Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-01, 08:34   #1261
nancykenator
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

heloł Kochane,
wczoraj Was nadrobiłam ale już nie miałam siły pisać Kuba Jeczydełkowski jęczy dalej :/ nie wiem o co cho, w każdym razie po weekendzie czuję się jak stara baba także Lenowa możemy sobie przybić piąteczkę

marsi fajnych masz synków, a ten starszy młody "gniewny" mnie rozczulił zazdroszczę
laurka ale przeboje z teściami, w sumie jak im się nie podoba to niech nie przychodzą
Illusion co do prezentu to
i dla t. , że przyznała Ci rację w związku z karmieniem
szaja co do nekrologów dzieci na fb to masakra

Yellow
ezzo
dla tż
blogerko jak Twoja siostra i jej córeczka?
trzymam kciuki, żeby wszystko zakończyło się pomyślnie.
mała super, że chrzciny udane
jak Oskarka w końcu ubrałaś?
ellmi wspaniałe wieści z rana, dobrze, że z tż lepiej
nawet więcej niż lepiej

spóźnione ale szczere życzenia ogromu miłości i zrozumienia w okazji ślubu dla wisienki
pewnie coś jeszcze miałam ale zapomniałam

a u mnie...
wczoraj szykowaliśmy się do kościółka, ja ubrana, tż prawie też, zabraliśmy się za wymianę pieluchy... otwieramy a tam... bomba noo masakra po prostu, takiej kupy to jeszcze nie widziałam, zaczynała się na brzuchu, kończyła na plecach, brudne było wszystko, łącznie z ubraniem , które właśnie przesiąkło i przewijakiem musieliśmy wsadzić go pod kran i wymyć, bo nie dalibyśmy rady chusteczkami
zdążyliśmy nawet do kościoła ale zaraz musieliśmy wychodzić, bo Mały dostał takiej histerii z wózku, że aż nam wstyd było, pierwszy raz tak było, potem jak wracaliśmy to sobie usnął więc nie wiem o co cho.
Poza tym w sobotę byliśmy chwilę na osiedlowym pikniku i sprzątaliśmy, pół dnia sprzątaliśmy a do fewciowego bałaganu brakuje nam jeszcze
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 08:43   #1262
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Musimy kupic rolety do sypialni(firanki juz mamy ) wydaje nam sie, ze Maly wstaje jak tylko sie jasno robi, mam nadzieje, ze jak kupimy rolety to pospi troche dluzej dzisiaj 5.30 bylo ałuuuu......

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kochana, teraz widno sie robi koło 4 wiec nie narzekaj, nie narzekaj

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Jakieś dwa tygodnie temu wziełam się za oglądanie Czasu honoru bo zawsze chciałam ogolądać ale jakoś nigdy mi nie pasowało jak było w tv. Jestem już na 35 odcinku wczoraj zobaczyłam 4
Czas honoru- masz gust uwielbiam ten serial

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
a u mnie...
wczoraj szykowaliśmy się do kościółka, ja ubrana, tż prawie też, zabraliśmy się za wymianę pieluchy... otwieramy a tam... bomba noo masakra po prostu, takiej kupy to jeszcze nie widziałam, zaczynała się na brzuchu, kończyła na plecach, brudne było wszystko, łącznie z ubraniem , które właśnie przesiąkło i przewijakiem musieliśmy wsadzić go pod kran i wymyć, bo nie dalibyśmy rady chusteczkami
zdążyliśmy nawet do kościoła ale zaraz musieliśmy wychodzić, bo Mały dostał takiej histerii z wózku, że aż nam wstyd było, pierwszy raz tak było, potem jak wracaliśmy to sobie usnął więc nie wiem o co cho.
Poza tym w sobotę byliśmy chwilę na osiedlowym pikniku i sprzątaliśmy, pół dnia sprzątaliśmy a do fewciowego bałaganu brakuje nam jeszcze
fewciowy bałagan jest nieosiągalny dla nikogo
ale Wam młody niespodzianke zrobił

INSOLITO- co za po.ebany kraj, w którym o przyznaniu stazu decydują głosy na fejsie przykro mi

MENEQ- kciuki bedą

ELLLMI- bardzo sie ciesze z takiego obrotu sytuacji

u nas pobudka dzis o 7, juz którys raz z rzędu spi dłuzej niz do 5
teraz w bujaku już marudzi, oczęta trze- czyzby spanko?
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 08:43   #1263
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

hejka po weekendzie

Jak pisałambyłam u mamy, na bieżąco nie jestem i nie wiem czy chcę sprawdzać ile mam stron do nadrobienia
Było super Sobota i niedziela na świeżym powietrzu. Wszyscy Zuzią zachwyceni, ja trochę odpoczęłam
Zuzia się tak na głos śmiała do swojego pradziadka się śmialiśmy , że się dogadują, bo on też bezzębny już
No i generalnie całkiem inaczej, głośno, było do kogo gębę otworzyć, mama w domu, sisotra z mężem w domu. Zresztą na wsi jest tak, tam się przecież wychowałam, że się zna prawie wszystkich, więc nawet na spacerze się kogoś spotka to można chwilkę porozmawiać ehhh
Nie wiem czy uda mi się nadrobić, ale postaram się być na bieżąco, choć mąż ma 2 tygodnie urlopu więc pewnie będę tylko wieczorami
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 08:44   #1264
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
meneq, Ostatnio słyszałam, że w Chinach, czy to w Japonii było- nie pamiętam, ale, że jest tyle aut, że każdy ma zakaz jazdy w jakiś dzień tygodnia. A jak sie zda prawko, to później trzeba czekać w losowaniu na tablice rejestracyjne, żeby jeździć
Za kciuki dziekuje, ale reszta, to niezla bzdura.
W Japonii jest tylko tak, ze nie mozna kupic samochodu, jesli nie ma w promieniu 2km od domu miejsca do parkowania
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 08:44   #1265
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Zapytam jeszcze raz
Czy słoiczki i kaszki wprowadza się jednocześnie? Czy najpierw dziecko poznaje smaki a potem dostaje kaszke lub odwrotnie.?

fewciu nie wiem, wiem tylko jedno, że jestem ciemna, wczoraj byłam w tesco, podeszłam na regał z kaszkami i stałąm tam jak jakaś tępa dzida co kupić? kiedy podać? jak? Chyba popatrzę za tymi kaszkami holle...
Stary 2013-07-01, 08:49   #1266
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Meneq, wlasnie, kciuki za prawko!
Ja chcialam sie brac po wakacjach, ale kurde.....z kasa ciezko

Tez nie mam pieniedzy ani czasu na kurs. Kurs zwykle wyglada tak, ze sie na miesiac wyjezdza i w grupie uczestniczy w wykladach i cwiczy.
Ja z marszu podchodze do teorii a praktycznego nie musze zdawac, poniewaz mam prawo jazdy od 12 lat ponad. Hurra!
Tylko teoria jest tak podchwytliwa, ze mimo wszystko troche musze sie poduczyc.
Stary 2013-07-01, 08:52   #1267
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Debrah u nas tez tarcie oczek odchodzi aż do czerwonosci czasami

czy jest ajkis bobas spiący na boku tak sam z siebie? juz kilkakrotnie w nocy Bartulo sam sie na boku ułozył po karmieniu, dzis po południ uspiłam, odkladam a on na boczek, łapki złozone pod policzek wlozyl i spal
Moja Zasypia Na boczku, A Jak Zaśnie Na Plecach To Często Przekręca Się Na bok.

Nie Wiem Czemu Mi Zmienia Na Duża Literę :screwy:

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

ale mi ulżyło po tym weekendzie; przyjechał o 2 nad ranem w sobotę i mimo, że poszłam spać bardzo wcześnie, to nie spałam w ogóle, bo się denerwowałam i układałam w głowie, jak to będzie; przyjechał, wlazł do łóżka i nic, a ja udawałam, że śpię, bo nie wiedziałam, co mam robić normalnie jak dwa czubki a potem czuję, że się przytula, ale dalej ani słowa, to ja dalej śpię; no i Filip nas wyratował, bo obudził się głodny i jakoś dalej poszło ale normalnie jaki full wypas był w ten weekend: śniadania miałam, naczynia pomyte, zaległe naprawy w domu zrobione, dzieć wybawiony...także oficjalnie mogę powiedzieć, że wojna zakończona i byle to była taka ostatnia

To super że wszystko w porządku jest.

Wisienka wszystkiego najlepszego dla Was. Obyście byli całe życie szczęśliwi jak w tym szczególnym dniu.

Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 08:53   #1268
laurka23
Zakorzenienie

Dziewczyny, przepraszam że się nie odnoszę, jeszcze nadrabiam, mały mi już się z drzemki obudził i nie wiem czy uda mi się coś napisać.
Dziękuję za wsparcie, czyli to teściowa ma nie tak pod kopułą nie ja, bo ja już tej sytuacji nie ogarniam.
Na koncercie było super! Michałek został z tatusiem, grzecznie zasnął już o 18 żeby mama mogła jeszcze Brodkę zobaczyć Telefon mi pod sceną nie działał i trochę się stresowałam co tam w domu, ale chłopaki sobie poradziły Michał obudził się o 23, tata dał butelkę, a Michałek już wyspany Do północy go usypiał, i jak odkładał dziecko wielki uśmiech i oczka jak piątki W końcu położył go do łóżeczka i dziecię grzecznie samo zasnęło Wróciłam oprzed pierwszą, a pobudka już przed 7 była

Misiek wzywa, potem doczytam co u was.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 09:12   #1269
blogerka
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

jeszcze nie mam zadnych wiesci od siostry

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Bokeh, no bylismy, ale rano, jak wrocilismy to Ty pisalas, ze jedziesz
No no, komoda Brusa Lee nie wiem, co w tym az tak smiesznego, ze ze smiechu sie prawie udusil, ale niech mu bedzie:P

Marsi, Cala, no ja nigdy we Wrocku nie bylam takze zdaje sie na was jezeli chodzi o wybor miejscowy
Jaka miastowa jaka miastowa!!! Toz to ja na takiej wsi sie wychowalam nad morzem, ze zadna z was mnie nie przebije!

Mala, brawa za chrzciny

Ellmi, ale super, ze malz zostal podmieniony!

Nie pamietam, co jeszcze mialam pisac

Musimy kupic rolety do sypialni(firanki juz mamy ) wydaje nam sie, ze Maly wstaje jak tylko sie jasno robi, mam nadzieje, ze jak kupimy rolety to pospi troche dluzej dzisiaj 5.30 bylo ałuuuu......

u nas calkowite zaciemnienie sypialni przedluzylo sen Boryska z 6 na 7, czasem na 8 nawet, wiec warto
ja dzisiaj chyba nawet szpary pod rzwiami recznikiem zapcham

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:

Czekaj na oferty w gruponie, ja rok temu kupilam kurs za 550 zl chyba, albo 500? nie pamietam juz.
I tak (liczylam wszytskie wydatki na prawko) ze zdanym egzaminem wyszlo mnie lacznie 1200 zl
Stary 2013-07-01, 09:18   #1270
hope01
Zakorzenienie

Hej

Wisienko
gratuluję i wszystkiego dobrego

Ellmi super, że z TZ ok

Mała
super z udanymi chrzcinami

Insolito, szkoda

Ja dziś odpoczywam tzn generalnie na mieszkaniu są dalej tony rzeczy i w zasadzie nie mam pojęcia skąd to kurna się wzięło i jak zmieściło w kawalerce
Natomiast jesteśmy u teściowej ponieważ:
kupiliśmy psa. Labradorka z hodowli. Gość nam powiedział, że nauczony (2 miesiące) załatwiania się.
Gó*no. Pies nie umie, z soboty na niedzielę się zlał i nie tylko. Dodatkowo miał pchły. Wczoraj do weta pojechaliśmy. Mówi że to jest czysty piesek, zaczipowany, tylko trzymany był w słomie to pewnie dlatego.
No ale ja sobie na mieszkaniu z nim i młodym nie poradzę skoro pies mi znać nie da. i zdcydowaliśmy, że przyjedziemy tu, żeby go nauczyć chodzenia na smyczy i załatwiania się na dworze. Na smyczy rzecz jasna. Powiedziałam TZtowi ze jak nie załapie to go sprzedam bo rady nie dam ale Dawid sie cieczy jak go widzi

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 09:20   #1271
misia1505
Rozeznanie

Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Siemanko po weekendzie. mnie nie było bo u nas weekendy rodzinne. też wczoraj byliśmy na zakupach, tylko my zawsze w trójkę

Wisienko dużo miłości życzę.

Tż do środy albo piątku w delegacji więc chyba ruszymy na wieś do babci. tylko jak zwykle mam trochę na głowie, muszę odnieść pase od alternatora bo tż wymieniał i nie wiedział który, iść do banku wpłacić kasę i zrobić szybko przelew, czekać na kuriera z krzesełkiem, chyba narazie wszystko.
odnośnie banku, u nas w PKO zawsze są mega kolejki do kasy ale jest okienko dla firm bez kolejki, ostatnio wchodzę patrzę nie ma kobietki to podeszłam do zwykłego okienka i pytam się czy tam jest jakaś przerwa? kobietka mówi że narazie ona obsługuje więc mogę do niej, pytam się czy bez kolejki bo mała już mi marudziła, ona mówi że tak, a w kolejce aż zawrzało........ kobietka mówi że firmy bez kolejki i mnie poprosiła, wiecie jak się poczułam, chciałam wyjść i przyjść później.

widzę że tenat segregacji śmieci, zastanawiam się ile ja będę miała koszy w małym mieszkaniu, z każdym papierkiem wychodzić na dwór do śmietnika?

Yellow ściskam mocno, myślałam że to teściów wina. napewno wiesz co dla Oliwieka dobre, buziaki malutki.

U nas noce są do :dupa: tylko wiercenie i rzucanie

Szaja jak wychodzą zęby dwójki? takie kreseczki po skosie? bo u nas sę widocznie kreski, czuć pod palcem.

Marsi ja bym chciała zobaczyć tw tyłek ala J Lopez
Stary 2013-07-01, 09:22   #1272
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:

ale mi ulżyło po tym weekendzie; przyjechał o 2 nad ranem w sobotę i mimo, że poszłam spać bardzo wcześnie, to nie spałam w ogóle, bo się denerwowałam i układałam w głowie, jak to będzie; przyjechał, wlazł do łóżka i nic, a ja udawałam, że śpię, bo nie wiedziałam, co mam robić normalnie jak dwa czubki a potem czuję, że się przytula, ale dalej ani słowa, to ja dalej śpię; no i Filip nas wyratował, bo obudził się głodny i jakoś dalej poszło ale normalnie jaki full wypas był w ten weekend: śniadania miałam, naczynia pomyte, zaległe naprawy w domu zrobione, dzieć wybawiony...także oficjalnie mogę powiedzieć, że wojna zakończona i byle to była taka ostatnia
No to super, ze pogodzeni, chociaz jakies niedopowiedzenia zostaly nie?
Moj tak czesto robi jak sie poklocimy, musi sie wkleic w nocy

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
askaadopcje, hope- odezwijcie się dziewczyny

a tak wogole to jestem obsrana, wczoraj sąsiad złapał za rękaw gościa co mu po podworku z latarką chodził i po oknach świecił, w końcu facet uciekł
a ja dziś sama w domu i się trochę stracham cwziełąm sobie drugiego psa od teściowej bo on strasznie krzykliwy wiec jak cos narobi hałasu, wezmę jeszcze zaraz jakiegoś kija albo rurę żeby mieć coś pod ręką w razie W
Pozamykaj wszystko i bedzie ok! Pamietam historie- u mamy mieszkalismy na ostatni pietrze i byl taki jakby daszek za oknem, kiedys wieczorem ojciec na niego wszedl( chyba cos sprawdzic na dachu) i zaswiecil latarka przez okno, myslalam ze sie poleje -.-

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Ejjj, o ile mnie pamięć nie myli (a nie myli) to jakieś bajki opowiadasz, przecież masz wspaniałą figurkę!

Małym się zajmuje, ale.. ale ja to jestem z tych uczuciowych wrażliwców... A on potrafi być naprawdę dla mnie niemiły/obojętny na zmianę. Nie wiem czy wiesz o co mi chodzi, ale on buduje między nami taki mur, że chyba nie ma nic gorszego - mieć na wyciągnięcie ręki kogoś kogo się kocha, i czuć że jestem mu obojętna. Jesteśmy razem ale osobno. Okropny rodzaj samotności... Ja Ciebie kochana podziwiam za wytrwałość i cierpliwość, ja tak nie potrafię jak Ty

super, że się udało

Bardzo się cieszę!!! oby już było tylko dobrze

Kurcze, też bym się bała, oby nic się nie działo

insolito kurcze jaka szkoda że się nie udało, wrzuciliśmy linka na wykopie ale nie bardzo pomogło naprawdę mi żal
A wygarnialas mu wszystko? Pytalas czemu tak robi, co sie zmienilo? Szczery hardcore, powiem Ci ze nam przy cichych, chamskich dniach tylko taka mega szczerosc pomaga.

Cytat:
Dzień dobry. Mam dość! Blanka od czterech nocy śpi trzy razy po 1,5h. Reszta to płacz i stękanie. Wczoraj Zasnela dopiero po 22,a zawsze o 20 już zasypia. Dzisiaj nawet jeść nie chciała w nocy. Czyżby zęby ? W dzień jest na prawdę ok,bawi się,śmieje,robi sobie drzemki po 20min, jedynie w gondoli świruje,ale noce to masakra! Nie mamy już siły z TZ. Niech Ona pospi chociaż 6h ciągiem

Insolito bardzo mi przykro

Marsi jak noc ? Bez podglądaczy?

Elmi super że "wrócił" Twój mąż

Mała gratuluje chrzcin

Cała i o której Jula Zasnela?

Blogerko jak siostra? Urodziła? Czekamy na czerwonego newsa

Meneq jak tam pierwsze doby u teściowej?

Meduza czy spacerowka rozkłada się na płasko ? Kiedy mogę Blanke do niej przenieść?

Cytat:
Zapytam jeszcze raz
Czy słoiczki i kaszki wprowadza się jednocześnie? Czy najpierw dziecko poznaje smaki a potem dostaje kaszke lub odwrotnie.?

Moze to jednak te zabki? Probowalas jakims zelem posmarowac i zobaczyc jej reakcje?

Cytat:
Bokeh, no bylismy, ale rano, jak wrocilismy to Ty pisalas, ze jedziesz
No no, komoda Brusa Lee nie wiem, co w tym az tak smiesznego, ze ze smiechu sie prawie udusil, ale niech mu bedzie:P

Marsi, Cala, no ja nigdy we Wrocku nie bylam takze zdaje sie na was jezeli chodzi o wybor miejscowy
Jaka miastowa jaka miastowa!!! Toz to ja na takiej wsi sie wychowalam nad morzem, ze zadna z was mnie nie przebije!

Mala, brawa za chrzciny

Ellmi, ale super, ze malz zostal podmieniony!

Nie pamietam, co jeszcze mialam pisac

A u nas nie pomoglo :P Mamy ciemno-brazowa zaslone, jak zasloniny to ciemno jak w dupie a mala i tak budzi sie 5-6 rano

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 09:25   #1273
hope01
Zakorzenienie

Blogerko 3mam za siostrę

Teraz tak sprawa (szaja?) Przy ostatnim szczepieniu lekarz dał nam receptę na Bebilon pepti 2 i że jak z 1 takie problemy są to powolutku wprowadzać od 6 miesiaca możemy (na opakowaniu pisze od 7 ale on powiedział, że można). No i tak mu wprowdzałam powolutku, aż całkiem jst na 2. ALE:
odkad zaczął przygodę z 2 pojawiło sie trochę krostek itp, to się zbiegło z upałami i potówką. Odkąd pije samą 2 bez dodatku 1 to na bródce, do połowy policzków i w sumie pod brodą suche placki się zrobiły jak przy skazie. Wczoraj specjalnie mu nie dawałąm żadnego obiadku ani kaszki, dziś rano pupę wycieram a tam drobne krosteczki, sucha skóra.
Czy to może być od dwójki???? Pomyślałam że od zębów, ale akurat pojawianie tego zbiegło sie z dwójką. NIe mam jak stąd dostać się teraz do lekarza. Mój ojciec wpdł, w sumie na dobry pomysł, żeby go cofnąć do 1 i zobczyć czy to będzie schodziło.
Na innych forach trafiłąm na wypowiedzi mam, że właśnie przy 2 była wysypka, krostki, placki suche i 3mają dziecko na 1

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 09:44   #1274
e_vel
Wtajemniczenie

Hope, ja się nie znam za bardzo ale 2 napewno będzie mieć więcej składników odżywczych i witamin, dostosowanych do starszego dziecka. Ja bym ewentualnie ten miesiąc poczekała, bo przecież Dawid jeszcze nawet pół roczku nie skończył. Może za wszcześnie podałaś 2 skoro pisze że po 7 m-cu?

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Aśka widzę Cię co u Ciebie?
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 09:59   #1275
pstryczek84
Zakorzenienie

Hej.
wczoraj ktos mi dziecia podmienil! wstal po 5tej, praktycznie w ogole w dzien nie spal i co najlepsze jumorek extra, nie byl aspiacy, marudny. ja nie wiem jak te dzieci funkcjionuja bez spania
no ale zeby nie bylo - zasnal mi na hustawce jak mu kaszke dawalam na nocke. ale to smiechowo wygladalo

Cytat:
chciałam Wam powiedzieć co mnie dziś miłego spotkało
o jaaaaa......... az sie wzruszylam. superasnego masz tego syna

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
Tz pojechal i zobaczymy sie w polowie sierpnia. Do tego czasu nie wiadomo, czy sie w ogole uda. U tesciowej zle mi nie bedzie, ale juz mi jest smutno i tesknie za nim.
Tylko Yae nic sobie z tego nie robi...

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
[/COLOR]Dziewczyny, właśnie siostra wyslala mi sms, ze jej wody odeszly i w ciagu dwoch dnia ma urodzic (troche wczesniej bo chyba w 37 tygodniu jest z tego co pamietam )
miala ciaze zagrozona wiec juz rzadko sie widywalysmy przez ostatni miesiac. Kurcze. ale tak to szybk zlecialo, Borys bedzie mial kuzynke juz za chwile Tak sie ciesze
To kciuki w takim razie!
i czekamy na red njusa

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy Wasze dzieci łapią się za uszka? Bo moja od paru dni dotyka jednego, nie wydaje mi się, żeby bolało, bo normalnie pozwala dotknąć czy wyczyścić. Może poznaje teraz, że to uszko tam jest?
lapie sie jak jest spiacy. wczesniej tarl oczka ale juz mu przeszlo, wdocznie uszko ciekawsze

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Cześć laski,my po chrzcinach. Oskarek był aniołkiem W OGÓLE nie płakał tylko wszystkiemu się bacznie przyglądał Nawet ksiądz go chwalił i pytał czy on zawsze taki spokojny

Impreza też udana,w sobotę siedziałao do 2 w nocy żeby wszystko zrobić-miałam pomagać mojej mamie a wyszło że to ona pomagała mi-ale jutro wam napisze więcej w tym temacie.

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

czy jest ajkis bobas spiący na boku tak sam z siebie? juz kilkakrotnie w nocy Bartulo sam sie na boku ułozył po karmieniu, dzis po południ uspiłam, odkladam a on na boczek, łapki złozone pod policzek wlozyl i spal

moj ostatnimi czasy tez na boczku sobie spiocha. malo tego nozki "podkulone" coz na litere L i matka ma wtedy 2 cm lozka do spania. ale i tak go kocham

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

Nie odzywałam się i nie mam nic na swoją obronę W sobotę rodzinne zakupy, kupiłam te buty co Psryń w oszą i inne szmatki.
jaki kolorek? wygodne?

Cytat:

super ze juz jest dobrze

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Niestety głosowanie zostało zakończone Siostra na drugim miejscu Dziękuję Wam Kobietki za pomoc i wsparcie, jesteście Kochane

Mykam spać

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość

Ja co chwile budze sie w nocy,bo ten przez sen sie obraca na bebzona. Oczy zamkniete,ale glowa u gory i steka
Milego dnia,u mnie znowu brzydko,tesknie za czika
u nas tez tak czasem jest. mega smiesznie to wyglada

Cytat:
Dzisiaj o 5 rano minął dokładnie rok jak zobaczyłam dwie kreski na teście to niesamowite,dwie kreski a teraz leży obok mnie człowiek,był małym pęcherzykiem a teraz jest moja śliczna dziewczynka

Cytat:
W Japonii jest tylko tak, ze nie mozna kupic samochodu, jesli nie ma w promieniu 2km od domu miejsca do parkowania
ooo, ciekawy przepis... ale to chodzi o takie prawdziwne wyznaczone miejsce? taki prawdziwy parking? czy byle pobocze wystarczy? no bo co z ludźmi mieszkajacymi na takiej prawdziwnej wsi.... takiej gdzie to juz gapy zawracaja bo dalej nic nie ma...

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 10:02   #1276
mala_19kw
Zakorzenienie

Hej lecę nadrabiać
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 10:03   #1277
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Blogerko 3mam za siostrę

Teraz tak sprawa (szaja?) Przy ostatnim szczepieniu lekarz dał nam receptę na Bebilon pepti 2 i że jak z 1 takie problemy są to powolutku wprowadzać od 6 miesiaca możemy (na opakowaniu pisze od 7 ale on powiedział, że można). No i tak mu wprowdzałam powolutku, aż całkiem jst na 2. ALE:
odkad zaczął przygodę z 2 pojawiło sie trochę krostek itp, to się zbiegło z upałami i potówką. Odkąd pije samą 2 bez dodatku 1 to na bródce, do połowy policzków i w sumie pod brodą suche placki się zrobiły jak przy skazie. Wczoraj specjalnie mu nie dawałąm żadnego obiadku ani kaszki, dziś rano pupę wycieram a tam drobne krosteczki, sucha skóra.
Czy to może być od dwójki???? Pomyślałam że od zębów, ale akurat pojawianie tego zbiegło sie z dwójką. NIe mam jak stąd dostać się teraz do lekarza. Mój ojciec wpdł, w sumie na dobry pomysł, żeby go cofnąć do 1 i zobczyć czy to będzie schodziło.
Na innych forach trafiłąm na wypowiedzi mam, że właśnie przy 2 była wysypka, krostki, placki suche i 3mają dziecko na 1
też bym wróciła do 1, może pomoże
Stary 2013-07-01, 10:05   #1278
marsi11
Zakorzenienie

hello,
noc koszmarna, zostawiłam pozapalane światła i spać nie mogłam
po 3 mały zaczął się budzić i popłakiwac, w sumie to się nie budził tylko kwękał a jeść nie chciał, umęczona dziś jestem

Cytat:
kupiliśmy psa. Labradorka z hodowli. Gość nam powiedział, że nauczony (2 miesiące) załatwiania się.

odkad zaczął przygodę z 2 pojawiło sie trochę krostek itp, to się zbiegło z upałami i potówką.
gratuluję labradorka
co do krostek to u mnie identyczna sytuacja, tyle,że nie ma suchych placków a krosteczki jak potówki tylko,że bardziej czerwone- na brzuszku,pleckach i szyjce
u mnie są trzy możliwości, albo koperek w zupce, albo płyn do kąpieli bo dostalismy w prezencie nivea z oliwką a wcześniej używałam innej marki
albo właśnie mleko 2 , bo raz dziennie niuniu zjada kaszkę z combiotic 2

i teraz kurde nie wiem o co kaman, wczoraj wykąpałam go w nadmanganianie potasu i widzę dziś poprawę
będę obserwować,najwyżej będzie kaszkę dostawać na moim mleku-

Fewcia,Caławdeszczu może faktycznie jakas nowosc w diecie?
u nas tak było po kaszce na noc, wycie i spanie po 1 h
polożna mi mówiła,żeby wszystkie nowości wprowadzać do połudna bo w razie W, kolka będzie po południu a nie w nocy
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 10:16   #1279
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:

no co Ty, mówili o tym w ddtvn i reportaż o tym był, nawet pokazywali to losowanie, bo że niby za dużo tam u Was samochodów i sie wszyscy nie mieszczą
to kurde ścieme walą?

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:

Fewcia,Caławdeszczu może faktycznie jakas nowosc w diecie?
u nas tak było po kaszce na noc, wycie i spanie po 1 h
polożna mi mówiła,żeby wszystkie nowości wprowadzać do połudna bo w razie W, kolka będzie po południu a nie w nocy
dawałam jej tego indora hmmm jakoś przed 14, to chyba jakby coś było to wieczorem?

ahhhh już się nie mogę doczekać naszego dzisiejszego spotkania

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Blogerko 3mam za siostrę

Juliusz też ma czerowne suche placki na policzkach i grom wie od czego, najpierw było na jednym a po nocy juz jest na drugim, pomyślałaś, że od zębów? a jak idą zęby to dają takie skórne zmiany? bo może u nas to taka przyczyna

marsi, a w tym nadmaganianie czy jak on tam, to może też buzie przemyć?

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 10:17   #1280
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hej.
wczoraj ktos mi dziecia podmienil! wstal po 5tej, praktycznie w ogole w dzien nie spal i co najlepsze jumorek extra, nie byl aspiacy, marudny. ja nie wiem jak te dzieci funkcjionuja bez spania
no ale zeby nie bylo - zasnal mi na hustawce jak mu kaszke dawalam na nocke. ale to smiechowo wygladalo

o jaaaaa......... az sie wzruszylam. superasnego masz tego syna

To kciuki w takim razie!
i czekamy na red njusa

lapie sie jak jest spiacy. wczesniej tarl oczka ale juz mu przeszlo, wdocznie uszko ciekawsze

moj ostatnimi czasy tez na boczku sobie spiocha. malo tego nozki "podkulone" coz na litere L i matka ma wtedy 2 cm lozka do spania. ale i tak go kocham

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

jaki kolorek? wygodne?

super ze juz jest dobrze

u nas tez tak czasem jest. mega smiesznie to wyglada

ooo, ciekawy przepis... ale to chodzi o takie prawdziwne wyznaczone miejsce? taki prawdziwy parking? czy byle pobocze wystarczy? no bo co z ludźmi mieszkajacymi na takiej prawdziwnej wsi.... takiej gdzie to juz gapy zawracaja bo dalej nic nie ma...
Prawdziwe wyznaczone miejsce, na ktorym nikt poza wlascicielem jego nie moze parkowac.
A na wsi, jezeli masz swoj kawalek ziemi, to mozesz tam trzymac samochod. Na wolnostojacy dom tz zarejestrowane sa 4 samochody - m. in. nasz.
Stary 2013-07-01, 10:20   #1281
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

nom ja też zeby tylko się cieplutko zrobiło

buźkę jak najbardziej możesz przemywać, roztwór trzymaj w słoiczku i codziennie rób świeży
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 10:21   #1282
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
no co Ty, mówili o tym w ddtvn i reportaż o tym był, nawet pokazywali to losowanie, bo że niby za dużo tam u Was samochodów i sie wszyscy nie mieszczą
to kurde ścieme walą?

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

dawałam jej tego indora hmmm jakoś przed 14, to chyba jakby coś było to wieczorem?

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Juliusz też ma czerowne suche placki na policzkach i grom wie od czego, najpierw było na jednym a po nocy juz jest na drugim, pomyślałaś, że od zębów? a jak idą zęby to dają takie skórne zmiany? bo może u nas to taka przyczyna

A moze tlumacz sie pomylil?
To na pewno nie historia z Japonii.
Japonczycy jak Amerykanie - bez samochodu zyc nie moga (wyjatek Tokio stanowi).
Poza tym juz kiedys mowilam Pstryczkowi, ze trzeba bardzo krytycznie odnosic sie do wszelkich rewelacji z tego rejonu.
Slyszalas pewnie kiedys, ze tv klamie, prawda? ;-)
Stary 2013-07-01, 10:38   #1283
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Która tu pisała o bolącym nadgarstku? proszę:

http://dzieciowo.pl/2013/07/choroba-...osochodzi.html
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 10:42   #1284
sylwietta1988
Zakorzenienie

ZARĄBISTA JEST BIEDRONKOWA OFERTA KUCHENNA chyba beda zakupy
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 10:47   #1285
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Prawdziwe wyznaczone miejsce, na ktorym nikt poza wlascicielem jego nie moze parkowac.
A na wsi, jezeli masz swoj kawalek ziemi, to mozesz tam trzymac samochod. Na wolnostojacy dom tz zarejestrowane sa 4 samochody - m. in. nasz.
czyli takie miejsca trzeba sobie wykupic tak? drogi taki interes? w miescie to fajne rozwiazanie. przynajmniej czlowiek pewny ze miejscowka bedzie a nie jak u nas

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 10:49   #1286
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
A moze tlumacz sie pomylil?
To na pewno nie historia z Japonii.
Japonczycy jak Amerykanie - bez samochodu zyc nie moga (wyjatek Tokio stanowi).
Poza tym juz kiedys mowilam Pstryczkowi, ze trzeba bardzo krytycznie odnosic sie do wszelkich rewelacji z tego rejonu.
Slyszalas pewnie kiedys, ze tv klamie, prawda? ;-)
no to może to o Chiny chodziło

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 10:50   #1287
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość

insolito bardzo mi przykro

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Małym się zajmuje, ale.. ale ja to jestem z tych uczuciowych wrażliwców... A on potrafi być naprawdę dla mnie niemiły/obojętny na zmianę. Nie wiem czy wiesz o co mi chodzi, ale on buduje między nami taki mur, że chyba nie ma nic gorszego - mieć na wyciągnięcie ręki kogoś kogo się kocha, i czuć że jestem mu obojętna. Jesteśmy razem ale osobno. Okropny rodzaj samotności... Ja Ciebie kochana podziwiam za wytrwałość i cierpliwość, ja tak nie potrafię jak Ty

insolito kurcze jaka szkoda że się nie udało, wrzuciliśmy linka na wykopie ale nie bardzo pomogło naprawdę mi żal
Dzięki za zaangażowanie
Bardzo mi przykro z powodu Twoich relacji z Tż Rozumiem o czym piszesz. Mam nadzieję, że jakoś się Wam poukłada

Cytat:
Dzień dobry. Mam dość! Blanka od czterech nocy śpi trzy razy po 1,5h. Reszta to płacz i stękanie. Wczoraj Zasnela dopiero po 22,a zawsze o 20 już zasypia. Dzisiaj nawet jeść nie chciała w nocy. Czyżby zęby ? W dzień jest na prawdę ok,bawi się,śmieje,robi sobie drzemki po 20min, jedynie w gondoli świruje,ale noce to masakra! Nie mamy już siły z TZ. Niech Ona pospi chociaż 6h ciągiem

Insolito bardzo mi przykro

Fewcia dużo siły, niedługo będzie lepiej

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Blogerko,mi w dzien porodu na USG wyszlo 2500, a wazyl 3280... I jak tam,jest juz dzieciatko po drugiej stronie brzucha?

Insolito,przykro mi Szkoda,ze teraz nawet o tym facebook decyduje,gdzie przeciez powinna liczyc sie wiedza:/
Az mi teraz przykro,bo ja Ci w ogole nie pomoglam,nie korzystam z fb Ale TZta moglam poprosic czy cos.

Ja co chwile budze sie w nocy,bo ten przez sen sie obraca na bebzona. Oczy zamkniete,ale glowa u gory i steka
Ja leżałam z dziewczyną, która urodziła dziecko ważące 2450 i wszystko z bobasem było ok, był od razu z mamą na sali .

No już trudno, nie mam się co smucić. Tylko boli, że to takie niesprawiedliwe , bo przecież najlepszym kandydatem mogła być moja siostra albo ktoś z samego dołu listy .

Ale z Marcinka spryciarz

Cytat:
Dzisiaj o 5 rano minął dokładnie rok jak zobaczyłam dwie kreski na teście to niesamowite,dwie kreski a teraz leży obok mnie człowiek,był małym pęcherzykiem a teraz jest moja śliczna dziewczynka

Pięknie napisane
Cytat:
Hej

Fewcia, łącze się z Tobą dzisiejszej nocy, może nie było tak jak u Was, że co 1,5 godziny, ale sie obudziła o 4 i wyje i stęka, mleka nie, pić nie, wszystko nie. Zasneła prawie o północy, juz chyba bardziej z nudów niż z nie wiem czego, bo takie rzeczy na łózku wyrabiała, że Zasneła przed 5 z ledwą biedą i koło 7 znów to samo, ja nie wiem o co kaman. teraz wypiła butle i sobie leży w najlepsze sie bawi stopami.... , ale mimo wszystko postękuje i chyba nie może kupy zrobić. Wczoraj jej dawałam słoik z indykiem, może ją brzuszek boli.... ajjj...

miłego dnia u nas coś słońce wygląda, ale mam nadzieje, że cziki nie będzie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość

kurcze tak mi przykro

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
hej laski

sory ze sie nie odnosze ale jestem jakas tak przybita w domu mam nerwowa atmosfere, teoretycznie nic zwiazanego ze mna moim rodzice gryza sie z wujkiem i ciocia ktorzy mieszkają nad nami a że to dom to nie da uniknąć się spotkań mamy jedno wejście dodatkowo jest jeszcze babcia .................. a ja jestem z osob które się bardzo wszystkim przejmują

Bartusia przez 2 noce podrząd męczyły straszne bąki ale dzisiaj już było ok, nie mam pojęcia od czego to mogło być.

Jakieś dwa tygodnie temu wziełam się za oglądanie Czasu honoru bo zawsze chciałam ogolądać ale jakoś nigdy mi nie pasowało jak było w tv. Jestem już na 35 odcinku wczoraj zobaczyłam 4

Meneq, trzymam kciuki za zdanie prawka

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 11:00   #1288
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
czyli takie miejsca trzeba sobie wykupic tak? drogi taki interes? w miescie to fajne rozwiazanie. przynajmniej czlowiek pewny ze miejscowka bedzie a nie jak u nas
My mieszkamy na prowincji, wiec ziemia tansza troche niz w miastach, ale i tak, to spory koszt.
Stary 2013-07-01, 11:00   #1289
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

gratuluję łezka w oku, co?

Cytat:
Zapytam jeszcze raz

możesz wprowadzać na zmianę, z zachowaniem zasady że1 składnik na 3 dni powiedzmy - aczkolwiek te bg kaszki nie powinny uczulać, nigdy nie słyszałam - kleik ryżowy owszem, bo ryż może uczulić.

I nie, kaszek wcale nie musisz podawać teraz - one ogólnie dobrego wiele mają (ale kaszki, a nie słodkie bobovity i tak dalej), ale jeśli nie chcesz teraz kaszek to możesz potem sama robić jaglankę, wiejską, jakie tam chcesz. Ale one glutenowe już, bo to normalne te co dla dorosłego kupujesz.

Cytat:

o, ja też nie mam prawka

Cytat:
szok!

a mi się śniło dzisiaj, że jestem w Japonii na wycieczce, na wyspie Kioto, BARDZO zachwycona byłam i aż sobie pomyślałam, że zaraz na wizażu muszę ci to napisać że już wiem co ci się tam tak podoba :d

Cytat:
Tez nie mam pieniedzy ani czasu na kurs. Kurs zwykle wyglada tak, ze sie na miesiac wyjezdza i w grupie uczestniczy w wykladach i cwiczy.
Ja z marszu podchodze do teorii a praktycznego nie musze zdawac, poniewaz mam prawo jazdy od 12 lat ponad. Hurra!
Tylko teoria jest tak podchwytliwa, ze mimo wszystko troche musze sie poduczyc.
to co teraz w PL z teorią zrobili tez masakra, ostatnio teść zdawał (zdał cudem jak mówi), i np. pytanie - lista leków podana i jakie leki wpływają na obiżoną sprawność umysłową i prowadzić nie można... Paranoja, to nie jest pytanie z jazd w ogóle, człowiek nie jest lekarzem, a jeśli się leki bierze to się ulotkę czyta i już.

Cytat:
Hej

Wisienko
gratuluję i wszystkiego dobrego

Ellmi super, że z TZ ok

Mała
super z udanymi chrzcinami

Insolito, szkoda

Ja dziś odpoczywam tzn generalnie na mieszkaniu są dalej tony rzeczy i w zasadzie nie mam pojęcia skąd to kurna się wzięło i jak zmieściło w kawalerce
Natomiast jesteśmy u teściowej ponieważ:
Gó*no. Pies nie umie, z soboty na niedzielę się zlał i nie tylko. Dodatkowo miał pchły. Wczoraj do weta pojechaliśmy. Mówi że to jest czysty piesek, zaczipowany, tylko trzymany był w słomie to pewnie dlatego.
No ale ja sobie na mieszkaniu z nim i młodym nie poradzę skoro pies mi znać nie da. i zdcydowaliśmy, że przyjedziemy tu, żeby go nauczyć chodzenia na smyczy i załatwiania się na dworze. Na smyczy rzecz jasna. Powiedziałam TZtowi ze jak nie załapie to go sprzedam bo rady nie dam ale Dawid sie cieczy jak go widzi

szczerze - nie zazdroszczę teraz
chyba mniejsze wyzwanie jest mieć 2 dzieci niż niemowlaka i psiego niemowlaka

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość

Szaja jak wychodzą zęby dwójki? takie kreseczki po skosie? bo u nas sę widocznie kreski, czuć pod palcem.

Marsi ja bym chciała zobaczyć tw tyłek ala J Lopez
przykro mi, ale nie pamiętam

Cytat:
Blogerko 3mam za siostrę

skoro tak mamy piszą to widać możliwe, ja na 2 nie przechodziłam bo przeszliśmy na nutramigen - może właśnie na nutra przejdziecie? jednak do powinno być kolejne mleko, z kolejnym numerem, kwestia witamin, minerałów
do wizyty u lekarza wróciłabym do 1 jeśli macie zapas jeszcze

Cytat:

też przy Agatce nam w SR mówili tak i w sumie tego się trzymam

Cytat:

zęby mogą dać skórne zmiany, ale raczej podobne do potówek - czerwone krosteczki takie

tak samo wokół ust od brania do buzi rzeczy
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 11:02   #1290
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
no to może to o Chiny chodziło
W Chinach tym bardziej nie wyobrazam sobie takiej sytuacji: zaczeliby protestowac jak nic. Sama sobie sprobuj wyobrazic taka sytuacje, ze nie wolno Ci jezdzic samochodem w srody. Z ta loteria to gorzej niz PRL-owskimi przydzialami na samochod.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości