|
|
#1291 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
Super, że Bartuś później się budzi ![]() Cytat:
Fajnie, że wyjście się udało Cytat:
Marzy mi się labrador Cytat:
dobrze, że w nocy spi Cytat:
|
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
|
|
|
|
|
#1293 |
|
Zakorzenienie
|
Yellow, przykro mi, że u Was tak kiepsko jest, w zupełności Cię rozumiem - ja też bym nie mogła wytrzymać, gdyby mój TŻ nie okazywał mi uczuć...
To bardzo smutne, że mimo dziecka Twój ukochany się tak zachowuje... ![]() Dziewczyny, hicior - mój TŻ chce jeszcze krócej włosy jednak. Idealne dla jego włosów.
|
|
|
|
#1294 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja ja sama sobie nie zazdroszczę
![]() Mówiłam, że jeśli pies umie to nie ma problemu, mieszkanie duże, ja mam Tulisia, to będziemy sobie wychodzić (parasol też porządny jest) ale jak to toćmo nie umie powiedziałam mu żeby sprzedać i kupić psa wtedy jak Dawid będzie większy. To: nauczy się. Szkoda mu oddać, sprzedać.
|
|
|
|
#1295 |
|
Konto usunięte
|
Ja byłam z Dorką u pediatry dzisiaj, bo z tyłu na potylicy, gdzie miała kilka mini mini naczyniaczków, nagle cc- strupki, więc się wystrachałam nieźle, ale ok jest, lekarka mówi że te płaskie takie przebarwienia tylko to spokojnie nawet jak się zadrapie to nic się nie dzieje, a jak upały były to zwyczajnie mogła się spocić, drapać głową choćby w nocy bo swędziało i już.
Wracałam, o 10 mi usnęła w Tuli, bo zatulone szlyśmy, w domu odłożyłam i dopiero teraz wstała muszę zaraz do reh dzwonić i się umówić.EDIT: umówione, na środę na 12 Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b Czas edycji: 2013-07-01 o 11:12 |
|
|
|
#1296 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41580236]gratuluję
łezka w oku, co? ![]() możesz wprowadzać na zmianę, z zachowaniem zasady że1 składnik na 3 dni powiedzmy - aczkolwiek te bg kaszki nie powinny uczulać, nigdy nie słyszałam - kleik ryżowy owszem, bo ryż może uczulić. I nie, kaszek wcale nie musisz podawać teraz - one ogólnie dobrego wiele mają (ale kaszki, a nie słodkie bobovity i tak dalej), ale jeśli nie chcesz teraz kaszek to możesz potem sama robić jaglankę, wiejską, jakie tam chcesz. Ale one glutenowe już, bo to normalne te co dla dorosłego kupujesz. o, ja też nie mam prawka ![]() szok! a mi się śniło dzisiaj, że jestem w Japonii na wycieczce, na wyspie Kioto, BARDZO zachwycona byłam i aż sobie pomyślałam, że zaraz na wizażu muszę ci to napisać że już wiem co ci się tam tak podoba :d to co teraz w PL z teorią zrobili tez masakra, ostatnio teść zdawał (zdał cudem jak mówi), i np. pytanie - lista leków podana i jakie leki wpływają na obiżoną sprawność umysłową i prowadzić nie można... Paranoja, to nie jest pytanie z jazd w ogóle, człowiek nie jest lekarzem, a jeśli się leki bierze to się ulotkę czyta i już. szczerze - nie zazdroszczę teraz chyba mniejsze wyzwanie jest mieć 2 dzieci niż niemowlaka i psiego niemowlaka ![]() przykro mi, ale nie pamiętam ![]() skoro tak mamy piszą to widać możliwe, ja na 2 nie przechodziłam bo przeszliśmy na nutramigen - może właśnie na nutra przejdziecie? jednak do powinno być kolejne mleko, z kolejnym numerem, kwestia witamin, minerałów do wizyty u lekarza wróciłabym do 1 jeśli macie zapas jeszcze też przy Agatce nam w SR mówili tak zęby mogą dać skórne zmiany, ale raczej podobne do potówek - czerwone krosteczki takie tak samo wokół ust od brania do buzi rzeczy[/QUOTE] Ciesze, ze we snie Ci sie podobalo w Kioto. (Akurat srednio lubie, chociaz na starosc powinno mi odpowiadac). Taka teoria, to jest idiotyzm. Pamietam, kiedy zdawalam prawo jazdy w Polsce - wyklocilam sie, bo w miedzyczasie sie przepisy zmienily i powiedzialam, ze nie popuszcze cwaniakom. To mnie upupili na placu, ale przynajmniej na nastepny raz juz dlugopisu przynosic nie musialam ;-) ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1297 |
|
Zakorzenienie
|
Miło było zacząć dzisiejszy dzień, widząc na wadze znów 59kg. Chyba faktycznie stres przedślubny zaczyna mi się udzielać...
Źle się czułam, widząc z przodu 6...
|
|
|
|
#1298 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Piotrek nie chce już jeździć w gondoli Całą drogę trzyma głowę w górze i sie denerwuję Przełożyłabym do spacerówki, ale ona nie rozkłada się całkiem na płasko
|
|
#1299 |
|
Konto usunięte
|
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=42357 w lidlu fajne żarełka będą
|
|
|
|
#1300 | ||
|
Wtajemniczenie
|
ja to z tą gazetką poległam
![]() Cytat:
miałam raz takiego byłego co miał długie włosy, a potem ściął - kurcze, ale się wtedy z niego ciacho zrobiło, a wcześniej nie wyobrażałam go sobie w krótkich Cytat:
|
||
|
|
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1303 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.sfora.pl/Tak-wyglada-walk...loterii-a27529 http://autokult.pl/2011/01/10/pekin-...ejestracyjnych na szybko znalzłam takie coś- więc chyba jest coś na rzeczy ![]()
|
|
|
#1305 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niech tnie- my juz czekamy na efekty ![]() ![]() gratki 5 z przodu ![]() Cytat:
ale przy małym dziecku to cięzko tak za psem łazić... albo tż niech go uczy skoro tak ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41580433]Ja byłam z Dorką u pediatry dzisiaj, bo z tyłu na potylicy, gdzie miała kilka mini mini naczyniaczków, nagle cc- strupki, więc się wystrachałam nieźle, ale ok jest, lekarka mówi że te płaskie takie przebarwienia tylko to spokojnie nawet jak się zadrapie to nic się nie dzieje, a jak upały były to zwyczajnie mogła się spocić, drapać głową choćby w nocy bo swędziało i już. Wracałam, o 10 mi usnęła w Tuli, bo zatulone szlyśmy, w domu odłożyłam i dopiero teraz wstała muszę zaraz do reh dzwonić i się umówić.EDIT: umówione, na środę na 12 dobrze, że to nic poważnego ![]() a wiecie co mojej Julce chyba sie ciemieniucha robi ![]() nigdy nie miała, a dzisiaj patrze takie żółte suche łuski w jednym miejscu. Już jej wyczesałam i bede polować na dziadyge![]() :pala :mała ogląda Koziołka Matołka i jaki ubaw ma przy tym ![]() ![]() meneq- wklejam; Żeby rozładować ruch drogowy w mieście, władze Pekinu ograniczyły w zeszłym roku maksymalną liczbę rejestracji pojazdów do 240 tys. rocznie, co stanowi jedną trzecią z pojazdów rejestrowanych tam co roku przed wejściem w życie tych przepisów. Dodatkowym ograniczeniem jest zakaz ruchu pojazdów przez jeden dzień w tygodniu wyznaczany na podstawie numerów rejestracji.
Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-07-01 o 11:55 |
||
|
|
|
#1306 | |
|
Zakorzenienie
|
a mi sie nie podoba poniewaz widze tam sokowirowke ktora kupilam bedac jeszcze w ciazy (kupilam w nedziele a w pon dzowiedzialam sie ze mam wysoki cukier i z sokow nici
![]() a ten blender to warty jest cos? bo mam ale koncowke do mixera a chcialabym wlasnie taki "maly"... Cytat:
|
|
|
|
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1308 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wczoraj np. kaszkę na drugie śniadanie, po południu obiadek. Dzisiaj zjadła pół słoiczka, to dałam do siateczki do pociumkania kawałek banana, no ale to smaczek tylko. Wieczorem kaszka. |
|
|
|
|
#1309 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
ja daje śniadanko, obiadek i deserek
wiecie,że moj skubaniec nie chce soczku przez butelkę pić ani z niekapka- pije normalnie jak dorosły,z kubeczka zwykłego |
|
|
|
#1311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj np. kaszkę na drugie śniadanie, po południu obiadek. Dzisiaj zjadła pół słoiczka, to dałam do siateczki do pociumkania kawałek banana, no ale to smaczek tylko. Wieczorem kaszka.[/QUOTE] dzięki Dziewczyny. ja tak właśnie się zastanawiam czy na obiadek około 12 nie dawać warzyw, a na deserek, tak ok 17 jakiegoś deserku. Widzę, że naprawdę Wiktorek ma radość z jedzenia i bardzo mu smakują więc może to czas na zwiększenie ilości ![]() kaszek póki co nie daję, jedynie na noc mleko zagęszczam 2 łyżeczkami kleiku ryżowego albo kukurydzianego. Jak teraz będę w Pl to zamówię kaszki holle i wtedy wypróbuje, a je się łyżeczką podaje czy w butelce? ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
a co podajesz do jedzonka Małemu? i brawo dla Leosia, zdolniacha
|
||
|
|
|
#1312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moj nie chce z niczego pic |
|
|
|
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
kaszka holle, na obiadek zupkę- dziś ugotwalam indyka z brokułem,marchewką i ziemniaczkiem z odrobiną maselka i oliwy z oliwek
a na deserek będzie jabłuszko- mały niestety z owoców to tylko dobrze toletuje banana i jabłko po reszcie sadzi bąki |
|
|
|
#1314 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fewciowy bałagan jest nieosiągalny dla nikogo ![]() [/QUOTE] ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U nas nowości niet zazdroszczę ![]() oj tak, biedny portfel... ![]() |
|||||
|
|
|
#1315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz jak wstanie dam mu jabłuszko z bananem i zobaczymy czy znowu bąki będą ![]() właśnie znalazłam w UK kaszki Holle - 7 f za kartonik
|
|
|
|
|
#1316 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41580433]Ja byłam z Dorką u pediatry dzisiaj, bo z tyłu na potylicy, gdzie miała kilka mini mini naczyniaczków, nagle cc- strupki, więc się wystrachałam nieźle, ale ok jest, lekarka mówi że te płaskie takie przebarwienia tylko to spokojnie nawet jak się zadrapie to nic się nie dzieje, a jak upały były to zwyczajnie mogła się spocić, drapać głową choćby w nocy bo swędziało i już.
Wracałam, o 10 mi usnęła w Tuli, bo zatulone szlyśmy, w domu odłożyłam i dopiero teraz wstała muszę zaraz do reh dzwonić i się umówić.EDIT: umówione, na środę na 12 dobrze że nic poważnego ![]() Dziękuję za odpowiedź w sprawie kaszek-dam Ci zarobić i kupię holle ![]() ![]() A łezka się zakręciła, fakt ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
szaja to, ze ryz uczula, to chyba od gatunku zalezy. Tutaj sie jeszcze z tym nie spotkalam.
A dzis dowiedzialam sie, czym byla karmiona siostra tescia. Urodzila sie tuz po wojnie, wtedy w Japonii bieda byla, ze az piszczalo (dla ciekawostki w roku 1950 Polska i Japonia mialy takie same warunki ekonomiczne i zobaczcie jak sie zmienila sytuacja) i byla karmiona woda, w ktorej sie plukalo ryz przed obrobka termiczna. |
|
|
|
#1318 |
|
Zakorzenienie
|
Dzewczyny Blanka dzisiaj mi pokasływała rano, i kończyło mi się mleko, więc zapakowałam nas do auta i pojechałam do pediatry. kończyła już przyjmować, ale powiedziała, że szybko wypisze receptę. Poskarżyłam się na noce i przepisała Nutramigen. Powiedziała, że mala może nadal nie toleruje laktozy więc spróbujemy nutrmigen.
Poprosiłam Ją żeby mi jąa jeszcze szybko osłuchała. I... sychać duże charczenie w oskrzelach ![]() Dosatła flegaminę i jak będzie gorączka to podać pedicitamol i jutro się pokazać. Moja biedna
|
|
|
|
#1319 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
Nie martw sie na zapas. |
||
|
|
|
#1320 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
to tak jak Agatka nie chciała - najpierw opanowała normalną butelkę z wodą mineralną, potem kubeczek jakoś 11-12mcy miała, a na koniec dopiero niekapek ![]() Cytat:
bo potem Agu się tak przyzwyczaiła, że nidyrydy inaczej, a że niejadek to do 3rż chlała to z butli Cytat:
a tu masz połowę taniej: http://www.ebay.co.uk/itm/Holle-Orga...item3cce666043 http://www.ebay.co.uk/itm/Holle-Orga...item3cce666044 inne też są Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:11.

Telefon mi pod sceną nie działał i trochę się stresowałam co tam w domu, ale chłopaki sobie poradziły
Wróciłam oprzed pierwszą, a pobudka już przed 7 była 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
powiedziałam mu żeby sprzedać i kupić psa wtedy jak Dawid będzie większy. To: nauczy się. Szkoda mu oddać, sprzedać.