j- nie, biorę witaminy xxx plus magne b6
g- to dlaczego nie bierze Pani osobno żelaza? nie widzi Pani wyników?
j- wole wszystko konsultować z lekarzem a dopiero teraz była możliwość do Pana przyjścia
Oddał mi wszystkie badania ( zawsze z lab dostaje 2 egzemplarze) i mówi dziękuje, to wszystko. ???? Ja se myśle o co chodzi? ani mnie nie dotknął, ani naawet karty ciąży nie uzupełnil..
j- a nie wpisuje Pan tych wyników do KC?
g- a no tak.. o ciśnienie 145/80 , nawet w normie ( ????????? )
wpisał mi te badania do KC i wpisał że serce bije ( choć nawet teo nie sprawdzil!! ) i jeszcze do mnie, nie dam Pani zwolnienia z pracy bo ten brzuch nie wygląda jak ciążowy tylko przejedzony, hah. Z takim głupim ironicznym uśmiechem. I jeszcze wypytywał się ile zarabiam!!!

normalni wizyta trwała może 3 minuty, nie tyknął mnie nawet pacem, ani serduszka nie posłuchalam, ani nie widziałam. Dopiero USG bede miała za 8 tygodni.. :/
wszyscy mi mówią że przesadzam, że wymyślam, że lekarz sie zna i skoro nic nie zbadał to on wie.. tyle ze on nawet nie zapytal mnie czy czuje ruchy!! a wpisał że serce bije ( na szczęscie Kacper chwile po wizycie mnie kopnął ) i ze wszystko jest ok. Nawet ciśnienie... a jak mu powiedziałam że dr D.. podejrzewał gestoze to on: ale teraz ja Cię prowadzę, i nie potwierdzam tego. Ciśnienie nie jest złe a w moczu nie ma białka. Opuchnięcia to wina pogody i Pani wagi.

Zjechał mnie z góry na dół. I teraz nie wiem, bo dzisiaj zaczęłam 25tydzień czy zmieniać lekarza? bo mogę trafić na jeszcze gorszego... a może ten nie jest zły tylko faktycznie przesadzam????

Gratuluje plci i witam nową mamusię

ktoś ma jakieś tytuły jescze?
Rybko zmień tego lekarza... ten jakiś mało ludzki jest...,nie znoszę takich lekarzy co robią wszystko na "odpieprz się"
Pamiętasz jak ja pisałam o mojej gince? w 17 tygodniu zmieniłam lekarza i jestem z tego powodu bardzo zadowolona

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ja oczywiscie jestem w pracy )

Serio Wasze maluchy tak kopie w nocy ze Wam to przeszkadza? Bo ja sie zastanawiam czy moja to spioch I da mamusi pospac w przyszłosci tez czy moze to ja mam takie mocne spanie ze nic nie czuje ;D

Mi tak... bo w nocy kopie z podwójną siłą i nawet zmiana pozycji nie pomaga
Oczywiście cieszę się bardzo,że czuję ruchy,ze jest aktywny ale mógłby w nocy troszkę przystopować

Kasiula
, gratuluję pierwszych kopniaczków! spokojnie, Marcelek się jeszcze rozkręci

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 18:38   #4327
paulinaizabela
Zakorzenienie

Byłam dziś w tesco i było trochę przecenonych ciuszków dla maluchów, ale większość chłopięcych, albo rozmiary duże Kupiłam tylko dla małej jedną bluzeczkę/tuniczkę i oliwkę
Stary 2013-06-28, 18:39   #4328
anka_85
Zakorzenienie

Co do lekarzy w PL... koszmar. raz ginekolog (totalny cham!) zapytał mi się w trakcie badania czy jestem prostytutką i ile biore za seks. Płacenie na każdym kroku za USG, noż psia mać, w Polsce żyje się aktualnie ciężko i wyłożenie 150 zł za jakieś kompleksowe skany i badania prywatnie to nie mały problem dla wielu młodych ludzi... to powinno być za darmo a ginekolog o którym mowa, jest skandaliczny.

Ryba
zmień póki możesz, bo wpisywanie "diagnoz" bez sprawdzenia faktów nie mieści mi się w głowie, a teksty o przejedzonym brzuchu są poniżej krytyki, CHAMSTWO, za takie coś powinien ponieść jakieś konsekwencje... debil!
moja śp. mama zmarła w szpitalu po porodzie (zakażenie ogólne organizmu - SEPSA) z powodu zaniedbania i braku higieny, lekarz w trakcie jej porodu był PIJANY. dlatego ja ciesze się że nie rodze w PL, bo to byłoby dla mnie traumatyczne przeżycie i dodatkowy niepotrzebny stres, że ja moge pójść w jej ślady. 11 dni moja mama męczyła się zanim zmarła i k**** nikt nie był w stanie jej uratować dziewczyny, uważajcie na siebie i nie dajcie sobie wmawiać że coś jest OK jak czujecie że NIE jest

Ani

Stary 2013-06-28, 18:49   #4329
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Co do lekarzy w PL... koszmar. raz ginekolog (totalny cham!) zapytał mi się w trakcie badania czy jestem prostytutką i ile biore za seks. Płacenie na każdym kroku za USG, noż psia mać, w Polsce żyje się aktualnie ciężko i wyłożenie 150 zł za jakieś kompleksowe skany i badania prywatnie to nie mały problem dla wielu młodych ludzi... to powinno być za darmo a ginekolog o którym mowa, jest skandaliczny.

Ryba
zmień póki możesz, bo wpisywanie "diagnoz" bez sprawdzenia faktów nie mieści mi się w głowie, a teksty o przejedzonym brzuchu są poniżej krytyki, CHAMSTWO, za takie coś powinien ponieść jakieś konsekwencje... debil!
moja śp. mama zmarła w szpitalu po porodzie (zakażenie ogólne organizmu - SEPSA) z powodu zaniedbania i braku higieny, lekarz w trakcie jej porodu był PIJANY. dlatego ja ciesze się że nie rodze w PL, bo to byłoby dla mnie traumatyczne przeżycie i dodatkowy niepotrzebny stres, że ja moge pójść w jej ślady. 11 dni moja mama męczyła się zanim zmarła i k**** nikt nie był w stanie jej uratować dziewczyny, uważajcie na siebie i nie dajcie sobie wmawiać że coś jest OK jak czujecie że NIE jest
aż się w pale nie mieści, że tacy "lekarze" są

przykro mi z powodu straty mamy... U Ciebie wszystko będzie dobrze
Stary 2013-06-28, 18:50   #4330
ryba91
Zakorzenienie

a wiecie co jest najgorsze... ze jak rano wstalam bylam sama... potem poszlam do lekarza a tam ta akcja... maz zadzwonil i pytal czy wszystko ok i jak mu powiedzaialm to powiedzial ze przesadzam, wroce do domu i znow bede sama jak palec siedzaial i sie martwila... nawet nie mam z kim pogadac...
Stary 2013-06-28, 18:50   #4331
Azealia
Raczkowanie

Cytat:

Azealia
No zdziwko totalne zwłaszcza że jak wyjeżdżał to brzucha nie byłoteraz cały czas gada do niego i nie może nacieszyć się jego widokiem i dotykaniem
Super tak nie widział Cię długo to różnica jest na pewno znaczna Nasi partnerzy widzą Nas codziennie to nie widzą tak tego, a tu tak inaczej

Cytat:
Kurczę powiem Wam że układam te ciuszki teraz wg wielkości i chociaż wiem że po praniu i prasowaniu będę musiała zrobić to samo to nie mogę się oprzeć żeby nie poskładać sobie i pooglądać po raz enty tych słodkich malutkich ubranek. Jak ja bym chciała je już prać, prasować i układać
To samo mam

Cytat:

Ryba
Nie ma co też generalizować, bo to że masz takie doświadczenia nie oznacza, że w każdym szpitalu w PL tak jest, bo są szpitale w których opieka i warunki są świetne i wszystko w trakcie porodu bezpłatne, więc my rodzące w kraju nie jesteśmy skazane na poród w rzeźni i możemy mieć nadzieję na w miarę spokojny poród.

Rybko Twój plan wydaje się być ok. Więc żeby poszło po Twojej myśli Będzie dobrze.
Stary 2013-06-28, 18:51   #4332
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Witam!

Taszanta ja mam nagranie na zwykłej płycie CD-R.\

!
dzięki, i jeszcze komuś kto mi odpisał ale niestety się nie zacytowało

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 18:56   #4333
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
a wiecie co jest najgorsze... ze jak rano wstalam bylam sama... potem poszlam do lekarza a tam ta akcja... maz zadzwonil i pytal czy wszystko ok i jak mu powiedzaialm to powiedzial ze przesadzam, wroce do domu i znow bede sama jak palec siedzaial i sie martwila... nawet nie mam z kim pogadac...
Wiesz wydaję mi się że gdyby mąż może był na jakiejś wizycie i widział jak powinna wyglądać poprawnie wizyta to może zareagował by inaczej. Może myśli że przesadzasz bo nie jest świadomy. Nie wiem nie usprawiedliwiam ale warto pogadać i koniecznie weź go na jakąś następną wizytę

Stary 2013-06-28, 18:58   #4334
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
aż się w pale nie mieści, że tacy "lekarze" są

przykro mi z powodu straty mamy... U Ciebie wszystko będzie dobrze
Jak to mowią, w przyrodzie nic nie ginie... obecnie ów lekarz jeździ na wózku inwalidzkim po wypadku samochodowym. cała rodzina wojowała z nim za to co sie stało w sądach ale... jak można się domyślić, pozostał bezkarny... do czasu - po wielu latach zapłacił cenę... nic nie jest takie jak było po jej śmierci. mame zastapiła mi babcia, którą kocham ponad życie.
Mam nadzieje że będzie OK

Ja nie mówię że poród w PL to skazanie na rzeźnie, wiele moich koleżanek urodziło dzieci i żadna nie narzekała. 85 rok to też były inne czasy i inne realia. wiadomo że są miejsca owiane nieciekawą opinią, mając wybor nie musimy iść rodzić tam, gdzie zdarzaly się jakieś nieciekawe incydenty z winy lekarzy.
ja ze względu na mamę nie chce się zastanawiać, co być może się stanie podczas mojego porodu. To mój wewnętrzny lęk i tyle.

Ani

Stary 2013-06-28, 18:58   #4335
ryba91
Zakorzenienie

Anka- co za lekarz! moja mama tez zarazila sie w szpitalu SEPSA ale wyleczyli ja na szczescie!

Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy.Mamy XI-XII 2013r. cz. IV
Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw tutaj mamy.Mamy XI-XII 2013r. cz. IV
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek.Mamy XI-XII 2013r. cz. IV
Urwisku malutki rośnij duży i okrąglutki.Mamy XI-XII 2013r. cz. IV
Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013r. cz. IV
Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013r. cz. IV
Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013r. cz. IV
JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013r. cz. IV
Myślą nasze robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013r. cz. IV

czy cos jeszcze

pisze tak dzwinie bo mi sie literki poprzestawialy i mam gdzie indyiej niektore literki i polskich nie mam w ogole i nie wiem jak to naprawic wiec wzbacycie!
Stary 2013-06-28, 19:03   #4336
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Rybko masz nas i możesz się wygadać i wyżalić kiedy tylko chcesz
Porozmawiaj z mężem na spokojnie, przez telefon może źle to odebrał. Przecież tu chodzi o zdrówko Waszego Kacperka i chcesz być pewna , że wszytko z nim ok i prawidłowo sie rozwija, a z takim ginem to tylko nerwy, stresy i zero konkretnych informacji

Ryba Lineczka chyba wrzucała swoją propozycję bardzo fajną coś takiego Mama ciągle lata siku a maluch w brzuchu fiku-miku. Nie wiem czy dokładnie napisałam ale coś w ten deseń

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-06-28 o 19:06
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 19:03   #4337
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Anka- co za lekarz! moja mama tez zarazila sie w szpitalu SEPSA ale wyleczyli ja na szczescie!
to dobrze
mojej nie potrafili zdiagnozować mimo ponad 40 st gorączki :/ czekali i czekali wmawiając że "to normalne po porodzie".

Ani

Stary 2013-06-28, 19:04   #4338
domii29
Zakorzenienie

Cytat:

Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy.Mamy XI-XII 2013r. cz. IV
Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw tutaj mamy.Mamy XI-XII 2013r. cz. IV
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek.Mamy XI-XII 2013r. cz. IV
Urwisku malutki rośnij duży i okrąglutki.Mamy XI-XII 2013r. cz. IV
Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013r. cz. IV
Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013r. cz. IV
Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013r. cz. IV
JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013r. cz. IV
Myślą nasze robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013r. cz. IV

czy cos jeszcze

pisze tak dzwinie bo mi sie literki poprzestawialy i mam gdzie indyiej niektore literki i polskich nie mam w ogole i nie wiem jak to naprawic wiec wzbacycie!
Rybko naciśnij shift i ctrl powinno się naprawić
bo widzę że Ci się przestawiło z-y
Stary 2013-06-28, 19:05   #4339
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz wydaję mi się że gdyby mąż może był na jakiejś wizycie i widział jak powinna wyglądać poprawnie wizyta to może zareagował by inaczej. Może myśli że przesadzasz bo nie jest świadomy. Nie wiem nie usprawiedliwiam ale warto pogadać i koniecznie weź go na jakąś następną wizytę
On byzl ze mna u dr. D.. a teraz nie mogl bo pogrzeb byl i nie wie jak to wygladalo... a teraz mi napisal ze chyba mi na Kacperku nie zalezy skoro tak panikuje i w ogole ze nie dbam o siebie to i o Kacpra nie dbam... w ogole mnie nie roumie..
Stary 2013-06-28, 19:07   #4340
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

podoba mi się bardzo
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 19:07   #4341
24Kasiula24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Gratuluję syneczka!

Rybko zmień tego lekarza... ten jakiś mało ludzki jest...,nie znoszę takich lekarzy co robią wszystko na "odpieprz się"
Pamiętasz jak ja pisałam o mojej gince? w 17 tygodniu zmieniłam lekarza i jestem z tego powodu bardzo zadowolona

Mi tak... bo w nocy kopie z podwójną siłą i nawet zmiana pozycji nie pomaga
Oczywiście cieszę się bardzo,że czuję ruchy,ze jest aktywny ale mógłby w nocy troszkę przystopować

Kasiula
, gratuluję pierwszych kopniaczków! spokojnie, Marcelek się jeszcze rozkręci
Mam nadzieję, bo już się bardzo niecierpliwie
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 19:08   #4342
ktosiula
Wtajemniczenie

Jeszcze było coś że mama chodzi siku, a dzidziuś fiku-miku, trzeba tego poszukać! Przepraszam nie pamiętam kto był autorem.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 19:11   #4343
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze było coś że mama chodzi siku, a dzidziuś fiku-miku, trzeba tego poszukać! Przepraszam nie pamiętam kto był autorem.
Chyba lineczka [?]
Edit: sprawdziłam nasturcja to wymyśliła
Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku!

Dobrze że napisałaś o tym siku to mi się przypomniało że mnie pęcherz boli z przepełnienia i że miałam już dawno temu iść

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-06-28 o 19:15
Stary 2013-06-28, 19:11   #4344
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
On byzl ze mna u dr. D.. a teraz nie mogl bo pogrzeb byl i nie wie jak to wygladalo... a teraz mi napisal ze chyba mi na Kacperku nie zalezy skoro tak panikuje i w ogole ze nie dbam o siebie to i o Kacpra nie dbam... w ogole mnie nie roumie..
Kurcze jak może napisać że nie zależy Ci na ukochanym synusiu gdyby Ci nie zależało to byś się nie martwiła i nie denerwowała że taka byle jaka wizyta i kompletna olewka, nie stresowałabyś się bólami brzucha i innymi dolegliwościami nie miłymi.

Stary 2013-06-28, 19:16   #4345
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie rozumiem go.. jakieś ma dziwne myślenie. Musisz mu jeszcze raz opowiedzieć jak było, jak się poczułaś itd

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 19:26   #4346
ryba91
Zakorzenienie

ooo dzieki juz działa

ale nam sie sytuacja popierdo.liła. Mój ma do poniedziałku akt zgonu przywieźć do pracy a jego mama powiedziała ze mu nie da....... co za żal.. zadzwonił do kadr to mu powiedzieli ze jezeli nieprzywiezie to jako ze pon to nowy miesiac to moze nie przychodzić w ogole.. no co za ... :/
Stary 2013-06-28, 19:27   #4347
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
ooo dzieki juz działa

ale nam sie sytuacja popierdo.liła. Mój ma do poniedziałku akt zgonu przywieźć do pracy a jego mama powiedziała ze mu nie da....... co za żal.. zadzwonił do kadr to mu powiedzieli ze jezeli nieprzywiezie to jako ze pon to nowy miesiac to moze nie przychodzić w ogole.. no co za ... :/
A tak zapytam czemu mama mu go nie chce dać????

Stary 2013-06-28, 19:28   #4348
ryba91
Zakorzenienie

ok, czy ktoś ma jeszcze jakiś tytuł bo bede wstawiać SONDE :d
Stary 2013-06-28, 19:28   #4349
anka_85
Zakorzenienie

Ryba, a nie może Twój luby poprosić w urzędzie o oficjalny akt zgonu?

Ani

Stary 2013-06-28, 19:30   #4350
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
A tak zapytam czemu mama mu go nie chce dać????
bo jest dziwna?

opisywałam Wam kiedyś jaka ona jest... i jej dziwne chore akcje :/

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:
Ryba, a nie może Twój luby poprosić w urzędzie o oficjalny akt zgonu?
ale on był w opolskim, wiec teraz tego nie załatwi.. a wystarczy ta głupia kopia...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości