|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 |
Zakorzenienie
|
Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!
Nie nadrabiam.
Jestem na baby shower. Dostalam duzo ciuszkoe dla dzidzi i dla siebie teraz przegladam bo kolezanka prawie nowe wywala. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4682 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Cytat:
Poszłem a nie poszedłem...grrrr |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4683 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4684 |
Zakorzenienie
|
tez nie lubie spoznialstwa, zawsze staram sie byc za 5 a nie 5 po...czasem sie naczekam...ale tez nie lubie jak ktos nie szanuje mojego czasu....
|
![]() ![]() |
![]() |
#4685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nigdy się chyba na nic nie spóźniłam i do szału mnie doprowadza jeśli ktoś się umawia i ja muszę czekać bo ktoś się spóźnia i nie daje znaku, że coś się stało. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wyjezdzam 15 min przed zeby zaparkowac auto i sobie usiąść a ona wyjezdza 3 min przed mszą,błądzi za wolnym miejscem coby autko zostawic i wpada do koscioła 5 min po rozpoczęciu. ![]()
![]() |
#4687 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#4688 |
Zakorzenienie
|
wróciłam z różnymi uczuciami
na koniec prawie ok dnia wkurzyła mnie tż siostra gówniara jedna z niewyparzonym jęzorem czepła się różowej tuniki z lidla którą mam dziś na sobie bo ja nie lubie różowego koloru (głównie nie lubię jak ubierają dziewczynki od góry do dołu na różowo i o to mi zawsze chodziło jak mówilam że nie lubię różowego) a co ją kurna obchodzi w czym ja chodzę ![]() jeszcze wygarnęłam potem dla tż że mnie nie bronił, a powinien ![]() taka jestem zła....eh idę nadrabiać to mi się humor poprawi |
![]() ![]() |
![]() |
#4689 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4690 |
Zakorzenienie
|
oooo z tym spoznianiem sie to cos okropnego, nie cierpie tego, albo nie odwołaniem wizyt, albo przesiadywaniem w nieskonczonosc w gosciach
|
![]() ![]() |
![]() |
#4691 |
Zakorzenienie
|
to co robimy burze mózgów z nazwa watku???
może bez tego dziabania....a np.... "Będzie porodzik....mamy lipcowo-sierpniowe"....?/ czy jakis normalny czy z jajem? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4692 |
Zadomowienie
|
Uuu... cały dzień mnie nie było i tylko kilka stron do przejrzenia?
![]() Słabo się postarałyście- myślałam, że jak wrócę to będzie nowy wątek- czyżby zadyszka przed metą Was złapała? ![]() Widzę, że dalej tłukłyście temat dziabania Zboczuchy jedne ![]() karolajn- witajcie w domu ![]() en- przytulam ![]() Oliath- ja tam bym się cieszyła a nie dziwiła- wydaj te pieniądze na siebie- należy Ci się ![]() roxi- śliczne macie łóżeczko ![]() domi- za prezent od kuzynki ![]() Neni- może dostaniecie bonusa od rządu za zwiększanie przyrostu naturalnego ![]() kejt- za wizytę ![]() surka- za brak paciorka ![]() ![]() sammi- szerokiej drogi ![]() ona- za czopa ![]() ![]() karolajn- dziękujemy za opis porodu... Namęczyłaś się ale Haneczka Ci wszystko wynagrodzi ![]() ![]() ![]() elaine- hmm... w sumie to nie wiem jak ja pisałam te skurcze ale wydawało mi się, że skurczy jest poprawnie ![]() ![]() idzia- i jak przeszło to ciągnięcie brzucha? ![]() Perse- początki zawsze są trudne ale ogarniesz temat i niedługo będziesz nam rady udzielać w temacie kp ![]() magdalenne- no to trzymamy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4694 | |
Zakorzenienie
|
Anulka a miałas problemy w ciazy z grzybkiem? Bo mnie sie to kojarzy wlasnie z nim, ale nie twierdze ze to nie czop.
---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4695 |
Zadomowienie
|
Wróciliśmy do domu. Wizyta miała być konkretnie o 11.45 a po interwencji męża w recepcji weszłam o 14- trafiliśmy na super położną, która wcisnęła mnie w kolejkę
![]() ![]() ![]() Pobrali mi krew, oddałam próbkę moczu do badań, zrobili ktg. Adasia chyba to moje ciśnienie mocno uśpiło bo nie mogłam go dobudzić przez pół godziny- ani zimna woda z lodem nie dawała rady, ani zmiana pozycji i nawet słodycze ![]() ![]() Po badaniach kazali mi iść do poczekalni- miałam czekać na wyniki badań a potem konsultacja z lekarzem. Siedzę sobie grzecznie, nogi puchną jak nie wiem co i nagle wychodzi położna i mówią, że zgubili próbkę z moim moczem ![]() ![]() ![]() Po jakimś czasie przyszła po mnie pani ginekolog- pierwszy raz ją widziałam na oczy mimo, że już z wieloma lekarzami miałam do czynienia ![]() ![]() Stwierdziła, że na chwilę obecną wywołanie porodu nie byłoby dobrym pomysłem bo póki co z Małym jest ok a i ja jak zacisnę zęby to dam radę wytrzymać jeszcze chwilę. Mówiła, że to nie jest tak, że ona ignoruje mój stan tylko z całego obrazu klinicznego lepiej żebym jeszcze chwilę wytrzymała bo rokowania nie są tragiczne a gdyby mi teraz wywołali poród to moje ciśnienie mogłoby nie pozwolić na sn i pewnie skończyłoby się cc. I mam się nie przejmować bardzo bo jeśli miałaby choć cień wątpliwości to w ciągu godziny wzięłaby mnie na porodówkę na wywołanie ale na chwilę obecną uważa, że lepiej poczekać jeszcze tydzień do 38tc. W niedzielę ma przyjść do mnie do domu położna i skontrolować ciśnienie i opuchliznę i jeśli coś będzie nie tak mamy przyjechać do szpitala jeszcze tego samego dnia a jeśli będzie ok to na wizytę w poniedziałek i monitorujemy dalej żeby nie przegapić czegoś. Stanęło na tym, że czekamy do 38tc i później zdecydują co dalej- albo wywołują ze względu na zatrucie ciążowe a jeśli jakoś będę dawać radę to czekamy dalej. Dodatkowo wysłała mnie też na usg żeby sprawdzić ilość płynu owodniowego- wyniki wyszły ok ![]() ![]() ![]() Byliśmy z mężem w szoku bo pierwszy raz trafiliśmy na kompetentnego lekarza, który rzeczowo i sensownie odpowiadał na nasze pytania ![]() Wróciła położna i powiedziała nam, że zrobiło jej się mnie żal, że tak cały dzień siedzę w poczekalni cała opuchnięta a poza tym mam świetnego męża ( ![]() ![]() Tutaj lekarze dzielą się na junior doctors (czyli tych zaraz po studiach), senior doctors (czyli tych bardziej doświadczonych) i consultants (czyli tych najbardziej kumatych ![]() Zawsze na wizytach w szpitalu przyjmowali mnie albo junior albo senior doctor ale z przewagą tych pierwszych ![]() ![]() Poza tym ta super położna powiedziała żebyśmy w poniedziałek przyjechali na 8.30 do szpitala to przyjmnie nas poza kolejnością ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moze to on?
![]() |
#4697 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41547464]Dziewczyny, wybaczcie, nie mam kompletnie czasu nadrabiać...
Mały mnie absorbuje w 100%. Jak się nim nie zajmujemy (z mamą głównie, bo TŻ jeszcze chodzi do pracy), to siedzę i odciągam pokarm (mam NAWAŁ NAWAŁÓW, właśnie odciągnęłam 300 ml i położna mi każe dalej, bo dostanę zapalenia) lub siedzę i się na niego gapię ![]() Niestety mamy problem z karmieniem, Mały się krztusi przy piciu :/ Próbujemy już różne butelki i smoczki.... A musi pić bardzo często, bo musi nadrabiać swoją piórkową wagę ![]() A tak poza tym to bez zmian, jestem bezgranicznie zakochana w moim tygodniowym Szczęściu największym na świecie ![]() Ewusiu gratuluję Ci, bo widzę, że urodziłaś!!!! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Miło, że sie odezwałas ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4700 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4702 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pochwal się później ![]() Mój TŻ ma bzika na punkcie poprawnej wymowy, ale ma też bliskiego kolegę, którego nijak nie idzie nauczyć, że mówi się "poszedłem" a nie "poszłem" pomimo wielokrotnego upominania. Czasami ów kolega, gdy chce być przy moim TŻ poprawny mówi np. o swojej dziewczynie "poszedła" ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() w sumie pewnie Was to troszkę uspokoiło...no ale ludzie...żeby tak Was zwodzic.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4704 |
Zakorzenienie
|
tez ego nie lubie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4705 |
Zakorzenienie
|
Trwa rozpakowywanie wspomagane przez dziabanie
![]() Regularnie się dziabiemy,tp tuningujemy ![]() to tak mnie głupawa złapała ![]()
#4706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cynamonku- dobrze, że ktoś poważniej do ciebie podszedł. Trzymam za was mocno kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4707 | |
Zakorzenienie
|
cynamon_owa
Długo musiałaś czekać na kompetentnego lekarza ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
![]() Powiem wam, że mi to jest obojętne, jaki tytuł będzie nosił nasz wątek, najważniejsze, że takie fajne osoby się na nim udzielają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4708 |
Zakorzenienie
|
Znowu jestem głodna
![]() ![]()
#4709 |
Zakorzenienie
|
Cynamonowa w końcu ktoś normalny się Tobą zajął
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4710 |
Zakorzenienie
|
madi: http://so.pwn.pl/lista.php?co=skurcz
Cynamonkowa: dobrze, że chociaż na kompetentnego lekarza trafiłaś... ale współczuję tych wszystkich podróży... Anulka: oby czop i oby porodzik:P objadam sie tostami/sandwich'ami z serem i ketchupem ![]() widzę że wywołałam dyskusję na temat poprawności językowej ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:15.