Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-29, 14:39   #2041
exclusivee
Zakorzenienie

Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV

Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA Pokaż wiadomość
Ex kochanie a ta Twoja szkoła jest może wieczorowo? Wtedy mogłabyś chociaż dorobić wieczorowo jako jakaś hostessa np. albo jak już musisz uczyć się zaocznie to wtedy ja dałabym ogłoszenie,że masz dziecko i możesz zająć się w tym czasie innym brzdącem w podobnym wieku młody miałby kolegę do zabawy,a Tobie w sumie takiej dużej różnicy nie robiłoby czy zajmujesz się jednym czy dwoma dzieciaczkami zawsze jakaś kasa by wpadła.
Rozumiem Cię, niestety rodziców nie wybieramy... Dobrze,że masz wsparcie w TŻ
Jest zarówno wieczorowo jak i zaocznie. Ale chciałam iść zaocznie bo wtedy mój tż jest w domu i zajmowałby się małym, a tak jak on kończy codziennie wieczorem to musiałabym kombinować żeby małego z kimś zostawiać w tygodniu.

Jasny popielaty brąz
exclusivee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 14:40   #2042
Ninedin
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, jeżeli dziecko celowo nie podejmuje pracy. A mogą jej powiedzieć, że może iść do pracy dziecko dać do żłobka/ podrzucić babci/ wynająć opiekunkę. Nie wiem,nie znam się na prawie.
Ale jak się zarejestruje w PUP to znaczy, że szuka, a że nie ma pracy to nie jej wina
Trzeba szukać rozwiązań na swoją korzyść
Też nie jestem prawnikiem, ale życie mnie zmusiło żeby się z różnymi rzeczami zapoznać
Stary 2013-06-29, 14:40   #2043
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez exclusivee Pokaż wiadomość
No właśnie.

Wiecie, dobry adwokat może by załatwił sprawę, tż na początku chciał kogoś załatwiać i się odwoływać, ale ja chyba już nie chcę.. mam dość tych nerwów, sądu, papierków, zeznań, chcę po prostu cieszyć się moim maluchem i życiem z tż... Wiem że on mnie wspiera i bez tych alimentów damy sobie radę, musimy..

Moja mama jest od jakiegoś czasu bezrobotna bo też skończyła jedynie szkołę średnią i teraz ciężko jej znaleźć dobrą pracę z takim wykształceniem i w mieście w którym mieszka Nie chciałam iść w jej ślady.. Ale wcześniej jak pracowała to mi pomagała. Ojciec do jakiegoś czasu też mi pomagał.. niby po rozprawie dał mi swój numer telefonu i mam dzwonić jak będę potrzebowała czegoś to postara mi się pomóc albo jak długi spłaci to jakiś grosz da raz na jakiś czas ale ja w to nie wierzę Wiele rzeczy mi obiecał w życiu.
ja bym jednak spróbowała się odwołać, a może akurat by się udalo może zapytaj na jakimś forum prawnym czy miałabyś szansę odzyskać te alimenty.
BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 14:40   #2044
Ninedin
Zakorzenienie

Lavia o czym pisałaś pracę? Ty też jesteś pedagogiem no nie?
Stary 2013-06-29, 14:43   #2045
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez Lavia15 Pokaż wiadomość
Witam się z Wami
weszłam tutaj w przerwie między nauką do obrony

Ja też przeszłam na trochę ciemniejszą stronę mocy dwa razy już mylam włosy odkąd farbowałam joanną i mam teraz taki naturalny ciemny blond

a co z bluzeczką GOOD/BAD dla mnie ?
kurczę nie pisałaś już później nic i nie byłam pewna czy chcesz a do Ex miałam nr tel i napisałam do niej czy brać jak byłam w sklepie i wzięłam dla niej ostatnią, tak jak pisałam więc u mnie są już nie do dostania
Stary 2013-06-29, 14:43   #2046
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ninedin Pokaż wiadomość
Rozumiem.
Pamiętaj też, że jako samotna matka możesz otrzymywać świadczenia z tzw. opieki społecznej.

Jak cię to pocieszy i postawi twojego ojca w lepszym świetle to ci powiem, że mój nawet tego nigdy nie zrobił.
A jeżeli masz z czego żyć i chcesz się odciąć to faktycznie nic nie rób. Poślij go na drzewo
No właśnie podobno te dla samotnej matki mi się nie należą Bo mój tż "daje" mi pieniądze na małego do ręki i nie ma zasądzonych sądownie alimentów i dlatego niby mi się nie należy

No właśnie chodzi o to że mamy za co żyć, ale wiecie, te pieniądze co miałam zawsze coś pomogły i miałam kasę dla siebie.. a tak teraz będę się musiała tż prosić o wszystko, i głupio będzie.. Ale tak pomyślałam że mogłabym np. mu pomagać w pracy w zamian za wynagrodzenie Nauczył mnie już myć i woskować na perfekt auta więc z tym nie będzie problemu a podobno dostaje 20zł za jedno auto umyte, więc myjąc 4-5 aut raz w miesiącu miałabym już na spodnie i to z satysfakcją że sama na nie zarobiłam a nie żebrałam od tż-ta

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-06-29, 14:45   #2047
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Jest zarówno wieczorowo jak i zaocznie. Ale chciałam iść zaocznie bo wtedy mój tż jest w domu i zajmowałby się małym, a tak jak on kończy codziennie wieczorem to musiałabym kombinować żeby małego z kimś zostawiać w tygodniu.
to ja bym po prostu zrobiła tak jak pisałam, postarałabym się o opiekę nas jakimś dzieciakiem z okolicy
a starałaś się o jakieś inne świadczenia? Tak jak Nine pisze pomoc dla samotnej matki czy właśnie jakaś opieka społeczna?
Cytat:
Ale jak się zarejestruje w PUP to znaczy, że szuka, a że nie ma pracy to nie jej wina
Trzeba szukać rozwiązań na swoją korzyść
Też nie jestem prawnikiem, ale życie mnie zmusiło żeby się z różnymi rzeczami zapoznać
to też jakieś wyjście i wtedy można iść na jakieś darmowe kursy, wtedy też zdobyłaby nowe doświadczenie
Stary 2013-06-29, 14:45   #2048
exclusivee
Zakorzenienie

Wgl to jak raz auto umyłam to tak się błyszczało ładnie że aż ojciec tż był w szoku że to ja tak umyłam Może na weekendy będę myła auta w stroju kąpielowym, byłyby tłumy wtedy W sumie wszystko mam pod nosem żeby to robić haha

Jasny popielaty brąz

Edytowane przez exclusivee
Czas edycji: 2013-06-29 o 14:47
Stary 2013-06-29, 14:47   #2049
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Wgl to jak raz auto umyłam to tak się błyszczało ładnie że aż ojciec tż był w szoku że to ja tak umyłam Może na weekendy będę myła auta w stroju kąpielowym, byłyby tłumy wtedy W sumie wszystko mam pod nosem żeby to robić haha
Nie wyrobiłabyś się przez cały dzień
Stary 2013-06-29, 14:50   #2050
Ninedin
Zakorzenienie

ex

to zależy od tego, jakie podejście ma twój TŻ Znam wiele par, gdzie kobieta nie pracuje tylko "zajmuje się domem" i jest ok
Ale znałam też jedną parę, gdzie dziewczyna prosiła męża o kasę na podpaski i tak co miesiąc

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Princeska - i staż się ex należy Przecież taki na rok !
Bo jest absolwentką

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

zaplanowałyśmy ex życie
Stary 2013-06-29, 14:53   #2051
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wyrobiłabyś się przez cały dzień
Wiesz, tu jest o tyle fajnie że pod nosem mam wszystko, koło domu jest warsztat, takie miejsce gdzie pracownicy z warsztatu auta myją, jest cały sprzęt do tego także to nie problem. A jaka frajda z tego Na weekendy mój tż jest w pracy sam więc mogłabym mu pomagać. A tak właśnie gadaliśmy kiedyś żeby weekendową myjnię otworzyć i ja bym z przyjaciółką w strojach kąpielowych myła auta

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
ex

to zależy od tego, jakie podejście ma twój TŻ Znam wiele par, gdzie kobieta nie pracuje tylko "zajmuje się domem" i jest ok
Ale znałam też jedną parę, gdzie dziewczyna prosiła męża o kasę na podpaski i tak co miesiąc

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Princeska - i staż się ex należy Przecież taki na rok !
Bo jest absolwentką

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

zaplanowałyśmy ex życie

Mój tż jest za tym żebym narazie jeszcze siedziała z młodym w domu dopóki mogę, i dopóki jest taki mały, chcieliśmy dać go do przedszkola jakby skończył 3-4 lata i wtedy ja szukałabym pracy. Nie chcę żyć na koszt tż całe życie, to nie dla mnie

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Laseczki idę na dwór z młodym, miłego weekendu Dziękuję za wsparcie

Jasny popielaty brąz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-29, 15:06   #2052
Lavia15
Wtajemniczenie

Cytat:
Lavia o czym pisałaś pracę? Ty też jesteś pedagogiem no nie?
tak ,a co Ty też ?

Ja mam temat "Czas wolny uczniów klas I-III ze szkół podstawowych w różnych środowiskach wychowawczych"
w środę obrona

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
kurczę nie pisałaś już później nic i nie byłam pewna czy chcesz a do Ex miałam nr tel i napisałam do niej czy brać jak byłam w sklepie i wzięłam dla niej ostatnią, tak jak pisałam więc u mnie są już nie do dostania
no chciałam ją na 100%.....ale lipa no trudno już.....

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
Ja też uwielbiam autka myć ostatnio umylam mojemu Tżtowi, jego jednej sis i jeszcze teściowi powinnam normalnie coś w zamian za to dostać
treningi z Ewą Ch. i Mel B.
ZUMBOMANIACZKA
Lavia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 15:13   #2053
Ninedin
Zakorzenienie

Lavia si

Ale ja od starszych klas, szkół średnich i studentów.
I napiszę tylko tyle, że jestem w trakcie modyfikowania zawodu, bo tutaj praca się kończy
Stary 2013-06-29, 15:29   #2054
Lavia15
Wtajemniczenie

Cytat:
Lavia si

Ale ja od starszych klas, szkół średnich i studentów.
I napiszę tylko tyle, że jestem w trakcie modyfikowania zawodu, bo tutaj praca się kończy
jak to w trakcie modyfikowania?
no ja słyszałam że ciężko u nas z pracą w tym zawodzie ale co zrobić...nigdzie nie jest lekko....
Ja staż powinnam zrobić w ciągu 5lat po ukończeniu studiów ale nigdzie nie chcą przyjmować stażystów ....

ja wolę pracę z mniejszymi dziećmi najbardziej w przedszkolu. ale jak na razie pozostanę chyba przy jeżdźeniu po różnych przedszkolach i nauce dzieci angielskiego - to mi sprawia największą radość i satysfakcję i zdecydowanie mniej się namęczę przy tej pracy niż będąc całymi dniami w jednym przedszkolu nad rytmiką jeszcze myślałam, ale aż takich predyspozycji do tego nie mam....
ZUMBOMANIACZKA
Stary 2013-06-29, 15:49   #2055
Ninedin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lavia15 Pokaż wiadomość
jak to w trakcie modyfikowania?
no ja słyszałam że ciężko u nas z pracą w tym zawodzie ale co zrobić...nigdzie nie jest lekko....
Ja staż powinnam zrobić w ciągu 5lat po ukończeniu studiów ale nigdzie nie chcą przyjmować stażystów ....

ja wolę pracę z mniejszymi dziećmi najbardziej w przedszkolu. ale jak na razie pozostanę chyba przy jeżdźeniu po różnych przedszkolach i nauce dzieci angielskiego - to mi sprawia największą radość i satysfakcję i zdecydowanie mniej się namęczę przy tej pracy niż będąc całymi dniami w jednym przedszkolu nad rytmiką jeszcze myślałam, ale aż takich predyspozycji do tego nie mam....
napisałam ci na PW

Podziwiam, że masz cierpliwość do tych małych potworów Uwielbiam dzieci, ale tak potrafią dać w kość, że się odechciewa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-29, 16:29   #2056
novelove
Zakorzenienie

To u mnie Ex niedawno była ostatnio inna sytuacja, bo mój ojczym chciał obniżyć alimenty swojemu synowi i tam trzeba było wykazać właśnie sytuację finansową jego syna i matki i ojczyma, natomiast przychody mojej mamy i moje w ogóle nie były brane pod uwagę.

Lavia
Za dwa tygodnie będę w Poznaniu, to mogę Ci zajrzeć do Sinsay. Powodzenia w nauce

Edytowane przez novelove
Czas edycji: 2013-06-29 o 16:33
novelove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 17:32   #2057
Skarb90
Zadomowienie

GG do Skarb90

a co w tym Sinsay fajne ciuchy? bo u mnie otworzyli 9 dni temu
Skarb90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 17:37   #2058
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Lavia a Ty jesteś z Łodzi? to u Ciebie jest Sinsay http://www.ilovesinsay.com/p/nasze-sklepy.html

Skarb no fajne rzeczy można trafić i ceny są całkiem spoko
Stary 2013-06-29, 18:53   #2059
novelove
Zakorzenienie

Ja jak tam pierwszy raz weszłam to rybkę złapałam, co tam tak tanio. Tylko tych rzeczy tak dużo, naupychane na małej powierzchni i jakoś nie umiem się odnaleźć, a jeszcze gorzej w h&m, sajgon totalny i odnoszę wrażenie, że tam zawsze bałagan jest. ;d

A w ogóle to znikam piękne na 12 dni na obóz zagłady! Zaliczeniowy z awfu na Chycine. Princesska to koło Gorzowa wiocha jakaś :p . Ośrodek ogrodzony drutem kolczastym, prycze wojskowe. Codziennie pływanie przez jezioro na czas, zajęcia sportowe i teoretyczne od rana do wieczora, hurra.

Edytowane przez novelove
Czas edycji: 2013-06-29 o 19:12
novelove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 19:21   #2060
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Padam ,umieram praca jest okrutna.
Nadrobilam Was ale nie mam mocy nawet cytowac
Z pamieci polece...

Bunny
Kurde powiem Ci,że teraz farbowalam stara wersja c10 i chyba wyszlo inaczej niz ta nowa wersjaa moze to wina tego,że odrost za duzy mialam, bo prawie 6 tyg.Inaczej znaczy troche gorzej, mniej perlowo. I teraz Tż mi kupil farbe, bo go poprosilam, bo ja wiecznie w pracy i znowu mam ta stara wersje ale mam okulary i z tego co sie dowiadywalam to wszystkie oksy byly takie sameNic,najwyzej bedzie lezec w szafce i czekac nie wiem na co, na kryzys finansowy chyba albo na akcje desperacje
Moje wlosy tez swiruja, nie sluchaja sie mnie w ogole, sladu grzywki juz prawie nie mam. Leczyc sie powinnam tak swoja droga, bo ost policzylam ile mam kosmetykow do wlosow i wyszlo ok 20 szt Bez komentarza

Ex
Ja mialam jeszcze inna sytuacje, bo mnie wychowywala babcia i to ona byla moim prawnym opiekunem, a rodzice mieli ograniczone prawa, wiec ja mialam przyznane alimenty i dodatkowo dostawalam kase z PCPR, ale jesli mam byc szczera walczylabym na Twoim miejscu Wiem,że to nerwy,stres ale pomysl o tym ,ze praktycznie bedziesz na utrzymaniu Tż, zniesiesz to? Ja bym w zyciu nie chcialabyc finansowo uzalezniona od faceta moje ego by tego nie utargalo. Dowiedz sie czy w Twoim miescie sa tzw. dni darmowych porad prawniczych. U mnie na zadupiu jest to kazdy pierwszy poniedzialek miesiaca czy jakos tak, umawiasz sie i czekasz, ale masz porade za darmo. Podowiaduj sie.
xXxKYLIExXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 19:40   #2061
7Paulina7
Zadomowienie

GG do 7Paulina7

Bunny i dziewczyny chce taki kolor włosów - jak mam go osiagnąć na tym co mam teraz czyli blond na poziomie - avatar. Tak jak mówiłam chodzi za mną przyciemnienie i przy okazji dłuższa przerwa miedzy farbowaniami.

Chcę użyć 8.21 i jeszcze jedna i sie zastanawiam czy wziąć 8.1 czy 8.01 ??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg x_b1124369.jpg (43,5 KB, 38 załadowań)

Edytowane przez 7Paulina7
Czas edycji: 2013-06-29 o 21:06
7Paulina7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 20:03   #2062
Lavia15
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez novelove Pokaż wiadomość
To u mnie Ex niedawno była ostatnio inna sytuacja, bo mój ojczym chciał obniżyć alimenty swojemu synowi i tam trzeba było wykazać właśnie sytuację finansową jego syna i matki i ojczyma, natomiast przychody mojej mamy i moje w ogóle nie były brane pod uwagę.

Lavia
Za dwa tygodnie będę w Poznaniu, to mogę Ci zajrzeć do Sinsay. Powodzenia w nauce
nie no spokojnie aż tak bardzo mi nie zależało kochanie
a no przyda się. bo już dostaję ☠☠☠☠☠☠☠ca od nauki

Cytat:
Lavia a Ty jesteś z Łodzi? to u Ciebie jest Sinsay http://www.ilovesinsay.com/p/nasze-sklepy.html

Skarb no fajne rzeczy można trafić i ceny są całkiem spoko
serio?
ale dałn ze mnie
serio nic nie wiedziałam o tym......i nawet widzę, teraz że są dwa haha
to po obronie się tam przejdę - tej bluzki pewnie już nie bedzie co ja chciałam ale może coś innego sobie wychaczę

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
Napisane przez novelove Pokaż wiadomość
Ja jak tam pierwszy raz weszłam to rybkę złapałam, co tam tak tanio. Tylko tych rzeczy tak dużo, naupychane na małej powierzchni i jakoś nie umiem się odnaleźć, a jeszcze gorzej w h&m, sajgon totalny i odnoszę wrażenie, że tam zawsze bałagan jest. ;d

A w ogóle to znikam piękne na 12 dni na obóz zagłady! Zaliczeniowy z awfu na Chycine. Princesska to koło Gorzowa wiocha jakaś :p . Ośrodek ogrodzony drutem kolczastym, prycze wojskowe. Codziennie pływanie przez jezioro na czas, zajęcia sportowe i teoretyczne od rana do wieczora, hurra.
wow widzę że szykuje ci sie niezły "survival"
podziwiam cię ja bym nie dała rady jestem chyba zbyt przyzwyczajona do wygód i nie nadaję się na takie dzikie wyprawy
ZUMBOMANIACZKA
Stary 2013-06-29, 20:11   #2063
shizaxa
Wtajemniczenie

Hej laseczki, komp mi calkowicie padl :-( nawet sie wlaczyc nie chce :-(
ja przed okresem to dzis dzien jamochlona mam:-(
ex ja bym nie potrafila byc na utrzymaniu mojego tz bo u nas o pieniadze to jest klotnia nr 1:-D ale to ty musisz wiedziec czy wolisz sie uzerac z sedziom i ojcem czy liczyc na tz. Dobry pomysl poddala princeska zeby opiekowac sie drugim dzieckiem przy okazji twojego
moje wlosy tez sa teraz beznadziejne, przyklap nawet po sprawdzonej intense repair mialam, nie wiem czy nie za blisko glowy dalam...albo za czesto proteiny...a chcialam zobaczyc czy przerwa w stosowaniu awokado i karite cos da i dupa, wczoraj nalozylam i dalej przyklap, a kupilam jedna na zapas odzywke;-) musze jeszcze te maske z garniera ale zielona kupic bo widzialam ostatnia sztuke w biedro

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
jest (październik'13)-50cm
będzie-55cm

Farbuję: wella koleston 12/89
shizaxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 22:45   #2064
amelliiaa
Przyczajenie

Hej dziewczyny planuje zrobic sobie kapiel rozjasniajaca i mam pytania co do farby czy moglybyscie mi polecic jakas farbe w kolorze miodowego blondu chodzi mi o farby profesjonalne z gory dziekuje
amelliiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 08:47   #2065
Renatka89
Zakorzenienie

Hej

Na nic ostatnio nie mam czasu, kilka dni temu TŻ znowu wyjechał służbowo, a wiec znowu zupełnie same z małą musimy sobie radzic. Na dodatek kolejne zeby ida jej fatalnie, juz sie nie moge doczekac pełnego uzębienia

ex- przykro mi z powodu alimentów.. Ale myślę, że cokolwiek teraz nie zrobisz to bedzie to najwłaściwsza decyzja, ty znasz najlepiej swoje dziecko, swój związek, swojego ojca.. wszystko się ułoży

Ja jestem "utrzymanką" Tżta choc bardzo nie lubie tego typu sformułowań
mieszkaliśmy razem już przed moją ciąża, wtedy ja pracowałam (choc zarabiałam znacznie mniej), ale po 6miesięcznym macierzyńskim postanowiliśmy,że zostanę w domu z dzieckiem. Żłobki są u mnie dwa- tylko prywatne koszt ok 600-800zł /miesiąc. (Ja zarabiałam 1000zł pracując na 3 zmiany..). TŻ jest wojskowym więc ogólnie rzecz biorąc, pracę ma mocno nieregularną, do tego ja karmię piersią, do tego mała jest alergikiem.. Podjelismy tę decyzje wspolnie, ja tez przecież pracuję, i to pewnie ciężej niz wiekszosc facetow i problemów z pieniedzmi, tzn.że się muszę o cos 'prosic' nigdy nie mielismy. Zależy od ludzi i podejscia
Planuję isc do pracy, ale gdy mała będzie miała 3-4 latka.

bunny- jeszcze Cię pomęczę Jaką byś mi poleciła maskę regenerującą? obojetne czy prof.czy drogeryjna Szukam czegos mocno regenerującego, niby włosy ok, jak na zejscie z czarnego, no, ale jednak.. przyda sie
Stary 2013-06-30, 10:36   #2066
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xXxKYLIExXx Pokaż wiadomość
Padam ,umieram praca jest okrutna.
Nadrobilam Was ale nie mam mocy nawet cytowac
Z pamieci polece...

Bunny
Kurde powiem Ci,że teraz farbowalam stara wersja c10 i chyba wyszlo inaczej niz ta nowa wersjaa moze to wina tego,że odrost za duzy mialam, bo prawie 6 tyg.Inaczej znaczy troche gorzej, mniej perlowo. I teraz Tż mi kupil farbe, bo go poprosilam, bo ja wiecznie w pracy i znowu mam ta stara wersje ale mam okulary i z tego co sie dowiadywalam to wszystkie oksy byly takie sameNic,najwyzej bedzie lezec w szafce i czekac nie wiem na co, na kryzys finansowy chyba albo na akcje desperacje
Moje wlosy tez swiruja, nie sluchaja sie mnie w ogole, sladu grzywki juz prawie nie mam. Leczyc sie powinnam tak swoja droga, bo ost policzylam ile mam kosmetykow do wlosow i wyszlo ok 20 szt Bez komentarza

Ex
Ja mialam jeszcze inna sytuacje, bo mnie wychowywala babcia i to ona byla moim prawnym opiekunem, a rodzice mieli ograniczone prawa, wiec ja mialam przyznane alimenty i dodatkowo dostawalam kase z PCPR, ale jesli mam byc szczera walczylabym na Twoim miejscu Wiem,że to nerwy,stres ale pomysl o tym ,ze praktycznie bedziesz na utrzymaniu Tż, zniesiesz to? Ja bym w zyciu nie chcialabyc finansowo uzalezniona od faceta moje ego by tego nie utargalo. Dowiedz sie czy w Twoim miescie sa tzw. dni darmowych porad prawniczych. U mnie na zadupiu jest to kazdy pierwszy poniedzialek miesiaca czy jakos tak, umawiasz sie i czekasz, ale masz porade za darmo. Podowiaduj sie.
moze to przez duzy odrost?
zrob kiedy liste co ty masz do wloskow dobrego i co jest dobre a co bubel

Cytat:
Napisane przez 7Paulina7 Pokaż wiadomość
Bunny i dziewczyny chce taki kolor włosów - jak mam go osiagnąć na tym co mam teraz czyli blond na poziomie - avatar. Tak jak mówiłam chodzi za mną przyciemnienie i przy okazji dłuższa przerwa miedzy farbowaniami.

Chcę użyć 8.21 i jeszcze jedna i sie zastanawiam czy wziąć 8.1 czy 8.01 ??
8.21 z 8.1.

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Renatka89 Pokaż wiadomość
Hej

Na nic ostatnio nie mam czasu, kilka dni temu TŻ znowu wyjechał służbowo, a wiec znowu zupełnie same z małą musimy sobie radzic. Na dodatek kolejne zeby ida jej fatalnie, juz sie nie moge doczekac pełnego uzębienia

ex- przykro mi z powodu alimentów.. Ale myślę, że cokolwiek teraz nie zrobisz to bedzie to najwłaściwsza decyzja, ty znasz najlepiej swoje dziecko, swój związek, swojego ojca.. wszystko się ułoży

Ja jestem "utrzymanką" Tżta choc bardzo nie lubie tego typu sformułowań
mieszkaliśmy razem już przed moją ciąża, wtedy ja pracowałam (choc zarabiałam znacznie mniej), ale po 6miesięcznym macierzyńskim postanowiliśmy,że zostanę w domu z dzieckiem. Żłobki są u mnie dwa- tylko prywatne koszt ok 600-800zł /miesiąc. (Ja zarabiałam 1000zł pracując na 3 zmiany..). TŻ jest wojskowym więc ogólnie rzecz biorąc, pracę ma mocno nieregularną, do tego ja karmię piersią, do tego mała jest alergikiem.. Podjelismy tę decyzje wspolnie, ja tez przecież pracuję, i to pewnie ciężej niz wiekszosc facetow i problemów z pieniedzmi, tzn.że się muszę o cos 'prosic' nigdy nie mielismy. Zależy od ludzi i podejscia
Planuję isc do pracy, ale gdy mała będzie miała 3-4 latka.

bunny- jeszcze Cię pomęczę Jaką byś mi poleciła maskę regenerującą? obojetne czy prof.czy drogeryjna Szukam czegos mocno regenerującego, niby włosy ok, jak na zejscie z czarnego, no, ale jednak.. przyda sie
maski ktore polecam sa na blogu ciagle pisze to samo w kolko

Cytat:
Wiesz co, jak tak teraz sobie przypomniałam to przecież ja te szpilki ciasnawe trochę nosiłam o wiele wiele wcześniej, tzn. w kwietniu/maju zeszłego roku. I ogólnie to był mój rozmiar, mierzyłam w sklepie i było ok bo nie spadały, a znowu w domu już mnie cisnęły A ostatni raz je miałam we wrześniu tylko że wtedy już były rozchodzone więc jednak to nie to. Kurde nie wiem teraz od czego to mogło być Może serio w coś przywaliłam i nie pamiętam nawet
Jest może jakiś środek żeby przyspieszyć odpadnięcie tej warstwy brzydkiej na paznokciu?

No to bierz 23,5cm, to będzie chyba rozmiar 36, ew. 37

Piona Asiu, chociaż jedna poza mną też przeszła na ciemną stronę mocy
wczoraj tz postawil mi 3 pary butow w ccc
bo mialam ta znizke -20%- i mam pumki na spacery z psem, i 2 pary szpilek- zeby bylo smiesznei jedne 36 drugie 37 obas i podeszwa takei same, jedna firma, tylko gora sie rozni ale obie peep toe i ja roznicy nie czuje, moze mam nogi dziwne
3 pary butow 200zl

Cytat:
Ja dostawałam alimenty z funduszu. Kochana no właśnie problem w tym że alimenty mam od kilku lat, ojciec wiedział że płaci na mnie alimenty, że ma długi, a brał jeszcze kredyty różne, dzieciaków sobie narobił w międzyczasie i ja przez to zostałam teraz z niczym Na 18 urodziny NIC od niego nie dostałam, życzeń urodzinowych na 19stkę też, echh tak to chociaż te pieniądze były... zresztą sam fakt że żeby iść do pracy na cały etat musiałabym być dyspozycyjna, a w chwili obecnej po prostu nie jestem. Planowałam skończyć tą 2letnią szkołę, potem szukać pracy na cały etat i dać synka do przedszkola. A tak nie wiem teraz. Tż siedzi codziennie w pracy 18-19 i aż mi go szkoda, żyje nam się dobrze i mamy za co żyć, ale męczy mnie to że już mu nie pomogę tymi groszami moimi choć trochę.. no ale tż mówił że pracy mam nie szukać narazie, żebym się nie przejmowała bo damy sobie radę.

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

No właśnie, a ta sędzina co była na mojej sprawie nic takiego nie wzięła pod uwagę. Dzieci ojca są malutkie, nie myślał on chyba że utrzymanie dziecka jest tanie?? Wiecie, najgorzej że jak poszłabym do pracy to skończę z niczym- bo bez zawodu żadnego, a chciałam się dalej edukować żeby cokolwiek mieć... i niech nikt mi nie mówi że państwo dba o edukację swoich obywateli- obecność na zajęciach powinna być nieobowiązkowa, skoro jest się słuchaczem, a nie uczniem.. a jeśli sprawdzają obecność w szkole dla dorosłych, gdzie połowa osób pracuje i nie pojawia się na zajęciach bo jest w pracy a potem mogą z niej za to wyrzucić... no to jest głupota.
ex powiem ci tak... jak pojdziesz do zawodowej zaocznej szkoly to jest szansa dogadania sie co do obecnosci.
musisz miec jedynie 50% obecnosci... to tez mozna obejsc- dogadujac sie indywidualnie z nauczycielem- mowisz ze masz dziecko jestes sama bo maz w delegacjach, i pracujesz. ze potrzebujesz zawodu bla bla...
musisz byc na zaliczeniach tylko tak naprawde.
nauczyciele w takich szkolach ludziom bardzo pomagaja
ja chodzilam na zajecia, tz prawie nie, bo pracowal czesto soboty... i wszystko zdalismy leb w łeb.
nauczyciele ci nawet daja w takiej sytuacji fiszki i plany do tematyki zajec- musisz tylko skolowac notatki od kogos i sama w domu sie uczyc i uda sie
nieobecnosc jest sprawdzana ale mozna poprawic ja na spoznienia jak juz do szkoly dotrzesz- aby przed rada na polrocze zdarzyc albo na dany zjazd wpasc na chwile znalezc nauczycieli i zagadac.
Stary 2013-06-30, 11:33   #2067
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Nove nawet nie wiedziałam o istnieniu takiej wiochy ale sprawdziłam i faktycznie 40 km ode mnie powodzenia na obozie zagłady

Lavia warto się przejść może akurat znajdziesz coś dla siebie

Bunny pokaż buciki i słuchaj mam do Ciebie pytanie odnośnie tych staników z Kingi. Ten rozmiar,który wychodzi Ci na stronie zgadza się z tym, który nosisz? W każdym modelu? Kurczę chciałam zamówić jakiś jeden na próbę
Stary 2013-06-30, 13:17   #2068
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Nove nawet nie wiedziałam o istnieniu takiej wiochy ale sprawdziłam i faktycznie 40 km ode mnie powodzenia na obozie zagłady

Bunny pokaż buciki i słuchaj mam do Ciebie pytanie odnośnie tych staników z Kingi. Ten rozmiar,który wychodzi Ci na stronie zgadza się z tym, który nosisz? W każdym modelu? Kurczę chciałam zamówić jakiś jeden na próbę
pokaze buciki ale jutro chyba bo dzis mam gosci
tak biore ten model co mi wychodzi z cm- zmierz sie ciasno w obwodzie pod biustem i luzno na wysokosci sutkow...
i potem masz na stronie kingi taka wyszukiwarke wpisz swoje cm i ci dobiora indywidualnie ich rozmiar
napisz jaki model cie kusi to podpowiem ci jak lezy, ale sugeruje na poczatek brac te o okraglych miseczkach bosko robi dekolt do bluzek z szerokimi dekoltami

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:

aha i co do kingi- szukaj okazji na allegro albo jesli masz siec sklepow la vantil u siebie bo u mnie w kazdym markecie sa... i jak sa koncowki serii to sprzedaja po 20-30zl ze 100zl przecenione i mozna trafic swoj rozmiar- ja ostnio dokupilam tak kolejnych kilka, mam juz chyba razem z kilkanascie ich stanikow to uzaleznia no bo co, za 30zl nie wezmiesz? po tyle chodza buble chinskie na targu
Stary 2013-06-30, 13:38   #2069
shizaxa
Wtajemniczenie

Moje włosy jednak nadal lubią Nivea Intense Repair ostatnio musiałam coś źle spłukać

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
jest (październik'13)-50cm
będzie-55cm

Farbuję: wella koleston 12/89
shizaxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 16:25   #2070
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Bunny no właśnie nie ma u mnie tego sklepu i chciałam kupić na all, tylko boję się trochę bez mierzenia A podoba mi się Luna, Primera, Gala, Dolce, podoba mi się jeszcze Famosa i chyba zamówię, bo jest w promocji za 42 zł tylko jeszcze nie zmierzyłam rozmiaru
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości