Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz. XI - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 2,33%
Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo 3 6,98%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci 23 53,49%
Zaduch, gorąc, ciało z potu - byle tylko do porodu! 5 11,63%
Dzieci rosną, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy 11 25,58%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-30, 12:25   #1381
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna
Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
motyl,misia czarna:kc iuki:
jejku jakiś ten nasz wątek pechowy chyba!!!Ponad połowa z nas ma jakies problemy Byle do przodu i żeby nam wszystkim sie udało zdrowe dzieciaczki urodzić
ja wczoraj mówie do mamy że coś czuje ze znowu mnie rwa weźmie bo tak mnie coś nabierało a tu nie rwa tylko takie skurcze łydek miałam w nocy że masakra. Tż już się nawet wystraszył i krzyną co ja się tak w nocy zrywam a to taki ból straszny Teraz kuleje bo mnie łydki bola
Oj tak skurcze łydek są straszne! Ból nie do wytrzymania. Mi magnez nie pomaga i gin powiedział, że nie ma sensu brać go więcej skoro przy mojej wadze to co teraz biorę nie działa. Przypuszczam, że młody uciska jakiś nerw. W każdym razie przestałam się już przeciągać rano bo po tym też zaraz dostawałam skurczu :/

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Słuchaj, ja bym cały czas żyła w błogiej nieświadomości! Właśnie też jestem obolała na okrągło, właściwie nieco się "przyzwyczaiłam", straciłam czujność i nie sądziłam, że coś może się dziać. Podejrzewałam, że zaatakowały mnie jakieś drożdżaki, stąd pieczenie, ale gin powiedział, że nic z tego nie widzi. Za to nie podobały mu się wyniki moczu, bo bakterie, nabłonki itd. Ale usg nerki oczywiście zrobić się od ręki nie da.
Nawet jak parę miesięcy temu zajechałam na pogotowie z atakiem bólu to mi tam usg nie zrobili, bo nie mieli sprzętu...

Nie pomyślałabym nigdy, że mi "umknie" taka dolegliwość, bo mam niski próg bólu i szybko mnie to męczy
Ha, chyba hartujemy się do porodu!

A co do wózka, to się nie uginaj. W końcu na pewno Ty będziesz z niego korzystać częściej niż np. mama
Angel jak masz bakterie w moczu to bardzo możliwe, że to kolka nerkowa. Choć ból przy kolce jest straszny, piekąco-rozrywający od środka. I to może jedna, mała nereczka Niekoniecznie masz piasek czy kamień - ja miałam niewielki zastój moczu i dostałam kolki. Na prawdziwą kolkę to tylko antybiotyk pomaga, żadne leki rozkurczowe czy przeciwbólowe :/
Ja poszłam do naszego ośrodka zdrowia i lekarz od razu zrobił mi usg nerki. I to na wsi ma facet aparat do usg w szoku byłam
Trzymaj się!

Boże jak mi się w nocy brzuch stawia Mam wrażenie, że to od pełnego pęcherza. To nic że wstaję w nocy 5-6 razy do toalety i budzi mnie zawsze ten spięty brzuch. Po opróżnieniu pęcherza przechodzi. Tak samo przy pełnych jelitach. Przypuszczam, że to one podrażniają macicę i stąd te skurcze. Ale bardzo mnie to martwi. W dzień też jak czuję parcie na pęcherz to zaraz mam twardy brzuch. JUtro chyba zadzwonię do gina bo się martwię.

I zaczęłam chorować na wózek Symbio Graco w ciemnym kolorze - oczywiście używka bo nowy kosztuje blisko 3000 zł :/ Opinie ma bardzo dobre. Hmmm...

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 12:26   #1382
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

Motylek forda Ka a małż ma lancera kombi i komfort jazdy jest niebo a ziemia, poza tym ja nie mam klimy no i przede wszystkim bezpieczeństwo a poza tym ja uwielbiam jeździć jego samochodem ale
myślimy nad zmianą kaczuszki na coś innego, ale na razie musimy ogarnąć remont

Motylku to pewnie się bazę na pasy montuje

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-06-30 o 12:27
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 12:26   #1383
butterfly20
Zakorzenienie

Mąż pojechał do sklepu, zażyczyłam sobie czipsiory z okazji dzisiejszego finału BOD

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 12:28   #1384
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
ja ze wsi do jeszcze większej wsi
a sami będziecie mieszkać?
no ja z 70tys miasta się wyprowadzam i trochę mi chyba dziwnie będzie, ale niby zawsze marzyłam o domu, z wielkim ogrodem (tam mamy 50 arów) ale w mieście zawsze chciałam lub blisko bardzo
z teściową tam będziemy, ona na dole a my u góry, 2 jakby samodzielne mieszkanka tam zrobiliśmy ale ona jest w porządku
przynajmniej narazie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja się wyprowadziłam 1km od rodziców
szalona hehe kosmiczna odległość
ale powiem Ci że też bym chciała mieć tak blisko mamę
Stary 2013-06-30, 12:29   #1385
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Mój mąż ma combi i pomimo,że jak jest w pracy to auto stoi pod domem-nigdy nim nie jeżdżę. Nie lubię długich aut i diesli
Ja w moim też nie mam isofixa, ale w moim głównie będę wozić Malutką,nie wyobrażam sobie inaczej Mam Hondę Civic, malutka nie jest,ale taka z krótkim tyłkiem, sportowa (i pomimo to ma spory bagażnik )
mój też ma comi, diesla, nie jeżdżę tym bo nei umiem biegi kiepsko wchodzą, trzeba zrobić. A moj gracik gdzieś w październiku dokończy swego żywota

mieliśmy jechać do teściów, a mąż śpi jak zabity, ciężą noc miał a mi się zaczyna nudzić
Stary 2013-06-30, 12:32   #1386
Natala84
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mam

Cytat:

I nikt tu nie przesadza,każda z nas ma te krótkie usg,żeby sprawdzić,czy wszystko ok. Po prostu ja uważam,że nie ma co przesadzać, a miałam dwa usg w ciągu tygodnia i dlatego się przejęłam.Nie robię filmików i zdjęć, bo zrobię je, jak mała się urodzi...
zgadzam sie z Toba, tez nie jesten fanka czestego usg. ale nie kazaa z nas ma te krotkie usg co wizyte, serduszka mozna posluchac i bez usg + obserwacja ruchow wg mnie wystarczy.

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 12:33   #1387
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Mąż pojechał do sklepu, zażyczyłam sobie czipsiory z okazji dzisiejszego finału BOD
ja rano włączyłam tvn i mi się przypomniało, że dziś jest finał o 20:00
Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
szalona hehe kosmiczna odległość
ale powiem Ci że też bym chciała mieć tak blisko mamę
no blisko mam, akurat się udało

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
mój też ma comi, diesla, nie jeżdżę tym bo nei umiem biegi kiepsko wchodzą, trzeba zrobić. A moj gracik gdzieś w październiku dokończy swego żywota

mieliśmy jechać do teściów, a mąż śpi jak zabity, ciężą noc miał a mi się zaczyna nudzić
kwestia przyzwyczajenia, dałabyś radę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-30, 12:43   #1388
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Motylek forda Ka a małż ma lancera kombi i komfort jazdy jest niebo a ziemia, poza tym ja nie mam klimy no i przede wszystkim bezpieczeństwo a poza tym ja uwielbiam jeździć jego samochodem ale
myślimy nad zmianą kaczuszki na coś innego, ale na razie musimy ogarnąć remont

Motylku to pewnie się bazę na pasy montuje
No to kaczuszka jest faktycznie mała

No a co jak będziesz potrzebowała skoczyć do sklepu?

Stary 2013-06-30, 12:48   #1389
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
A ja się witam w 29 tygodniu

Cytat:
Cześć
To ja też witam w 29tc.

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
dzien dobry witam sie w 29tc
do porodu zostalo dokladnie 12tygodni, do terminu ktory ustalilam z Mackiem 84dni lacznie z dzis
jupiii

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Hej!
Nie było mnie chyba od czwartku U nas ostre grillowanie w piątek i wczoraj Było całkiem sympatycznie.
Oprócz tego brzuch spinał mi się całą noc Jakaś masakra
W piątek byłam na szybciutkiej wizycie u gina, co by zapytać, jak w poniedziałek z powrotem do pracy ze zwolnienia, bo skurcze niestety nie ustały Gin dał zwolnienie na kolejne dwa tygodnie i stwierdził, że ja już do porodu do pracy nie wrócę... () Wiem, że w pracy kociołek, bo od jutra nie będzie pięciu osób - urlopy, zwolnienia.
A teraz biorę się za nadrabianie 30 stron
w pracy sobie jakoś poradzą, a Ty sobie teraz już możesz odpoczywać
Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
kryzys własnie mi przeszedł Wrzeszczące trzylatki odwróciły moja uwagę
fajny brzuś
Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
W końcu jestem w domku. Wypuścili nas wczoraj misia, czarna - trzymam kciuki żeby i Wam się polepszyło- odpoczywajcie i uważajcie na siebie. Przez to zamieszanie ze szpitalem dopiero teraz się zorientowałam że zaczęliśmy z Kruszkiem 7 miesiąc i wyglądamy tak:
super, że juz w domku gratuluję 7 misiąca i brzusio już niczego sobie
Cytat:
ja ostatnio 30 minut robiłam depilację a i tak małż musiał poprawiać czuję się jak lebioda
a ja, że tak powiem : ZNAM SIĘ NA PAMIĘĆ i depilacja, nawet przy tym już dużym brzuchu nie sprawia mi problemu
Cytat:
Od 30 minut przeglądam wózki Myslałam,że mam to za sobą, ale Mama ciągle mnie męczy bo się boi,że to za tani wózek i będzie do bani. Nie dociera do niej,że droższy nie znaczy lepszy. No i patrzę na te wózki,ale naprawdę nic mi się nie widzi
A przecież po co dawać 4 koła za Emmaljungę skoro ten Tako jest podobny i ma bardzo dobre opinie?
a jaki wózek z TAKO wybrałaś? przecież one nie mają mdłych kolorów...a nowy wcale nie taki znowu tani (chociaż to pojęcie względne jest) za nowy trzeba liczyć koło 1700-2000zł a nie wiem czy widziałaś, ale własnie niedawno tako wprowadziło nową kolekcję: marine się zwie, takie marynarskie kolorki i paseczki i city move też nie jest jakiś mega najtańszy i ma super kolorki nie wiem jaki wybrałaś więc nie gdybam
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 12:48   #1390
kaska87
Zakorzenienie

Motylek to na nogach się przejdę, mam blisko kaufland, lidla, lewiatana, biedrę jakoś ogarniemy
niektórzy mają 1 autko, albo wcale i dają radę to my też damy

Stary 2013-06-30, 12:48   #1391
kropla_deszczu
Zadomowienie

dzień dobry dziewczynki
Witam się w 30 tc już teraz będzie z górki - mam taką nadzieję
wczoraj stwierdziłam, że muszę się wziąć za pranie i prasowanie ciuszków, bo później może być za późno na to boję się, że nie zdążę a jeszcze muszę trochę zakupów porobić...się kapnęłam ostatnio, że nie mam nawet jednej koszuli do szpitala jeszcze a poród tuż tuż

a powiem Wam co zrobiłam dzisiaj "fajnego" od rana mamy w sypialni łóżko tak dość blisko okna i kręciłam się w tym łóżku, kulałam się z jednej strony na drugą, wstałam w końcu żeby odsłonić zasłony (mamy długie prawie, że do ziemii) i chciałam się położyć do łóżka spowrotem. Zrobiłam to tak umiejętnie, że zasłona mi się o łóżko zahaczyła, a ja się na nią pięknie położyłam (przysięgam, że jej nie widziałam) i ciu.l dup. karnisz cały spadł mąż się trochę wkurzył...ale co ja mogę za to, że się tak stało BUDYŃ
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Edytowane przez kropla_deszczu
Czas edycji: 2013-06-30 o 12:50

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-30, 12:50   #1392
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
a ja, że tak powiem : ZNAM SIĘ NA PAMIĘĆ i depilacja, nawet przy tym już dużym brzuchu nie sprawia mi problemu

Kaśka, mój też mówi, że tym moim gruchotem z dzieckiem nie będę jeździć, w sumie to fajni są, my same możemy?!
Stary 2013-06-30, 12:50   #1393
kaska87
Zakorzenienie

Kropla nie

i graty za tygodnie

Passion w sumie racja, już nas chyba nie lubią

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-06-30 o 12:51
Stary 2013-06-30, 13:01   #1394
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

w pracy sobie jakoś poradzą, a Ty sobie teraz już możesz odpoczywać

fajny brzuś

super, że juz w domku gratuluję 7 misiąca i brzusio już niczego sobie

a jaki wózek z TAKO wybrałaś? przecież one nie mają mdłych kolorów...a nowy wcale nie taki znowu tani (chociaż to pojęcie względne jest) za nowy trzeba liczyć koło 1700-2000zł a nie wiem czy widziałaś, ale własnie niedawno tako wprowadziło nową kolekcję: marine się zwie, takie marynarskie kolorki i paseczki i city move też nie jest jakiś mega najtańszy i ma super kolorki nie wiem jaki wybrałaś więc nie gdybam
Nieźle z tym karniszem

Tako Acoustic, jest chyba 6 czy 7 kolorów. Przy czym z tych żywych róż odpada, a czerwieni i bordo nie lubię zwyczajnie.
No i zostały same stonowane Nie widziałam,żeby były w tej kolorystyce marynarskiej.
Ja chcę na pewno klasyczny wóziol na dużych kołach.

Cytat:
Motylek to na nogach się przejdę, mam blisko kaufland, lidla, lewiatana, biedrę jakoś ogarniemy
niektórzy mają 1 autko, albo wcale i dają radę to my też damy
Aaa to masz spoko. Ja mam daleko do sklepów, jeszcze w dodatku najpierw trzeba zejść z dużej górki i potem wejść na drugą dużą. Można sobie pochodzić na spacerki,ale na większe zakupy sobie nie wyobrażam.

Oj mam nadzieję,że górki+wózek (dość ciężki)= zgrabna pupa

Stary 2013-06-30, 13:12   #1395
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
No ja pisałam, bo wczoraj przez to byłam na IP. Dzisiaj mam drugą dawkę Monuralu i zobaczymy czy pomoże. Mnie od wczoraj boli brzuch na dole a w sumie pamiętam,że jak miałam kolkę nerkową to też mnie wtedy tak bolało (przy czym,że o wiele wiele bardziej).No i właśnie mam brać Żuravit.
Ja też od dobrych kilku lat mam problemy z nerkami - piasek, małe złogi. Na tyle małe, ze laser odpada i właściwie główne lekarstwo, jakie mi zalecił urolog i internista, to grzane piwo i gorąca kąpiel fakt, pomaga...oraz dużo pić płynów.

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość

Kochana mama Ja bym wszystkiego na raz nie jadła/piła. Na pierwszy rzut by szły soki bo najkrótszy termin a potem reszta

Ja w pierwszej ciąży miałam naprawdę maleńki brzuszek-ważne,że maleńka prawidłowo się rozwija Spójrz na to z innej strony- łatwiej Ci będzie ogolić pipkę do porodu bo gdzie ja tam za swoim bebzolem dojrzę cokolwiek
Ja już w ciemno robię hihi
Stary 2013-06-30, 13:18   #1396
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry dziewczynki
Witam się w 30 tc
Gratki

Cytat:
a powiem Wam co zrobiłam dzisiaj "fajnego" od rana mamy w sypialni łóżko tak dość blisko okna i kręciłam się w tym łóżku, kulałam się z jednej strony na drugą, wstałam w końcu żeby odsłonić zasłony (mamy długie prawie, że do ziemii) i chciałam się położyć do łóżka spowrotem. Zrobiłam to tak umiejętnie, że zasłona mi się o łóżko zahaczyła, a ja się na nią pięknie położyłam (przysięgam, że jej nie widziałam) i ciu.l dup. karnisz cały spadł mąż się trochę wkurzył...ale co ja mogę za to, że się tak stało BUDYŃ
Ponowne gratki

passion ja też mam używaną gondolę (używaną przez moją Natalkę z tym,że stan idealny i wygląda jak nieśmigana nówka ). W 2007 jak kupowaliśmy ten wózek to mi się podobał teraz już nie Był czas ,że rozglądałam się po all za czymś nowym ale ostatecznie stwierdziłam,że żal kasy i definitywnie nie kupimy nowego wózka.
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 13:18   #1397
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
wczoraj kupiliśmy płytki do łazienki, fugi i wannę

a dziś ogólnie jakaś deprecha mnie wzięła
U nas na razie tez prysznic, ale w przyszłym roku wstawimy wielką wanne

żeby deprecha minęła

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Biorę się ostro za przeprowadzkę!
Witam w klubie
Stary 2013-06-30, 13:18   #1398
Aaamelkaa
Zakorzenienie

hej

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość

Hm a ile reczniczkow macie? Ja myslalam kupic 2 na zmiane...

.
ja planuje 2 ręczniki z kapturkiem z ikea biały i zielony

Cytat:

przewijak- chciałam jak najmniej kolorowy, żeby nie było za pstrokato i będzie pasował do każdej pościeli

rożek pierwszy w kropki
przewijak tez taki kupuje, bede miaął tej firmy łóżeczko i kupimy do kompletu z takim samym zwierzakiem owieczką lub misiem dla Misia

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość

Oglądam "Plan lotu" na jedynce. Zawsze chciałam ten film obejrzeć, ale co był w tv, to jakoś mi umykało.
!
w ciąży można nadrobić wszystkei zaległości, film ogladałam kiedyś w kinie, podobał mi sie
Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny! Dotarlismy do Uk, ale ja niestety trafilam do szpitala, bo od kilku dni plamie i czesto spina mi sie brzuch:-( czekam teraz na lekarza i zobaczymy co beda ze mna robic... Jeszcze dzis sie dowiedzialam, ze moja znajoma urodzila w 24 tygodniu!:-/
Oprocz tego sesja zdana, a jazda samochodem z Polski do Uk nie byla taka straszna
oszczedzaj sie Kochana

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
no własnie byłam grzeczna i wcale sie nie przemeczalam! Martwi mnie ten brzuch, bo spina mi sie co kilkanascie minut:-(
Kolezanka mowi, ze synus walczy w inkubatorze.. Wazyl zaledwie 565 g:-( Kaza sie jej cieszyc kazdym dniem, bo nie moga niczego obiecac:-(
za dzieciaczka

Cytat:
Ja wróciłam ze spaceru z przyjaciółką - lody i kebab wsunięte... raz na jakiś czas możemy sobie na takie coś pozwolić, no nie?
pewnie że można
gratki za obronę

Cytat:
No już jestem. Szpital stoi pod znakiem zapytania, póki co czekamy do poniedziałku. Z szyjką nic się nie dzieje,dzidzia wysoko.No ale na nerce coś jest, ale to piasek a nie kamień. Mam kupić Żuravit, jutro w razie bóli paracetamol no i wziąć ten drugi Monural -podobno to jest taki inwazyjny lek,że jak po drugiej dawce nie przejdzie no to wtedy szpital...

Mam straszne wyrzuty sumienia przez to usg. Dopiero co miałam w środę. A teraz przełączał też na 3d Będzie mi się to śnić po nocach...

Czarna
ojeju to straszne z tym dzieciątkiem...
i wypoczywaj

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość

Zobaczcie co znalazlam: http://allegro.pl/komplet-poscieli-3...347792368.html i są też rożki do kompletu. Aż podejrzanie niska ta cena... I są sówki... Aż sie boję zamowić... Niby 100% bawełna...
ja bym na Twoim miejscu brała, sówki piękne i jeszcze nie widziałam tego wzoru na all, cena nie jest zaporowa , warto spróbować
sama obserwuje aukcje z posciela tej firmy i tez cena taka sama
http://allegro.pl/edisa-posciel-3-el...359934440.html

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
widzę, że nie tylko ja miałam szpitalny dzień, musieliśmy odwiedzić IP, bo miałam skurcze i siostra TZ kazała nam jechać. Ba, pojechała z nami i załatwiła, że dostałam kroplówę do domu.

Mam leżeć i odpoczywać do dnia ślubu.

Motyl, Czarna trzymajcie się.
wypoczywaj

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 13:20   #1399
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Ja już w ciemno robię hihi
heh ja też ale jako,że jutro wizyta to dziś pewnie mąż po mnie będzie poprawiał żeby to jakoś wyglądało dla dohtora
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 13:22   #1400
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Kaska87 niby tylko 15km od domu rodzinnego, ale dla mnie to duża zmiana... Pierwsza wyprowadzka w życiu i to z domku do bloku...
Ja się pierwszy raz wyprowadziłam, jak szłam na studia - z małego do dużego miasta. Na studiach chyba ze cztery razy zmieniałam mieszkanie. Po studiach przeprowadziłam się do własnego mieszkania, a teraz wyprowadzamy się do domu pod miastem - więc spora zmiana, bo po pierwsze z bloku, po drugie - dalej od miasta.
Stary 2013-06-30, 13:31   #1401
Aaamelkaa
Zakorzenienie

oficjalnie melduje że jadę do rodziców na tydzień na wakacje
bede miała mniejszy dostęp do komputera,bede pewnie podczytywać troszku
za tydzień wracam,grzecznie tu proszę w sensie bez rewelacji szpitalnych i smutków

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 13:34   #1402
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Tako Acoustic, jest chyba 6 czy 7 kolorów. Przy czym z tych żywych róż odpada, a czerwieni i bordo nie lubię zwyczajnie.
No i zostały same stonowane Nie widziałam,żeby były w tej kolorystyce marynarskiej.
Ładny klasyk. Ja zakochałam się w Tako Heaven. Widziałaś ten Twój na żywo? materiał tych wózków mnie zastanawia. To podobno imitacja lnu? ciekawe jak to się użytkuje i jak prezentuje na żywo.
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 13:34   #1403
Snow_White1
Wtajemniczenie

Kropla deszczu - za 30 tc
Stary 2013-06-30, 13:45   #1404
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Ładny klasyk. Ja zakochałam się w Tako Heaven. Widziałaś ten Twój na żywo? materiał tych wózków mnie zastanawia. To podobno imitacja lnu? ciekawe jak to się użytkuje i jak prezentuje na żywo.
No pewnie, ja muszę pomacać zanim kupię. Bardzo fajny, mi się ten materiał podoba bardzo Taki przetykany jaśniejszym.

Na lipcówkach jakaś dziewczyna zaczęła rodzić miesiąc przed tp. O matko...

Stary 2013-06-30, 13:45   #1405
rusałka_1
Zakorzenienie

Hej

motylku mam nadzieję, że nerki mniej ci dokuczają
Co do wózka, ja też raczej będę decydowała się na Tako tylko inny model Dziś w kościele widziałam "twój" wózek prezentował się bardzo solidnie
no i brałabym to co mi się podoba - w końcu to Ty będziesz go używać

tassia gratulacje za skończone tygodnie

Madziuchna nie martw się praca, teraz przyszedł czas na odpoczynek

ewacia, nephelim brzuszki pięknie rosną i są bardzo zgrabne

landan gratulcje za zakupy do mieszkania jeśli dziś nastrój gorszy, to może powinnaś się zabrać za kolejne zakupy zawsze poprawiają humor.

Susanna
mam to samo z brzuchem ostatnio. W nocy budzę się co chwilę na siku i za każdym razem mam bardzo spięty brzuch. tak samo jest w dzień przy pełnym pęcherzu.

Co do aut, to mam podobną sytuację. Mąż jeździ Kią Ceed Combi, a ja na co dzień poruszam się małym Seicento. Wiadomo, że dziecko wolałabym wozić bezpieczniejszym autem a nie moim pierdkiem Z tym, że tak jak Motyl nie lubię/nie umiem prowadzić dużego auta, z dużym tyłkiem. Teraz w ciąży miałam się uczyć i ćwiczyć jeżdżenie combiakiem, ale zawsze znajdę dla siebie jakąś wymówkę

Mąż robi obiad a ja się byczę

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 13:51   #1406
lamponek
Raczkowanie

Kochane mamuśki, podczytuję Was sobie co jakiś czas jako że również w październiku zostanę mamą córuni ))) Yeah! Wszystko w porządku, malutka zdrowa , w piątek zaczęłyśmy 25 tydzień
Chciałam udzielić małej rady, bo zauważyłam że kilka z Was skarży się na skurcze łydek - ja od swojej ginekolog dostałam na tę przypadłość potas - przeszlo jak ręką odjął. Dla tych co nie lubią połykać tabletek - podobno jest go dużo też w bananach

Ściskam Was wszystkie serdecznie )
lamponek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 13:57   #1407
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
No pewnie, ja muszę pomacać zanim kupię. Bardzo fajny, mi się ten materiał podoba bardzo Taki przetykany jaśniejszym.

Na lipcówkach jakaś dziewczyna zaczęła rodzić miesiąc przed tp. O matko...
Na zdjęciu wygląda super ten materiał. Taki nowoczesny. Muszę poszukać go gdzieś w sklepach. A jaki kolor wybrałaś? Ja z myślą o kolejnym bejbiku chciałabym uniwersalny i jeden z tych ciemniejszych, ale ciężko będzie się zdecydować

Biedna oby wszystko dobrze się skończyło!

Edytowane przez LaLoca
Czas edycji: 2013-06-30 o 13:58
Stary 2013-06-30, 14:03   #1408
kropla_deszczu
Zadomowienie

Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013

Cytat:
Nieźle z tym karniszem

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Tutaj macie ten nowy TAKO CITY MOVE MARINE http://dzidziusiowakraina.blogspot.c...arine.html?m=1
limitowana edycja to jest

A te wózki lniane to prezentują się ładnie i ten materiał w dotyku też super i na pewno mniej na nich bród widać

ja też chcę z dużymi kołami i w sumie z tako wszystkie takie są

z tej depilacji się śmiejecie, ale widzę że nie tylko ja w ciemno robię nawet się nie zatne, więc chyba dobrze znam swoje ciało czasem cis tam poprawić muszę, ale to zazwyczaj w okolicach bikinii - to wtedy lusterko i jazda

Aha za gratulacje odnośnie tygodni i karnisza
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Edytowane przez kropla_deszczu
Czas edycji: 2013-06-30 o 14:05
Stary 2013-06-30, 14:06   #1409
Larysa88
Zakorzenienie

mi te wózki z imitacji lnu też się podobają

a tu z tako w kropki jakby któraś była zainteresowana, ale captiva, biała i czarna
http://allegro.pl/tako-captiva-3w1-p...355922122.html
http://allegro.pl/wozek-tako-captiva...353396293.html

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
oficjalnie melduje że jadę do rodziców na tydzień na wakacje
bede miała mniejszy dostęp do komputera,bede pewnie podczytywać troszku
za tydzień wracam,grzecznie tu proszę w sensie bez rewelacji szpitalnych i smutków
wypocznij

Cytat:
Napisane przez lamponek Pokaż wiadomość
Kochane mamuśki, podczytuję Was sobie co jakiś czas jako że również w październiku zostanę mamą córuni ))) Yeah! Wszystko w porządku, malutka zdrowa , w piątek zaczęłyśmy 25 tydzień
Chciałam udzielić małej rady, bo zauważyłam że kilka z Was skarży się na skurcze łydek - ja od swojej ginekolog dostałam na tę przypadłość potas - przeszlo jak ręką odjął. Dla tych co nie lubią połykać tabletek - podobno jest go dużo też w bananach

Ściskam Was wszystkie serdecznie )
hej
ja biorę aspargin, a tam mam i magnez i potas, i nie wiem czy ten potas działa, bo jak przeciągam się w nocy i już czuję zbliżający się skurcz to po prostu daje palce i stopę tak do góry odginam, jakoś mi to już dawno weszło w nawyk i narazie nie doszło do żadnego skurczu dzięki bogu bo niemiłosiernie to boli
Stary 2013-06-30, 14:06   #1410
LaLoca
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-

Cytat:
Tutaj macie ten nowy TAKO CITY MOVE MARINE http://dzidziusiowakraina.blogspot.c...arine.html?m=1
limitowana edycja to jest

A te wózki lniane to prezentują się ładnie i ten materiał w dotyku też super i na pewno mniej na nich bród widać

A ja też chcę z dużymi kołami i w sumie z tako wszystkie takie są

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ładna ta limitowana edycja. Ciekawe jaka cena. Mój tż już marudzi, że ten heaven jest drogi. Nie zna cen wózków i się dziwi, ale powiedziałam mu, że zaoszczędzimy na czymś innym, ale ten wózek muszę mieć i koniec kropka
Mówisz, że nie widać brudu na tym materiale? to dobra wiadomość, bo jak narazie najbardziej podoba mi się popielaty, czyli bardziej narażony na brudzenie, ale to wózek na wieś, więc chyba koniec końców kupimy czarny.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości