|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Cytat:
Pewnie ze strasznie drogie !!! no ale ja sobie to tłumacze tym ,ze w razie czego człowiek by oddał wszytko za zdrowie swojego dziecka . ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
to dobrze . mocny ból głowy to cos okropnego jak trzeba sie dodatkowo zając dzieckiem.....
|
|
|
#3902 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
My tez mamy wspomnienia z górami...Jak bylismy w Zakopcu spózniał mi sie okres-był cień nadziei i jak szliśmy nad Morskie Oko zaszłam do toitoi-a a tam plamienie... byłam pewna, ze to okres, i że z ciązy nici, a tu taki suprajs ![]() życzenia urodzinowe i imieninowe dla dzielnych uczniów->udanych wakacji!!
|
|||
|
|
|
|
#3903 |
|
Raczkowanie
|
Jak tylko się w nią wystroję i trzasnę sobie fote to Wam pokaże.
|
|
|
|
|
#3904 |
|
Wtajemniczenie
|
ehhh tylko że ja teraz cały czas w związanych biegam i nie dbam tak o ładny skręt... znalazłam takie zdjęcie, może coś widać. Teraz są jakieś 15 cm dłuższe.
|
|
#3905 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Oooooo...
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() I zdjęcie chyba z tych romantycznych?
Krzyś http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2013-06-28 o 23:21 |
|||
|
|
|
|
#3906 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czadowe masz włosy |
|
|
|
|
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Hej Laseczki ale mialam dzis dzien - umowilam sie po zakupach z kolezanka, mielismy isc do mnie wiecie piwko rogaliki mialam robic - bo udalo mi sie kupic czerwone drozdze ;-).
Caly dzien czulam sie zle - ale w busie w drodze do domu o malo nie zeszlam, dobrze ze byla ze mna ta kolezanka, wysiadlysmy na przystanku i od razu na legevakt - przez prawie 1,5h mialam takie silne bole na sercu klocie rozpieranie jak oddychalam, zrobili mi ekg wyszlo dobrze ale jednak jakies tam dwa zle skurcze byly. Dostalam zastrzyk w pupcie na rozluznienje miesni i 2paracetamole plus recepte na inny lek ktory mam barc 3razy dziennir do konca opakowania. Eh mowi wam. Zadzwonilam po siostre wziela Emiliana do siebie na pokoj a kolezanka tez dzis spi u mnie, eh mowie wam dawno sie tak zle nie czylam. Lekarz mowil ze widocznie to jakas reakcja nerwowa na obecna ma sytuacje, ale podobno ma byc lepiej - jesli nie bedzie mam id rwzu dzwonic na pogotowie i do szpitala. Wiec 3majcie by przeszlo mi bo jak nie to trza bd kupic mamie bilet - bo siostra wolne ma tylkk w weekndaWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3908 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, żeby minęło!!! Spokojnie, odstresuj się, myśl sobie o Emilianku, żeby się polepszyło!
|
|
|
#3909 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3910 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a fota ślubana czy co ? widac jakby Cie ktos brał .... ![]() Cytat:
odpocznij grzecznie i aby przeszło i okazało sie jednorazowe !
|
|
|
#3911 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze na dobranoc Wam napiszę, bo zapomniałam - synek tej mojej kumpeli, co trafił na neurologię z powodu przewracania się - wyszli już ze szpitala z diagnozą zapalenia ucha, pozostałość po przeziębieniu... Już po wszystkim
![]() ![]()
|
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia Ty nie rob jaj tylko wyluzuj
![]() Anika wszystkiego co najlepsze Monika I co tam u laryngologa? |
|
|
|
|
#3913 | |
|
Zadomowienie
|
Hej
weszłam wczoraj wieczorem, miałam tyle do napisania jak czytałam w ciągu dnia i co...? i zapomniałam co chciałam napisać, zdenerwowałam się i poszłam spać ![]() cofnę się parę stron, może coś mi się przypomni ![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- dziś tż obudził się z małego nogami na twarzy pierwszy raz tak się obrócił, że całkiem w poprzek leżał ![]() aha odebrałam księgę dźwięków i przyszedł lew z label label księgę przeczytaliśmy całą od razu a KArol tak machał rękami i nogami z radości, że jakby mógł to chyba by wskoczył w tą ksiązkę a lew już obśliniony i wymemlany calutkikasia86bgo jejku Ty nas nie strasz Liwka u nas włosy nie wypadają w całości Cytat:
dla Kuby i Roszka. anioły nie dzieci ![]() ja zamawiałam na stronie internetowej Empiku, bo w moim też nie było wzięłam odbiór w empiku więc za transport nie trzeba było płacić, no i akurat teraz jest w promocji ta księga za 31,99zł włosy śliczne
|
|
|
#3914 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Cytat:
za zdrówko
|
|
|
#3915 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale kazdy ma gdzies tam troche racji ![]() Najwazniejsze, ze decyzja nalezy do rodzicow Cytat:
Ja jeszcze nie wiem, meningokoki dopiero po pierwszym roku zycia A pneumokoki jeszcze tez nie wiem, chyba bede szczepic, ale nie wiem, czy teraz czy tez dopiero pozniej (podobno lepiej nie łączyć pneumo z 6w1). Musze dopytac lekarza, czy moge doszczepic pozniej. a gdzies w ktoryms poscie widzialam, ze szczepicie tez szczepionka 5 w 1 - z ktorej choroby zrezygowalyscie?
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-06-29 o 08:08 |
||
|
|
|
|
#3916 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Wam Kochane bardzo za życzenia
|
|
#3917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze, ze juz lepiej z nim ![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Od nas tez spoznione NAJ NAJ NAJ
|
|
|
#3918 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
u nas nadal szaro i buro ja tam wolę upały niż takie byle co ![]() tż z Julką pojechali do teściowej więc mam czas zeby posprzątać ale jak widać kiepsko mi to wychodzi ![]() jeszcze mam w planach upiec sernik z wiśniami Cytat:
dla synaCytat:
Cytat:
|
|
|
#3919 | ||
|
Zakorzenienie
|
to co widać powoduje moją czystą, ludzką, bezpretensjonalną zawiść
![]() Zajefajne Cytat:
boshe dbaj o siebie.... takiego masz fantastycznego Milusia - dla niego o sobie dbaj ![]() ![]() Cytat:
![]() Warszawskie dziewczyny - może któraś zainteresowana blisko mieszka - dużo wydawnictw kupiłam na Targach u tego pana www.lamala.pl i on miał Księgę.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia zdrowka
![]() Panika alez on sliczny ![]() tez chcialabym taka ksiege glosow ale tu sie z taka nie spotkalam, moglaby byc nawet i po niemiecku ![]() corka_rosy sliczna jestes i wlosy cudowne ![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- mniam mniam ![]() ja czekam na wisnie z dzialeczki, to wtedy tez cos upieke
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-06-29 o 08:30 |
|
|
|
|
#3921 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
![]() Filip jeszcze w łóżku także witam się z kawusią ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#3922 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
5w1 to osobno sie zoltaczke szczepi
|
|
|
#3923 |
|
Zadomowienie
|
ja szczepie 5 w 1 . WZW dostaje na fundusz. Pneumo i meningo ma w ramach zameldowania w Kielcach wiec tez dostaje. Rota juz wzieła.
|
|
|
|
|
#3924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to zoltaczka osobno, dzieki ![]() a szczepicie na WZW B tez teraz czy pozniej?
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-06-29 o 09:10 |
|
|
|
|
|
#3925 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe dlatego ja się już nie będę chwalić ![]() mój też ostatnio coś w nocy kiepsko śpi dziś się obudził po godzinie to dałam mu wodę potrzymał butle w buzi może 3 sekundy i poszedł dalej spać![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko zalezy od tego jak rodzice poprowadza kalendarz szczepien. u nas ustalilismy do ilosci wkluc (nie po to sie zdecydowalam na 6w1, zeby mu fundowac po dwa wklucia )Michas jest pod opieka specjalistycznej jednostki 'szczepielniczej' , ze wzgledu na 6/10 pkt urodzeniowych i mala wage, i tam na meningo jestesmy zapisani na 30 sierpnia. pani doktor mowiala, ze wlasnie to szczepienie jest pozniejsze i mozna nawet po 1 rż.
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-06-29 o 09:19 |
|
|
|
|
|
#3927 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Za oknem ponuro, wszystko mnie boli, bo wczoraj pół dnia siedziałam w polu i plewiłam żurawinę ( a dopiero pół pola oplewione ) a dzisiaj jeszcze tż mi marudzi, żeby jechać na czereśnie,bo chce zrobić wino, Tylko czy mi się chce?![]() ![]() [QUOTE=despa;41542276] ( a mamy jedną czwórkę na świadectwie i średnią 5,2- sorry musiałam się pochwalić [/QUOTE wow imponująca średnia jak nic należy się nagroda![]() Cytat:
dla syna. Technik - to brzmi dumnie![]() co tam nakupowałaś? ![]() Cytat:
Cytat:
my dostaliśmy tylko to państwowe, na to gminne niestety jesteśmy za bogaci - coś ok. 50 zł nam dochód przekraczał normalnie milionerzy pełną gębą![]() Cytat:
![]() a mój tata w ogóle się boi wziąc na ręce małego. Jak wczoraj moja mama do niego mówi"weź go na ręce", to on "a nie, bo coś mnie dzisiaj kręgosłup boli" Nestelle wielkie dla Twoich dzieciaczkówCytat:
poka sukienkę ja mam nadzieję, że parę kilo mi się uda zrzucić do sierpnia, bo też kiepsko się widzę w sukience ![]() Trzymajcie kciuki, w poniedziałek pierwsze ważenie. Mam nadzieję, że będzie chociaż z 1kg mniej, bo stracę motywację ![]() Cytat:
Cytat:
kuruj się, kuruj. Oby to nie było nic poważnegopadłam. Czy tylko ja mam kosmate myśli? Cytat:
|
||||||||
|
|
|
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
chodziło mi o oficjalny kalendarz szczepień
![]() a te meningo, ktore robicie to jaka maja ochrone, meningokoki B czy C? Bo podobno dla takich malych dzieci znaczenie maja te z grupy B, z C dopiero w pozniejszym wieku (po 10 roku zycia). W Niemczech nie ma np. dostepnej szczepionki z grupy B.. (choc chyba w tym roku cos mialo wejsc na rynek) i teraz tak sie zastanawiam, bo meningokoki sa oficjalnie zalecane po pierwszym roku zycia, w takim razie po co, skoro maja slaba ochrone? (dodam jeszcze, ze wszystkie szczepienia pokrywane sa z ubezpieczenia, wiec sa to spore koszty spoleczne).. ehh trudny temat - szczepienia
|
|
#3929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Dzień dobry
Mały leży na macie i tak namiętnie memła swoje piąstki, że na pół domu słychać![]() Cytat:
Cytat:
, ale w nocy musi przy cycku i koniec. W ciągu dnia śpi albo na spacerze, albo jak mocno śpiący to jak zejdę z nim z góry na dół po schodach to już spi Mój dzieć ma teraz etap hihrania się do wszystkich i wszystkiego i gugania. Przesłodki jest
|
||
|
|
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
heh oficjalny jest dostosowany do portfela rodzicow
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.

Bo na pneumo chcemy, ale za kilka miesięcy (można ciut później, niż rota).

i wspołczuje tej gonitwy po lekarzach..

byle sie nie ruszał bo tam wszystko grzechocze i go obudzi.

by przeszlo mi bo jak nie to trza bd kupic mamie bilet - bo siostra wolne ma tylkk w weeknda

05.07.2008 

) a dzisiaj jeszcze tż mi marudzi, żeby jechać na czereśnie,bo chce zrobić wino, Tylko czy mi się chce?
kuruj się, kuruj. Oby to nie było nic poważnego