|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
witajcie.Ostatnio Fatalnie sie czułam--wymioty,mdłości-przespalam cale wolne....obiecuje zze wieczorem nadrobię
miłego dnia
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
#4742 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4743 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
![]() Ale przynajmniej przerzuca mnie do ostatnio czytanego postu, czego z kolei komputer nie robi, więc jestem na bieżąco Witajcie z rana ![]() ---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- Cytat:
Dobrze, że na poddaszu, a nie w pokoju obok. A będziecie mieli oddzielną kuchnię? Pewnie jak dowiedziała się o ciąży, zrozumiała, że to na poważnie
|
|
#4744 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
|
|
#4745 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja normalnie wchodzę w swoje rzeczy. Spodnie noszę biodrówki,więc nie przeszkadzają.
|
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
Ale wy macie już fajne brzuszki....u mnie aż tak nie widać
![]() Miałam koszmarną noc,strasznie bolą mnie plecy ![]() Mam nadzieje że dziś to mój ostatni dzień w pracy
|
#4747 |
|
Rozeznanie
|
Ja dziś powinnam już dostać wypłatę z ZUS-u ciekawa czy to płacą z jakimś opóźnieniem ? Wkurzyłam się dziś bo na maila przyszło do mnie do wypełniania oświadczenie o szkoleniu październik - listopad w nawiązaniu do rozmowy telefonicznej której nigdy nie prowadziłam. Zdzwoniłam i powiedziałam, że ja się nie pisze bo jestem w ciąży okazało, się że szefowa mnie zgłosiła. Bo jak stwierdziła może na l4 będę się nudzić...
|
|
|
|
#4748 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie 15t2d i w sumie brzucholek nieco mniejszy niż u Perfuzji. Wagowo stoję w miejscu. Cytat:
Ten jest ok, tylko ja go robię bez melisy. Zamiast sprita można po prostu gazowaną wodę lub trochę wody, trochę sprita-zależy co lubisz. Cytat:
Daj znać jak tam po wizycie u gina Cytat:
|
|
#4749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4750 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
haha termin ma na marzec 2014. Ale jaja ![]() Wyprowadza się do swojego TŻ a nam zostawia swoje mieszkanko, także mam nadzieję, że od samego początku (tfu tfu) będzie nam tam dobrze. Cytat:
ale myślę, że tak jak piszesz to raczej nie wpłynie na bezpłatna opiekę.____ I znowu mam jakąś taką deprechę, taki jakis niewyjaśniony smutek. Nie wiem w sumie z jakiego to powodu, chyba za dużo siedzę sama w domu. Staram się wychodzić jak najczęściej, ale niestety większość koleżanek pracuje, albo za granicą
|
||
|
|
|
#4751 |
|
Zakorzenienie
|
Roane: Chyba musi nam wielki brzuch wyrosnąć żebyśmy uwierzyły
Cicici: U mnie mniej więcej brzuch wygląda tak jak Twój z boku Tylko,że ja 50kg chudzielec to mylę czy to dzidzia czy wzdęcia A to dopiero 8tc. I to dopiero widać u mnie z rana ![]() Jutro do ginka. I się cieszę i się boję.
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#4752 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i oczywiście źle dbałam o męża w jej przekonaniu, więc dosłownie dostała zajoba na punkcie mojego męża-zaczęła go traktować jak przedszkolakaJa wiem jedno-za długo i tak tam mieszkaliśmy bo już pewnych relacji nie da się odbudować po czymś takim. Myślę, że jakbyśmy się tam nie wprowadzali ale wynieśli po pierwszej jej szopce to te relacje między mną a teściową nie byłyby takie jak teraz.
|
|
#4753 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Dziękuję Cytat:
To siora wam swoje zostawia czy przejmujecie po niej wynajmowane?
|
|
#4754 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam z nią kciuki bo już dziecko straciła 2 lata temu w 5 m-cu. Z powodu wad genetycznych. A i już po 30 jest to najwyższa pora na nią ![]() Wynajmowane Nam zostawia, swojego się jeszcze nie dorobiła. Ale wiesz zawsze to odchodzi Nam depozyt, rzędu 600 funtów. |
|
|
|
|
#4755 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nawet może lepiej, że "przejechaliście" się wcześniej, kiedy byliście tylko we dwoje i tuż po ślubie- Wam to nie zaszkodziło (może nawet umocniło więź) a pomyśl sobie co by było, gdyby taka nieujawniona miała się zajmować teraz Waszym dzieckiem? jeszcze by mu zaszkodziła jakoś fizycznie (przez złą dietę, bo jej synek tak jadł np) albo psychicznie nastawiając przeciwko Tobie? bo przecież jeżeli nie jesteś idealną żoną według niej raczej nie byłabyś dobrą matką... z niektórymi ludźmi lepiej urwać kontakt albo ograniczyć go do minimum, bo tylko potrafią ranić albo szkodzić...
|
|
#4756 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to szanowny TŻ powinien ostrą reprymendę dostać za swoje zachowanie oj nieładnie, nie ładnie---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
o kurcze to nie dobrze- zdrówka życzę i kuruj się ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
o rany ale widać ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- no też ładnie widać kurcze- macie takie ładne brzuszki a ja jakiegoś takiego flaka
|
|
|
#4757 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam wrażenie, że mi w ogóle brzuch nie rośnie
|
|
|
|
#4758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Em ma, współczuję teściowej ja w sobotę miałam 'wyjaśnianie nieporozumień' ze swoją. nie wiem po co, bo i tak finalnie wyszło, że ja sobie to wszystko wymyślam. nie ma co opisywać wszystkiego co było wcześniej, dość, że nam naprawdę napsuły już krwi (teściowa ze swoją matką), zaczęło się przy organizacji wesela i trwa do dziś. poniżej wklejam co na innym wątku pisałam na temat sobotniego spotkania: Wczoraj my u babci tżta byliśmy pierwsi. potem dojechali teściowie, ona się tylko przywitała i poszła do domku = już było wiadomo, że solidny foch jest grany bo wszyscy w ogrodzie a ona jedna się chowa z miną królowej angielskiej. w końcu niestety musiałam iść siusiu, i od razu mnie zawołała "synowa, a ty na mnie obrażona jesteś, że wcale nie przyjdziesz tu pogadać? chodź, wyjaśnimy sobie wszystko" ja w ten sposób nie umiem, ale raz się żyje, kiedyś musiałam się w końcu przeciwstawić więc poszłam do niej pogadać.tak jak sądziłam nie miało to sensu bo z nią jest tak: powiedz co masz mi za złe? to, że ciągle naciskacie, żebyśmy nocowali a my mamy swój dom i chcemy do niego wracać. - nieprawda, że naciskamy, co ty wymyślasz! nadwrażliwa jesteś, może kiedyś raz zapytałam a ile azy tż się musiał kłócić o to, że wracamy do domu! teściowa groźbą, prośbą, w każdy sposób chciała nas zmusić. ale najłatwiej odwrócić kota ogonem, no nie? a jak powiedziałam, że mi przykro że jej matka po wizycie u nas powiedziała, że jestem nierodzinna i że w związku z tym ja już więcej nie mam zamiaru się starać i wysilać - to zaczęła na mnie krzyczeć, że: Marysia nigdy nie chce źle i powiedziała to w dobrej wierze, bo cię kocha i chce mieć w tobie wnuczkę to tak urywkami opisuję, ale jeszcze jedna dobra rzecz była: skoro wyszłaś za mojego syna to musisz zaakceptować mnie i całą rodzinę i to, że będę cię traktować jak w rodzinie. może u ciebie w rodzinie się kłócą ale u nas tak - musisz nas zaakceptować i to, że będę czasem na ciebie podnosiła głos informację o ciąży jej wykrzyczałam, jak zaczęła mi przerywać i wrzeszczeć, że to nie prawda, że ciągle się o ciążę pytała i że się mylę, musiało mi się wydawać! to krzyknęłam, że mi się nie wydaje i to było tak samo na pewno jak to, że jestem w ciąży. to zaczęła płakać, całować mnie i nagle taka miła była. no i potem już wiadomo, ciągle obok, ciągle jak się czujesz, kiedy badanie, zadzwoń do mnie, możesz na mnie liczyć...kiedy ja wcale nie chcę w każdym razie mam za sobą i wielkie UFF.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#4759 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
powiem szczerze że ja nigdy bym nie chciała mieszkać z którąkolwiek rodziną- ani z moją mamą ani z teściową. Obie są super kochane ale nie o to chodzi. Ja lubię i chcę mieszkać sama z małżem, sami musimy sobie radzić i sami podejmować decyzje. Nie lubię "mieszkać u kogoś" bo tak bym się czuła no ale ja jestem wybitną indywidualistką ![]() Oczywiście rozumiem, że nie zawsze sytuacja życiowa nie pozwala na osobne mieszkanie i jest to już zupełnie inna kwestia. Co do Ciebie i teściowej- hmmmm z jedej strony osobne mieszkanie więc jak zamkniesz drzwi to nikt Ci nie wejdzie i robisz co chcesz- i to jest plus. Z drugiej strony nie ma co się za bardzo teraz napinać bo dziecko jest najważniejsze a dodatkowe nerwy nie są Ci potrzebne
|
|
|
#4760 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny macie śliczne brzuszki! U mnie 12t1d, waga jak sprzed ciąży, mimo, że nie wymiotuje, i nie mam takiego ładnego brzusia jak Wy
9 lipca mam usg genetyczne, mam nadzieję że dzidzia rośnie zdrowo, mimo, że jej prawie nie widać. Witam również nowe mamusie! Miłego dnia kobitki! |
|
|
|
#4761 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak się wyprowadziliśmy to oczywiście na początku histeria, że jej syna odbieram, że go nastawiam przeciwko niej (mąż w ogóle nie chciał do nich jeździć na obiadki, mi to było na rękę...nie zmuszałam, ale nie namawiałam by tego nie robić-to jednak jego rodzice). Ona do nas nie przychodziła. Trochę przełomu było w poprzednie święta BN. Starała się być miła nawet dla mnie na tapecie był też pierwszy wnuk-syn siostry męża, na którego przelała chyba wszystkie swoje uczucia. Myślałam, że to już...że się pogodziła, że jej syn jest dorosły i ma żonę. Okazało się, że jednak nieJeździmy do nich czasem, ja trzymam się na dystans, ale jak o coś mnie zapyta to normalnie z nią rozmawiam-staram się nie reagować na żadne zaczepki. Ona do nas nie przyjeżdża prawie wcale, teść wpada dość często. ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Nie martw się. Wyskoczy któregoś dnia i sama się zdziwisz skąd on się wziął ![]() Cytat:
|
|
#4762 |
|
Zakorzenienie
|
byłam u lekarza- zwolnienie do końca tygodnia - mam odpoczywać, no to odpoczywam
---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Kluska- eeee jakby to powiedzieć... masz straszną teściową. Co to znaczy że ma prawo na Ciebie krzyknąć??? a gówno- nie ma żadnego prawa współczuję Ci, najlepiej to się nie odzywac i ignorowac takie przypadki
|
|
#4763 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4764 |
|
Zakorzenienie
|
ugotowałam bób- jest mega gorący ale zaraz mi chyba język do tyłka ucieknie....
|
|
#4765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już się doczekać nie mogę i trochę sram w gacie![]() ![]() ![]() W piątek mam jeszcze wizytę u swojej pani doktor.
|
|
|
#4766 |
|
Zakorzenienie
|
_Kluska_: Współczuję Ci tej teściowej. Ja bym sobie nie pozwoliła,żeby mama mojego Tż dawała sobie prawo,że może na mnie krzyknąć albo głos podnieść
Jak to się mówi"Teściowa,rzecz nabyta" i niestety trzeba ją znosić...
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#4767 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tego co wiem, ZUS płaci świadczenie chorobowe max do 30 dni od daty złożenia dokumentów, które składa pracodawca ( L4 + Z3). Współczuję Wam dziewczyny jazd z teściowymi, zwłaszcza w takim okresie, kiedy nerwy są Wam zbędne. Ja podsumowując 4 lata mojego małżeństwa w sumie nie mogę narzekać na moją teściową. Mieszka ok 25 km od nas, wpada może z 5 razy w roku, częściej to my ją odwiedzamy. Generalnie jest nieszkodliwa, a nawet miałam okazję się przekonać, że gdy potrzebujemy pomocy, możemy na nią liczyć. Zanim ją poznałam mój TŻ opowiadał mi o niej różne rzeczy, że wcale taka fajna nie jest ( z pierwszą żoną TŻta prowadziła całe życie cichą wojnę podobno). Może ona z wiekiem złagodniała, a może on mi specjalnie tak opowiadał, żebym sie wystraszyła mamusi i wzięła nogi za pas Ale mu nie wyszło i teraz musi się ze mną męczyć
"Pierwsze spotkanie, jak podróż w nieznane. Siedzieliśmy wpatrzeni, tak jak dzieci, które jeszcze nic nie wiedzą..." Edytowane przez aira Czas edycji: 2013-07-01 o 11:22 |
|
|
|
|
#4768 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle dobrze, że zawsze wiem, kiedy sie forsy spodziewac ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
Z resztą ja mam super teściową i bardzo lubie z nią spedzac czas, wiec dziekuje Bogu, że taką dostałam a nie taką jak Kluska... Klusko współczuje ogromnie
|
|||
|
|
|
#4769 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
sami.Mystiquee każdy ma takie konto internetowe w ZUSie? Ja to ciemna masa jestem i nie wiem o czym piszesz
Edytowane przez SunShineDoll Czas edycji: 2013-07-01 o 11:25 |
|
|
|
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
zjadłam prawie pół kilo bobu popijając colą- teraz czekam na erupcję
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.

Nawet bardzo. 

16.06.2012r. 

oj nieładnie, nie ładnie
jutro o 12 mam lekarza, pewnie na tydzień w domu zostanę.

Ale mu nie wyszło i teraz musi się ze mną męczyć