Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1. - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-28, 16:33   #3871
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Ja tylko odpowiedzialam na pytanie i nikogo nie chce przekonywac do nieszczepienia
Kazdy rodzic musi sam podjac decyzje

Szczepienie chroni przed ciezkimi zachorowaniami spwodowanymi rotawirusami (ale one sa dosc rzadkie). Mozliwe jest tez zachorowanie, tylko bedzie ono lzejsze. Szczepionka chroni tez mniej wiecej do drugiego roku zycia, pozniej jej dzialanie sie zatraca - czyli zachorowanie moze sie po prostu odwlec w czasie.
Ja po prostu nie ufam szczepieniom, ktore chronia przez krotki czas (podobnie jak szczepienia przeciwko grypie ).

Ale moze jak mnie lekarz mocno przekona, to moze zaszczepie - ale na razie jestem mocno na nie.

O wirusach swinskich w Rotarixie po niemiecku, ale mozna wrzucic na tlumaczenie (to bylo w 2010 - czy nadal te wirusy mozna znalezc w szczepionkach Rotarix, nie wiem, bo nie zaglebialam sie w temat).
http://www.aerzteblatt.de/nachrichte...-Impfstoff.htm
http://www.aerzteblatt.de/nachrichten/41171/

i ogolnie o rotawirusach
http://www.individuelle-impfentschei...42/4-rotaviren
Pewnie, że tak dzieki!
Każdy rodzic musi podjąć decyzję, ja już się tyle naczytałam o szczepieniach, że głowa boli i sama nie wiem co wybrać, ech.
We wtorek złożyliśmy podanie o becikowe, a dziś własnie przyszła decyzja - przynali nam Możemy szczepić małego jak wrócimy z wakacji jak już podejmiemy decyzję na co
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-28, 16:37   #3872
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
a my zaraz zbieramy się do mamy (jaki rym ) zjemy obiadek i poświetujemy bo dziś moje urodzinki . troche smutno bo ostatnia 2 z przodu ależ ten czas zapyla...
a jutro idziemy na wesele - oby pogoda dopisała
sto lat

4 też ładnie z przodu wygląda, a przed Tobą jeszcze tyle 3

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Anika, najlepszości!

Despa, gratuluje!!! Duma bije z Twego postu

dlatego marze o ciazy mojej szwagierki
wierze, ze Ci przykro. u nas jest pierwszym, wyczekanym wnukiem z jednej i drugiej strony...

dobry zawod!

masz racje. zawsze nowosci daja wiecej radosci!

i dobrze ze jest progres

hehe mowisz i masz
obrazek i napis.
Jak widac T. sie slini na widok tej Ksiegi
ślicznie, ko ko ko. Nawet moja Kinga patrzy na fotki

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Edytowane przez bmma
Czas edycji: 2013-06-28 o 16:39
bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-28, 16:42   #3873
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
a my zaraz zbieramy się do mamy (jaki rym ) zjemy obiadek i poświetujemy bo dziś moje urodzinki . troche smutno bo ostatnia 2 z przodu ależ ten czas zapyla...
Sto lat!!

Cytat:
hehe mowisz i masz
obrazek i napis.
Hehe widać, że mu sie podoba, swietna fota!
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-28, 17:00   #3874
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

My po laryngologu i pobraniu krwi... za tydzien idziemy z wynikami i umawiamy sie na zabieg...
A teraz pocieszamy sie po tych emocjach przy cycu.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-28, 17:05   #3875
bmma
Zadomowienie

Dot.: Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
My po laryngologu i pobraniu krwi... za tydzien idziemy z wynikami i umawiamy sie na zabieg...

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-06-28, 17:17   #3876
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Moj tak samo, kiedyś po kąpieli spał 4-5 godzin, a teraz 2-3. W dodatku musimy jakoś spróbować, żeby mały spał w swoim łóżeczku, bo drugą noc się budzę, a on leży w poprzek łóżka, a ja z mężę wisimy po bokach. Kręgosłup mi wysiądzie, ale nie umiem go odłożyć do łóżeczka tak aby się nie obudził
U nas tez sen coraz krotszy... lezenie w poprzek rowniez znam, z nogami na mnie. Jakub tez sie rozbudza ale czasem patent: odlozenie smoczek przytulenie misiem glaskanie po glowce zadziala i usnie. Ale nie zawsze.

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Zaczelam nadrabiac was ale duzo mam do czytania i napisania takze musi to poczekac az bede mogla wlaczyc kompa.

Stary 2013-06-28, 17:33   #3877
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
no ale pochwalem sie wam - bo nie wszytskie macie fejsa
soba i Emilianem - dzis Ladnie cwiczyl lezenie na brzuszku az sama bylam w szoku bo ost czasu tylko dotknol podlogi i byl RYK
Piękna Kasia i śliczny Emilian!

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
A tak poza tym:
Jakie to piękne! Aż by się schrupało!
A kalafiora nam wolno?

Cytat:
Ja się dowiedziałam 27 lipca. A Róża powstała 5 lipca. I tak teraz do mnie dotarło, że przyszła na świat 5 kwietnia, czyli równo 9 m-cy od...
Test robiłam 29 sierpnia Chyba najpiekniejszy dzień mojego życia...

Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość

A Maksio powstał 25 lipca a dzień później wyszedł z mama na RYSY czyli dlatego teraz tak macha nóżkami bo pewnie cały czas po górach by chodził hihihi
dlatego na urlopik do Zakopanego jedziemy za tydzień będziemy nasze ukochane góry podziwiać.
Ooooo, ale Ci zazdroszczę... Kocham Tatry, tak mi tęskno za nimi... Ale najwcześniej za kilka lat, jak Krzyś zacznie chodzić, zabieram Go do Kościeliskiej
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-28, 17:35   #3878
bmma
Zadomowienie

Cytat:
ja tydz temu zaczelam 3 haha

rok temu o tej porze to mi sie skonczyl ost @ haha - ''zaciazylam'' 8Lpica a 13 sieprnia testa robilam

jak ten czas szybko leci

no ale pochwalem sie wam - bo nie wszytskie macie fejsa
soba i Emilianem - dzis Ladnie cwiczyl lezenie na brzuszku az sama bylam w szoku bo ost czasu tylko dotknol podlogi i byl RYK
Kasia Ty i Emilian.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Edytowane przez bmma
Czas edycji: 2013-06-28 o 17:37
Stary 2013-06-28, 17:53   #3879
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
sto lat pojemy coca-coli
Cytat:
hehe mowisz i masz
obrazek i napis.
super

dziewczynki za waszych utalentowanych dzieci za świadectwa

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-28, 17:55   #3880
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie też się Róża popsuła, bo budzi się ostatnio ok 1-2 w nocy, a potem 4 i 7. A już spała bez tej przerwy o 1-2.
Krzyś podobnie, znów czasem wstaje 2-3, a już spał od 21-23 do 5-6 ciągiem...

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej
my po szczepieniach. Karol waży 6900 i mierzy 62,5 cm

Ale się wczoraj uśmiałam siedzę wczoraj przy stole trzymam Karola plecami do siebie przodem do stołu i chciałam nabić na widelec kotleta ale nie trafiłam w kotleta tylko w talerz i w tym momencie Karol zaczął się tak głośno śmiać no to ja drugi raz pyk widelcem w talerz a ten znowu w śmiech
i

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
1.hej my po zakończonym 3 dniowym maratonie przyszły tydz znów zapowiada się ciekawie pon rehabilitacja, środa pobranie krwi, czwartek usg główki, piątek rehabilitacja....ale najważniejsze, żeby wszystko było ok

2.byłam załatwiać urlop rodzicielski i do pracy wracam 28.02.2014r.

3.aaa jeszcze zapomniałam napisać, że wczoraj byliśmy na wizycie u okulisty i przed zakropieniem okulista najpierw zobaczył oczka małego i stwierdził, że nic złego tutaj nie widać noooo ale jak już przyszliście to go zbadam i faktycznie oczka zdrowe
1. za ciężki tydzień
2.w moje urodziny akurat
3. No i super!

Cytat:
ej mowie wam cos nie halo chyba ze mna, nei dosc ze to ramie mnie nadal pobolewa, na szczescie @ juz na samym koncu to nie boli - to wstalam dzis o 3 zrobic mleko mlodemu i jak mnie zakulo pod sercem - i nadal czuje takie jakby wbijanie igiel, i ciezko mi powietrze zlapac - chyba za bardzo sie stresuje
ojjj spokojnie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Ale jestem niewyspana... Filip przypomniał sobie, że lubi wstawać o 3 w nocy - cyc poszedł w ruch. Potem znów pobudka o 5.30 - zjadł i zrobił kupę giganta! Akurat jak miałam go na rękach więc poszło mi na koszulę, a jak położyłam go na przewijak to wypłynęło plecami... Tak więc dzisiaj o 6 rano zaliczyliśmy kąpiel... a teraz taka maruda... ciekawe czy to pogoda, taki dzień czy szczepienia wczorajsze....
Wiem, świnia jestem, ale...

Cytat:
Skutki uboczne podobne do innych szczepien - goraczka, brak apetytu, drazliwosc, wymioty, bol brzucha. Moze pojawic sie nawet biegunka czy drgawki (poza tym byly tez zgloszenia ciezkiej biegunki, syndromu kawasaki, komplikacje w ukladzie oddechowym), czyli glownie to, przed czym ta szczepionka powinna chronic. Ochrona przez szczepienie jest tez krotkotrwala. Poza tym zanieczyszczenie szczepionki swinskim wirusem.
O kurde, nie wiedziałam... Krzyś już zaszczepiony 1 dawką, teraz chyba nagle, po 3 tyg.,nic nie wyjdzie, co? I po drugiej dawce też nie powinno raczej, skoro tę przyjął..?

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
my też jeszcze na 2. Ostatnio jak się skończyły, a tż pojechał do sklepu, założyłam małemu 3 ( mam zapas ), to prawie się w nich utopił - pod cycki mu sięgał pampers

Spadam robić obiadek. Łosoś w marynacie ziołowo-maślanej i brokuły
My na 2, ale dziś na noc założyłam Huggiesa 3-kę (mam od kumpeli) i, o dziwo, całkiem dobre już No to kończmy 2-ki (jeszcze jedno opakowanie + trochę) i lecą trójki

A obiadek

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jesli któraś jest zainteresowana, to mam do odstapienia Dopegyt, cale nieotwierane opakowanie, mi zmienili na Metocard, a mialam tamto juz wykupione.
Jeśli żadna jeszcze się nie zgłosiła (nie wiem, nadal nadrabiam ), to ja jestem zainteresowana!!!
Ania
Stary 2013-06-28, 18:31   #3881
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

pani22ka moi rodzice jak i teściowie mają już po wnuku a ona jest dla nich pierwsza wnuczką, ale drugą w kolejności.

tato ją cały dzień na rękach nosi albo na dworze wozi tylko do cycka mi dostawia ale i tak jakoś zmęczona jestem po tych nockach.
mała z ty spaniem się popsuła a też spała ciągiem do pierwszego karmienia po 5-6 godzin od narodzin. a teraz coraz gorzej

anika_s wszystkiego najlepszego

Villga mój tata małej z rąk nie wypuszcza tylko kąpać się boi Mama też z resztą wszyscy u mnie ją by sobie z rąk wyrwali babcia właśnie kąpiel szykuje a tato hm znowu ją uśpił
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-28, 18:44   #3882
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lady_Aga Pokaż wiadomość
Poczekam z tym rozszerzeniem diety po 5 miesiącu. Moja niedługo kończy 4 miesiąc, więc jeszcze troszkę.
Czy Wasze dzieci też co każdy ranek stękają, wiercą się i puszczają mocne bączki? Moja tak ma codziennie od około dwóch miesięcy -dosłownie codziennie, tak stęka, wierci się i prutka do momentu zrobienia kupki. Zastanawiam się czy nie wprowadzić mleka modyfikowanego, mój pediatra wspomniał coś żeby dawać jej na noc mleko Bebilon HA 1 na takie wzdęcia, bądź jakieś inne mleko HA.. Biedna męczy się co każdy ranek. Zastanawia mnie to czemu tak się dzieje i czemu tak długo to trwa, może faktycznie jest na coś uczulona co jest w moim pokarmie.
Ja karmię tylko mm i moja mała tak samo jak Twoja od 4 do 7 budzi się co chwila z płaczem, krzykiem, puszcza bąki, stęka. Dostałam debridat - syrop i czekam na poprawę

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
hejka

nie wiem kiedy Was nadrobię
Brawo za szczepienia

kiedyś Anielka unormuje sobie tryb dzień/noc - u nas to było do dwóch miesięcy więc spokojnie))

co do dziadków i traktowania Anielki to przykro się czyta takie wiadomości no ale co zrobisz, przecież nie będziesz nic na nich wymuszac

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Moje dziecko śmieje się na głos!!
skakaliśmy przy lustrze i się udało
No doczekałaś się

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Kurcze, pogoda do bani, co chwilę leje...

Zakończenie roku szkolnego obskoczone, więc już z rana pobudka, a zaraz jedziemy do poradni z Oliwką,żeby sprawdzić czy nie ma dysleksji (fajny termin ). Polonistka tak się spieszyła z napisaniem opinii, ze dotarła do poradni w czerwcu- więc zdążyła jej obniżyć ocenę roczną ( a mamy jedną czwórkę na świadectwie i średnią 5,2- sorry musiałam się pochwalić )

Bierzemy ze sobą chłopa i mała bo może jak to będzie trochę trwało, a choć na chwilę przestanie lać to pospacerujemy ....
Imponująca!!!!!

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
za średnią

To i ja się pochwalę.
Syn odebrał dzisiaj świadectwo z gimnazjum i poszedł od razu zanieść ksero do szkoły 1-szego wyboru, tzn. technikum.
Okazało się, że na 30 miejsc, jest 22 chętnych. Nie musi więc czekać na żadne wyniki, jest przyjęty Za moich czasów, to były egzaminy i nerwówka
Ach ten niż demograficzny.

Od września musi siąść do nauki, będzie technik informatyk.

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
wróciłam z zakupów i padam na pysk :/
co kupiłaś ciekawego??

Cytat:
ostatnie -eścia 100 lat kochana!!!!

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

Test robiłam 29 sierpnia Chyba najpiekniejszy dzień mojego życia...

mój też bo to moje urodziny

------------------------------
Laski w Realu jest promocja na pieluchy paka gigant 112 rozmiar 3 za 57,95 bodajże wychodzi 0,52grosza za sztukę!!!!
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-28, 18:59   #3883
nestelle
Zakorzenienie

Czesc ,
dzisiaj dzien nam minął na uroczystosciach w przedszkolu a potem w szkole ... o dziwo zdązyłam na obie bo u Ninki 1 godz. a u Jakuba prawie 3 ...no ale dostał WZOROWEGO UCZNIA

Roszek tez zasługuje na znaczek wzorowe dziecko bo niedosyc ze przetrwał przesypiając w wiekszosci ten czas (po 2 godzinach zaczęłam przeciekac wiec karmiłam znowu w pokoju nauczycielskim ) to jeszcze pojechalismy na obiad ,potem dzieci na lody i ciacho aby wszystko uczcic -czyli kolejne 2 godziny ..

ide nadrabiac ...
Stary 2013-06-28, 19:10   #3884
kmagg81
Raczkowanie

Witam się z Wami w ten piątkowy wieczór.

Tom się Wam wczoraj pochwaliła, że Maksio je "puszkowo"
Dzisiaj się mu odmieniło i z własnej nieprzymuszonej woli zje 60 ml żeby zjadł coś więcej to muszę się mocno napocić raz mi się udało po długich i ciężkich namówić się go żeby zjadł 90 ml
echhh mam nadzieje, ze to chwilowe i przejdzie.

Pochwalę się Wam jeszcze, że zakupiłam dzisiaj kieckie na chrzciny - bo to już w tą niedzielę się wydarzy
Tylko problem jest taki - że wyglądam jak słonica
MASAKRA żeby się tak zapuścić
Koniec tego dobrego, trzeba przejść na ostrą dietę i ćwiczenia i doprowadzić się do porządku
Już raz zrzuciłam 20 kg - ajjj jak ja wtedy wyglądałam czarowniczo więc mam nadzieję, że teraz jak się zawezmę to też mi się uda!

Cytat:
Ooooo, ale Ci zazdroszczę... Kocham Tatry, tak mi tęskno za nimi... Ale najwcześniej za kilka lat, jak Krzyś zacznie chodzić, zabieram Go do Kościeliskiej
No my planujemy teraz wybrać się z Maksiem na spacer nad Morskie Oko ( mam nadzieję, że jakoś się doturlam)
Pochwalę się tylko, że to wyjątkowe miejsce dla mnie bo mój mąż tam mi się oświadczył

A jeszcze jedno - jutro mam wizytę u gina - proszę o wsparcie bo strasznie tego nie lubie :/

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09km3h0o13o.png

Edytowane przez kmagg81
Czas edycji: 2013-06-28 o 19:12
kmagg81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-28, 19:16   #3885
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
Czesc ,
dzisiaj dzien nam minął na uroczystosciach w przedszkolu a potem w szkole ... o dziwo zdązyłam na obie bo u Ninki 1 godz. a u Jakuba prawie 3 ...no ale dostał WZOROWEGO UCZNIA

Roszek tez zasługuje na znaczek wzorowe dziecko bo niedosyc ze przetrwał przesypiając w wiekszosci ten czas (po 2 godzinach zaczęłam przeciekac wiec karmiłam znowu w pokoju nauczycielskim ) to jeszcze pojechalismy na obiad ,potem dzieci na lody i ciacho aby wszystko uczcic -czyli kolejne 2 godziny ..

ide nadrabiac ...
Brawo dla Jakuba!!!!!a Roszek to naprawdę Anioł!

Cytat:

Dzisiaj się mu odmieniło i z własnej nieprzymuszonej woli zje 60 ml żeby zjadł coś więcej to muszę się mocno napocić raz mi się udało po długich i ciężkich namówić się go żeby zjadł 90 ml
kolejna z serii pochwal się a dzieć się popsuje
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-28, 19:19   #3886
kmagg81
Raczkowanie

Oczywiście ogromne brawa za osiągnięcia świadectwowe Waszych dzieciaków klask i: i jeszcze większe za osiągnięcia rozwojowe Waszych najmniejszych Pociech klask i:

Stary 2013-06-28, 19:21   #3887
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Gratulację dla Oliwki

dzięki....

Cytat:
za średnią

To i ja się pochwalę.
Syn odebrał dzisiaj świadectwo z gimnazjum i poszedł od razu zanieść ksero do szkoły 1-szego wyboru, tzn. technikum.
Okazało się, że na 30 miejsc, jest 22 chętnych. Nie musi więc czekać na żadne wyniki, jest przyjęty Za moich czasów, to były egzaminy i nerwówka

super, uściskaj go!

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
wróciłam z zakupów i padam na pysk :/

co kupiłas?

Cytat:

O jaaa, cudnie!

Ja zębami "odcinam" Bobika i poprzednie, zapomniałam nazwy; jak kiedyś kręciłam i się w końcu urwało, to zalałam tym tłustym i siebie, i Krzysia, i poduchę do karmienia

ja też, ale wstyd się było przyznać....

Cytat:
kiedy to było

sto lat

Cytat:
Anika, najlepszości!

Despa, gratuluje!!! Duma bije z Twego postu

dlatego marze o ciazy mojej szwagierki
wierze, ze Ci przykro. u nas jest pierwszym, wyczekanym wnukiem z jednej i drugiej strony...

dobry zawod!

masz racje. zawsze nowosci daja wiecej radosci!

i dobrze ze jest progres

hehe mowisz i masz
obrazek i napis.

dzięki

Michalek jest śliczny!

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Ja karmię tylko mm i moja mała tak samo jak Twoja od 4 do 7 budzi się co chwila z płaczem, krzykiem, puszcza bąki, stęka. Dostałam debridat - syrop i czekam na poprawę

Brawo za szczepienia

kiedyś Anielka unormuje sobie tryb dzień/noc - u nas to było do dwóch miesięcy więc spokojnie))

co do dziadków i traktowania Anielki to przykro się czyta takie wiadomości no ale co zrobisz, przecież nie będziesz nic na nich wymuszac

No doczekałaś się

Imponująca!!!!!

co kupiłaś ciekawego??

ostatnie -eścia 100 lat kochana!!!!

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

mój też bo to moje urodziny

Laski w Realu jest promocja na pieluchy paka gigant 112 rozmiar 3 za 57,95 bodajże wychodzi 0,52grosza za sztukę!!!!

moje też
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-28, 19:22   #3888
kmagg81
Raczkowanie

anika_s - zdrówka, szczęścia, pomyślności, STO lat życia i radości !!!

Stary 2013-06-28, 19:24   #3889
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Czesc ,

ide nadrabiac ...
dla Kuby!

Cytat:

Pochwalę się Wam jeszcze, że zakupiłam dzisiaj kieckie na chrzciny - bo to już w tą niedzielę się wydarzy
Koniec tego dobrego, trzeba przejść na ostrą dietę i ćwiczenia i doprowadzić się do porządku
Już raz zrzuciłam 20 kg - ajjj jak ja wtedy wyglądałam czarowniczo więc mam nadzieję, że teraz jak się zawezmę to też mi się uda!

No my planujemy teraz wybrać się z Maksiem na spacer nad Morskie Oko ( mam nadzieję, że jakoś się doturlam)
Pochwalę się tylko, że to wyjątkowe miejsce dla mnie bo mój mąż tam mi się oświadczył

A jeszcze jedno - jutro mam wizytę u gina - proszę o wsparcie bo strasznie tego nie lubie :/
pokaż kieckę, ja mam za tydzień chrzciny i nie mam się w co ubrac
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-28, 19:38   #3890
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej
my po szczepieniach. Karol waży 6900 i mierzy 62,5 cm

i za rozsmieszenie
Cytat:
hej my po zakończonym 3 dniowym maratonie przyszły tydz znów zapowiada się ciekawie pon rehabilitacja, środa pobranie krwi, czwartek usg główki, piątek rehabilitacja....ale najważniejsze, żeby wszystko było ok
byłam załatwiać urlop rodzicielski i do pracy wracam 28.02.2014r.

no nic idę nadrabiać bo leoś akurat ma drzemkę.

aaa jeszcze zapomniałam napisać, że wczoraj byliśmy na wizycie u okulisty i przed zakropieniem okulista najpierw zobaczył oczka małego i stwierdził, że nic złego tutaj nie widać noooo ale jak już przyszliście to go zbadam i faktycznie oczka zdrowe
i za przyszły maraton
Cytat:
O ja cie! - jak mnie boli głowa
tabletke połknęłam, ciśnienie zmierzyłam 106/69 , kawe wypiłam ... i nic!
ledwie funkcjonuję oby tylko Oliwia była dziś dla mnie łaskawa
mam nadzieję ,ze minęło !
Cytat:
aaa i pochwalem sie JESTEM bogata
wlasnie odebralam czeka ze zwrotem podatku
super
Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Tak w ogole mój Kubuś skończył wczoraj 2 miesiące

Cytat:
hejka
Aa co do opieki babci na wnukami o tak uwielbiam to moi rodzice aż się proszą by na ręce ją brać zmieniać pieluchy i wszystko koło małej jakby mogli to by i cycka jej dali tylko że im nic nie leci na "teściowej" się zawiodłam myślałam że będzie bardziej mi pomagać przy małej tz pomagać w tej kwestii że przyjdzie w ładny dzień i powie że weźmie ją na spacer ale niestety nic takiego jak sama nie spytam nie poproszę to nie mam co na pomoc liczyć więc robię to jak najrzadziej.

Zawsze tak twierdziłam i przekonałam się na własnej skórze i choć każdy mówił że mi się wydaje, że tak nie jest ale tak jest wnuki od córki to zawsze od córki i bliźsze dziadkom aniżeli od synowej. Będąc dzieckiem mieszkając z dziadkami taty byliśmy na drugim planie bo ważniejsze były dzieci od córek dziadków i tak teraz jest z Anielką niby mieszkamy z tż rodzicami mają tylko po schodach wejść a jak ja z nią nie pójdę na dwór albo do nich to oni nie przyjdą nawet na 5 minut przywitać się z nią. A ja naiwna wierzyłam że tak nie będzie. Przykro mi tylko dlatego bo moich rodziców rzadko widujemy a oni ją uwielbiają więc chciałam żeby chociaż z tymi dziadkami z ktorymi mieszkamy była zżyta ale niestety.
Najlepsze są teksty "teściowej" to taka córunia mamusi no kurcze jak ma być inaczej jak ona siedzi całymi dniami tylko ze mną to do kogo ma się kleić i u kogo się uspokajać. Widzę że to takie wyjaśnienie teściowej dlaczego nie przychodzi tak często do nas na górę. Rozpaczać nie będę tylko szkoda mi dziecka. Bo mi zawsze było przykro że u dziadków byłam ta druga a przecież mieszkaliśmy z nimi jakiś czas.

rozpisałam się a tato mi już małą niesie to się naspałam heh

Miłego dzionka i ładnej pogody w końcu nie pada
.
przykro to słyszec o takich dziadkach .... ale znam to az za dobrze .

gdzie robicie sesje?
Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
To szczepienie na rotawirusa jeśli ochroni dziecko nawet 3 lata to sporo niemowlę szybko może się odwodnić przy biegunce i dodatkowo wymiotach. My zaszczepiliśmy bo lekarz tłumaczył nam, że dzięki niej możemy uniknąć szpitala w przypadku zarażenia. A te powikłania są wypisane we wskazaniach na wszystkich szczepionkach niestety:/
nic wiecej nie trzeba dodawac !
Cytat:
co do teściowych i mam, to moje nie biorą Kamila na ręcę. Moja mama może go pilnować jak lezy w łóżeczku albo w wózku, teściowej nie ma w PL ale jak przyjeżdża to raz go wzięła.
Nie narzekam, bo mama mi pomaga, przypilnuje jak trzeba. Ale że do mojej siostry trzeba było latać bo np. chciała wziąść prysznic itp. w dzień w dzień to moja rodzina już ma dość na całe życie noszenia i bawienia.. cieszą się bardzo z małego ale jakoś się nie garną żeby go ponosić. Szkoda.
tym bardziej że mojej siostry dzieci były dużo bardziej rozpieszczane, tylko że z przymusu. Ja nie zmuszam, chce ktoś to przychodzi, jak potrzebuje gdzieś wyjść to podrzucam go mamie i mimo że to dwa razy wychodzenie na 3 piętro i jestem zmasakrowana to staram się żeby nie odczuła że "musi". Mój brat jak mi schodził po wózek (25lat) to tak się naględził że on prysznic brał, albo zmęczony jest, że powiedziałam nigdy więcej! I targam sama chociaż czasami mi się wydaje że zemdleje po drodze...
.
dla dzielnej ,silnej mamy .
za śmiechy podczas skakania
Cytat:
Zakończenie roku szkolnego obskoczone, więc już z rana pobudka, a zaraz jedziemy do poradni z Oliwką,żeby sprawdzić czy nie ma dysleksji (fajny termin ). Polonistka tak się spieszyła z napisaniem opinii, ze dotarła do poradni w czerwcu- więc zdążyła jej obniżyć ocenę roczną ( a mamy jedną czwórkę na świadectwie i średnią 5,2- sorry musiałam się pochwalić )
...
wspaniale ! dla Oliwki !!!!!!

dobra biore sie za reszte nadrabiania..........
Stary 2013-06-28, 20:03   #3891
Villga
Zadomowienie

Cytat:
Moj tak samo, kiedyś po kąpieli spał 4-5 godzin, a teraz 2-3. W dodatku musimy jakoś spróbować, żeby mały spał w swoim łóżeczku, bo drugą noc się budzę, a on leży w poprzek łóżka, a ja z mężę wisimy po bokach. Kręgosłup mi wysiądzie, ale nie umiem go odłożyć do łóżeczka tak aby się nie obudził
Znam ból więc współczuję choc moja dzidzia i tak chyba budzi się częściej, co zeobić

Cytat:
Sto lat!! Pociechy z dzidzia

Cytat:

Cytat:

Villga mój tata małej z rąk nie wypuszcza tylko kąpać się boi Mama też z resztą wszyscy u mnie ją by sobie z rąk wyrwali babcia właśnie kąpiel szykuje a tato hm znowu ją uśpił
Moja mama tak samo

Cytat:
Czesc ,

ide nadrabiac ...
Brawo dla Kuby i Roszka. Ależ masz fajnie, że on tak pięknie wszędzie i często śpi, ech

Cytat:

Brawo za sukienkę i kciuki za wizytę

Kasia: cudni jesteście z Emiliankiem. Mały przystojniacha
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-28, 20:29   #3892
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tylko odpowiedzialam na pytanie i nikogo nie chce przekonywac do nieszczepienia
Kazdy rodzic musi sam podjac decyzje

Szczepienie chroni przed ciezkimi zachorowaniami spwodowanymi rotawirusami (ale one sa dosc rzadkie). Mozliwe jest tez zachorowanie, tylko bedzie ono lzejsze. Szczepionka chroni tez mniej wiecej do drugiego roku zycia, pozniej jej dzialanie sie zatraca - czyli zachorowanie moze sie po prostu odwlec w czasie.
Ja po prostu nie ufam szczepieniom, ktore chronia przez krotki czas (podobnie jak szczepienia przeciwko grypie ).

Ale moze jak mnie lekarz mocno przekona, to moze zaszczepie - ale na razie jestem mocno na nie.
mnie i lekarze i pielęgniarki i zaufana połozna przekonali .czytałam ,słuchałam i wiem ,ze szczepienie chroni przed rotawirusami które są częste !!! bardzo duzo dzieciaczków -własnie takich małych -kilku miesiecznych z tego powodu lezy w szpitalach . biegunka ,wymioty jako nastepstwa rota są bardzo niebezpieczne najbardziej własnie u dzieci do 2 , 3 roku wiec nawet jesli szczepionka chroni "tylko" do takiego wieku to i tak bardzo duzo pomoże .
Powikłania po szczepienich sie zdarzają nie tylko po rota ale i innych ....trzeba sie z tym liczyc.
Ale jak napisałas - kazdy sam musi pojąc decyzje.
Ja szczepiłam wszystkie moje dzieciaki na rota,pneumo i 6w1. powikłan nigdy nie było .
Cytat:
To i ja się pochwalę.

wspaniale!!!!!

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
. Jak to kiedys teść stwierdził jak Tż miał sucho i był nakarmiony to miał leżeć w łóżeczku cicho i tyle, na placz nie reagował.
znieczulica
Cytat:
bo dziś moje urodzinki . troche smutno bo ostatnia 2 z przodu ależ ten czas zapyla...
wszystkiego NAJ

Cytat:
hehe mowisz i masz
obrazek i napis.
cudowny czytelnik
Cytat:
We wtorek złożyliśmy podanie o becikowe, a dziś własnie przyszła decyzja - przynali nam Możemy szczepić małego jak wrócimy z wakacji jak już podejmiemy decyzję na co

Cytat:

Cytat:
Jakie to piękne! Aż by się schrupało!
A kalafiora nam wolno?
pomyslałam o kalafiorze zamiast mózgu
-mozna .ja jem od początku
Cytat:
tato ją cały dzień na rękach nosi albo na dworze wozi tylko do cycka mi dostawia ale i tak jakoś zmęczona jestem po tych nockach.
mała z ty spaniem się popsuła a też spała ciągiem do pierwszego karmienia po 5-6 godzin od narodzin. a teraz coraz gorzej

anika_s wszystkiego najlepszego

no widzsz przynajmniej jakas równowaga ,jak nie jedni to drudzy dziadkowie wspaniali (u mnie nikt sie nie zajmie Roszkiem ,zadnego dziecka nikt poza mną nie kąpał )
Cytat:
Stary 2013-06-28, 20:33   #3893
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki.
Jeśli do 3 roku życia to wcale nie tak krótko moim zdaniem...
Nie wiem jeszcze nie zaszczepiłam na nic dodatkowo, bo czekam na decyzję w sprawie becikowego (załatwialiśmy w poprzednim tygodniu). Wiec jak sie uda to bedzie 2000 zł, mysle że głównie przeznaczymy na szczepienia bo drogie są.
Za becikowe? 2 tys?

Cytat:

Pierwsza wyszła w wieku 3tyg na rekach czerwone kropeczki. Chyba od jajek w święta wielkanocne. Później już różnie w róznych miejscach. Czasami kaszka, czasami czerwone kropki. Ja też się juz pogubiłam, jem nabiał są, nie jem znikają i się pojawiają teraz jest wysypany ale pare dni temu dodałam pare kropel śmietanki do kawy, dosłownie pare kropel
Mnie zastanawia czy mój maluch nie ma uczulenia na jajka
Przewalone z tą alergią, też się pogubiłam... Jutro mam zamiar zjeść 5 czereśni i zobaczymy, co będzie po nich. A maślankę jak piłam niedziela i poniedziałek, to czerwone plamy na policzkach wyszły tak ze środy na czwartek i nie wiem, czy to po niej, czy coś innego zjadłam :/

Cytat:
mamy jedną czwórkę na świadectwie i średnią 5,2- sorry musiałam się pochwalić
Super!

Cytat:

No brawo za syna!

Cytat:
żeby Cię nie wyrolowali. nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że musi być ciągłość. doczytaj. oby nie było tak, że dadzą urlop i się okaże, że rodzicielskiego już nie możesz wtedy zanim skończysz macierzyński na pewno będą ustawy i wszystko jasne.
Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
tez mi sie wydaje wlasnie ze kolejnosc jest macierzynski rodzicielski i dopiero urlopy
No w sumie ja też uważam, że musi być ta ciągłość... Doczytam, i tak będę pertaktować w sprawie dodatkowego

Cytat:
Stooo lat, stoooo lat!

Cytat:
hehe mowisz i masz
obrazek i napis.
O, dzięki! Fajnie to wygląda, może się skuszę Czuję się zachęcona
A T. jaki śliczny chłopak! I tak się ślini leżąc na brzuszku, jak mój Krzyś

Cytat:
Rodzicielski chyba można wybrać do roku dziecka, więc też radzę zaraz po dodatkowym
Podesłać druk do wypełnienia?
Jaki druk? Do dodatkowego? A poproszę
Ania
Stary 2013-06-28, 20:41   #3894
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Czesc ,

ide nadrabiac ...
Brawo, wspaniała rodzinka

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
dzięki....

super, uściskaj go!
dziękuję
Może jednak nie, bo mi się dziecko zepsuje
Wystarczy mu uścisków Kingi.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-06-28, 20:43   #3895
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
U mnie to samo. Ginekolog mi powiedział, że pokarmu nigdy nie jest za mało. Sama nie wiem, bo widzę, jak mały wieczorem się szarpie przy piersi, pociumka dwa razy, puszcza, płacze, za chwilę to samo i znowu Jak mówię to lekarzom to sugerują, że nauczył się jeść z butelki. Ale czemu tak jest zawsze wieczorem, a w dzień i nocy pięknie sobie je? Poza tym widzę jak pierś jest twarda to leci z niej ciurkiem i mały chętnie je, naje się i śpi. A wieczorem ściskam i wypływają dwie kropelki - może za mało dla niego i się złości, że mało jednak leci...
Dlatego wieczorami daję mu butlę z mm, trochę cyca żeby sobie przy nim usnął.
no nie wiem czy nigdy nie jest za mało.. mi też mówią, że nauczył się jeść z butelki, może i tak bo teraz częściej z niej je niż na początku ale też widzę różnicę jak Jakub je po dłuższej przerwie np po spacerze a jak się wścieka jak chce często a na prawdę mu nie leci no i mm w ruch wtedy..

Cytat:
Napisane przez Lady_Aga Pokaż wiadomość
Poczekam z tym rozszerzeniem diety po 5 miesiącu. Moja niedługo kończy 4 miesiąc, więc jeszcze troszkę.
Czy Wasze dzieci też co każdy ranek stękają, wiercą się i puszczają mocne bączki? Moja tak ma codziennie od około dwóch miesięcy -dosłownie codziennie, tak stęka, wierci się i prutka do momentu zrobienia kupki. Zastanawiam się czy nie wprowadzić mleka modyfikowanego, mój pediatra wspomniał coś żeby dawać jej na noc mleko Bebilon HA 1 na takie wzdęcia, bądź jakieś inne mleko HA.. Biedna męczy się co każdy ranek. Zastanawia mnie to czemu tak się dzieje i czemu tak długo to trwa, może faktycznie jest na coś uczulona co jest w moim pokarmie.
nie co rano a o różnych porach, ale tak, zdarza się. tylko nie wiem czy mm tu pomoże nie ryzykowałabym jak masz pokarm to karm swoim ja mam odwrotne doświadczenia, po mm (nan 1 ha) niby bąków dużo więcej ale kupy co 3-4 dni a nie codziennie, więc dziecko bardziej mi się męczy.
czemu pediatra kazał ci dać ha na wzdęcia? ha daje się przy podejrzeniu nietolerancji białka. ja jestem na diecie bezmlecznej, a że muszę dokarmiać to mlekiem HA.

Cytat:
Nie wiem jeszcze nie zaszczepiłam na nic dodatkowo, bo czekam na decyzję w sprawie becikowego (załatwialiśmy w poprzednim tygodniu). Wiec jak sie uda to bedzie 2000 zł, mysle że głównie przeznaczymy na szczepienia bo drogie są.
na rota można zaszczepić do jakiegoś czasu tylko, nam pediatra mówiła, że jak się zdecydujemy to żeby zacząć na pierwszej lub drugiej wizycie szczepiennej.
Stary 2013-06-28, 20:53   #3896
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
1.Ja karmię tylko mm i moja mała tak samo jak Twoja od 4 do 7 budzi się co chwila z płaczem, krzykiem, puszcza bąki, stęka. Dostałam debridat - syrop i czekam na poprawę

2. mój też bo to moje urodziny

3. Laski w Realu jest promocja na pieluchy paka gigant 112 rozmiar 3 za 57,95 bodajże wychodzi 0,52grosza za sztukę!!!!
1. A Espumisan działa podobnie? Bo my też podobne stękania i prężenia z bączkami i jękami przerabiamy...
2.
3. A jakie pieluchy? W sumie wcale nie tak tanio

Cytat:
Czesc ,

ide nadrabiac ...
dla Kuby i dla Roszka

Cytat:

Ależ romantycznie! Super!
I na jutro

Cytat:
mnie i lekarze i pielęgniarki i zaufana połozna przekonali .czytałam ,słuchałam i wiem ,ze szczepienie chroni przed rotawirusami które są częste !!! bardzo duzo dzieciaczków -własnie takich małych -kilku miesiecznych z tego powodu lezy w szpitalach . biegunka ,wymioty jako nastepstwa rota są bardzo niebezpieczne najbardziej własnie u dzieci do 2 , 3 roku wiec nawet jesli szczepionka chroni "tylko" do takiego wieku to i tak bardzo duzo pomoże .
Powikłania po szczepienich sie zdarzają nie tylko po rota ale i innych ....trzeba sie z tym liczyc.
Ale jak napisałas - kazdy sam musi pojąc decyzje.
Ja szczepiłam wszystkie moje dzieciaki na rota,pneumo i 6w1. powikłan nigdy nie było .

pomyslałam o kalafiorze zamiast mózgu
-mozna .ja jem od początku
Co do szczepionek - takie właśnie miałam zdanie, ale jakoś się zamotałam po tym poście o negatywnych skutkach... Też bym chciała zaszczepić na co trzeba (trudno, finansowo jakoś to będzie...). A na meningo szczepić Bo na pneumo chcemy, ale za kilka miesięcy (można ciut później, niż rota).

Kalafior No tak, kojarzy się
I dzięki, chyba też będę jadła

Nadrobiłam!!!
I przyznam się - w lodówce czeka na mnie mała puszeczka Coli Cherry Krzyś zasnął, więc mam kilka godzin do następnego karmienia
Ania
Stary 2013-06-28, 21:02   #3897
corka_rosy
Wtajemniczenie

Hejka!
Cytat:
Ty tez lokata? i pomyśleć, że kiedyś je prostowałam i psioczyłam na nie, a teraz kocham
mam bardzo pokręcone, teraz już prawie do pasa. I też je uwielbiam, chociaż trochę z nimi roboty.

Cytat:
aaa jeszcze zapomniałam napisać, że wczoraj byliśmy na wizycie u okulisty i przed zakropieniem okulista najpierw zobaczył oczka małego i stwierdził, że nic złego tutaj nie widać noooo ale jak już przyszliście to go zbadam i faktycznie oczka zdrowe
No to super! I dużo siły na przyszły tydzień.
Cytat:
Chyba taka pogoda bo ROszpunka też sobie przypomniała o jedzeniu o 1 w nocy, po czym postanowiła jeszcze zrobić kupkę Potem sama się uspała, mrucząc sobie coś podobnego do aaaaa
Mój też się zepsuł... spał od 20 do 5, a dziś w nocy przypomniał sobie o karmieniu o 2.30... ale widzę, że większość naszych dzieci się ostatnio popsuła... Pogoda?

Cytat:
Tak w ogole mój Kubuś skończył wczoraj 2 miesiące

Cytat:
Dzięki.
Jeśli do 3 roku życia to wcale nie tak krótko moim zdaniem...
Dlaczego aż 2 tys.?

Cytat:

Cytat:
dla Oliwki! Świetny wynik!

Cytat:
2 i 3-paki też są przecenione już.
o, to muszę Męża wysłać, bo ja teraz na dzikim wschodzie.

Cytat:
A spróbuj go odłożyć mimo to (o ile nie płacze) i poczekać aż sam zaśnie. Kiedyś tak zrobiłam i byłam bardzo mile zaskoczona, jak dziec sobie pogadał, pogadał i za jakiś czas zasnął.

Cytat:
a my zaraz zbieramy się do mamy (jaki rym ) zjemy obiadek i poświetujemy bo dziś moje urodzinki .
Spełnienia marzeń!!!

Cytat:

A kto lubi...

Cytat:
O, dzięki! Fajnie to wygląda, może się skuszę Czuję się zachęcona
We wszystkich warszawskich empikach wykupione - pytałam ostatnio

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-28, 21:03   #3898
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc ,

ide nadrabiac ...

Cytat:

za spadek wagi i za wizyte

Cytat:
Co do szczepionek - takie właśnie miałam zdanie, ale jakoś się zamotałam po tym poście o negatywnych skutkach... Też bym chciała zaszczepić na co trzeba (trudno, finansowo jakoś to będzie...). A na meningo szczepić Bo na pneumo chcemy, ale za kilka miesięcy (można ciut później, niż rota).
ja np. teraz szczepie na 6w1 i pneumo w odstepie tyg a jak skonczymy wszystkie dawki to bedziemy chyba meningo jeszcze szczepic. rotawirusy odpuscilismy bo ja z kolei słyszałam że nie szkodzą ale tez nie pomagaja. wiec jak widac kogo by nie zapytac to inna opinia

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-28, 21:05   #3899
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
no nie wiem czy nigdy nie jest za mało.. mi też mówią, że nauczył się jeść z butelki, może i tak bo teraz częściej z niej je niż na początku ale też widzę różnicę jak Jakub je po dłuższej przerwie np po spacerze a jak się wścieka jak chce często a na prawdę mu nie leci no i mm w ruch wtedy..

nie co rano a o różnych porach, ale tak, zdarza się. tylko nie wiem czy mm tu pomoże nie ryzykowałabym jak masz pokarm to karm swoim ja mam odwrotne doświadczenia, po mm (nan 1 ha) niby bąków dużo więcej ale kupy co 3-4 dni a nie codziennie, więc dziecko bardziej mi się męczy.
czemu pediatra kazał ci dać ha na wzdęcia? ha daje się przy podejrzeniu nietolerancji białka. ja jestem na diecie bezmlecznej, a że muszę dokarmiać to mlekiem HA.

na rota można zaszczepić do jakiegoś czasu tylko, nam pediatra mówiła, że jak się zdecydujemy to żeby zacząć na pierwszej lub drugiej wizycie szczepiennej.
tak na rota pierwsza dawke powinno sie podac miedzy 6a 14 tyg potem mozna podac 2 dawki z 3 ale specjalisci odradzaja.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-28, 21:07   #3900
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:

mam nadzieję ,ze minęło !
dziękuję przeszło dopiero ok. 17.00
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości