|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Cytat:
![]() no, czasami fajnie. Teraz na przykład wędzi filety i udka z kurczaka. Uwielbiam wędzoną pierś np. do sałatek ![]() A szkoda, że mąż nie przyjedzie. A to coś poważnego? Cytat:
![]() ![]() Aaaa no i ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No i ![]() Dobrze, że już chandra minęła resztę doczytam później... miłej niedzieli ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4022 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o i flaków nie trawię... szpinak od czasu do czasu zjem- ale bez "Łał"... nie smakuje mi Nestelle - bo już kiedy.ś miałam pisać, wrzuciłabys kilka swoich przepisów, bo domyslam się ze same pychotki... ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4023 |
Zakorzenienie
|
Byou super prezenty!
Dziewczyny czy Wam z piersi mleko trysk apojedynczym strumieniem?Bo u mnie jest fontanna i jak KAcper zaciagnie to samo leci- nie daj Boze wypluje pierś to wszystko w koło mokre;p I tak sobie mysle, ze moze on serio sie szybko najada i więcej nie chce, bo leci 3 razy szybciej niz z butelki... My wrócilismy właśnie ze spaceru i się zachmurzyło...chłopaki mieli spać razem-udało sie tylko tacie;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4024 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4025 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I właśnie mi też powiedziała pediatra: 2-3 tygodnie. I ok, po jakichś 2,5 tyg zeszło Krzysiowi (te plamy miał na policzkach), czyli tak, jak miało być. Ale potem znów wyszły takie czerwonawe, dość suche plamy, a nie jem dalej nabiału, dlatego już nie wiem... A Ty już wszystko jesz? Minęła alergia? I jak tam kaszel? Przeszedł? ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
![]() I jak Krzyś zassa, a potem nagle puści, to sikam na prawo i lewo ![]() Kiedyś jadł ok. 15 minut, potem 10, a od jakiegoś czasu ok. 5-8, no czaaasem 10 minut. A najada się tym raczej, bo rośnie i przybiera, do tego ulewa ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4026 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4027 |
Wtajemniczenie
|
25.02.2010 ![]() 25.04.2010. ![]() 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4028 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() oc narzekac nie moge - Emilian dostal wczoraj o cioci Agnieszki - osmiornic z Bellino - to nic ze od 6miesiaca ale juz dzis mial ja w raczkach ![]() Cytat:
![]() nooo to nic ze pozaznaczalam i poszlam gotowac ta zupe a'la jarzynowa z mrozonymi jarzynami i zupa z proszku plus te kuleczki miesne - Emilian pomagal mamusi ![]() a ze od jutra sie odchudzma ![]() ![]() ![]() ![]() . |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4029 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Tasia - ja wczesniej dawalam espumisan regularnie ale przestal dzialac teraz czasem daje doraznie ale nie dziala od razu tylko jakos w ciagu dnia wiec nie jest to szybki efekt.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4030 | |||||
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() boshe jak wygląda cyc wielkosci H ![]() ![]() ![]() nie są duże... Pod biustem mam 68, w biuście 92 i wg tabeli na stronie Alles wychodzi 65H. Polecam udanie się do braffiterki - piersi zupełnie inaczej wyglądają w dobrze dobranym staniku. Cytat:
Dzięki - jest ok, ale przeżywa bardziej niż ja poród. no to super, że wszystko ok i ładne to o stęsknionym synku. Cytat:
![]() Kasia, jesteś wzorem dla wszystkich ![]() Dziekuję ![]() Cytat:
Cytat:
Miesiąc bez męża! o raju, ja po tygodniu już usycham... Nie, jakiś ropień na nodze, już wygląda ładnie. Takie domowe wędlinki uwielbiam. Moi rodzice produkują, więc ja sklepowych w ogóle nie jem. Cytat:
![]() |
![]() |
#4031 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() warto było się bez tzta przemęczyc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale szpinak zachęcam najpierw surowy spróbowac np.w pysznej sałatce - jednej z moich ulubionych tylko niestety kilka skł. nie dla karmiących .... skł : szpinak (dobrze opłukany ), starty lazur niebieski , orzechy wł., gruszka pokrojona w paseczki, pomidorki cherry,cebula czerwona albo inna - szpinak ,cebula czerwona,oliwki,orzechy wł,pomarancza ,mozarella i do obu pasuje sos musztardowy - ok. 2 łyzki oliwy ,1,5 łyzeczki musztardy , 1,5 łyzeczki miodu (tak na oko bo ja w trakcie próbuje i dokładam w razie czego ). No a potem mozna wypróbowac np.w palcuszkach ,albo świetnie pasuje z łososiem (np.w ciescie francuskim ),albo z razowym makaronem penne .dodawac wedle uznania jogurt,śmietane ,przyprawy.... albo zupe ze szpinakiem (na bazie bulionu warzywnego )z odrobiną cebuli ,czosnku i jogurtu naturalnego i kawałkami łososia .Albo tarta szpinakowa ..... mnóstwo mozna zrobic ze szpinakiem ..najważniejsze aby znależc swój smak ,przyprawy ewentualnie dodatki ..... (cholera głodna sie zrobiłam jak to wszystko napisałam ...) Cytat:
![]() Zresztą do teraz działam w dziennym trybie 3 godzinnym -jak Roszek przesypia więcej niz 2 godziny to zaczyna sie gromadzic-przepełniac jak wybije 3 godz.to nastepuje samoistny wyciek ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4032 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Cytat:
Ile sypia? Najczesciej w dzien na spacerze max 3 godz od 11 do 14 ale czasem godz czasem 2 rzadko 3 choc staram sie z nim chodzic do 3 godzin. Potem dopiero nocny sen, ostatnio bardzo krotki... wiec nie jest wyspany wczesniej jest wybawiony i na noc pada tylko ze na krotko niestety... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4033 |
Wtajemniczenie
|
ja też... Przez Ciebie!
A ja najbardziej lubię tradycyjnie przyrządzony szpinak: podduszony z masłem, czosnkiem, śmietaną, solą i gałką muszkatołową. Do tego jajko sadzone i młode ziemniaczki z koperkiem... ale bym zjadła! Edit: idę coś zjeść!
![]() |
#4034 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam pod 72 a w biuscie 94 (tylko pytanie ile w tym mleka ![]() kupiłam 3 staniki . gdzie w moim miescie są te braffiterki ... ![]()
![]() |
![]() |
#4035 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4036 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam udanie się do braffiterki - piersi zupełnie inaczej wyglądają w dobrze dobranym staniku. [/QUOTE] Możesz wkleić linka do tej tabelki? Bo na stronie znalazłam tylko do wpisania swoich wymiarów, a nie znajduje mi rozmiaru wtedy.
![]() |
![]() |
#4037 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny nie wiem co ja jeszcze miałam napisać bo oczywiście poucinało mi cytat ![]() Ale podczytuję po ciuchu bo mam kryzys ![]() ![]() ![]() wkurza mnie wiele rzeczy, i to że z Tżtem spędzamy mało czasu i w ogóle nie jest tak jak sobie wyobrażałam, zamiast się zbliżyć bardziej po narodzinach dziecka to ja czuję dystans między nami ![]() ![]() Ehh wyżaliłam się ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4038 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tez tak mam, Milka pije maksymalnie 20 min, a po urodzeniu pila po 3 minutki i ladnie przybierala na wadze. Najpier sie martwilam, ale polozna stwierdzila, ze to wlasnie latego, ze mam taka mega produkcje. A co do jezykow to uzywam 3 caly czas: polski, angielski i niderlandzki. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Ja owie do malej po polski, tz po niderlandzku, a do siebie gadamy czesto po angielsku. Edytowane przez Zaciazona Czas edycji: 2013-06-30 o 17:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4039 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
no mój też robi mniej, ale spędza max. czasu z synem, więc ja mam czas na... wszystko inne. heh.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4040 | |||
Wtajemniczenie
|
Po spacerze usiadłam na łóżku, a oczy same mi się zamknęły i tym sposobem przysnęłam na trochę
![]() ![]() ![]() Nooo... chyba chleb maczany w jajku i z patelni, co? ![]() Smacznych rogalików!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() A pokasływanie to takie odksztuszanie - a to jakiś pyłek wleci, a to refluks... ![]() Z zalaniem też cała prawda ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4041 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szkoda gadać ale na prawdę coraz bardziej mnie to dobija... A Pani widziałaś ile piękności z sówkami u tego sprzedawcy? chustki- bandamki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4042 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A w linku jakie cudeńka!!! ![]()
![]() |
![]() |
#4043 | |
Zakorzenienie
|
wierzę. opieka nad dzieckiem powinna byc jednak zespolowa... no i mama musi miec czas na oddech. dla dobra swojego, partnera, ale przede wszystkim dziecia
Cytat:
i sowek u nich faktycznie od groma i co jeden motyw to ladniejszy ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4044 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ale dzisiaj Filipek pomarudził, totalnie nie wiedziałam dlaczego ![]() Na szczęście po jakimś czasie przeszło mu, pojechaliśmy na lody a potem jeszcze na kebaba do pizzerii skoro taki był grzeczny, chociaż wątpiłam w to czy da mi zjeść. A jednak ![]() ![]() A co do kebaba nie jadłam ponad rok, nawet sobie nie wyobrażacie jak mi smakował. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4045 | ||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a po nocy wkładki cięzkie od mleka Cytat:
![]() jak nie chce dobrowolnie spróbuj sposobem daj tżtowi małego i powiedz niech potrzyma do odbicia bo ty musisz do łazienki, nakarm i wyjdź na chwilę z domu niech sami zostaną na troszkę, mam nadzieje ze bedzie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- a tak jeszcze zapytam macie moze jakieś fajne sprawdzone miejsce w górach do polecenia? gdzie można pojechać ? rany ale zmęczona jestem ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4046 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzieki za odp. o karmieniu, zatem drugie pytanie, skoro dziecko je 2-3minuty i załóżmy, ze sie najada...u mnie tak było przed chwilą possał, wrzask chciałam dać jeszcze nie chciał-zasnął. To nie ściąga piersi do końca, prawda?A podobno przy każdym karmieniu przynajmniej jedna piers powinna byc sciagnieta do dna ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4047 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() znowu jestem głodna ![]() Cytat:
Cytat:
![]() co do Twojej sytuacji to przykre ![]() ![]() Rozmawiaj jak najczesciej -moze dotrzesz.....jedno jest pewne duuuzo traci . Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4048 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Próbowałaś TŻ opowiedzieć, jaka jesteś zmęczona i wytłumaczyć, że go zwyczajnie czasem potrzebujesz? Pewnie tak... Zawsze możesz mu zafundować terapię-szok i zostawić samego z dzieckiem. ![]()
![]() |
![]() |
#4049 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#4050 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ad 2- ![]() ad 3 - ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() nooo i Emilian spi okapany i ''wypity'' po 120 ![]() dodajem fotki - bodziakow z hm-u ''robak'' jest od cioci Agnieszki a ksiazeczke kupilam sama - lepiej pozno niz wcale - oraz foto Emiliana z ''norweskim oballem'' ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:18.