|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V
Cytat:
![]() Ja juz w busie i smigam do zusu.. Zobaczymy czy zalatwie wszystko co trzeba ![]() ![]() Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Hej, kurde ale mam masakre
![]() ![]() Justi widze, że się rozkręcasz z chustą, szczerze to ja wole małego wziąć gdzieś w nosidle bo wiem wtedy, że na 90% wytrzyma 3 godziny niż w wózku bo wtedy najczęściej jak się zbudzi to zaczyna się drzeć, tylko najgorsze jest przekładanie do auta jak jest taki zagrzany i śpiący Vil no Przemek jak lord w tym szlafroku ![]() ![]() Megusia ja też już myślałam o pomocy do sprzątania, ale u nas musiałaby być codziennie bo mój pies tak się leni, że w ostatni tydzień odkurzam 2 razy dziennie i codziennie myję podłogę ![]() ![]() Kazałam mężowi kupić ten espuction, ale n ie było i przyniósł bobotic, czy możliwe jest, że po nim małego bardziej bolał brzuszek ? Po podaniu co prawda wypierdział się i zrobił kupę, ale całą noc budził się z rykiem co 1,5 godziny ![]() My mieliśmy chrzest tylko na 11 osób (rodzina męża mieszka w dojczlandi i jakoś nie paliło im się żeby przyjechać) płaciliśmy 1000 zł za wszystko, a msza była na 11 ![]() I zdjęcia z starcia tytanów ![]()
![]() |
#483 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzuch
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#484 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
salviae ale boska minka Twojego synka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Zadomowienie
|
Aas w reserved sa naprawdę ładne sukienki w tej kolekcji i przecenione, no najładniejsze sa białe, ale w innych kolorach tez sie znajda
![]() Ja mam asosa najczęściej w piersiach ciasne, ale sa ładne ![]() Aaa jeszcze się pochwale ważę mniej niż przed ciążą ![]()
![]() Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-07-01 o 09:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#487 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() |
#488 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma
Dzień dobry
![]() Witam się poniedziałkowo ![]() Mały śpi, ja zdążyłam ogarnąć mieszkanko, nastawić pranie, pozmywać i wyszorować piekarnik (bo przez tą moją dietę kobiety karmiącej wali rybą ![]() teraz mam chwilę żeby ponadrabiać.. no chyba, że mały terrorysta zaraz wstanie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#489 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() Vil Przemo juz duzy chlop super sliczny
![]() |
#490 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#491 | |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wysz
Wiem...
![]() Myślałam o tym, tylko, że tu mam swojego lekarza. Będzie dopiero jutro, więc jutro się dowiem co dalej. Cytat:
Mi już przeszedł okres wku.wienia, teraz to już mi tylko łzy ciurkiem lecą... Najgorsze jest to, że Młody wg ostatniego usg waży 4 kg +/- 600 g, a oni znowu mi chcą jutro oxy dawać. Niby jak ja mam urodzić naturalnie takiego klocka??? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- cześć ![]() wczoraj mały został pierwszy raz z babcią ![]() ![]() ![]() ![]() młody od godziny leży na brzuchu i paczy ![]() edit: znudził się brzuch, obrócił się właśnie na plecy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Wtajemniczenie
|
witamy się i my, mały właśnie odreagowuje wczorajszą wizytę, noc ładnie przespał na brudasa, bo nie miałam serca go kąpać po tym jak dobre 5 godz nie spał, teraz zjadł zrobił kupę i ryczy w niebogłosy. więc suszarka chodzi i uspokaja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#494 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mogę jeść truskawki ![]()
![]() Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-07-01 o 09:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Wtajemniczenie
|
Veronic karmiłam dziś z nakładkami i po porostu bosko, mogę znowu na siedząco karmić, dla próby zdjęłam na chwilę i się zakrztusił
![]() -- mały w końcu padł... ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#496 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
mimo ze kocham to Malenstwo to tak jak kiedys pisalam, decydowalismy sie na dziecko nie z powodu wielkiego pragnienia macierzynstwa a ze wzgledu na wiek. Wiec dlatego teraz pewnie tak ciezko zaufac mi instynktom i szukam twardej wiedzy w ksiazkach czy netcie. No i tez dlatego nie do konca bylam gotowa na takie marudne dni i pod koniec mi nerwy puszczaja. Ale przywykne. Moj nietoleruje tej herbatki. Ma po niej wieksze wzdecia. Za to dobrze mu sluzy zwykla z koprem np.bocianek A na probl.z wyproznianiem jak nie ma zatwardzenia czy kolek to chyba niewiele. Moze probiotyk jakis np.biogaje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Powiem Ci, że ja czuję się dokładnie tak jak Ty, a motywację do ciąży miałam wręcz odwrotną (tzn wiek też miał znaczenie ale totalnie drugorzędne). Zawsze chciałam być mamą, myślałam, że odnajdę się w tej roli od razu i wszystko będzie pięknie. A tu ![]() ![]() Teraz np trochę zmusiłam Sonię do spania. Tzn była śpiąca, ale ostatnimi czasy to nie musi oznaczać spania. Więc położyłam ją do łóżeczka, dałam smoka i odeszłam. Jak płakała to podchodziłam i głaskałam. Jak już jej się oczka zamykały, ale jeszcze narzekała dałam ją na brzuszek. Płakała i zasypiała na zmianę. Wreszcie padła... Mam wyrzuty sumienia, że ją zmusiłam do spania, ale jestem w trakcie gotowania cos a la obiad, mycia lodówki i dopakowywania pudła... Więc nie miałam wyjścia. Ale mnie samą tyle to nerwów kosztowało, że musiałam do Was zajrzeć i się zrelaksować ![]() To kto wpada na karton party? Serwuję ryż z jabłkami i meliskę! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#497 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() mina małego boska ![]()
![]() |
#498 |
Zakorzenienie
|
Moje 2 koty również tak lnieją że najlepiej byłoby o pomoc codziennie, ale cóż ..z odkurzeniem podłóg sobie poradze. Mam pełno syfu w innych zakresach: okna, podłogi i szafki do mycia.
#499 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() od 3 dni używam Dady 2 i jeszcze mi się nie zdarzyło ![]() Cytat:
dostałam fajną ulotkę o kokonach od położnej.. podrzucam link http://www.babykokon.pl/ może Ci się przyda ![]() Cytat:
![]() a tak serio- mi się to przytrafiło już kilka razy.. na spacerach komary mnie tak potną że masakra.. ale boję się pryskać tymi chemicznymi środkami, żeby małemu nie zaszkodzić.. więc jedyną moją obroną jest ubranie.. Cytat:
![]() też już myslalam ze sie nie najada... zle ssie i nie leci.. ale jak dam mu butle z odciagnietym mleczkiem to nie chce Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a jak śpi to często wydaje różne odgłosy ![]() Cytat:
![]() ale chyba się najada, bo kupy sadzi porządne.. no i na wadze przybiera.. Cytat:
![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
spodni też nie kupuje, bo czekam z nadzieją, że zsuną mi się kości biodrowe i wrócę do starego rozmiaru:/ zostało mi 3,5 kg na plusie jeszcze ![]() laski wróciłyście do obwodu w biodrach sprzed ciąży? ja włoże tylko 2 pary rozciągliwych jeansów a reszta na kościach miednicy się nie zapina (mam same biodrówki)
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Magiusa-tak, ciezki okres minal
![]() zus zalatwiony! :hura: Czekam na bus do lumpa obym cos upolowala ![]() Ogolnie mily dzionek dzis ![]() Mam pytanie lasencje! Czy wasze dzieci tez sa tak ruchliwe? Mam wielkie lozko i jak poloze Z pod sciana na kednym komcu to po 5min jest ma drugim koncu. Pelza jak gąsienica ![]() Uwielbiam ja ![]() A najlepsze jaki ma zaciesz jak leY z golym tylkiem, no pelnia szczescia ![]() Aaaaa! Chusta przyszła ![]() ![]() ![]() ![]() Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Zakorzenienie
|
Witam i ja.
Joasiu współczuję Ci tego czekania, bo szczerze, to słyszałam, że najpóźniej wywołują do dwóch tyg... a u ciebie czekają i czekają... i pewnie skończy się cesarką... Co do chrzcin: chrzcić planujemy w połowie sierpnia, będzie około 20 osób. Będę robiła wszystko raczej sama z mamą. Axell kurde kusisz tym piwskiem ![]() Co do tych kropelek to dziewczynki mam pytanko: Mała od 2 dni jest jakaś niemrawa... Jak ją karmię pod ręką czuję jak jej tam wszystko ,,bulka". Ona strasznie łapczywie je chyba ałyka się powietrza a potem się pręży... Pomaga tylko cycek. Czy te kropelki o których piszecie pomogłyby na zalegające powietrze?? Kolki to raczej nie są bo podobno kolki o stałej porze i cyca by nie chwyciła ![]() Z niespodzianek dnia: Położna wpadła niezapowiedziana ![]() ![]() Mała od czwartku przybrała 200 gram. Tylko mam ją ubierać luźniejsze ciuszki. TZn niby ubieram ją za ciepło. ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- MysiaMysz strasznie szybko chudniesz. ![]() U mnie dziś 11 dni po porodzie a ja na wadze dopiero 7 kg ![]()
#503 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
poczekaj, Tobie też poleci jak woda zacznie schodzić, ja się strasnzie pociłam w nocy zaraz po porodzie, teraz mi przeszło na szczęście
![]() ![]() |
![]() |
#504 |
Wtajemniczenie
|
moje maleństwo słodko śpi a matka objadła się czereśni, nie mogłam się oprzeć, są takie słodkie i z samego czubka drzewa, tż z rana zrywał
![]() ![]() a co do przemieszczania się to mój to też gąsienica, obraca się o 180 stopni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#505 |
Zakorzenienie
|
MysiaMysz no to ja prawie dwa tyg po a tu tylko 7... i to trzymam diety karmiącej
![]() Chciałabym zacząć ćwiczyć już ![]() Ocho głodomorra sie budzi. lece
#506 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#508 |
Zakorzenienie
|
Mały się przebudził i przerwał mi nadrabianie.. przewinęłam go, nakarmiłam i walczy ze snem w łóżeczku
![]() a ja zaraz spróbuję dokończyć czytanie, żeby być z forum na bieżąco ![]() ---- Aaaaa... pół godzinki temu Wiktorek skończył 4 tygodnie ![]() No to świętujemy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#509 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() dzisiaj Młody pobił swój rekord, wzdęcia zaczęły go męczyć już od 2 w nocy ![]() ![]() ![]() zawsze zaczynają się o 4/5 nad ranem, raz zdarzyło się o 3 więc najpierw przytulanie, potem skakanie razem na piłce, jakoś udało mu się trochę przysnąć, wzięłam go do łóżka i spałam do 5 w pozycji półleżącej z małym na rękach ![]() ![]() o 5 znowu się zaczęło ,no i poszło w ruch WINDI jego jelita wyglądają tak : KUPA GAZY GAZY KUPA GAZY GAZY nie jest w stanie zrobić sam kupki, ponieważ jest tak bardzo zagazowany windi pomogło na jakieś 1,5-2 godzin, potem znów zaczął się ryk ![]() ![]() ale nakarmiłam go, sam zrobił trochę kupki, zaczął nawet gadać ze szczęścia ![]() ![]() od 10 jest w chuście i śpi ![]() DZięki Ci Boże , że jest coś takiego jak chusta !! karolina- na problemy z wypróżnianiem czasem wkładamy kawałek dziecięcego mydełka do pupki ( za radą ady)- czasem działa, ale nie zawsze no i katetery windi... anka- super, że nakładki zdały egzamin ![]() salvie- boskie minki strzela Twój Młody ![]() jutro obrona... trochę mam stracha, bo nie lubię odpowiadać pod presją ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.